کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
آیات 242-228 بقره قسمت هشتم بخش چهارم1⃣ ● تحولى كه اسلام در امر زن پدید آورد و اين به تنهائى براى
آیات 242-228 بقره قسمت هشتم
بخش چهارم2⃣
● تحولى كه اسلام در امر زن پديد آورد
سراسر دنيا عقائدى را كه شرح داديم ، همچنان درباره زن داشت ، و رفتارهائى كه گفتيم معمول مى داشت ، و زن را در شكنجه گاه ذلت و پستى زندانى كرده بود، بطورى كه ضعف و ذلت ، يك طبيعت ثانوى براى زن شده و گوشت و استخوانش با اين طبيعت مى روئيد، و با اين طبيعت به دنيا مى آمد و مى مرد، و كلمات زن و ضعف و خوارى و پستى نه تنها در نظر مردان ، بلكه در نظر خود زنان نيز مثل واژه هاى مترادف و چون انسان و بشر شده بود، با اينكه در معانى متفاوتى وضع شده بودند، و اين خود امرى عجيب است ، كه چگونه در اثر تلقين و شستشوى مغزى فهم آدمى واژگونه و معكوس مى گردد،
و تو خواننده عزيز اگر به فرهنگ محلى امت ها مراجعه كنى ، هيچ امتى را نخواهى يافت ، نه امتهاى وحشى و نه امتهاى متمدن كه مثل هائى سارى و جارى درباره ضعف زنان و خوارى آنان ، در آن فرهنگ وجود نداشته باشد، بلكه به هر يك از اين فرهنگ ها مراجعه كنى ، خواهى ديد كه با همه اختلافاتى كه در اصل زبان و سياق ها و لحن هاى آن هست ، انواعى از استفاده و كنايه و تشبيه مربوط به كلمه زن خواهى يافت ، و خواهى ديد كه مرد ترسو و يا ضعيف و يا بى عرضه و يا خوارى طلب و يا ذلت پذير و يا تن به ذلت ده را زن مى نامند،
مثل اين شعر عرب كه مى گويد:
و ما ادرى و ليت اخال ادرى
اقوم آل حصن ام نساء
نمى دانم و ای كاش مى دانستم كه آل حصن مردانند و یا زنان ، و صدها هزار از اینگونه مثلهای شعری و نثری را در هر لغتی خواهی یافت.
#تفسیر_المیزان
#سوره_بقره
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei
□○آیت الله بهجت (ره)○□
□ڪراراً پرسیده اند چه #ذڪـری
بگوییم؟ گفــتهام از قلبت سؤال
ڪُن در کدام ذڪر حضـور قلب
بیشتری داری آن را ملتزم باش!
□○نسخههای شفابخش ص۷۷○□
@mohamad_hosein_tabatabaei
■دين اسلام دين تعقّل و دين فهم است. بسيارى از دستورها و شايد همه دستورهايى كه در قرآن هست به فلسفهاش هم اشاره مىكند.
■فلسفه احكام را دانستن براى معرفت بسيار خوب است اما براى عمل چطور؟ آيا ما اول بايد فلسفهها را بفهميم بعد عمل كنيم، كه اگر نفهميديم عمل نمىكنيم و لو بدانيم كه اسلام گفته است؟ اگر اين جور شد، ديگر عمل ما خالص نيست، اخلاصمان كم است.
■در دعاى قنوت [نماز عيد] خوانديم كه: اللَّهُمَّ انّى أَسْأَلُكَ خَيْرَ ما سَئَلَكَ بِهِ عِبادُكَ الصّالِحونَ وَ اعوذُ بِكَ مِمَّا اسْتَعاذَ مِنْهُ عِبادُكَ الْمُخْلَصونَ. بندگان مخلص اين طورند. بنده مخلص در مقام بندگى مىگويد من بايد همين قدر بدانم كه امر او هست يا نه. اگر امر او هست، من به امر او اعتماد دارم، مىدانم امر او بيهوده نيست.
■●استاد شهید مطهری، حج ص ۱۱۵●■
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
□امّ سلمه میگويد:من در هنگام نزول آيه تطهير در كنار در اطاق نشسته بودم و عرض كردم:اى رسول خدا آيا من از اهل بيت نيستم؟فرمود:عاقبت تو به خير خواهد بود،تو از زنهاى پيمبرى.
□ام سلّمه گويد:در آن اطاقت فقط رسول خدا و على و فاطمه و حسن و حسين بودند.
□حضرت بر روى همه كسائى را پوشانيدند و عرض كردند:بار پروردگار من،اينان اهل بيت من اند آنها را از هر آلودگى منزّه گردان و آنها را به مقام طهارت مطلقه برسان.
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
□امّ سلمه میگويد:من در هنگام نزول آيه تطهير در كنار در اطاق نشسته بودم و عرض كردم:اى رسول خدا آيا من
#بسم_الله_الرحمن_الرحیم
□●عصمت انبياء و ائمه طاهرین علیهم السلام منافاتى با اختيارى بودن افعال آنان ندارد●□
□●تمام انبياء و مرسلين و أئمّه طاهرين و اولياى مقرّبين و ساير افراد بشر داراى اختيار مى باشند و راه خدا و سلوك معرفت را بايد با اراده آهنين، و قدم راستين طى كنند، و رضاى محبوب را بر خواهش خويش ترجيح دهند تا به مطلوب برسند. بنابراين هر كس برود مى رسد، و هر كس نرود نمى رسد.
□●افعال و كردار امامان و پيغمبران، اضطرارى و مجبورى نيست به طورى كه افعال حسنه از آنان همچون درخشش برليان بدون اختيار از آنها سر زند، و آنها اصلًا توان و قدرت معصيت و تقدّم رضاى نفس را در خود نداشته باشند. اگر چنان بود ايشان امتيازى بر ساير افراد خلقت نداشتند...
□●بلكه آنها همگى انسانند، بشرند، داراى اراده مى باشند، از روى اختيار گناه نمى كنند، و رضاى خداوند تعالى را بر خواسته هاى نفسانى مقدّم مى دارند تا كم كم به جائى مى رسند كه خواست در آنها باقى نمى ماند و خواست نفسانى آنها و خواست خداوند محبوب يكى خواهد شد. ديگر در آنجا يك اراده و اختيار بيشتر وجود ندارد، و آن اختصاص به ذات اقدس لا يزالى و لم يزلى دارد كه از دريچه و آئينه اين انسانِ از خود گذشته و به خدا پيوسته ظهور و تجلّى نموده است.
□●#امام_شناسى، ج۱۵، ص۲۸۱و۲۸۲●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
■●حضرت آیت الله جوادی آملی مدظله العالی:●■(۲) #شهادت_در_راه_تهذیب_نفس ■اگر دانشمندی توان چيرگی بر د
■●آثارحضرت آیت الله جوادی آملی مدظله العالی:●■(۳)
#شهادت_در_راه_تهذیب_نفس
■غرض آن كه آن چه از پيامبر اكرم (صلی الله عليه و آله و سلم) رسيده است كه «إذا كان يوم القيامة يوزن دم الشهداء بمداد العلماء فيرجّح مداد العلماء علي دم الشهداء»[۱]، ناظر به آن است كه انديشمندان بكوشند كه #اولاً، معارف الهی را به خوبی فرا گيرند؛ #ثانياً، مطالب آموخته آن ها قابل ضبط و نگارش باشد؛ #ثالثاً، مطالب #صالح نگارش را مرقوم دارند؛
■ #رابعاً، سنّت و سيرت آنان در قلم و رقم زدن در مسير جهاد با اهريمن #درون و #بيرون باشد؛ #خامساً؛ روح حماسه و استقلال طلبی و نفی هر گونه سلطهگرز و سلطهپذيری از آثار قلمی آنان محسوب گردد تا رزمندگان دو جبهه جهاد اكبر و اصغر را در كنار مائده الهی و آثار بجا مانده از خويش، به خوبی بپرورانند و نظام اسلامی را مستقرّ كنند.
■نمونه بارز آن چه گذشت، زندگی پربار و عمر پربركت امام راحل(قدّسسرّه) است كه هم از #علم نافع برخوردار بود، هم امّت اسلامی را به فراگيری علوم نافع فرا ميخواند، هم آثار بَنان و بَيان ايشان در تحميس و تشجيع و ترغيب به برقراری نظام #قسط و #عدل و #تهديم هرگونه بنيان سلطهطلبی، سهم مُؤثّر ميداشت و خلف صالح و صادق ايشان مقام معظّم رهبری نيز همان راه را ادامه ميدهند، و تداوم آن سنّت حسنه را از خداوند مسئلت می نمايند.
■●سروش هدايت جلد۱ -صفحه۷۰●■
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○بحث روايتى سوره توحید○□
#تفسیرالمیزان
□در #كافى به سند خود از محمد بن مسلم از امام #صادق (عليه السلام) روايت كرده كه فرمود:
#يهوديان از #رسول خدا (صلى الله عليه و آله و سلم) پرسيدند:
مشخصات و #حسب و #نسب پروردگارت را براى ما بيان كن. آن جناب تا #سه روز پاسخ نداد، تا آنكه #سوره (قل هو الله احد) نازل شد.
□ #مؤلف: و در كتاب #احتجاج از امام #عسكرى (عليه السلام) روايت آورده كه فرمود:
#سؤال كننده #عبدالله بن صورياى يهودى بوده، و در بعضى روايات اهل #سنت آمده كه #سائل عبدالله بن سلام بوده، و اين سؤال را در #مكه كرد، و بعد از شنيدن پاسخ #ايمان آورد، ولى ايمان خود را #پنهان مى داشت، و در بعضى ديگر آمده #جمعيتى از #يهود بودند كه اين سؤال را از آن جناب كردند، و در روايات بسيارى از طرق اهل #سنت آمده كه اصلا سؤال از ناحيه يهوديان #نبوده، بلكه از ناحيه #مشركين_مكه بوده، و به هر حال هر چه بوده #مراد از حسب و نسب، #صفات و #مشخصات خداى تعالى است.(۱)
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
□○بحث روايتى سوره توحید○□ #تفسیرالمیزان □در #كافى به سند خود از محمد بن مسلم از امام #صادق (عليه ا
□○بحث روايتى سوره توحید○□
#تفسیرالمیزان
□و در كتاب #معانى به سند خود از #اصبغ بن نباته از #على (عليه السلام) روايت آورده كه در ضمن #حديثى فرمود: #نسبت خداى عزوجل همان #سوره (قل هو الله...) است و در كتاب #علل به سند خود از امام #صادق (عليه السلام) روايت كرده كه در حديث #معراج فرمود:
خداى تعالى به آن جناب - يعنى به #رسول خدا (صلى الله عليه و آله و سلم) - فرمود:
(قل هو الله احد) را همانطور كه نازل شده بخوان، كه اين سوره #نسبت و #معرف من است.
□ #مؤلف: و نيز به سند خود از #موسى بن جعفر روايتى در #معناى اين روايت آورده.
و در #الدر المنثور است كه #ابو_عبيد در كتاب #فضائل خود از ابن عباس از رسول خدا (صلى الله عليه و آله و سلم) روايت كرده كه فرمود:
سوره (قل هو الله احد) #ثلث قرآن است.(۲)
@mohamad_hosein_tabatabaei
□●انسان كامل حجّت خداوند●□
□پنجمين ديدگاهی كه در جهان بينی عرفانی از آن به حضرت مهدی ارواحنافداه توجّه شده، اين است كه #انسان_كامل حجّت الهی در عالم و شاخص در سلوك الی الله است؛ بدين معنا كه معيار سير الی الله وجود انسان كامل است.
□در صلوات شعبانيه آمده است: اللهم صلّ علی محمّد و ال محمّدٍ الفُلك الجاريه و اللّجج الغامره يأمَنُ من رَكِبها و يغرُقُ من ترَكها. المُتقدّمُ لهم مارق و المتأخِّر عنهم زاهق و الازم لهم لاحق.
خداوندا! بر محمّد وال محمّد درود فرست، آنان كه كشتی روان در موج های دريا هستند كه هركس بر آن سوار شود ايمن و آسوده خواهد بود و هركس سوار آن نشود غرق خواهد شد. هركه بر ايشان پيشي گيرد از دين خارج گشته و هركه از آنان عقب ماند و از ايشان تبعيّت نكند هلاك شود و كسی كه پيوسته همراه آنان باشد به مقصد خواهد رسيد.
□بنابراين #انسان_كامل حجّت خدا و راهبر سير الی الله است و بدون وجودحجّت خدا هيچ سالكی نمی تواند به مقصد برسد؛ زيرا شاخص و صراط رسيدن به مقصد، حجّت خداست.
□چنانكه اميرالمؤمنين عليه السّلام فرمودند: انا الصّراط المستقيم: من صراط مستقيم هستم. او راه است و بدون راه نمی شود به مقصد رسيد.
□همچنين آن حضرت می فرمايند:
لَا تَخْلُو الْأَرْضُ مِنْ قَائِمٍ لِلَّهِ بِحُجَّةٍ ، إِمَّا ظَاهِراً مَشْهُوراً ، و إِمَّا خَائِفاً مَغْمُوراً ، لِئَلَّا تَبْطُلَ حُجَجُ اللَّهِ و بَيِّنَاتُهُ و كم ذا و اين اولءك؟ اولءك و الله الأقلّون عدداً والأعظمون عندالله قدراً و يَحفَظُ الله بهم حُجَجَه وبَيّناته: زمين از وجود كسی كه حجّت برپای خداست، خواه پديدار و شناخته باشد و خواه ترسان و پنهان از ديده ها، خالی نخواهد ماند؛ تا حجج و بيّنات الهی باطل نشود و نشانه هايش ازميان نرود و اينكه تعداد ايشان چقدر هست و در كجا هستند، به خداسوگند تعدادشان اندك؛ ولی نزدخدا بزرگ مقدارند؛ و خدا به وسيله آنان حجّت ها ونشانه های خود را نگاه می دارد.
□در زيارت امام عصر ارواحنافداه خطاب به ايشان عرض می كنيم: السّلام عليك يا نورَالله الّذی لا يُطفی. السّلام عليك يا حجّه الله الّتی لا تُخفی. السّلام عليك يا حجّه الله من فی الارض و السّماء ، سلام بر تو ای نور خدا كه خاموش نمی شود. سلام بر تو ای حجّت خدا كه پنهان نمی ماند. سلام بر تو ای حجّت خدا بر هركس كه در زمين و آسمان است. امام زمان ارواحنافداه حجّت خداست و زمين از حجّت خدا خالی نمی ماند.
■● #جان_جهان، صفحه ٧٩ و ٨٠●■
@mohamad_hosein_tabatabaei
□مفهوم ناب عبادت از دیدگاه علامه طباطبایی□
□ #واله مرحله اى است كه
در آن بنده عابد ديگر در حوائجش به #معبود مراجعه نمى كند، و كارى به ولايت خاص و عام او ندارد، چون عبادت :
□ناشى از #اخلاص درونى است،
نه طبيعت مادی.
#یاعلی
@mohamad_hosein_tabatabaei