✔️ آنتیویروس انزوا و انفعال؛ تربیت ایمانی و جهادی منتظران
✍️ علی صالحی، مدیر نویسندگان حوزوی در خراسان رضوی
بر همگان روشن است که مهمترین مأموریت حضرت بقیه الله الاعظم(عج)، گسترش حاکمیت توحید و تشکیل دولت عدل الهی در سطح جهانی است. اما سؤال اساسی این است که جایگاه ما در شکلگیری این انقلاب جهانی چیست؟ بدون شک بسندگی به عبادات فردی و عزلتگزینی از جامعه نمیتواند معیاری برای خوب بودنمان تلقی شود و به جریان ظهور کمک بسیاری کند.
این شاخص تکلیفمداری است که میتواند ما را به موعود الهی نزدیک سازد و البته بزرگترین تکلیف ما در عصر انتظار، خودسازی است؛ زیرا اولین گام در مسیر سربازی امام زمان(عج) و زمینهسازی جریان ظهور، خودسازی بر مبنای تربیت ایمانی و جهادی است.
مقصود از تربیت ایمانی یعنی جامعه منتظر به وجود مقدس امام زمان(عج) ایمان حقیقی داشته باشد؛ زیرا شرط پرهیزگاری، ایمان به غیب است و غیب همان وجود نازنین حضرت(عچ) است، چه اینکه خداوند متعال، متقین را اینگونه توصیف نموده است«الذِینَ یُؤْمِنُونَ بِالْغَیْبِ»
کارکرد چنین تربیتی، ایجاد ارتباط قلبی و روحی با امام زمان(عج) است و هر چه این اتصال عمیق شود، خُلق و خوی منتظر مهدوی میشود. منتظر حقیقی، وجود امام زمان(عج) را در زندگی خود احساس میکند و از مناجات و درد دل با حجت خدا لذت می برد و همواره دعایش این است «اَللّـهُمَّ اَرِنيِ الطَّلْعَةَ الرَّشيدَةَ، وَالْغُرَّةَ الْحَميدَةَ، وَاكْحُلْ ناظِري بِنَظْرَة منِّي اِلَيْهِ».
منتظر حقیقی، ظهور منجی بشریت را بسیار نزدیک میبیند و همواره تلاش میکند اطرافیان و جامعه خود را نیز امیدوار نگاه دارد؛ چرا که اعتقاد به تحقق وعده الهی درباره حاکمیت صالحان بر جهان، جلوهای از تربیت ایمانی است.
مقصود از تربیت جهادی یعنی منتظر تلاش میکند روحیه جهاد و مقاومت را در وجود خود پرورش دهد. تربیت جهادی، سبب میشود منتظر در مسیر دفاع از ارزشهای مهدویت، تردید به خود راه ندهد، نهراسد و در تقدیم جان خود، بخل نورزد؛ زیرا حرکت امام زمان (عج) صرفا یک حرکت سیاسی یا فرهنگی و اجتماعی نیست، بلکه در مرحله اول یک حرکت جهادی است، زیرا امام به محض ظهور، حرکت جهادی خود را برای مبارزه با جریان استکبار آغاز خواهد کرد. زین رو میطلبد که منتظر هر دم آماده ظهور باشد، به گونهای که هر زمان اراده خدا به ظهور تعلق گرفت، بتواند با سربلندی، سربازی در میدان حکومت حق باشد.
امروز نیز به لطف الهی، جریان سلام فرمانده، بزرگترین نماد تربیت ایمانی و جهادی در عصر انتظار است و البته هر جریانی مشابه این حرکت عظیم و مبارک، میتواند به نزدیکسازی جریان ظهور منجی کمک کند.
#انتظار
#مهدویت
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
@HOWZAVIAN_khorasan
وقتی فضای مجازی، صحنه نمایش پروپاگاندا میشود
✍️فاطمه شکیب رخ، عضو تحریریه مجتهده امین
پروپاگاندا اصطلاحی است که برای ارسال اطلاعات هماهنگ و جهتدار به منظور تهییج افکار عمومی، پشتیبانی از یک مسئله یا عقیده خاص، دستکاری یا تأثیرگذاری بر عقاید گروهها استفاده میشود. این روش ارتباطی به اشکال هنری، فیلم ، گفتار و موسیقی بیشتر مطرح است و توسط قدرتهای سلطهجوی جهانی همواره در شمار مهمترین ابزار استعمار نوین بهکار گرفته شده است.*
با در نظر داشتن تعریف مذکور اهمیت دغدغه رهبری در خصوص ولنگاری و افسار گسیختگی فضای مجازی بهتر درک میشود، ایشان در سخنرانیهای گوناگون در طی بیست سال اخیر بر اهمیت کنترل و هدایت فجازی بهمنظور بهرهمندی بهینه تاکید داشتند و در بیانات خویش با گفتمانهای مؤاخدهآمیز، نسبت به متصدیان کنترل این فضا سخن راندهاند؛ نقمت بزرگ در عین چاقوی خطرناک بودن اینترنت (۱)، ترغیب و فراخوان جوانان برای شکستن محاصره تبلیغاتی دشمن و برهم زدن کانونهای ضدمعنویت و ضداخلاق مجازی (۲)، تصریح بر اداره فضای مجازی توسط تجاوزگران فرهنگی و مطالبه مدیریت به همت مدیران داخلی و انتقاد بر رهایی فعلی آن (۳)، آرایش جنگی دشمن در این فضا در مقابل ملت ایران که به محل لغزشگاه و بزرگتر از زندگی روزمره مردم تبدیل شده است و در آخر قتلهگاهی برای نوجوانان و جوانان ایرانی که منطقه عظیمی از آن اکنون در دست دشمن می باشد (۴) تنها شماری از سخنان دغدغهآمیز سکاندار انقلاب است که به شکل مطلوب مورد توجه مسئولان مربوطه نبوده و نیست. ایشان در گفتاری دیگر مبنی بر هشدار در عواقب عدم نظارت بر فجازی تاکید داشتند: نباید این وسیله را در اختیار دشمن گذاشت که بتواند علیه کشور و علیه ملت توطئه کند (۵) در همین راستا مطالبه جدی از دستگاههای مسئول یعنی وزارت ارتباطات و شورایعالی مجازی (۶) بازگو شد چرا که در حالی قویترینِ کشورهای جهان، در فضای مجازی خطّ قرمز دارند و کنترل می کنند ما نیز باید کنترل داشته باشیم (۷).
در اینجا این مسئله فهم میگردد که سخنان مقام معظم رهبری مربوط به فضای گسستهی مجازی در این سال ها مخاطبانی مهمی بهنام ملت ایران دارد، همان ملتی که آتش به اختیار شد تا با آنچه در توان مییابد به خط مقدم دشمن هجوم آورد، شاید اولین گام برای مطالبه دغدغههای رهبری، فراخوان مردمی مسئولانی باشد که نسبت به این موضوع تغافل ورزیدهاند و در دومین قدم حضور مستمر و پرتوان من و شمای مخاطب در فضای مجازی باشد تا این مکان محل امنی برای دشمنان قسم خوردهی ملت قرار نگیرد.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــ
* برای اطلاعات بیشتر ر.ک: برنیز ادوارد، صنعت پروپاگاندا، افکار عمومی چگونه تولید و تحریک میشوند؛ترجمه مجتبی عزیزی.
(1) بیانات 26 /۰۹/1381.
(2) بیانیه گام دوم انقلاب 22/۱۱/ 1397.
(3) بیانات 22 /۰۴/ 1399؛ ۲/۰۶/ 1399؛ ۱/۱/ 1400.
(4) بیانات 11 /۰۲/ 1398؛ 19 /۰۸/ 1395.
(5) بیانات ۱/۱/ 1400.
(6) بیانات 13 /۰۲/ 1395.
(7) بیانات ۲۲/۰۳/۱۳۹۶.
#سواد_رسانه
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔅 آیا قم در برابر روایتسازیها هوشیار است؟
✍️ محمدصادق خرسند، پژوهشگر علوم سیاسی
🔸 باز قم و این بار سریال مسمومیت دانش آموزان دختر؛ نمی دانم چرا در چند سال اخیر هر بحرانی که گریبانگیر کشور می شود، به نوعی از قم آغاز می شود؛ هنوز داستان شیوع کرونا از قم از یادها نرفته است که این بار مسومیت دانش آموزان دختر قمی و گسترش آن به سراسر ایران نقل محافل شده است. آیا این امر واقعیت دارد یا سناریویی دقیق از جنگی پیچیده در جریان است؟
🔹پاسخ روشن است: قم، پایتخت مذهبی جمهوری اسلامی است و امکان انتساب این حرکت تروریستی به جریانات مذهبی آسان تر و باورپذیرتر است. یک تیر و چند نشان: جلوگیری از عادی شدن اوضاع جامعه بعد از آشوب های پاییز و روشن نگهداشتن آتش زیر خاکستر برای سال آینده، تحریک اکثریت خاموش جامعه برای پیوستن به آشوب ها این بار با اسم رمز مسمومیت دختران؛ حفظ فشارهای بین المللی به بهانه های حقوق بشری برای اجرای بهتر نقشه ای که در آینده تدارک دیده شده است و ایجاد نوعی ذهینت منفی از شهر قم در افکار عمومی.
🔸تز انقلاب از قم آغاز شد و آنتی تز آن هم از این شهر خواهد بود! واقعیت جنگهای رسانه ای روایت سازی است؛ باید هوشیار بود و با ارائه روایت صحیح، جلوی روایت سازی ها را گرفت. سناریوها یکی پس از دیگری در حال اجرا هستند و ضرباتی که پی در پی وارد می شوند.
🔹این بار دشمن شکست خورده در جنگ چند بعدی، روی نقطه حساسی دست گذاشته است؛ ایجاد حس ناامنی در جامعه برای از بین بردن اعتماد مردم به بزرگترین دستاورد جمهوری اسلامی یعنی امنیت پایدار. متاعی گرانبها که اگر خدشه ببیند، دیگر آرامشی وجود نخواهد داشت. چیزی که مردم افغانستان و عراق با تمام وجود آن را درک کرده اند.
#سواد_رسانه
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
نویسندگان حوزوی
. 🔴 هممیهن یا ضدِ هممیهن #خباثت_مدرن خیلی خنده دار است که سازمان ملل نگران چند مدرسه دخترانه شده
.
#با_کاربران
در خصوص تیتر روزنامه ضد میهن و هم وطنانم خواستم چند نکته بیان کنم؛
١.ابتدا این روزنامه به گونه ای از مراجع تقلید تیتر زده انگار مراجع تقلید در کشور آمریکا یا کاخ سفید نشستند و علیه نظام هشدار داده اند. در حالیکه مراجع تقلید همیشه به چنین دشمنان میهن و ملت هشدار می دهند و دلسوزانه به مسئولان تذکر می دهند با مردم همراهی می کنند و با دشمنان ملت و انقلاب مقابله می کنند.
٢. خنده آور است که همه بدبختی جامعه بشری نتیجه منفعل بودن و همراهی سازمان ملل با دشمنان بشریت بوده است و در تمام خیانت ها و جنگهای علیه بشر سازمان ملل یا همراه بوده یا نظاره گر. حال سازمان ملل که در واقع سازمان دولتهای مستکبر و استعماری است از کی تا حالا خباثتهای خودش را شفاف در اختیار افکار عمومی گذاشته که حالا دلسوز ملت همیشه اقتدار ایران اسلامی شده است؟
3. واضح است که این روزنامه در حال سیاه نمایی، متهم کردن نظام به این مسمومیتها و بر عکس جلوه دادن مواضع مراجع تقلید است. سرباز رسانه ای دشمن شده است تا به صورت غیر مستقیم به افکار عمومی القاء کند؛ «کار خودشون» تا علیه نظام «اهداف خودش» را پیش ببرد.
✍️حمید گنجایش
#پویش_نوشتن
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
✅ قصیده ای در مدح حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف🍃🌺
✍ از مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری، شهید رابع اعلی الله مقامه الشریف
✍ زنده یاد استاد علی ابوالحسنی (منذر)، مورخ و پژوهشگر فقید معاصر که چندین جلد کتاب در مورد علامه شیخ فضل الله(ره) به رشته تحریر درآورده است، در کتاب «خانه بر دامنه آتشفشان، شهادتنامه شیخ فضلالله نوری»، قصیده ای از ایشان را در مدح حضرت ولی عصر(عج) آورده است. گفتنی است، شیخ شهید در این قصیده ی خواندنی، بیت معروف سعدی (ما از تو به غیر تو نداریم تمنا | حلوا به کسی ده که محبت نچشیده) را نیز تضمین کرده است. با هم می خوانیم🔰
ای آنکه کسی سرو، چو قد تو ندیده/چون لعل لبت غنچه ز گلزار نچیده
چون نرگس مستت به همه گلشن عالم/نه دیده چنین دیده و نه گوش شنیده
ای مظهر خوبان همه «خوب» اند تو «خوبی»/نوری است جمالت که ز انوار چکیده
خضر ار لب لعل تو نمی کرد تمنا/تا حشر به سرچشمه حیوان نرسیده
«نشناخته» گفتند گروهی که خدایی! /پس «مرد شناسای» تو را چیست عقیده؟!
واقف نشد از سرّ تو ای مخزن اسرار/جز عارف چل ساله که در خرقه خزیده
ذات تو معماست به بویش نبرد پی/آنکس که یکی جرعه زجامت نچشیده
دانم به یقین گر به رخت پرده نبودی/کس یوسف کنعان به کلافی نخریده!
می کرد تجلی اگر این یوسف ثانی/دلباختگان، دل عوض دست، بریده!
در مردمک دیده و از دیده نهانی/پیدا و نهان! غیر خداوند که دیده؟!
جز دیدن روی تو ندارد غرضی چرخ/زین گردش روز و شب با قد خمیده
دانی ز چه در پای گل سرخ بود خار؟/از بس که به گلزار، به شوق تو دویده
پرسیده ای از خار چرا نوک تو سرخ است؟/از بس که به پای گل بیچاره خلیده
از هجر تو، در ساحت گلزار، عزادار/بلبل به نواخوانی و گل جامه دریده
دل فاخته سان بهر تو با نغمۀ کوکو/هر لحظه از این شاخ به آن شاخ پریده
از چیست که بلبل شده دلباخته گل؟/زین رو که یکی روز، گلی دست تو دیده
زان روز که من باخته ام نرد محبت/دانسته ام آخر به کجا کار کشیده
دهری است زند زلف تو اندر دل ما نیش/افسون نکند چارۀ این مار گزیده
پنهان ز عدویی، زمحبان ز چه ای دور؟/جانها به لب از هجر تو ای ماه رسیده
عید است جهانی همه در وصل گل و مل/جز من که ز «هجر» ت دلم از عیش کپیده
آیا شود آن دم که کنی تازه روانم؟/زان باد صباحی که ز کوی تو وزیده
آیا شود آن روز که بینیم بیکبار
آن یار؟!/گذشتیم ز مرّات عدیده!
زین رو شده آهوی ختا شهرۀ آفاق/کاندر حرم قدس تو یک لحظه چریده
شد چشم سپید از پی دیدار تو، تا کی؟/از دامن وصل تو بود دست بریده؟
تا چند به هجران تو باشیم گرفتار/رحمی بکن ای آهوی از دشت رمیده
صد شکر نمردیم و رسیدیم به شعبان/کاین ماه دگر باره به ما روح دمیده
گو تهنیت عید بدان نور مجسم/کامروز خدا بر همه ی خلق گزیده
«ممتاز[۱]» به شب روز، دعاگو و ثناجو/هست از نظر لطف تو این طرفه قصیده
جز شربت لطف تو نداریم تمنا/
حلوا به کسی ده که محبت نچشیده
🔸قابل ذکر است که مجموعه اشعار باقیمانده از مرجع شهید، در قالب یک پی دی اف تحت عنوان "نورالاشعار علامه نوری" نشر یافته است.
🔸[۱] مرجع شهید، به غیر از "نوری" به "ممتاز" نیز تخلص داشته اند.
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
@ShahidRabe
💧از تکرار و تکراریها خستهام
✍ علی کردانی
مولای من نه به فرداها خوشم، نه به هفتهها، نه به ماهها، نه به سالها؛ نبودنت طعم غربت دارد و غربتت طعمی عجیب.
روزگاران برایم سم شده مثل زهری که به رضا"علیهالسلام" چشاند.
نبودنت مثل زهری تمام وجودم را گرفته و
غم غیبت مرگ من شده در حالی که زندهام.
بهخدا قسم روزها و شبها نه رنگی برایم دارد نه نقشی؛ اینک، تمام دغدغهام تویی؛ چون از تکرار و تکراریها خستهام.
نبودن عقلی چون تو، بیعقلها را عاقل و نبودن عالمی چون تو، جاهلان را عالم نشان داده.
نمیدانم چه بگویم؟
تنها حرفم آمدن توست و من مردهای در میان زندههایم تا تو بیایی و مرا زنده نمایی.
بهخدا قسم، غم فاطمه، علی، حسن، حسین، سجاد، باقر، صادق، کاظم، رضا، جواد، هادی، حسن "علیهمالسلام" چیزی نبود جز حضورت و حضورت غمی ماند بر ظهورت.
✓ عجالله تعالی فرجه الشریف
#دلنوشته
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
از ما نگیر مستیِ چشم خمار را
دیدیم در پیالهی خود عکس یار را
پوشانده روی آینه را تلّی از غبار
کِی میتکانی از دل ما این غبار را
من دورم از نگاه تو که سبز و روشن است
ترسیم کن دوباره برایم بهار را
تنها به شوق دیدن روی تو بود اگر
جانم خریده سختی این روز گار را
مردن برای تو همهی حسرت من است
کِی میکنی نصیب من این افتخار را
یاقوت میشود دل هر سنگریزهای
اینجادهها ببیند اگر آن سوار را
کوتاهی از دل من و از دیدهی من است
خواندهست غایبش اگر آن آشکار را!
عجّل علی ظهورک یا صاحب الزمان
پایان ببخش سختی اینانتظار را...
#مهتا_صانعی
#نیمه_شعبان
#عجلعلیظهورک
@shaeranehowzavi