بسم الله الرحمن الرحیم
مهمترین عنصر در رشد علمی انسان، کتاب نیست. گاهی دوستان سوال می کنند که برای قوی شدن در فلان علم، کدام کتاب را بخوانیم. معنای دیگر این سوال، به طور عمومی این است که این افراد، نقش کتاب را بسیار جدی می دانند. البته این از اشکالات نظام آموزشی حوزه است.
مهمترین عنصر در علم آموزی را استاد ایفا می کند. کسانی که به مراتب بالای علمی رسیده اند حتما مدتی را شاگردی کرده اند. شاگردی هم معنای خودش را دارد. منظور صرف کلاس رفتن نیست.
هر چقدر استاد قوی تر باشد و توانایی رشد دادن علمی طلاب را بیشتر به عهده داشته باشد کتاب کم اهمیت تر می شود. اگر با احتیاط صحبت کنیم کتاب واقعا بیش از 20 30 درصد اثر ندارد. استاد است که در هر کلاسی و با هر کتاب معمولی و متداولی می تواند طلبه را به سمت اجتهاد پیش ببرد.
اگر نظام آموزشی آنقدر عرصه را بر استاد تنگ کرد یا اینکه استاد توانایی چنین رشد دادنی را نداشت طبیعتا نقش پررنگ استاد، کمرنگ می شود و لذا نقش استاد صرفا حل کردن مطالب کتاب و اضافه کردن اطلاعات علمی طلاب است و در نتیجه کتاب محور کلاس خواهد شد نه استاد. در این صورت است که استاد می شود حاشیه و کتاب می شود متن در حالی که کسانی که رشد کرده اند در کلاسها و مجامع علمی ای شرکت داشته اند که استاد قوی ای محور بوده است و کتاب و نظرات دیگران حاشیه.
استاد قوی و مجتهد پرور - در هر علمی نه صرفا اجتهاد در فقه - با یک روش آموزشی صحیح در فاصله زمانی کوتاهی باید فارغ التحصیلانی مجتهد را در کلاسش تربیت کند و الا بعد از عمری طلبگی و گاه عمری تدریس وقتی از استاد می پرسیم قبل و بعد از شما، این علم چه تغییری کرده است خواهیم دید هیچ تغییری نکرده و استاد محترم نقالی بوده است که مطالب را از گذشتگان به آیندگان منتقل کرده است که خوش گفته اند النقال کالبقال.
#استاد
#نقش_استاد
#تربیت_مجتهد
#نظام_آموزشی
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
کانال تاملات طلبگی:
https://eitaa.com/ghorbani_hamedani
درس 12.ppsx
3.89M
اسلایدهای درس 12 لمحات من البلاغه
تعریف و تنکیر و اغراض آنها
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
آدرس کانال دروس حوزوی:
https://eitaa.com/sd_hawzah
بسم الله الرحمن الرحیم
خدایا پناه میبرم به تو از اینکه روزی معلمی شغلم باشد!
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
آدرس کانال دروس حوزوی:
https://eitaa.com/sd_hawzah
بسم الله الرحمن الرحیم
این بخش از آیه را ترکیب بفرمایید:
إِنَّما عِنْدَ اللَّهِ هُوَ خَيْرٌ لَكُم (نحل/95)
کل آیه: وَ لا تَشْتَرُوا بِعَهْدِ اللَّهِ ثَمَناً قَليلاً إِنَّما عِنْدَ اللَّهِ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ
درس 13.ppsx
3.86M
اسلایدهای درس 13 لمحات من البلاغه
تقدیم و تأخیر و اغراض آنها
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
آدرس کانال دروس حوزوی:
https://eitaa.com/sd_hawzah
نمودار استثناء به الا.pdf
194.5K
نمودار استثناء به الا
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
آدرس کانال دروس حوزوی:
https://eitaa.com/sd_hawzah
مؤسسه حیات طیبه
بسم الله الرحمن الرحیم این بخش از آیه را ترکیب بفرمایید: إِنَّما عِنْدَ اللَّهِ هُوَ خَيْرٌ لَكُم
در این آیه شریفه انما روی هم نوشته شده اما در واقع انما مرکب از ان و مای موصوله است. ما اسم ان و عند الله صله آن و هو مبتدا و خیر هم خبر و کل جمله اسمیه خبر ان است
دلیل اینکه انما روی هم نوشته شده این است که در رسم الخط ابتدایی، انما روی هم بوده و به مرور این رسم الخط اصلاح شده است اما مسلمین به دلیل شدت حرصی که برای حفظ قرآن و عدم تحریف آن داشته اند چنین چیزهایی را هم اصلاح نکرده اند.
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
آدرس کانال دروس حوزوی:
https://eitaa.com/sd_hawzah
متاسفانه تو نظام آموزشی حوزه 10 سال طلبه باید روزی 4-5 ساعت کلاس بره. خب با این همه مشغله نهایتا برای هر درس بتونه یکی دو ساعت وقت بذاره. تو یک ساعت نهایتا هنر بکنه حرف استاد رو بفهمه و ضمیرها رو برگردونه و .... این آدم وقتی میرسه درس خارج دنبال استاد اهل تفکر نیست دنبال استادیه که خوب مسائل رو تبیین کنه و شاید پاور پوینتی مطالب رو ارائه کنه یعنی دنبال استادی که غذای جویده بذاره دهان آقا. اونوقت میگیم چقدر مساله حل نشده تو حوزه داریم. نتیجه طبیعی این سیستم آدمهای منفعلی ای است که نهایتا خوب رسائل و مکاسب شیخ انصاری رحمه الله رو بفهمه. اما کجا وقت داشته عمیق فکر کردن و نقد کردن و نظریه پردازی کردن رو یاد بگیره.
به قول شهید مطهری مغز مثل معده است. اگر کامل پرش کنی سوء هاضمه میگیره باید نیمه پر بشه تا غذا خوب هضم بشه.
بامزه هم اینه که اگر حرف جدیدی تو این فضا زده بشه خیلی راحت رد میشه چون عموما حال تفکر نیست. حوصله حرف جدید رو نداریم. یک سری قالب ها و محتواها رو یاد گرفتیم و حرفهای جدید رو تو همون قالب بررسی می کنیم و عموما طغیان در برابر وضع موجود رو بر نمی تابیم.
این مطلب به این معنی نیست که پس تو حوزه آدم متفکر و مبتکر نداریم اما اینها محصول این سیستم نیستند اگرچه تو این سیستم مدرک گرفته اند. اونها برنامه خودشون رو داشتند.
البته دانشگاه و مدرسه هم وضع مشابه و بلکه بدتری دارند.
چه باید کرد؟
#نظام_آموزشی_حوزه
#تفکر
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
آدرس کانال دروس حوزوی:
https://eitaa.com/sd_hawzah
بسم الله الرحمن الرحیم
مصاحبه با حضرت استاد سید طاهر غفاری قره باغی (حفظه الله):استاد محوری در حوزه کمرنگ شده است/ نمیتوان از طلبه امروزی توقع طلبه صد سال قبل را داشت
طلاب و اساتید بزرگوار این مصاحبه را حتما بخوانید.
ایشان از نوادر امروز حوزه هستند.
👇👇👇👇
https://fa.shafaqna.com/news/689271/
بسم الله الرحمن الرحیم
یک سوال
علامگی یا تخصص؟
مراد از علامگی بهره قوی و در برخی موارد مجتهدانه از بستر وسیعی از علوم است و مراد تخصص، ممحض شدن در یک شاخه علمی خاص است. کدام باشیم؟ هر کدام چه خواص و معایبی دارند؟
ان شاءالله تا چند روز دیگه جوابی تقدیم میشه. تا اون روز هم فکر بفرمایید هم اگه صلاح بود فکرهاتون رو بفرستید ما هم استفاده کنیم.
مدیر کانال: حاج آقای خرسندی حفظه الله
@Alikhorsandi
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
آدرس کانال دروس حوزوی:
https://eitaa.com/sd_hawzah
درس 14.ppsx
3.87M
اسلایدهای درس 14 #لمحات من البلاغه
احوال مختص به مسند و مسندالیه
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
آدرس کانال دروس حوزوی:
https://eitaa.com/sd_hawzah