⭕️ مشکل از الگو شدن امام است!
😔 کمتر حزب اللهی را پیدا می کنید که حاضر باشد 'هر جا هست آنجا را مرکز دنیا بداند' و بخواهد آنجا را به یک #الگو بدل کند!
👈 هیچ کدام حاضر نیستند یک تشکل الگو، یک روستای الگو، یک محله الگو، یک موسسه یا مدرسه الگو ایجاد کنند! و دوست دارند قبل از هر چیز، #همه کشور یا جهان را درست کنند! بچه های ساکن یا مهاجر به #تهران بیشتر این حس را دارند! در رزومه شان مملو از کارهای نیمه کاره و ضعیف است ولی شبها خواب نجات بشریت را می بینند!!
💠 فکر می کنم این مساله ریشه های مختلفی دارد. از جمله آنها ضعف عقلانیت، وجود برخی منفذهای نفتی رانتی برای حزب اللهی ها، نبود ساختار #ارزیابی از عملکرد غیردولتی ها، سلبریتزم مذهبی، رسانه زدگی و... است ولی یکی از ریشه ها هم برداشت غلط از نوع الگو بودن امام است!
⭕️ بدین معنا که همه می خواهند انقلاب کنند! کسی به فکر #ساختن واقعی انقلاب نیست! کسی به ملزومات دوران ثبات فکر نمی کند و نوعا می بینیم که نویسنده ها بیش از عاملان حقیقی اند! همه فعال رسانه ای شده اند! خطیب بالاتر از #مدیر قرار دارد و...
🔸 طبعا منکر لزوم نگرش آرمانی و تلاش برای توسعه #اثرگذاری نیستم أما بشرطی که اولا لتکونوا شهداء علی الناس شده باشد و #توان توسعه نیز موجود باشد!
📍 @komeilialireza
✊ چه کسی مراسم برائت از مشرکین را پس از ایرانی ها انجام داد!؟
🇵🇰 در این روزها که سالگرد شهادت دکتر محمد علی نقوی شهید انقلابی #پاکستانی و موسس سازمان دانشجویان امامیه است خاطره ای را به نقل از دکتر تقی صادقی تقدیم می کنم که بدانیم چه کسانی برای این انقلاب #خون داده اند که حتی متاسفانه برای جوانان انقلابی ایرانی ناشناخته اند!!
⭕️ بعد از کشتار #حج سال 66 که ورود ایرانی ها ممنوع شد این شهید می گوید ما باید کاری کنیم خواسته #امام که حج همراه با برائت از مشرکین است زمین نخورد لذا برنامه ریزی می کند که حجاج در طول سال یک سری تبلیغات را ببرند و مخفی کنند و در ایام حج، به یکباره #سعودی ها را غافلگیر می کنند و شعار مرگ بر آمریکا سر می دهند.
♨️ ایشان و عده زیادی در آن ماجرا دستگیر می شوند و تا مدتها #شکنجه می شود. در همان ایام حجه الاسلام عارف حسینی را به شهادت می رسانند که امام آن پیام عجیب را صادر کردند. بعد از آزادی که تحت تاثیر شکنجه شناخته نمی شدند، ایشان می گوید اگر اقدام ما باعث خشنودی امام شده باشد فدای سر ایشان...
👈 جوانان ما چقدر این شهید و امثال او را می شناسند؟
📍 @komeilialireza
🤔 چرا جامعه ایرانی در گرانی بیشتر خرید می کند؟
🔸 برای توضیح برخی رفتارهای اجتماعی امروز، باید یک نگاه عمیق تر به #تاریخ صورت بگیرد تا بتواند در چهارچوب یک نظریه به توصیف ریشه های آنها بپردازد.
🔹 کتاب هایی مثل #جامعه_شناسی_خودمانی جناب نراقی گر چه تا حدی در #توصیف موفق اند ولی در تحلیل و چرایی این رفتارها ورود جدی ندارند.
👈 فکر میکنم #نظریه راهبردی و سیاست سرزمینی ایران که حاصل تلاش چند ساله دکتر #پیران از دل تاریخ و جغرافیای این خاک است می تواند در تحلیل برخی رفتارهای ما موثر باشد. البته حقیر بررسی نقش #نفت در رفتارهای اجتماعی معاصر ملت مان را نیز مهم می دانم.
⚠️ پیران در این نظریه معتقد است که #ایران بدلیل همزه وصل بودن بین شرق و غرب عالم، همواره محل تطاول و دست اندازی بوده لذا مساله #امنیت مهمترین عامل رفتارساز جامعه ایرانی است که برخی عادات را در ما نهادینه کرده است.
📎 در این لینک توضیح تصویری مفصل در این رابطه داده است:
https://linkp.ir/M6gm
📍 @komeilialireza
💰 ادعا می کند مردمی است ولی بدون بودجه نمی تواند کار کند!
💎 یکبار برای یکی از مسوولان خیلی انقلابی توضیح دادم که چطور برای برگزاری یک #اردو از پنج جای مختلف کمک گرفتیم، متعجب مانده بود! چرا که عادت نداشت بدون ردیف #بودجه کار کند! گفتم اتوبوس بین شهری را یکجا، داخل شهری را جای دیگر، اردوگاه را یکجا، غذا را جای دیگر داده بود و مابقی را هم از برخی خیرین و نیز خود دانش آموزان گرفته بودیم.
🤔 آن یکی خودش را مسوول قرارگاه فرهنگی #مردمی در استان خود می داند ولی می گفت تا بودجه نباشد نمی توانیم کار کنیم!
خب برادر جان! شما مدیر کل هستی که اول ردیف بودجه می خواهی و از مبلغ بودجه سالیانه سوال می کنی!
تو اگر مردمی بودی عادت داشتی به گدایی برای خدا و کار بدون بودجه و مصرف بهینه #ارتباطات برای تحقق اهداف!
💠 نافی لزوم وجود بودجه نیستم ولی جریان مردمی #واقعی جریانی است که خیلی از اقدامات را بدون بودجه جدی انجام می دهد. ساختمان سازی، افزون کارمند و خرج های عجیب در قاموس مردمی ها نیست!
🚫 از جمله آفات برخی قرارگاه ها و ورود انقلابیون به مسوولیت ها، کشته شدن #خلاقیت و آتش به اختیاری آنها و عادت شان به وجود چیزی بنام ردیف بودجه بوده است!
📍 @komeilialireza
🌐 گام دوم کاملا جهانی است، چه کسی به این بعد می اندیشد!؟
👈 بیانیه گام دوم با این نوع جملات آغاز می شود:
"درود... بر نسلی که اینک وارد فرآیند بزرگ و #جهانی چهل سال دوم می شود"
و تصریح می کند:
"برای همهچیز میتوان طول عمر مفید و تاریخ مصرف فرض کرد، امّا #شعارهای_جهانی این انقلاب دینی از این قاعده مستثنا است"
و دعا می کند:
"این دامنهی #عمل_جهانی و منطقهای در کنار #مظلومان جهان، مایهی سربلندی ایران و ایرانی است، و همواره چنین باد"
💎 چون از تغییر نظام قدرت در جهان می گوید من حسرت می خورم که با این چشم های به ما دوخته شده چه کردیم:
"از سویی نگاه امیدوارانهی ملّتهای زیر ستم و #جریانهای_آزادیخواه جهان و برخی دولتهای مایل به استقلال، و از سویی نگاه کینهورزانه و بدخواهانهی رژیمهای زورگو و قلدرهای باجطلب عالم، بدان دوخته شد"
در حالی که فهم مردم رشد کرده و مستعد عمل میدانی بود:
"انقلاب... بینش سیاسی آحاد مردم و نگاه آنان به #مسائل_بینالمللی را به گونهی شگفتآوری ارتقاء داد"
⚔ اینها در حالی است که رویارویی ما با استکبار جدی تر شده است :
"امروز چالش بر سرِ حضور ایران مقتدر در مرزهای رژیم صهیونیستی و برچیدن بساط نفوذ نامشروع #آمریکا از منطقه غرب آسیا و حمایت جمهوری اسلامی از مبارزات مجاهدان #فلسطینی در قلب سرزمینهای اشغالی و دفاع از پرچم برافراشتهی حزبالله و #مقاومت در سراسر این منطقه است."
💰 خوب می دانیم که ظرفیت های جهانی ما صرفا فرهنگی سیاسی نیست بلکه " بازار بزرگ #منطقهای با داشتن ۱۵ همسایه با ۶۰۰ میلیون جمعیّت" هم یکی از آن فرصت هاست. خصوصا وقتی معتقدیم که "استقلال نباید به معنی زندانی کردن سیاست و اقتصاد کشور در میان مرزهای خود.. تعریف شود"
🇮🇷 حال ما هستیم و عزتمندی و این همه فرصت و مسوولیت:
" تحرّک جدید نهضت #بیداری اسلامی بر اساس الگوی مقاومت در برابر سلطهی آمریکا و صهیونیسم؛ شکست سیاستهای آمریکا در منطقه #غرب_آسیا و زمینگیر شدن همکاران خائن آنها در منطقه.. "
🤔 چه کسانی به ابعاد بین المللی گام دوم انقلاب بدرستی توجه دارند؟
📍@komeilialireza
🕌 به نهضت بازگشت مؤسسات مردمی به مساجد نیاز داریم
در خود محل #مسجد آثار معنوی و تربیتی هست که به حضور روح #توحید در فعالیت انسان ها کمک می نماید و قطعا در حال و هوای فعالیت اجتماعی اثر جدی دارد.
⚠️ سالها به دلایل مختلف از جمله عملکرد نه چندان مطلوب بسیج و هییت امنای مساجد، شاهد ایجاد موسسات #مردمی تخصصی و حتی تربیتی متعدد در بیرون مسجد بودیم.
👈 حال که رویه های کلان مدیریتی امور مساجد در حال اصلاح است چه خوب است که به مساله بازگرداندن این موسسات به مساجد توجه شود که هم برای آنها و هم مساجد مفید می باشد و می تواند به کارکرد #اجتماعی هر دو دامن بزند.
🔸 فکر می کنم قرارگاه های #فرهنگی زودتر از اینها باید به فکر تحقق این مساله می بودند! شاید از موانع عمل، تکثر دستگاههای مرتبط است که در این باره خواهم نوشت.
📍 @komeilialireza
🇮🇷 با این حجم غرغر، نسل امیدوار هم می خواهیم؟
👨👨👦 با چند دوست قدیمی جمع شده بودیم برای تجدید خاطرات. یکی شان نوجوانی داشت که آمده بود توی جمع مردانه ما که تقریبا در آن چند ساعت از مشاهده مشکلات و برخی #دزدی ها و... در محیط های کاری مختلف دوستان سخن گفته شد!
💠 اواخر بیرون گردی بود که به دوستان گفتم چطور انتظار داریم این نسل درس بخواند یا انگیزه حرکت های جدی داشته باشد وقتی اینگونه ما ناخودآگاه #امید را در آنها می کشیم!؟
❌ واقعا انسان ها چطور به فکر تولید و اختراع و نوآوری و.. باشند اگر امید در دل آنها روشن نباشد؟ اگر امید نباشد چطور انتظار داریم آنها که تعلق عمیقی به این کشور ندارد به #خارج نروند!؟
👈 چند نفر از ما به راههای ایجاد امید فکر کرده ایم و ایده های خوبی داریم؟
📍 @komeilialireza
📜 زبان فارسی جهانی و نقش کمرنگ ما!
📔 دوستی که الان مالزی است می گفت اینجا خط رسمی تا قبل از ورود #استعمار، فارسی بوده و الان حضور این زبان خیلی کمرنگ شده است. دوستی که چند بار #بنگلادش رفته می گفت آنجا هنوز هم مردم اشعار فارسی را حفظ هستند.
🕌 مسأله در هند و #پاکستان خیلی عجیب است چون با وجود ایجاد زبان اردو و توسعه زبان انگلیسی و هندو، هنوز #فارسی نقش پررنگی دارد.
در #افغانستان و کشورهای شوروی سابق هم که تکلیف معلوم است و در #ترکیه نیز حضور پررنگ این زبان را می بینیم.
⭕️ آنها که خط ترکیه و کشورهای منطقه را تغییر دادند و فارسی را تضعیف کردند خیلی بهتر از ما تاثیر اشتراک زبان را می دانند و در این میان جریان #مردمی متاسفانه به این بعد کم توجهی عجیبی داشته است!
❇️ تقویت زبان بین المللی #فارسی که زمانی نه چندان دور در دهها کشور رواج داشته و آثار تاریخی این کشورها همچنان نشانه این مساله است، امری شدنی و یک تکلیف است.
💠 طبعا استفاده از ابزار #هنر برای توسعه این زبان در قالب تولید آثار موسیقایی مشترک و بازخوانی شاعران پارسی گوی این کشورها راهکاری مناسب در کنار احیای نسخه ها یا آموزش زبان است که صرفا دغدغه #بنیاد_سعدی می باشد.
🔅 اما یادمان نرود که زبان فارسی از آنجا که زبان #عرفان و تصوف بود توسعه یافت، چیزی که طلب آن همچنان در همه این منطقه به شدت موجود است.
📍 @komeilialireza
⚠️ شنیدن این سوال ها در کشور همسایه عجیب نیست!؟
🚘 یکی که اتفاقا خیلی ایران را دوست دارد می گفت مگر شما #ماشین هم تولید می کنید؟
یک موزیسین سنتی می گفت نواختن این موسیقی در ایران ممنوع است؟
آن یکی وقتی تیزر فیلشاه را دید می گفت فکر نمی کردم شما انیمیشن هم داشته باشید!
دیگری می گفت کسی باور نمی کند ایران اجازه فعالیت به #جماعت_تبلیغی داده باشد!
⛔️ شنیدن این حرف ها درباره ایران در جهان عادی است ولی اینکه اینها را در کشور همسایه با مردم بشدت دوستدار #انقلاب و از افراد نزدیک بشنوی خیلی درد دارد و این سوال را مطرح می کند که نهادهای ایرانی یا رابطین غیرایرانی ما پس چه می کنند!؟
🌐 فرق سفرهای غیررسمی با دوستان دولتی و دیپلمات آن است که چون اولا در لایه #مردمی است سانسورهای معمول در آن نیست و ثانیا تعاملات با افراد متنوع را مهیاتر می سازد و از همین رو به درک #واقع نزدیک تر می گردد.
💠 ولی چرا ما چنین وضعیتی داریم!؟
فکر می کنم یک دلیل مهم، امیدواری ما به نهادهای رسمی #کارمندی و کم خاصیت ما در کشورها و دلیل دیگر بسنده به ارتباط با جریان اقلیت شیعه یا بشدت همسو با ایران است!
راهی جز فعال شدن بدنه های دلسوز #خودجوش برای کاستن از این دوری ها نیست.
📍 @komeilialireza
😳 تعجب می کنم چرا سطح شناخت ما از جهان اسلام اینقدر کم است و با ابراز ارادت نخست وزیر #پاکستان در حرم رضوی تعجب ما از #همسایه دیوار به دیوارمان اینقدر زیاد می شود!!
وقتی این لینک از یک اکانت #اهل_سنت صوفی که درباره حضرت #عباس_بن_علی است را مشاهده کردید بقیه مطلب آن را هم ببینید و اگر توانستید فرق آنرا با هییت های خودمان بیابید!
https://www.instagram.com/p/BwHmPFzn7sn/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=11l2jae9bfcyd
📍 @komeilialireza
☺️ روایت سفر پاکستان در قصابی!
🐑 دیدم که قیمت قصد پایین آمدن ندارد و دل را زدم به دریا و برای خرید گوشت اقدام کردم. فروشنده گفت من شما را جایی دیدم. خواستم بگویم بچه همین محل هستم که گفت آهان یکی دو روز قبل روی جلد روزنامه قدس بودی!
گفتم بله! گفت برای چه کاری رفته بودید #پاکستان؟ گفتم ساخت یک مستند از مراسمی که دعوت شده بودیم. گفت خطرناک که نبود گفتم نه. گفت اهان فکر کردم مثل اونی که رفته بود بین #طالبان! خندیدم گفتم نه! اون هم از دوستان بود.
👈 حالا همکارش هم تیز شده بود. گفتم محافلی در ذکر و یاد #اهل_بیت داشتند. پرسید سنی بودند یا شیعه؟ گفتم سنی. با تعجب گفت چه جالب! مگر اینها دشمن علی نیستند!؟ گفتم نه برادر جان. خیلی هم محبت زیادی دارند. همکارش گفت البته از ته دل شاید نباشد. گفتم خب ما هم معلوم نیست خیلی از ته دل باشیم. گفت البته من در #گنبد زندگی کردم. مردم آنجا ترکمن بودند و سنی ولی خیلی ائمه را دوست داشتند. گفتم بله، اهل بیت علیهم السلام مورد احترام همه مسلمانان هستند.
⚠️ برایم غمناک بود که چرا هنوز هستند کسانی که #اهل_سنت را مخالف اهل بیت می پندارند. خدا نگذرد از تریبون دارانی که اینچنین دروغ پراکنی کرده اند! رسالت دوستداران امت اسلامی هنوز خیلی سنگین است.
📍 @komeilialireza
🎥 به بهانه مستند بلوچستان!
💠 سال گذشته برای من از این نظر که توانستم ادای دینی به #بلوچستان داشته باشم یک سال خوب بود چرا که توانستم نقش خودم را در راه اندازی دو مستند بازی کنم.
🔶 یکی بلوچستان که با همت یاسر عرب، محسن زارعی و احمد پاهنگ ساخته شد و دیگری مستند هفده قسمتی #دروازه_خورشید که به همت بچه های مخلص البرزیست به بیان ظرفیت های گردشگری طبیعی این استان پرداخت.
🔷 این اقدام را چند سال قبل با همت تیم هنری مستند بلوچستان برای شمال استان یعنی منطقه #سیستان نیز انجام دادیم. دو مستند ماهی ها در سکوت می میرند (1) و نمی میرند(2) در آن زمان در حد خود توانست نگاه هایی را به آنجا بکشاند.
💎 درباره این استان که خاک آن برای من دامنگیر بوده حرف بسیار دارم ولی فقط به بهانه این #مستند این جمله را که به برخی علمای بزرگ آن منطقه نیز گفته ام را تکرار می کنم :
برای بهبود زندگی مردم، منتظر کارمندان خسته ادارات نمانید!
پیشرفت، به موتور محرکه اجتماعی نیاز دارد. مردم و گروههای کار آفرینی و نخبگان نقش مهمتری دارند و #علما نیز در این میان می توانند به تشویق محرک های اجتماعی همت بگمارند.
📍 @komeilialireza