#بندگی
□●تمدنی که به سمت تمدن اسلامی باشد، میرود به سمت اینکه بندگی کند و شرایط را برای بندگی آماده کند.
□●در مقابل این تمدن، تمدنی است که میرود به سمت اینکه خدایی بکند.
□●در مورد #علامه_طباطبایی میگویند اگر ۱۰ ساعت پیش ایشان مینشستی، نمیفهمیدی که چه علمی دارند.
فکر میکردی از آن آخوندهای معمولی هستند.
□●برای چه حرف بزند؟ برای چه بخواهد خودش را نشان بدهد؟ اگر سؤالی میکردند، پیش فرضش این بوده که میگفته نمیدانم.
□●این علامه طباطبایی بوده است با آن عظمتش...
تلْکَ ﭐلدَّارُ ﭐلْئَاخِرَةُ نَجْعَلُهَا لِلَّذِينَ... اين خانه آخرت را به کسانی اختصاص ميدهيم که ...لَا يُرِيدُونَ عُلُوّاً فِي ﭐلْأَرْضِ... نميیخواهند در زمين برتری نمايند.
چنین شخصی اصلاً علوّ نمیخواهد. پس میزند علوّ را، دنبال علوّ نیست...
#اینها_همان_بندگیهاست.
#برگ_سبز
#حجت_الاسلام_قاسمیان
@mohamad_hosein_tabatabaei
■●عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی●■
■●در کتاب خوانده بودم و خودم هم در ایام جوانی که زراعت داشتم، تجربه کردم که اگر پوست گرگ را باریک ببُرند و با آن الک درست کنند و بذر را با آن الک کنند، زراعت دیگر آفت نمیزند. آنقدر گرگ قوی است که آفتها مثل ملخ و سن از زراعتی که بذرش با پوست گرگ تماس پیدا کرده است، میترسند.
■●موت را هم مثل گرگ تصّور کنید؛ البته جسارت به موت نشود، چون موت بسیار شریف است؛ امّا از این نظر میتوان موت را به آن مثل زد که اگر کسی با موت تماس پیدا کند، دیگر هیچ آفتی به او نخواهد رسید و شیطان و دنیا و نفس، دیگر نخواهند توانست به او آسیب برسانند.
#یاعلی
■●مصباح الهدی - تألیف استاد مهدی طیّب●■
@mohamad_hosein_tabatabaei
☑️شادی روح علامه طباطبایی(ره) #صلوات
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
#شرح_مثنوی ○ ۲ ○ □○مطلب مورد توجه بعدی، #نی است که سخنان گوناگونی پیرامون آن گفته شده است. عده
#شرح_مثنوی □ ۳ □
○سینه خواهم شرحه شرحه از فراق
○تا بگویم شرح درد اشتیاق
□○«اَنَا عِندَ المُنکَسِرَةِ قُلُوبُهُم»؛ او سینهای میخواهد که از فراق پاره پاره شده باشد. باید دل شکسته و پاره پاره بیاوری که در کوی ما شکسته دلی میخرند و بس. فقط چنین سینهای میتواند اشتیاق به معشوق را درک کند. آری! سینه شرحه شرحه، دل بسیط و ساذجی است که حرم الهی است. چنین قلبی را رسد که شرح درد اشتیاق بسراید. آنکه در قید حدود قعود کرده از شوق صعود و عروج چه بهره ای دارد تا از دریدن بندهای غیریت بگوید؟ درد اشتیاق بالاترین دردهاست؛
○حسن معشوق را چون نیست کران
○درد عشق را نهایت نیست
□○گاه در قرب و وصل درد اشتیاق اشد از فراق و هجران است:
○گفتم ببینمش مگرم درد اشتیاق
○ساکن شود بدیدم و مشتاق تر شدم
□○در مقام قرب جلوات بی منتهای معشوق رخ بنماید عاشق خود را در نهایت بعد میبیند یعنی به جلوه ای واصل میشود و به تجلی جلال به فراق مبتلا! چون خاصیت توحید همین است، تا میبینی نزدیکی دور میشود؛ «بَعُدَ فلا يُري، وَ قَرُبَ فَشَهَدَ النَّجوي».
○بلبلی برگ گلی خوش رنگ در منقار داشت
○واندر آن برگ و نوا خوش ناله های زار داشت
○گفتمش در عین وصل این گریه و فریاد چیست
○گفت ما را جلوه معشوق در این کار داشت...
#ح_م
□○" تصویر #حوّا در آب "○□
□○...و به یاد آوریم قصه مادرمان حوّا را که گفت: من وقتی چشم به عالم هستی گشودم زیر پایم گُل و ریحان بود و بالای سرم آبی عظیم آسمان. ناگاه چشمم به ماده ای درخشان افتاد که از سیاهی حفره ای بیرون می آمد و نمی دانستم که آب است و از چشمۀ واقع در غاری می جوشد. آن ماده به تدریج در اطراف گسترده شد و من دیدم آن آبیِ لطیف آسمان عیناً به زمین فرود آمده است. نزدیک رفتم تا اینهمه شکوه و زیبایی را از نزدیک تجربه کنم. ناگاه چشمم به موجود زیبایی افتاد که از آن بدیع تر در خاطرم نمی گنجید. مدهوش و حیران آن جمال و عاشق و شیدای آن موجود شدم و اگر همان دم ندایی از غیب نگفته بود این موجود عکس جمال توست که در آب افتاده است من تا پایان عمر عاشق آن صورت شده بودم و از عشق خود جان می سپردم.
🍀تمام دختران عالم عکس همان حوّا در آبند و جمله چون حوّا به عشق خود گرفتار امّا بی خبر.
□○برگرفته از پیشگفتار کتاب " در صحبت سعدی "
به قلم حسین الهی قمشه ای○□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○معرفت نفس باب الابواب است، دری است ڪہ آدم را بہ سوے عالم غيب و موجودات و بہ ذات حق و صفاتش و افعالش می ڪشاند.
□○شرح فارسی اسفار _جلد ۱ | صفحہ۹۳
علامہ حسن زاده ے آملی○□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□●يك دهه از ماه عظیم رجب المرجّب طی شد...●□
□روزهای بسیار گران قدر و لحظات بسیار گران سنگ این ماه باید به راستی غنیمت شمرده شود، ماهی که در احادیث #شهرالله نام گرفته است،
□ماهی که بنا به برخی از روایات اعظم شهور و بزرگ ترین ماه های الهی است،
□ماهی که ماه غوطه ور شدن در نهر رجب است، نهری که از نهرهای بهشت و سرشار از نور و معنویت و عرفان است.
□ماه عبادت، ماه خلوت های عارفانه، ماه ذکر، ماه تلاوت قران، ماه شب زنده داری ها،ماه استغفار و دعا و نیایش و زیارت اهل بیت علیهم السّلام، ماه همۀ خوبی ها و پاکی ها، ماه #تطهیر وجود خویش از هر چه غیر خدایی است. ماه بسیار عظیمی است،
□ماه #ولایت است، ماه امیرالمومنین علیه السّلام است،
□ماه تخلیه است،
□ماه عظیم القدری که سپاس این که خدا ما را موفق کرد که یک بار دیگر مهمان این ماه عظیم باشیم را به هیچ طریقی نمی توانیم به جا بیاوریم.
□امیدوارم خدای متعال به همۀ ما عنایت کند که قدر این لحظات و آنات را بدانیم. هیچ تضمینی وجود ندارد که سال آینده باز باشیم و ساعات و آنات این ماه را تجربه کنیم. این سلامتی و حیات و قدرت و فراغتی که خدا به ما داده را غنیمت بشماریم، چه بسا سال آینده ما باشیم، اما اینها نباشد.
□●استاد مهدی طيب _ جلسه ١٩ خرداد ٩٠●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○ #المیزان |نظر علامه طباطبایی درباره ایمان #حضرت_ابوطالب○□
□○در تفسیر الدر المنثور، روایتی آمده که حضرت ابوطالب، به پیامبر (صلی الله علیه وآله) ایمان نیاورد و در نهایت با حالت کفر از دنیا رفت! مرحوم علامه طباطبایی در ذیل کریمه ۵۶ سوره قصص، به این روایت اینگونه پاسخ میدهد:
□○«در معناى اين روايت، روايت ديگرى از ابن عمر، ابن مسيب، و غير آن دو آمده، و ليكن روايات بسيار زيادى از ائمه اهل بيت (علیهم السلام) رسيده، كه فرموده اند: ابو طالب ايمان آورده بود، و اشعارى هم كه از او نقل شده پر است از اقرار به صدق رسول خدا (صلی الله علیه وآله)، و حق بودن دين او، و اين ابو طالب كسى است كه رسول خدا (صلی الله علیه وآله) را وقتى صغير بود در دامن خود جاى داد، و بعد از بعثت و قبل از هجرت از او حمايت كرد، حمايتى كه ارزش آن حمايت و مجاهداتش در حفظ جان شريف رسول خدا (صلی الله علیه وآله) در ده سال قبل از هجرت معادل است با ارزش مجاهدتهاى همه مهاجرين و انصار در ده سال بعد از هجرت، آن وقت چگونه ممكن است چنين كسى ايمان نياورده باشد؟!»
□○ترجمه المیزان، ج۱۶، ص۸۱○□
@mohamad_hosein_tabatabaei