هدایت شده از خبرگزاری فارس
📝 مجمع نمایندگان طلاب، در بیانیهای ضمن محکومیت اهانت فرانسه به ساحت پیامبر اکرم (ص)، اعلام کرد که که دنیای غرب باید منتظر غضب اسلام خواهان جهان باشد.
@Farsna
هدایت شده از خبرگزاری فارس
📸 خشم مردم ایران از گستاخی ماکرون
🔹جمعی از مردم امروز در اعتراض به توهین سازمان یافته فرانسه به ساحت مقدس پیامبر اکرم (ص) با تجمع در مقابل سفارت فرانسه، خواستار اخراج سفیر فرانسه از ایران شدند.
@Farsna
بقای اسلام در گرو وحدت مسلمین است
آیت الله مکارم شیرازی دام ظلّه الشریف:
امروز دشمنان اسلام مخالفت خود را با اسلام آشکار کردهاند و همچون گذشته به صورت مخفی به مخالفت نمیپردازند و شمشیرهای خود را از رو بسته اند به گونه ای که در برخی کشورها حتی با ساختن مناره برای مساجد مخالفت میکنند. همچنین در برخی کشورها با قرآن و پیامبر اکرم(ص) نیز به شدت به مخالفت می پردازند و اهانت های شدیدی را انجام می دهند.
بدون هیچ شک و تردیدی، دلیل تمام این مخالفتها به سبب گسترش اسلام در جهان است که از این گستردگی وحشت زده شده اند و به هر بهانه ای به مخالفت با اسلام می پردازند و آن را مانع بزرگی برای مقاصد ناشایست خود میدانند.
آیا با وجود این همه مخالفتها و مزاحمت هایی که برای اسلام ایجاد می کنند وقت آن نرسیده است که همه مسلمانان با هم متحد شوند و نگذارند دشمنان میان آنها اختلاف ایجاد کنند.
دشمنان اسلام برای مخالفت با اسلام همه بسیج شدهاند ادامه دادند: امروز وحدت میان مسلمانان بهترین راه برای مقابله با آنهاست و به یقین اگر این وحدت و یکدلی میان مسلمانان ایجاد شود دشمنان هرگز موفق به انجام نقشه های خود نخواهند شد.
امروز ما باید در برابر فعالیتهای ضد دینی دشمنان وحدت داشته باشیم و دست به دست هم دهیم و اختلافات را کنار بزنیم؛ زیرا قرآن و روایات تاکید دارند که "روح" شما را اختلاف از بین می برد و سستی ایجاد می کند و گاهی قرآن اختلاف را شرک دانسته است. (ولاتنازعوا فتفشلوا وتذهب ریحکم)
📖 مطالعه تفصیلی:
http://mk6.ir/XfHxI
#رسول_خدا (ص)
#وحدت_اسلامی
#هفته_وحدت
#شیعه #اهل_سنت
_
❓ پرسش از محضر بزرگان
1. می دانیم که آیین اسلام جامع ترین آیینی است که از طرف خداوند برای بشر فرستاده شده است؛ و لازمه این سخن، این است که آیینهای پیشین، همگی نسبت به آیین اسلام «ناقص» و «نارسا» بوده باشند. در این صورت این سؤال پیش می آید که چگونه خداوند در گذشته برای هدایت بشر آیین ناقص و نارسا فرستاده است؟!
2. چرا خداوند، پیغمبر برگزیده اش را به معراج برد؟ اگر بگوییم خداوند میخواسته مکان خود را به او نشان دهد، اینکه صحیح نیست و اگر منظور نشان دادن کرات و کهکشان ها و سحابی های بزرگ و مناظر برجسته عالم خلقت بوده است، باز محلّ ایراد است؛ زیرا به عقیده ما مسلمان ها پیغمبر و امامان (علیهم صلوات الله) از همه چیز و همه جا با اطلاع هستند؟!
3. چرا زنان باید در حال نماز بدن خود را بپوشانند، در صورتی که خداوند از آشکار و نهان هر موجودی آگاه است؟!
4. با توجّه به این که دانشمندانی نظیر «ادیسون» مخترع برق و «گالیله» مخترع تلسکوپ و ... گام های مؤثری در راه آسایش و خدمت به بشر برداشته اند، آیا آنان در روز رستاخیز درباره این نوع خدمات، اجر و پاداش خواهند داشت و یا اینکه تمام کارهای نیک آنها به حکم اینکه مسلمان نبودهاند، بیثمر خواهد بود؟!
5. منظور از آیه شریفه «رَبُّ المَشرِقَینِ وَ رَبُّ المَغرِبَینِ»؛ (و پروردگار دو مشرق و دو مغرب است!) چیست؟
✍️ پاسخ:
makarem.ir/maaref/l/0419959
#آیت_الله_مکارم_شیرازی
#آئین_رحمت #اسلام #قرآن
#حجاب #زنان #تکامل_ادیان
#معراج #ثواب #دانشمندان
#مخترعین #دین_کامل
#مشرقین #مغربین
_________
🔰 آتش در خانه وحی؛ افسانه يا واقعيّت؟
✍️ مقاله تاریخی:
اخيراً يک فرد ناآگاه از تاريخ صحيح اسلام در منطقه سيستان و بلوچستان مقاله اى درباره دخت گرامى پيامبر(ص) نوشته و نام آن را «افسانه شهادت فاطمه زهرا(س)» گذارده است. در اين مقاله پس از ذکر مناقب و فضايل آن حضرت، خواسته است شهادت و بى حرمتى را که درباره آن حضرت انجام گرفته، منکر شود و بعضى ديگر، در سخنرانى هاى خود بر آن تأکيد دارند.
از آنجا که بخشى از اين مقاله، تحريف روشن تاريخ اسلام است، ما را بر آن داشت که به گوشه اى از اين تحريف و بيان بخشى از اين حقايق بپردازيم تا ثابت شود شهادت بانوى اسلام يک واقعيّت انکارناپذير تاريخى است و اگر آنها چنين بحثى را آغاز نکرده بودند، ما در اين شرايط، آن را دنبال نمى کرديم.
در اين نوشتار امور ذيل را پى مى گيريم:
1. حضرت زهرا(س) در لسان رسول خدا(ص)
2. احترام خانه آن حضرت در قرآن و سنت.
3. هتک حرمت خانه آن حضرت.
📖 مطالعه مقاله:
makarem.ir/maaref/l/0252866
📖 پیشنهادی دیگر برای مطالعه:
واقعيت تلخ (حرمتی که نگه داشته نشد)
makarem.ir/maaref/l/0323589
📖 مطالعه بیشتر درباره فاطمة الزهراء (س) با 214 مطلب:
makarem.ir/maaref/fa/category/articles/27378
#خانه_وحی #بضعة_الرسول
#محسن_بن_علی #ابوبکر
#آتش_در_خانه_وحی #قنفذ
#یورش_به_خانه_علی
#حضرت_زهرا (س)
#حضرت_فاطمه (س)
#شهادت_حضرت_زهرا
#عمر_بن_خطاب
#افسانه_شهادت
_________
📚 معرفی کتاب برای مطالعه
«ياس در آتش»
🔹 بررسی شهادت فاطمة الزهراء (عليها السلام) در آينه اسناد تاريخى اهل سنت
🔹 ترجمه کتاب «الحجّة الغرّاء علي شهادة الزهراء(عليها السلام)»
🔹 تأليف: آیت الله شیخ جعفر سبحانى تبريزى
🔹 ترجمه: سيد ابو الحسن عمرانى
🔹 آدرس ترجمه:
http://ar.lib.eshia.ir/10554/1/19
🔹 آدرس متن عربی:
http://tohid.ir/fa/index/book?bookID=151
_________
📚 معرفی کتاب «المجازات النبویه»
کتاب «المجازات النبویه» که نام اصلى آن عبارت است از«مجازات الآثار النبویه» تالیف ابوالحسن محمد بن حسین بن موسى سید رضى (359ـ406ق) مى باشد. سید رضى احادیث نبوى که داراى نکاتى بدیع و فصاحت و بلاغتى فراوان بوده است را در آن گرد آورى کرده و توضیح داده است. او در این کتاب با شرح کلمات و عبارات نبى اکرم(ص) از لحاظ لغت، تشبیهات، استعارات و کنایات بیان معجزهآسای نبى اکرم(ص) را به نمایش گذارده است.
📖 معرفی تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0408865
#رسول_خدا #احادیث_نبوى
#سید_رضى #المجازات_النبویه
_________
پیامبر اکرم(ص) در کلام اندیشمندان غیر مسلمان؟
✍️ پاسخ اجمالی:
عظمت مقام پیامبر(ص) علاوه بر مسلمانان، مورد اعتراف اندیشمندان غیر مسلمان نیز قرار گرفته است. از جمله آنها «برنارد شاو» فيلسوف انگليسى است كه در این خصوص مى گويد: «دين محمّد[(ص)] تنها دينى است كه اين واقعيت از آن نمايان است كه براى تمام اشكال زندگى انسانها شايستگى دارد. در واقع بايد محمّد[(ص)] را نجات دهنده بشر بناميم و من معتقدم اگر كسى مانند او پيدا مى شد كه رهبرى جهان امروز را بر عهده بگيرد بر همه مشكلات پيروز مى شد، به گونه اى كه جهان را به سعادت و صلح سوق مى داد».
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0415826
#پیامبر_اکرم #رسول_خدا
#حضرت_محمد #صلح
#رهبر_جهانی #محمد
#اندیشمندان_غربی
#برنارد_شاو
_________
اعتراف علماى اهل سنت به شایستگى امام صادق(ع) براى مقام امامت
✍️ پاسخ اجمالی:
علماء اهل سنت بر امامت و جلالت امام صادق(ع) اتفاق نموده اند، محيى الدين بن شرف نووى می گوید: «علماء بر امامت و جلالت و سیادت او اتفاق نموده اند»، و عمر بن ابى المقدام مى گوید: «من هر گاه به جعفر بن محمد نگاه مى کردم، مى دانستم که او از سلاله پیامبران است». هم چنین شمس الدین محمد ذهبى می نویسد: «جعفر صادق، کبیرالشأن، از امامان علم بود. او به امر خلافت، از ابى جعفر منصور سزاوارتر بود»، و در کلام دیگری مى گوید: «مناقب جعفر بسیار است. او براى خلافت به جهت فضل و علم و شرف، صلاحیت داشت».
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0325211
#امام_صادق #امامت
#اهل_سنت #سیادت
#جعفر_صادق #الامام
#خلافت #صلاحیت
_________
🌹 هديه 6 پوستر پوستر زیبا با عنوان:
گفتار دانشمندان معاصر درباره امام صادق(ع)
http://mk6.ir/VvAyD
#امام_صادق #میلاد
#جعفر_اصادق #الامام
#امام_جعفر_صادق
_________
🌕 عظمت پيامبر(ص) از زبان غير مسلمانان؟
✍️ پاسخ اجمالی:
نه تنها دوستان و پيروان پیامبر(ص)، بلكه مخالفان و دور افتادگان از او، صفات و سجايا و ملكات فاضله اخلاقى و برنامه هاى پرارزش زندگى شخصى و اجتماعى او ر ا ستوده اند. مثل: جان ديون پورت انگليسى در كتاب «عذر تقصير به پيشگاه محمد(ص)»، كتاب «دايرة المعارف بريتانيا» ذیل کلمه قرآن، گوستاولوبون فرانسوی در «تاریخ تمدن»، یوحنا واکنبرت در کتاب «محمد (ص) و اسلام»، لامارتین شاعر معروف فرانسوی و ... .
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0321119
#حضرت_محمد (ص) #اندیشمندان_غربی
#رسول_خدا (ص) #پیامبر_اعظم (ص)
#پیامبر_اکرم (ص) #پیامبر_اسلام (ص)
#لامارتين #گوستاولوبون #وُلتر
#عذر_تقصير_به_پيشگاه_محمد
#جان_ديون_پورت
____
❗️ افتخار امام صادق بر متولد شدنش از ابوبکر!
⁉️ آیا امام صادق(ع) بر اینکه نسبش به ابو بکر می رسید افتخار می کرد؟!
✍️ پاسخ اجمالی:
گر چه نسب امام از طرف مادر به ابوبکر بر می گردد؛ ولی اين روايت را که امام صادق(ع) بر آن افتخار می کرد، هيچيك از علمای شيعه صحیح ندانسته اند. چرا که مرسله است و روايت مرسل ارزشی برای استدلال ندارد. اين روايت حتی بر طبق قواعد رجالی اهل سنت نیز بی اعتبار شناخته شده؛ چرا که در سلسله سند اين روايت چندين راوی مجهول وجود دارد. اصولا چگونه می توان پذیرفت امام صادق(ع) به کسی که علی(ع) او را خائن و دروغگو می دانسته است، افتخار کرده باشد.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0325591
#امام_صادق (ع) #میلاد
#جعفر_صادق (ع) #ابوبکر
#امام_جعفر_صادق (ع)
_________
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸تأثير پيامبر(صلّی الله علیه وآله وسلّم) بر جامعه «جاهليّت»
🔸مصادیقي از «زهد» پیامبر اکرم(صلّی الله علیه وآله وسلّم)
🔸پیامبر اکرم(صلّی الله علیه وآله وسلّم) در کلام اندیشمندان غیر مسلمان
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "اوصاف پيامبر(صلّی الله علیه وآله وسلّم)":
http://mk6.ir/QyQlE
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#پندتصویر
📍 مجموعه پند تصویرهای ولادت حضرت رسول اکرم صلّی الله علیه وآله وسلّم
http://mk6.ir/AlPmG
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#کتاب
📌 چهل حدیث ناب از پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلّم
این کتاب مشتمل بر چهل حدیث ناب از سخنان حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) است که روزهاى چهارشنبه در تاریخ هاى مختلف، در مسجد اعظم توسّط حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (حفظه الله) بیان شده و پس از تحقیق و تتبّع کافى پیرامون مطالب و اسناد آن و ویراستارى لازم، در قالب کنونى در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است.
http://mk6.ir/RlIuS
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ
💠 اهمیت و آثار صلوات بر پیامبر رحمت صلی الله علیه وآله وسلم
http://mk6.ir/GvWaV
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
❓ امیرکبیر؛ شخصیتی دینی، یا ضد دینی؟
✍️ پاسخ اجمالی:
در ابعاد شخصی، نقل های فراوانی درباره انجام مناسک مذهبی و شرکت امیرکبیر در عزاداری های ائمه(ع) وجود دارد و درباره اقداماتش در زمان صدارت اعظمی نیز می توان به این خدمات او اشاره کرد:
ممنوع اعلام کردن می گساری، مقابله با آشوب فرقه بابیه، آزادی سید صالح عرب از بند حکومت عثمانی، مقابله با ریخت و پاش ها و رشوه گیری های دستگاه حکومت و تلاش برای احیای عدالت اجتماعی.
نیز او ابایی از اصلاح برخی ساختارها و نهادهای مرتبط با دین و روحانیت هم چون اصلاح ساختار قضاوت یا پالایش عزاداری ها از برخی امور خرافی نداشت.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0406280
📖 مطالعه بیشتر درباره شخصیت های تاریخی:
http://mk6.ir/XmVyL
#امیرکبیر #دین #خدمت
#اصلاحات #عدالت_اجتماعی
_____
❓ بزرگترين «حق» واجب بر بندگان؟
✍️ پاسخ اجمالی:
امام علی(ع) مي فرمايد: «از ميان حقوقى كه خداوند واجب ساخته، بزرگترين آنها حق والى و زمامدار بر رعيت و حق رعيت بر والى است. حقی كه خداوند سبحان آن را بر هر كدام در مقابل ديگرى مقرّر فرموده است، خداوند اين فريضه را چارچوبی براي پيوستگى آنان با يكديگر و موجب عزت و قدرت دين آنها قرار داده است، بنابراين توده مردم هرگز اصلاح نمى شوند مگر با اصلاح زمامداران و زمامداران اصلاح نمى گردند جز از طريق قرارگرفتن ملت در مسير صحيح و مستقيم». آري تنها اگر هر دو صالح باشند، بهترين شرايط براى پيروزى و پيشرفت جامعه فراهم مى گردد.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0415192
📖 مطالعه بیشتر درباره «حق»:
http://mk6.ir/QgRyS
#امام_علی(ع) #حق #خدا
#بندگان #حکومت #مردم
#شهروندان #حاکم #زمامدار
#رعیت #اصلاح #صالح
#امر_به_معروف_و_نهی_از_منکر
_____
❓ چگونگی گواهی تاریخ بر عدم «تحریف قرآن»؟
چگونه می توان برای اثبات عدم «تحریف قرآن» به گواهی تاریخ استشهاد نمود؟
✍️ پاسخ اجمالی:
به گواهي تاریخ، قرآن از روز نخست مورد عنايت همگان به ويژه مسلمانان بوده و پيامبر(ص) شخصا محافظ قرآن بود و پيوسته دستور حفظ و ضبط آن را مى دادند. لذا بسیاری به عنوان «حافظان قرآن» منزلت مهمّى يافتند. علاوه بر توده مردم، دانشمندان اسلامى نیز به اين كتاب توجه داشتند، و دانش هاى بسيارى از قرآن نشأت گرفته است. «كاشف الغطاء» می گوید: «روايات نقيصه به روشنى مردود شناخته شده، به ويژه رواياتى كه ثلث قرآن را افتاده می دانند، ... چگونه ممكن است چنين شده باشد؛ در حالى كه مسلمانان فوق العاده در حفاظت و حراست و ضبط آيات و حروف آن كوشا بوده اند؟».
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0418380
📖 مطالعه بیشتر درباره ادعای تحریف قرآن:
http://mk6.ir/JnYrN
#تاریخ #قرآن #تحریف
______
❓ شاخصه های «اعجاز علمی» قرآن؟
«اعجاز علمی» قرآن با چه موارد و مصادیقی قابل اثبات است؟
✍️ پاسخ اجمالی:
«اعجاز علمى قرآن» مربوط به اشاراتى است كه از گوشه هاى سخن خداوند آشکار شده و هدف اصلى نبوده؛ زيرا قرآن كتاب هدايت است و هدف اصلى آن جهت بخشيدن به زندگى انسان و آموختن راه سعادت است. اما برخی، قرآن را علاوه بر يك كتاب تشريعى، كتاب علمى نيز می دانند، و نکته دیگر اینکه، آيا قرآن در هنگام تحدّي، به این اشارات علمی نیز نظر داشته است؟ برخى معتقدند، اين گونه اشارات علمى دليل بر اعجاز می باشد؛ زیرا چنين سخنی در آن روزگار، جز از پروردگار جهان امكان صدور نداشته، لذا مسئله اعجاز علمى قرآن مطرح گرديده است!
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0418374
📖 مطالعه بیشتر درباره «اعجاز علمی» قرآن:
http://mk6.ir/QkTbH
#قرآن #اعجاز #علم
#دانش_روز #اعجاز_علمی
______
❓ «تقلید در احکام»؛ مخالفت با قرآن و عقل، و عامل پراکندگی!
چرا باید تقلید کرد با اینکه: اوّلا: قرآن با هرگونه تقلید مبارزه پیگیر دارد و پیوسته از پیروى هاى نسنجیده انتقاد مى کند. ثانیاً: تقلید یک نوع تبعیّت بدون دلیل است و عقل و منطق پیروى بدون دلیل را نمى پذیرد. ثالثاً: تقلید مایه پراکندگى صفوف مسلمانان است، زیرا مراجع تقلید غالباً متعدّد بوده و آراى آنها در همه مسائل یکسان نیست!؟
✍️ پاسخ اجمالی:
واژه «تقلید» دو معنا دارد؛ 1- پیروى کورکورانه، که تقلید در عرف عام به این معنا استعمال مى شود. 2- مراجعه افراد غیر متخصّص به افراد متخصّص در مسائل تخصّصى. که اولی بسیار کار ناپسندی است و قرآن هم در آیه 23 سوره زخرف از آن نهی کرده، اما دومی مانند مراجعه بیمار به طبیب لازم و ضروری است. و این گونه مراجعه به دانشمندان، پیروى بدون دلیل نیست؛ بلکه آمیخته با یک دلیل منطقى است و آن این که؛ «نظریّه شخص عالم و متخصّص به حقیقت بسیار نزدیکتر است».
امّا این که مى گویند مراجعه به مراجع تقلید موجب اختلاف و پراکندگى است، حرف عجیبى است. اوّلا: مراجع معروف تقلید در هر زمان غالباً یک نفر و یا چند نفرند، در حالى که اگر همه مردم بخواهند در احکام اسلامى نظر بدهند، به تعداد نفرات مسلمانان ممکن است آراى گوناگون پیدا شود و این از نظر اختلاف و پراکندگى فوق العاده اثرش بیشتر است. ثانیاً: اختلافات دانشمندان در مسائل درجه سه و چهار است و در مسائل اصولى و اساسى اختلافى نیست.
✍️ پاسخ تفصیلی:
https://makarem.ir/maaref/l/0317439
#تقلید #احکام #قرآن #عقل
#پراکندگی #اختلاف #متخصّص
#مرجع_تقلید #دلیل #مسلمانان
_
🔰 ارزشهای اخلاقی و الگوهای رفتاری در بیان امیرمؤمنان علی(ع)
✍️ اشاره:
یکی از تعابیری که در ادبیات شیعی به حضرت علی(ع) نسبت داده می شود، وصف «ابوّت» یا «پدری» است. برای مثال در روایتی از حضرت رسول(ص) درباره حضرت علی(ع) می خوانیم: «حَقُّ عَلِيٍّ عَلَى الْمُسْلِمِينَ كَحَقِّ الْوَالِد».
اما آیا این تعبیر، به جز آن که دال بر رابطه عاطفی شیعیان با امام(ع) باشد و بر پیوندهای وثیق معنوی شان با وجود نازنین آن حضرت دلالت کند، هیچ کارکرد دیگری ندارد؟
پاسخ این سؤال را شاید بتوان در مفهوم «الگوسازی» و «الگوگیری» به عنوان یکی از مهم ترین روش های تربیتی برررسی کرد؛ پدر هر خانواده [در کنار مادر] به عنوان اولین الگوی فرزندان، نقش بسیار مهم و عمیقی را می تواند در شکل گیری باورها، رفتارها و به طور کلی شخصیت شان ایفا کند.
با این نگاه، به مرور اجمالی برخی از مهم ترین توصیه های تربیتی حضرت علی(ع) می پردازیم تا ببینیم مهم ترین مؤلفه های رشد فردی و اجتماعی فرزندان، در نگاه آن حضرت چه اموری بوده اند؟
✍️ عناوین مقاله:
- جایگاه الگوسازی در تزکیه و تربیت اخلاقی
- برخی ارزش های اخلاقی در نگاه امام علی(ع)
- توصیه به هم نشینی با الگوهای سازنده در کلام امام علی(ع)
- امام علی(ع) و دستور به پرهیز از آسیب های معرفتی، رفتاری و گفتاری
- نامه امام علی(ع) به امام حسن مجتبی(ع) منشور تربیت اسلامی
📖 مطالعه مقاله:
makarem.ir/maaref/l/0419984
#ارزشهای_اخلاقی #الگوهای_رفتاری
#امام_علی (ع) #الگوسازی #الگوگیری
#اسوه #پدر #خودسازی #تزکیه #تربیت
_____________
هدایت شده از makarem.ir
#یادداشت_روز
🔰 حقیقت دموکراسی آمریکایی از منظر آیت الله العظمی مکارم شیرازی
دموکراسی چیست؟ / آفت های پنهان نظام دموکراسی / استبداد در لباس دموکر اسی / دموکراسی دوگانۀ آمریکا / انتخابات آمریکا رسوایی دموکراسی غربی است
http://mk6.ir/VuQsL
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
#فاطمه_معصومه_سلام_الله_علیها
🔸مقام و منزلت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
http://mk6.ir/PgIyI
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
❓ رويکرد عرفان التقاطی (تصوف) نسبت به احکام اسلامی؟
✍️ پاسخ اجمالی:
در عرفان اسلامى احكامى كه از قرآن و سنت به دست آمده كاملا محترم است، و يا به تعبير ديگر رعايت اصول و احكام شريعت گام اول براى سير و سلوك است و سالكان طريقت هرگز به خود اجازه نمى دهند كه براى وصول به حقيقت كمترين تخطى و انحرافى از احكام شريعت پيدا كنند؛ در حالى كه در عرفان التقاطى يا همان «تصوف» تخطي از اين احکام نه تنها مجاز شناخته شده، بلكه احياناً مورد توصيه نيز قرار گرفته و به عنوان يك الگو مطرح شده است.
نمونه هاى روشن اين معنى را در كتاب «احياء العلوم» به نقل از مشايخ تصوف و عرفان مى توان يافت، و شايد همان سبب شده است كه بعضى از دانشمندان معروف اهل سنت مانند ابوالفرج ابن الجوزى الحنبلى كه به گفته مرحوم محدّت قمى يد طولانى در تفسير و حديث و وعظ و ساير علوم اسلامى داشته، كتابى به نام «اعلام الاحياء باغلاط الاحياء» نوشته و قسمتى از اين گونه انحرافات را بر او خرده گرفته، و در كتاب ديگرى بنام «تلبيس ابليس» قسمتهايى از كتاب احياء العلوم را با ذكر اسناد و مدارك مورد انتقاد شديد قرار داده است كه قسمتهايى از آن را به عنوان شاهدى براى موضوع مورد بحث در اينجا مى آوريم:
✍️ پاسخ تفصیلی:
https://makarem.ir/maaref/l/0401148
#عرفان #تصوف #عارف #صوفی
#احکام #شریعت #غزالی #ابن_جوزی
_____________
✍️ پرسش از محضر بزرگان / عصمت پیامبران و امامان(علیهم السلام)
❓ سوال: آیا عصمت نیرویی است که به انسان در برابر هر نوع گناه و انحراف و خطا مصونیّت میبخشد؟ بنابراین، چنین افرادی با توجّه به این نیروی نهفته قادر به گناه نیستند و آیا در این صورت پاکی و قداست آنان، افتخاری خواهد بود؟!
❓ سوال: علل و ریشههای کمالات روحانی پیامبران که منجر به معصوم بودن ایشان شده است چه بوده؟ و آیا آنها صرفاً بر اثر موهبت مخصوص الهی معصوم بودند، یا خودشان این حالت را در پرتو اعمالشان تحصیل می کردند؟
❓ سوال: در برخی از دعاهایی که ازپیغمبران و امامان(علیهم السلام) رسیده است، دیده میشود که آنان در ظاهر اقرار به گناه خود کرده و از پیشگاه پروردگار خواستار آمرزش گناهان خویش شدهاند. منظور آنها از این گونه تعبیرات، چه بوده؟!
✍️ پاسخ سوالات فوق:
makarem.ir/maaref/l/0419982
#عصمت #پیامبران #امامان
#افتخار #جبر #عمل #دعا
#اقرار_به_گناه #طلب_آمرزش
_____________
❓ نگاه عرفان التقاطی (تصوف) به «تفسير قرآن»؟
✍️ پاسخ اجمالی:
يک عارف مسلمان هرگز به خود اجازه نمى دهد افكار خود را بر قرآن و سنت تحميل كند و قرآن را به آن گونه كه ميل و خواست او است تفسير كند. او در تفسير آيات و روايات ضوابطى را رعايت مى كند كه با قواعد ادبى و مفاهيم لغوى و قرائن حاليه و مقاليه و متفاهم عرف در باب الفاظ سازگار باشد. ولى در عرفان وارداتى و تصوّف الفاظ از اين قواعد و ضوابط آزاد مى گردد، و مانند موم به هر شكلى لازم باشد در مى آيد، و تفسير به رأى بر متون اسلامى حاكم مى شود.
✍️ پاسخ تفصیلی:
https://makarem.ir/maaref/l/0401149
📖 مطالعه بیشتر درباره «تصوّف»:
http://mk6.ir/NlFfP
#تصوف #قرآن
#تفسير_قرآن
#تفسیر_ذوقی
#تفسیر_به_رای
__________
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸تاریخچه و فلسفه «اجتهاد و تقلید»
🔸انواع تقلید و تقلید مورد تایید اسلام
🔸اخلال در تقلید فقهی به خاطر اخلال در تأسی از معصومین!
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "اجتهاد و تقليد":
http://mk6.ir/MtMcV
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
🔰 عرفان اسلامی و عرفان التقاطی
✍️ اشاره:
روح عرفان تلاش و کوششی است برای «معرفة الله» از طریق سیر دورن، و شهود باطنی، و جلوههای معنوی و روحانی با استفاده از تهذیب نفس و زهد و پرورش فضائل اخلاقی. انسان همیشه آرزو داشته است غیر از راه استدلال و فلسفه و کلام، راه دیگری به سوی معرفة الله بگشاید، و از طریقی نزدیک تر، و شاید مطمئن تر و آرامش بخش تر، به معبود و معشوق حقیقی خود نزدیک و نزدیکتر شود؛ اما انسان برای پیمودن این راه همیشه طریق صحیح را انتخاب نکرده است.
✍️ عناوین مقاله:
- تصوف در گذشته و امروز
- تضادهای ناشی از التقاط
- انگیزههای گرایش به «تصوف»
📖 مطالعه مقاله:
makarem.ir/maaref/l/0419986
📖 مطالعه مقالات بیشتر درباره «عرفان و تصوف»:
http://mk6.ir/AfPaD
#عرفان #تصوف #صوفی #اسلام
#خانقاه #شهود #مکاشفه #سلوک
#شطحیات #خرقه #مرشد #سماع
#درویش #ریاضت #طامات #ذکر
__________