🌹 عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: دِرْهَمٌ يُوصَلُ بِهِ الْإِمَامُ، أَفْضَلُ مِنْ أَلْفَيْ أَلْفِ دِرْهَمٍ فِيمَا سِوَاهُ مِنْ وُجُوهِ الْبِرِّ. (الكافي؛ ج۱؛ ص۵۳۸)
✅ جهت مشارکت در برگزاری مجالس اهل بیت علیهمالسلام در مدرس فقهی امام محمد باقر علیهالسلام
۵۸۵۹-۸۳۱۰-۷۷۱۰-۶۳۲۵
✅ جهت مشارکت در کمک به فقرا و نیازمندان از شیعیان امیرالمومنین علیهالسلام
۶۱۰۴-۳۳۷۱-۱۲۳۱-۱۱۳۷
محمدجواد ایوبی
🔆 از معجزات حضرت امام حسن عسکری علیهالسلام
عَنْ عَلِيِّ بْنِ جَعْفَرٍ عَنْ حَلَبِيٍ قَالَ: اجْتَمَعْنَا بِالْعَسْكَرِ وَ تَرَصَّدْنَا لِأَبِي مُحَمَّدٍ علیه السلام يَوْمَ رُكُوبِهِ فَخَرَجَ تَوْقِيعُهُ أَلَا لَا يُسَلِّمَنَ عَلَيَّ أَحَدٌ وَ لَا يُشِيرُ إِلَيَّ بِيَدِهِ وَ لَا يُومِئُ فَإِنَّكُمْ لَا تُؤْمِنُونَ عَلَى أَنْفُسِكُمْ قَالَ وَ إِلَى جَانِبِي شَابٌّ فَقُلْتُ مِنْ أَيْنَ أَنْتَ قَالَ مِنَ الْمَدِينَةِ قُلْتُ مَا تَصْنَعُ هَاهُنَا قَالَ اخْتَلَفُوا عِنْدَنَا فِي أَبِي مُحَمَّدٍ علیه السلام فَجِئْتُ لِأَرَاهُ وَ أَسْمَعُ مِنْهُ أَوْ أَرَى مِنْهُ دَلَالَةً لِيَسْكُنَ قَلْبِي وَ إِنِّي لِوُلْدِ أَبِي ذَرٍّ الْغِفَارِيِّ فَبَيْنَمَا نَحْنُ كَذَلِكَ إِذْ خَرَجَ أَبُو مُحَمَّدٍ علیه السلام مَعَ خَادِمٍ لَهُ فَلَمَّا حَاذَانَا نَظَرَ إِلَى الشَّابِّ الَّذِي بِجَنْبِي فَقَالَ أَ غِفَارِيٌّ أَنْتَ قَالَ نَعَمْ قَالَ مَا فَعَلَتْ أُمُّكَ حمدوية فَقَالَ صَالِحَةٌ وَ مَرَّ فَقُلْتُ لِلشَّابِّ أَ كُنْتَ رَأَيْتَهُ قَطُّ وَ عَرَفْتَهُ بِوَجْهِهِ قَبْلَ الْيَوْمِ قَالَ لَا قُلْتُ فَيَنْفَعُكَ هَذَا قَالَ وَ دُونَ هَذَا.
📚 الخرائج و الجرائح، ج۱، ص۴۳۹
● حلبى نقل می کند: ما در محله عسكر اجتماع كرده منتظر تشريف آوردن امام حسن عسكرى بوديم چون روز بيرون آمدن امام بود دستور امام رسيد كه هيچ كدام به من سلام نكنيد و نه با دست و نه با سر به طرف من اشاره نكنيد زيرا براى شما خطر دارد.
● كنار من جوانى ايستاده بود گفتم: از كجا هستى؟ گفت اهل مدينه ام.
گفتم: اينجا چرا آمدهاى گفت در بين ما راجع به امامت حسن عسكرى اختلاف بوجود آمده، آمدهام از نزديك ايشان را ملاقات كنم و چيزى بشنوم تا برايم ثابت شود و قلبم تسكين يابد من از اولاد ابى ذر غفارى هستم.
● در همين بين حضرت امام حسن عسكرى عليهالسّلام با خادم خود خارج شد، همين كه روبروى ما رسيد نگاهى به جوانك كرده فرمودند: تو از فرزندان ابى ذر غفارى هستى؟ جواب داد: آرى. فرمودند: مادرت حمدويه چطور است؟ گفت خوب است. امام علیهالسلام رد شدند.
من به جوان گفتم: قبل از اين مرتبه ايشان را ديده بودى و میشناختى، گفت: نه گفتم پس همين دليل برايت كافى است گفت كمتر از اين هم مرا كافى بود.
#فضائلومعارف
@madras_emb
✍ سیره امام حسن عسکری علیهالسلام، الگوی تراز در دوران دینگریزی
عَلِيُّ بْنُ مُحَمَّدٍ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ إِسْمَاعِيلَ الْعَلَوِيِّ قَالَ: حُبِسَ أَبُو مُحَمَّدٍ عِنْدَ عَلِيِّ بْنِ نَارْمَشَ وَ هُوَ أَنْصَبُ النَّاسِ وَ أَشَدُّهُمْ عَلَى آلِ أَبِي طَالِبٍ وَ قِيلَ لَهُ افْعَلْ بِهِ وَ افْعَلْ فَمَا أَقَامَ عِنْدَهُ إِلَّا يَوْماً حَتَّى وَضَعَ خَدَّيْهِ لَهُ وَ كَانَ لَا يَرْفَعُ بَصَرَهُ إِلَيْهِ إِجْلَالًا وَ إِعْظَاماً فَخَرَجَ مِنْ عِنْدِهِ وَ هُوَ أَحْسَنُ النَّاسِ بَصِيرَةً وَ أَحْسَنُهُمْ فِيهِ قَوْلًا.
📚 الكافي؛ ج۱؛ ص۵۰۸
امام حسن عسكرى عليهالسلام را نزد على بن نارمش كه دشمنترين مردم با اولاد ابىطالب بود زندان كردند، و به او گفتند، بر او هر چه خواهى سخت گير و سخت گير.
حضرت بيش از يك روز، نزد او نبود كه احترام و بزرگداشت آن حضرت در نظر او به جائى رسيد كه در برابر او چهره بر خاك ميگذاشت و ديده از زمين برنميداشت.
حضرت از نزد او خارج شد، در حالى كه بصيرت او به آن حضرت از همه بيشتر و ستايشش او را از همه نيكوتر بود.
#فضائلومعارف
#الگوهای_طلبگی
@madras_emb
استاد آسیدجواد.mp3
12.89M
💠 #درس_اخلاق
🎙استاد معظم آقای حاجسیدمحمدجواد شبیری
📋 موضوع: سنت ابتلاء
🗓 پنجشنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۳
📍مدرسه فقهی امام محمد باقر علیهالسلام
@madras_emb
💠 توسل به حضرت معصومه سلاماللهعلیها
❖ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
● مرحوم حاج آقای والد هیچ گاه برای امور دنیوی از حضرت معصومه علیهاالسلام درخواست نکرده بود. فقط دو مرتبه در این باب از حضرت خواهش کرد. یکی از این دو مرتبه درباره خرید منزل بود.
● مرحوم حاج آقا منزل مسکونی نداشتند. یک وقت یکی از آقایان زنجان خدمت ایشان آمد و گفت: آقا، شما الان نیاز به منزل دارید. حاج آقا گفت: نه، اینجا خیلی خوب است و من احتیاج ندارم. آن آقا گفت: ممکن است شما نیاز نداشته باشید، اما بچههای شما بعداً نیاز پیدا میکنند و خیلی به ایشان اصرار کرد که در اینباره فکری کند. برای ایشان خیلی سخت بود برای مسائل دنیوی از حضرت معصومه علیهاالسلام درخواست کند.
مرحوم حاج آقا میگفت: بعد از این قضیه به حرم حضرت معصومه علیهاالسلام رفتم و به حضرت عرض کردم: "فلان کس به من گفت: لازم است شما منزل داشته باشید". در آن درخواست هم، از قول دیگری خواستهاش را مطرح کرد. بعد هم به فاصله کمی منزل کوچه ارک را که اکنون مرکز فقهی است، خریدند.
📚جرعهای از دریا؛ ج۳؛ ص۵۵۰
@madras_emb
رفع الیدین عند التکبیرات.pdf
425.1K
#مقاله
📝 رفع الیدین عند التکبیرات
✍ نویسنده: آقای حسین اصفهانی
✔️ دانشپژوه مدرس فقهی امام محمد باقر علیهالسلام
@madras_emb
قاسمی ص316.mp3
11.52M
💡نکاتی پیرامون وفیات جدید التاسیس
🎙استاد حجت الاسلام و المسلمین علیرضا قاسمی
🗓 دوشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۳
📍مدرس فقهی امام محمد باقر علیهالسلام
@madras_emb
✍ ... وَ قُولُوا قَوْلًا سَدِيدًا
💠 تاریخ ولادت و وفات حضرت معصومه "سلاماللهعلیها" مجعول است.
❖ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
● شخص جاعلی تاریخ ولادت آن حضرت را سال ۱۸۳ ذکر کرده است. آقای حاج شیخ علی نمازی حساب کرده بود که چون سال شهادت امام موسی بن جعفر (علیهماالسلام) ۱۸۳ است و تا آن موقع حضرت در زندان بود، چگونه ممکن است که حضرت معصومه (سلام الله علیها) در این سال به دنیا آمده باشد؟ لذا گفته است که تصحیف شده و تاریخ درست ۱۷۳ است! دیگران هم این تاریخ را از آنجا نقل کردهاند.
هر دو تاریخ نادرست، و تاریخ ولادت به دست ما نرسیده است. این تاریخ را یکی از جعّالین که ویژگیهایش هم نقل شده، جعل کرده است.
● داستان جعل از این قرار است که: مرحوم متولّیباشی اعلام میکند که اگر کسی تاریخ ولادت یا وفات حضرت معصومه (سلام الله علیها) را پیدا کند، دستور میدهم که در آن روز بازار قم را تعطیل کنند. آدم کلّاشی ادّعا میکند که در فلان کتاب از کتابخانه مدینه این تاریخ ذکر شده است. متولّیباشی آدم زرنگی بود. گفته بود که متولّی کتابخانه مدینه با من آشناست. من آن کتاب را از آن کتابخانه میخواهم و چاپ میکنم و به این شکل مشت آن شخص باز میشود. متولّی باشی مسافرتی تاریخی به حجاز کرده بود و رجال آنجا را میشناخت.[۱]
...................................
۱. مرحوم شیخ ذبیحالله محلّاتی در «ریاحین الشریعه» (ج۵؛ ص۳۲) نوشته است:
«لا یخفی که تاریخ تولد و وفات این بانوی عظمی فاطمه معصومه (سلام الله علیها) تاکنون معلوم نشده است بلکه زندگانی این مخدره و دوره حیات او مجهول بوده که آیا شوهر کرده است یا خیر؟ آیا اولادی داشته است یا خیر؟ آیا چند سال در این دنیا زندگانی کرده؟ در چه ماهی از مدینه حرکت کرده و در چه سالی و چه ماهی و چه روزی از دنیا رفته؟ آیا فوت او قبل از شهادت امام رضا علیهالسلام بوده یا بعد از شهادت ایشان؟ بیاعتنایی به شأن تاریخ، مستلزم این مجهولات است.
و اما آنچه را که بعضی از جهت بعضی از اغراض نسبت میدهند که فلانه مجتهد در مدینه طیبه تعيين يوم وفات و تولد آن مخدره را استخراج از کتاب «لواقح الأنوار» کرده، بیاصل است؛ برای اینکه کتاب «لواقح الأنوار» در نظر این قاصر موجود است و اصلا چنین مطلبی در او نیست.
حقیر احتمال دادم شاید کتاب دیگری باشد تا اینکه خدمت علامه نسابه دانشمند آقانجفی شهابالدین تبریزی شرفیاب شدم، این مطلب را عنوان کردم فرمودند: کسی که چنین جعلی کرده، من او را ملاقات کردم، معلوم شد غرضی داشته که ذکر آن مصلحت نیست.»
📚جرعهای از دریا؛ ج۲؛ ص۵۱۶
@madras_emb
⚫️ إنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ
برادر عزیز جناب حجت الاسلام آقای سید محمدرضا میرشاهولد
درگذشت عموی بزگوارتان را خدمت شما و خانواده محترمتان تسلیت عرض کرده، با امید به شفاعت حضرات آل الله علیهمالسلام از ایشان، صبر جمیل و اجر جزیل از خداوند متعال برای بازماندگان آن عزیز سفرکرده، از درگاه خداوند متعال خواستاریم.
▪️شادی روح آن مرحوم و جمیع درگذشتگان از شیعیان امیرالمومنین علیهالسلام؛ هدیه محضر حضرت زهرا علیهاالسلام؛ یک حمد و چهار مرتبه سوره توحید قرائت فرمایید.
#تسلیت
سخنران.MP3
10.05M
#سخنرانی
🌹مجلس میلاد حضرت امام حسن عسکری علیهالسلام
🎙حجت الاسلام و المسلمین محمدحسن شربتداران
🗓 شنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۳
📍مدرس فقهی امام محمد باقر علیهالسلام
✍️در این جلسه مباحث زیر مطرح شده است:
▫️مردم سه دستهاند:
۱. کسانی که با دغدغه تبعیت از حق، اصل و ملاک حق را شناختهاند...
۲. کسانی که در شناخت حق بیتفاوتند...
۳. کسانی که در پی مقابله با حق و ملاک آن هستند...
▫️در مواجهه با اختلافات:
۱. ملاک حقانیت را بشناسیم.
۲. همه باور و رفتارمان مبتنی بر حق باشد.
۳. دع من ذهب یمینا و شمالا! یعنی:
الف. دنبال نکنیم کسانی را که ملاک حق را نشناختهاند.
ب. بدون مهارت لازم در پی نجات غریق نباشیم که خود نیز غرق میشویم.
#اعتقادات
@madras_emb
#احکام
💠 چگونگی وضو با وجود تتو یا هاشور
❓پرسش:
میگویند پس از انجام تتو و هاشورِ اَبرو نباید به آن موضع آب رسانده شود. حال برای نماز چگونه باید وضو گرفت؟
✍️پاسخ:
به طور کلی جایز نیست انسان کاری کند که نتواند طهارت اختیاری (وضو و غسل عادی) بگیرد و در صورت انجام آن، اگر مشقت شدید ندارد باید برطرف شود و با وضو یا غسل عادی نماز بخواند. البته در انتهای وقت که زمان برای وضو گرفتن تنگ باشد نه تیمم، اگرچه معصیت کرده ولی میتواند با تیمم نماز بخواند.
🔰دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
@madras_emb
اخلاق.mp3
15.71M
💠 #درس_اخلاق
📙 براساس کتاب مرآة الرشاد
🎙حجت الاسلام و المسلمین ولی الله #شریفانی
📋موضوع: وا گذاشتن كارها به خدا
🗓 چهارشنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۳
✔️جلسه سوم
📍مدرس فقهی امام محمد باقر علیهالسلام
@madras_emb