✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️کدام یک از آیات قرآن به #آيه_حكمت معروف است و در شأن چه كسی نازل شده است؟
🔷در آيه ۲۶۹ سوره «بقره» مى خوانيم: «يُؤتِى الْحِكْمَةَ مَنْ يَشاءُ وَ مَنْ يُؤتَ الْحِكْمَةَ فَقَدْ اوتِىَ خَيْراً كثيراً؛ خداوند #دانش و #حكمت را به هركس بخواهد [و شايسته باشد] مى دهد و به هر كس دانش داده شود خير فراوانى داده شده است». حاكم حسكانى در «شواهد التنزيل» از ربيع بن خيثم نقل مى كند كه نام #على (عليه السلام) را نزد او بردند، گفت: «لَمْ اَرِهِم يَجِدُونَ عَلَيْهِ فى حُكْمِهِ وَ اللهُ تَعالى يَقُول وَ مَنْ يُؤتَ الْحِكْمَةَ فَقَدْ اوتِىَ خَيْراً كَثيراَ؛ نديدم كسى از مردم بتواند ايرادى بر حكم و داورى آن حضرت بگيرد و خداوند متعال مى گويد كسى كه دانشى به او داده شده است خير فراوانى به او داده شده است». [۱]
🔷در همان كتاب چند حديث ديگر به همين معنى يا نزديك به آن نقل شده است. در ضمن از ابن عباس نيز نقل مى كند كه #پيامبر_اكرم (ص) فرمود: «مَن اَرادَ اَن يَنْظُرَ اِلى اِبْراهِيْمَ فى حِلْمِهِ وَ اِلى نُوْحِ فى حِكْمَتِهِ وَ اِلى يُوسُفَ فى اِجْتِماعِهِ فَلْيَنْظُر اِلى عَلىِّ بْنِ اَبى طالِب؛ كسى كه مى خواهد به ابراهيم در حلمش، و به نوح در حكمتش، و به يوسف در مردم داريش بنگرد؛ نگاه به #على_بن_ابیطالب (ع) كند». [۲]
🔷و در جاى ديگر از ابى العمراء نقل مى كند كه: ما نزد پيامبر (ص) بوديم، #على (ع) به سوى ما آمد، #رسول_خدا (ص) فرمود: «مَنْ سَرَّهُ اَنْ يَنْظُرَ اِلى آدَمَ فى عِلْمِهِ وَ نُوح فى فَهْمِهِ وَ اِبْراهيمَ فى خُلَّتِهِ فَلْيَنْظُر اِلى عَلِىِّ بْن اَبيطالب؛ كسى كه خشنود مى شود كه به آدم (ع) در علمش نگاه كند و به نوح (ع) در فهمش و به ابراهيم در مقام خليل اللّهي اش پس نگاه به #على_بن ابیطالب (ع) كند [كه همه اين صفات در او جمع است]». [۳] و نيز از عبدالله بن عباس نقل مى كند كه نزد رسول خدا (ص) بودم، درباره #على (ع) از او سؤال شد فرمود: «قُسِّمتِ الْحِكْمَةُ عَشَرَةِ اَجْزاءَ فَاُعْطِىَ عَلى تِسْعَةُ اَجْزاءَ وَ اُعْطِىَ النّاسُ جُزْءً واحِداً؛ #دانش و #حكمت به ده قسمت تقسيم شده، نه قسمت آن به #على (ع) داده شده و يك قسمت آن به همه مردم». [۴]
🔷اين تعبيرات به خوبى نشان مى دهد كه در #امت_اسلامى بعد از #پيامبر_اكرم (ص) كسى در #علم و #دانش و #حكمت، به پاى #على (ع) نمى رسد و از آنجا كه مهمترين #ركن_امامت، #علم و #حكمت است، لايقترين فرد براى #امامت و #خلافت بعد از #پيامبر_گرامى_اسلام (ص) او بوده است. در صحيح ترمذى نيز آمده است كه #پيامبر_اكرم (ص) فرمود: «اَنَا دارُ الْحِكْمَةِ وَ عَلِىٌّ بابُها؛ من خانه دانشم و #على (ع) درب آن خانه است». [۵] مسلّم است كه هر كسى بخواهد وارد خانه اى شود بايد از در وارد گردد، همانگونه كه #قرآن_مجيد نيز دستور داده است: «وَ أتُوا الْبُيُوتَ مِنْ اَبْوابِها؛ و از در خانه ها وارد شويد». [بقره، ۱۸۹] بنابراين هر كس مى خواهد به #خزائن_علم و #دانش #پيامبر_اسلام (ص) راه يابد، بايد از #على (ع) آغاز كند و كليد اين گنجينه را از او بطلبد.
پی نوشت ها:
[۱] شواهد التنزيل لقواعد التفضيل، حسكانى، عبيد الله بن احمد، تحقيق: محمد باقر محمودى، سازمان چاپ و انتشارات وزارت ارشاد اسلامى، چ اول، ۱۴۱۱ ق، ج ۱، ص ۱۳۸، [سوره بقره، آيه ۲۶۹]، ح ۱۵۰
[۲] همان، ص ۱۳۷، [سوره بقره، آيه ۲۶۹]، ح ۱۴۷
[۳] همان، ص ۱۰۰، [سوره بقره، آيه ۳۱]، ح ۱۱۶
[۴] همان، ص ۱۳۵، [سوره بقره، آيه ۲۶۹]، ح ۱۴۶
[۵] الجامع الصحيح سنن الترمذي، محمد بن عيسى أبو عيسى الترمذي السلمي، تحقيق: أحمد محمد شاكر و آخرون، دار إحياء التراث العربي بيروت، بی تا، ج ۵، ص ۶۳۷، كتاب المناقب، باب مناقب على بن ابيطالب، ح ۳۷۲۳
📕پیام قرآن، مکارم شیرازی، ناصر، با همکاری جمعی از فضلا و دانشمندان، دارالکتب الاسلامیه، ۱۳۸۶ ش، چ ششم، ج ۹، ص ۲۷۱
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#امام_علی #امیرالمؤمنین #علی
✨🔸✨🔸✨🔸✨🔸✨
✨
⭕️طبق روایات و تفاسیر اهل سنت #آيه_انفاق در شأن چه کسی نازل شده است؟
🔷در آيه ۲۷۴ سوره «بقره» میخوانیم: «اَلَّذينَ يُنْفِقُونَ اَمْوالَهُمْ بِاللَّيلِ وَ النَّهارِ سِرّاً وَ عَلانِيَةً فَلَهُمْ اَجْرُهُمْ عِنْدَ رَبِّهِمْ وَ لَاخوفٌ عَلَيْهِمْ وَ لَا هُمْ يَحْزَنُونَ؛ كسانى كه #اموال_خود را شب يا روز، پنهان يا آشكار انفاق مى كنند، مزدشان نزد پروردگارشان [محفوظ] است؛ نه ترسى بر آنهاست و نه اندوهگين مى شوند». بدون شك مفهوم آيه كلّى و جامع است و تشويق به انفاق در راه خدا در اشكال مختلف است، آشكارا و پنهان، در شب و روز و به كسانى كه انفاق مى كنند بشارت عظيمى مى دهد که هم پاداششان نزد پروردگارشان بزرگ است و هم [اين كه] خوف و اندوهى از گذشته و آينده نخواهند داشت؛ ولى از #روايات_اسلامى استفاده مى شود كه #فرد_شاخص_آن، #امیرالمؤمنین #امام_على (ع) است؛ زيرا در #شأن_نزول اين آيه، #روايات_بسيارى وارد شده كه نشان مى دهد نخستين بار درباره #امام_على (ع) نازل گشت.
🔷ابن عبّاس مى گويد: اين آيه درباره #على_بن_ابيطالب (ع) نازل شد او فقط #چهار_درهم داشت، درهمى را در #شب، درهمى را در #روز، درهمى را #آشكارا و درهمى را #پنهان در راه خدا انفاق كرد. #رسول_خدا (ص) فرمود: «ما حَمَلَكَ عَلى هذا؟؛ چه چيز تو را بر اين كار واداشت؟»، عرض كرد: «حَمَلَنى عَلَيْها رَجاءَ اَنْ اَسْتَوجِبُ عَلَى اللهِ ماوَعَدَنى؛ براى اين بود كه وعده اى را كه خدا به من داده است استحقاق پيدا كنم»، #رسول_خدا (ص) فرمود: «اَلا ذلِكَ لَكَ؛ آگاه باش كه اين وعده درباره تو تحقّق يافت»، در اين هنگام #آيه_فوق نازل گشت. اين حديث را حاكم حسكانى در «شواهد التنزيل» به اضافه هفت حديث ديگر! به همين مضمون از طرق مختلف آورده است. [۱]
🔷سيوطى در «الدّرالمنثور» از طرق متعدّد، همين مضمون را از ابن عبّاس نقل مى كند، كه اين #آيه درباره #على_بن_ابيطالب (ع) نازل شده، #حضرت_علی (ع) چهار درهم داشت، درهمى را در شب، درهمى را در روز، درهمى را پنهان و درهمى را آشكارا انفاق كرد و اين آيه نازل شد. [۲] معنى اين حديث آن است كه #امام_على (ع) براى جلب #خشنودى_خداوند بوسیله #مسأله_انفاق از هر درى وارد مى شد؛ اوّلا: آنچه در بساط داشت در راه خدا #انفاق كرد، ثانياً در شب و در #حال_مختلف (پنهان و آشكار) #انفاق كرد و در روز نيز در دو حالت مختلف (پنهان و آشكار) انفاق نمود. اين ايثار و اخلاص آميخته با اشتياق فراوان براى جلب رضاى خداوند از هر طريق ممكن، مقبول درگاه الهى واقع شد و آيه شريفه نازل گشت. از كسانى كه روايت فوق را نقل كرده اند، محبّ الدين طبرى در «ذخائر العقبى» و سبط بن جوزى در «تذكره» و علامه گنجى در «كفاية الطّالب» و مفسّر معروف قرطبى در تفسيرش و گروهى ديگر اين حديث را به عين همان عبارت يا با تفاوت مختصرى در كتاب هاى خود آورده اند.
🔷شبلنجى در «نورالابصار» و شيخ سليمان قندوزى در «ينابيع المودة» نيز آن را ذكر كرده اند. نويسنده فضائل الخمسه در كتاب خود اين حديث را از گروه ديگرى نيز نقل مى كند از جمله ابن اثير در «اسد الغابه» و ابن حجر در «الصّواعق المحرقه» و واحدى در «اسباب النّزول». اين احاديث را با جمله اى از ابن ابى الحديد معتزلى پايان مى دهيم: او به هنگام برشمردن #صفات_والاى #امام_علی (ع) هنگامى كه به مسأله جود و سخاوت مى رسد، بعد از اشاره به آيات سوره «هَل آتى» مى گويد: «وَ رَوَى الْمُفَسِّرونَ اَنَّهُ لَم يَمْلِكْ اِلاّ اَرْبَعَةَ دَراهِمَ، فَتَصَدَّقَ بِدِرْهَم لَيْلا، وَ بِدِرْهَمِ نَهاراً، وَ بِدِرْهَمِ سِرّاً، وَ بِدِرْهَمِ عَلانِيَةً، فَاَنْزِلَ فيهِ اَلَّذينَ يُنْفِقُونَ اَمْوالُهُمْ...؛ مفسّران نقل كرده اند كه #على (ع) فقط #چهار_درهم داشت، درهمى را در #شب و درهمى را در #روز، درهمى #پنهانى و درهمى #آشكار #انفاق كرد و خداوند اين آيه را درباره او نازل فرمود». [۳] اين تعبير نشان مى دهد كه مسأله در ميان مفسّران مورد اتفاق يا لااقل مشهور است.
پی نوشت:
[۱] شواهد التنزيل لقواعد التفضيل، حسكانى، عبيدالله بن احمد، تحقيق: محمودى، محمد باقر، سازمان چاپ و انتشارات وزارت ارشاد اسلامى، ۱۴۱۱ ق، چ اول، ج ۱، ص ۱۴۰
[۲] الدر المنثور فى تفسير المأثور، سيوطى، جلال الدين، كتابخانه آية الله مرعشى نجفى، قم، ۱۴۰۴ ق، ج ۱، ص ۳۶۳
[۳] شرح نهج البلاغة، ابن أبي الحديد، محقق / مصحح: محمد ابراهيم، کتابخانه آية الله مرعشي نجفي، قم، ۱۴۰۴ ق، چ اول، ج ۱، ص ۲۱، (القول فى نسب أمير المؤمنين علی(ع) و ذكر لمع يسيرة من فضائله).
📕پیام قرآن، مکارم شیرازی، ناصر، با همکاری جمعی از فضلا و دانشمندان، دارالکتب الاسلامیه، تهران، ۱۳۸۶ ش، چ ششم، ج ۹، ص ۳۷۵
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#امام_علی #امیرالمؤمنین #علی
⭕️مجاهدات و شکوفایی اسلام
🔹در صدر اسلام #امیرالمومنین - سلام الله علیه - بزرگمرد اسلام، بزرگمرد دنیا، با مجاهدات بزرگ خود #اسلام را رشد داد؛ اسلام را شکوفا کرد. امیرالمومنین - سلام الله علیه - با شیعه بزرگوار خود در جنگهای بزرگ اسلام پیشقدم بود.
بیانات حضرت امام ۵۷/۱۲/۱۸
منبع: سایت جامع امام خمینی (ره)
#امام_علی
#امیرالمومنین
#امام_خمینی
⭕️پرداخت حقوق الهی
🔹پرداخت #حقوق_الهی (مانند خمس و زکات و صدقه)، سبب #نموّ_مال و #تهذیب آن است، و اگر کسی این کار را بکند، مالش ترقّی کرده و زیاد می شود.
بیانات حضرت آیت الله بهجت(ره)
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت
#آیت_الله_بهجت
🔴 انبار مواد قابل اشتعال در اتش سوخت
🔹️بامداد امروز دوشنبه آتش سوزی در انبار محل نگهداری روغن موتور ومواد قابل اشتعال در یکی از مقرهای پشتیبانی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در منطقه ماهیدشت کرمانشاه موجب وارد امدن خسارت به یک سوله شده است.
🔹️این رخداد هیچ گونه تلفات جانی نداشته است. با اقدام به موقع عوامل امدادی حاضر در محل،اتش سوزی مهار شده است.
🔹️تیم های کارشناسی از ابتدای وقوع آتش سوزی برای بررسی همه جانبه در مورد علت این رخداد در محل حاضر شده اند./نور نیوز
🔴 ارتباط برخی عناصر داخلی با ارگان های جاسوسی خارجی در دروغ پراکنی های رسانه ای چیست؟ / ضرورت برخورد با زنجیره ضدامنیتی
🔹️ یک فایل صوتی قدیمی که قبلا هم منتشر شده و در اینترنت موجود است، از مکالمه فرمانده سابق سپاه درباره یک پرونده قضایی که خود سپاه کشف و پیگیر برخورد با آن بوده و محتوای فایل هم صداقت و جدیت در مبارزه با فساد را نشان می دهد، برای چندمین بار توسط رسانه وابسته به سرویس های جاسوسی خارجی منتشر میشود تا زمینه برای انتقام از اصلی ترین مجموعه شناسایی و کشف مفاسد اقتصادی و امنیتی کشور یعنی سپاه فراهم شود.
🔹️برخی عناصر ضد امنیتی داخلی که عامدانه در پی تضعیف امنیت ملی و اقتدار منطقه ای ایران هستند، با وارونه نمایی محتوای فایل صوتی و بدون اشاره به آنچکه گفته شده، در یک اقدام هماهنگ، حلقه دوم فضاسازی ضدانقلاب علیه کشور را در تکمیل زنجیره عملیات روانی دشمن با انتشار دروغ انجام می دهند!
🔹️عناصری که در ماجرای ارسال یک فایل صوتی از جواد ظریف به شبکه های سعودی نیز دقیقا همین نقش را بازی کرده ولی هیچ برخوردی با عاملان آن نشد! موضوعی که حسام آشنا، مشاور حسن روحانی در آن مشکوک دانسته شد و حتی در آن روزها باعث برکناری وی و مظلوم نمایی های نخ نمایی مثل توییت آیات قرآن و انتشار تصاویر مستاصل از خودش از پناه بردن به اماکن متبرکه و... شد.
🔹️ به نظر می رسد، عدم برخورد با چنین همکاری ها و طراحی های عملیات روانی افرادی مانند آشنا، عبدی، تاج زاده، ابطحی و... که بر مبنای دروغ و قلب واقعیت ها انجام میشود عملا یک شبکه اپوزیسیونی داخلی کاملا همسو با رسانه های وابسته به سرویس های جاسوسی را به وجود آورده است.
🔹️همچنین عدم رسیدگی قضایی، حقوقی و امنیتی برای اثبات جرم این عناصر در همکاری با خارج از کشور، عملا موجب اعتبار بخشی به این دروغ پراکنی ها شده است.
🔴 واکنش ایران به تحولات اوکراین
سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری:
🔹ما از افزایش تنش بین اوکراین و روسیه اعلام نگرانی میکنیم.
🔹در تارنمای وزارت امور خارجه، وضعیت سفر به اوکراین قرمز اعلام شده است.
🔹جمهوری اسلامی با دقت و حساسیت اتفاقات در اوکراین را پیگیری میکند.
🔹آمادگی این را داریم که برای حل تنش بین روسیه و اوکراین، هر کاری را انجام دهیم.
🔴حاجی بابایی: نگرانی شدیدی در جامعه برای حذف ارز ترجیحی وجود داشت/ ۹ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای سال آینده مصوب شد
🔸رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۱ در نشست خبری:
🔹بودجه سال آینده هزار و ۳۷۲ هزار میلیارد تومان تقدیم مجلس شد.
🔹دولت موفق نشد برای رقم ۲۰ درصد برداشت از صندوق توسعه تاییدیه بگیرد.
🔹در نتیجه این اتفاق، ۱۳۷ هزار میلیارد تومان منابع دولت کاهش پیدا کرد و برای آن مصارف هم تعیین شده بود.
🔹 ۸۰ هزار میلیارد تومان به مبلغ دولت برای یارانه اضافه کردیم که به ۲۲۰ هزار میلیارد تومان رسید.
🔹نگرانی شدیدی در جامعه برای حذف ارز ترجیحی وجود داشت.
🔹کمیسیون تلفیق در کنار مردم قرار گرفت و ۹ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای سال آینده مصوب کرد.
🔹 ۴ میلیارد دلار ارز ترجیحی به صورت ریالی برای گندم اختصاص دادیم.
🔹یارانه کالاهای اساسی، دارو و گندم حدود ۲۵۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود.
🔹دولت این رقم را ۱۷۲ هزار میلیارد تومان پیش بینی کرده بود.
🔹قیمت گندم برای سال آینده ۹ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شد.
🔴مرندی: هنوز برای نتیجهگیری در وین خیلی زود است
مشاور رسانهای هیات مذاکرهکننده ایران در وین:
🔹با وجود این که احتمال قابل ملاحظهای برای توافق در وین وجود دارد، برای نتیجهگیری مذاکرات زود است.
🔹احتمال قابل توجهی وجود دارد که توافقی انجام شود.چون ما شاهد حرکاتی از سوی آمریکا و اروپا هستیم. اما احتمال این هم وجود داد که [توافقی] در کار نباشد. همه چیز به واشنگتن و این که آیا واقعا آن [توافق] را میخواهند، بستگی خواهد داشت.
🔴توافق سازمان بسیج مستضعفین با وزارت نیرو برای آبرسانی به ۷۲۰۰ روستا
🔸سردار سلیمانی رئیس سازمان بسیج مستضعفین:
🔹سازمان بسیج مستضعفین با وزارت نیرو توافق کرده تا ۳ سال آینده به ۷۲۰۰ روستای فاقد آب آشامیدنی با استفاده ار ظرفیت گروههای جهادی کار آبرسانی را به سرانجام برساند.
🔴واکنش تند سخنگوی وزارت امور خارجه به سخنان شنیع یمی از مقامات عربستانی
🔹 سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص اظهارات وزیر امور اسلامی عربستان گفت: این اظهارات بی ارزش و مهندسی شده هستند و با اهداف خاصی گفته میشوند.
🔹 این اظهارات حاکی از آن است که برخی در عربستان سعودی همچنان بر طبل نادانی خود میکوبند و تلاش میکنند با اهداف خاص از فضاهای بین المللی و جمع های مسلمانان برای فرافکنی و عقده گشایی استفاده بکنند.
🔹 آن چه امروز در یمن پس از هفت سال جنگ در حال رخ دادن است با چنین اظهاراتی قابل پوشاندن نیست.
🔴 واقعیت فایل صوتی سپاه چه بود؟
🔹 شرکت یاس در بحبوحه درگیری میدانی نیروی قدس سپاه با تکفیریها در شرایطی که دولت وقت حاضر به پشتیبانی از رزمندگان در میدان نبود باهدف اینکه از طریق اجرای پروژههای عمرانی منابع مالی لازم را برای پشتیبانی از جبهه مقاومت تأمین کند تأسیس میشود و چون بیرون از ساختار سپاه و شهرداری ایجادشده بود سیستمهای نظارتی این دو نهاد نتوانسته بودند نظارت موثری را از فعالیت این شرکت داشته باشند
🔹 سردار جعفری بهعنوان فرمانده وقت سپاه در یک جلسه، گزارش یک تخلف را در مورد این شرکت از سوی معاون اقتصادی وقت سپاه دریافت میکند و خواهان پیگیری و بررسی بدون ملاحظه، انحلال شرکت مذکور و نهایتاً ارجاع به دستگاه قضایی میشود و محمود سجادینیا و عیسی شریفی دو نفر اصلی در تخلف صورت گرفته که افرادی از بیرون سپاه بودند با پیگیریهای انجامگرفته توسط مسئولان ارشد سپاه، دادگاهی شده و محکوم میشوند
🔹 عیسی شریفی به ۲۰ سال حبس و رد مال ۴۸۰ میلیارد تومانی محکوم میشود و هماکنون نیز در زندان دوران محکومیت خود را به سر میبرد؛ محمود سیف نیز به ۳۰ سال زندان و رد مال محکوم میشود
🔹 نکته مهم در این ماجرا، تلاش فرماندهان سپاه از جمله عزیز جعفری، شهید قاسم سلیمانی و محمدباقر قالیباف برای روشن شدن تخلف و دادگاهی شدن متخلفان است. / فارس