کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴 ■●راز تقارن لیالی قدر با شهادت امیرالمؤمنین علیه السلام (قسمت چهارم
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴
■●راز تقارن لیالی قدر با شهادت امیرالمؤمنین علیه السلام (قسمت پايانی)●■
■●اميدواريم ليلة القدر، اين حقيقت را برای ما مجسم و محقق كند و شب بیست و یکم که يكی از سه شبی است كه محتمل است ليلة القدر باشد و با شهادت اميرالمؤمنين علیه السلام و ياد و ذكر و كمالات آن حضرت مقارن است، بتواند نقطه ای باشد، برای اينكه به خود بياييم و بفهميم حقیقت انسان غير از اين است كه ما هستيم و به آن بسنده کردهایم.
■●بعضاً وقتی كمالات اوليای خدا را ذكر میكنيم، افرادی میگويند: خيلی غلو میكنی؛ آنها هم مثل ما انسان بودند. علت چنین حرفی این است كه معنای انسان را نمیفهمند. آنها خودشان را انسان میدانند. نه؛ اميرالمؤمنين علیه السلام غير انسان نبود، ما غير انسانیم. علی علیه السلام را از انسانيّت بالاتر نبرديم؛ انسانيّت يعنی علی علیه السلام. امّا وقتی انسانيّت را شناختيم، آنوقت میفهميم ما انسان نيستيم و هنوز در حيوانيّت اسيريم.
■●اميدواريم ليلة القدر، برای ما ليلهی پی بردن به قدر انسانی، با لقاء و شهود و مشاهده و ملاقات با حقيقت حجّت خدا باشد؛ و مبدأ تحوّل و دگرگونی، برای راه افتادن به سوی حقیقت انسانی باشد. گرچه قدّ هيچ كس به افراشتگی قدّ اميرالمؤمنين علیه السلام نخواهد شد. خود اميرالمؤمنين علیه السلام هم فرمودند:
■●«اِنَّكُمْ لا تَقْدِروُنَ عَلىٰ ذلِكَ، وَلكِنْ أعينُونِى بِوَرَعٍ وَ اجْتِهادٍ وَ عِفَّةٍ وَ سَدادٍ».۱
■●شما قدرت نداريد همقدّ من شويد؛ امّا به اين كوتولگی هم بسنده نكنيد؛ قانع نشويد. مرا ببينيد؛ بفهميد قد يعنی چه؛ قانع و مكتفی به اين حدّ كوتاه خود نشويد. من آمدم قدّ شما را بلند كنم؛ ولكن شما هم به من كمك كنيد؛ مدد دهيد؛ با پاكدامنی، پرهيز از گناه و آلودگی، اجتهاد و تلاش، مجاهدت، عفّت، سَداد و ثبات قدم، مرا در این راه ياری و مدد دهيد. درست است همقدّ من نمیشويد؛ لااقل قدّتان از اينكه هست، كمی بلندتر شود. البتّه راه را برای اينكه همقدّ من شويد، نبستهاند؛ امّا احدی همّتی به بلندی همّت من ندارد تا بتواند اين راهِ بلند كمال را، تا جايی كه من رفتهام، بيايد. احدی نمیتواند به منِ علی برسد؛ نه اينكه به من نمیرسد؛ به فهم اينكه من به كجا رسيدهام هم نخواهد رسيد. منِ علی راز ناشناختهی عالم وجودم. لذا به من نمیرسيد. امّا يك تكانی بخوريد.
■●شير را ماند همی بچه به او / تو به حيدر خود چه ميمانی؟ بگو تو كه میگويی من پيرو حيدر اميرالمؤمنين علیه السلام، شيعه، عاشق و فرزند معنوی اميرالمؤمنين علیه السلام هستم؛ اميرالمؤمنين علیه السلام پدر من است؛ تو به حيدر خود چه میمانی؟ بگو. كمی قد بكشيد؛ ليلة القدر يعنی اين. يعنی شبی كه انسان به قدر و اندازهی انسانيت پی میبرد و در نتیجه به كوتاهی خود واقف میشود و اراده میكند و تصميم میگيرد كه تحوّل عميقی در زندگی خود برای رشد، تعالی و تكامل ايجاد كند. اميدواريم خدای متعال چنين ليلة القدری را نصيب همهی ما بفرمايد.
■●در محضر استاد مهدی طیب ۱۹ مرداد ۹۱●■
#ماه_مبارك_رمضان
#لیلة_القدر
@mohamad_hosein_tabatabaei
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴
■راههای عبادات، روزه، شب زنده داری، ذکر، دعا، ریاضات و صبر که از پیغمبر و ائمّه علیهم السّلام رسیده است هم راه خداست.
■●اینها راههای شوسه و آسفالته اند. بعضی اصحاب به پیامبر و ائمّه علیهم السّلام اصرار زیادی کردند که چه کنیم زودتر به مقصد برسیم؟ این بود که پیامبر صلّی الله علیه و آله و سلّم راه میانبر را نشان داد و فرمود: هر کس علی و حسین علیهما السّلام را دوست بدارد، زودتر به مقصد میرسد.
■●فرمود هر کس علی علیه السّلام را دوست بدارد، معصیت به او ضرر نمی رساند و کسی که در مصیبت حسین علیه السّلام مژه اش به اشک نمناک شود و حتّی کسی که بدون اینکه اشکش جاری شود، با ادب در مجلس عزای حسین علیه السّلام بنشیند و خودش را شبیه گریه کنندگان نماید، بهشت بر او واجب میشود. راه محبّت راه میانبر است.
#یاعلی
■مرحوم حاج میرزا اسماعیل دولابی■
#مصباح_الهدی
#تٱلیف_استاد_مهدی_طیّب
@mohamad_hosein_tabatabaei
آیات 242-228 بقره قسمت هفتم
بخش پنجم2⃣
● رواياتى در ارتباط با آيه ((فرجالا او ركبانا...)) و نماز خوف
و نيز در همان كتاب از معاويه بن عمار روايت كرده كه گفت : از آن جناب از كلام خداى عزوجل پرسيدم كه مى فرمايد: ((والذين يتوفون منكم ...))، فرمود: اين آيه به وسيله آيه تربص چهار ماه و ده روز و نيز به وسيله آيه ميراث نسخ شده است .
ترجمه تفسير الميزان جلد 2 صفحه 393
مترجم : معناى نسخ شدن آن به وسيله آيه ميراث روشن شد، و اما نسخ شدنش به وسيله آيه عده وفات براى اين است كه آيه مورد بحث مشتمل بر دو چيز بود، يكى همان كه ، خرجى يك سال را از مال شوهر مى برد، دوم اينكه ، در مدت يك سال از خانه شوهر بيرون نمى رود، و اگر رفت خرجى يك سال را به او نمى دهند، آيه ، عده وفات را مى گويد كه زن تنها چهار ماه و ده روز از شوهر كردن خوددارى مى كند.
و دركتاب كافى و تفسير عياشى آمده ، كه شخصى از امام صادق (عليه السلام ) سؤال كرد مردى كه زنش را طلاق داده ، آيا بايد چيزى از مال به او بدهد؟ فرمود بله ، مگر آن مرد دوست نمى دارد از نيكوكاران باشد، مگر نمى خواهد از پرهيزكاران باشد؟!.
#تفسیر_المیزان
#سوره_بقره
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei
■●سلسله بیانات آیتالله بهجت قدسسره در مورد #قرآن و #اهلبیت علیهمالسلام●■
#ویژه_ماه_مبارک_رمضان
■●خدا کند در ما عشقی پیدا شود به مجموع قرآن و عترت، تا اولاً، بتوانیم یگانگی قرآن و عترت و معجون مرکب از آن دو را بیابیم و ثانیاً، در مقام پیروی و عمل، با توجه به آن دو و بر محور آن دو طواف عاشقانه بنماییم و بدانیم که آنها از هر معشوقی بیشتر شایستهی عشقورزی هستند.
■●در محضر بهجت، ج۱، ص۳۳●■
@mohamad_hosein_tabatabaei
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴
■●بهترين راه برای آزاد شدن از هوس و گناه پی بردن به حكمتهای عبادات است●■(۱)
■گرچه #روزه گرفتن سخت و دشوار است، ولی #لذت شنيدن اين ندای خداوند كه میفرمايد: ﴿يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ﴾[۵][۱]
خستگی روزه را از انسان میگيرد، با شنيدن اين ندا عبادت برای ما سهل و روان میگردد.
■رسول خدا(صلّیاللهعليهوآلهوسلّم) در آخرين جمعهٴ ماه شعبان خطبهای ايراد فرمودند كه: مردم شما #آزاد نيستيد؛ در قفس هستيد. و نمیدانيد كه در قفس هستيد. گناهانتان شما را در قفس زندانی كرده است.
■در ماه مبارك رمضان با #استغفار، خود را آزاد كنيد.[۲] انسان گناهكار بدهكار است و بدهكار بايد گرو بسپرد. اينجا خانه و زمين را به عنوان گرو قبول نمیكنند؛ بلکه جان را به گرو می گيرند. آنكه ميگويد من هر چه بخواهم میكنم، هر جا بخواهم ميروم و هر چه بخواهم ميگويم، او #اسير است؛ آزاد نيست. گرفتار هوس و آز، برده است نه آزاد.
●[۱]ـ سورة بقره، آية ۱۸۳
●[۲]ـ الأمالی والمجالس (صدوق)، ص۸۵، مجلس ۲۰، ح۴، عيون اخبار الرضا، ج۱، ص۲۹۵.
#حکمت_عبادات
#ماه_مبارک_رمضان
#آیت_الله_جوادی_آملی
@mohamad_hosein_tabatabaei
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴
■●امیر المؤمنین در هیچ یک از کارزارهای مقدس که جهاد نامیده میشوند ، شخصیت خود را که متخلق به اخلاق اللّه بوده ، نباخته است.
■●این حقیقتی است که همه مورخان و آنانکه کیفیت زندگی آن حضرت را نقل می کنند ، به آن اعتراف دارند . خود او نیز با اینگونه جملات توضیح داده است : و إنّی لعلی بيّنة من ربّی و قطعا حیات من ، نیت من ، تفکرات و هدف گیری های من و کردار عضلانی من و گرایشهای من ، همه و همه بر مبنای دلیل روشنی از پروردگار من میباشد. و بدیهی است که بر مبنای دلیلی روشن از خدا زندگی می کند ، هرگز تحت تأثیر هیجانات نفسانی قرار نمیگیرد.
■●استاد #علامه_جعفری
تفسیر نهج البلاغه ،جلد ٢١●■
@mohamad_hosein_tabatabaei
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴
□دعای روز بیست و پنجم ماه مبارک رمضان□
□اَللَّهُمَّ اجْعَلْنی فيهِ مُحِبَّاً لاَِوْلِيآئِكَ، وَمُعادِياً لاَِعْدآئِكَ، مُسْتَنّاً بِسُنَّةِ خاتَِمِ اَنْبِيآئِكَ، يا عاصِمَ قُلُوبِ النَّبِيّينَ.
□خدایا در این روز قرار ده مرا دلبستهی اولیای خودت، و دشمن دشمنانت، و آراسته به راه و روش خاتم پیامبران گردان، ای نگهدارندهی دلهای پیامبران.
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴 □دعای روز بیست و پنجم ماه مبارک رمضان□ □اَللَّهُمَّ اجْعَلْنی فيه
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴
#شرح_دعاے_روز_بیست_و_پنجم
□○آیت اللہ مجتهدے تهرانے(ره)○□
□اللّهمّ اجْعَلْنے فیهِ محبّاً لأوْلیائِڪَ ومُعادیاً لأعْدائِڪَ
خدایا ڪارے ڪن تا در ماہ رمضان، خوبان را دوست بدارم و دشمن دشمنانت باشم!
□در مورد خودم، عملے ڪہ بہ من امید مے دهد تا در قیامت جزو نجات یافتگان باشم، این است ڪہ خوبان و اشخاص با تقوا را دوست دارم و از بے تقوایان بے زارے مے جویم.
□اگر پسرتان بے تقواست و نماز نمے خواند، نباید او را دوست داشتہ باشید. حدیث است ڪہ بہ حقیقت ایمان نمے رسید مگر آنڪہ نزدیڪ ترین خویشان خود را براے خدا دوست نداشتہ باشید، چون متدین نیست و دورترین افراد را براے اینڪہ متدین است، دوست داشتہ باشید.
□امام باقر(علیه السلام) بہ شخصے فرمودند؛ «اگر ارادہ ڪردے ڪہ بفهمے بهشتے و یا جهنمے هستے، بہ قلبت مراجعہ ڪن، اگر دیدے اهل طاعت را دوست دارے، اهل بهشت و اگر اهل گناہ را دوست دارے، اهل جهنم هستے و انسان در قیامت با ڪسے ڪہ او را دوست دارد، محشور مے شود.»
□در دورہ آخرالزمان قلب مؤمن آب مے شود؛ زیرا گناہ را مے بیند و استطاعت تغییر وضع ندارد.
هر ڪس ڪہ مؤمنے را دوست دارد، حتے اگر منحرف باشد پس از مدتے رستگار خواهد شد.
□مُسْتَنّاً بِسُنّةِ خاتَمِ انْبیائِڪَ
در این بخش از خدا مے خواهیم تا ما را یارے رساند براے اینڪہ بہ طریقہ پیغمبر در مستحبات، دعاها و دستورات اسلام عمل ڪنیم. از خدا مے خواهیم تا هر چہ پیامبر(ص) بہ ما فرمودہ است، دربارہ مستحب و واجب عمل ڪنیم و مڪروهات را از خود دور و حرام را ترڪ ڪنیم.
□ #یا_عاصِمَ_قُلوبِ_النّبیین
□پیغمبران معصوم هستند؛ زیرا خدا قلب آنها را حفظ ڪردہ است و در فراز پایانے مے گوییم، اے خدایے ڪہ قلب پیغمبران را حفظ ڪردے، بہ حق این ڪارے ڪہ براے پیغمبران انجام دادہ اے، این دعا را در حق ما مستجاب ڪن!
@mohamad_hosein_tabatabaei
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴
■●آخرین روزهای ماه رمضان برخلاف روزهای آغازین که شادی و بهجت و سرور و طراوتی به انسان میبخشید؛ هاله ای از حزن و اندوه بر دل انسان مینشاند.
■●بوی هجران این ماه عزیز و دوستداشتنی و سرشار از خیر و نور و برکت به مشام میرسد؛
■●ماهی با روزهای طلایی و شبهایی نورانیتر از روز؛ ماه سحرهای لطیف عارفانه و عاشقانه، ماه تلاوت قرآن، ماه قیام به صلاة، و قعود به مناجات.
■●این ماه با همه ی زمینه های ارزشمندی که برای پرواز انسان به آسمان معنا فراهم کرده بود، رو به پایان گذاشته است.
■●بساط این مهمانی و ضیافت درحال جمع شدن است و دلهره ی اینکه چگونه از این ماه دل بکنم و جدا شوم، از چند روز قبل از عید فطر به سراغ مهمان ضیافتالله میآید.
■●این ماه علیرغم میل ما به پایان میرسد و تنها یک راه برای گریز از فراق وجود دارد؛
■●اینکه ما نیز همراه آن برویم و حقایق آن را، از توجّه به خدا، خویشتن را میهمان خدا دیدن و نشستن بر سفره ی ضیافت الله، ارتباط با کلام خدا و راز و نیاز و مناجات با خدا، امتداد بخشیم؛ تا گرچه ماه رمضان در عالم زمان تمام میشود، در عالم حقیقت استمرار پیدا کند و ما همچنان میهمان ضیافت الله بمانیم. این میهمانخانه ی بزرگ الهی را تا پایان عمر ترک نکنیم و همواره اهل شهر الله باشیم.
■●در محضر استاد مهدی طیب _ جلسه ٢٧ مرداد ٩١●■
@mohamad_hosein_tabatabaei