عنوان کتاب: شیعه در آمریکای شمالی
مطالعه وضعیت شیعیان در قاره آمریکای شمالی
نویسنده: علی عسگرییزدی, لیاقت تکیم
مترجم: طاهر رحمانی
ناشر: پردیس قلم. دی ۱۳۹۳
🆔 @MarkazeDonya
مرکز دنیا
عنوان کتاب: شیعه در آمریکای شمالی مطالعه وضعیت شیعیان در قاره آمریکای شمالی نویسنده: علی عسگرییزدی,
#معرفی_کتاب
📙 کتاب "شیعه در آمریکای شمالی" نوشته پروفسور #لیاقت_تکیم و دکتر علی عسگری یزدی
📌 یکی از منابع اصلی و البته محدودی است که در زمینه مطالعه وضعیت شیعیان در #آمریکای_شمالی به چاپ رسیده است. به گفته مؤلف، کل پروژه در حدود ده سال زمان برده است و تلاش بر این بوده که تمام مصاحبهها، گزارشات و آمارها بهصورت شخصی یا نقل مستقیم انجام گیرد.
🔹 مؤلف در فصل اول به سیر تاریخ ورود #مسلمانان و همچنین #شیعیان به #آمریکا پرداخته است و بنا بر برخی احتمالات غیررسمی، حتی ورود مسلمانان به آمریکا را قبل از کشف این کشور توسط کریستفر کلمب تخمین میزند.
🔹 تمرکز کتاب در فصل دوم به #مراکز_اسلامی و شیعی در آمریکای شمالی معطوف شده است. علاوه بر نام بردن از مهمترین مراکز و پایگاههای اسلامی در آمریکای شمالی، بحث از چالشهای این مراکز از قبیل معضلات جوانان و فاصله گرفتن آنها از مراکز اسلامی، قومگرایی و مسئله زنان مورد بررسی مولف بوده است. پروفسور لیاقت تکیم در این بخش نمونههای متعددی از اختلافات قومی و نژادی و دخالت فرهنگ در دین را متذکر میشود.
🔹 در فصل سوم، گزارش آماری از مراکز متعدد در آمریکای شمالی ارائهشده است. این اطلاعات بهصورت موسمی و مناسبتی قابلاستفاده میباشد. ازجمله إلِمانهای این گزارش نام سازمان، آدرس، عالم مقیم، تعداد اعضاء نژاد، سال تأسیس، زبان برنامهها، چالش کنونی و چشماندازهای آینده میباشد.
🔹 فصل چهارم به نقش رهبری و مرجعیت و تاریخ حضور فعال آنها در منطقه آمریکای شمالی اشارهمیکند. #آیتالله_خویی اولین مرجع شیعی است که به راهاندازی یک مرکز اسلامی و حل مسائل شیعیان این منطقه رسیدگی کرده است. مشکل اصلی رهبری تشیع در این منطقه، اختلافات فقهی و مبنایی علماء و مراجع در موضوعاتی مثل رؤیت هلال، مسئله ارتباط جوانان، تکنولوژی، فتاوای سنتی است. از دیگر نکات حائز اهمیت، بومی نبودن علماء و عدم آشنایی آنها با جوامع غربی است.
🔹 آخرین فصل کتاب به تطبیق فعالیتهای تبلیغی #اهل_سنت و شیعه پرداخته است. همانطور که قابل پیشبینی است، سنیها در این عرصه نسبتاً موفق عمل کردهاند درحالیکه شیعه اساساً کار تبلیغی انجام نمیدهد. مراکز اسلامی صرفاً به برگزاری اعمال عبادی خود مشغول هستند و هیچ حرکتی برای جذب سایر مردم از خود نشان نمیدهند. از طرفی، مؤلف کتاب قائل است که شیعه شدن یک فرآیند است و نه یک پدیده. بنابراین باید برنامهریزی بلندمدت برای افرادی که تازه شیعه هستند، چه ازلحاظ اجتماعی، فرهنگی و چه ازلحاظ اقتصادی و سیاسی صورت بگیرد. این در حالی است که جامعه شیعه در خواب غفلت به سر میبرد.
🗞 منبع: http://maraminstitute.com/books/13602
🆔 @MarkazeDonya
مرکز دنیا
#معرفی_کتاب 📙 کتاب "شیعه در آمریکای شمالی" نوشته پروفسور #لیاقت_تکیم و دکتر علی عسگری یزدی 📌 یکی از
شیعه در آمریکاي شمالی ـ دکتر لیاقت تکیم.pdf
1.6M
کتاب شیعه در آمریکای شمالی
نوشته پروفسور #لیاقت_تکیم و دکتر علی عسگری یزدی
🆔 @MarkazeDonya
👌 تشبیهی زیبا در مورد این حدیث امیرالمؤمنین (ع) که بر روی قبر اسلام شناس منصف و مشهور آلمانی #آنه_ماری_شیمل هم نقش بسته است:
🔻"الناس نیام فإذا ماتوا انتبهوا"
🔺 "The people are asleep and only wake when they die."
✏️ When they die, they wake and never go to sleep again. But then it is too late. Then they are like someone who wakes up when the train has gone, when the airplane has flown. At that time, there is no use or benefit in going to the airport because, although you are now awake, you have already missed the flight. All you can do is to blame yourself and be regretful. You might say that you will catch the next flight but unfortunately there are no more flights. It is the end of the world, that was the last flight and we missed it because we were asleep.
📗 Dr. Shomali, "Self-Development", P.44
🆔 @MarkazeDonya
📼 گوشههایی از مصاحبه خواندنی دوستان ما با خانم سمیه یونس، بانوی شیعه و فعال #آرژانتینی؛ نکات و درسهای خوبی در آن است:
🚩 من در سن 19 سالگی به همراه خواهرم در شهری که هیچ محجبهای نبود با حجاب شدیم و این برای ما بسیار سخت بود، در آن دوره هیچکس چیزی از #حجاب نمیدانست و دلیل کار ما را نمیفهمیدند. البته در حال حاضر در منطقه ی ما زنانی که از حجاب استفاده می کنند حدوداً ده نفرند که دو نفر از آنها دختران من هستند که به دانشگاه هم می روند و هیچ مشکلی در استفاده از حجاب ندارند و هیچ کس به این خاطر آنها را اذیت نمیکند. اتفاقا به خاطر رفتار اسلامی شان الگو نیز هستند .
🚩 شرایط برای ما بسیار سخت پیش میرفت، حتی مدتی برای ثبت شدن عکس با حجاب اسلامی در کارت های شناسایی خود با مشکل مواجه بودیم، ولی بحمدلله با تلاش بسیار زیاد مسلمانان، بانوی مسلمان آرژانتینی قانوناً این حق را پیدا کرد که در کارت شناسایی و گذرنامه اش عکس با حجاب خود را به ثبت برساند.
🚩 یکی از بانوان میگفت "من در محل کار نماز نمیخوانم، چون با حالت متعجبانه به من نگاه میکنند". انسان باید جایگاه خود را ثابت کند، زمانی که من برای خودم ارزش قائل باشم دیگران نیز برای من ارزش قائل خواهند بود. وقتی آنقدر برای خود ارزش قائل میشوم که بگویم "اینجا، این گوشه میخواهم نماز بخوانم" همین کار را در مقابل بقیه نیز میتوانم انجام دهم، اینگونه بقیه نیز به من احترام خواهند گذاشت، یک اتفاق عجیب و ماوراءطبیعی نیست.
🚩 سوالات مردم فرصتی ایجاد می کند تا ما در مورد حقیقت مسائلی که در حال رخ دادن در جهان امروز است بتوانیم توضیح دهیم.
👈 متن کامل این مصاحبه را اینجا بخوانید: http://fa.abna.cc/6YsV
🆔 @MarkazeDonya
👇 قابل توجه دوستان ساکن تهران علاقه مند به #مطالعات_اسلامی
✅نشست "مطالعات اسلام شناسی در #آفریقا"
✔به زبان انگلیسی
🔶️ با حضور دکتر "مانیراج سوکداون"
Dr. Maniraj Sukdaven
دکتری رشته مطالعات دین و استاد برجسته دانشگاه پرتوریای #آفریقای_جنوبی
⏳زمان: دوشنبه ۸ بهمن ماه
ساعت 10:30 الی 12
▪️مکان: سالن جلسات دانشگاه مذاهب اسلامی
🆔 @MarkazeDonya
🚩 در حال ترجمه تحقیقی در یکی از موضوعات سیاسی ـ اسلامی هستم که به تازگی در یکی از دانشگاههای #فلسطین_اشغالی نوشته شده است. در قسمتی که نویسنده مشغول ارائه "پیشینه تحقیق" (literature review) است میگوید:
📍 "منابع عربیای هم در کتابشناسی تحقیق من هستند که در #اسراییل موجود نیستند. در آینده نزدیک، برای دسترسی به آنها به کتابخانههای مناسب مراجعه خواهم کرد"!
‼️ برایم عجیب بود. همیشه شنیده بودیم که آنها کاملترین منابع را در کتابخانههای دانشگاهشان دارند. حال یا این ادعا درست نیست یا این کتابهایی که میگوید خیلی کتابهای خاصی هستند!
🆔 @MarkazeDonya
🌱🌱عمود خیمه
👈 اهل #آفریقای_جنوبی🇿🇦 بود و پنجاه ساله. گپی نیم ساعته در مورد وضعیت شیعیان کشورش داشتیم. در آخر به او گفتم اگر بخواهی با جوانان ایرانی صحبتی داشته باشی چه میگویی؟ بگو تا من ضبط کنم و به یادگار داشته باشم. اینطور گفت:
📼 گاهی حس میکنم برخی جوانان ایرانی ارزش #انقلاب و کشورشان نمیدانند و چون خود غرق این نعمت بزرگ هستند اهمیت خودشان و نقش کشورشان در معادلات جهانی را درک نمیکنند.
🎙 گفت سخن من با جوانان ایران این است که: بدانید که اگر مشکلی برای کشور شما و انقلاب شما پیش بیاید همه ما شیعیان در تمام دنیا زمین میخوریم. ما به اعتبار #ایران میتوانیم حرفی برای گفتن داشته باشیم. کمک مالی مد نظر من نیست، پشتگرمی همه مظلومان جهان به شماست.
👌 موفقیت شما موفقیت ماست. ایران چون شمعی در میان تاریکی دنیا میدرخشد. برادران و خواهران عزیز ایرانی من! بدانید که انقلاب شما و کشور شما چون عمود خیمه شیعه است؛ اگر این عمود بشکند و فروبریزد، این فقط شما نیستید که زمین خوردهاید، بلکه همه ما در تمام نقاط دنیا که تحت نام شیعه هستیم فروخواهیم ریخت و تا سالها به این آسانی توان سربرآوردن نخواهیم داشت.
🙏 آخرین پیامش هم این بود که: من به شما التماس میکنم، از آنچه دارید پاسداری کنید! میراث امام را زنده نگه دارید!
🖍پ.ن:
هر گاه یاد کلمات او میافتم و صوت سخنانش را گوش میدهم تنم میلرزد!
🆔 http://eitaa.com/joinchat/2717188096Cdd9110ea98
🆔 @MarkazeDonya
👆 این آخرین پست یکی از دوستانمان است که در یکی از دانشگاههای کشور #زیمبابوه در حال تدریس دروس مرتبط با اسلام است و در تدارک برگزاری کنفرانسی بینالمللی در آنجا با موضوع "جایگاه زن در اسلام، مسیحیت و ادیان بومی آفریقا" هستند.
🗝 موضوعی که اشاره میکنند بسیار مهم است. متأسفانه اکثریت قریب به اتفاق ما در نگارش ضعیف هستیم. اگر میخواهیم در فضای #آکادمیک بینالملل موفق باشیم چارهای جز درست و زیبا نوشتن نداریم. و این تمرین میخواهد و مطالعه زیاد و یادگیری فنون و اصطلاحات.
📝 کار میبرد. یک شبه درست نمیشود. نوشتن یک مهارت است که باید قدم به قدم و به مرور تقویت شود.
🆔 @MarkazeDonya
«وقف برای علم از نوع امریکایی»🇺🇸
«چرا علم در امریکا پیشرفت میکند؟»
با مشاهدهی این آمار سرتان سوت خواهد کشید!
#کیوان_ابراهیمی، دانشجوی ایرانی دانشگاه آیوا آمریکا مطلب جالبی در مورد هزینههای دولت #آمریکا برای پیشرفت علمی در دانشگاهها را در کانال خود منتشر کرد. واقعاً رقم های کلانی است:
امریکاییها مبلغ غیر قابل تصور ۱.۴ میلیارد دلار را فقط در سال گذشته به ترویج علم در دانشگاه هاروارد اهدا کردند. استنفورد و کلمبیا با ۱.۱ میلیارد دلار در جایگاههای بعدی اند.
در مجموع به ده دانشگاه اول، تنها طی یک سال بیش از ۸.۵ میلیارد دلار اهدا شده است، با دلار ۱۱ هزار تومانی که حساب کنیم به تومان میشود:
93,500,000,000,000
یعنی ۹۳ هزار میلیارد تومان
تازه این عدد مربوط به ده دانشگاه اول است و بقیه را که حساب کنیم بیشتر هم میشود؛ کل مبالغ اهدایی به دانشگاههای امریکایی در سال ۲۰۱۸ به گفتهی statista مبلغ ۴۶.۷۳ میلیارد دلار بوده. به تومان میشود:
514,030,000,000,000
یعنی ۵۱۴ هزار میلیارد تومان
تازهتر، این عدد فقط مربوط به یک سال است و اگر مبالغ اهدایی برای ترویج علم و پیشرفت دانش و تکنولوژی در دهههای اخیر را حساب کنیم به مبالغ گزافتری میرسیم.
تازهترتر (!)، این مبالغ جدا از بودجهی دانشگاهها، شهریههای دریافتی از دانشجویان و گرنتهای اهدایی به اساتید و مراکز علمی و پژوهشیست. همه را که با هم جمع بزنیم و کل مبالغی که صرف توسعهی علمی میشود را جمع کنیم، سرمان بیشتر سوت خواهد کشید.
رشد علم بدون هزینه دادن میسر نمیشود و این نمونه، تنها یکی از علتهای رشد علم در امریکا را نشان میدهد.
پیشتر در فیلمی به ریز مبالغ اهدایی به دانشگاه برکلی در سال ۲۰۱۷ پرداخته بودیم:
«هدایای گزاف و پرتعدادِ خیرین امریکایی به کتابخانهی دانشگاه برکلی» t.me/K1inUSA/5704
https://t.me/K1inUSA/6054
🆔 @MarkazeDonya
مرکز دنیا
«وقف برای علم از نوع امریکایی»🇺🇸 «چرا علم در امریکا پیشرفت میکند؟» با مشاهدهی این آمار سرتان سوت خ
کمکهای شگفتانگیز دولت #آمریکا به ده دانشگاه برترش در سال 2018
🆔 @MarkazeDonya
مرکز دنیا
«وقف برای علم از نوع امریکایی»🇺🇸 «چرا علم در امریکا پیشرفت میکند؟» با مشاهدهی این آمار سرتان سوت خ
➕ اضافه میکنم جملهای از بیانیه اخیر (#گام_دوم_انقلاب) رهبر فرزانهمان را:
دانش، آشکارترین وسیلهی عزّت و قدرت یک کشور است. روی دیگر دانایی، توانایی است. دنیای غرب به برکت دانش خود بود که توانست برای خود ثروت و نفوذ و قدرت دویستساله فراهم کند و با وجود تهیدستی در بنیانهای اخلاقی و اعتقادی، با تحمیل سبک زندگی غربی به جوامع عقبمانده از کاروان علم، اختیار سیاست و اقتصاد آنها را به دست گیرد.
➕ و همچنین حدیثی از امیرمؤمنان (ع):
«العلمُ سلطانٌ مَن وَجَدَهُ صال و مَن لَم یَجِده صیلَ علیه»؛ علم اقتدار است. هر کس این قدرت را به چنگ آورد، میتواند تحکم کند (میتواند غلبه پیدا کند) و هر کسی که این اقتدار را به دست نیاورد، بر او غلبه پیدا خواهد شد (دیگران بر او قهر و غلبه پیدا میکنند؛ به او تحکم میکنند.)
🆔 @MarkazeDonya