هدایت شده از شهید سید محمدباقر صدر
💠 کتاب با من زندگی میکند و من با کتاب
- در شبانهروز چند ساعت مطالعه میکنید؟
+ جور دیگری این را بپرس؛ اینکه در شبانهروز چقدر با کتاب هستی؟
- چه فرقی بین این دو سؤال هست؟
+ اگر بپرسی چند ساعت مطالعه میکنی، میگویم بین هشت تا ده ساعت؛ اما اگر بپرسی چند ساعت با کتاب هستی، جوابم این است که تا وقتی بیدارم و خوابم نرفته باشد با کتاب همنشینم: وقتی در خیابان قدم میزنم، به موضوعی فکر میکنم تا حل شود؛ زمانیکه با قصاب حرف میزنم، در ذهنم مسئلهای است که قصد دارم حلش کنم؛ کنار سفره که مینشینم تا غذایی بخورم، سؤالی برای حلشدن در ذهنم میچرخد. بنابراین من مدام با کتاب هستم؛ کتاب با من زندگی میکند و من با کتاب زندگی میکنم.
اگر شاگردانش را میدید که بین راه سرشان به اینور و آنور میچرخد، تشر میزد که از فرصت بین راه برای فکرکردن استفاده کنند. میگفت: «بیشتر از آنچه میخوانید، فکر کنید. اگر به صِرف خواندن عادت کنید، در بین متنها و سطرها محدود میشوید. آنوقت نوآور نمیشوید.»
📚 نا، ص٩٢
🔗 ما را در اینستاگرام دنبال کنید
🆔 @shahidsadr
هدایت شده از حیات طیبه - (عاقلانه ترین عاشقانه انسان)
52.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
در کجای کیهان ایستادهایم؟
فیلم بسیار جالبی از اندازه کهکشانها و تعداد ستارگان و ...
#عظمت_کیهان
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
❇️با ما همراه باشید در کانال حیات طیبه (عاقلانه ترین عاشقانه انسان): 👇👇👇
🌍 @hayat_tayyebeh
هدایت شده از حیات طیبه - (عاقلانه ترین عاشقانه انسان)
بسم الله الرحمن الرحیم
برای همسرم دعا بفرمایید
امروز دوبار تشنج کردند و الان بیمارستان هستیم
فعلا بیهوششون کردند و قرار برن ccu
ان شاءالله با دعای خیر شما این یادگار شهید و همه مریضها زودتر شفا پیدا کنند.
قربانی همدانی
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله حال همسرم بهتر است
از دیروز تا امروز تشنج نداشتند
امشب بعداز نماز به هوش آوردنشون و الآن حالشون بهتره. بنده رو هم شناختند و واکنش نشان میدادند.
ان شاءالله تا فردا اگر مشکلی نباشه کاملا به هوش میارنشون. دکترشون فرمودند مرحله خطرناک عبور کرده و ایشان هم بسیار خوشحال بودند.
از همه دوستانی که این روزها اظهار لطف داشتند و دعا فرمودند تشکر میکنم.
ان شاءالله خبر سلامتی کامل ایشان را خدمتتان عرض میکنم. همچنان به دعای خیر بزرگواران محتاجیم.
التماس دعا
ارادتمند: قربانی همدانی
هدایت شده از حیات طیبه - (عاقلانه ترین عاشقانه انسان)
بسم الله الرحمن الرحیم
کاش همیشه مضطر بودیم
در آیاتی از قرآن گروهی از افراد مورد ملامت قرار گرفته اند که وقتی در اضطرار و سختی هستند خالصانه خداوند را صدا می زنند اما همین که سختی تمام میشود علم طغیان در برابر همانا خداوند را بلند می کنند.
سر این قضیه در احساس نیاز و اضطرار و فقر است. انسان در هنگام سختی احساس فقر میکند اما در وقت آسایش احساس بی نیازی. همین بی نیازی به فرمایش قران علت طغیان است. (ان الانسان لیطغی آن رأآه استغنی)
واقعیت عالم وجود اما این است که همه ما در هر حال بسیار بیش از آنکه در حالت اضطرار و سختی، احساس فقر میکنیم، فقیر هستیم. فقر و نیاز هیچ لحظهای از انسان جدا نمی شود. چنین نیست که اگر تنمان سالم است نیاز نداریم اما وقتی مریض می شویم نیاز داریم. فقر بر پیشانی ما حک شده است.
انسان کامل گول ظواهر سلامتی و مریضی، پولداری و فقر مادی، گرفتاری و آسایش و مانند آن را نمیخورد. لذا او به همان میزان که در سختی احساس فقر می کند فقر خودش را با همه وجود درک میکند در آسایش نیز چنین است. عارف کسی است که این فقر را در هر آنی با همه وجودش درک می کند. لذا عارف در هر لحظه مضطر است و لذا در هر لحظه به آن وجود غنی مهربان پناه میبرد و او نیز هر لحظه جوابش را میدهد که فرمود (امن یجیب المضطر اذا دعاه و یکشف السوء). هرچه این درک از فقر قوی تر باشد انسان شدیدتر به خداوند پناه میبرد و لذا جوابی در خور آن مرتبه از احساس فقر دریافت میکند. وجود مقدس نبی اکرم صلیالله علیه و آله و سلم قویترین انسان است چون بالاترین درک از فقر را دارد.
ما اگر چنین نیستیم و گاهی احساس فقر میکنیم و گاهی احساس بینیازی چون دلخوشیم به اسباب. دلخوشیم به پول، اگر پول در جیب یا حسابمان بود احساس بینیازی میکنیم و اما اگر پول نبود احساس کمبود. این یعنی پول را دارای اثر میدانیم. سلامتی، علم و آبرو و مقام و غیره هم برای ما چنین است. چه خوش گفت: (دیده ای خواهم سبب سوراخ کن تا سبب را بر کند از بیخ و بن)
برای رسیدن به این اضطرار اختیاری باید از همه چیز قطع امید کنیم. (الهی هب لی کمال الانقطاع الیک) اگر به این مقام رسیدیم دیگر به آرامش و شادی مطلق یعنی آن شادی و آرامشی که به بود و نبود هیچ چیز مربوط نیست رسیدهایم.
بکوشیم با تفکر به این اضطرار برسیم و ای کاش همیشه در این حال بودیم. رزقنا الله و ایاکم.
مجتبی قربانی همدانی
سهشنبه ۱۸ آذر
پشت در icu
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
❇️با ما همراه باشید در کانال حیات طیبه (عاقلانه ترین عاشقانه انسان): 👇👇👇
🌍 @hayat_tayyebeh
هدایت شده از پاورقی
📝محمد صدرا مازنی
💠عاشقانه یک طلبه
🔹️۱. همهی ما نامهی سرشار از عشق و احساس امام خمینی(ره) را به همسرش خواندهایم. به عاشقانهترین نامه یک عالم دینی مشهور است؛ «قربانت شوم»، «تصدقت شوم»، «صورت زیبایت در آئینه قلبم منقوش است.» از این بهتر نمی شود. زیباترین واژه های تغزل را به همسرش تقدیم میکند.
🔹️۲. چند روز قبل با یک اتفاق غیرمنتظره مواجه شدم. رفیقی نازنین دارم. از مدرسان جوان حوزه است. از اون جنس آدمهایی که معاشرت با آنها را دوست می دارم. پیامی از ایشان در چند گروه مشترکمان در پیام رسان ایتا منتشر شد. «بسم الله الرحمن الرحیم، برای همسرم دعا بفرمایید. امروز دوبار تشنج کردند و الان بیمارستان هستیم. فعلا بیهوششون کردند و قراره برن icu.ان شاءالله با دعای خیر شما این یادگار شهید و همه مریضها زودتر شفا پیدا کنند.»
نگران شدم. با ایشان تماس گرفتم. در کلامش اضطراب دیدم.
برای عافیت و سلامتی همسرش دعا خواندم و قران تلاوت کردم.
تا اینجا چندان غیرمنتظره نبود. همسرش بیمار بود و از دوستان طلب دعا برای شفا کرده بود. پس اینکه کسی برای عزیزش طلب دعا کند، معمول است. سیل دعا و صلوات از نفسهای پاک معجزه میکند. به یاد مومنی افتادم؛ به دلیل شرایط کاری بسیاری از مردم از والدین و اقوام دورند. کیلومترها با زادگاهشان فاصله دارند. ما نیز. گاهی بچه ها بیمار می شدند، از والدین و اقوام نزدیک پنهان میکردیم. می گفتیم نگران نشوند. آن مومن اما این رویه را توصیه نمیکرد. می گفت بگذار نگران بشوند. قلبشان متوجه فرزند بیمار شما بشود، شاید در پیشگاه الهی مقربتر باشند و به برکت دعایشان خدا فرزندتان را شفا دهد. نگاهش جور دیگر بود!
🔹️۳. برای همسرش همه دست به دعا شدیم. یکی از اعضای گروه نوشته بود: اللهم صل علی محمد و آل محمد ، یا من اسمه دواء و ذکره شفا اشف کل مریض بحق محمد و آله الطاهرین، رب صل علی محمد و آل محمد.
و آن دیگری: اللَّهُمَّ اشْفِها بِشِفَائِکَ وَ دَاوِها بِدَوَائِکَ وَ عَافِها مِنْ بَلَائِکَ وَ تَسْأَلُها بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیْهِ وَ عَلَیْهِمْ أَجْمَعِینَ.
و فاضلی دیگر نوشت: در روایات فرموده اند که اگر قرار بر تاثیر باشد، پنج چیز بسیار موثر است: صلوات کثیر، صلاة جعفر، قربانی و اطعام، تلاوت قرآن، دعای چهل مومن»
و بعد نوشت: «بنده صلاة جعفر را میخوانم و دعا و تلاوت قران را به نیت شفای ایشان انجام میدهم.»
و من با خواندن این عبارات اشک میریختم.
🔹️۴. روز دیگر با او تماس گرفتم. در صدایش عشق و امید دیدم. آن را به صفحه گروه نیز منعکس کرده بود: بسم الله الرحمن الرحیم. الحمدلله حال همسرم بهتر است. از دیروز تا امروز تشنج نداشتند. امشب بعداز نماز به هوش آوردنشون و الآن حالشون بهتره... انشاءالله تا فردا اگر مشکلی نباشه کاملا به هوش میارنشون. دکترشون فرمودند مرحله خطرناک عبور کرده...
🔹️۵. روزی دیگر اتفاقی دیگر افتاد. عجیب بود! عجیب در دنیای خشک و بی روح و بی عاطفهای که من نمیشناسمش؛ اما از تلقی برخی از عوام از دین برداشت میشود. او گروهی در فضای مجازی راهاندازی کرده بود. لینکش را هم در اختیار گذاشته بود. نام گروه این بود: «یادگار شهید قربانی نژاد.» همه کسانی که به این عزیز علاقهمند بودند، را میشد دید.
شما را نمیدانم؛ اما این کار برای من تازه و غیر منتظره بود و البته زیبا!
🔹️۶. اینک چند روز از آن اتفاق گذشته است. لحظههای رفع بیماری را در اخبارش میبینم و ریتم خوش آهنگ شکفتن لبخند در سیمای نورانی دوست خوبم. آخرین نوشته اش تا الان این است: بسم الله الرحمن الرحیم
یا شافی،...عوارض بیهوشی عمیق چند روزه وجود دارد. ان شاء الله اگر تا فردا تشنج نداشته باشند فردا برای نوار مغز و MRI و ... اعزام میشوند برای تشخیص قطعی و نهایی. همچنان دعای خیر بزرگواران بزرگترین کمک به ایشان است.
و امروز:
الحمدلله حالشون رو به بهبودی است. شاید چندروز آینده هم به بخش منتقل شوند. MRI و MRV هم ظاهراً مشکلی را نشان نمی داده.....
به امید سلامتی و عافیت کامل.
#مسائل_پژوهشی
@masaelepazuheshi
مؤسسه حیات طیبه
📝محمد صدرا مازنی 💠عاشقانه یک طلبه 🔹️۱. همهی ما نامهی سرشار از عشق و احساس امام خمینی(ره) را به ه
جناب حجتالاسلام والمسلمین دکتر مازنی مدیر ترویج معاونت پژوهش حوزههای علمیه سراسر کشور و دبیر جشنواره علامه حلی هستند که مدتی است توفیق آشنایی و معاشرت با ایشان را یافتهام. بسیار اهل مطالعه و ذوقاند و به حقیر محبت فراوان دارند. این نوشته هم نمونهای از لطف و عنایت ایشان است. از خداوند برای همه خادمین اسلام و حوزهها، به خصوص این عزیز توفیق روزافزون طلب میکنم.
هدایت شده از حیات طیبه - (عاقلانه ترین عاشقانه انسان)
بسم الله الرحمن الرحیم
✅واکنش ما در رنجها
وقتی میوهای مثل پرتقال را فشار میدهیم آنچه بیرون میآید عصاره آن میوه است. تا میوه را فشار ندهیم عصاره آن بیرون نمیآید. اگر چیزی محتوای فاسدی داشت در اثر فشار، همان فساد بیرون میریزد.
در رنجها و فشارها عصاره انسان و آنچه درونش است بیرون میریزد. ضعف ها و افسردگیهای پنهان در لابلای خروارها غفلت در این رنجها به نمایش در میآیند. ضعف ایمان، که تنها دلیل افسردگی است در رنجها خود را نشان میدهد.
وقتی شادی از درون انسان بجوشد و قلب او مانند خورشید سرچشمه شور و نشاط و لذت و شادی مطلق باشد در رنجهای مختلف تلألؤهای مختلفی از این شادی را به نمایش میگذارد. ما رایت الا جمیلا یکی از این جلوههای باشکوه و کمنظیر است.
افسردگیها و شادبودنهای درونی ما در رنج خودش را نشان میدهد. اگر به ظاهر همه چیز خوب است و ما نیز شادیم اما با کوچکترین رنجی دچار افسردگی و به هم ریختگی میشویم باید بدانیم که از افسردگی پنهانی رنج میبریم هرچند با مشغول کردن خود به دنیا و زندگی، از آن افسردگی غافلیم.
رنج، بهترین افسردگیسنج است.
اما چه طور میتوان به آن شادی عمیق رسید و افسردگیهای پنهان که در رنجها خود را نشان میدهد را زدود؟ تنها راه رسیدن به شادی عمیق خودسازی است. تنها دلیل افسردگی منیت است. هر میزان که «من» کنار رود شادی جایگزین میشود. در راه مبارزه با نفس باید قوی شد. اگر در کوران حوادث و مشکلات زود خود را میبازیم نباید منتظر شادی عمیق باشیم و بدانیم که:
✅ضعیفها هیچ بهرهای از شادی ندارند.
پس استقامت کن که «فاستقم کما امرت».
✍ #مجتبی_قربانی_همدانی
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
❇️با ما همراه باشید در کانال حیات طیبه (عاقلانه ترین عاشقانه انسان): 👇👇👇
🌍 @hayat_tayyebeh
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
❇️با ما همراه باشید در کانال حیات طیبه (عاقلانه ترین عاشقانه انسان): 👇👇👇
🌍 @hayat_tayyebeh
هدایت شده از حیات طیبه - (عاقلانه ترین عاشقانه انسان)
بسم الله الرحمن الرحیم
✅ آیین استادی;حکمت ادب و ادبِ حکیم
(تواضع آیتالله مصباح یزدی)
✍ نویسنده : دکتر سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
🔹در حاشیه سخنان استاد آیت الله مصباح در جمع مسؤولان روز جهانی فلسفه
🔸🔸🔸🔸🔸🔸
در روزگاران قحطی تواضع و ادب، سخنان حضرت آیت الله مصباح یزدی در جمع مسؤولان همایش روز جهانی فلسفه، اشک شوق را بر دیدگان می آورد و حکمت عملی را می آموزد. ایشان در این دیدار با تعابیر زیر از جایگاه شامخ حضرت آیت الله جوادی آملی تجلیل کردند:
«اگر ما اینجا برای چند طلبه بحث فلسفی مطرح می کنیم؛ معنایش این نیست که نام بنده در کنار حضرت آیت الله جوادی برده شود. من این را واقعاً از ته دل می گویم و ایشان را از مفاخر اسلام می دانم و مفتخرم که دست ایشان را ببوسم. به طور معمول هر وقت خدمت ایشان شرفیاب می شوم؛ سعی می کنم این کار را انجام بدهم. خوب است ایشان به دنیا هم شناسانده شود؛ ایشان واقعاً مجاهدت نمود و عمر شریف خود را وقف فلسفه کردند. در تفسیر کار مرحوم آقای طباطبایی را ادامه دادند... و این افتخار نصیب ایشان می شود که یک دوره کامل تفسیر را با این عظمت، با این وسعت و با این شکوه بیان کنند. تنها چیزی که می تواند مجوز این باشد که مثلاً بنده هم شرکت بکنم این است که قدر بزرگان شناخته شود؛ از باب "تعرف الاشیاء باضدادها" معلوم شود که واقعاً آیت الله جوادی یعنی چی! با این تلاش مستمر و پیگیر و عاشقانه ای که ایشان درباره کار علمی و تحقیق دارد؛ واقعاً اصل در ریاست فلسفه اسلام در این عصر با آیت الله جوادی است... عنصری با این صداقت، با این فهم، با این استعداد، با این پشتکار، با این تقوا کجا می توان یافت؟! متأسفانه دنیا ایشان را نمی شناسد و نمی تواند هم بشناسد، اصلاً؛ چون در این فضا نیستند. فرصت مناسبی است که ما اقلاً چنین شخصیت هایی را که نعمت های خدایی هستند برای جامعه معرفی کنیم. این افتخار باید شامل شاگردانشان و امثال بنده هم بشود که وقتی چنین استادی داریم پَر «اکرم العلما» آن ما را هم می گیرد و الّا این که ما لایق باشیم در کنار ایشان بگوئیم اول ایشان و دوم فلانی، این تضییع حق ایشان است.»
🔸🔸🔸🔸🔸🔸
عبارات فوق، گوشه ای از ذکر جمیل استاد عالی مقام آیت الله مصباح از حکیم مفسر و فقیه، آیت الله جوادی آملی است. این یادکرد فروتنانه، از شأن و مرتبت حضرت استاد نمی کاهد بلکه آن را افزون تر و افزون تر می سازد و ادب و سلوک عالمان دینی را در زیست مؤمنانه و عالمانه تعلیم می دهد. شیوه ای که بیش از صدها و هزاران درس اخلاق، در جان مشتاقان دانش در حوزه و دانشگاه اثر می گذارد و بر مخاطبان روزنه ای از «تِلْکَ الدَّارُ الآخِرَةُ نَجْعَلُهَا لِلَّذِینَ لا یُرِیدُونَ عُلُوًّا فِی الأرْض» را باز می گشاید.
از دوران نوجوانی، این داستان یا افسانه تاریخی از شیخ بهایی و میرداماد بر جانم نشسته بود که: «شاه عباس به قصد امتحان و یا با سوء نیت تلاش می کرد که روابط آن دو عالم بزرگ عصر خویش را بازیابی کند. در سفری با آنان بود و میرداماد با جثه ای سنگین بر مرکبی آهسته می راند و شیخ بهایی با قامتی نحیف بر مرکب خود می تاخت؛ شاه عباس به حکیم میرداماد نزدیک شد و گفت که حضرتتان با وقار حرکت می کنید ولی شیخ سبکسرانه می راند! میرداماد به سرعت پاسخ داد که مرکب شیخ از شادمانی است که به پرواز درآمده است! چه این که شیخ بر آن نشسته است! شاه عباس از میرداماد فاصله گرفت و به شیخ بهایی نزدیک شد و به طعنه گفت که مرکب میر، تحمل بار خود را ندارد و آهسته می آید! و شیخ بهایی فرصت را از شاه گرفت و گفت که مرکب میرداماد، طاقت آن را ندارد که کوه دانش و حکمت را حرکت دهد!» این روایت تاریخی یا اسطوره ای، هم چنان در جان و روان مردمان این مرز و بوم است. دانشورانی که خود بیش از همگان، قدر و قرب دانش را می دانند و با تکریم عالمان، بر منزلت علم می افزایند. متأسفانه در چرخه دانش کشور، گاه این سلوک و آداب در محاق می رود و رقابت های کاسب کارانه وتجاری، جای تواضع علمی را پر می کند.
این یادداشت کوتاه، به نیت آن نگاشته شد که به خاطر آوریم شعله این سلوک دینی، هنوز با فروغ است و در میان دانشوران روشن ضمیر، این سنت پا برجاست. دورادور، به سهم خویش و به عنوان یکی از شاگردان کوچک حضرت استاد، بر دست و دهان استاد بوسه می زنم و یادگیری این شیوه کریمه را از ایشان و دیگر عالمان ربانی، از خداوند منّان آرزو می دارم.
📚 مجله معارف آبان و آذر 1389 - شماره 80
🌐 https://hawzah.net/fa/Magazine/View/5211/7227/88988/%D8%A2%DB%8C%DB%8C%D9%86-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D8%AF%DB%8C%D8%AD%DA%A9%D9%85%D8%AA-%D8%A7%D8%AF%D8%A8-%D9%88-%D8%A7%D8%AF%D8%A8%D9%90-%D8%AD%DA%A9%DB%8C%D9%85
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
❇️با ما همراه باشید در کانال حیات طیبه (عاقلانه ترین عاشقانه انسان): 👇👇👇
🌍 @hayat_tayyebeh
هدایت شده از روش شناسی اجتهاد | روشنا
✅ راه اجتهاد؛ شناخت #روش و تمرین
🔹عالم دین میخواهد معارف اسلامی را به دست بیاورد؛ از کجا؟ از کتاب و سنّت و عقل ... خب باید بداند که #چه_جوری به دست بیاورد؛ این همان اجتهاد است. #اجتهاد یعنی #چگونگی استفاده از منابع؛ یعنی #متُد استفاده از منابع؛ این اجتهاد است.
🔹این اجتهاد را اگر بخواهد انسان دارا بشود، باید #تمرین کند، باید کار کند. این درس فقهی که شما می خوانید و لو طهارت باشد، به شما این #شیوه_استنباط را یاد می دهد ... شما باید بدانید چه جوری استنباط کنید.
🔹اگر این #طریقه_استنباط را یاد گرفتید، آن وقت [به جز احکام]، ارزشهای #اخلاق ی را هم درست از کتاب و سنت استنباط میکنید، برای فراگیری معارف اسلامی اجتهاد لازم است.
🔹طلبه روشنفکر امروزی حق ندارد بگوید که «آقا، ول کن این حرفها را، [این] درس ها را»؛ نه، باید درس خواند؛ بیمایه [فطیر است]. زمان مبارزات که ما مثلاً مکاسب میگفتیم، کفایه میگفتیم، بعضی از طلبههای پرشور میگفتند «آقا، این چیست؟»؛ من به آنها میگفتم اگر [این بحثها را] نکنید، بعد نمیتوانید به درد #نظام_اسلامی بخورید، نمیتوانید به #مردم چیزی یاد بدهید؛ درس #فقه را جدی بگیرید.
(۱۳۹۸/۲/۱۸)
🔸کانال روششناسی اجتهاد (روشنا)
🆔 @ravesh_ejtehad