کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
■●انسان کامل مظهر اسم اعظم حقّ متعال●■۴ ■●اسم اعظم به سبب حقیقت عینی خود همانند انسان کامل است؛ بدی
■●انسان کامل مظهر اسم اعظم حقّ متعال●■۵
■●عالم بدون #انسان_کامل قابل تصوّر نیست. خداوند متعال در قرآن کریم میفرماید: قلِ ادعواللهَ و اِدعوا الرّحمنَ ایّا ما تدعوا فلهُ الاسماءُ الحسنی: بگو خدا را با نام الله یا رحمان یا هر نام دیگری بخوانید، پس برای او نیکوترین نامها وجود دارد.
■●و نیز میفرماید: ولله الاسماءُ الحُسنی فادعوه بها: و برای خداوند نامهای نیک است؛ پس خدا را به آنها بخوانید. امام صادق علیه السّلام در توضیح این آیه مبارکه فرموده اند: نحن و اللهِ الاسماءُ الحُسنی الّتی لا یَقبَلُ من العِباد عملاً الّا بِمَعرفَتِنا: به خدا سوگند ما آن نامهای نیکوی خداوند هستیم که خداوند عملی را از بندگان نمیپذیرد مگر آنکه با شناخت ما همراه باشد.
■●#جان_جهان، مهدویّت در عرصه عرفان، ص٧٠ -٧٢●■
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
■●انسان کامل مظهر اسم اعظم حقّ متعال●■۵ ■●عالم بدون #انسان_کامل قابل تصوّر نیست. خداوند متعال در قر
■●انسان کامل مظهر اسم اعظم حقّ متعال●■۶
■●بنابراین #انسان_کامل مظهر تامّ اسماء الهی است و از آنجا که تمامی اسماء الهی در #اسم_اعظم حضرت حقّ جمع شدهاند، انسان کامل مظهر اسم اعظم حضرت حقّ و مظهر تمامی اسما حسنای الهی است. عارف از این منظر به وجود #حضرت_مهدی ارواحنافداه معتقد است. زیرا محال است بتوان جهان را لحظهای خالی از وجود انسان کامل و مظهر اسم اعظم حقّ متعال تصوّر نمود. در عصر حاضر حضرت بقیّة الله الاعظم ارواحنافداه این جایگاه را دارند.
■●#جان_جهان، مهدویّت در عرصه عرفان، ص٧٠ -٧٢●■
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️حقیقت سرّی فاطمی، اسم مستأثرهی ذات غیبی است که برای احدی آشکار نشده و در بطون محض است؛ «اللّهمَّ إنّي أسئَلُكَ بِاسمِكَ الّذی خَلَقتَهُ مِن کُلِّكَ فَاستَقَرَّ فِیكَ فَلا یَخْرُجُ مِنْكَ إلي شَيءٍ أبَداً». (صحیفه مهدویه، زیارت ندبه)
◾️...فاطمه، ذات نماست و چون اسم مستأثرهی ذات است، جز حضرات ائمهی اطهار علیهمالسلام، همهی موجودات از عرش تا فرش از ادراک کنه حقیقت فاطمه عاجز و بریده شدهاند. فلذا فقط این انوار امامت قابلیت زیارت او را دارند و تنها ولایت مطلقهی کلیه، کفو اوست از این رو هم قدر و هم قبرش مجهول است، مگر برای امام اعنی انسان کامل.
◾️وَ هی «لَيْلَةٍ مُّبَارَكَةٍ فِيهَا يُفْرَقُ كُلُّ أَمْرٍ حَكِيم، أَمْرًا مِّنْ عِندِنَا» (دخان/ ۳،۴،۵)؛ امر حکیم آن سرّ مستودعی است که در متن جان فاطمی به ودیعه گذاشته شده است و آن ولایت کلیهی شمسیه است که به یَد ارادهی فاطمی بسط وجودی پیدا میکند، و از آن مقام مجمل احدی قرآنی، صورت تفصیلی فرقانی مییابد؛ «إِنَّا أَنزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ».
◾️علی،نقطه آغاز وجود
ص ۲۸۵، نکته ۱۰۷◾️
#ح_م
▪️شهادت امالشهداء کربلا، حضرت امالبنین سلام الله علیها را به محضر حضرت صاحب الزمان ارواحنا فداه و یکایک محبین آلالله علیهم السلام تسلیت عرض میکنیم.▪️
☑️حضرت امالبنین سلام الله علیها با فصاحت و بلاغتی که داشت، در مقام افشاگری از ظلم و تعدی بنیامیه برآمد و با اشعار جانسوز و بلیغ و عزاداریهای مستمر، مردم را متوجه ظلم و بیلیاقتی حکام وقت مینمود لذا آن بانو را با عسل زهرآگین مسموم کرده و به شهادت رساندند چنانکه مورخ نامی حاج شیخ علی فلسفی در کتاب «زنان نابغه» و جناب عبدالعظیم بحرانی در کتاب «امالبنین» نگاشتهاند که بنیامیه، همسر امیرالمؤمنین علیهالسلام، امالبنین سلام الله علیها را مسموم کردند و به قتل رساندند.
▪️الدرجات الرفیعة في وقایع الشیعة
رفیع الدین رفیعی، ص ۸۵▪️
@mohamad_hosein_tabatabaei
#علامه_حسن_زاده_آملی
#نفرین_امیرالمؤمنین
◾️اگر یه کسی در لباس بنده بخواد به شما خیانت کند، نهجالبلاغه را باز کنید،
امیرالمومنین چه نفرین می کنه او رو.
که این داره با این لباس، با آرم نبوت، به بندگان خدا خیانت میکنه.
و این لباس را تور شکار خود قرار داد.
این لباس را تور شکار خود قرار داد.
امیرالمومنین نفرین می کند او رو.
و جناب رسول الله در شب معراج، که معراج سفرنامه آن رسول الله و شرح حال مردم را بیان می فرماید، آخه لفظ معراج اینها را باید حرف بشنوید عزیز من!
حالا شما، اکثری اجتماع، ساحل پیمایی، کجا کلاس درس و بحث دارید؟
کجا به اسرار دین تان خواستید آشنا بشوید؟
@mohamad_hosein_tabatabaei
#علامه_حسن_زاده_آملی
#تجلی_ولایت
◾️این ولایتی که شما دارید، ولایت ما، ولایتی که دارید، این ولایتی که دارید، عبادات، مفادش شیرین، دلنشین.
مفاد روایات دلنشین. خدا توفیق عطا کند به فهم روایات به فهم آیات.
حضرت سیدالشهدا برای شما تجلی میکند، تجلی میکند. تجلی میکند. تجلی یعنی چه؟
یعنی اینکه خودش را به شما نشان می دهد، به ما نشان می دهد، این طوری نه!
برای ما تجلی میکند، معارف ما بالا می رود، ملکوت ما عظیم، بزرگ، دانش.
نظام هستی بیکران است دیگه، نظام هستی بیکران است پایان ندارد
@mohamad_hosein_tabatabaei
○تنش به معرکه،سرگرمِ فضل و بخشش بود
○به هرکه هرچه دلش خواست داد،حتےٰ سر...
#برقعی
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
○تنش به معرکه،سرگرمِ فضل و بخشش بود ○به هرکه هرچه دلش خواست داد،حتےٰ سر... #برقعی @mohamad_hosein_t
□ #شبزیارتی_ارباب□
○در بارگاهِ قدسِ خدا، پنجشنبه ها
○سرهایِ قدسیان،طرفِ شاهِ بی سر است
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️خداوند فرمود: فَاسئَلُوا اَهلَ الذِّکرِ اِن کُنتُم لا تَعلَمُونَ: از اهل ذکر بپرسید اگر نمیدانید. اوّلاً بررسی کن و مطمئن شو که نمیدانی. چه بسا در همین بررسی پی ببری که پاسخ همهی سؤالهایت در درون خودت وجود دارد. امّا اگر دیدی نمیدانی، برای دانستن و فهمیدن، نه برای اظهار فضل خود یا اثبات جهل طرف مقابل یا برای زورآزمایی و جدال و مراء، سؤال کن. امیرالمؤمنین علیه السّلام فرمود: سَل تَفَقُّهاً وَ لا تَسئَل تَعَنُّتاً: برای فهمیدن سؤال کن و برای فضلفروشی و جدال سؤال نکن. وقتی هم خواستی سؤال کنی، از اهل ذکر سؤال کن؛ از هر کسی سؤال نکن. اگر طرف مقابلت را اهل ذکر نمیدانی، از او سؤال نکن.
◾️تو کاسبی خودت را بکن، به بحث جبر و اختیار کاری نداشته باش.
▪️مرحوم حاج محمّد اسماعیل دولابی▪️
◾️ مصباح الهدی
تألیف استاد مهدی طیّب◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
◾️خداوند فرمود: فَاسئَلُوا اَهلَ الذِّکرِ اِن کُنتُم لا تَعلَمُونَ: از اهل ذکر بپرسید اگر نمیدانید.
☑️نهم بهمن ماه، سالروز هجرت فقید سعید حاج میرزا محمّد اسماعیل دولابی
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️ مراقبه و نماز ماه جمادىالثانی ◾️
◾️نمازی که در طول ماه جمادىالثانی یک بار باید انجام داد و زمان معیّنی هم ندارد. از آغاز این ماه تا پایان این ماه، چه روز و چه شب میتوان انجام داد.
◾️چهار رکعت نماز، که دو نماز دو رکعتی پی در پی است و پس از سلامِ دو رکعتِ اوّل، بلافاصله و بدون آنکه روی از قبله برگرداند و یا سخنی گوید، از جا برمیخیزد و تکبیره الاحرام دو رکعت دوّم را میگوید.
◾️کیفیّت نماز بدین شکل است:
◾️ نماز اوّل:
☑️رکعت اوّل:
▪️سوره «حمد» ۱ مرتبه
▪️«آیه الکرسی»(تا هوالعلی العظیم) ۱ مرتبه
▪️سوره «قدر» ۲۵ مرتبه
☑️رکعت دوّم:
▪️سوره «حمد» ۱ مرتبه
▪️سوره «تكاثر» ۱ مرتبه
▪️سوره «توحيد» ۲۵ مرتبه
◾️ نماز دوّم:
☑️رکعت اوّل:
▪️سوره «حمد» ۱ مرتبه
▪️سوره «كافرون» ۱ مرتبه
▪️سوره «فلق» ۲۵ مرتبه
☑️رکعت دوّم:
▪️سوره «حمد» ۱ مرتبه
▪️سوره «نصر» ۱ مرتبه
▪️سوره «ناس» ۲۵ مرتبه
◾️ و پس از سلام نماز دوّم بگوید:
▪️سُبْحَانَ اللهِ وَ الْحَمْدُ لِلهِ وَ لا إِلَهَ إِلا اللهُ وَ اللهُ أَكْبَرُ ( ۷۰ مرتبه)
▪️اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ ( ۷۰ مرتبه)
▪️اللَّهُمَّ اغْفِرْ لِلْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ ( ۳ مرتبه)
◾️ سپس سر به سجده نهاده و سه مرتبه بگويد:
▪️يَا حَيُّ يَا قَيُّومُ يَا ذَا الْجَلالِ وَ الْإِكْرَامِ يَا اللهُ يَا رَحْمَانُ يَا رَحيمُ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ
◾️سپس در همان سجده هر حاجتی كه دارد از خدا بخواهد.
◾️ هر كه اين عمل را بجا آورد، خدا، خودش و مال و همسر و فرزندان و دين و دنيای او را تا سال آينده حفظ میكند و اگر در اين سال از دنيا برود بر حال شهادت رفته است، يعنى ثواب شهيدان را دارا میباشد.
#مراقبات_ماه_جمادیالثانی
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
آیات 7-9 آل عمران ، قسمت ششم بخش هشتم1⃣ ● توضيح مراد از ((تفسير به راءى )) با شرحى در مورد تفاوت و
آیات 7-9 آل عمران ، قسمت ششم
بخش هشتم2⃣
● توضيح مراد از ((تفسير به راءى )) با شرحى در مورد تفاوت و اختلاف عمده بين كلام خدا و كلام بشرى
و اما اگر كمى ذهن خود را از آن سطح پائين ترقى دهيم ، و بفهميم كه خداى تعالى تنها مال را خزينه نمى كند، و مخصوصا وقتى ببينيم كه دنبال آن جمله مى فرمايد: ((و ما ننزله الا بقدر معلوم )) و نيز مى فرمايد: ((و ما انزل اللّه من السماء من رزق فاحيا به الارض بعد موتها)) حكم خواهيم كرد بر اينكه مراد از كلمه ((شى ء)) رزق ، يعنى آب و نان است ، و مراد از نازل كردن آب و نان ، نازل كردن باران است ، چون فهم ما از عبارت ((نازل شدن از آسمان )) چيزى به جز باران نمى فهمد.
در نتيجه خزينه شدن همه چيز نزد خدا و سپس نازل شدن آن به اندازه هاى معين در نظر ما كنايه از انباشته شدن آب در آسمان ، و سپس نازل شدن آن به زمين براى آماده شدن موارد غذائى خواهد بود.
اين تفسير هم مثل تفسير اول تفسير به راى ، و بدون علم است ، چون هيچ سندى بر طبق آن نيست ، تنها دليل ما اين است كه ما چيزى بجز باران سراغ نداريم كه از آسمان نازل شود.
پس دليل ما بر اين تفسير، عدم علم است ، نه علم به عدم ، و اينكه چيزى به جز باران نازل شدنى نيست .
باز اگر سطح فكر را بالاتر ببريم و بخواهيم به هيچ وجه درباره قرآن سخن بدون علم نگوئيم ، و اطلاق كلام قرآنى را بدون علم بر هيچ مصداقى حمل ننموده ، بلكه به اطلاقش باقى بگذاريم ، و مثلا در مورد همين آيه اى كه به عنوان مثال آورديم بگوئيم : اين آيه در مقام بيان مسأله خلقت است ،
ترجمه تفسير الميزان جلد 3 صفحه : 124
چيزى كه هست چون مى دانيم موجودات يكى پس از ديگرى خلق مى شوند، فرزندان انسان و حيوان بعد از پدران و مادران : و تخم گياهان بعد از گياهان ، و درختان موجود مى گردند، همه و همه در زمين موجود مى شوند، و از آسمان نازل نمى گردند، حكم مى كنيم كه جمله : ((و ان من شى ء الا عندنا خزائنه ...)) كنايه است از اينكه موجودات در موجود شدن مطيع اراده خدايند، و اراده خدا بمنزله مخزنى است كه تمامى كائنات و آفريده ها در آن مخزونند، و از آنها تنها موجودى هستى مى پذيرد كه مشيت خدا بر موجود شدن آن تعلق گرفته باشد.
ولى اين تفسير هم بطورى كه ملاحظه مى كنيد تفسير به رأى است ، و نظرى است كه ما مى دهيم ، و هيچ دليل و سندى بر آن نداريم ، به جز همان كه گفتيم موجودات زمينى از آسمان نمى افتند، چون به نظر ما نزول ، همان افتادن از بالا به پائين است ، و ما از نزول هاى ديگر آگاهى نداريم .
و اگر در كلماتى كه خداى تعالى در كتاب مجيدش در معرفى اسما، صفات ، افعال خود، فرشتگان ، كتب ، رسولان ، قيامت و متعلقات قيامتش ، آورده دقت نموده ، و نيز در حكمت احكامش و ملاكات آنها تاءمل كنيم آن وقت بخوبى خواهيم ديد كه آنچه ما در تفسير آن كلمات با به كار بردن قرائن عقليه اظهار مى داشتيم همه اش از قبيل تفسير به راءى و پيروى غير علم ، و تحريف كلام از مواضعش بود.
در فصل پنجم از بحث پيرامون محكم و متشابه نيز گفتيم كه بيانات قرآنى بالنسبه به معارف الهيه همان جنبه اى را دارد، كه امثال با ممثلات دارند، و اين بيانات قرآنى در آياتى متفرق شده ، و در قالب هاى مختلفى ريخته شده ، تا نكات دقيقى كه ممكن است در هر يك از آن آيات نهفته باشد، به وسيله آيات ديگر تبيين شود، و به همين جهت بعضى از آيات قرآنى شاهد بعضى ديگر است ، و يكى مفسر ديگر است ، و اگر جز اين بود امر معارف الهيه در حقايقش مختل مى ماند، و ممكن نبود كه يك مفسر در تفسير يك آيه گرفتار قول بغير علم نشود، كه بيانش گذشت .
از اينجا روشن مى شود كه تفسير به راءى به بيانى كه كرديم خالى از قول بدون علم نيست ، همچنان كه در حديث ديگرى كه گذشت بجاى ((من فسر القرآن برايه )) آمده بود:
ترجمه تفسير الميزان جلد 3 صفحه : 125
#تفسیر_المیزان
#سوره_آل_عمران
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei