✳️ تفاوت دو فیلم
🔅 دو اثر فاخر با محوریت شخصیت حضرت محمد صل الله علیه و آله و سلم، در جهان اسلام تولید شده است. برخی عناوین مشترک را در این دو اثر بررسی می کنیم.
⏺کدام بُعد دین؟
فیلم اول که در سال۱۹۷۶ میلادی ساخته شده است، بیشترین همت برای نمایش جنگ های مشرکان مکه با مسلمانان می باشد که در نتیجه مخاطب ذهنیت مقاومت و جنگ آوری از اسلام بدست می آورد. ولی در اثر دوم که به تاریخ ۱۳۹۳ شمسی تولید شده است، به خاطر اقتضای سن حضرت رسول، بُعد عاطفی و رحمانی از ایشان به تصویر کشیده می شود.
متن کامل
✍️ امین محمدلو
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
😊 محاسبه دقیق یک طلبه از سالی که بر او گذشت
🔻بسیار خوشحال شدیم از این نوع تولید محتوا.
📌 ما هم بنویسیم، خودمان را رصد کنید.
.......................................
✍۳۶۰ روز پژوهش و نویسندگی✍
روزهای پایانی سال ۹۹ را در پیش داریم و تصمیم گرفتم برای گزارش یکسال کار نویسندگی و پژوهش به خودم و مخاطبین عزیزم، این یادداشت گزارشی را تهیه کنم.
مصادف شدن نوشتن در سایت راسخون با شروع کرونا از نکات مثبت ایام قرنطینه خانگی بود.
پرداختن به موضوعاتی حول و حوش کرونا و اتفاقات مربوط به آن همچون:
⏳ متن کامل
✍مجتبی میرزایی
#نویسندگان_حوزوی
https://eitaa.com/joinchat/3834314754C58903f67c6
#معرفی_مقاله
💐 جایگاه امام حسین علیه السلام در تفاسیر شیعی
نویسنده: محمداسماعیل عبداللهی، محمد کرمی نیا
🔗 کانال تاریخ جامعه الزهرا(س)
🗞 دانلود مقاله
#ماه_شعبان
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
✍طلبگی یعنی #ناچار_به_نوشتن
🍃هر روز که خبر راهاندازی کانال شخصی برخی طلاب را میشنوم، «نویسندگان حوزوی» را با قوت و امید بیشتری ادامه میدهم.
دیروز دو خبر از آغاز نوشتن طلاب فاضل شنیدم.😊😊 امروز هم یک فاضل دیگر😊
#پیام_مدیر
#پویش_نوشتن
☑️ فرهنگ "بو" در سفر به آمریکا
ورودم به موسسه هر روز همراه بود با بوی تلخ قهوه. رفته رفته توانستم بوی تلخ قهوه را تحمل کنم و بلکه گاه از آن لذت ببرم، ولی همسایگی ما در محوطۀ کُپلیهیل در دانشگاه، یک خانواده برزیلی سکونت داشتند. روزهای یکشنبه روز خوش آنها بود با غذاهایی که برای روز تعطیلشان میپختند، و البته برای ما روز مصیبتی بود که باید بوی غذایشان را تحمل میکردیم (هیچ وقت بوی غذایشان به مشامام سازگار نیافتاد). البته من هم نمیدانستم که آیا بوی قورمهسبزی ما هم برای آنها این مقدار عذابآور است یا نه؟ بهر حال اینجا فرهنگی بودن «بو» (یا حداقل بوی بد) را به خوبی درک کردم. بدتر از آن در سفرم به چین بود که یکی از بدترین سفرهای غذاییام بود. پیدا کردن یک غذای حلالی که مزه هم داشته باشد واقعا مسئلۀ روزانۀ ما بود و اگر غذای مناسبی به چنگ میآوردیم نمیدانستیم آن را به امید چهوعدۀ غذاییِ مناسبِ دیگر باید خورد؟ در این وضعیت گرسنگی، گذر از پیادهروهای شهر شانگهای، سوجو، و پکن از کنار رستورانهای بدبوی چینی با غذاهای عجیب و غریبشان واقعا آزاردهنده بود که میبایست تحمل میکردیم. اینجا نیز فرهنگی بودن بوی بد را تا حدی بیشتر باید فهم میکردم.
✍ حبیب الله بابایی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#تبریک 💐
عشق شما
همچنان جاری ست
و ما رودکهای مشتاق
به خیال باران شما زندهایم...
#اهل_بیت
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
✍️از مهرهسازی تا مهرهگذاری در سازمان اطلاعات سپاه
به بهانه آغاز بازپخش سریال #گاندو
🔸#سریال_گاندو هم مثل همه تولیدات #تلویزیون، مخالفانی داشت که آن را نپسندیده بودند یا به آن نقد داشتند. البته بیشتر این مخالفان، افراد و گروههای خاصی بودند که در این سریال گوشهای از خیانتها و حماقتهای آنها نمایش داده شده بود.
🔸اما از این مخالفان که بگذریم، خیلیها این سریال را دوست داشته و دارند. اقبال عمومی بینندگان به گاندو گذشته از علاقه مردم ایران به پیگیری مسائل سیاسی و امنیتی، ریشه در نمایش #اقتدار_نیروهای_امنیتی دارد و حس #غرور_ملی که با دیدن این صحنهها به بیننده منتقل میشود.
🔸اما من دلیل دیگری هم برای دوست داشتن این سریال دارم. برای امثال من که دغدغه #تربیت_نیرو داریم و چند سال است دستی بر این آتش بردهایم، الگوی #تربیت_تشکیلاتی موجود بین نیروهای سازمان اطلاعات سپاه که در گاندو نمایش داده شده، خیلی دوست داشتنی است.
🔸یک اطلاعاتی کارکشته به اسم #آقای_عبدی مسئولیت #تربیت چند تیم از نیروهای جوان و انتقال تجربیاتش به آنها را به عهده دارد و البته در مواجهه با هر تیم، روی یک نفر سرمایهگذاری ویژه میکند. مثلاً در تیم محوری سریال گاندو، بیش از همه حواسش به تربیت #آقا_محمد است.
🔸همین الگو، در رابطه آقا محمد با اعضای تیمش هم دیده میشود. مثلاً وقتی آقا محمد در تحقیقاتش به نکته مهمی میرسد، #رسول را صدا میزند و روند رسیدن به آن را توضیح میدهد و تیزبینیهای خودش را به او منتقل میکند تا او هم رشد کند.
✍ مرتضی رجائی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
1_912503405.pdf
114.4K
🍃توصیه آيتالله انصاری شيرازي(ره) به سپاهیان اسلام:
✴️ پاسدار انقلاب باید پاسدار نفس خود باشد
درست در پاییز سال 1388، دوستی بسیار شفیق و عزیز و از پاسداران مخلص سپاه اسلام، تماس گرفت و درخواست جلسه ملاقاتی، با عارف واصل و گمنام، حضرت آيتالله شيخ يحيي انصاري شيرازي ره را، داشت. با اولین تماس، خود ایشان در اوج اخلاق و خضوع و احترامی وصف ناشدنی، پاسخم را داد و فرصتی را پس از نماز مغرب در اختیار ما نهاد. وقتی در حیاط منزل قدیمی و باصفا و در اوج سادگی ایشان پای نهادیم، فرزندش علی، به استقبال آمد و به اتاقی فیروزه ای رنگ در ورودی منزل راهنمایی مان کرد. اتاقی که ایشان بر آن اتاق می فرمود: اتاق علامه! اتاقی سرشار از عطر حضور و خاطرات شیرین علامه طباطبایی و شاگردان شیدای حلقه زده بر وجودش در جلسات خصوصی اخلاق و عرفان و فلسفه در دهه 40 و 50.
آن شب به یاد ماندنی، در آن اتاق فیروزه ای رنگ، در ترنّم بارانی آرامبخش و روحبخش از توصیه های به یادماندنی معنوی و زیبای اخلاقی ایشان، سپری شد. شبی خوش از لذت شرب مُدام مستان جویای حقیقت، که پس از سال های سال، همچنان شیرینی و شادی آن پابرجاست. همراهان در نخستین لحظات از ایشان توصیه و رهنمود خواستند، و ایشان پس از مکثی کوتاه و آرام و سر به زیر و در اوج ادب و احترام و دو زانو در پیش ما نشسته، چنین گفتند:
ذكر خدا و يافتن مسير صحيح ...
متن کامل در فایل بالا👆
✍ حسن طاهری
#روز_پاسدار
#آیت_الله_انصاری_شیرازی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
غفلت از انتخابات شوراها مشکوک است
از آنجاکه در جمهوری اسلامی ایران بیش از هفتاد درصد بودجۀ سالانه در اختیار رئیس قوۀ مجریه قرار دارد و دایرۀ اختیارات رئیسجمهوری بسیار وسیع است، تلاش در جهت انتخاب یک فرد اصلح برای این کرسی ضروری و بهفرمودۀ رهبر حکیم انقلاب، یک تکلیف الهی است؛ و از این نکته نیز نباید غافل بود که در کشور ما هر جناحی که سکان ریاستجمهوری را بهدست بگیرد، چهار سال و شاید بتوان گفت هشت سال در سرنوشت همۀ مردم ایران نقشی بسزا و مؤثر خواهد داشت.
امنیت، اقتصاد، فرهنگ، روابط بینالملل، آموزش و پرورش، آموزش عالی، بهداشت و درمان، صنعت و معدن و کشاورزی، مسکن و راه و شهرسازی، ورزش و رسانههای متعدد، بخشی از عرصههای گوناگونی است که به همراه میلیاردهامیلیارد تومان بودجۀ سالانۀ نفت و گاز و پتروشیمی در اختیار رئیس دولت قرار میگیرد، و اینها بخشی از مواردی است که اهمیت فوقالعادۀ انتخابات ریاست جمهوری در ایران را نشان میدهد.
متن کامل
✍️محمدصادق ناطقی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#معرفی_یادداشت
✴️ نسبت صلح عادلانه با مکتب شهید سلیمانی و جبهه مقاومت
تلاشها و مجاهدتهای شهید سلیمانی در قالب سپاه قدس و جبهه مقاومت در منطقه غرب آسیا در برابر تجاوز، ظلم و بی عدالتی قدرت های استکباری بدون شک یکی از عناصر صلح ساز و ثبات ساز منطقه با تکیه بر نظریه استقرار صلح عادلانه بویژه در منازعه فلسطین و اسرائیل و مقابله با نیروهای افراط گر، خشونت طلب و تروریست داعش و تکفیری بوده است.
این شهید در تداوم تقویت جبهه مقاومت و ایجاد صلح عادلانه که از آن تعبیر به صلح حقیقی می شود، ضمن تقویت نیروهای مقاومت در لبنان و فلسطین برای احقاق حقوق خود در برابر تجاوزات رژیم اشغالگر قدس، با ظهور داعش در منطقه و جنایات و خشونت های غیر قابل باور آن، با دعوت مقامات رسمی سوریه و عراق و تایید رهبری معظم انقلاب اسلامی برای کمک به ین کشورها اقدام کرد و نقش اساسی در ریشه کردن تروریسم و داعش در منطقه و برقراری مجدد صلح و ثبات در عراق و سوریه داشت.
شهید سلیمانی نهایتا جان خود را در مسیر استقرار صلح عادلانه در منطقه فدا کرد. جهاد در راه خدا و مقابله با ظلم و بی عدالتی و استقرار صلح حقیقی ( صلح عادلانه) هدف اصلی رویکرد شهید سلیمانی بود که از آن به عنوان "مکتب شهید سلیمانی" نام برده می شود.
نسبت نظریه صلح عادلانه بعنوان یک نظریه متعلق به اندیشمندان مسلمان در حوزه روابط بین الملل با جبهه مقاومت و مکتب شهید سلیمانی تبیین شود.
✍ سیدمحمد ساداتینژاد
#مکتب_سلیمانی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
⭕️ ناشنوایان نامزد ریاست جمهوری نشوند
شماره #جدید_پرتو
شماره 1019
صبح چهارشنبه " 27 اسفند ماه " روی دکه مطبوعات کشور
@partosokhan_ir
@HOWZAVIAN
🔆 #پندانه
🔴 پنج خصلت مداد
🔹عالمی مشغول نوشتن با مداد بود.
🔸کودکی پرسید: چه مینویسی؟
🔹عالم لبخندی زد و گفت: مهمتر از نوشتههایم، مدادیست که با آن مینویسم. میخواهم وقتی بزرگ شدی مثل این مداد بشوی!
🔸پسرک تعجب کرد! چون چیز خاصی در مداد ندید.
🔹عالم گفت: پنج خصلت در این مداد هست. سعی کن آنها را به دست آوری.
1️⃣ اول: میتوانی کارهای بزرگی کنی اما فراموش نکن دستی وجود دارد که حرکت تو را هدایت میکند و آن دست خداست!
2️⃣ دوم: گاهی باید از مدادتراش استفاده کنی، این باعث رنجش میشود ولی نوک آن را تیز میکند پس بدان رنجی که میبرى از تو انسان بهتری میسازد!
3️⃣ سوم: مداد همیشه اجازه میدهد برای پاک کردن اشتباه از پاككن استفاده کنی پس بدان تصحیح یک کار خطا، اشتباه نیست!
4️⃣ چهارم: چوب مداد در نوشتن مهم نیست؛ مهم مغز مداد است که درون چوب است پس همیشه مراقب درونت باش که چه از آن بیرون میآید!
5️⃣ پنجم: مداد همیشه از خود اثری باقی میگذارد پس بدان هر کاری در زندگیت مىكنى، ردی از آن به جا مىماند.
پس در انتخاب اعمالت دقت کن!
@Masaf
@HOWZAVIAN
#با_کاربران
عزیز دلی بود. این روزها جایش خالی است که میلاد حضرت سیدالشهدا و روز پاسدار را به او تبریک بگوییم. به معنای واقعی پاسدار این انقلاب بود. بیش از هر زمان دیگری در این ایام به او نیاز داریم. کلامش مرهمی بود بر قلبهای پر درد. اسیر جریانها و گروهها نشد و در آوردگاههای سیاسی و در جنگ قدرت با طمأنینه، آنچنان محور وحدت و انسجام میگردید که همه چیز را به نفع "انقلاب و مقاومت" تغییر می داد. سردار قلبها اکنون در بین ما نیست و جایش هم پر شدنی نیست، اما میراث او کماکان پا برجاست. هرچند فقدانش ثلمهای سخت برای انقلاب بود، اما انقلاب به پیش میرود، اما مسیر سخت و ناهموار است. یادت فراموش نشدنیست، روزت مبارک، سردار.
🙏 سپاس از نویسنده ارجمند آقای بنافی عزیز که امشب، حاج قاسم را به ما یادآوری کردند.
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔴 معرفی #آثار_و_مواضع_نویسندگان_حوزوی
✔️ پاسخ به یک ترور شخصیتی
آقای مهاجری!... همه می دانند کسی چون زاکانی که پرچم مبارزه با فساد را برداشته و وارد دهها پرونده بزرگ همچون کرسنت، تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد و قوه قضائیه، جریان انحراف، طبری و تاجگردون و... شده حواسش هم هست که مافیای فساد هر آن ممکنه ملیجکانی چون تو را برای انتقام اجیر کرده باشند.
✍️ بهزاد زارع
✔️فرق سیداحمد با بقیه طلاب!
🔸شبي تا صبح فکر کردم و به اين نتيجه رسيدم که من غير از آقايان بهشتي و هاشمي و خامنه اي و افرادي که در اين رديف مي باشند هستم، آنها خود با بقيه فرق مي کنند ولي من فرقم با بقيه اين است که تنها فرزند امام هستم و تنها به خاطر فرزند امام بودن است که مورد علاقه دوستان و بعضي از مردم هستم.
✍️ قول سدید
✔️ ماهیت دروس حوزوی
🔹 باید نگرش خویش را در رابطه با علوم حوزوی، صرف یک ابزار قرار دهیم و نه یک هدف، که البته این ابزار از معارف ناب اسلامی از جمله قرآن خالی هستند. رهبرانقلاب و علامه طباطبایی: علوم حوزوی جوری است که شخص می تواند فقیه و مجتهد شود اما دست به قرآن نزده باشد!
✍️ مهدی درستی
✔️از حق ویزیت آقای دکتر تا حق استراحت
نزدیک غروب می شود پیر زن خود را به هر سختی به مطب می رساند اما دکتر نیست خانم منشی توضیح می دهد که آقای دکتر برای تعطیلات عید، سفر خارجی رفتند و تا ۲۰ فروردین برنمیگردند. پیرزن با تعجب می گوید الان که ۲۰ اسفند است! یعنی یک ماه پس مریض ها چه می شوند؟منشی با لحنی حق به جانب میگوید دکتر ها حق استراحت ندارند!؟
✍️ فاطمه میری
✔️ محبوب مقدس من
بهار، بی تو ای گل نرگس، شکوهی ندارد
شمعدانیها، در سکوت خود به دعا نشسته اند
حُسْن یوسف، برای آمدنت هر روز، نو میشود، در قامت خود زمزمهای از نام تو دارد نیلوفر انتهای کوچه.
✍️حیدر هلیرودی
✔️ زمین مرده
با اهل و عیال و همراهانش به ثعلبیه رسید.تا چشم کار می کرد برهوت بود و شوره زار،جز وجود خیمه ای در آنجا دیده نمی شد.به سمت خیمه حرکت کردند
✍️ الهه زارعی
✔️ رنجِ گنج
چند روزی است مشغول مطالعه و مباحثه کتاب الفهرست شیخ طوسی و نجاشی هستم .به شدت به شیخ طوسی ارادت پیدا کردم. انسان نخبه ای که از طبقه ضعیف جامعه بوده و به سختی خودش را بالا کشیده است.
✍️ن صالحی
✔️ستودن یاران خود
شما یاران حق و برادران دینی من باشید، در روز جنگ چون سپر محافظ دوركننده ضربتها، و در خلوتها محرم اسرار منید، با كمك شما پشت كنندگان به حق را می كوبم و به راه می آورم، و فرمانبرداری استقبال كنندگان را امیدوارم، پس مرا، با خیرخواهی خالصانه، و سالم از هر گونه شك و تردید، یاری كنید
✍️زدبانو
#پویش_نوشتن
#نویسندگان_حوزوی
https://eitaa.com/joinchat/3834314754C58903f67c6
🚶♂🚶♂🚶♂صفوف ضدِ فرهنگی
امیدوارم این بار دولتی روی کار بیاید که مردم پس از صف رأی به صف کتاب کشیده شوند...
درست است انتخابات فرهنگ خودش را دارد؛ اما اگر فرهنگ نداشته باشد، می شود همین صفوف به هم فشرده! میشود گروگانگیری معیشت مردم از سوی اتوکشیدهترین آدمهای سیاسیِ ضد فرهنگی!
#پیام_مدیر
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#با_کاربران
وَاللهِ اِنْ قَطَعْتُموا یَمینی
اِنّی اُحامی اَبَداً عَنْ دینی
#روز_جانباز
#عباس_بن_علی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#خبر_خوب_ما
⏪ پایان 1300 و آغاز گعدههای طلبگی
خبر «تجربههای حرفهای اصحاب قلم و رسانه» را شنیدم؛ نخستین گعدهی صمیمی اعضای «تحریریهی مدادالفضلاء» به میزبانی هفتهنامه پرتو برگزار شد.
🔹دکتر محمود دهقانی، مدیر مسئول و سردبیر هفتهنامهی پرتو، میزبان مهربان این گعده، برای اهل قلم و مداد و دفترچه مجازی سخن گفت، از تجربههای تلخ و شیرین نشریهداری تا جایگاه یادداشتنویسی در حوزه به گوش مدادالفضلاء رساند.
وی تشکیل شبکه نویسندگان حوزوی را امری مبارک، و موفقیت در این عرصه را نیازمند توجه جدی به لطافت و ظرافتهای رسانهای دانست.
🔻حجت الاسلام اسفندیار، مدیر کانون مدادالفضلاء در ابتدای گعده با بیان اینکه جامعه باید آخرین موضع نویسندگان حوزوی در مواجهه با رویدادهای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی را بداند، بر شناسایی ظرفیت نویسندگان حوزوی در کشور تأکید کرد و گفت: گعدههای حرفهای، شور نوشتن را در میان طلاب احیا خواهد کرد و ترغیب خود به نوشتن، بهترین راه ترغیب دیگران به نوشتن است.
«گعده» به صورت گفتوگویی صریح و خودمانی ادامه یافت و با یادداشتخوانی و نقد و نظر حاضران به پایان رسید.
🖌گزارش این گعده حاوی حرفهای شنیدنی است که ارزش آن را دارد در انتظار انتشار آن بمانید.
#نخستین_گعده_طلبگی
#هفته_نامه_پرتو_سخن
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#خبر_خوب_ما
💐 انتصابات شاعرانهی رییس جدید
حجت الاسلام والمسلمین شیخ الاسلامی معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات که چندی پیش مدیریت این بخش هنری و رسانه ای دفتر تبلیغات را بر عهده گرفته است، در حکمی حجت الاسلام و المسلمین سید محمدمهدی شفیعی را به عنوان دبیر پنجمین دوره جشنواره بین المللی شعرحوزه(اشراق) منصوب کرد.
همچنین در احکام جداگانهای حجت الاسلام و المسلمین زکریا اخلاقی به عنوان دبیر علمی و جناب آقای سیدعلی نقیب به عنوان دبیر اجرایی این جشنواره منصوب شدند.
پنجمین دوره جشنواره بین المللی شعرحوزه(اشراق) در سال ۱۴۰۰ با اعلام فراخوان و دریافت آثار برگزار خواهد شد.
نویسندگان حوزوی این اقدام ادبی را قدر می داند امیدواریم جشنوارهای شایستهی شأن حوزه و حوزویان برگزار شود و حقِ قلم ادا شود.
✍️ شاعران حوزوی
#شعر #ادبیات #دین
#نویسندگان_حوزوی
https://eitaa.com/joinchat/3834314754C58903f67c6
غافلانه یا عامدانه؟
باید اذعان کرد فیلم "محمد رسول الله" مصطفی عقاد، به ابعاد مختلف شخصیت حضرت رسول و به سیره تربیتی و حکومت داری ایشان، نپرداخته و صرفا یک اثر تاریخی است که به صورت ناقص وقایعی را نشان داده است و برخی قضایای مهم نیز مطرح نشده است.
1⃣وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ
مصطفی عقاد، به این مطلب آگاه بود که نمی تواند بی تفاوت از کنار نام و نشان علی بن ابی طالب در اثر خود، رد شود و برای همین در دو قضیه "لیلةالمبیت" و "جنگ بدر" ایمان خالصانه و شجاعانه ایشان را به تصویر کشید. ولی از دو نکته مهم تاریخی که هم روش تبلیغی قرآن را بیان می کنند و نیز انسجام و استمرار دین را نشان می دهند، غفلت کرده است. یوم الدار که اشاره به آیه شریفه " انذر عشیرتک الاقربین" دارد و واقعه غدیر که آیه عظیم "یا ایها الرسول بلغ ما اُنزل الیک من ربّک.." نازل شد، که در هر دو مورد اعتقاد راستین مولا علی علیه السلام به پیامبر اعظم و جایگاه حضرت در کلام الهی را نشان می دهد، متأسفانه مطرح نشده است.
2⃣وَلَمَّا رَءَا ٱلۡمُؤۡمِنُونَ ٱلۡأَحۡزَابَ قَالُواْ هَٰذَا مَا وَعَدَنَا ٱللَّهُ وَرَسُولُهُۥ وَصَدَقَ ٱللَّهُ وَرَسُولُهُۥ
اولین سکانس فیلم محمد رسول الله مربوط به نامه حضرت رسول برای پادشاهان قدرت های بزرگ اطراف شبه جزیره عربستان است. خسروپرویز پادشاه ساسانیان با مشاهده پیام، با غرور و بی ادبی، آن دست خط را پاره کرد. این تنها تصویری است که از ایرانیان در این فیلم دیده می شود. در حالیکه پرداختن به جنگ های پیامبر با مشرکان که جزء اصلی ترین موضوعات این اثر بود، انتظار می رفت جنگ احزاب که بزرگترین نبرد مستکبران با جبهه اسلامی بود، فراموش نشود. آیا ابتکار شخصیت والا مقام سلمان فارسی در این جنگ برای حفر خندق که قابلیت رسانه ای بالایی نیز داشت، ناشیانه مورد غفلت قرار گرفته است؟
3⃣لَتَجِدَنَّ أَشَدَّ النَّاسِ عَدَاوَةً لِلَّذِينَ آمَنُوا الْيَهُودَ وَالَّذِينَ أَشْرَكُوا..
احتجاجات پیامبر با علمای سایر ادیان و زندگی مسالمت آمیز پیروان پیامبران آسمانی با مسلمانان در مدینه از موضوعات اصلی تاریخ دوران حضرت رسول بوده است، که در این اثر به آن نپرداخته است. از همه مهم تر خیانت ها و دست اندازی های برخی یهودیان از جمله "بنی قَینُقاع" ، "بنی النضیر" و "بنی قریظه" علیه اسلام و پیامبر اکرم بود که با فتح خیبر خیلی از توطئه ها خنثی شد، نیز حذف شده است.
✍ امین محمدلو
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#ندبه_های_دلتنگی
💠 فراتر از مشغلهها
عاشقم و جز نام تو، ترجمانی برای عشق نیافتم.
سوختن، پیشه من است؛ اما نه پای شمعهای شبهای رنگی؛ در رثای پروانههای سوختهپر.
جمعهها را دوست دارم؛ نه چون از کار و مشغله فارغم؛ چون همه را مشغول تو میبینم.
موسیقی، همان تکرار موزون ضرباهنگ نام تو در دستگاه شور است.
نوشتن، نیکو صنعتی است، اگر با میم آغاز شود و تا یاء بخرامد.
خواندن، سرگرمی جمعهشبها در سال تحصیلی است؛ ولی ندبهخوان مسجد ما _ که خواندن را، فقط صبحهای جمعه میداند _ زیباترین خط را بر پیشانی دارد.
#جمعه
#نثرخوانی
#رضا_بابایی
🌻دوستان تان را به #نویسندگان_حوزوی دعوت کنید.👇👇
https://eitaa.com/joinchat/3834314754C58903f67c6
🕌 در دعا میگویید: اللَهُمَّ اجعَل مَحیایَ مَحیا مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّد وَ مَماتی مَماتَ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّد؛
خب محیا یعنی چه؟ محیا یعنی زندگی من را شبیه زندگی آنها قرار بده؛ یعنی سبک زندگی؛ ما این را میخواهیم؛ این را از ما خواستهاند که بگوییم و بخواهیم و انجام بدهیم. این مسئلهی سبک زندگی باید دنبال بشود.(رهبرمعظم انقلاب اسلامی)
❇️ چه کسی گفته ما نمی تونیم مثل امامان زندگی کنیم؟ اونها کجا و ما کجا؟! ... این جمله ها کاملا اشتباهه
🔸شیوه زندگی در تمام امورش مثل همسرداری، فرزند پروری، انتخاب همسر، همسایه داری، خوراک، پوشاک و... رو میشه از امامان یاد گرفت.
🔹با ما همراه باش تا شیرینی کلام و رفتار اهل بیت رو تو زندگیت با تمام وجودت حس کنی.
✍️ به سبک زندگی اهل بیت
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔮 تلخی پسندیده
مشاوره خانواده از تلخترین کارهاست، زیرا مشاور خانواده، رنج خانوادهها را از بُن جان میچشد.
گاهی پس از مشاورههایم، احوالم را که میپرسند، میگویم: خستهام و خشنود. عزیزی میگفت: «این حالت، نهایت زیبایی است».
خستهام، چون رنج دیگران رنجورم کرده است، خشنودم، چون درددلی را شنیدهام و شاید گرهی گشودهام.
🌱
درددل خانم ها، اگرچه با سوز داغتری بیان میشود، اما زخم جان آقایان نیز عمیق است. جراحت جان ایشان کمتر از سوز دل زنان نیست. تقریباً برابرند.
✍️ از زبان مشاور
#مشاوره
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🌿هدیه درخت، هدیه محبت
امام صادق(ع) فرموند: هر کسی از این جهان درگذرد پس از مرگ، چیزی به او نمیرسد جز این که پیشتر چیزی باقی گذاشته باشد:
1. فرزند صالح
2. قرآنی
3. درخت
4. چاه آب
5. چشمه آب
6. سنت و روش نیک
[وسائل الشیعه، ج ۱۳، ص۲۹۳]
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔆 مانا و ماندگار
برکت فقط مال و ثروت نیست، برکت عمر و برکت زمان از بهترین نوع برکتهاست. کار خالصانه نتیجه می دهد، تلاش در راه دین موجب عزت و ماندگاری می شود. این جملات شعار نیست چون نمونه های زیادی از این انسان ها در تاریخ ثبت شده اند.
مکتب تشیع مرهون مجاهدتها و شب بیداری های علمای گذشته است. محمد بن حسن در قرن ۴ هجری در شهر طوس به دنیا آمد و در سن ۲۳ سالگی به شهر بغداد هجرت کرد. بغداد آن زمان تحت سلطه دولت شیعی آل بویه بود و محمد هجرت کرد و چه هجرت پر ثمری شد.
آل بویه مجال عرض اندام به جریان تشیع را داده بود و این مجال، فرصتی مغتنم برای علمای امامیه شد. شیخ مفید که از مراجع بزرگ تشیع بود در بغداد کرسی درس داشت و شاگرد پروری جزو سیره ایشان بود و محمد بن حسن پس از هجرت به بغداد، شاگرد حضرت استاد شد .
🔗 متن کامل
✍️ نجمه صالحی
#پیام_مدیر
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
📒کتابخوانی پس از بیست سال
از اولینباری که کتاب دست گرفتم و خواندم، تقریبا حدود ۲۰ سال میگذرد. در این سالها همواره کتاب تحت هر شرایطی رفیق گرمابه و گلستان من بود. از خواندن یک کتاب کامل در مسافتهای طولانی ۱۶ ساعته در اتوبوس بروجرد-جهرم و ۱۲ ساعته در قطار تهران_بناب گرفته تا خواندن چندخط یا نهایتا یکصفحه از کتابی در حدّفاصل بین خانه تا نانوایی محل.
در این مدت انواع و اقسام کتابها در موضوعات مختلف را خواندم و هیچوقت احساس بینیازی از خواندن نکردم. شاید این همه شوق به خواندن کتاب، از زمانی که تازه شعر را آغاز کرده بودم و تنها منبع مطالعاتم تلهتکست (معادل فارسیاش را نمیدانم! البته اگر داشته باشد) تلویزیون قدیمی خانهمان بود، سرچشمه میگرفت.
👈ادامه متن
✍️ مجتبی خرسندی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN