هدایت شده از ارتباط موثر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تلخترین خاطره یک دختر
گفت:بگو باباتون بیاد.
ولی ما بابا نداشتیم...
💠 فرزند شهید مدافع حرم مهدی قاضیخانی
یادمان هست که ما مدیونیم...؟
@ertebatmoaserdini
#شهداء
#مهربانی
#عزت_نفس
.
مؤسسه حیات طیبه
تلخترین خاطره یک دختر گفت:بگو باباتون بیاد. ولی ما بابا نداشتیم... 💠 فرزند شهید مدافع حرم مهدی قا
نمیدانم در قیامت وقتی در مقابل این دختر و پدر شهیدش و شهدای دیگر میایستم چه جوابی خواهم داشت برای بیحالهایم، برای ساعاتی که باید در سنگر علم میجنگیدم اما مشغول دیدن فیلم و سریال و صحبتهای لغو و وبگردیهای غیر ضرور بودم. کمی به آن لحظه بیاندیشیم.
اشکهای این دختر در قیامت حجتی علیه ما طلبههاست. هروقت فرزند خردسال شهدا را میبینم غیر از اشک و بیش از آن، شرمندگی است که سراسر وجودم را فرا میگیرد. واقعا باید بگوییم: #شهدا_شرمندهایم
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
کانال تأملات طلبگی:
@ghorbani_hamedani
هدایت شده از حیات طیبه - (عاقلانه ترین عاشقانه انسان)
بسم الله الرحمن الرحیم
🌸 #امام_حسن، #امام_صلح!!! 🌸
♦️ گاهی شنیدهایم که سیاسیون یا غیر آنها #امام_حسن_علیه_السلام را امام صلح معرفی میکنند. در نگاه ایشان که در #تاریخ_اسلام میگردند تا مستمسکی برای توجیه عقایدشان بیابند، #صلح_امام_حسن علیه السلام یک مورد دندانگیر است. خب وقتی امام حسن علیه السلام امام صلح است به ناچار باید امام حسین علیه السلام را امام جنگ معرفی کنند. در این مورد ذکر چند نکته خالی از لطف نیست.
1⃣ امام حسن علیه السلام همانقدر امام صلح است که امام حسین و پدر و جد و فرزندان طاهرین ایشان علیهم السلام. #انسان_250_ساله نام یک کتاب نیست بلکه نام یک تفکر است که معتقد است تفاوت ظاهری رفتارهای اهل بیت (علیهم السلام) ناشی از شرایط مختلف محیطی است نه روحیهها و سلیقههای فردی هر کدام از ایشان. #امام در همه حال بهترین کار را انجام میدهد چه در #کربلا باشد و چه در مواجهه با صلح اجباری؛ چه در بدر و احد و خندق باشد و چه در #حکمیت تحمیلی. اگر امام حسن (علیه السلام) هم در کربلا بود همان میکرد که #سیدالشهداء (علیه السلام) انجام داد. اگر در فهم این مطلب مشکلی هست نیاز به کلاس #امام_شناسی داریم.
2⃣ هرچند ظاهراً #امیرالمومنین (علیه السلام) به دلیل حراست از نسل پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) اجازه جنگ به #حسنین (علیهما السلام) را نمیداد (رک: شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید) اما داستان #جنگ_جمل و کشتن آن شتر کذایی، گوشهای از دلاوریهای ایشان را به رخ منکران کشیده است.
3⃣ هیچگاه نمیپذیریم که وقتی از طلبهای مسأله شرعی میپرسیم در جواب ما روایت یا آیهای را قرائت کند چراکه فهم روایت نیازمند کار کارشناسانه فقهی است. چرا در سایر حوزههای دین اینچنین نیست. فهم فقهی یک #فهم_شبکهای و نظاممند است به خلاف برخی روایت خواندنها که یک #فهم_جزیرهای به انسان میدهند. یک روایت باید در کنار سایر آیات و روایات و محکمات عقلی خوانده و فهم شود و الا از هر گوشهای از دین میتوان بخشی از یک روایت را گرفت و با یک فهم ناقص، جماعتی را منحرف کرد.
4⃣ روح مسلمانی تسلیم است. یعنی همه زوایای دین را ببینیم و آنگاه که نظر دین را فهمیدیم همان را عمل کنیم نه اینکه اول بنشینیم و فکری را از مکاتب شرق و غرب بگیریم و بعد ببینیم این فکر با کدام گوشه از کدام روایت جور در میآید، همان را بر سر نیزه کنیم و فریاد بزنیم که بله #اسلام این است. برای #اسلام_شناسی باید دو زانو در برابر دین نشست تا او سخن بگوید. با این دین فهمیهاست که اسلام گاهی #دین_خشونت میشود چون حد و قصاص دارد و گاهی #دین_رحمت چون صدقه و زکات و توجه به یتیم و گذشت دارد. گاهی #دین_جنگ است چون حسین علیه السلام دارد و گاهی #دین_صلح چون حسن علیه السلام دارد. دین نه این است و نه. همه این کجفهمیها به دلیل این است که هر کسی از ظن خود شد یار دین.
5⃣ إِنَّ الَّذينَ يَكْفُرُونَ بِاللَّهِ وَ رُسُلِهِ وَ يُريدُونَ أَنْ يُفَرِّقُوا بَيْنَ اللَّهِ وَ رُسُلِهِ وَ يَقُولُونَ نُؤْمِنُ بِبَعْضٍ وَ نَكْفُرُ بِبَعْضٍ وَ يُريدُونَ أَنْ يَتَّخِذُوا بَيْنَ ذلِكَ سَبيلاً أُولئِكَ هُمُ الْكافِرُونَ حَقًّا وَ أَعْتَدْنا لِلْكافِرينَ عَذاباً مُهيناً (نساء/150-151)
كسانى كه به خدا و پيامبرانش كفر مىورزند، و مىخواهند ميان خدا و پيامبران او جدايى اندازند، و مىگويند: «ما به بعضى ايمان داريم و بعضى را انكار مىكنيم» و مىخواهند ميان اين [دو]، راهى براى خود اختيار كنند، آنان در حقيقت كافرند و ما براى كافران عذابى خفّتآور آماده كردهايم.
✍ مجتبی قربانی همدانی
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
❇️با ما همراه باشید در کانال حیات طیبه (عاقلانه ترین عاشقانه انسان): 👇👇👇
🌍 @hayat_tayyebeh
025.mp3
33.64M
📚 #درس_مغنی_الأدیب 📚
🔸 باب اول
🔹 #اذا
♦️جلسه 25
🕜 زمان کل کلاس: 1:31:54
⏱ زمان شروع درس: 34:43
❇️ #متن
📄 شروع متن: و الثانی ص 43
📄 پایان متن: و اما الثالث ص 44
❇️ #نکات_تکمیلی
☑️ موضوع : ظرفناپذیری جملات انشائی و برخی جملات خبری
نکته: از ابتدا جلسه تا دقیقه 34:43 به پرسش های دوستان و پاسخ استاد اختصاص پیدا کرده است.
🖱🖱🖱🖱🖱🖱🖱🖱🖱🖱🖱
#مغنی #مغنی_الأدیب #مغنی_الادیب #نحو #دروس_حوزه
#استاد_مجتبی_قربانی_همدانی
#سال_1399_1400
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
کانال تاملات طلبگی:
@ghorbani_hamedani
بسم الله الرحمن الرحیم
یک سوال:
چرا مضافالیه نقش نحوی است اما مضاف، نقش نیست؟ به همین ترتیب چرا منعوت و مبدل منه و مُوکَّد نقش نیستند اما تاکید و بدل و نعت نقش به حساب میآیند؟ و قس علی هذا
به طور کلی نقش نحوی چیست و ملاک آن کدام است؟
بسم الله الرحمن الرحیم
✅ نقش نحوی چیست؟
🔹 در ابتدای کتب نحوی، در تعریف علم نحو، شناخت احوال اواخر کلمات سه گانه به عنوان یکی از ماموریتهای اصلی علم نحو معرفی شده است. علم نحو به منظور جلوگیری از خطای در گفتار تاسیس شده است همانطور که داستانهایی که از تاسیس علم نحو بیان میشود این دغدغه را به خوبی منعکس میکند. یکی از ماموریتهای مهم عالم نحوی و طبق تعاریف نحو، تنها ماموریت او این است که بداند هر کلمه، عبارت یا جملهای دارای چه اعرابی است و چرا؟
🔸 این ماموریت مهم، عالم نحوی را وامیدارد تا برای کلمات و جملات جایگاههایی تعریف کند که هر جایگاه، موجب یک اعراب میشود. به تعبیر دیگر او به دلیل اینکه به دنبال علل اعراب کلمات است جایگاههایی را برای هر بخش تعریف میکند تا نشان دهد که چرا این کلمه بدین شکل خوانده میشود.
🔹 بدین ترتیب نقش هر کلمه در یک جمله عبارت است از آن جایگاهی که باعث اعراب خاصی برای کلمه میشود. از این جهت مضافالیه نقش است زیرا اگر کلمه مضافالیه شد مجرور خواهد بود اما مضاف، نقش نیست زیرا مضاف بودن موجب هیچ اعرابی نمیشود. به همین ترتیب بدل، نعت، معطوف و تاکید هم نقشاند چون موجب یک اعراب هستند ولو اعراب تبعی اما موکَّد، معطوف علیه، منعوت و مبدل منه نقش نیستند چون موجب هیچ اعرابی نمیشوند.
⁉️ چقدر این تعریف و ماموریت را برای نحو میتوان پذیرفت؟ 🧐🤔
#نحو
#دانش_نحو
#غرض_نحو
#نقس_نحوی
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
کانال #تاملات_طلبگی:
@ghorbani_hamedani
026.mp3
36.38M
📚 #درس_مغنی_الأدیب 📚
🔸 باب اول
🔹 #اذا
♦️جلسه 26
🕜 زمان کل کلاس: 1:00:10
⏱ زمان شروع درس: 00:00
❇️ #متن
📄 شروع متن: و اما الثالث ص 44
📄 پایان متن: مساله ص 45
❇️ #نکات_تکمیلی
☑️ موضوع : تعلیق در شرط به چه معناست؟
🖱🖱🖱🖱🖱🖱🖱🖱🖱🖱🖱
#مغنی #مغنی_الأدیب #مغنی_الادیب #نحو #دروس_حوزه
#استاد_مجتبی_قربانی_همدانی
#سال_1399_1400
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
کانال تاملات طلبگی:
@ghorbani_hamedani
027.mp3
20.85M
📚 #درس_مغنی_الأدیب 📚
🔸 باب اول
🔹 #اذا
♦️جلسه 27
🕜 زمان کل کلاس: 57:54
⏱ زمان شروع درس: 03:02
❇️ #متن
📄 شروع متن: مساله ص 45
📄 پایان متن: الثانی: انه یلزمهم ص 45
❇️ #نکات_تکمیلی
☑️ موضوع :
1. نقد دو مفعولی بودن افعال قلوب
2. نقد شرطیت اسماء شرط
🖱🖱🖱🖱🖱🖱🖱🖱🖱🖱🖱
#مغنی #مغنی_الأدیب #مغنی_الادیب #نحو #دروس_حوزه
#استاد_مجتبی_قربانی_همدانی
#سال_1399_1400
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
کانال تاملات طلبگی:
@ghorbani_hamedani
هدایت شده از گاهنگارههای طلبگی
بسم الله الرحمن الرحیم
🔴 نقد دلالت حروف زائده بر تأکید
بیان میشود که حروف زائده دارای معنای تاکید هستند. به نظر میرسد این حرف کاملا جای تامل دارد.
تأکید یکی از امور فرازبانی است که در همه زبانها وجود دارد هرچند اسلوب آن در هر زبانی متفاوت است. فلسفه وجودی تاکید، این است که در ذهن مخاطب محتوای جمله آن طور که مقصود گوینده بوده جا نیفتاده و گوینده به ناچار از ادات تأکید استفاده میکند. دلیل اینکه مخاطب با وجود شنیدن جمله همچنان منکر یا شاکّ در محتوای جمله است این است که در ذهنش نسبت به آن جمله هنوز استبعاد وجود دارد.
یکی از دلائل این استبعاد میتواند دلیل روانی باشد که برای رفع آن باید کلام را تکرار کرد یا از ادات دیگر تأکید استفاده کرد. یکی دیگر از دلائل استبعاد، وجود تسامح زبانی است. اینکه میتوانیم در کلاممان از مجاز استفاده کنیم و مثلا به جای اینکه بگوییم بخشی از کتابم سوخت بگوییم کتابم سوخت و مخاطب هم مقصود ما را بفهمد، باعث میشود وقتی کلامی میشنویم که گاهی دارای استبعاد هم هست گمان کنیم که این کلام، مجاز است نه حقیقت. گوینده برای نشان دادن اینکه کلامش، مجاز نیست از ادات تأکید استفاده میکند. مثلا وقتی همه کتاب آتش گرفته باشد میگوید کل کتابم سوخت.
واضح است که برای تاکید، باید مشخص کرد که اولا چه چیزی تأکید میشود (موکَّد) و ثانیا غرض از این تأکید چیست. بدون این دو مورد، ادعای تأکید، ادعای صحیحی نیست.
در حروف زائده یا در مواردی از این دست که ادعای تاکید میشود نمیتوان غرضی بر این تأکید یافت. مثلا وقتی میگوییم «ما جاءنی زید و لا بکر»، لا زائده است زیرا زید فاعل عدم آمدن است و بکر هم که بر آن عطف شده یعنی نیامده است. اما تأکید از آن فهمیده نمیشود. یکی از دلائل واضحی که میتواند این مطلب را نشان دهد این است که اعراب همیشه به همین نحو سخن میگویند و کلام به گونهای نیست که خیال کنیم در ذهن شنونده مشکلی از جهت قبول معنای حقیقی جمله وجود دارد. به تعبیر دیگر چنین نیست اعراب گاهی بگویند ما جاءنی زید و لا بکر و گاهی بگویند ما جاءنی زید و بکر تا بگوییم در حالت اول تأکید فهمیده میشود و در حالت دوم خیر.
شبیه این بیان در عباراتی مانند «اسکن انت و زوجک الجنة» هم میآید. در این عبارت هم انت، تأکید نیست بلکه باید گفت این کلمات صرفا یک ساختار زبانی است که در زبان عربی وجود دارد. به عبارت دیگر یک عادت زبانی است و چنین نیست که اعراب وقتی بخواهند کلامشان را تاکید کنند از این اسلوبها استفاده میکنند.
#نحو
#تاکید
#تأکید
#حروف_زائده
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
کانال تاملات طلبگی:
@ghorbani_hamedani
هدایت شده از پاورقی
نظر برادر ارجمند حجت الاسلام والمسلمین قربانی از مدرسین حوزه درباره ی یادداشت سیستم آموزشی:👇
سلام علیکم
به نظر می رسد وقتی نگاه ما این است که شاگرد باید یاد بگیرد و معلم باید تعلیم دهنده باشد هر نظام آموزشی کماکان نخبه کش است و نخبگان همیشه از آن فراریاند چرا که نخبگانی که نمیتوانند آنچه تعلیم میبینند را بپذیرند همیشه با سیستم آموزشی که آنها را مجبور میکند آنچه آنها در صحتش تردید دارند یا خلافش را قبول دارند یادگرفته و حفظ کنند، درگیرند و طبیعتا علاقهمندند سریعتر از این سیستم آموزشی فرار کنند.
راه چاره این است که خود سیستم آموزشی، تعلیم را بهانهای برای تربیت علمی و نخبگانی قرار دهد و نه هدف. وقتی دانشپژوه احساس کند که در یک سیستم آموزشی به سمت خلاقیت و ابتکار حرکت میکند و این خلاقیت اوست که مورد توجه و ارزشیابی قرار میگیرد و نه سلطه علمی بزرگانِ پیش از او، رغبت او برای ماندن در این سیستم آموزشی و خلاقتر شدن بیشتر میشود.
سیستم آموزشیای که دائما ماهی به دست دانشپژوه میدهد برای آنکه علاقهمند به صیادی در اعماق اقیانوس و صید ماهیهای تازه است جذاب نیست.
مؤسسه حیات طیبه
نظر برادر ارجمند حجت الاسلام والمسلمین قربانی از مدرسین حوزه درباره ی یادداشت سیستم آموزشی:👇 سلام ع
نکاتی ناظر به یادداشت استاد بزرگوار حضرت حجت الاسلام و المسلمین دکتر مازنی حفظه الله درباره سیستم آموزشی که در کانال ایشان با عنوان مسائل پژوهشی منتشر شد.
پیشنهاد میکنم در کانال ایشان عضو شوید.
https://eitaa.com/masaelepazuheshi
هدایت شده از رهنامه پژوهش
🔹کانال نشریه رهنامه پژوهش از سوی معاونت #پژوهش حوزه های علمیه در پیام رسان ایتا راه اندازی شد.
🌿اهداف:
🔻ترویج فرهنگ پژوهش
🔻افزایش سواد پژوهش
🔻و ارتقای مهارتهای پژوهشی در میان طلاب جوان
به همراه پیشنهاد #موضوعات_پژوهشی
لینک کانال👇
@rahnameh
🌺
🍂🌺🍂
🍃🍂🌺🍃🍂
✨🍃🍂🌺🍃🍂🌺🍃🍂
مؤسسه حیات طیبه
🔹کانال نشریه رهنامه پژوهش از سوی معاونت #پژوهش حوزه های علمیه در پیام رسان ایتا راه اندازی شد. 🌿اهد
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام و احترام خدمت بزرگواران
کانال «رهنامه پژوهش» که در فضای مجازی ایجاد شده است وابسته به مجله «رهنامه پژوهش» است که از سوی معاونت پژوهش حوزه علمیه سراسر کشور اداره میشود. کانال رهنامه پژوهش که مخاطبان آن طلاب نوقلم و نوپژوهشگران حوزههای علمیه است تلاش دارد در کنار سایر برنامههای پژوهشی حوزه، طلاب را با فضای پژوهش و مهارتهای لازم برای آن آشنا کرده و هدایت علمی تربیتی طلاب در مسیر تبدیل شدن به یک پژوهشگر موفق را تکمیل کند.
امیدوارم بزرگواران در این کانال عضو شوند. حقیر هم احتمالا توفیق خدمت در این مجموعه را داشته باشم.
ارادتمند: مجتبی قربانی همدانی
هدایت شده از ارتباط موثر
درسی از یک زندگی
«بیشتر از آنچه میخوانید، فکر کنید. اگر به صِرف خواندن عادت کنید، در بین متنها و سطرها محدود میشوید. آنوقت نوآور نمیشوید.»
📚 کتاب نا (زندگینامه شهید صدر) ص ۹۲
@ertebatmoaserdini
#مهارت_یادگیری
#مهارت_تفکر
.
هدایت شده از شهید سید محمدباقر صدر
💠 آیتالله اعرافی، مدیر حوزههای علمیه، در دیدار با اعضای پژوهشگاه شهید صدر:
🔸 من کتاب «نا» را در همان روز که بهدستم رسید کامل خواندم. نام کتاب هم زیبا انتخاب شده است: «نا».
🔹 کتاب نا نکتههای بسیار زیبایی دارد. با اینکه من مطلب درباره شهید صدر زیاد خواندهام چند نکتهاش برایم جالب بود:
شهید صدر ازدواجش بعد از نوشتن فلسفتنا و اقتصادنا بوده؛ یعنی بعد از اینکه بهعنوان یک متفکر بزرگ در جهان اسلام شناخته شده بود. همسر شهید میگوید: «پس از اینکه با شهید صدر ازدواج کردم دیدم او فقط یک لباس دارد.» ما روحانیون باید به این نکات توجه داشته باشیم.
این خاطره هم از ایشان آمده که شهید صدر اینقدر مینوشت که دستش متورم میشد و من باید دستش را پماد میزدم و با خمیر میبستم.
🔸 باید کوشید که با فعالیتهای هنری، رسانهای، مکتوب و مدون، شهید صدر بهعنوان الگو مطرح بشود و در حوزه و دانشگاه و بهویژه حوزه اثرگذار باشد. من پس از خواندن کتاب نا در این فکر بودم که این کتاب را جزء مسابقات کتابخوانی حوزه بگذارند.
🔗 متن کامل این نشست را اینجا بخوانید
🆔 @shahidsadr
بسم الله الرحمن الرحیم
✅نکتهای در باب مقدمات لازم برای ورود به کتاب مغنی الادیب
🔹کتاب مغنی الادیب (یا اللبیب) یک کتاب نحوی به معنای مصطلح نیست بلکه یک کتاب اعراب القرآن است همانطور که از اسم آن هم پیداست (مغنی اللبیب عن کتب الاعاریب). به تعبیر یکی از اساتید پروژه ابنهشام در این کتاب اعراب و تفسیر ادبی قرآن است و نه صرفا بیان نکات نحوی. توضیح اینکه ابن هشام نکات مهم و بعضا مشکل تفسیر ادبی قرآن از حیث مباحث نحوی را در قالب یک کتاب نحوی بیان کرده است یعنی در قالب یک کتاب نحوی، تفسیر ادبی-نحوی قرآن را بیان کرده است.
🔸با توجه به این مطلب، لازمه تعلیم و تعلم این کتاب مهم، آشنایی با علومی است که در تفسیر ادبی قرآن مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از علوم مهم و مورد نیاز برای ورود به مغنی، بلاغت است. بر اساتید فن ادبیات پوشیده نیست که بررسی نحوی یک کلام در بسیاری از موارد نمیتواند بدون در نظرگرفتن نکات بلاغی صورت گیرد. البته گاهی چنین تفکیکی ممکن است اما در مواردی هم خیر.
🔹به عنوان نمونه بررسی معانی مجازی همزه بدون اطلاع از علم معانی و شناخت معانی ثانویه استفهام، ابتر است. همچنین بحث مهم نیابت حروف که در تنبیه بحث الی (ص61 مغنی الادیب) آمده بدون بیان استعاره تبعی ممکن نیست. مثالهای فراوان دیگری از این تقدم میتوان یافت.
⬅️بنابراین به نظر میرسد مطالعه کتاب مغنی بدون آشنایی هر چند مختصر طلاب با مباحث بلاغی قدری با دشواری برای استاد و ابهام برای طلاب همراه است.
#نحو
#مغنی
#مغنی_الأیب
#مغنی_الادیب
#حوزه_علمیه
#نظام_آموزشی_حوزه
#مجتبی_قربانی_همدانی
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
کانال تاملات طلبگی:
@ghorbani_hamedani
هدایت شده از حیات طیبه - (عاقلانه ترین عاشقانه انسان)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مهربانم!
گاهی گمان میکنم شهدا را خلق کردی تا نشانم دهی که چقدر عقبم از قافله. شاید خلقشان کردی تا دائما شرمنده باشم. شرمنده دختر کوچکش. دیدی گریههایش چه دلی ریش میکند از آدم. دیدی بُهت همسرش را وقتی نمیداند چهطور بدون سایه سرش باید چند بچه قد و نیم قد را بزرگ کند. به گمان این سکانسها را دائما جلوی چشمانم میآوری تا بدانم دستم خالی است، تا بدانم تلاشهایم برای تو هنوز خیلی حقارتبار است. عظمت شهدا را نشانمان میدهی تا احساس نکنیم کاری برایت کردهایم. آری حق با توست. تو عاشقانی داری که در راهت از دختر شیرینزبانش میگذرد از پسرش که تازه بابا گفتن را یاد گرفته و از همسرش که بینهایت دوستش دارد. تو چنین عاشقانی داری. نکند میخواهی نشانم دهی که عشقم قلابی است و لقلقه زبان. آری مهربانم. ما در خاک، گیر کردهایم، به زمین چسبیدهایم و راضی به این دنیای پست شدهایم. به خودم که نگاه میکنم افسرده میشوم. چیزی ندارم. اما دلم به تو خوش است. تا زندهام شاید فرجی شد. شاید ما را هم خریدی. به حق شهیدانت دست ما را رها نکن.
#شهدا_شرمندهایم
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
❇️با ما همراه باشید در کانال حیات طیبه (عاقلانه ترین عاشقانه انسان): 👇👇👇
🌍 @hayat_tayyebeh
هدایت شده از فلسفه زبان اسلامی
#یک_پیشنهاد_برای_مطالعه_روشمند_مغنی_اللبیب
✍️ محمد علی ملک
🔶کتاب "مغنی اللبیب" مشتمل بر قواعد اجتهادی گسترده ای در مباحث مختلف پیرامون زبان و متن (همچون : اصول نحو ، قواعد تحلیل متن(فقه النص) ، اعراب و تجزیه ، گونه های مختلف تفسیر متون دینی ، ...) می باشد. این قواعد و خرده روش های ابن هشام در موضوعات فوق ، لا به لای صفحات کتاب نفیس "مغنی اللبیب" قابل اصطیاد است.
شما می توانید با استخراج دقیق این قواعد و نام گذاری های متناسب برای آنها -ضمن تطبیق آنها بر متن کتاب "مغنی اللبیب"- توضیحات لازم برای هر یک از این قواعد را بنویسید.
به عنوان مثال به 10 نمونه زیر توجه کنید. 👇👇👇
(1) موضوع: استناد به اجماع ادبای کوفه و بصره در مقام معناشناسی / تطبیق : صفحه ۳۵ ، خط ۱۱ و ۱۲
(2) موضوع : استناد به قرآن برای شناخت معنای لفظی در قرآن با لحاظ بود یا نبود استعمال آن لفظ در آن معنا درسایر مواضع قرآن / تطبیق : صفحه ۳۵ ، خط ۱۵
(3) موضوع : توجه به خداوند متعال و صفات او در معناشناسی حقیقی و مجازی الفاظ آیاتی که گوینده آن خداوند سبحان است / تطبیق : صفحه ۳۵ خط ۱۵ و ۱۶
(4) موضوع : قرینیت قرینه مقالیه و مقامیه برای شناسایی کلمات و کلام های محذوف / تطبیق : صفحه ۳۵ ، خط 17و18
(5)موضوع : نقطه ضعف بودن کثرت حذف ( مخالفت با اصاله عدم تقدیر) برای یک ترکیب نحوی / تطبیق : صفحه ۳۵ ، خط 17 و ۱۶
(6) موضوع : نقطه ضعف بودن مجازیت (مخالفت با اصاله الحقیقه) برای یک ترکیب نحوی / تطبیق : صفحه ۳۵ ، خط ۱۵ و ۱۶
(7) موضوع : نظیر یابی در کلام فصیح (شعر عرب) برای اثبات محذوف بودن و صحت مقدر در نظر گرفته شده در قرآن / تطبیق : صفحه ۳۵ ، خط 19 و ۲۰
(8) موضوع : نظیر یابی در کلام فصیح (قرآن) برای اثبات محذوف بودن و صحت مقدر در نظر گرفته شده در قرآن / تطبیق : صفحه ۳۶ ، خط ۱ و ۲ و صفحه ۴۵ ، خط ۱ و ۲
(9) موضوع : اصطلاح شناسی اجماع در کلام نحویون که منظور اجماع مکتب بصره و کوفه است / تطبیق : صفحه ۳۵ ، خط 11و12
(10) موضوع : ساحت پیچیده محاورات و قواعد زبانی و ساحت ساده آن / توضیح : با دقت در دو مثالی که ابن هشام برای همزه ندا و همزه استفهامی ذکر کرده است متوجه شدم می توان در بسیاری از موارد کشف محاورات و قواعد زبان ساده عمل کرد و برای کشف آنها به ترکیبات صناعی روزمره متوسل شد و اقوام پیشین را نیز پیرو و مستعمل همین ترکیبات دانست و البته در بسیاری موارد دیگر نیز باید به دنبال منقولات مستند در محاورات قوم مورد نظر گشت و نباید به ترکیب سازی های صناعی دل خوش کرد. به عنوان نمونه ابن هشام برای اثبات معنای استفهامی همزه به مثال صناعی و ساختگی "أَ زید قائم؟" متوسل می شود و برای اثبات معنای همزه ندا به یک بیت شعر از عرب فصیح متوسل میشود. لازم به ذکر است باید برای موارد استفاده از مثالهای صناعی و حقیقی ، حریم مشخص شود. در مسئله ذوالحال واقع شدن مبتدا نیز به نظر میرسد قائلین به ذوالحال شدن مبتدا به مثال های صناعی متمسک شده اند. با توجه به این مثالها به نظر میرسد موارد شایع در زبان و موارد مورد نیاز همه صاحب زبانها در همه مکانها و زمانها را میتوان مواردی دانست که در آنها میتوان مثال صناعی آورد و دنبال استعمالات مستند اهل آن زبان نرفت. با مقایسه مثالهای دو حرف "أَیا" و "أَجل" هم به صحت این تحلیل پی میبریم. / تطبیق : صفحه ۳۵ ، خط ۸ و ۱۰ و ۱۳ و صفحه ۴۲ ؛ موسوعه ص337،پ13
[ مغنی اللبیب ج1 ؛ تحقیق : محمد محیی الدین عبد الحمید ؛ منشورات ذوی القربی]
#مغنی_اللبیب
#زبان_شناسی_اسلامی
#تراث_زبان_شناختی
#محمد_علی_ملک
——————————
کانال " فلسفه زبان اسلامی" دریچه ای تعاملی به سوی تأملات شما در باب زبان
🆔@projectsystem
🌐@kiamojtabaphd
هدایت شده از حیات طیبه - (عاقلانه ترین عاشقانه انسان)
بسم الله الرحمن الرحیم
یک تلنگر👌👌
🔹 یکی از اساتید (حفظه الله) میفرمودند گاهی ما کاری می کنیم که مطابق دستور اهل بیت علیهم السلام است اما بندگی نیست در بندگی مطابقت کافی نیست. فرض کنیم پسری دلش نان تازه میخواهد و تصمیم میگیرد به نانوایی برود. قبل از رفتن، پدرش به او دستور میدهد که نان بخرد. در اینجا نان خریدن پسر مطابق خواست پدر است اما او به دستور عمل نکرده است. او کارش را به تبع امر پدر انجام نداده بلکه اتفاقا در یک زمان خواست او و خواست پدر مشترک بوده است. اگر پسر میلی به نان نداشت و فقط برای اجرای فرمان پدر نان خرید آنگاه تبعیت کرده است.
🔸 حال ما در مقابل فرمان خدای متعال و اهل بیت علیهم السلام هم اینچنین است. بسیاری از ما اگر کاری میکنیم که مطابق نظر امام علیه السلام است انگیزه دیگری غیر از تبعیت و اجرای فرمان او داریم. اگر به فرزند یا همسرمان محبت داریم، اگر به پدر و مادرمان احترام میگذاریم نه از باب تبعیت از امام علیه السلام است بلکه ما آنها را دوست داریم و فرضا اگر امام علیه السلام هم نفرموده بود بازهم ما همان کارها را انجام میدادیم مانند آن پسر که دلش نان میخواست و اگر امر پدر هم نبود بازهم به نانوایی میرفت.
🔹 به میهمان احترام میگذاریم نه چون امر است چون میترسیم بد شود و آبرویمان برود. همسایه را تحمل میکنیم چون نمیخواهیم بینمان خراب شود نه چون امر شدیم به صبر در برابر آزار دیگران.
🔸 در مسائل سیاسی هم گاهی با نائبالامام هم نظریم نه اینکه ما تابع ولی فقیه هستیم بلکه مطابقت است نه متابعت.
✅ بندگی یعنی تبعیت از آن کسی که صاحب امر است که عبارت است از خدا و آن کسانی که خداوند امر کرده از آنها تبعیت کنیم. تبعیت یعنی کاری را صرفا از آن جهت که بدان امر شدهایم انجام دهیم نه با انگیزه عادت، میل درونی، هم رنگ جماعت شدن و غیره.
#بندگی
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
❇️با ما همراه باشید در کانال حیات طیبه (عاقلانه ترین عاشقانه انسان): 👇👇👇
🌍 @hayat_tayyebeh
هدایت شده از حوزه علمیه تمدن ساز
1_626267004.mp3
1.38M
💢 وظیفه بر زمین مانده حوزه علمیه در قبال علوم انسانی
#رهبرمعظم انقلاب
🔸 ۲ میلیون نفر دانشجوی علوم انسانی!
🔸 در زمینه علوم انسانی کار بومی و تحقیقاتاسلامی چقدر داریم؟
🔸 کتاب آماده در زمینه علوم انسانی چقدر داریم؟
❌ این نگران کننده است...
🗞 علوم انسانیای که امروز رایج است:
🔻محتواهائی دارد که ماهیتاً معارض و مخالف با حرکت اسلامی و نظام اسلامی است.
🔻متکی بر جهانبینی دیگری است؛ هدف دیگری دارد.
☑️ وقتی اینها رایج شد:
🔻مدیران بر اساس آنها تربیت میشوند
🔻همین مدیران میآیند در رأس...
✅ حوزههای علمیه و علمای دین پشتوانههائی هستند که #موظفند نظریات اسلامی را در این زمینه از متون الهی بیرون بکشند.
#علوم_انسانی_اسلامی
♦️ کانال حوزه و فلسفه:
✅ @feghheakbar
مؤسسه حیات طیبه
💢 وظیفه بر زمین مانده حوزه علمیه در قبال علوم انسانی #رهبرمعظم انقلاب 🔸 ۲ میلیون نفر دانشجوی علو
بسم الله الرحمن الرحیم
نظام فعلی آموزشی حوزه که حافظه محور است مطلقا توان تربیت نظریه پردازانی در این زمینه را ندارد. اگر کسی به این حد رسید خارج از این نظام تربیت شده است. از این نظام آموزشی انتظار نمی رود بتواند این فرمایش حضرت آقا حفظه الله را تحقق ببخشد. عالمی دیگر بباید ساخت و از نو آدمی
تاکید بر آموزش پژوهشمحور و نقش تفکر در نظام آموزشی با همین هدف است. مقاله «بایستههای علمی عالم دینی عصر انقلاب در عرصه تولید علم» که در کانال تاملات طلبگی سنجاق شده است مدلی برای رسیدن به همین هدف در نظام آموزشی است.
هدایت شده از سیداحمد غفاری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
(بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ﴾
🌷ألإمام الصادق عليهالسلام 🌷
ألا إنَّ حَرَمى و حَرَمَ وُلْدى بَعدى قُمْ
آگاه باشید كه حرم من و حرم فرزندان بعد از من، قم است .
📚 بحارالأنوار، ج ۶، ص ۲۱۶.
⚜⚜⚜⚜⚜
🌷ألإمام الصادق علیهالسلام🌷
انَّ اللَّهَ ... إحْتَجّ بِبَلْدَةِ قُمْ عَلی سایرِ الْبِلادِ وَبِأَهْلِها عَلی جَمیعِ اهْلِ الْمَشْرِقِ وَالْمَغْرِبِ مِنَ الْجِنّ وَالْإنْسِ، وَلَمْ یدَعِ اللَّهُ قُم وَاهْلَه مُسْتَضْعَفاً بَلْ وَفَّقَهُمْ وَایدَهُمْ.. . وَسَیأْتی زَمانٌ تَکون بَلْدَةُ قُمْ وَاهْلُها حُجَّةً عَلَی الْخَلائِقِ وَذلِک فی زَمانِ غیبَةِ قائِمِنا علیه السلام الی ظُهُورِهِ، وَلَوْلا ذلِک لَساخَتِ الْارْضُ بِأَهْلِها، وَانَ الْمَلائِکةَ لَتَدْفَعُ الْبَلایا عَنْ قُمْ وَاهْلِهِ، وَما قَصَدَهُ جَبَّارٌ بِسُوءٍ الّا قَصَمَهُ قاصِمُ الْجَبَّارینَ
خداوند ... شهر قم را بر سایر شهرها و مردم آن را بر همهی اهالی شرق و غرب عالم، از جن و انس، حجّت قرارداد. خداوند شهر قم و مردم آن را مستضعف و ناتوان رها نکرده، بلکه به آنان توفیق داده و آنها را تأیید کرده است. روزگاری خواهد آمد که شهر قم و مردمان آن بر دیگر مردمان حجت باشند. آن روزگار در زمان غیبت قائم ماست تا زمان ظهورش. اگر چنین نبود، زمین، اهل خود را در کامش فرو می برد. فرشتگان بلایا را از قم و مردم قم دور میکنند. هیچ ستمگری قصد بدی نسبت به آنان نکند، مگر آن که درهم شکننده ستمگران او را در هم شکند»
📚 بحارالانوار، ج ۶۰، ص ۲۱۳.
🆔 @ghafari_ir
هدایت شده از فلسفه و عرفان
اگر کسی استعداد دارد و وقتش را به موبایل و فضای مجازی و روزنامه بگذراند.....
علامه #جوادی_آملی
💢کانال فلسفه و عرفان 👇
https://eitaa.com/joinchat/1963720741C05b59f4cf3
هدایت شده از شهید سید محمدباقر صدر
💠 کتاب با من زندگی میکند و من با کتاب
- در شبانهروز چند ساعت مطالعه میکنید؟
+ جور دیگری این را بپرس؛ اینکه در شبانهروز چقدر با کتاب هستی؟
- چه فرقی بین این دو سؤال هست؟
+ اگر بپرسی چند ساعت مطالعه میکنی، میگویم بین هشت تا ده ساعت؛ اما اگر بپرسی چند ساعت با کتاب هستی، جوابم این است که تا وقتی بیدارم و خوابم نرفته باشد با کتاب همنشینم: وقتی در خیابان قدم میزنم، به موضوعی فکر میکنم تا حل شود؛ زمانیکه با قصاب حرف میزنم، در ذهنم مسئلهای است که قصد دارم حلش کنم؛ کنار سفره که مینشینم تا غذایی بخورم، سؤالی برای حلشدن در ذهنم میچرخد. بنابراین من مدام با کتاب هستم؛ کتاب با من زندگی میکند و من با کتاب زندگی میکنم.
اگر شاگردانش را میدید که بین راه سرشان به اینور و آنور میچرخد، تشر میزد که از فرصت بین راه برای فکرکردن استفاده کنند. میگفت: «بیشتر از آنچه میخوانید، فکر کنید. اگر به صِرف خواندن عادت کنید، در بین متنها و سطرها محدود میشوید. آنوقت نوآور نمیشوید.»
📚 نا، ص٩٢
🔗 ما را در اینستاگرام دنبال کنید
🆔 @shahidsadr