□●قرار گرفتن تحت تأثیر شخصیت هایی رشد یافته که امیال و خواسته های حیوانی خود را کاملا مهار و تعدیل نموده طعم عظمت و کمال انسانی را چشیده اند. تأثیر این شخصیت ها در سرنوشت اجتماعات، نه تنها مضر نیست، بلکه صد درصد به نفع آنها است،
□●شخصیت هایی امثال ، سلمان و مالک اشتر و عمار بن یاسر و محمد بن ابی بکر و هاشم مرقال و حجر بن عدی و اویس قرنی و میثم تمار [که بجهت انسان شناسی عمیقی که داشته اند، در جاذبیت شخصیت علی بن ابیطالب (علیه السلام) قرار گرفته بودند،
□●راهنمایان بسیار با ارزشی برای مردم آن دوران بودند و ایکاش مردم در همه دوران ها و جوامع تحت تأثیر این گونه شخصیت ها ، سرنوشت حیات اجتماعی خویش را تعیین نمایند.
□●سلطه این افراد بوسیله شمشیر بر طبیعت معمولی مردم نیست، بلکه سلطه آنان بوسیله عقول نافذ و وجدان های پاکشان بر عقول و وجدان های آزاد انسانی می باشد.
#استاد_علامه_جعفری
□●تفسیر نهج البلاغه جلد ٢ خطبه سوم●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□در بقیه این ماه این دعا را بسیار بخوانیم:
□«اللَّهُمَّ إِنْ لَمْ تَكُنْ غَفَرْتَ لَنَا فِي مَا مَضَى مِنْ شَعْبَانَ فَاغْفِرْ لَنَا فِيمَا بَقِيَ مِنْهُ»□
□«خدايا اگر در آنچه از ماه شعبان گذشت ما را نیامرزیده ای، در آن قسمت که از این ماه مانده بیامرز□
#مراقبات_ماه_شعبان
@mohamad_hosein_tabatabaei
■●از توصیه های مهم روایی و قرآنی ما گفتن ذکر «بسم الله الرحمن الرحیم» در آغاز و ابتدا کار است. همین توصیه می تواند نقشی اساسی و حیاتی در فعالیت های رفتاری و گفتاری ما ایجاد کند.
■●آیا ما هر فعالیتی اعم از عملی، علمی و قولی را می توانیم با ذکر «بسم الله الرحمن الرحیم» شروع کنیم؟
■●کاری را می توانیم با ذکر شریف «بسم الله الرحمن الرحیم» شروع کنیم که هم حسن فعلی یعنی کار صحیح و هم حسن فاعلی یعنی استناد به خداوند را داشته باشد.
■●کار هم باید حق باشد و هم برای خداوند باشد. در آیه «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تُبْطِلُوا صَدَقَاتِكُمْ بِالْمَنِّ وَالْأَذَىٰ كَالَّذِي يُنْفِقُ مَالَهُ رِئَاءَ النَّاسِ وَلَا يُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ» [بقره/۲۶۴] می فرماید صدقه خود را با منت و آزار فقیر باطل نسازید مثل افرادی که برای ریا جلوی مردم انفاق می کنند و به خداوند و آخرت ایمان ندارند.
#یاعلی
@mohamad_hosein_tabatabaei
آیات 242-228 بقره قسمت پنجم
بخش چهارم1⃣
●معانی کلمات زعم ، علم ، حفظ، حكمت ، خبرت و شهادت
و اما كلمه ((زعم )) به معناى تصديق مطلب است ، تصديق از اين حيث كه مطلب نامبرده صورتى است در ذهن ، حال يا اين تصديق شصت در صد باشد، و يا صد در صد. (پس كلمه نامبرده هم در مورد ظن استعمال مى شود و هم در مورد قطع و جزم ).
و كلمه ((علم )) همانطور كه گفتيم به معناى احتمال صد در صد است ، بطورى كه حتى يك در صد هم احتمال خلاف آن داده نمى شود.
و كلمه ((حفظ)) به معناى ضبط كردن صورت آن چيزى است كه براى ما معلوم شده است ، بطورى كه هيچ دگرگونى و تغييرى در آن پيدا نشود.
و كلمه ((حكمت ))، به معناى صورت علميه است ، اما از اين جهت كه مطلبى محكم و استوار است .
#تفسیر_المیزان
#سوره_بقره
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
آیات 242-228 بقره قسمت پنجم بخش چهارم1⃣ ●معانی کلمات زعم ، علم ، حفظ، حكمت ، خبرت و شهادت و اما
آیات 242-228 بقره قسمت پنجم
بخش چهارم2⃣
●معانی کلمات زعم ، علم ، حفظ، حكمت ، خبرت و شهادت
و كلمه ((خبرت )) به معناى اين است كه شخص خبره صورت علميه اى را كه در ذهن دارد آنچنان بدان احاطه داشته باشد كه بداند از مقدمات آن چه نتائجى بر آن مترتب مى شود.
و كلمه ((شهادت ))، به معناى ديدن و رسيدن به عين يك چيز و يا يك صحنه است ، حال يا به حس ظاهرى مانند ((ديدن ))، ((شنيدن ))، ((بوئيدن ))، و ((لمس محسوسات ))، و يا به حس باطن مانند ((مشاهده ))، ((درك يقينى وجدانيات ))، درك اين كه مثلا (من ميدانم و اراده و محبت و بغض و نظائر آن را دارم ).
همه الفاظى كه تاكنون معنا كرديم به غير از پنج لفظ اخير تا حدى سر و كار با ماده و حركت و دگرگونى دارند، و به همين جهت در مورد خداى تعالى استعمال نمى شوند، مثلا گفته نمى شود: خداى تعالى ظن مى كند و مى پندارد، و يا خيال مى كند و يا مى فهمد، و يا تفقه مى كند و...
و اما الفاظ پنجگانه اخير از آنجائى كه مستلزم نقص و فقدانى نيست ، در مورد خداى سبحان نيز به كار مى رود،
ترجمه تفسير الميزان جلد 2 صفحه 374
همچنان كه مى بينيم در آيات زير بكار رفته ((و الله بكل شى ء عليم )) و ((ربك على كل شى ء حفيظ)) ((والله بما تعملون خبير)) ((انه هو العليم الحكيم )) ((انه على كل شى ء شهيد)).
#تفسیر_المیزان
#سوره_بقره
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei
#اینگونه_بود
□○به نقل از فرزند ایشان ، حجت الاسلام حاج شیخ علی آقا بهجت○□
□○من از آن موقعی که بالغ شدم ، ایشان هرگز نفرمود که برو یک نانی بخر . آخر این خیلی معمول است و ما عضو یک خانواده بودیم و باید یک قسمتش را تامین می کردیم . ولی تنها عبارتی که می فرمود این بود که اگر نانی باشد شاید اینجا مصرف شود یا فلان چیز را مادرت مایل است داشته باشد و در خانه باشد . تا سن نود و خرده ای سال این دستور ایشان بود ، تا این اندازه و بیشتر نه !
#آیت_الله_بهجت_ره
□○منبع : کتاب العبد ، ص۹۲○□
@mohamad_hosein_tabatabaei
#استاد_فاطمی_نیا:
□●دستورالعمل برای #ایام_آخر ماه شعبان●□
□○این ایام باقی مانده از ماه شعبان را خیلی غنیمت بشمارید؛ این روزها بسیار حساس است و باید قدر بدانیم ، سعی کنیم با آمادگی کامل وارد ماه رمضان، ماه مهمانی خدا، شویم!
□○حدیثی از امام رضا(علیه السلام)واردشده است که بسیار پراسرار است وحساسیت ماه شعبان را نشان میدهد.
□○کسی درماه شعبان خدمت امام رضا علیه السلام شرفیاب شد و از حضرت تقاضای عملی را کرد که در ماه شعبان انجام دهد.
حضرت به آن شخص میفرمایند:" در ماه شعبان به خدا عرضه دار و بگو خدایا اگر در این روزهای گذشته از شعبان مرا نیامرزیده ای ، در روزهای باقیمانده از آن بیامرز"
□○در این ایام باقی مانده خیلی چیزها میتوان کسب کرد!
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
#استاد_فاطمی_نیا: □●دستورالعمل برای #ایام_آخر ماه شعبان●□ □○این ایام باقی مانده از ماه شعبان را خیل
□«اللَّهُمَّ إِنْ لَمْ تَكُنْ غَفَرْتَ لَنَا فِي مَا مَضَى مِنْ شَعْبَانَ فَاغْفِرْ لَنَا فِيمَا بَقِيَ مِنْهُ»□
□«خدايا اگر در آنچه از ماه شعبان گذشت ما را نیامرزیده ای، در آن قسمت که از این ماه مانده بیامرز□
@mohamad_hosein_tabatabaei
#انتظار
#استاد_علی_صفایی_حائری
□●آرمان دينى و هدف رسالت، بالاتر از تكامل و شكوفايى استعدادهاى آدمى است. چون اين وجود تكامل يافته و شكوفا، مىخواهد در چه جهتى و براى چه مقصدى مصرف شود؟
رشد و خسر ، دو بعد تكامل انسانى است.
□●همين آرمان و همين مقصد، زمينهها و آمادگىهايى را مىطلبد؛ آمادگى در ذهنيت و روحيه و طرح و تدبير و تربيت نيروها و تشكل و سازماندهى آنها و جاسازى و جايگزينى مستمر و بى وقفۀ آنها. و ناچار اين مقصود از #انتظار_همراه_تقيّه_و_قيام ، مىشود سه گام اساسى انقلاب دينى و انقلاب اسلامى.
☑️پس انتظار نه احتراز، نه اعتراض، كه آمادگى و سازندگى و تقدير و تدبير و تربيت و تشكّل جديد را در دامان خويش دارد.
□● #تو_می_آیی، ص۱۲●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□●عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل #دولابی●□
□●خوشگل یعنی کسی که گِل و طینتش پاک و خوب است. خوشگل آنقدر مشغول جمال خودش است که وقت ندارد از عیب دیگران صحبت و از آنها غیبت کند. اگر کسی در برادر یا خواهر مؤمنش بدی دید، چون مؤمن آینهی مؤمن است: اَلمُؤمِنُ مِرآةُ المُؤمِنِ؛ در واقع بدی خودش را دیده است. خوشگل که در برابر آینه میایستد، زیبایی میبیند و از مشاهدهی جمال لذّت میبرد.
□●از این همه حسن و زیبایی بگو که در اطرافت و در همهی دنیا پر است، از خوشگلها بگو، نمیدانم در بین این همه حسن و جمال از کجا زشت پیدا میکند و از آن صحبت میکند و مرتکب غیبت میشود؟ ان شاءالله ذاتت طوری ادب شود که جز حسن و جمال و کمال نبینی و جز از خوبی و زیبایی نگویی.
□●همه به امین احتیاج دارند. حتّی کسانی که خودشان دزدند و امین نیستند، به امین محتاجند تا چیزهایشان را به او بسپارند. به برکت پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم که امین بود، همه امین را دوست دارند. شما هم اگر ایمان خود را حفظ کنی و امین باشی، همهی اهل آسمانها عاشقت میشوند.
□● #مصباح_الهدی - تألیف استاد مهدی طیّب●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
■● #فرجحاصلشدنکارمشکلیاست
آنهم یک فرج عمومی، لذاست که به نص روایات، با آمدن حضرت بقیةالله سلام الله علیه در مجموعه ی عالم یڪ #فرجعمومی حاصل می شود،
■●بدلیل اینڪه سران کفر کوبیده می شوند و طبق نص روایات ، امام زمان هم به آیهی «فقاتلوا ٵئمةالکفر» عمل می کند و با ریشه ها و رگه های بزرگ کفر می جنگد و آنها را ریشه کن می سازد و زورگویان کذایی را بر می دارد
■●اما در مورد پایین ترها این طور نیست که حضرت شبانه روز دنبال آنها باشد که این جا را مبادا این جوری کنند و آنجا را آن طوری کنند ، این امور در دستان ماست.
#استادصمدی_آملی
#پیر_و_جوان
#اللهمعجللولیڪالفرج
@mohamad_hosein_tabatabaei
□«اللَّهُمَّ إِنْ لَمْ تَكُنْ غَفَرْتَ لَنَا فِي مَا مَضَى مِنْ شَعْبَانَ فَاغْفِرْ لَنَا فِيمَا بَقِيَ مِنْهُ»□
□«خدايا اگر در آنچه از ماه شعبان گذشت ما را نیامرزیده ای، در آن قسمت که از این ماه مانده بیامرز□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○هر ادراکی، اشراق است. ادراک از ماده در نمی آید. بحث مهم همین است. فعالیت سلولی ادراک نیست. نزدیکترین چیز به هر انسانی، محتوای ذهنی است. ادراکات شما و آنچه شما می دانید به شما نزدیکتر است یا سلولهای مغزی تان؟
□○اگر درک اجمالی نداشتید، می توانستید سلولها را بفهمید؟ اول ادراک است بعدش مدرَک. ذات ادراک، از جنس ماده نیست. عقل، صیقل روح است که با نظر و ادراک است. وقتی که نفس انسان به شهوات آلوده نشد، مثل یک آیینه ، حقایق در آن منعکس می شود.
□○دکتر ابراهیمی دینانی○□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□●علامه طباطبایی براساس دو برهان یکی از راه علم ذاتی حق در پیاده شدن تک تک موجودات نظام عالم و دیگری از راه ارتباط اشیای عالم با هم و نظم حاکم بر نظام هستی، استدلال کردند که این نظام عالم، بهترین نظام است.
□●شر امر وجودی نیست، یک امر عدمی است. اگر شر بخواهد یک امر وجودی باشد یعنی خدا یک موجودی خلق بکند که اصلا وجود این موجود شر است که محال است چون شر یعنی نقص و بدی و زشتی.
□●یعنی اگر موجودی شر است از دو حال به در نیست یا باید برای خودش شر و نقص باشد یعنی می خواهد هیچ باشد، یعنی می خواهد خودش، خودش را نابود کند که راه ندارد، چون هر موجودی شبانه روز تلاش می کند برای غذا و دفع دشمن یعنی این که خودش را می خواهد.
یا باید برای دیگران شر باشد، که این طور نیست. نمی شود موجودی در نظام هستی مستقلا شرور آفریده بشود و اگر به نحوی مقداری شر در آن می بینیم دست بشر در کار است وگرنه همه چیز برای منفعت آفریده شده. علامه طباطبایی استدلال می فرمایند به هر دو وجه محال است.
#شرح_دروس_معرفت_نفس
#جلسه_ی_شصت_و_هفتم
#علامه_حسنزاده
@mohamad_hosein_tabatabaei
آیات 242-228 بقره قسمت پنجم
بخش پنجم1⃣
● تشويق مردم به احسان و فضل نسبت به يكديگر در روابط بين خود درباره عقل و خردمندى انسان
حال به بحثى كه داشتيم برگشته و مى گوئيم : لفظ ((عقل )) همانطور كه توجه فرموديد از اين باب بر ادراك اطلاق مى شود كه در ادراك عقد قلبى به تصديق هست و انسان را به اين جهت عاقل مى گويند، و به اين خصيصه ممتاز از ساير جانداران مى دانند كه خداى سبحان انسان را فطرتا اين چنين آفريده كه در مسائل فكرى و نظرى حق را از باطل ، و در مسائل عملى خير را از شر، و نافع را از مضر تشخيص دهد،
چون از ميان همه جانداران او را چنين آفريده كه در همان اول پيدا شدن و هست شدن خود را درك كند و بداند كه او، اوست و سپس او را به حواس ظاهرى مجهز كرده تا به وسيله آن ، ظواهر موجودات محسوس پيرامون خود را احساس كند، ببيند و بشنود و بچشد و ببويد و لمس كند و نيز او را به حواسى باطنى چون : ((اراده ))، ((حب ))، ((بغض ))، ((اميد))، ((ترس )) و امثال آن مجهز كرده تا معانى روحى را به وسيله آنها درك كند،
و به وسيله آن معانى ، نفس او را با موجودات خارج از ذات او مرتبط سازد و پس از مرتبط شدن ، در آن موجودات دخل و تصرف كند، ترتيب دهد، از هم جدا كند، تخصيص دهد و تعميم دهد و آنگاه در آنچه مربوط به مسائل نظرى و خارج از مرحله عمل است ، تنها نظر دهد و حكم كند، و در آنچه كه مربوط به مسائل عملى است و مربوط به عمل است حكمى عملى كند، و ترتيب اثر عملى بدهد و همه اين كارهائى را كه مى كند بر طبق مجرائى مى كند كه فطرت اصلى او آن را تشخيص داده ، و اين همان عقل است.
#تفسیر_المیزان
#سوره_بقره
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei
#استاد_علامه_ی_ما
□●طبق تعالیم عالیۀ اسلام، مسألۀ #توحید، یگانه اصلى است كه در تمام شؤون جهان هستى حاكم است و به روشنى مشاهده مى گردد كه در اسلام هرقضیه علمى و عملى، در حقیقت همان مسأله «توحید» است كه به اشكال و صورتهاى مختلف در آمده و در لباسِ قضایاى علمى و عملى، جلوه گر شده است و به هنگام تحلیل، هر مسأله اى به توحید برمیگردد.
□● «علی علیه السلام و فلسفه الهی» ص ۲۴●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
#اینگونه_بود ...
#آیتالله_بهجت_قدسسره:
□●از آشپزخانه صدای تَقتَق بلند و نهیبی آمد.
سریع خودش را به آشپزخانه رساند.
دم آشپزخانه بوی سوختن را حس کرد.
آقا هم خودشان را به آشپزخانه رساندند.
وارد شدند و از نگاه پسر به یخچال، ماجرا را فهمیدند.
لبخندی بر لبانشان نشست.
□●رو به آقا کرد و با اطمینان به اینکه اینبار قبول خواهند کرد، گفت: «آقا جان! این گدای سر کوچه یک فریزر خریده است، این بقال هم شاهد است، ولی ما یخچال عادی هم نداریم!»
آقا گفت: «نه، ما هم مثل آنهایی که ندارند...»
□●(این بهشت، آن بهشت، ص٨۵؛ بر اساس خاطرۀ حجتالاسلام و المسلمین علی بهجت)●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○علّت عدم ظهور حضرت بقیّةالله ارواحنافداه○□
□مرحوم علّامه آیةالله حاج سیّدمحمّدحسین حسینی طهرانی قدّس سرّه□
□○علّت عدم ظهور، افتراق آراء و عدم اتّحاد دلهاست بر وفاى به عهدى که با آنان شده است، و اين تقصيرى است بزرگ از شيعيان بلکه از جميع امّت.
□○و تمام محروميّت ها، از فقدان انصاف و گسترش ظلم و بيداد و شرک و اعتساف با تمام مظاهر زشت و ناپسندش، همه و همه معلول اين فتور و سستى و بالنّتيجه غيبت آن حضرت است.
□○«امام شناسی» ج ۳ ص۳۳○□
@mohamad_hosein_tabatabaei
هدایت شده از کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
□«اللَّهُمَّ إِنْ لَمْ تَكُنْ غَفَرْتَ لَنَا فِي مَا مَضَى مِنْ شَعْبَانَ فَاغْفِرْ لَنَا فِيمَا بَقِيَ مِنْهُ»□
□«خدايا اگر در آنچه از ماه شعبان گذشت ما را نیامرزیده ای، در آن قسمت که از این ماه مانده بیامرز□
@mohamad_hosein_tabatabaei
#روزه_سه_روز_آخر_ماه_شعبان
□از حضرت امام صادق علیه السّلام روایت شده است که:
□هر کس سه روز آخر ماه شعبان را روزه بدارد و به ماه مبارک رمضان متّصل سازد، خداوند متعال ثواب روزه دو ماه متوالى را براى او بنویسد.
#مراقبات_ماه_شعبان
@mohamad_hosein_tabatabaei