😔 روضهی قلم
👈 در ارزش قلم و عمق تأثیر آن همین بس که خالق قلم در کتاب آسمانیاش به آن قسم میخورد و آن را میستاید و از جایگاه ویژه آن در نشر افکار و اندیشهها خبر میدهد. "و القلم و ما یسطرون"
🔸در بزرگی قلم همین بس که علم بیش از آنکه خود را مدیون عالمان و اندیشمندان بداند، میبایست خود را وامدار موجودی بداند که به او حق حیات داد و اجازه داد تا بر صفحه ماندگار تاریخ حک شود و البته که زبانمان از بیان و شرح نعمتهایش عاجز است.
⬅️ اگر شمشیر، اسلحه سرباز است و بدون آن توانائی دوام در میدان رزم را ندارد و بدون آن به دقیقهای سر به نیست میگردد، باید گفت قلم، اسلحه اندیشمندان و عالمان است که بدون آن توان نبرد با جهل و نادانی را ندارند. آری همانطور که خوب جنگیدن منوط به استفاده صحیح و بهجا از اسلحه و شناخت کافی از آن است، بالطبع بر عالمان فریضه است که برای نشر افکار و اثر گذاری مفید بر جامعه مخاطب خویش، به قلم و دنیای نویسندگی آشنائی داشته باشند. دقیقاً همان چیزی که در دنیای کنونی غرب شاهدش هستیم و در قالب یک رمان و یک کتاب داستانی، اندیشههای منحرف و جنسی و الحادی... انتشار مییابد.
🔰 قلم، بیشک معجزه بشریت است و میتواند انسان با نشاط و باهدف و امیدوار را به پوچی و یأس بکشاند و او را وادار به خودکشی کند؛ شبیه رمانهای "هدایت" و "بوف کور"؛ همانطور که میتواند روح غیرت و عدالتخواهی را در روح مرده انسان ها بدمد و آنها را برای یک انقلاب بشوراند؛ شبیه "بی نوایان" ویکتور هوگو.
⭕️ غفلت از قلم از گناهان کبیره حوزویان است. عدم استفاده صحیح از ظرفیتها و استعدادهایی که در این راستا وجود دارد باعث شده تا میدان برای رقاصی قلمهای منحرف خالی شود. حوزه میتوانست برای سطوح مختلف سنی کودکان، نوجوانان، جوانان، دختران و پسران برنامه داشته باشد و با خلق آثاری فاخر، معارف الهی را در قالب هنر به نسل کنونی بیاموزاند؛ آن هم با زبان خودشان. اما آنقدر قلم را مورد بی مهری قرار دادیم که با تجربه میتوانم ادعا کنم؛ سطح نویسندگی بسیاری از طلاب حتی از دانشجویان و دانش آموزان دبیرستانی هم پایین تر است؛ گویا این موجود مقدس شبیه همان بچه زیادی خانه شده است که هیچ کس محلش هم نمیدهد و از شدت یتیمی و تنهائی به ابتذال کشیده شده و به فرزندخواندگی "مؤدب پور"ها در آمده است.
🔻روضۀ "قلم" مفصلتر از آن است که بخواهیم در یک یادداشت خلاصهاش کنیم؛ اما به عنوان پیشنهاد خدمت تصمیم سازان حوزه، عرضه میدارم: با تخصصی کردن رشتهها و مهارتها، اجازه ندهید استعدادهایی که در این حوزه هنری حرفی برای گفتن دارند عمر خود را بهپای نظام فرسوده حوزه تلف کنند. به طلاب مهارت نویسندگی بیاموزانید و به نویسندگی به چشم یک واحد درسی نگاه کنید، با استخدام اساتید مبرز این رشته، سعی در پرورش نیروهای هنرمند کنید و همانطور که بر ارجاع ضمیرهای کفایه اصرار میورزید، نسبت به تربیت طلاب در این حوزه هنری وسواس به خرج بدهید تا بلکه در آینده شاهد ظهور طلاب هنرمند باشیم.
✍ محسن مطلبی
#نویسندگی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔺تذکار پنهان
سالها باورم این بود کتابهای درسی، نافلهی نمازند.
تا اینکه مشرف شدم مشهد، روز اول پا در صحن گوهر شاد نهادم. به رسم همیشه بلافاصله کتاب درسیام را باز کردم و در محضر عالم آل محمد بساط گدائی پهن کردم. تا اینکه نه فقط چشمتان بلکه انگشتتان نیز روز بد نبیند، جناب زنبورِ خوش سلیقهای از بین آن همه زائر یک راست روی انگشت نازنین حقیر نشست و چنان نیشی نثارم نمود که نشاطم در صحن گوهرشاد مبدل به غم و کتاب نقش بر زمین شد
به همین جهت مشغول درد دل که نه بلکه مشغول بازگوئی درد انگشت، محضر حضرت شدم و سر صحبتم با آقا باز شد...
هتل که آمدیم یکی از همراهان گفت شکی نیست که درس خواندن نیز عبادت است اما نباید موجب کوچکشماری زیارت و دعا شود، درست است درس خواندن و زیارتنامه خوانی هر دو مستحباند، اما موقع حضور در حرم زیارتنامه را حتما بخوانید، ولو زیارت مختصر، سپس نماز زیارت و بعد از آن سر بر مُهر بگذارید و با سوز دل محضر مولایتان عرض نیاز کنید و از ایشان فهم و درک مطالب درسی را طلب کنید. آن وقت قوای علمیتان به برکت امام رئوف صد چندان خواهد شد. سپس خندید و گفت خواستم این مطالب را در صحن متذکر شود که جناب زنبور پیشدستی نمود و حواس شما از درس معطوف به امام کرد.
✍ مرضیهرمضانقاسم
#تجربه_نگاری
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🌱 رفتار مؤثر در تربیت قرآنی
خدای متعال به حضرت موسی(ع) طرز برخورد موثر تربیتی در مقابل فرعون را اینگونه بیان میکند :
فَقُولا لَهُ قَوْلًا لَيِّناً لَعَلَّهُ => با او به نرمى سخن گوييد، شايد 2 اثر بگذارد:
1️⃣ يتَذَكَّرُ ⬅️ پند گيرد
2️⃣ اوْ يَخْشى ⬅️ يا بترسد
✍️ ﺭﻭﺯﯼ ﺷﯿﺦ ﺍﺑﻮﺳﻌﯿﺪ ﺍﺑﻮﺍﻟﺨﯿﺮ ﺑﺎ ﯾﺎﺭﺍﻥ ﺧﻮﺩﺵ ﺍﺯ ﮐﻨﺎﺭ ﺁﺳﯿﺎﯾﯽ ﻣﯽﮔﺬﺷﺖ. ﻧﺎﮔﻬﺎﻥ ﺍﯾﺴﺘﺎﺩ ﻭ لحظه ای ﺑﻪ ﺻﺪﺍﯼ ﮔﺮﺩﺵ ﺳﻨﮓﻫﺎﯼ ﺁﺳﯿﺎب ﮔﻮﺵ ﮐﺮﺩ ﭘﺲ ﺍﺯ ﺁﻥ، ﺭﻭ ﺑﻪ ﺍﻃﺮﺍﻓﯿﺎﻧﺶ ﮐﺮﺩ ﮔﻔﺖ: ﻣﯽﺷﻨﻮﯾﺪ؟ ﻣﯽﺩﺍﻧﯿﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻦ ﺁﺳﯿﺎﺏ ﭼﻪ ﻣﯽﮔﻮﯾﺪ؟ ﺍﻃﺮﺍﻓﯿﺎﻧﺶ ﺑﺎ ﺗﻌﺠﺐ ﮔﻔﺘﻨﺪ: ﻧﻪ، ﻣﺎ ﭼﯿﺰ ﺧﺎﺻﯽ ﻧﻤﯽﺷﻨﻮﯾﻢ ﺍﺑﻮﺳﻌﯿﺪ ﮔﻔﺖ: ﺍﯾﻦ ﺁﺳﯿﺎﺏ ﻣﯽ ﮔﻮﯾﺪ ﮐﻪ ﻣﻦ ﺍﺯ ﺷﻤﺎ ﺑﻬﺘﺮﻡ، ﺯﯾﺮﺍ ﺩﺭﺷﺖ ﻣﯽﺳﺘﺎﻧﻢ ﻭ ﻧﺮﻡ ﺑﺎﺯ ﻣﯽﺩﻫﻢ( یعنی گندم درشت میگیرم آرد نرم تحویل میدهم )
✅ یعنی اگر شما هم سخن درشت و تلخ و تند از کسی شنیدید، به او نرم و نازک پاسخ دهید؛ مانند آسیاب [2]
📖حضرت يوسف در زندان با مهربانى و ملاطفت، هم بندان خود را که با درشتی او را خطاب میکردند به توحيد دعوت میکند
به آنها اینگونه فرمود => يا صاحِبَيِ السِّجْنِ این عبارت نشان از محبّت و عاطفه است
♦️در اثر این اخلاق و رفتار نيكوى او، زندانيان نيز شيفته و علاقمند به او شدند و به او پناه مى بردند و در زندان از افرادی مشرك، انسان هایی موحّد ساخت
💦 نکته اخلاقی : این همه کدورت و دشمنی در جامعه و بین خانواده ها از درشتی در مقابل درشتی سرچشمه میگیرد
باید سیستمی در وجودمان تعبیه کنیم که درشتی را به نرمی تبدیل کند و تحویل طرف مقابل داد که آثار این سخن لین و نرم این میشود که 👈 آمار دوستی را زیاد و دشمنی را کم میکند
🌺 امام علي(ع) مي فرمايد: عَوِّد لِسانِكَ لينَ الكلامَ .. يَكثُر مُحِبُّوكَ و يَقِلَّ مُبغضِوُكَ => زبان خود را به نرمي گفتار عادت ده تا دوستدارانت، بسيار و دشمنانت كم شوند[3]
سخــن نرم گفتن ز فرزانگی است
درشتی نـــــــمودن ز دیوانگی است
📚پی نوشت :
1)سوره طه/ آیه 44
2) اسرارالتوحید، محمد بن منور
3) غررالحکم ج2 ص 344
✍ در این باره بیشتر بخوانید
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔹اندیشکده دین و حکمرانی برگزار می کند؛
🔸رویداد دلیل؛ اولین رویداد نخبگانی حل مسائل حکمرانی با رویکرد دینی
مهلت ثبت نام:
15 خرداد الی 25 تیر 1400
🔴 اگر میخواهید در حل مسائل بنیادین نظام اسلامی موثر و بخشی از ساختار جدید حل مسائل حکمرانی باشید، در این فراخوان شرکت کنید.
♦️ثبت نام در سایت رویداد:
www.dinhokmrani.org
جهت اطلاعات بیشتر به آیدی @mhsh1414 در ایتا پیام دهید.
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
@din_hokmrani
♦️17 يار اوشن!
دوستان خاطرشان هست که پس از پخش سریال گاندو ۲، فشار آمد به چند جای دولت محترم دوازدهم و آقای روحانی گله کردند که چرا دربارۀ دستاوردهای دولت فیلم نمیسازید. بنده هم به عنوان عضو کوچکی از جامعۀ سینمایی کشور، دیدم که حق با جناب ایشان است و انصاف نیست که فقط در نقد دولت سریال ساخته شود به قول جناب حافظ: عیب می جمله بگفتی، هنرش نیز بگوی.
بعد از این تأملات سهکارتی، همۀ کارهای دیگرم را تعطیل کردم حتی غذا خوردن را و تمام فیلمهای تاریخ سینما را بررسیدم تا ببینم آیا میتوان الگوی مناسبی در شاهکارهای سینمایی پیدا کرد تا حق مطلب ادا شود. این کار چهل روز طول کشید و در این مدت، خوراک بنده تنها یک دانه کشمش و نصف لیوان آب بود؛ سرانجام این چلۀ دشوار به نتیجه رسید و همین جا به تهیهکنندگان و کارگردانان عزیزمان معرفی میکنم.
یازده یار اوشن (به انگلیسی: Ocean's Eleven)، کارگردان استیون سودربرگ، محصول سال ۲۰۰۱ آمریکا
✍ جيم جواتی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
💠 انجمن مداد الفضلاء✍✍✍
🖌فضایی برای ارائه افکار و یادداشت های طلاب و فضلای رسانه ای
و پیشنهاد ما:
👈 یادداشت های تان را در فضایی صمیمی به اشتراک بگذارید؛ در #مداد_الفضلاء
دعوتید به اینجا👇👇
http://eitaa.com/joinchat/3038969867C7434f30836
#تبلیغ_مکتوب
#اندیشه_حوزویان
#نویسندگان_حوزوی
🔴 جاهل مُدرِن!
📌جاهلیت اولی
فصاحت و بلاغت … شعرها می سُراییدند و بر خود می بالیدند.
📌جاهلیت اخری
گشاده سخن بودن از نان شب واجب تر است. می نویسم.مَست می شوم.
هر کلمه مینایی است لبالب از مُل. می نویسم… می خوانم …. مدهوش می شوم.
حتّی اگر از یـار دلنواز بنویسم، مستِ تَرقیم بوده ام؛ مستِ نفْس خویش.
این همه گره به سخن زدن، گره زدن به ریسمان است؛ دستاوردْ کوتاهیِ ریسمان و محنتِ چنگ زدن به آن.
شیرین سخنی ات مولودِ غلیان عشق یار باشد؛ باشد که کلیم الله شوی!
✍ عصمت مصطفوی، عضو تحریریه مدادالفضلاء
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
💠 نماز جمعه جان! با غم عشق تو چه تدبیر کنم؟!
این مصرع، حکایت نماز جمعه رفتن من است که با شوق میروم و با حزنی افزون بازمیگردم. خاطرم هست زمانی مجموعه سخنان امام خمینی ره را در مورد #عاشورا میخواندم که خلاصه اش این بود: عاشورا ما را پیروز کرد، چرا که بواسطه ی عاشورا #جمع شدیم و چون جمع شدیم پیروز شدیم. حال وقتی به یاد ظرفیت عظیم دهها هزار نفری نماز جمعه قم میفتم که همچون بئر معطّلة(سوره حج آیه ۴۵) رها می آیند و رها تر و بی هدف تر بازمیگردند بیراه نیست اگر بگویم: من خود به چشم خویشتن دیدم که جانم می رود. چرا که در همه چیز اسراف در لگد مال کردن این ظرفیت عظیم هم اسراف؟ از محتوای خطبه ها هم بگذریم که: مصلحت نیست که از پرده برون افتد راز/ ورنه در کوچه ی رندان خبری نیست که نیست!! طراحی شگفت انگیز اسلام در #جمع کردن مسلمانان حقیقتا دلربا و ستودنی است. هر روز و در مسجد محله میان اعضای محله، هر هفته در نماز جمعه و میان اعضای شهر و هرسال در مراسم حج و میان همه مسلمانان و با این #جمعیت چه سدها که میتوان برداشت و چه موانع که میتوان زدود. مثلا یکی از راه حلهای گرانقدر برای رفع فقر و فساد ناشی از آن و بازگرداندن عزت نفس به مردم، اجرای طرح بازار موقت است که مدل مدیریت بازار حضرت آقا امیرالمؤمنین علی علیه السلام بوده. طرحی که به راحتی در محل نماز جمعه قم قابل اجراست.
✍ قاسم یزدانی مقدم، عضو تحریریه مدادالفضلاء
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
⏺ مولودی با برکت، چرایی و چگونی؟
🏴کنکاشی در زندگانی امام جواد(ع)
🏴ابویحیای صنعانی می گوید: روزی در محضر امام رضا علیه السلام بودم، فرزندش ابوجعفر را که خردسال بود آوردند: حضرت فرمود: «هذَا الْمَوْلُودُ الَّذی لَمْ یُولَدْ مُوْلُودٌ اَعْظَمُ بَرَکَةً عَلی شیعَتِنا مِنْهُ؛ این مولودی است که با برکت تر از او برای شیعیان ما زاده نشده است.
🏴بزرگترین خطای تحلیلی از این کلام این است که امام جواد علیه السلام از امامان قبلی برای شیعیان بابرکت تر بوده است. مبانی قرآنی و روایی نشان می دهد که تولد حضرت جواد علیه السلام در شرایطی صورت گرفت که خیر و برکت خاصی برای شیعیان به ارمغان آورد. همانند قیام سید الشهداء که اسلام را حیات مجدد بخشید.
⚁چرایی و چگونگی مولود با برکت؟
1. امامت و هدایت در سن خردسالی
جهان اسلام با تولد محمد بن علی بن موسی الرضا علیه السلام به ناگاه، امام خود را یک خرسالِ هفت هشت ساله دید و حیران و متعجب انگشت به دهان، مانده بود! رکن اصلی اسلام، امامت، ولایت، رهبری، هدایت، علم افروزی، تفسیر قرآن و مسائل کلامی، اعتقادی، سیاسی، اجتماعی به کسی سپرده شد؛ که هنوز به بلوغ نرسیده بود. ولی جواد الائمه علیه السلام؛ با تربیت شاگردان و مناظرات علمی، بسط تفکر تشیع؛ کشتی هدایت و امامت را با صلابت و اقتدار به سر منزل مقصود رساند.
2. ریلگذاری غیب امام عصر(عج)
عوامانه ترین سبک تحلیل زندگانی امام جواد علیه السلام این است که؛ تلاشهای شبانه روزی ایشان را برای ساختن جامعه مهدوی و عصر غیبت، محو کنیم و تلاشهای علمی و فرهنگی جواد الائمه علیه السلام برای آماده سازی مردم و پذیرش تولد و امامت امام عصر (عج) در سن خردسالی را نادیده انگاریم. بابرکت ترین اقدام امام جواد علیه السلام؛ ریل گذاری حلقه میانی مردم به سمت قله ایمانی ظهور است.
3. عصر تهاجم عقیدتی
فرمانروایی شرق تا غرب عالم، استاد تمام دانشگاه نیرگ بازی و دغل کاریِ مامون و معتصم عباسی معاصران امام جواد علیه السلام اسلام ناب محمدی را با دسیسه های فرقه سازی واقفیه، معتزله، غلات، حدیث سازان درباری، و به راه انداختن جریان مِحنَت قرآن و تفتیش عقائد مردم به یک اسلام آمریکایی_انگلیسی مبدل ساختند. در چنین عصری امام قاطعانه و با صلابت در برابر انحراف ها، کجروی ها، مسامحه ها، توهین ها، حیله ها، ایستاد و از حقانیت دین دفاع کرد.
✍️ سید جواد محمدزاده
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#چند_خبر
📌 فشلیسم در تولید و توزیع برق
🔻یارانه 52 میلیونی جریانش چیست؟
#منبأ_بخوانید
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
📣 نقش مردم در تحقق شعار سال بررسی میشود
در راستای عمل به رهنمودهای رهبر انقلاب اسلامی، همایش نقش مردم در دستیابی و تحقق شعار سال توسط مجموعه ای از شرکت ها و فعالان اقتصادی تحت عنوان جامعه مجازی کسب و کار، با همکاری سازمان فرهنگی، ورزشی شهرداری شهر مقدس قم، ناحیه مقاومت امام حسن مجتبی(ع) پردیسان، پایگاه مقاومت سلمان فارسی و مسجد حضرت فاطمه زهرا(س) برگزار میشود.
مکان: شهر مقدس قم، پردیسان، بلوار سلمان، مسجد حضرت فاطمه زهرا(س)
زمان: 21 تیرماه ۱۴۰۰ از ساعت ۲۰ تا ۲۳
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
سگگردانی در محل بازی کودکان در بوستانها ممنوع شد
🔹امروز در شورای شهر یک فوریت جداسازی محل گردش حیوانات خانگی از محل بازی کودکان در بوستانهای شهر تهران تصویب شد.
🔹در حال حاضر در اکثر بوستانهای پایتخت با وجود ممنوعیت حضور حیوانات، حیوانگردانی صورت میگیرد و بسیاری از خانوادهها برای بازی کودکانشان با چالش مواجه هستند.
🔹پیش از این هزاران نفر از مردم با ثبت کمپینی در سامانه فارس من خواهان ممنوعیت سگ گردانی در پارکها و میادین شهری شده بودند.
#روزنامه_سراسری_سراج
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
💠 پیوند آسمانی
💐 ازدواج امیرالمؤمنین(ع) و حضرت فاطمه(ع) به عنوان ازدواج دو شخصیت معصوم و برترین مخلوقات عالم هستی، بعد از نبی اکرم(ص) ابعاد مختلفی برای الگوپذیری دارد؛ هر چند که نه احدی میتواند به عظمت ایشان معرفت پیدا کند و نه توان این را دارد که مانند ایشان شود؛ بلکه بحث در این است که از این بزرگواران الگو بپذیرد و به شمهای از سیره ایشان متمسک شود.
ساده زیستی، قناعت و مهریه کم از شاخصههای مهم اقتصادی این ازدواج با برکت است که حقیقتا جای الگوپذیری دارد و متأسفانه جای خالی آن در جامعه امروز محسوس است. البته این بدان معنا نیست که اثری از ساده زیستی و مهریه پایین اصلا در ازدواجها وجود ندارد؛ بلکه وضعیت موجود در تراز جامعه اسلامی و مردمی که ادعای محبت و پیروی از اهل بیت را دارند نیست.
🔷قول مشهور در باب مهریه حضرت زهرا(ع) این است که مهریه ایشان 500 درهم بوده که به مهر السنه مشهور است. 500 درهم را با هر قاعدهای به نرخ امروز محاسبه کنیم قطعا اختلاف زیادی با مهریههای سرسامآوری دارد که در جامعه فراگیر شده است.
اصولا مهریه پایین در احادیث از ویژگیهای زن با برکت و مهریه بالا از شومی زن شمرده شده است. (من لا یحضره الفقیه،ج3،ص387)
جهیزیه حضرت زهرا از فروش زره امیر مؤمنان تهیه شد که برخی از آنها عبارت بود از:
1- يك پيراهن به قيمت هفت درهم
2- روسری(خمار) به قيمت چهار درهم
3- رو انداز(قطيفه) مشكى خيبرى
4- تختى كه وسط آن را با ليف خرما بافته بودند.
5- دو عدد تشك با روكشى از كتان مصرى كه يكى از آنها با ليف خرما و ديگرى با پشم گوسفند پر شده بود.
6- چهار بالش- يا متّكا، يا پشتى- با رويهاى از پوست حيوانات طائف كه درون آنها از علف اذخر (گياه خشك و سبز رنگى شبيه كاه و نرمتر از آن است كه داراى بوى خوش نيز مىباشد) پر شده بود.
7- پردههایی از جنس پشم
8- حصيرى بافت يمن
9- يك آسياى دستى
10- طشت مسى
11- مشك آبى از جنس پوست
12- ظرف مخصوص شير كه از جنس چوب مىتراشيدند.
13- ظرفى براى آبخورى
14- ظرفی قيراندود برای شستشو
15- سبويى سبز رنگ كه در آن روغن، آرد يا چيزهاى ديگر نگهدارى مىكردند.
16- دو كوزه كوچك سفالى. (امالی طوسی/ ص41)
البته همچنان که واضح است، ملاک الگو پذیری، ساده زیستی و قناعت کردن به حداقلهایی است که برای یک زندگی مشترک لازم است که درهر عصر و زمانی متناسب با شرایط متغیر است.
رسول خدا (ص) از على (ع) پرسيد: همسرت چگونه زنى است؟
امیر مؤمنان(ع) عرض کرد: «نِعْمَ الْعَوْنُ عَلَى طَاعَةِ اللَّهِ؛ خوب ياورى است براى اطاعت از خدا.»
رسول خدا(ص) همين سؤال را از حضرت فاطمه (ع) پرسید و ایشان عرض کرد: شوهرى خوب و شايسته است. سپس رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم براى آنها دعا كرد و عرض کرد: خداوندا! در ميان آنها الفت برقرار نما، و آنان و فرزندانشان را نعمت بهشت نصيب کن، به آنها فرزندانى پاك، طيّب و مبارك روزى نما و در ذرّيّه آنها بركت قرار داده و آنها را امامانى هدايتگر به سوى اطاعت خود قرار ده و آنان را به آنچه كه رضايت تو در آن است راهنمايى فرما. (مناقب آل ابیطالب/ج3/ص356)
یکی از نکات مهم در روابط زن و شوهر همین نکته است که تا چه اندازه میتوانند در عبادت و بندگی خدا یاور یکدیگر باشند. البته عبادت فقط منحصر به نماز و روزه و ذکر و مواردی از این قبیل نیست؛ بلکه در شئون مختلف میتواند مصداق داشته باشد؛ مثلا مرد در حفظ حجاب زن میتواند نقش مثبتی ایفا کند و اگر احیانا همسرش آن طور که شایسته است مقید حجاب نیست با امر به معروف سبب شود که نسبت به این مسئله اهتمام بیشتری داشته باشد.
از طرفی زن می تواند با قناعت و نداشتن توقعات بیمورد سبب شود که شوهرش آلوده به مال حرام نشود؛ چرا که یکی از دلایلی که مرد به سمت کسب درآمد حرام میرود، درخواستهای بیش از حد و بعضا نامتعارفی است که از طرف همسرش متحمل میشود. اینها همه میتواند مصادیقی از کمک در بندگی خدا باشد.
✍️ بابک شکورزاده
#ازدواج
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔸یک روز در عراق، یک روز آبسرد
در وقتِ خوابمان دشمن به فتنه است
در آسمانِ ما آیینهای شکست
در خوابِ غفلتیم، در روزگارِ خوش
برجامتان چه شد؟ هر دم بکُش بکُش!
یک روز در عراق، یک روز آبسرد
یک روز جنگِ گرم، یک روز جنگِ سرد
از بیکفایتی پاییز شد زمان
از بیصداقتی مرده است رنگتان
فریاد میکِشیم بر کارِ نابجا
امیدتان چه شد؟ برجام تا کجا؟
هر سال را شما لبخند میزدید
تدبیرتان چه شد؟ فصل خزان رسید
✍ علی کردانی، عضو تحریریه مدادالفضلاء
#برجام
#روحانی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#با_کاربران
⁉️ سوال نماینده مجلس از وزیر بهداشت: علت تناقضات رفتاری و آماری در خصوص ویروس کرونا و بیماری کووید 19 چیست؟
#کرونا
#نفوذ
#بردگی_نوین
#کووید19
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
✝️☪️ گفتوگوى ادیان و جریانشناسى دیدگاهها
📄منتشر شده در مجله پگاه حوزه
نویسنده: عبدالرحمن حللی
مترجم: حمیدرضا غریب رضا
#گفتگوی_ادیان
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#چند_خبر
📌 بازداشتهای بدون اطلاع ممنوع
🔻رونمایی از اپلیکیشن همسریابی
♦️ استعفای فرمانده نظامیان آمریکا در افغانستان
#منبأ_بخوانید
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🙏 به احترام و حرمت حجاب
💐 وقتی عفاف در حوادث گرم و تلخ سیاست و قدرت، شبکههای سرمایه سالار و مافیای بزرگ رسانههای جهان، خودش را خوب خوب پیدا میکند؛ هر سانسوری را پیش پای خود بر میدارد و در برابر دریدگی مدرن میایستد.
#عفاف #حجاب
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
✔️ پیاز، گربه و کانال
🔹هر کسی در زندگی خود از برخی چیزها بدش میآید. مثلا من دوستی دارم که از پیاز سرخ شده متنفر است. اگر توی غذایش یک تکه پیاز ببیند، لب به آن نمیزند. حاضر است به شکمش سنگ ببندد و گرسنگی را تحمل کند؛ اما له شدن پیاز را زیر دندانش تجربه نکند. یا دوست دیگری دارم که وقتی گربه میبیند، بدنش مور مور میشود. گربههای شهری را دیدهاید که دُم خود را بلند میکنند و خیلی با ناز و عشوه، سلانه سلانه نزدیک میشوند و خودشان را به آدم میمالند. این لحظات برای رفیقم حکم مرگ و زندگی دارد. همین هم باعث میشود تا گاهی اوقات به فلسفۀ خلقت گربه اشکال کند و بگوید: «مگر قرار نبود گربهها موش بگیرند؟! پس اینجا چه میکنند...؟!» حال این دوستانم برایم قابل درک نبود تا این که من هم نسبت به برخی چیزها همین حس را پیدا کردم. یکی از این موارد، کانالهایی است که امور مربوط طلاب را اطلاعرسانی میکنند. از آنها متنفرم، چندشم میشود، بدم میآید، بدنم مور مور میشود، دندانهایم قریچ قروچ میکند، حالت تهوع پیدا میکنم و ...
🔹حالا چرا؟ اول به خاطر اینکه مثل قارچ زیاد شدهاند. آنقدر زیاد که وقتی منوی«ایتا»یم را نگاه میکنم، سرگیچه میگیرم. تعداد این کانالها را نشمردم ولی حدس میزنم به اندازه دانههای یک تسبیح باشند! آنقدر زیاد که مطمئن باشید اگر قبل از کلمۀ «طلاب» یک کلمه اضافه و جستوجو کنید، کانالی با این نام در ایتا خواهید یافت. کلماتی مانند: شهریه، استخدام، مسکن، امور، معیشت، زبان، ماشین، موبایل، دیوار... . هر روز از چند تای آنها لفت میدهم؛ اما دوباره به بهانهای مجبور میشوم عضویت یکی از آنها را قبولکنم. آرزو دارم روزی از همه آنها خارج شوم ولی انگار مثل بختک به زندگیام چسبیدهاند. یکی نیست بپرسد کند این همه کانال برای چیست؟! شاید کسی در پاسخ به اعتراض من بگوید بالاخره این تعداد کانال لازم است و هر کدام باری از دوش طلاب برمیدارند ولی دلیل دوم من این ادعا را رد میکند.
🔹دوم نیز به این دلیل است که بیشتر مطالبی که در این کانالها منتشر میشود، تکراری است. مثلا ثبت نام شهرک مهدیه، خبری بود که تقریبا در تمامی اینکانالها بازتاب داشت. سوال این جاست اگر هر کدام رسالت و هدف معینی را دنبال میکنند و زمینه فعالیت آنها مشخص است، چه دلیلی دارد که هر نخودی را به آش کانال خود اضافه کنند؟ نکتۀ جالب توجه این که شنیدهام که در پشت پردۀ برخی از آنها یک نفر قرار دارد!
🔹اما آن دلیلی که باعث شد من نسبت به این کانالها حساسیت بیشتری پیدا کنم این بود که مدیران آنها تلاش میکنند به هر وسیلهای مخاطب جذب کنند. من که خودم وقتی پیام تبلیغی در یکی از این کانالها میبینم حس میکنم عنکوبتی تار تنیده و من را وسوسه میکند تا در دام او بیفتم. چه بسیار پیامهای تبلیغی که در این کانالها دیدم که اگر نگویم دروغ بود، راست هم نبود. بگذارید یک شبیهسازی از این کانالها داشته باشم. برای اینکه به کسی هم برنخورد از کلمه پیاز به جای نام حقیقی آنه استفاده میکنم. مثلا در کانالی که «اطلاع رسانی پیاز» نام دارد پیامی میبینم که نوشته است:« توزیع پیاز به قیمت مناسبت» چون بازار این صیفی همه جا لازم، نابهسامان است، روی لینک میزنم و وارد کانال دیگری میشوم که« اطلاع رسانی پیاز و سیب زمینی» نام دارد. پیامی که به بهانه آن وارد کانال شده بودم فیک از آب در میآید و متوجه میشوم که پیام، مربوط به توزیع پیاز در مریخ است. از اینکه گول خورده و به این کانال وارد شدهام به خودم ناسزا میگویم. حال من در این مواقع، حال تاجری است تمام سرمایهاش را در یک قمار از دست داده است. در همین کانال، پیامی سنجاق شده که به چند«پیازکارِ ماهر نیازمندیم» روی لینک میزنم. پیام روی صفحه گوشی نقش می بندد:«آیا میخواهید به ”کانال کاشت پیاز“ بپیوندید؟» پاسخ مثبت میدهم؛ اما هر چه میگردم خبری از پیامی که به خاطر آن وارد آن کانال شده بودم، نمییابم. اینبار به خودم قول میدهم دور هر کانالی که با پیاز خط و ربط دارد نزدیک نشوم. چند روزی میگذرد و من یکی از رفقا را میبینم که یک کیسه پیاز به دست دارد. از او میپرسم: «پیاز از کجا؟» میگوید در کانال «امور پیاز و مشتریان» پیامی گذاشته بودند که فلان جا پیاز کیلویی هزار! دوباره به کانال بر میگردم و این حکایت همچنان باقی است... .
✍ مجتبی عادلپور، عضو تحریریه مدادالفضلاء
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
💎مدار تکرار
🔻هر روز صبح از خواب بر می خیزم و دست و روی خود را می شویم. صبحانه خورده یا نخورده به سراغ کارهای انباشته شده می روم.
🔻هر روز ظهر با یک کلافگی مفرط خودم را به سفره ناهار می رسانم و چند لقمه را بزور داخل معده فرو می کنم تا صدای قار و قور شکم را ساکت کنم. گاهی چرت بعد از ناهار می زنم.
🔻هر شب تن چاک چاکم را به منزل می رسانم. دست بر خوارکی ها می کشم و با چند قاشق غذا، پیمان می بندم. ساعتی نمی گذرد که تمام ذهن و فکر را به یک فیلم سینمایی می سپارم و بعد از آن می خوابم.
✖️این کار هر روز من در زندگی است.
✖️هر روز شبیه هم و تکرار روز گذشته بی کم و کاست.
❓شما هم اینطور هستید؟
❓فکر کنید تا راهی بیابیم.
✍️سید جواد محمدزاده
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
نویسندگان حوزوی
💎مدار تکرار 🔻هر روز صبح از خواب بر می خیزم و دست و روی خود را می شویم. صبحانه خورده یا نخورده به س
❇️نقدی بر مدار تکرار
🔹دوست بزرگواری مطلبی درباره مدار تکرار نوشته اند که البته با نگاه اول کاملا درست است و همه انسانها تقریبا این مدار تکرار را دارند، حتی علما و مراجع. اما اگر به هدف خلقت و فلسفه زندگی از نگاه توحیدی آن بنگریم، مواردی که دوست عزیز ما بیان کرده اند، فقط وسایل و امکانات زندگی ما هستند نه هدف آن.
⏺هر روز صبح بر می خیزیم، اگر کارمندیم داریم کار چند ارباب رجوع را راه می اندازیم، هر روز تصمیم بگیریم بهتر این کار را انجام دهیم. اگر کارگریم، در خط تولید استقلال و عدم وابستگی تلاش می کنیم، پس هر روز را بهتر از دیروز کنیم. اگر محصلیم و درس می خوانیم... اگر مدرسیم و تدریس می کنیم... باید اینگونه به زندگی مادی نگاه کرد. اما در کنار این زندگی مادی، باید فعالیتهای معنوی هم داشت، اگر در تمام کارهایی که می کنیم، اخلاص داشته باشیم و رضایت خداوند را در نظر بگیریم، قطعا عبادت می کنیم. حالا از بحث خود عبادات مفروضه و مستحب هم می گذریم که هر کس در زندگی خود به گونه ای با آن مأنوس است.
👈در پایان فراموش نکنیم این روایت شریف را:
پیامبراکرم صلی الله علیه و آله: کسی که برای به دست آوردن مال حلال تلاش می کند، چنانچه خسته شود و شب را به صبح برساند، آمرزیده می شود.
امالی صدوق/مجلس48/ح9
پ.ن:
#نویسندگان_حوزوی در فضای اندیشه ورزی و ترویج فرهنگ گفت و گوی مکتوب از ایده ها و نظرات نخبگان و فضلای حوزه استقبال می کند.
📌تربیت اصلاحاتی را به جمهوری اسلامی نچسبانید!
امثال هلیا در این جامعه، نتیجه تربیت خانوادگی، دین و مذهب خانواده و دوستان ناباب و تربیت از نوع اصلاحات است، چه ربطی به جمهوری اسلامی داره؟
بله... مریم کوچکینژاد آن است که جمهوری اسلامی میخواهد و تربیت می کند.
همانطور که ساره رقاص آوازه خوان ربطی به جامعه اسلامی مدینه پیامبرندارد.
ساره زنی بود رقاص و مطرب که دیگر در مکه خریدار نداشت... راهی مدینه شد تا از گرسنگی نمیرد.... خدمت پیامبر ص رسید و حال و روزشرا گفت ... پیامبر فرمودند : نمی توانی کارهای گذشته را انجام دهی.
تحت رأفت اسلامی زندگی می کرد تا این که برای پول جاسوس شد.
ساره چه ربطی به جامعه پیامبر دارد؟
✍️ احمد جهانبزرگی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔸کانون نویسندگان قم و دفتر مهارت افزایی طلوع مهر برگزار می کنند:
🔹سی و یکمین دوره کلاس های آموزشی
🔸(دوره مجازی)
💢کلاس های بزرگسالان(خواهران برادران)
🔹سایت:www.qomqalam
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
@TTCIRI
📣 چرا بیخیال هستیم؟
#دمی_با_کتاب
این که ما خیلی بی خیال هستیم برای این است که نمیدانیم سِیر چقدر سنگین است!
نمیدانیم راه چقدر است!
نمیدانیم لغزشها چقدر دامنگیر است.
📒فوز سالک، ص 96، علی صفایی(عین صاد)
#کوتاه_و_گویا
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
💠 روزهای بیسردار
🔆 سردار! روزهایی باران بارید و چتر نداشتی، به دریا افتادی و قایق نداشتی، قلاب داشتی و ماهی نداشتی، قمقمهها داشتی و آب نداشتی؛ اما «خدا» داشتی و با خدا کم نداشتی...
🔅تن مجروحت کاری کرد که دنیا بگوید؛ همه را داشتی و چیزی کم نذاشتی.
✍️ ولی معدنیپور، عضو تحریریهی مدادالفضلاء
#حاج_قاسم
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN