◽️حذف ناشران نوپا؛ بیتوجهی به فرهنگ کتابخوانی
🔹 سخنرانی دکتر احمد شاکری، عضو هیأت علمی گروه ادبیات اندیشه پژوهشگاه؛
📌 به بهانه سیویکمین هفته کتاب جمهوری اسلامی!
🔻 شاید نخستین نکتهای که باید در موضوع کتاب، سیاستهای فرهنگی و روشهایی که موجب بلوغ نگاه ما به حوزه کتاب و کتابخوانی میشود، تمرکز بر نگاه مسئلهمند به این حوزه است.
🔺واقعیت آن است که طرح پرسش شما و دستهبندی از دامنه و گستره سیاستگذاریهای حوزه فرهنگ، تأثیرگذاری آن در رشد کمی و کیفی، آسیبشناسی روند صنعت چاپ، نشر و کتاب کشور دارای دستهبندیهای مختلف و متعددی است. این شیوه تبیین و طرح پرسش، خود دارای ویژگیهایی است. بهبیاندیگر هم واجد «حیثیت استقلالی» و هم واجد «حیثیت ارتباطی است.»
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/anashr
#هفته_کتاب
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔍| #تحلیل
◼️ «مردم اسرائیل»
🔸#مردم، در ادبیات سیاسی ما واژه عزیز و محترمی شده است.
همچون زن که در فرهنگ ایرانی اسلامی ما عزیز و محترم است، بخصوص وقتی با موقف زن در فرهنگ مادی غرب سنجیده شود.
اگر ما ذیل #مکتب_امام به پیش برویم، مردم در ادامه حیات نوین ما عزیزتر و عزیزتر خواهد شد. به همین جهت بیرون از ایران هم هرجا این عنوان میآید نظام عاطفی ما را متاثر میکند.
ضمن تایید این نگاه، در یک مورد بخصوص میخواهیم کمی تأمل کنیم و #نظام_عاطفی خود را عاقلانهتر تنظیم نماییم.
🔸اگر کسی قائل بود #غیریهود انسان نیستند و کشتنشان مثل حیوان مجاز است و اگر چیزی میخواستیم و به ما ندادند دیگر تعلل در از میان برداشتنشان هم جایز نیست،
با این موجود باید چه کرد؟
🔸اگر زندگی و آسایش یک غیر یهود را پیش روی این #شبهبشر گرفتند(بخصوص آنجا که منفعت او هم در آن بود) و او فقط تماشا کرد یا به آن راضی بود،
با این موجود باید چه کرد؟
🔸اگر این شبهبشر برای مبارزه با همانها که حقشان غصب شده آماده شد یا وارد مبارزه با آنها شد،
با این موجود باید چه کرد؟
🔸واقعا در اسرائیل انسان بیاطلاع از واقعیتهای #فلسطین یافت میشود؟ چند درصد مردم اسرائیل اینچنین نیستند؟ نمیدانیم.
🔸ولی چرا با حقایق بازی میکنیم؟
چرا گمان میکنیم داریم از جان عدهای بیگناه در برابر عدهای تندرو حراست میکنیم؟ با چه تحلیلی؟
اینها مردم به آن معنای شریفش نیستند.
✔️ فصل فرهنگ
#به_بهانه_دین
#نژادپرست_دینی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔔 مسابقه تولید محتوای «بسیج و عرصههای خدمت»
🔹 به مناسبت هفته بسیج و انعکاس فعالیتها و خدمات بسیجیان در عرصههای سازندگی، علمی، محرومیتزدایی، امنیت، فرهنگی و اجتماعی سازمان بسیج رسانه با مشارکت روابط عمومی بسیج سازندگی اقدام به برگزاری مسابقه تولید محتوای «بسیج و عرصههای خدمت» مینماید.
◻️ به همین منظور از اصحاب رسانه استان قم جهت شرکت در مسابقه دعوت به عمل میآید.
🔻شرایط:
➖ آثار باید در یکی از خبرگزاریها و پایگاههای اطلاعرسانی و صداوسیما منتشر شده باشد.
➖ بازه زمانی ارسال آثار از یکم آذر تا 15 آذر میباشد.
➕ آثار ارسالی در نهمین جشنواره رسانهای ابوذر نیز شرکت داده میشود.
📎 جهت ارسال آثار به لینک مراجعه و موضوع «بسیج وحوزههای اقدام» انتخاب شود.
https://basijrasaneh.ir/form/aboozar-ghom
🎁 جوایز:
در هر قالب رسانهای اعلام شده جوایز به این شرح است:
نفرات اول: 20 میلیون ریال
نفرات دوم: 15 میلیون ریال
نفرات سوم: 10 میلیون ریال
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
@brqom_ir
♨️آتش بس چهار روزه؛ مبادله اسرا یا تجدیدقوای رژیم کودک کش
✍️محمدصادق خرسند
⛔️خبر قابل پیش بینی آتش بس 4 روزه بین حماس و رژیم اشغالگر قدس که توسط سخنگوی حماس اعلام گردید، نکات قابل تأملی دارد که ذکر آن ها خالی از لطف نیست:
1️⃣ضعف آشکار ارتش رژیم صهیونیستی در نبرد نامتقارن با حماس و نیاز آن به تجدید قوا و تجدیدنظر در تاکتیک های نبرد
2️⃣ عوام فریبی این رژیم برای کاهش تجمعات و راهپیمایی های گسترده ضد اسرائیلی در سراسر جهان به ویژه در آمریکا و کشورهای اروپایی
3️⃣ جلوگیری از گسترش جبهه های مقابل رژیم صهیونیستی به ویژه در شمال سرزمین های اشغالی
4️⃣ فشار سران آمریکا و کشورهای اروپایی به این رژیم برای کاهش تنش که این امر حاصل فشار افکار عمومی این کشورها به سران شان می باشد
در مجموع، این آتش بس نه انسان دوستانه که بیشتر برای تجدیدقوا و کاهش اعتراضات جهانی است؛ و گرنه همه عالم از اشتهای سیری ناپذیر این رژیم کودک کش به کشتار زنان و کودکان بی دفاع خبر دارند؛
آری! صدای نفس نفس زدن های رژیم اسرائیل بیش از هر زمانی به گوش می رسد و به نظر می رسد این رژیم جعلی باید به پایان سلام کند؛ پایانی که زودتر از موعد در افکار آزادگان جهان رقم خورده است.
#فلسطین
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
حمام ما ایرانی ها.pdf
180.1K
🌱طلبه قم نِشین🌱
🌼قسمت 3
🌿 دوش گرفتن به سبک ایرانی 🌿
ماجرای آشنایی من با موسسه به یکی دو سال قبل بر می گرده. بعد از سخنرانی حضرت آقا در حرم امام خمینی بود که برای بررسی یکی از مطالبات رهبری از جریانات انقلابی قرار ملاقات با یکی از طلبه های صاحب نظر گذاشتم. از مدرسه تا موسسشان حدودا 20 دقیقه ای فاصله بود معمولا بعد از کلاس های اصول، حدود ده دقیقه مشغول دیدن و خواندن محتواهای طنز می شوم تا مبادا خشکی و جدلی بودن مباحث خلق و خویم را عوض کند. خب این هم ایده ایست که به ذهنم رسیده. آن روز هم یه کلیپ طنز دیدم هم خندیدم هم توی فکرم برد. موضوعش حمام رفتن ما ایرانی ها بود که توی حمام هر کاری هم بخایم بکنیم از کیسه کشیدن گرفته تا شامپو و سنگ پا، یه قسمت ولو چنتا انگشتمون رو زیر دوش می گیریم که ثابت بکنیم دوش الکی باز نیست و ما با این کار اسراف نمی کنیم. نمیدونم شما هم همچین تجربه ای داشتین ولی واسه من خیلی اتفاق افتاده.
ادامه در فایل پی دی اف پیوست.
#طلبه_قم_نشین
#حمام_ایرانیها
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔰تلنگر
✍️سیدعلیرضا موسوی
میثم تمار سالیان دراز درخت خرمایی را سیراب کرد، زیرا امام علی (علیه السلام) به او وعده داده بود که او را بر آن به دار خواهند زد..
از امام زمان (عجل الله فرجه) در مورد درختمان پرسیدیم؟!
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
گریه آسمان از توصیفات ناسای بی سواد!
آسمان و تمدن سازی!
✍️قاسم یزدانی خراسانی
گفتند رخت سیاه بر تن کن که پدرت مرده است. گفت حتما اتفاقی افتاده که شما نمی خواهید بگویید!!!!! یعنی این را خبر بد نمی دانست. غریب اینکه اطرافمان پر است از مرگهایی که ماهم بدشان نمی دانیم. یکی از آنها #مرگ_توصیفی آسمان و زمین است.
حقیقتا ما کجا هستیم و بر اینجا چه اصول و قواعدی حاکم است؟
اهمیت موضوع به این باز می گردد که توصیف مکان زندگی بشر، بی تردید بنیادی ترین مسئله عالم انسانی است و عجیب اینکه هرچقدر قرآن بر موضوعی تاکید می کند، ما از آن دورتر و بی توجه تر می شویم. البته اگر جز این بود لبها به شکوه باز نمی شد که: يا رَبِّ إِنَّ قَوْمِي اتَّخَذُوا هذَا الْقُرْآنَ مَهْجُوراً(۳٠فرقان). آیا نباید اندیشید که چرا کلام الله زندگی به گونه ای بی نظیر، بیش از ۴۵٠ بار درباره #ارض سخن گفته است و بیش از ۲٠٠ بار از #سماء و #سماوات؟
جالب اینجاست که #وَیْلْ به عنوان یکی از شدیدترین عذاب های وعده شده به کافران، دقیقا به خاطر توصیفات نادرستشان از آسمان و زمین است (۱۶تا۲٠انبیاء/ ۲ ابراهیم/ ۲۷ ص).
حال این پرسشها را از #ناسای_کافر_بیسواد بپرسید:
۱. آسمان چند طبقه است؟ ویژگی هر کدام چیست؟
۲. مفهوم #خزائن_أشیاء و اینکه هر چیزی از آنجا به طرف زمین تنزیل می شود چیست؟
۳. اینکه در هر طبقه آسمان یک #امر اختصاصی در جریان است یعنی چه؟
۴. چه نسبتی است میان اختیار انسان با آنچه که از آسمان نازل می شود؟
۵. اینکه آسمان تسبیح خداوند می کند و در مرگ انسانهای مومن می گرید به چه معناست؟
اینها و بسیاری از مسائل بنیادین دیگر، محتوای معارف نابی است که در نظریه فقهی #تنزیل گرد هم آمده است(دریافت).
یکی از جذاب ترین بخشهای این نظریه، نسبت میان آسمان و تمدن سازی است. در پرسش هشتم این نظریه به تبیین زمان و اصول حاکم بر تنزیل ۱۰ شئ برتر مرتبط با زندگی پرداخته شده است:
زمان تنزیل فرزند، زمان تنزیل رزق، زمان تنزیل بلاء، زمان تنزیل خواب و آرامش، زمان تنزیل باران، زمان تنزیل علم، زمان تنزیل برائت از نار، زمان تنزیل زیبایی و نورانیت، زمان تنزیل سعادت (رفع شقاوت) و زمان تنزیل تقدیر.
#از_امام_بپرس
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
📖#کتابخوانی
🔶نوشتن قصه خود(شخصینویسی)
در جستارنویسی، شخصینویسی؛ یعنی نوشتن درباره حقایق زندگی واقعی خود، طرفداران زیادی دارد. اتفاقی که میان نویسنده قصههای حقیقی و خوانندگان این قصهها میافتد شبیه دوستی است. دوستی واقعی هم یعنی تبادل اسرار، باجگیری عاطفی از یکدیگر، سپرانداختن و نشاندادن ضعفهایت به دیگری. به دوست چیزهایی میگویی که به هیچکس نمیگویی.
شخصینویسی نوعی طبیعیبودن و صداقت هم دارد که به دلم مینشیند. شخصینویسی بحث و جدل را متوقف میکند.
#نویسندگی
#جستار
#جستارنویسی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
@Deebaj
🔴نقش حاکمان در تربیت اخلاقی جامعه
🖊حسین انجدانی
🔶حاکمان چه بخواهند و چه نخواهند و چه ظرفیت آن را داشته باشند یا نداشته باشند، الگوی رفتار و گفتار مردمان خواهند شد. به ویژه در دوران کنونی که رسانهها و عمدهترین ابزارهای اطلاعرسانی و تبلیغی نیز در اختیار آنان قرار دارد. آنان به صورت مرتب و روزانه در مرأی و منظر مردمان هستند. بسیاری از جوانان و نوجوانان آرزوی رسیدن به مقام و موقعیت سیاسی و اجتماعی آنان را دارند و از این رو سبک زندگی آنان و نوع گفتار و رفتارشان همواره مورد توجه دیگران قرار میگیرد.
🔶به همین دلیل، در آموزههای دینی نقشآفرینی فرهنگی حاکمان مورد تأکید و توجهی ویژه قرار گرفته و از آنان خواسته شده است که به شدت مواظب رفتار و گفتار خود باشند. در حدیثی از پیامبراکرم علیهالسلام چنین میخوانیم:
صِنْفَانِ مِنْ أُمَّتِي إِذَا صَلَحَا صَلَحَتْ أُمَّتِي وَ إِذَا فَسَدَا فَسَدَتْ أُمَّتِي قِيلَ يَا رَسُولَ اللَّهِ وَ مَنْ هُمَا قَالَ الْفُقَهَاءُ وَ الْأُمَرَاءُ.
دو گروه از امت من هستند كه اگر صالح شدند، امت من نیز صالح میشود و اگر فاسد شدند امت نیز فاسد خواهد شد. و در پاسخ به این پرسش که اینان کیستند؟ فرمودند: «فقیهان و فرمانروایان»
🔶جملة دیگری هم به پيامبر خاتم نسبت دادهاند که «الناس علي دين ملوکهم» و مولوي نيز در دفتر پنجم همين جمله را به پيامبر نسبت داده است:
آن رسول حق قلاووز سلوک
گفت الناس علي دين الملوک
چنين جملهاي هر چند جملهاي حکیمانه و تا حد زیادی درست است؛ اما به اين شکل در احاديث معتبر نيامده است. هر چند مضمون آن و مشابه آن در احاديث وارد شده است. في المثل، امیرمؤمنان عليه السلام ميفرمايد:
النَّاسُ بِأُمَرَائِهِمْ أَشْبَهُ مِنْهُمْ بِآبَائِهِمْ؛
مردم به حاکمانشان شبيهترند تا به پدرانشان.
🔶علامه مجلسي در کتاب عين الحيات ميگويد: «عدل ملوک و امرا، از بزرگترين مصالح مردم است. عدل و صلاح ايشان موجبِ صلاح جميع عبّاد و معموريِ بلاد است و فسق و فجورشان مورثِ اختلالِ نظام امور اکثر عالميان و ميل اکثرِ مردم به طريق ايشان ميگردد.»
🔶سعدي چه زيبا نقش حاکمان در شکلدهي به سبک زندگي مردم را ترسيم ميکند. وی در حکايت ۱۹ از باب اول گلستان (در سيرت پادشاهان) ميگويد:
آوردهاند كه نوشيروان عادل را در شكارگاهى صيدى كباب كردند و نمك نبود. غلامى به روستا رفت تا نمك آرد. نوشيروان گفت: نمك به قيمت بستان تا رسمى نشود و ده خراب نگردد. گفتند: از اين قدر چه خلل زايد؟
گفت: «بنياد ظلم در جهان، اول، اندكى بوده است هركه آمد بر او مزيدى كرد تا بدين غايت رسيده.»
اگر ز باغ رعيت مَلِک خورد سيبي/ برآورند غلامان او درخت از بيخ
به پنج بيضه که سلطان ستم روا دارد/ زنند لشکريانش هزار مرغ به سيخ
🔶به همين دليل است که حضرت امیر علیهالسلام تأکيد ميکند حاکمان جامعه، خود بايد در عمل از همه سبقت بگيرند و پيش از تبليغ زباني، با رفتار خود فرهنگسازي کنند:
أَيُّهَا النَّاسُ إِنِّي وَ اللَّهِ مَا أَحُثُّكُمْ عَلَى طَاعَةٍ إِلَّا وَ أَسْبِقُكُمْ إِلَيْهَا وَ لَا أَنْهَاكُمْ عَنْ مَعْصِيَةٍ إِلَّا وَ أَتَنَاهَى قَبْلَكُمْ عَنْهَا؛
اي مردم، به خدا من شما را به طاعتي برنميانگيزم، جز که خود پيش از شما به گزاردن آن برميخيزم. و شما را از معصيتي باز نميدارم، جز آنکه خود پيش از شما آن را فرو ميگذارم.
🔶همان حضرت در تمثیلی زیبا حاکمان را به نهری تشبیه میکند که جداول و جویهایی از آن منشعب میشود:
المَلِکُ کَالنَهرِ العَظِيم تَستَمِد مِنه الجَداوِل؛ فَانِ کانَ عَذباً عَذُبَت وَ اِن کانَ مَلِحاً مُلِحَت؛
زمامدار همچون رودخانه پهناوري است که رودهايي کوچک از آن جاري ميشود، پس اگر آب آن رودخانه پهناور گوارا باشد، آب درون رودهاي کوچک گوارا خواهد بود و اگر شور باشد آب درون آنها نيز شور خواهد بود.
و مولوي نیز همین حديث را در دفتر اول مثنوي به زبان ادبي و شعري توضيح داده است:
خوي شاهان در رعيت جا کند
چرخ اخضر خاک را خضرا کند
شه چو حوضي دان حشم چون لولهها
آب از لوله روان در کولهها
چون که آب جمله از حوضي است پاک
هر يکي آبي دهد خوش ذوقناک
ور در آن حوض آب شور است و پليد
هر يکي لوله همان آرد پديد
ز آنکه پيوسته است هر لوله به حوض
خوض کن در معني اين حرف خوض.
ادامه دارد...
#اخلاق
#تربيت_اخلاقي
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
نویسندگان حوزوی
✅ کتاب خوب بخوانیم #جستار #جستارنویسی #نویسندگی #ادر_لارا #نویسندگان_حوزوی @HOWZAVIAN @Deebaj
.
🔻 هنوز مخاطبان محترم را با قالبهای تازه تری از دنیای نویسندگی آشنا نکردیم
🔺هدف اصلی صفحه نویسندگان، ترغیب مخاطبان به ویژه علما و فضلای حوزه به نگارش رسانهای است؛ یادداشت، کوتاه نوشت، روایت و ...
▪️اما از قلههای نوشتن هم نباید غافل بود
🖌 در آینده از دنیای «جستار» برایتان میگوییم؛ هر چند در حوزه علمیه هنوز «یادداشت» غریبه است چه رسد به قالبهای پیشرفتهی دیگر!
📝 اگر یادداشتنویس نباشیم، جستارنویس نخواهیم شد. جستار آمیزهای از هنر و ادبیات، تجربه نویسنده، مقاله علمی و یادداشت است و راه، بسی دشوار...
#سردبیر
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#قلمدون
🔍 خواب_عمیق_فرهنگی
+تاريخ عکس بالا: دوم آذر۱۴۰۲ 👆
🔻رهبر انقلاب نگران مسأله تبلیغ هستند؛ ماها چطور؟
📌 آیا پس از توصیه مهم تبلیغی از سوی امام جامعه، نیازمند تغییر نگرش سیاستگذاران و مدیران حوزه علمیه نیستیم؟!
#خواب_فرهنگی
#تبلیغ #ایام_فاطمیه
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN