هدایت شده از حقیق
#پرسمان
💠چرا دعایم مستجاب نمیشود؟
➖پاسخ مولی المتقین امیر مومنان (ع) را بشنویم:
امیر المومنین امام علی(عليه السلام) در بخشی از نامه 31 «نهج البلاغه» به امام حسن(علیه السلام) چهار دلیل برای این پاسخ بیان میکنند:
1️⃣ نخست اينكه نيّت دعاكننده در اجابت مؤثر است لذا بسته به نیت شخص که مثلا از عمق وجود و و شدت اضطرار باشد یا از روی استغناء و بی نیازی، استجابت تقدم و تأخر پیدا می کند. حضرت مى فرمايد: (و هرگز نبايد تأخير اجابت دعا تو را مأيوس كند؛ زيرا بخششِ پروردگار به اندازه نيّت [بندگان] است)؛ «فَلَا يُقَنِّطَنَّكَ إِبْطَاءُ إِجَابَتِهِ فَإِنَّ الْعَطِيَّةَ عَلَى قَدْرِ النِّيَّةِ».
2️⃣ حضرت به دومين مانع اشاره كرده و مى فرمايد: (گاه مى شود كه اجابت دعا به تأخير مى افتد تا اجر و پاداش درخواست كننده بيشتر گردد و عطاى آرزومندان را فزون تر كند)؛ «وَ رُبَّمَا أُخِّرَتْ عَنْكَ الْإِجَابَةُ، لِيَكُونَ ذَلِكَ أَعْظَمَ لِأَجْرِ السَّائِلِ وَ أَجْزَلَ لِعَطَاءِ الْآمِلِ». به بيان ديگر خداوند اجابت دعاى بنده اش را به تأخير مى اندازد تا اجر و پاداش بیشتری نصيب او گردد و اين نتيجه علاقه اى است كه خدا به او دارد.
3️⃣ آن گاه درباره سومين مانع چنين مى فرمايد: (گاه مى شود چيزى را از خدا مى خواهى و به تو داده نمى شود در حالى كه بهتر از آن در كوتاه مدت يا دراز مدت به تو داده خواهد شد يا آن را به چيزى كه براى تو بهتر از آن است تبديل مى كند)؛ «وَ رُبَّمَا سَأَلْتَ الشَّيْءَ فَلَا تُؤْتَاهُ، وَ أُوتِيتَ خَيْراً مِنْهُ عَاجِلًا أَوْ آجِلاً». اشاره به اينكه گاه چيز كوچكى از خدا مى خواهى و خداوند به مقتضاى عظمتش و گستردگى رحمتش آن را به تو نمى دهد و از آن برتر را زود يا دير در اختيار تو مى گذارد؛ مانند كسى كه به سراغ شخص كريمى مى رود و از او تقاضاى خانه محقر معينى مى كند و او درخواستش را نمى پذيرد؛ اما بعداً خانه اى وسيع و آباد و مرفه در اختيار او مى گذارد.
4️⃣ سپس حضرت از علت چهارم سخن مى گويد كه از مهمترين علت هاست و مى فرمايد: (گاه چيزى از خدا مى خواهى كه اگر به آن برسى مايه هلاك دين توست [خداوند آن را از تو دريغ مى دارد و چيزى بهتر از آن به تو مى دهد])؛ «أَوْ صُرِفَ عَنْكَ لِمَا هُوَ خَيْرٌ لَكَ، فَلَرُبَّ أَمْرٍ قَدْ طَلَبْتَهُ فِيهِ هَلَاكُ دِينِكَ لَوْ أُوتِيتَهُ».
✍️#محسن_مروتی
#پاسخ_به_شبهات
⛱با حقیق هـمـراه باشـیـد
@haqiq_center
هدایت شده از حقیق
🌸 #میلاد_امیرالمومنین
🌼 حرم توست خانه پدری
🌺 پیشاپیش میلاد باسعادت حضرت علی علیهالسلام و روز پدر مبارک باد.
#عکس_نوشت
⛱با حقیق همراه باشید
@haqiq_center
هدایت شده از حقیق
#عکس_نوشت
💢 مقام حضرت زینب(س)
🌱 قدرت های مادی ناکامند
قدرتهای مادی هر چه انجام دهند، در نهایت ناکامند. ببینید زینب کبری(علیها سلام)، وقتی که اسیر در دست آن سلطان ظالم و سفاک است، می گوید: هر کاری می توانی بکنی، بکن. اما نخواهی توانست ما را از صحنه تاریخ بیرون ببری و راهمان را محو کنی.
#سبک_زندگی
#حضرت_زینب
⛱با حقیق همراه باشید
🔻 @haqiq_center
هدایت شده از حقیق
#یادداشت_معرفتی
💢 حضرت زینب(س) و جهاد تبیین
#مهدی_جبرائیلیتبریزی
💠 اصل دعوتِ صدر اسلام از جهت عقبه دینی و اعتقادی بر پایه تبیین استوار بوده است، زیرا بدون تبیین، بستر اغواگری و گمراهسازی مردم در عرصههای مختلف فراهم شده خود زمینه تسلط دشمن در عرصه امنیتی میشود. چرا که جنگ شناختی محور و هسته اصلی همه جنگها است. از این رو تبیین خود جهاد است. دشمن زمانی میتواند در جنگ امنیتی و میدانی پیروز شود که مبانی شناختی و معرفتی جامعه و مردم آن را منهدم سازد.
🔘 قرآن و اهل بیت(ع) هم برای مقابله با آن، تبیین را مهمترین و موثرترین راهبرد میدانند. در رویارویی امیرالمومنین(ع) با معاویه در برهههای مختلف میتوان تبیین و بصیرتدهی حضرت را در جهت خنثی سازی فتنههای اموی مشاهده کرد.
➖ در ماجرای کربلا و پساکربلا هم تبیین و افشاگری، نقش سرنوشتسازی داشته است. قیام حسینی با جهاد تببین زینبی ماندگار شد و به ثمر نشست. به گفته امام خمینی(س) «اگر واقعه کربلا رخ نمیداد یزید بن معاویه دین اسلام و سنت پیامبر(ص) را وارونه جلوه میداد». اما بدون تردید این واقعه بدون کنشگری تبیینی حضرت زینب(س) به انحراف کشیده میشد. دشمن تلاش میکرد با روایت جعلی از حادثه کربلا، آن را به نفع خود مصادره کند و همان گونه که بر جسم شهیدان کربلا تاخت، مرام و مکتب حسینی را نیز از بین میبرد.
🔖 دکتر بنت الشاطی نویسنده مصری می نویسد «خواهر حسین بن علی(ع) لذت پیروزی را در کام ابنزیاد و بنیامیه خراب کرد و در جام پیروزی آنان قطرات زهر ریخت. در همه حوادث سیاسی پس از انقلاب عاشورا همچون قیام مختار و عبدالله بن زبیر و سقوط دولت امویان و برپایی حکومت عباسیان و ریشه دواندن مذهب تشیع، زینب قهرمان کربلا نقش برانگیزنده داشت».
▪️حضرت زینب(س) نشان داد که جهاد منحصر در میدان نظامی و تیر و شمشیر نیست و ساحت شناخت از معرکه کارزار نظامی مهمتر است. زیرا در جنگ شناختی دشمن با هدف قرار دادن قوه شناخت عموم مردم و نخبگان جامعه هدف و تغییر هنجارها، ارزشها، باورها، نگرشها و رفتارها از طریق مدیریت ادراک و استنباط، به جهتدهی و مهندسی رفتارها میپردازد.
🔶 ارکان و الزامات جهاد تبیین
▫️تببین فرع بر معرفت است. زینب کبری(س) حق را شناخته و در جهت دفاع از آن با شجاعت و فداکاری به بیان واقعیتها و حقیقتها پرداخته است. مهمترین شاخصه ایشان در این مسیر؛ اطاعت از ولی و امام است.
➖ رکن دیگر تبیین عقلانیت است. یعنی تبیین باید از استدلال و استناد محکم و غیر قابل انکار برخوردار باشد تا بتواند دشمن را در موضع انفعال و استیصال قرار دهد و بیشترین تاثیر را در مخاطب بگذارد. اقناع مخاطب مستلزم استدلال منطقی و ملموس است.
▫️رکن دیگر تبیین علم و دانش است. حضرت زینب عالمه غیرمعلمه بوده و در خاندان عصمت و علم الهی رشد کرده بود. با مروری بر سخنان حضرت میبینیم که تحلیل و ریشهیابی ایشان از ماجرای کربلا بر اساس تاریخ، مردمشناسی، جامعهشناسی، روانشناسی و علوم دینی مانند فقه و تفسیر انجام گرفته است.
〰️ شاخصه مهم جهاد تبیین شجاعت توام با بصیرت است. در غبار فتنه حق و باطل به هم میآمیزند و تنها کسانی میتوانند از فضای غبارآلود فتنه سالم بیرون آیند که چشم تیزبین برای درک حقیقت داشته باشند.
🔖 لازمه دیگر در تبیین صرف بیان حق کفایت نمیکند و باید به افشای چهره دروغین باطل نیز پرداخت. برخی از الزامات جهاد تبیین در سیره حضرت زینب(س) عبارتند از؛ رعایت اولویتها، اخلاق مداری، استقامت و پایداری، شجاعت، فصاحت و بلاغت، بهرهگیری از عاطفه و بیدارکردن احساسات خفته، بهرهگیری از معارف بلند دینی، دوری از افراط و تفریط و مداومت در تکرار تا نهادینه شدن ارزشها.
#وفات_حضرت_زینب
#جهاد_تبیین
⛱با حقیق همراه باشید
@haqiq_center
هدایت شده از حقیق
❖اندکی درنگ
در کلاس درس " خدا "🍀🌼
آنها که "ناله"میکنند
رد میشوند...
آنها که "صبر" میکنند
قبول میشوند...
و آنها که "شکر" میکنند
شاگرد ممتاز میشوند
خدایا به حق زینب
به ما ظرفیت
"تحمل" مصائب
روزگار را عطا فرما...🍀🌼
🏴 وفات حضزت زینب (س) تسلیت باد.
#لبیک_یا_زینب
#درنگ
⛱با حقیق هـمـراه باشـیـد
🏴@haqiq_center
13.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🤦🏻♂️ در دنیای پر از سوالات و شبهات دینی، علمی و اجتماعی، "#سایت_جوابگو" همراه شماست! 💬
🔹 پاسخهای معتبر: توسط متخصصان و پژوهشگران مجرب
🔹 دسترسی آسان: تنها با یک کلیک
🔹 ارتباط مستقیم با کارشناسان: دریافت پاسخهای دقیق و مستند
از کجا شروع کنیم ؟👨🏻💻
🌐 به سایت ما https://isri.ac.ir/javabgoo سر بزنید، سوالات خود را بپرسید و دانش خود را ارتقاء دهید!
شروع کنید و به جمع ما بپیوندید!👆
•┈•✾•📚🖌📚•✾•┈• پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیه السلام https://eitaa.com/isri_ac_ir
💔این جمعه به آن جمعه!
تو دلَــت بیشـــتر از ما تـــبِ هجــران دارد!
سَحَرِ وصل، همیشــه شـــب هجـــران دارد!
از تو دنبالِ تو بودن، نکـُـند سهـم من اسـت!
فقط از هجر، سرودن، نکُند سهـم من اسـت!
رفته بودی که بیایی چه قَدَر طــول کشـــید!
آه این جمعه به آن جمعه، چقدر طول کشید!
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
⛱با حقیق همراه باشید
@haqiq_center
بر خلاف یکسری اخبار با منشا مبهم، تصاویر رسیده از لبنان حاکی از برنامهریزی و تدارکات جهت برگزاری هر چه باشکوه تر تشییع پیکر شهیدان سیدحسن و سیدهاشم پس از ۷ بهمن(تاریخ پایان آتشبس ۶۰ روزه) است.
⛱با حقیق همراه باشید
@haqiq_center
12.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 جنگ شناختی علیه ایران؛ تلاش برای ایجاد تصویری از براندازی آسان با بهرهگیری از تجربه سوریه
🔹محمد منظرپور، تحلیلگر سیاسی: در مورد ایران یک پروژه جنگ شناختی با هدف اینکه، اقلیتی می توانند در ایران براندازی به راهاندازند و سپس آن اقلیت را اکثریت نمایی بکنند در جریان است که هدف آن، اینست که با موفق جلوه دادن تجربه سوریه، براندازی یک اقدام مقرون به صرفه جلوه داده شود.
🔸هوشنگ امیر احمدی، تحلیلگر سیاسی: کسانی که براندازی در سوریه را یک جریان کم هزینه عنوان می کنند، شعورشان محدود است؛ ۵۰ درصد سوریه از دست رفته است و ۱۲ سال در جنگ داخلی است؛ سلطنتطلبانی که این سخن را میگویند یا کر هستند و یا کور!
⛱با حقیق همراه باشید
@haqiq_center