⚖📌بیشتر بدانیم:
بدهی متوفی از اموال وی وصول و در صورتی که اموالی نداشته باشد، امکان وصول آن نیست.
#ارث
•|@law_cafee
⚖📌بیشتر بدانیم:
مدت عقد موقت باید کاملا روشن، شفاف و صریح باشد و مجهول گذاشتن آن موجب بطلان عقد است.
#ازدواج
•|@law_cafee
⚖📌بیشتر بدانیم:
🔹بانک ها، هیچ تکلیفی ندارند که ابتدا به وام گیرنده و سپس به ضامن مراجعه کنند و در انتخاب کسی که میخواهند وام پرداخت شده را از وی بگیرند، آزاد هستند.
🔸به طور کلی، بانک ها می توانند هر مالی که از مدیون یا ضامنین شناسایی کنند، جهت وصول مطالبات خود از محل آن اموال اقدام کند.
#ضمانت
•|@law_cafee
ڪافه حقوق را در اینستاگرام دنبال کنید ..
📌قانون
https://instagram.com/stories/law_cafee/2606108636531190410?utm_medium=share_sheet
⚖📌بیشتر بدانیم:
🔹آشنایی تمام و کمال با ولایت قانونی یا قهری!
🔸ولی یا همان سرپرست قانونی در واقع پدر و جد پدری هستند.
🔸مهمترین وظیفه ولی قهری نمایندگی کسی است که ولایت او را برعهده دارد.
🔸به این ولایت از این جهت قهری یا اجباری یا قانونی گفته میشود که به حکم قانون آنها مکلف هستند امور کسی که بر او ولایت دارند را اداره کنند و نیازی به حکم دادگاه یا موافقت پدر یا جد پدری نیست. یعنی آنها نمیتوانند از بار این مسئولیت شانه خالی کنند.
🔸گفتن این نکته خالی از لطف نیست که از جهت مقدم بودن پدر یا جد پدری بر یکدیگر، هیچکدام بر دیگری برتری ندارند و هر دو با هم موظف به ادارهی امور محجور هستند.
محجورین کسانی هستند که به علت کمی سن یا اختلال در وضعیت روانی و عقلی خود نمیتوانند به راحتی و آزادانه در امور خود تصرف کنند و اعمال حقوقی که شخص با اراده خود انجام میدهد و قصد ایجاد تعهد را دارد، انجام بدهند؛ به همین دلیل قانون، حمایتهای ویژهای از این افراد میکند.
#ولایت
#ولی_قهری
#حقوق_کاربردی
•|@law_cafee
⚖📌پرسش و پاسخ:
#سوال
تصمیم به خرید خانهای دارم که صاحب آن فوت کرده و ورثه طرف معامله من هستند. یکی از وراث خارج از کشور است و نمیتواند برای معامله حاضر شود. بدون حضور ایشان این معامله قانونی است یا خیر؟
#پاسخ
برای تحقق معامله قانونی، همه وراث باید حاضر باشند، اما چنانچه یکی از وراث امکان حضور ندارد، میتواند از طریق دادن وکالت به دیگری سهم خود را بفروشد، در غیر این صورت معامله فقط نسبت به ورثه حاضر امکانپذیر است و معامله حاضرین نسبت به سهم خودشان از ششدانگ ملک معتبر است و فروش سهم ورثه غایب قانونی نیست.
#معاملات
#ارث
•|@law_cafee
⚖📌پرسش و پاسخ:
#سوال
من ۵ سال پیش یک واحد از آپارتمان های مسکن مهر خود را فروختم وچون خودم بابت قسط بانکی به بانک سفته داده بودم از خریدار هم سفته گرفتم، حالا این بنده خدا خانه را فروخته و میگه شما سفته های من را بدهید و به جاش سفته های مالک جدید را بگیرید، میخواستم ببینم من با چه شرایطی میتوانم سفته ها را جا به جا کنم؟
#پاسخ
سلام این کار نیازمند شرایط خاصی نیست. به مجرد دریافت سفته از مالک جدید می توانید سفته های ایشان را مسترد کنید.
توجه داشته باشید علت دریافت سفته را در سند جداگانه ای قید کرده و به امضای طرفین برسانید.
#معاملات
#سفته
•|@law_cafee
⚖📌پرسش و پاسخ:
#سوال
آیا می توان آپارتمان مسکونی را بابت مهریه توقیف کرد؟
#پاسخ
توقیف آپارتمان یا منزل مسکونی در مرحله تامین خواسته و یا همان توقیف اموال بلا مانع است، اما زوج می تواند به توقیف، اعتراض و به عنوان مستثنیات دین رفع توقیف آن را از دادگاه تقاضا کند، ولی اگر در مرحله اجرای حکم باشد گاهی اوقات منزل مسکونی توقیف نمی شود ولی با این حال رویه مختلفی در مورد توقیف ملک بین قضات وجود دارد به هر صورت اگر منزل توقیف شود می تواند به توقیف آن اعتراض نمود که تشخیص اینکه مستثنیات هست یا نه بر عهده دادگاه می باشد.
#مهریه
#مستثنیات_دین
•|@law_cafee
⚖📌بیشتر بدانیم:
🔸بازگرداندن هدایای دوران نامزدی و شرایط آن
«هریک از نامزدها میتواند در صورت بههمخوردن وصلت منظور، هدایایی را که به طرف دیگر یا ابوین او برای وصلت منظور داده است مطالبه کند. اگر عین هدایا موجود نباشد مستحق قیمت هدایایی خواهد بود که عادتاً نگاه داشته میشود مگر اینکه هدایا بدون تقصیر طرف دیگر تلف شده باشد.
مفاد ماده قبل از حیث رجوع به قیمت، در موردی که وصلت منظور در اثر فوت یکی از نامزدها بههم بخورد مجری نخواهد بود.»
🔸ماده ۱۰۳۷ و ۱۰۳۸ قانون مدنی
•|@law_cafee
⚖📌بیشتر بدانیم:
چک های صیادی نیازی به جلسه دادرسی ندارند و به محض صدور گواهی عدم پرداخت، میتوان از طریق اجرای احکام درخواست صدور اجراییه نمود.
#چک
•|@law_cafee
⚖📌بیشتر بدانیم:
🔹آشنایی تمام و کمال با ولایت قانونی یا قهری
به طور کلی سه گروه از افراد محجور محسوب میشوند:
🔸صغیر: در واقع به کودکانی گفته میشود که به بلوغ و رشد نرسیده اند و هنوز قوه درک و تشخیص را ندارند و نمیتوانند خوب را از بد و سود را از زیان تشخیص بدهند، بنابراین حق انجام اعمال حقوقی مانند خرید وفروش و اجاره و… را ندارند.
🔸مجنون: مجنون یا همان دیوانه کسی است که قوای عقلانیاش مختل شده است. جنون دارای درجات مختلفی است اما بین این درجات مختلف تفاوتی نیست و جنون به هر درجهای که باشد، فرد محجور محسوب میشود. بنابراین مجنون به ولی یا قیم نیاز دارد تا بهعنوان نمایندهی قانونی او، اعمال حقوقی لازم را از سوی او انجام بدهد.
در صورتی که فرزند خانوادهای از دوران بچگی مجنون بوده و بعد از بلوغ نیز جنون او ادامه داشته باشد، ولایت پدر و جد پدری بر او، همچنان باقی میماند. ولی اگر کودکی وقتی به بلوغ رسیده، مجنون نبوده و از تحت ولایت ولی خارج شده باشد اما بعد از آن، مجنون شده باشد دیگر پدر و جد پدری بر او ولایت ندارند بلکه در این صورت از طرف دادگاه «قیم» برای او تعیین میشود که ممکن است پدر یا پدربزرگ او به عنوان قیم تعیین شوند.
🔸سفیه: منظور ازسفیه یا غیررشید شخصی است که علیرغم اینکه به بلوغ و رشد جسمانی رسیده است، توانایی ادارهی اموالش را ندارد و تصرفات او در اموالش عاقلانه نیست. یعنی سفیه اموال خود را در راههای غیرعقلانی مصرف میکند.
وقتی فردی به سن بلوغ برسد بر طبق قانون در«امور غیرمالی» رشید محسوب میشود یعنی در این امور دیگر تحت ولایت کسی نیست و خود به تنهایی میتواند ین امور را اداره کند. اما در امور مالی رشد صغیری که بالغ نشده باید ثابت گردد.
ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که چه تفاوتی میان ولی و قیم وجود دارد؟ همانطورکه گفته شد ولی تنها شامل پدر و جدپدری میشود که اختیارات آنها در قانون گسترده است و حتی شامل برخی امور غیرمالی میگردد؛
فرضا ازدواج دختر باکره باید با اجازه ولی قهری او صورت بگیرد. بنابراین هر یک از پدر و جد پدری میتواند به تنهایی قراردادهایی برای محجور منعقد کند؛ مثلاً مال او را بفروشد یا اجاره دهد یا مالی برای او خریداری کند و طرف معامله حق اعتراض و برهم زدن معامله را نخواهد داشت. قیم نیز مانند پدر و جد پدری مسئول اداره امور محجورین است.
با این تفاوت که مسئولیت قیم در جایی است که طفل صغیر یا مجنونی پدرش فوت کرده و یا صلاحیت ولایت را ندارد و جدپدری هم وجود ندارد و شخصی به عنوان وصی هم از سوی آن دو برای اداره امور تعیین نشده باشد. بنابراین قیم از سوی دادگاه خانواده محل زندگی شخص محجور انتخاب می شود. اختیارات قیم محدودتر از پدر و جد پدری است. از این رو برخی از معاملاتی که قیم انجام میدهد نیاز به اجازه از دادستان دارد مانند: فروش و رهن اموالی که قابل نقل و انتقال نیستند مانند زمین و ساختمان و…، انجام معاملهای که درآن محجور به قیم بدهکار میشود وگرفتن وام بدون ضرورت و احتیاج.
#ولایت
#ولی_قهری
•|@law_cafee