#حضرت_زهرا سلام الله علیها دخت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم در راستای تبیین معنای صحیح #غدیر میفرماید:
آیا کلام رسول خدا در روز غدیر که فرمود: «من کنت مولاه فعلی مولاه» را فراموش کرده اید؟!
پ ن: «مدینی» از علمای قرن ششم اهل تسنن این حدیث را که به «حدیث فواطم» مشهور است نقل نموده که در آن حضرت زهرا سلام الله علیها با احتجاج به حدیث #غدیر در صدد اثبات مساله ی امامت و ولایت و وصایت امیرالمومنین علیه السلام است.
@islam_history
📌 ماجرای سدالابواب
🔰ماه #ذیالحجه، ماه مبارکی است که در آن اتفاقات مهمی مثل #ازدواج #امیرالمومنین علیهالسلام و حضرت فاطمه سلاماللهعلیها، #مباهله، عید #غدیر و... رخ داده است.
🔰یکی از اتفاقات مهم این ماه #سدّالابواب است.
بنا بر گواهی تاریخ، #پیامبر صلیاللهعلیهوآله پس از ورود به #مدینه، بنای #مسجد_النبی را پی ریزی کردند.
🔰مسلمانان هم کم کم کنار مسجد خانه میساختند و هر کدام برای خود، دری به سمت مسجد باز کردند.
🔰پیغمبر اکرم صلیاللهعلیهوآله به فرمان خداوند مامور شدند درِ خانههایی که به سمت مسجد باز میشدند را ببندند به جز درِ خانه امیرالمومنین و #فاطمه_زهرا سلام الله علیهما؛ این حادثه مهم تاریخی به حدیث سدالابواب مشهور شد، که مورد اتفاق فرقین میباشد.
🔰در مقابل این حدیث، برخی از پیروان #مکتب_خلفا مدعی شده اند همه درها بسته شد به جز خوخه(پنجره) #ابوبکر؛ اما این از خدا بیخبران به تاریخ ننگریستهاند که ببینند اصلا خانه ابوبکر در کنار مسجد النبی نبوده، بلکه خارج از مدینه در منطقه سُنح بوده(دروغگو کم حافظه میشود)
📚 حاکم نیشابوری، المستدرک، ج ۳، ص ۱۲۵.
📚 ابن کثیر، البدایه و النهایه، ج ۷، ص ۳۴۲.
📚 فتال نیشابوری، روضه الواعظین، ص ۱۱۸.
📚 #احمد_ابن_حنبل، فضائل امیرالمؤمنین #علی_بن_ابی_طالب، ص ۱۷۷.
📚 بیهقی، احمد بن حسین، السنن الکبری، ج۲، ص۴۴۲.
📚 احمد بن حنبل، فضائل الصحابه، ص۳.
🆔 @islam_history
📌 یک آرزوی واقعی...
عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ عَلَيْهِ السَّلاَمُ فِي حَدِيثٍ طَوِيلٍ قَالَ:
يَدْخُلُ الْمَهْدِيُّ اَلْكُوفَةَ ... فَيَدْخُلُ حَتَّى يَأْتِيَ اَلْمِنْبَرَ وَ يَخْطُبُ وَ لاَ يَدْرِي اَلنَّاسُ مَا يَقُولُ مِنَ اَلْبُكَاءِ !
👌امام عصر علیه السلام وارد #کوفه می شوند...
و ايشان پس از ورود به كوفه ، بالاى منبر رفته و خطبهاى ايراد مىفرمايد؛
كه مردم از شدت گريه نمىفهمند كه حضرت چه مىگويد❗️😭😭😭
📚 الغيبة (للطوسی) ج ۱، ص ۴۶۸
#جمعه
🆔 @islam_history
📌 ارتباط روحی امام با شیعیان...
✏️ رُمیله یکی از یاران #امیرالمومنین علیه السلام می گوید:
✨در زمان امیرمؤمنان علیه السلام حالم سخت و بیماریم شدید گشت. روز #جمعه دیدم حالم سبک شده است، با خود گفتم: بهتر از این نمی بینم که آبی بر خود بریزم(وضو بگیرم) و پشت سر امیرمؤمنان علیه السلام #نماز بخوانم. پس همین کار را کردم. آنگاه به #مسجد رفتم، و چون امیرالمؤمنین علیه السلام بالای منبر رفت آن حال سخت بر من بازگشت، هنگامی که آن حضرت از مسجد بیرون رفت و داخل اقامتگاه خود شد با آن جناب رفتم.
💠فرمود: ای رمیله دیدم به خود میپیچیدی؟ عرض کردم: آری، و جریان را برای آن حضرت گفتم، و انگیزه خودم را از حضور در نماز بیان داشتم.
فرمود: ای رمیله، هیچ مؤمنی مریض نشود مگر اینکه ما نیز مریض میشویم، و اندوهگین نگردد مگر اینکه ما هم اندوهگین شویم، و #دعا نکند مگر اینکه بر دعایش آمین گوییم، و ساکت نماند مگر اینکه برایش دعا کنیم. عرض کردم: ای امیرمؤمنان، فدایت شوم، این مربوط به کسانی است که با شما در اقامتگاه هستند، یا کسانی را که در اطراف زمین هستند میبینید؟ فرمود: ای رمیله، هیچ مؤمنی در شرق و غرب زمین از ما غایب نیست.
📚 بصائر الدرجات، ۲۵۹.
🆔 @islam_history
📌 سابقه جشن #غدیر
✍ برگزاری مراسم عزاداری و همچنین مراسم جشن عید #غدیر آنچنان بین #شیعیان رواج داشته که ذهبی عالم #اهل_سنت در وقایع قرن چهارم به آن اشاره می کند:
💠 عملت الرافضة يوم عاشورا بالنَّوح وتعليق المُسُوح، وعيّدوا يوم الغدير وبالغوا في الفرح
💠 رافضیها[شیعیان] در روز #عاشورا با بستن خیابانها به عزاداری میپردازند و همچنین روز غدیر را عید گرفته و به جشن و شادی می پردازند.
📚 تاریخ الاسلام، ذهبی، ج26، ص39.
💠 أقامت الرافضة رسم يوم عاشورا من النّوْح واللَّطم والبكاء وتعليق المُسوح وغلْق الأسواق، وعملوا العيد والفرح يوم الغدير، وهو ثامن عشر ذي الحجّة
💠 شیعیان با بستن خیابان ها و بازارها در روز عاشورا با نوحه و اشک عزاداری میکنند و روز #غدیر روز 18 ذی الحجه را عید میگیرند.
📚 تاریخ الاسلام، ذهبی، ج26، ص47.
🆔 @islam_history
📌 لزوم نظارت عمومی بر حاکم و شفافیت در عرصه حکمرانی
🔹از #امام_علی علیه السلام نقل شده که هنگام پذیرفتن #خلافت فرمودند: «من با این لباس و مرکب وارد شهر شما شدم؛ پس اگر من از شهر شما خارج شدم و چیز دیگری غیر از آنها داشتم، بدانید به شما خیانت کردهام!»
الْأَصْبَغُ بْنُ نُبَاتَةَ قَالَ عَلِيٌّ ع دَخَلْتُ بِلَادَكُمْ بِأَشْمَالِي هَذِهِ وَ رَحْلَتِي وَ رَاحِلَتِي هَا هِيَ فَإِنْ أَنَا خَرَجْتُ مِنْ بِلَادِكُمْ بِغَيْرِ مَا دَخَلْتُ فَإِنَّنِي مِنَ الْخَائِنِين.
📚 مناقب ابن شهرآشوب، ج2، ص98.
🔸همچنین نقل شده که ایشان فرمودند: «بدانید حقّ شما بر من است که چیزى را از شما جز اسرار جنگ پنهان ندارم.»
أَلَا وَ إِنَّ لَكُمْ عِنْدِي أَنْ لَا أَحْتَجِبَنَّ دُونَكُمْ سِرّاً إِلَّا فِي حَرْب.
📚 امالی طوسی، ص217.
🆔 @islam_history
📌 #امام_باقر علیه السلام از دیدگاه #اهل_سنت
💠 یکی از شخصیت های بسیار برجسته #مکتب_خلفا، جناب شمس الدین #ذهبی است که از استوانه های علمی اهل سنت محسوب میشود. او در چند کتاب خود راجع به امام باقر علیه السلام چنین مینویسد:
◀️ فرزند او [#امام_سجاد سلام الله عليه] آقا و امام، ابوجعفر محمد بن علي بن الحسين بن علي علوي و فاطمي و از اهالي #مدينه و فرزند زين العابدين بود ... و تنها کسي بود که بين علم و عمل و سيادت و شرافت و اعتماد و وقار را جمع کرده بود ... ابوجعفر به باقر مشهور گرديد چرا که در علم وسعتي ايجاد کرده بود و او اصل علم و علوم مخفي را مي شناخت و ابوجعفر امامي مجتهد و تالي کتاب خداوند بزرگ بود.
📚 سير أعلام النبلاء، ج 4 ص 401-402
◀️ ...و فرزند او ابو جعفر باقر آقا، پيشوايي فقيه که صلاحيت خلافت را داشت.
📚 سير أعلام النبلاء، ج 13 ص 120
◀️ ابو جعفر باقر محمد بن علي بن الحسين؛ پيشوايي پايدار، و از بني هاشم، علوي و از اهالي مدينه و يکي از بزرگان بود ... او بزرگ بني هاشم در زمان خويش بوده و به باقر مشهور شد و از کلام علماء که مي گويند: بقر العلم يعني علم را شکافت اصل علم و علوم مخفي را مي شناخت و گفته شده که او در روز و شب يکصد و پنجاه رکعت نماز مي خوانده است.
📚 تذكرة الحفاظ، ج 1 ص 124-125
◀️ محمد بن علي بن الحسين بن علي بن أبي طالب از بني هاشم، علوي [کنيه او] ابو جعفر باقر و بزرگ بني هاشم در زمان خود بود.
📚 تاريخ الإسلام ووفيات المشاهير والأعلام، ج 7 ص 462-463
🆔 @islam_history
📌 چرا در مشاهد مشرفه، به آخرت راغبیم؟
✍ شخصی به نام سلام بن مستنیر میگوید در نزد #امام_باقر علیه السلام بودم که حمران بن اعین نزد حضرت آمد و سوالاتی از حضرت کرد و حضرت جواب فرمودند وقتی حمران میخواست برخیزد و برود به #امام باقر عرض کرد مطلبی را میخواهم با شما در میان بگذارم؛
🔰ما هر گاه نزد شما میآییم قلبمان رقیق میشود و سنگینی و سختی در قلبمان از بین میرود و خودمان را فراموش میکنیم و داراییهای دیگران برایمان دیگر ارزشی ندارد بعد که از نزد شما خارج میشویم و با مردم و بازاریان و تجار همراه میشویم دو مرتبه حب دنیا به ما بر میگردد.
💠 حضرت باقر به حمران فرمودند: این خاصیت قلب است که گاهی سخت و سنگین است و گاهی سبک. سپس فرمودند اصحاب #پیامبر صلی الله علیه و آله به ایشان عرض کردند که ما میترسیم اهل نفاق و دورویی شده باشیم. حضرت علت را جویا شدند، اصحاب گفتند ما وقتی نزد شما میآییم شما به ما تذکراتی میدهید و ما را به آخرت راغب میکنید و قلبهای ما را جلا میدهید و باعث میشوید ما دنیا را فراموش کنیم و نسبت به آن بی رغبت شویم تا جایی که گویا ما آخرت را میبینیم و #بهشت و #جهنم را با چشم میبینیم اما وقتی از نزد شما بیرون میرویم و به خانه هایمان میرویم و مشغول بچهها و همسر و اهل و عیال میشویم این حالت را از دست میدهیم گویا اصلا هیچ معنویتی نداشتهایم آیا این نفاق است؟
💠 پیامبر اکرم در جواب فرمودند: نه هرگز این نفاق و دو رویی نیست، اینها حربههای #شیطان است که شما را به دنیا مشغول میدارد. به خدا قسم اگر همان حالتی را که در نزد ما داشتید ادامه میدادید با ملائکه مصافحه میکردید و حتی میتوانستید بر روی آب راه بروید و اگر شما گناه نمیکردید و #استغفار نمیکردید، خداوند گروهی را خلق میکرد که به گناه مبتلا شوند و استغفار کنند و خداوند آنها را بیامرزد و مغفرتش را شامل آنها کند. قطعا #مومن با فتنهها و امتحانهای زیادی مواجه میشود و در صورت گناه #توبه میکند. آیا به این آیه توجه نکرده اید که خداوند فرمود: خداوند کسانی را که زیاد توبه میکنند و خود را پاک میکنند را دوست دارد؟ و همچنین به این آیه که فرمود از خداوند طلب بخشش گناهان کنید و به سوی او برگردید؟
📚 #کافی، ج۲، ص۴۲۳.
🆔 @islam_history
✍🏻 #امام_باقر علیه السلام فرمودند:
💠 إِنَّ إِبْلِیسَ عَدُوُّ اللَّهِ رَنَّ أَرْبَعَ رَنَّاتٍ: یَوْمَ لُعِنَ، وَ یَوْمَ أُهْبِطَ إِلَى الْأَرْضِ، وَ یَوْمَ بُعِثَ النَّبِیُّ صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ، وَ یَوْمَ الْغَدِیرِ».
😡 #شیطان دشمن خدا چهار بار ناله کرد:
1️⃣ روزى که مورد لعن خدا واقع شد
2️⃣ روزى که به زمین هبوط کرد،
3️⃣ روزى که پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) مبعوث شد
4️⃣و روز #عید_غدیر.
📖 قربالاسناد، ص9.
◾️ #شهادت #امام_محمد_باقر علیه السلام تسلیت باد.
🆔 @islam_history
◾️وصیت #امام_باقر علیه السلام برای سوگواری برای خویش
✅ #امام_صادق علیه السلام نقل می کنند که پدر گرامیشان به وی وصیت نمودند تا مدت ده سال در ایام #حج در سرزمین منا با وقف اموال و داراییم، مجالس و سوگواری برگزار کن تا گریه کنندگان گریه نمایند.
📚 مناقب آل ابیطالب، ج۴، ص۱۷۹.
🏴 شهادت حضرت امام باقر علیه السلام تسلیت باد.
🆔 @islam_history
📌قیام #قائم
✍ #ابوحمزه_ثمالي مي گويد: در خدمت #امام_باقر عليهالسلام بودم، چون مردم رفتند و مجلس خلوت شد.
🔸امام فرمود: «يا ابا حمزه! من المحتوم الذي حتمه الله قيام قائمنا، فمن شک فيما اقول، لفي الله و هو به کافر».
«اي ابا حمزه! از امور حتمي اي که خداوند حتمي ساخته است قيام قائم ماست، هر کس در اين گفتار ترديد کند خدا را در حال کفر ملاقات مي کند».
🔸سپس فرمود: پدر و مادرم به فداي کسي که همنام و همکنيه ي من است او هفتمين فرزند من است که زمين را پر از عدالت کند هنگامي که پر از جور و ستم شده باشد.اي ابا حمزه! کسي که او را درک کند و در برابر او تسليم شود آن چنان که در برابر #پيامبر و #اميرمومنان تسليم است، #بهشت بر او واجب مي شود و هر کس تسليم نشود بهشت بر او حرام مي شود و جايگاهش #دوزخ است و جايگاه ستمگران چه زشت است».
📚 #بحارالانوار، ج۵۱، ص۱۳۹.
🆔 @islam_history
📌 اثر محبت #اهل_بیت علیهم السلام
✍️ از بریدبنمعاویه #روایت شده است که گفت:
🔰در منی در محضر #امام_باقر علیه السلام نشسته بودم. آن حضرت به زیاد که فردی سیاه پوست بود و هر دو پایش قطع شده بود نگاه کرد و نسبت به او اظهار ترحّم کرد و فرمود: «چه بر سر پاهایت آمده است؟ چطور به این جا آمدهای»؟
🔰زیاد گفت: «سوار بر شتر لاغری بودم امّا بیشتر راه را خودم آمدم». #امام علیه السلام نسبت به او اظهار مهربانی کرد.
❤️زیاد گفت: «گناه میکنم تا جایی که احساس میکنم در حال هلاک شدن هستم، محبّت شما در خاطرم زنده میشود به همین دلیل به نجات خود امیدوار میشوم و احساس ناخوشایند گناه برطرف میشود».
💠 امام باقر علیه السلام فرمود: «آیا گمان میکنی دین، چیزی جز محبّت است»؟ پروردگار فرموده است: حَبَّبَ إِلیْکُمُ الإِیمَانَ وزَیَّنَهُ فِی قُلوبِکُمْ.
📚 #کافی، ج۸، ص۷۹.
🆔 @islam_history