▪️۲۶ ذیالحجّه ضربه خوردن توسط ابولؤلؤ
▪️ابولؤلؤ غلام مغیره بن شعبه
۹۰/۱۱/۱۳
#مناسبات_ماه_ذیالحجه
@mohamad_hosein_tabatabaei
#حدیث
☘بنا به نقل، امیرالمؤمنین علیه السّلام فرمودند:
اى نفوس گوناگون، و دلهاى پراكنده، اى كسانى كه بدنهاتان حاضر، و عقولتان از شما پنهان است، شما را به سوى حق مىكشم و شما همچون رميدن بزغاله از غرّش شير رم مىكنيد بعيد است بتوانم به وسیلهٔ شما تاريكى را از چهرهٔ عدالت برطرف كنم، يا كژى را كه به حق رسيده، راست نمايم.
☘أَيَّتُهَا النُّفُوسُ الْمُخْتَلِفَةُ وَ الْقُلُوبُ الْمُتَشَتِّتَةُ، الشَّاهِدَةُ أَبْدَانُهُمْ وَ الْغَائِبَةُ عَنْهُمْ عُقُولُهُمْ؛ أَظْأَرُكُمْ عَلَى الْحَقِّ وَ أَنْتُمْ تَنْفِرُونَ عَنْهُ، نُفُورَ الْمِعْزَى مِنْ وَعْوَعَةِ الْأَسَدِ. هَيْهَاتَ أَنْ أَطْلَعَ بِكُمْ سَرَارَ الْعَدْلِ، أَوْ أُقِيمَ اعْوِجَاجَ الْحَقِّ.
☘نهجالبلاغه، خطبۀ ۱۳۱☘
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
☘تأمّلی در زیارت امینالله در زیارت امیرالمؤمنین علیهالسّلام (بخش ششم)☘ ☘در زیارت امینالله تأمّلا
☘تأمّلی در زیارت امینالله در زیارت امیرالمؤمنین علیهالسّلام (بخش هفتم)☘
☘در حال مرور فرازهای زیارت امینالله بودیم. أَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا أَمِینَ اللهِ فِی أَرْضِهِ وَ حُجَّتَهُ عَلیٰ عِبادِه: سلام بر تو ای کسی که بر بندگان خدا حجّتی! امیرالمؤمنین علیهالسّلام معیار است؛ میزان است؛ تراز است. علی علیهالسّلام معیار حق است. عَلِيٌّ مَعَ الْحَقِّ وَ الْحَقُّ مَعَ عَلِيٍّ: علی علیهالسّلام با حق است و حق با علی علیهالسّلام است. يَدُورُ حَيْثُما دارَ. این یعنی هر طرف که علی علیهالسّلام میگردد، حق به دنبال او میگردد. نه اینکه علی علیهالسّلام دنبال حق میرود. عَلِيٌّ مَعَ الْحَقِّ وَ الْحَقُّ مَعَ عَلِيٍّ يَدُورُ حَيْثُمَا دَارَ: هر طرف که علی علیهالسّلام میرود، حق به دنبال او میرود. علی علیهالسّلام معیار حق است، نه تابع حق؛ لذا حجّت است. حجّت را بر همه تمام کرده است.
☘امیرالمؤمنین علیهالسّلام راهی برای عذر و بهانه باقی نگذاشته است؛ همانطور که عقل در باطن ما حجّت است. عقل، امیرالمؤمنینِ باطنی ماست. نور عقل که در باطن ماست، شعاعی از نور خورشید امیرالمؤمنین علیهالسّلام است. انشاءالله با این نور در وجود خودمان بیعت کنیم؛ حکومتش را محقّق کنیم؛ شهوت و غضب و وهممان را تحت ارادهی او درآوریم؛ عقل بر وجود ما مستولی و حاکم شود. اگر این کار را بکنیم، راه باز میشود که این شعاع، به آن کانون اصلی خود برگردد؛ به مبدأ خود برگردد؛ یعنی حقیقت عید، محقّق شود؛ یعنی از راه باطن به خود امیرالمؤمنین علیهالسّلام راه پیدا میکنیم. از این امیرالمؤمنینِ درونی خودمان به آن امیرالمؤمنینِ واقعی و حقیقی و تمامیّت امیرالمؤمنین علیهالسّلام راه پیدا کنیم، انشاءالله.
ادامه دارد…
#زیارت_امین_الله
#استاد_مهدی_طَیِّبْ
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
☘تأمّلی در زیارت امینالله در زیارت امیرالمؤمنین علیهالسّلام (بخش هفتم)☘ ☘در حال مرور فرازهای زیار
☘تأمّلی در زیارت امینالله در زیارت امیرالمؤمنین علیهالسّلام (بخش هشتم)☘
☘فرازهای آغازین زیارت امینالله را مرور میکردیم. زائر بعد از سه سلام آغازین زیارت، شروع به شهادت دادن میکند. یعنی باورهای خود را عرض میکند: أَشْهَدُ أنَّکَ جاهَدْتَ فِی اللهِ حَقَّ جِهادِهِ: شهادت میدهم که تو حقّ جهاد در راه خدا را بهجا آوردی و ادا کردی. جهاد امیرالمؤمنین علیهالسّلام فقط شمشیر زدن در میدان احد و حُنین و بدر و امثال اینها نبود! این یک بُعد از جهاد امیرالمؤمنین علیهالسّلام است، که جهاد اصغر است.
☘شنیدهاید که وقتی لشکریان از جنگ برگشتند، پیغمبراکرم صلّیاللهعلیهوآله به استقبال آنها رفتند. خیرمقدم گفتند و فرمودند: مَرْحَباً بِقَوْمٍ قَضَوُا الْجِهادَ الْأَصْغَرَ وَ بَقِیَ عَلَیْهِمُ الْجِهادُ الْأَکْبَرُ: مرحبا برکسانی که جهاد اصغر را پشت سر گذاشتند و جهاد اکبر هنوز پیش رویشان است.
☘تمام جنگهای امیرالمؤمنین علیهالسّلام و تمام شمشیر زدنهای آن حضرت، جهاد اصغر ایشان است. امّا جهاد امیرالمؤمنین علیهالسّلام به جهاد اصغر محدود نیست. دو جهاد دیگر داریم. امیرالمؤمنین علیهالسّلام قابل محدود شدن نیست. ما باید برای خودمان حد قائل شویم. او بیکرانهای است که حد ندارد. بعد از جهاد اصغر، پیغمبر صلّیاللهعلیهوآله فرمودند: بَقِیَ عَلَیْهِمُ الْجِهادُ الْأَکْبَرُ. جهاد اصغر این است که شما در جنگ شمشیر میگیرید، تفنگ میگیرید، اسلحه میگیرید و با کافر، با مشرک، با ظالم و با متجاوز میجنگید. این جهاد اصغر است.
☘جهاد اکبر چیست؟ جهاد اکبر این است که عقل شما، یعنی امیرالمؤمنینِ باطنی شما، به جنگ شهوت و غضب و وهم شما میرود. این جهاد اکبر است. این در باطن است. امیرالمؤمنین علیهالسّلام جهاد اکبر را در کلّ هستی انجام میدهند.
☘فوق جهاد اکبر چیست؟ جهاد اعظم. جهاد اکبر، جنگ عقل بود با شهوت و غضب و وهم. جهاد اعظم، جهاد دل است با عقل. یعنی امیرالمؤمنین علیهالسّلام مرتبهی اعلایی دارد که مرتبهی عقل، مرتبهی نازل و مادون امیرالمؤمنین علیهالسّلام است. آن مرتبهی قلب و دل است. لذا گاهی اوقات عقل حکمی میکند و دل آن حکم را نقض میکند. عقل میگوید: اینجا بروی خطرناک است، از رفتن به میدان خطر پرهیز کن!
☘دیدید آمدند به اباعبدالله علیهالسّلام گفتند تو این کوفیها را میشناسی. زمان پدرت امیرالمؤمنین علیهالسّلام، کنار ایشان در کوفه بودی. دیدی که چه موجودات رذلی هستند. زمان برادرت، امام مجتبی علیهالسّلام، دیدی که اینها چه موجودات پلید و کثیفیاند. به اینها که نامه نوشتند و تو را دعوت کردند تا حاکمشان شوی، اعتماد نکن. یعنی عاقلانه اباعبدالله علیهالسّلام را نصیحت کردند. گفتند: حالا که میخواهی بروی، لااقل زن و بچّه را نبر! دیدید که ابنعبّاس و محمد حنفیّه آمدند نصیحت کردند. عبداللهبنعمر که خدا میداند مانند پدرش چه شیّادیِیی داشت، او هم آمد نصیحت کرد که حسین نرو! اباعبدالله علیهالسّلام هم فرمودند: عقلاً حرف اینها درست است. امّا من از افق دیگری مینگرم. آنجا میدان عشق است. میدان عقل نیست.
☘میدان جهاد اعظم، جهاد دل است، جهاد قلب است، جهاد عشق است، جهاد محبّت است با سوداندیشیها و مصلحتاندیشیهای عقل.أَشْهَدُ أنَّکَ جاهَدْتَ فِی اللهِ حَقَّ جِهادِهِ یعنی هم حقّ جهاد اصغر را ادا کردی، و هم حقّ جهاد اکبر را، و هم حقّ جهاد اعظم را.
ادامه دارد…
#زیارت_امین_الله
#استاد_مهدی_طَیِّبْ
@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️"سِرّ" را گاهی می فرمایند نحوهٔ چینش وجودی و اعتدال مزاجی شخص میباشد که از این تعبیر به «عین ثابت» میکنند یعنی در علم الله، عین ثابت است...
▪️سرّ همان چیز لطیف و حقیقت مخفی است. این مربوط به عین ذاتش است و نمیتواند آنرا اظهار و ابراز کند. اگر مینویسد و میگوید، آثار وجودیاش همه ظلّ و سایه او هستند ولی آنچه که خودش است پیاده نمیشود، حرف و قلم و آثار او، نمودار سرّش هستند.
▪️سرّ را به حِصّه هم تعبیر کردهاند، سرّ، حصّهٔ وجودی هرکس است و از این به جدول و کانال وجودی تعبیر میکنند. این کانالها به دریا و حقیقت هستی متصلاند. هرکس از این جدول و کانال وجودی خودش، حقیقتِ حقایق را خطاب میکند و از همان جا هم میگیرد.
◾️ #علامه_حسنزاده_آملی
(شرح اشارات، نمط۹، ص۱۳۰)◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️این یکی از پیچیدهترین بخشهایی است که بشر میگوید من به دنبال معنویت هستم. اما دنبال این است که با همین زخمهای کهنه یک چیزی به او اضافه شود.
▪️اما اگر کسی دست روی زخمش بگذارند دردش میآید و سریع مانع میشود و نمیگذارد این زخم درمان شود. دنبال اصلاح یا درمان حقیقی نیست و تبیین این نیز سخت است.
▪️حقیقت این است که بشر دوست دارد کسی دست به زخمهایش نزند اما یک لباسی روی این بدن را بگیرد تا مردم بهبه و چهچه بگویند.
▪️حتی اگر نزد خود حضرات معصومین نیز برود میخواهد یک چیزی به او اضافه شود و ناخودآگاه دنبال یک امتیاز است.
بله، میخواهند و زحمت هم میکشند ولی میخواهند یک چیزی به آنها اضافه شود اما زخمهای کهنهاش را نمیخواهند درمان کنند.
#استاد_جعفر_ناصری
@mohamad_hosein_tabatabaei
☘دعای سی و ششم صحیفهٔ سجّادیّه☘
#دعا_هنگام_رعد_و_برق
☘وَ کانَ مِنْ دُعَائِهِ عَلَیهِ السَّلَامُ إِذَا نَظَرَ إِلَى السَّحَابِ وَ الْبَرْقِ وَ سَمِعَ صَوْتَ الرَّعْدِ:
▪️از دعاهاى آن حضرت است هنگامى که به ابر و برق مى نگریست و صداى رعد را مى شنید:
☘اللَّهُمَّ إِنَّ هَذَینِ آیتَانِ مِنْ آیاتِک، وَ هَذَینِ عَوْنَانِ مِنْ أَعْوَانِک، یبْتَدِرَانِ طَاعَتَک بِرَحْمَةٍ نَافِعَةٍ أَوْ نَقِمَةٍ ضَارَّةٍ، فَلَا تُمْطِرْنَا بِهِمَا مَطَرَ السَّوْءِ، وَ لَا تُلْبِسْنَا بِهِمَا لِبَاسَ الْبَلَاءِ.
▪️خداوندا همانا اینها دو نشانه از نشانههای تو، و دو خدمتگزار از خدمتگزاران تواند که در مقام فرمانبردنت به رحمتی سودمند یا عقوبتی زیانبخش میشتابند، پس به آن دو، باران عذاب بر ما مباران و به آنها لباس بلا بر ما مپوشان.
☘اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ أَنْزِلْ عَلَینَا نَفْعَ هَذِهِ السَّحَائِبِ وَ بَرَکتَهَا، وَ اصْرِفْ عَنَّا أَذَاهَا وَ مَضَرَّتَهَا، وَ لَا تُصِبْنَا فِیهَا بِآفَةٍ، وَ لَا تُرْسِلْ عَلَى مَعَایشِنَا عَاهَةً.
▪️بار الها بر محمد و آلش درود فرست، و فایده و برکت این ابرها را بر ما سرازیر کن، و آزار و زیانش را از ما بگردان، و به آن بر ما آفتی مرسان و بر معیشتمان آسیبی نفرست.
☘اللَّهُمَّ وَ إِنْ کنْتَ بَعَثْتَهَا نَقِمَةً وَ أَرْسَلْتَهَا سَخْطَةً، فَإِنَّا نَسْتَجِیرُک مِنْ غَضَبِک، وَ نَبْتَهِلُ إِلَیک فِی سُؤَالِ عَفْوِک، فَمِلْ بِالْغَضَبِ إِلَى الْمُشْرِکینَ، وَ أَدِرْ رَحَى نَقِمَتِک عَلَى الْمُلْحِدِینَ.
▪️خداوندا اگر این ابر را برای عقوبت برانگیختهای، و از راه خشم فرستادهای، پس ما از خشمت به تو پناه میبریم، و برای درخواست عفوت به سویات زاری میکنیم، پس غضبت را متوجه مشرکین ساز، و آسیای عقوبتت را نسبت به ملحدان به گردش انداز.
☘اللَّهُمَّ أَذْهِبْ مَحْلَ بِلَادِنَا بِسُقْیاک، وَ أَخْرِجْ وَحَرَ صُدُورِنَا بِرِزْقِک، وَ لَا تَشْغَلْنَا عَنْک بِغَیرِک، وَ لَا تَقْطَعْ عَنْ کافَّتِنَا مَادَّةَ بِرِّک، فَإِنَّ الْغَنِی مَنْ أَغْنَیتَ، وَ إِنَّ السَّالِمَ مَنْ وَقَیتَ.
▪️الهی خشکی سرزمینهای ما را به سقایت خود برطرف کن و وسوسه قلوبمان را به رزق خود بیرون فرما و ما را از خود به غیر خود سرگرم مکن و منبع نیکی خود را از همه ما دور نکن، چه آنکه بینیاز کسی است که تواش بینیاز کنی، و سالم کسی است که تواش نگاه داری.
☘مَا عِنْدَ أَحَدٍ دُونَک دِفَاعٌ، وَ لَا بِأَحَدٍ عَنْ سَطْوَتِک امْتِنَاعٌ، تَحْکمُ بِمَا شِئْتَ عَلَى مَنْ شِئْتَ، وَ تَقْضِی بِمَا أَرَدْتَ فِیمَنْ أَرَدْتَ.
▪️و احدی را در برابرت قدرت دفاع نیست، و کسی در برابر سطوتت مقاومت نتواند کرد، به هر چه بخواهی بر هرکس - حکم میرانی، و به آنچه اراده کنی درباره هر که اراده کنی فرمان میدهی.
☘فَلَک الْحَمْدُ عَلَى مَا وَقَیتَنَا مِنَ الْبَلَاءِ، وَ لَک الشُّکرُ عَلَى مَا خَوَّلْتَنَا مِنَ النَّعْمَاءِ، حَمْداً یخَلِّفُ حَمْدَ الْحَامِدِینَ وَرَاءَهُ، حَمْداً یمْلَأُ أَرْضَهُ وَ سَمَاءَهُ.
▪️پس تو را سپاس که ما را از بلا حفظ فرمودی، و تو را شکر بر نعمتها که به ما مرحمت کردی، چنان حمدی که حمد حامدان را پشت سر گذارد، حمدی که آسمان و زمین را آکنده کند.
☘إِنَّک الْمَنَّانُ بِجَسِیمِ الْمِنَنِ، الْوَهَّابُ لِعَظِیمِ النِّعَمِ، الْقَابِلُ یسِیرَ الْحَمْدِ، الشَّاکرُ قَلِیلَ الشُّکرِ، الْمُحْسِنُ الْمُجْمِلُ ذُو الطَّوْلِ، لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ، إِلَیک الْمَصِیرُ.
▪️که تویی مُنعم مواهب بزرگ، بخشنده نعمتهای عظیم، قبول کننده سپاس ناچیز، و پذیرنده شکر اندک، نیکوکار خوشرفتار، و بخشنده فراوان، خدایی جز تو نیست، و بازگشت همگان به سوی توست.
#صحیفه_سجادیه
#دعا_سی_و_ششم
@mohamad_hosein_tabatabaei
نگذارید انقلاب به دست نااهلان و ما محرمان بیفتد.
#امام_خمینی
☑️واقعۀ حَرّه - از جنایات برجستۀ یزید
▪️در روز بیست و هفتم ماه ذیالحجّه در سال ۶۳ هجری قمری، یعنی دو سال بعد از واقعۀ عاشورا، واقعۀ حَرّه رخ داد.
▪️بعد از واقعۀ عاشورا مردم مدینه مجتمع شدند؛ با رهبری عبدالله بن حنظله، فرماندار اعزامی از شام را بیرون کردند و خودشان شهر را در اختیار گرفتند.
▪️یزید وقتی این قضیه را دید، برای سرکوب قیام و شورش مردم مدینه سپاهی را به فرماندهی مسلم بن عُقبه به این شهر اعزام کرد و مسلم بن عقبه بر اثر خیانت گروهی که مورد ترحّم مردم مدینه قرار گرفته بودند، توانست به شهر مدینه نفوذ کند.
▪️در واقعۀ حرّه جنایتی رخ داد که تاریخ از آن شرمسار است. چه جوی خونی در مدینه به راه افتاد! چه کشتارهای وحشتناکی! چه مادرانی که فرزندان شیرخوارشان در حالی که از سینۀ آنها شیر مینوشیدند، در بغل مادرها سرشان بریده و قطع شد! چه فجایعی رخ داد!
▪️مورّخین سنّی و شیعه هر دو نوشتهاند از کشتههای مردم مدینه جوی خونی در داخل مسجد پیامبر صلّی الله علیه و آله و سلّم جاری بود.
▪️سپس یزید برای سه روز یا یک هفته، تمام زنان و دختران شهر مدینه را بر سربازان اعزامی خود حلال کرد. چه فجایعی رخ داد! و تا سالهای بعد چه فرزندان نامشروعی در مدینه متولّد شدند!
▪️واقعۀ حَرّه حادثهای است که بهمنزلۀ یکی از جنایات برجستۀ یزید در دوران حکومتش ثبت شده است؛ یزیدی که یکبار پسر پیامبر صلّی الله علیه و آله و سلّم را در کربلا آنگونه به شهادت میرساند؛ بار دیگر مردم مدینه، شهر پیامبر صلّی الله علیه و آله و سلّم را این گونه قتل عام میکند و بار سوّم خانۀ خدا را مورد هجوم قرار میدهد؛ با منجنیق آتش بر آن میریزد و خانۀ خدا را به آتش میکشد.
▪️در دورۀ کوتاهِ نزدیک به سه سال حکومت یزید چه فجایع وحشتناکی که رخ نداد!
▪️اینها همه میوۀ انحرافی بود که بعد از رحلت رسولالله صلّی الله علیه و آله و سلّم از خطّ ولایت و امامت واقع شد؛ واقعۀ حَرّه استمرار کودتای سقیفه است.
▪️یک بار این تعبیر را خدمتتان به کار بردهام که شاید بازتاب سکوت مردم مدینه در برابر ظلمی که بعد از رحلت رسولالله صلّی الله علیه و آله و سلّم به امیرالمؤمنین علیه السّلام و حضرت فاطمه سلام الله علیها شد، قتلعام، کشتار و فجایعی بود که بر سر این مردم آمد.
▪️آن سکوت، تماشاگر بودن، همکار بودن و تأیید کردن مظالمی که بعد از رحلت رسول الله صلّی الله علیه و اله و سلّم بر خاندان ایشان شد، نمیتوانست بدون تبعات باشد، و واقعۀ حَرّه یکی از تبعات آن برای این مردم بود.
▪️بدانیم اگر زمانی تماشاچی صحنۀ ظلم بودیم و سکوت ما مؤیّد آن ظلم شد، در همین دنیا پیامدهایی خواهد داشت؛ چون وقتی کسی سکوت میکند، عملاً آن ظلم را تأیید کرده است.
▪️در زیارت عاشورا در کنار جنایتکاران واقعۀ عاشورا از کسانی نام میبریم و آنها را نفرین میکنیم که با سکوتشان این جرأت را به دستگاه خلافت یزید بن معاویه بخشیدند که چنان جنایتی را به بار بیاورد:
▪️«لَعَنَ اللهُ الْمُمَهِّدِينَ لَهُمْ بِالتَّمْكِينِ مِنْ قِتالِكُمْ»
▪️نفرین بر کسانیکه با تمکین، سکوت و پذیرش این کشتار و جنایتی که در کربلا شد، زمینه را آماده کردند.
▪️اعتراض نکردن، بر نیاشوبیدن و به مبارزۀ با ظلم نپرداختن پیامدهایی در همین دنیا دارد؛ چه رسد به آنچه که در آخرت متوجّه شخص خواهد شد....
◾️استاد مهدی طيّب, ۹۲/۰۸/۰۹◾️
#مناسبات_ماه_ذیالحجه
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️مراقبۀ روز آخر ماه ذیالحجّه◾️
▪️روز آخر ماه ذیالحجّه، آخرین روز از سال قمری است. سيّد بن طاووس در كتاب «اقبالالاعمال» برای این روز دو ركعت نماز روایت کرده است، بدین کیفیت که در هر ركعت بخواند:
▪️سوره «حمد» يک مرتبه
▪️سوره «توحید» ده مرتبه
▪️«آیت الکرسی» (تا هوالعلی العظیم) ده مرتبه
#و_پس_از_نماز_بگويد:
▪️اللَّهُمَّ مَا عَمِلْتُ فِي هَذِهِ السَّنَةِ مِنْ عَمَلٍ نَهَيْتَنِی عَنْهُ وَ لَمْ تَرْضَهُ وَ نَسِيتُهُ وَ لَمْ تَنْسَهُ وَ دَعَوْتَنِي إِلَى التَّوْبَةِ بَعْدَ اجْتِرَائِی عَلَيْك َاللَّهُمَّ فَإِنِّی أَسْتَغْفِرُكَ مِنْهُ فَاغْفِرْ لِی وَ مَا عَمِلْتُ مِنْ عَمَلٍ يُقَرِّبُنِی إِلَيْكَ فَاقْبَلْهُ مِنِّی وَ لا تَقْطَعْ رَجَائِی مِنْكَ يَا كَرِيمُ
▪️خدايا آنچه در اين سال انجام دادم؛ از عملى كه مرا از آن نهى كردى و به آن راضى نبودی و من آن را فراموش كردم ولى تو فراموش ننمودى و پس از گستاخیام بر تو، مرا به توبه دعوت كردى، خدايا من از تو آمرزش میخواهم، پس مرا بيامرز و آنچه انجام دادم از عملى كه به تو نزديكم كند، از من قبول كن و اميدم را از خودت قطع مكن اى كريم.
▪️چون اين را بگويد، شيطان فریاد مىزند: واى بر من، آنچه در اين سال عليه او رنج بردم، همه را خراب كرد. و سالى كه گذشت براى او گواهى میدهد كه سالش را ختم به خير نمود.
#مراقبات_ماه_ذیالحجه
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️مراقبات شب اوّل محرّم◾️
▪️اين ماه، ماهِ حزن اهل بيت عليهم السّلام و شيعيان ايشان است و از حضرت امام رضا عليه السّلام روايت شده است كه چون ماه محرّم داخل مىشد، پدرم را كسى خندان نمىديد و اندوه و حُزن پيوسته بر او غالب مىشد تا روز دهم. چون روز عاشورا مىشد، آن روز، روز مصيبت و حزن و گريه او بود و مىفرمود: امروز، روزى است كه حسين عليه السّلام شهيد شده است.
▪️برای شب اوّل محرّم سيّد بن طاووس در «اقبال الاعمال» چند نماز ذكر نموده:
#اوّل: دو ركعت نماز بخواند و در هر رکعت:
▪️سوره «حمد» یک بار
▪️سوره «توحید» یازده بار
▪️《《 از حضرت رسول اکرم صلّى الله علیه و آله و سلّم روايت شده است كه هر كسی در اين شب اين دو ركعت نماز را به جا آورد و صبحش را كه اوّل سال است روزه بدارد، مثل كسى است كه تمام سال را مُداومت به خير كرده، و در آن سال محفوظ باشد و اگر بميرد به بهشت برود.》》
#دوّم: دو ركعت نماز بخواند:
▪️در ركعت اوّل سوره «حمد» و سوره «انعام»
▪️در رکعت دوّم سوره «حمد» و سوره «يس»
#سوّم: صد ركعت نماز بخواند:
▪️در هر ركعت سوره «حمد» و سوره «توحيد»
▪️و نيز سيّد براى هلال اين ماه دعاء مَبْسُوطى ذكر فرموده و اگر ممكن شود احياء بدارد اين شب را به دعا و نماز و خواندن قرآن.
#مراقبات_ماه_محرم
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
☘تأمّلی در زیارت امینالله در زیارت امیرالمؤمنین علیهالسّلام (بخش هشتم)☘ ☘فرازهای آغازین زیارت امی
☘تأمّلی در زیارت امینالله در زیارت امیرالمؤمنین علیهالسّلام (بخش نهم)☘
☘مروری داشتیم بر فرازهای آغازین زیارت امینالله. أَشْهَدُ أنَّکَ جاهَدْتَ فِی اللهِ حَقَّ جِهادِهِ وَ عَمِلْتَ بِکِتابِهِ وَ اتَّبَعْتَ سُنَنَ نَبِیِّهِ صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ. و شهادت میدهم که تو به کتاب خدا عمل کردی. اینجا دل انسان خون میشود که خدایا! علی علیهالسّلام چقدر مظلوم است! من باید شهادت دهم که علی علیهالسّلام به قرآن عمل کرد؟ من باید شهادت دهم که علی علیهالسّلام به سنّت پیغمبر صلّیاللهعلیهوآله عمل کرد؟ از این جملهی شهادت به اینکه أَنَّکَ عَمِلْتَ بِکِتابِهِ وَ اتَّبَعْتَ سُنَنَ نَبِیِّهِ، هم دل انسان خون میشود، و هم معنای دیگری دارد که خیلی بلند است.
☘میگوییم عمل به قرآن، آن بود که تو کردی! نه این که ما میکنیم. تبعیّت از سنّت رسولالله صلّیاللهعلیهوآله آن بود که تو کردی! نه این که ما میکنیم. أَشْهَدُ أنَّکَ جاهَدْتَ فِی اللهِ حَقَّ جِهادِهِ وَ عَمِلْتَ بِکِتابِهِ وَاتَّبَعْتَ سُنَنَ نَبِیِّهِ. امیرالمؤمنین علیهالسّلام معیار عمل به قرآن و سنّت رسولالله صلّیاللهعلیهوآله، و معیار جهاد فیالله و فی سبیلالله است.
☘امیرالمؤمنین علیهالسّلام معیار است. لذا در زیارت امیرالمؤمنین علیهالسّلام میخوانیم: أَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا مِیزانَ الأَعْمالِ: سلام بر تو ای میزان اعمال! یعنی روز قیامت، امیرالمؤمنین علیهالسّلام بهعنوان میزان و ترازِ عمل میایستند و من و شما را با آن ترازو میکِشند. میزان عمل، اوست؛ صدق علی علیهالسّلام است؛ شجاعت علی علیهالسّلام است.؛ سخاوت علی علیهالسّلام است؛ یقین علی علیهالسّلام است؛ کمال علی علیهالسّلام است. دیگران با معیار او سنجیده میشوند. نه تنها من و شما، پیامبران هم باید با علی علیهالسّلام سنجیده شوند. برای آنها هم میزانالاعمال امیرالمؤمنین علیهالسّلام است و بس؛ همانطور که میزانالاخلاق، رسولالله صلّیاللهعلیهوآله است و بس. فرمودند: بُعِثتُ لِاُتَمِّمَ مَکارِمَ الاخلاقِ. قرآن فرمود: وَ اِنَّکَ لَعَلیٰ خُلُقٍ عَظِیمٍ. میزان اخلاق، رسولالله صلّیاللهعلیهوآله، و میزان اعمال، امیرالمؤمنین علیهالسّلام هستند. لذا این شهادت پیامدهای بزرگی دارد. خودمان را کنار این ترازو بگذاریم و ببینیم چقدر وزن داریم. کنار این معیار بگذاریم و ببینیم قدّمان چقدر است.
‼️ ☘خیلی سال پیش، همان اوایل انقلاب، کارتونی از تلویزیون پخش میشد که در آن، شهرِ کوتولههایی وجود داشت و گالیوری بود که با قدّ طبیعی به شهر لیلیپوتها رفت. تا قبل از اینکه گالیور به آن شهر برود، هیچیک از این کوتولهها احساس نمیکرد که کوتوله است. قدها همه اندازهی هم بود. لذا یکدیگر را که نگاه میکردند میگفتند: ماشاءالله ماشاءالله چه قدّ رشیدی هم داریم! الحمدلله! کِی فهمیدند کوتولهاند؟ وقتی گالیور به آن شهر رفت. قدّ او را دیدند و آنوقت فهمیدند کوتولهاند.
☘امیرالمؤمنین علیهالسّلام قدّ تمام انسانیّت است؛ تمامقدّ انسانیّت است. دیگران کنار او که میایستند، میفهمند که کوچک هستند. میفهمند خیلی کوتاهند. میفهمند چقدر راه برای کمال عظیم است! خود امیرالمؤمنین علیهالسّلام در خطبهی شِقشقیّه فرمودند: لا یَرْقیٰ إِلَیَّ الطَّیْرُ: هیچ شاهباز تیزپروازی به قلّهی وجود منِ علی راه پیدا نمیکند. نه اینکه هیچکس من علی نمیشود، خیر! آن را که جدا فرمودند: إِنَّكُمْ لا تَقْدِرُونَ عَلیٰ ذٰلِكَ: شما قدرت ندارید مثل من علی شوید؛ وَ لٰكِنْ أَعِینُونِی بِوَرَعٍ وَ اجْتِهادٍ وَ عِفَّةٍ وَ سَدادٍ؛ من را یاری کنید. چهار قدم دنبال من راه بیایید. والاّ شما قدرت ندارید مثل علی زندگی و رفتار کنید. اینکه میگوید: لا یَرْقىٰ إِلَیَّ الطَّیْرُ، نه اینکه هیچکس به قلّهی وجود من راه پیدا نمیکند؛ یا مثل من نمیشود و همپای من نمیتواند بیاید! خیر! یعنی اندیشهی هیچ حکیم، و کشف و شهود هیچ عارفی به درک قلّهی وجود منِ علی علیهالسّلام راه ندارد. نه هیچ عارفی من علی را شناخت، و نه هیچ حکیمی من علی را درک کرد.
ادامه دارد…
#زیارت_امین_الله
#استاد_مهدی_طَیِّبْ
@mohamad_hosein_tabatabaei