آیات 252-244 بقره قسمت دوم
بخش چهارم
● اشاره به پيروى جمعى اندك و با ايمان بر لشگرى گران و بى ايمان ، درد استان طالوت و جالوت
و در مجموع اين گفتار اشاره اى است به يك حقيقت كه از سراپاى اين داستان استفاده مى شود، و آن اين است كه خداى تعالى قادر است عده اى بسيار قليل و از نظر روحيه مردمى ناهماهنگ را بر لشكرى بسيار زياد يارى دهد، توضيح اينكه تمامى بنى اسرائيل از پيامبر خود در خواست فرماندهى كردند، و همگى پيمان محكم بستند كه آن فرمانده را نافرمانى نكنند،
و كثرت جمعيت آنان آنقدر بود كه بعد از تخلف جمعيت بسيارى از آنان از شركت در جنگ ، تازه باقى مانده آنان جنودى بودند، و اين جنود هم در امتحان آب نهر كه داستانش مى آيد كه اكثرشان رفوزه و مردود شدند، و به جز اندكى از آنان در آن امتحان پيروز نشد، و تازه آن عده اندك هم هماهنگ نبودند، بخاطر اينكه بعضى از آنان يك شب ، آب خوردند، و معلوم شد كه دچار نفاق هستند،
ترجمه تفسير الميزان جلد 2 صفحه 442
پس در حقيقت آنچه باقى ماند، اندكى از اندك بود، در عين حال پيروزى نصيب آن اندك شد، چون ايمان داشتند و در برابر لشكر بسيار انبوه جالوت صبر كردند.
كلمه ((ابتلاء)) كه اسم فاعل آن ((مبتلى )) از مشتقات آن است به معناى امتحان است ، و كلمه ((نهر)) به معناى مجراى آب پر از آب است ، و كلمه ((اغتراف )) و كلمه ((غرف )) به معناى آن است كه چيزى را بلند كنى و بگيرى ، مثلا مى گويند: ((فلان غرف الماء)) و يا مى گويند: ((فلان اغترف الماء))، يعنى فلانى آب را بلند كرد تا بنوشد.
و اينكه اغتراف يك غرفه ، يعنى گرفتن يك مشت آب را از مطلق نوشيدن استثنا كرده ، دلالت مى كند بر اينكه پيامبر اسرائيلى آن مردم را از مطلق نوشيدن نهى نكرده بوده بلكه از نوشيدن در حالت خاصى نهى كرده بوده ، (مثلا از اينكه لب آب دراز بكشند و با دهان بنوشند تا سيراب شوند).
#تفسیر_المیزان
#سوره_بقره
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei
□○بهمناسبت درگذشت آیتالله شیخ محمدحسین #کاشفالغطاء○□
#حضرت_آیتالله_بهجت_قدسسره:
□○زمانی همین سیدابراهیم نقل میکرد که با مرحوم آقا شیخ محمدحسین کاشفالغطا رحمهالله و رضاخان پهلوی (در حرم مطهر حضرت امیر علیهالسلام یا در ایوان طلای آن حضرت) بودیم،
□○مرحوم کاشفالغطا رو کرد به پهلوی و گفت: هر قدر که قدرتمند باشی (یا بشوی) به اندازه قدرت و شوکت عبدالمجید(پادشاه و سلطان ترکیه و عثمانی) نخواهی شد که اکنون اولاد او، بعد از مرگش، در خیابانهای هندوستان گدایی میکنند!
□○در محضر بهجت، ج۱، ص ۲۷۵○□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□بیان آیات (۱) سوره ماعون□
□ارايت الذى يكذب بالدين(۱)
#تفسیرالمیزان
□كلمه ( #رؤيت) هم مى تواند به معناى ديدن با #چشم باشد، و هم به معناى #معرفت. و خطاب در اين آيه شريفه به رسول خدا (صلى اللّه عليه و آله و سلم) است، بدان جهت كه فردى #شنونده است، نه بدان جهت كه #پيامبر است، در نتيجه #خطاب به عموم شنوندگان دنيا خواهد بود. و مراد از ( #دين)، جزاى يوم الجزاء است، پس كسى كه دين را تكذيب كند #منكر معاد است.
□ولى #بعضى گفته اند: مراد از #دين، همان معناى معروفش يعنى #كيش و #ملت است.
□اوصاف #تكذيب_كنندگان دين:
#راندن يتيم، عدم #اهتمام به طعام مسكين، #سهل_انگارى در نمازگزاران، #رياكارى و #منع (ماعون)(۱)
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
□بیان آیات (۱) سوره ماعون□ □ارايت الذى يكذب بالدين(۱) #تفسیرالمیزان □كلمه ( #رؤيت) هم مى تواند به
□بیان آیات (۲) سوره ماعون□
#تفسیرالمیزان
□فذلك الذى يدع اليتيم(۲)
□كلمه ( #دع) به معناى #رد كردن به زور و به #جفا است، و حرف ( #فاء) در كلمه ( #فذلك) براى #توهم معناى شرط است، و #تقدير كلام (ارايت الذى يكذب بالجزاء فعرفته بصفاته، فان لم تعرفه فذلك الذى...) است، يعنى: آيا آن كس را كه روز #جزا را تكذيب مى كند، از راه صفاتى كه #لازمه تكذيب است شناختى؟ اگر نشناختى پس بدان كه او كسى است كه يتيم را به #زور از در خانه خود مى راند، و او را جفا مى كند، و از عاقبت عمل #زشتش نمى ترسد، و اگر روز جزا را #انكار نمى داشت چنين جراتى را به خود نمى داد، و از #عاقبت عمل خود مى ترسيد، و اگر مى ترسيد به يتيم #ترحم مى نمود.(۲)
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○اگر هنگام انعقاد #نطفه یا وضع حمل، زن به عالم ملکوت توجه نداشته باشد، خودش را با مسائل اجتماعی و امور ظاهری دنیایی مشغول کند، این علت مُعِدّه در فرزند تأثیر می کند.
□○فلذا فرزند که به دنیا می آید، می خواهد با #غیب، ارتباط برقرار کند، دچار مشکل می شود.
ارتباط با نشئه ی #طبیعت پیدا می کند؛ می بینید که همه دوست دارند اجتماعی باشند؛ همه دوست دارند مقام بگیرند؛ همه دوست دارند مال جمع کنند. در جمع کردن #مال، همه موفق اند؛ مگر تک تک افرادی پیدا شوند که دست به دریا می زنند نه تنها تشنگی شان رفع نمی شود، بلکه آب دریا را می خشکانند.
□○اما نوعاً مردم مال دوستند؛ مال هم به دست می آورند؛
اجتماع دوست اند، دنبالش هم می روند؛
مقام می خواهند، برایشان پیدا می شود؛
اما مقام ملکوتی می خواهند، به هرکسی نمی دهند؛
چشم برزخی می خواهند، از میلیونها به یک نفر داده می شود.
چرا همه گرفتارند؟؟
#استاد_صمدی_آملی
#شرح_مراتب_طهارت
@mohamad_hosein_tabatabaei
#استاد_علی_صفایی_حائری
□○عمل، ميوهى درخت معرفت است●□
□●تو به همان اندازه كه معرفت و محبّت پيدا كنى، نسبت به احكام مستحبات پاىبند مىشوى.
□●خيال نكن كه معرفت و عشق و ولايت، تو را از عمل و بلاء جدا كند؛ كه تو را مؤدب مىسازد. عمل، ميوهى درخت معرفت است.
□●تو حتّى در برابر احكامى كه علّتش را نمىدانى، بىاعتنا و سرسرى نباش؛ كه انسان به خاطر محدوديتش، به وحى روى آورده است. بر فرض دستورى در ميان نباشد، ادب و توجّه تو بىبهره نمىماند و تو را بهرهمند مىسازد.
□●نامه های بلوغ، صفحه ۳۸●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□انسان این قدر قدرت دارد که طبیعت و بدن خود را مسخّر خود کند. در فتوحات فرمایشی دارد: «و لا تجعل طبیعتک حاکمة علی نفسک»
□طبیعت خود را حاکم بر عقل خود قرار نده که هر چه او گفت بگویی چَشم. این همه باید مسخّر ما باشد، ولی ما هنوز اندر خم یک کوچه ایم و طبیعت خودمان را تسخیر نکرده ایم و حاکم بر ماست.
□●صد و ده اشاره
علامه حسن زاده ی آملی●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
■●اگر به واسطه سوء مدیریت و ضعف فکر و عمل شما، به اسلام و مسلمین ضرری و خللی واقع شود و خود می دانید و به تصدی ادامه میدهید، مرتکب گناه عظیمی و کبیره مهلکی شده اید که عذاب بزرگ الهی دامنگیرتان خواهد شد.
#یاعلی
■●صحیفه نور ، جلد ۱۹ ، صفحه ۱۰۸
پیام حضرت امام خمینی(ره) به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
مورخ: ۱۳۶۳/۱۱/۲۲●■
@mohamad_hosein_tabatabaei
☑️شادی روح علامه طباطبایی(ره) #صلوات
@mohamad_hosein_tabatabaei