📄هدایت سیاسی در سازمان روحانیت!
♦️به مناسبت یوم الله 9 دی، روز بصیرت
🖋هادی چیت ساز
▪️حضرت آقا در دیدار با طلاب تهران، به سه وظیفه امروز طلاب اشاره کردند که دومین وظیفه «هدایت سیاسی» بود. هدایتگری سیاسی و بصیرت افزایی سازمان روحانیت، نیاز به سه عنصر دارد:
1⃣ مطالعات سیاسی؛
حوزه در انقلابی زندگی می کند که خود را ریشه آن انقلاب می داند، ولی بسیاری از طلاب (شاید 95درصد)، نسبت به مبانی سیاسی، جریان شناسی، تاریخ معاصر و روش تحلیل سیاسی چندان اطلاعاتی ندارند.حضرت امام و آقا را از زبان سخنرانان و دیدن مستندات سیاسی، آن هم بر اساس دیدگاه سخنران و کارگردان می شناسند، نه آنکه خود بیانات و نظرات ایشان را مطالعه کرده باشند. بدتر آنکه هیچ ماده درسی در حوزه وجود ندارد که طلاب را با مشی سیاسی امام و رهبری آشنا کند. بهتر است بگویم، دغدغه ای برای این مهم وجود ندارد. فقط با یک کتاب مطالعاتی در پایه شش (بخوانید یک جزوه تلخیص سؤالات) تکلیف را از سر خود بازکرده است.
2⃣ روشنگری تشکیلاتی و سازماندهی شده؛
هدایت سیاسی، نباید فقط در شب انتخابات محدود شود، بلکه باید روحانیت به صورت شبکه ای نه فردی، این مسئله را سازماندهی کند. تا حوزه این مسئله را به عنوان «سازمان نه صرفا یکی دو نفر» دنبال نکند، مطالبه حضرت آقا محقق نخواهد شد.
3⃣ مواضع انقلابی علما؛
مراجع و علما، نقش مهمی در هدایتگری سیاسی دارند؛ ایجاد و هدایت جریان های اصیل سیاسی، باید به دست علمای بصیر و فقیه شکل بگیرد، نه از سوی کسانی که تفکرات سیاسی غربی را ترویج می دهند.
اینکه عالمی خودش را کنار کشیده و کاری به سیاست نداشته باشد، امروز یک جریان سیاسی است که همان سکولارها و بخشی از متحجرین اند. امروزه حتی دیدارها و نشست و برخاست ها پیام سیاسی دارد و کسی نمی تواند از مسئولیت آن شانه خالی کند. اینکه با کدام وزیر و معاون و رئیس دیدار داشته باشند، و از کدام دغدغه بگویند، نشانگر موضع سیاسی است.
#هدایت_سیاسی
@Manahejj
📚بصیرت و استقامت
📌برگرفته از بیانات مقام معظم رهبری درباره بصیرت و استقامت(تا سال 1389)
♦️اشتباه نکنید، بصیرت بمعنای آگاهی کتابی و روزنامهای نیست، بصیرت میدانی نیست که فقط قدرت تحلیل سیاسی بطلبد، بصیرت قدرت معنوی میطلبد! ۶۶/۳/۲
♦️صرف اینکه حق با ما باشد، ما پیش نمیرویم؛ حق همراه با ایستادگی. امیرالمؤمنین در جنگ صفین فرمود: «لا یحمل هذا العلم الّا اهل البصر و الصّبر». این پرچم را کسانی میتوانند بلند کنند که اولاً بصیرت داشته باشند، بفهمند قضیه چیست، هدف چیست؛ ثانیاً صبر داشته باشند. صبر یعنی استقامت! ۸۷/۵/۹
#معرفی_کتاب
#هدایت_سیاسی
@Manahejj
#فوری
♦️با حکم رهبر انقلاب، آیتالله آملی لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو فقهای شورای نگهبان شد.
📌متن حکم رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
🔹آیت الله جناب آقای حاج شیخ صادق آملی لاریجانی دامت توفیقاته
با توجه به نقش بیبدیل مجمع تشخیص مصلحت نظام در اداره و قوام و استحکام نظام مقدس جمهوری اسلامی و با عنایت به ارتحال عالم مجاهد آیت الله هاشمی شاهرودی رحمةاللهعلیه و ضرورت سامانیابی هر چه سریعتر ارکان مجمع، جنابعالی را به ریاست آن مجمع مهم و تأثیرگذار و نیز به عضویت فقهای شورای محترم نگهبان منصوب میکنم.
🔹همانطور که پیش از این در حکم دورهی جدید آمده است، مجمع در این دوره عهدهدار مسئولیت مهم و اساسی تغییرات در ساختار و محتوای آن نهاد مؤثر و مهم نیز میباشد که با توجه به سابقهی برجسته و ارزشمند جنابعالی در شورای نگهبان و مدیریت پر تلاش و عالمانه و مخلصانه بر قوه قضائیه، امید میرود با حضور فعال و عالمانه اعضای محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام و ایفای نقش مؤثر دبیرخانه و دبیر محترم در انجام وظایف خود تحت نظارت و اشراف ریاست مجمع، مسئولیتهای محوله در این دوره در کمال اتقان و به بهترین وجه به انجام برسد.
🔹با عنایت به اهمیت مسئولیتها در مجمع و شورای نگهبان انتظار میرود در فرصت زمانی مناسب، با تنسیق امور در قوه قضائیه، در مسئولیتهای خطیر یادشده مُتَمحّض گردید. از خداوند متعال توفیق وافر و کمک همهجانبهاش را برای آن جناب و همکاران مسألت مینمایم.
والسلام علیکم و رحمة الله
سیّد علی خامنهای
۹ دی ۹۷
#امام_حوزه
#علما
@Manahejj
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰آیت الله جوادی آملی در آیین رونمایی از کتاب تحریرالاصول:
🔻در حوزه یک دلال داریم، یک مبتکر.
🔻آشنایی با اقوال دیگران، دلالی است. این غیر از نوآوری ست. این فضیلت نیست.
🔻صد سال قبل یک طلبه ای کفایه نوشته و ما صد سال به دنبال اوییم. ..این ننگ نیست؟
#علما
#تحول_در_حوزه
@Manahejj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔔 ثبتنام اینترنتی روحانیون برای دیدار با رهبر معظم انقلاب در ۱۹ دی
🔻مدیر روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی:
روحانیون جهت میثاق با امام راحل(ره) و تجدید بیعت با مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) در یوم الله #۱۹دی می توانند، از یازدهم الی پانزدهم دی ماه به پرتال دفتر تبلیغات اسلامی مراجعه کنند.👇
http://hawzahnews.com/detail/News/474164
🔰آسیب شناسی سازمان روحانیت در گپ و گفت ضرغامی و محمدیان
🔶روایت ضرغامی از دیدار با نماینده سابق نهاد رهبری در دانشگاه ها
🔻حرفهای زیادی از جنس درد دل و آسیب شناسی انقلاب به ویژه در سازمان روحانیت و سبک زندگی مدیران و مسئولان کشور داشتیم. در اینکه برخی روحانیون حکومتی، به دلیل زندگی اشرافی و جدا شدن از تودههای مردم و غفلت از فرزندان و خانواده، ضربه مهلکی به اعتماد و اعتقاد مردم نسبت به روحانیت و انقلاب و حتی اصل دین وارد کردهاند، هم نظر بودیم.
🔻منزل و محل کار ایشان در خیابان انقلاب است و میگوید این فاصله را تقریباً هر روز پیاده طی میکند و نه تنها هیچ اسائه ادبی نمیبیند بلکه برعکس به دلیل همین رفتار مردمی مورد توجه و تحسین مردم قرار میگیرد.
🔻واقعاً نمیدانیم در کشور چه اتفاقی رخ داده که این نعمت بزرگ از بسیاری مسئولین به ویژه روحانیون صاحب نام گرفته شده است.
#سازمان_روحانیت
#توقع_مردم
@Manahejj
🔰معرفی کتاب #راه_و_رسم_طلبگی
🖋اثر محمد عالم زاده نوری
🔹کتاب «راه و رسم طلبگی» تلاش کرده تا با جمع آوری دغدغه های مشترک #طلاب_مبتدی ، آنها را با هدف و #رسالت_حوزه آشنا سازد و در برنامه ریزی برای استفاده بهینه از فرصت ها و امکانات به آنان یاری برساند.
🔹این کتاب با هدف تبیین عالم طلبگی و ترسیم فضای عمومی فعالیت های حوزوی خطاب به طلبه مبتدی نوشته شده و در قالب نامه ای ساده و #داستان_واره ای صمیمی تلاش کرده طلبه را با هویت صنفی خویش، رسالت های فردا و آسیب ها و آفت های میانه راه آشنا سازد و با مقایسه شخصیت های موفق و ناموفق حوزوی گام کوچکی در راهنمایی و دست گیری طلبه در آغاز حرکت خویش بردارد.
🔸هم چنین همه جوانانی که برای انتخاب میان طلبگی و دیگر مسیرها نیازمند آگاهی از هویت صنفی و فضای کاری حوزه هستند از این اثر بهره خواهند برد.
#معرفی_کتاب
@Manahejj
📄از اسلام #سکولار بیزاریم اما دست علمای سکولار را می بوسیم
🖋مهدی یار تقوی
🔻بعد از انتصاب #آیت_الله_آملی_لاریجانی به سمت ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام عده ای که مصلحت نظام را بهتر از همه می دانند از این انتصاب دل خوشی نداشتند.
یکی ایشان را با اشعث مقایسه میکرد. یکی از ناچار بودن رهبری صحبت میکرد و یکی هم با دلخوری از رهبری گلایه میکرد. حال آن که در میان نظرات دوستان بزرگترین جرم آیت الله آملی برادر #علی_لاریجانی بودن است. چه بسا جوسازی های بهاری بازنشسته هم در این امر بیتأثیر نبوده است.
🔻اما باید گفت آیت الله آملی اگر زیر بار مسئولیت نرفته بود امروز کرسی علمی معتبر تری در اختیار داشت. ایشان یکی از برترین نخبگان معاصر حوزه علمیه هستند که پای کار انقلاب ایستادهاند. قطعاً در کارنامه ایشان خطا و اشتباه هم وجود داشته است اما نکته اینجاست که اگر ما به صلاحیت و سلامت و عدالت ایشان واقفیم و رهبری هم به کارنامه پر تلاش و مدیریت عالمانه و مخلصانه ایشان شهادت داده اند و اگر بلندگو ، رسانه و توانی داریم چرا دست کمک به ایشان بلند نمی کنیم و برای اصلاح کارشان تلاش نمی کنیم و باز هم دست بوسی علمای عبا بر سرکشیده را ترجیح میدهیم.
🔻صحبت از شخص نیست. به این اسم اضافه کنید سید سعیدرضا #عاملی، کاظم صدیقی، ائمه جمعه شهرها و همه روحانیون حاضر در میدان را. گویی ما هم بیشتر شیفته علمای سکولار #مقدس_مآب شدهایم و ورود #ثمره_های_حوزه به میدان کار را بسیار پر هزینه کرده ایم.
#امام_حوزه
#علما
@Manahejj
📜متن کامل سخنان آیت الله جوادی آملی در مراسم رونمایی از تحریر الاصول
🔻دو هفته بعد از برگزاری مراسم رونمایی٬ بعد از #سانسور بیانات آیت الله جوادی توسط رسانه های اصلاح طلب و طفره رفتن از نشر متن کامل٬ بالاخره سایت اسرا متن کامل و صوت سخنرانی ایشان را منتشر کرد.
🔻متن و صوت را در لینک های ذیل ببینید:
👇
http://yon.ir/YiTRz
http://mp3.esra.ir/s-tak/971006tahrir-alosul.mp3
#علما
@Manahejj
🔰آیت الله مصباح یزدی:
🔻در تربیت نیرو غفلت کردیم؛ اگر هوشیارانه تر عمل کرده بودیم، امروز نظام ما برای اینکه کسی را برای پستی تعیین کند، اینقدر در تنگنا نبود!
🔻یکی از واجبات نیروهای فهیم و آگاه و دلسوز انقلاب این است که از همین امروز فکر ساختن نیروهایی برای 20 سال آینده کشور باشند.
97/10/10
#علما
#امام_حوزه
#آملی_لاریجانی
@Manahejj
🔰روایت میر حامد تقدیری از #سربازی_طلاب
🔻حضور تعداد زیادی ائمه جمعه جوان تا معاونت تهذیب حوزه علمیه قم تا مسئولین و مبلغین اثر گذار کشوری و تعداد زیادی از مدافعان حرم طلبه که یکی از آنها به تازگی از بیمارستان مجروحیت مرخص شده بود.
🔻همه علاوه بر برنامه های دوره آموزشی، پست دادند، ظرف شستند و در برنامه ها منظم شرکت کردند.
🔻برای من، سریع بستن و باز کردن پوتین سختی دو چندان داشت. خدا رو شکر نیمه دوره توانستم پوتین بهتر پیدا کنم که زخم پایم بهتر شود.
🔻شب اول وقتی قبل از نماز صبح به حسینیه رفتم و چراغ ها خاموش بود ، با خیال راحت قدم برداشتم . همان اول از سر یک نفر به زمین خوردم. با دقت که نگاه کردم دیدم حسینیه پر است از نماز شب خوان ها من خواب مانده ام.
📌حجه الاسلام تقدیری دکترای تاریخ اسلام دارد و در زمینه کودک و بین الملل فعال است.
#شفافیت
@Manahejj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نقد موهن آقای #حسین_غیب_غلامی (الهرساوی) نسبت به بیانات #آیت_الله_جوادی
🔶حاشیه
این سخنان را کسی می گوید که سال ۵۴ طلبگی را آغاز نموده و آن هنگام آیت الله جوادی استاد کامل سطوح عالی بودند.
اگر با این زبان به نقد بزرگان یا دفاع از طیف دیگر بپردازیم٬ سنگ روی سنگ بند نمی شود.
وانگهی! نقد آقای جوادی متوجه #دلالی_دانش در حوزه و بیان ضرورت #تولید_علم است نه تنقیص صاحب کفایه.
به حاشیه کشاندن بحث٬ نوعی فرار از پاسخگویی است که مخالفان #تحول_در_حوزه مهارت ویژه ای در آن دارند!
روزنه
#جریان_شناسی_حوزوی
#علما
@Manahejj
مناهج 🇵🇸🇮🇷
نقد موهن آقای #حسین_غیب_غلامی (الهرساوی) نسبت به بیانات #آیت_الله_جوادی 🔶حاشیه این سخنان را کسی می
📄آیت الله جوادی آملی با لفظ #افغانی قصد تحقیر آخوند خراسانی را داشت یا #دلال_های_حوزوی ؟؟؟
#حوزه/ چند روزی است کانالهای تلگرامی افراطگرایان شیعه با انتشار کلیپی از سخنرانی آیت الله جوادی آملی در آئین رونمایی از کتاب #تحریر_الاصول اتهام توهین به #آخوندخراسانی را به ایشان نسبت میدهند. این عده افغانی خطاب کردن مرحوم آخوند خراسانی را در این سخنرانی توهین و تحقیر آن عالم بزرگ تلقی کردهاند.
🔻البته پیش کشیدن رویکرد آیت الله جوادی درباره عرفان نظری و خصوصا در قبال محیالدین ابن عربی نشان میدهد این افراد بیش از آنکه دغدغه بزرگداشت مرحوم آخوند خراسانی را داشته باشند، قصد تخریب این رویکرد ایشان را دارند.
اما این تخریبها در حالی است که سخنان آیت الله جوادی آملی نه تنها در مقام تحقیر و توهین به مرحوم آخوند خراسانی نیست، بلکه به نوعی مدح و بزرگداشت ایشان است. متن سخنان ایشان در کلیپی که به آن استناد میشود، بدین شرح است:
🔻 "من به حوزه خیلی ارادتمند هستم؛ اما ما یک دلّال داریم، یک #مبتکر! فلان آقا اینطور گفته، مبنای فلان کس اینطور است! الآن شما در بازار و میدان که میروید، این دلّالها میدانند که تمام این میوهها را از کجا بیاورند، قیمت آن را هم میدانند، پخت و پز آن را هم میدانند، شیرین آن را هم میدانند؛ اما هیچکدام تولیدکننده نیستند.
آقای نائینی اینطور گفته، آقا ضیاء اینطور گفته، آخوند اینطور گفته، این دلّال علم شدن است؛ این فضیلت نیست. الآن حوزه به برکت امام و شهدا غنیترین دورانش را میگذراند، پنجاه هزار کم نیست! این #طلبه_افغانی بود، الآن یک قرن ما را دارد به دنبال خودش میکشاند. صد سال قبل این طلبه افغانی؛ منتها هرات، خراسان شرقی بود و مشهد خراسان غربی؛ صد سال این طلبه افغانی درس خوانده مشهد و بعد رفته نجف و درس خوانده کفایه نوشته الآن ما صد سال است #دنبال او هستیم.
پای درس مرحوم آقای نائینی خیلیها بودند، جمعیت هزار نفر هم در نجف نمیشد؛ سه تا طلبه ـ حالا بزرگان فراوانی هستند که ما یا نمیشناسیم یا نمیخواهیم نام آنها را ببریم ـ این سه تا طلبه آمدند میداندار شدند: یکی شده علامه امینی که به تنهایی الغدیر نوشت؛ یکی شده علامه طباطبایی که به تنهایی المیزان نوشت؛ یکی شده علامه آقا سید محسن حکیم. من نزد بزرگواری که شاگرد آقا ضیاء بودقوانین میخواندم، میگفت مستمسک کتابی است! آنها از چهل شروع کردند تا شصت، برخیها از شصت شروع کردند تا هفتاد! سن هفتاد دوران واماندگی آدم است. آیا ما الآن در بین پنجاه هزار نفر سه طلبه این گونه داریم؟ دلّال بودن غیر از علامه امینی شدن است." (سخنرانی در آئین رونمایی از کتاب «تحریر الاصول» 6 دی ماه 1397)
🔻متأسفانه غلبه #نگاه_دشمنانه و نداشتن انصاف در برخورد با مخالفان، موجب شده این افراد از صحبتهایی که در مدح آخوند خراسانی است، برداشت تحقیر و توهین داشته باشند.
اما آیا واقعا تکیه جناب جوادی آملی بر افغانی بودن آخوند خراسانی برای تحقیر اوست یا تحقیر کسانی که در قم و با شرایط خوب تحصیل میکنند و هنوز نتوانستهاند مثل ایشان مبتکر شوند؟!
ممکن است بعضی با تکیه بر استعمال نادرست و توهینآمیز لفظ افغانی در میان مردم، گمان برند که آیت الله جوادی نیز چنین استعمالی اراده کرده است ولی لفظ افغانی(منسوب به قوم افغان) به خودی خود چنین معنایی را ندارد و سخنان پیشین آیت الله جوادی درباره افغانی بودن مرحوم آخوندی نشانگر عدم اراده چنین معنایی است. چنانچه ایشان در سال ۱۳۹۰ در دیدار اعضای اجرایی کنگره بزرگداشت مرحوم آخوند خراسانی میگوید:
🔻"ما دِیْنی به مرحوم آخوند خراسانی داریم برای اینکه این بزرگوار، بسیاری از اساتید ما را تربیت کرد؛ بسیاری از مراجع را او تربیت کرد؛ اما این را باید با #اشک بگوییم در یک خطبههای نمازجمعه تقریباً با اشک این مطلب را ادا کردیم که حیف و #افغان و افغان و افغان که افغان به این صورت در آمد! این مهد پرورش بزرگان بود. اگر بوعلی است بالأخره از بلخ است، اگر مولوی است بالأخره از بلخ است. و اینچنین نیست که فقط لعل بدخشان از بدخشان باشد، اگر سیّدجمال است از بلخ است، اگر آخوند خراسانی است از هرات است، اینها افغانیاند. آن صحیح بخاری را شما میبینید از افغان است؛ بسیاری از ایرانیهای قدر از این سرزمین برخاستند."
خبرگزاری حوزه
#جریان_شناسی_حوزوی
#علما
@Manahejj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰ابتکارات حجه الاسلام حاج علی اکبری در نماز جمعه امروز
🔻ورود با مردم
🔻برداشتن دو ردیف از نرده هایی که مردم را از مسئولین جدا می کنند
🔻خروج با مردم
🔷حجه الاسلام قرائتی خطاب به امام جمعه:
🔹آقاشدن دردسر دارد.
🔹خطبه ها احسنت؛ قرائت احسنت احسنت.
📌جوانهای زیادی برای اولین بار امروز به نماز جمعه تهران رفتند.
#آخوند_باید_روحانی_باشد
#امام_جمعه_تراز
@Manahejj
🔰کانال دانش پژوهان که از پر مخاطب ترین کانال های حوزوی بود و در زمینه چالش های فرهنگی و اجتماعی مرتبط با حوزه و روحانیت فعالیت می کرد، خبر از توقف موقت فعالیت هایش داد.
📌گروه "مباحثه" هم که تحت مدیریت همین کانال فعالیت می کرد، به تعطیلی کشیده شد.
📌علت توقف این فعالیت ها #فشارهای_غیر_قابل تحمل عنوان شده.
#رسانه_های_حوزوی
@Manahejj
📄آزاداندیشی ممنوع! حتی از نوع مجازی؟!!
🖋غلامعلي بیدار
🔻سالهای زیادی است که غبار فراموشی بر مطالبه رهبری مبنی بر ایجاد فضای آزاداندیشی نشسته است. تا جایی که حوزه علمیه طبق اعلان رسمی دفتر تبلیغات تنها یک کرسی نظریهپردازی آن هم بر سر یک فرع جزیی فقهی برگزار کرده است.
https://goo.gl/61B596
🔻شمار کرسیهای برگزار شده توسط پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه (نماینده شورای انقلاب فرهنگ برای برگزاری کرسی آزاداندیشی در قم) نیز کمیت عددی قابل قبولی ندارد. اینجاست که سرخوردگی نخبگانی در فضای حقیقی برای باز بودن فضا و ارائه آزادانه افکار و نظریات، موجب رویآوری به دیگر فضاها خواهد شد؛ از جمله فضای مجازی.
بنابراین فضاهایی همچون «دانشپژوهان»، محلی میشود برای اعلان آزادانه افکار و تبادل اطلاعات و چه بسا جدلهای احسن و گاه غیر احسن؛ اما این پدیده را باید به فال نیک گرفت و یا همچون فضای حقیقی در اینجا نیز بسته و تنگنظرانه عمل کرد؟!
🔻سؤال این است که سیاست #اهرم_فشار بر چنین پدیدههایی، چه و چگونه است؟ برآیند کلی یک پدیده را باید در نظر گرفت و نگاه تشکیکی به آن داشت یا به صرف چند اشتباه باید وارد فاز برخورد چکشی شد؟!
🔻آنچه مهم است این است که برآیند افکار عمومی در برخوردهای فاقد توجیه و توضیح عقلایی، نه تنها بازخوردهای مطلوبی نخواهد داشت بلکه به تشنج هرچه بیشتر فضا و حرکات غیر گفتمانی و غیر منطقی دامن خواهد زد.
#آزاد_اندیشی
#رسانه_های_حوزوی
@Manahejj