☘ #امام کودک و بزرگ ندارد! ☘
☘۷- الْحُسَيْنُ بْنُ مُحَمَّدٍ عَنْ مُعَلَّى بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ عَلِيِّ بْنِ أَسْبَاطٍ قَالَ: رَأَيْتُ أَبَا جَعْفَرٍ ع وَ قَدْ خَرَجَ عَلَيَّ فَأَخَذْتُ النَّظَرَ إِلَيْهِ وَ جَعَلْتُ أَنْظُرُ إِلَى رَأْسِهِ وَ رِجْلَيْهِ لِأَصِفَ قَامَتَهُ لِأَصْحَابِنَا بِمِصْرَ فَبَيْنَا أَنَا كَذَلِكَ حَتَّى قَعَدَ فَقَالَ يَا عَلِيُّ إِنَّ اللَّهَ احْتَجَّ فِي الْإِمَامَةِ بِمِثْلِ مَا احْتَجَّ بِهِ فِي النُّبُوَّةِ فَقَالَ
«وَ آتَيْناهُ الْحُكْمَ صَبِيًّا» (سوره مریم آیه۱۳)
«وَ لَمَّا بَلَغَ أَشُدَّهُ» (سوره يوسف آیه۲۲ و سوره قصص آیه۱۴)
«وَ بَلَغَ أَرْبَعِينَ سَنَةً» ( سوره الأحقاف آیه۱۵)
فَقَدْ يَجُوزُ أَنْ يُؤْتَى الْحِكْمَةَ وَ هُوَ صَبِيٌّ وَ يَجُوزُ أَنْ يُؤْتَاهَا وَ هُوَ ابْنُ أَرْبَعِينَ سَنَةً.
#علی_بن_اسباط گويد: #حضرت_محمد_تقی #امام_جواد عليه السلام را ديدم كه به طرف من میآمد، من نگاهم را به او تيز كردم [با دقت باو نگريستم و شروع به نگريستن ایشان كردم] و به سر و پايش نگاه ميكردم تا اندازه قامتش را براى اصحاب اهل مصر خود (شيعيان) وصف كنم، در آن ميان كه من ورانداز میكردم، #حضرت_جواد_الائمه نشسته و فرمودند: اى على، خدا حجت در باره امامت را بمانند حجت در باره نبوت آورده و فرموده است
«حكم نبوت را در كودكى باو داديم» (سوره مریم آیه۱۳)
«و چون به رشد رسيد» (سوره يوسف آیه۲۲ و سوره قصص آیه۱۴)
«و به چهل سالگى رسيد» ( سوره الأحقاف آیه۱۵)
پس رواست كه به شخصى در كودكى حكمت داده شود (چنانچه به #حضرت_یحیی داده شد)
و رواست كه در چهل سالگى داده شود (چنانچه به #حضرت_یوسف داده شد).
☘كافی (ط - الإسلامية) ج۱ ص۳۸۴☘
@mohamad_hosein_tabatabaei
☘مقام أَوۡ أَدۡنَىٰ بالاترین مقام عرفانی و مقام اتحاد با صادر اول است و مقام قرب اطلاقی به حق تبارک و تعالی میباشد. این مقام، مقامی است که نفس نفیس پیغمبر صلی الله علیه و آله با فنای در ذات صاحب مقام وحدت حقه ظلیه میشود. بالاتر از این مرتبه أَوۡ أَدۡنَىٰ که نهایتی برای آن متصور نیست و مقام اطلاقی است وجود ندارد مگر مقام هویت غیبیه که فوق اطلاق است و مقام و مرتبه آنجا راه ندارد و صرفا به جهت افراز از سایر مراتب قید مقام و مرتبه به آن میدهند.
☘حضرت ختمی مرتبت صلی الله علیه و آله در معراج الهی و انسانیش به این حضرت راه یافت و رهاورد عروج به این مقام عظمی را ازدواج حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام با حضرت فاطمه زهرا سلامالله علیها معرفی نمود.
☘لذا اگر کسی بخواهد بفهمد که اهل ولاء بودن به چه معناست و اصلا معنای ولایت و مقامات انسانی چیست، باید به این ازدواج لاهوتی عنایت داشته باشد. جلوه و نمود بالاترین مقام انسانی در نشئه طبیعت، در صورت ازدواج امیرالمؤمنین و حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیهما آشکار شد که ثمرهی آن، امام حسن و امام حسین و نسل طاهرین ایشان صلوات الله علیهم اجمعین تا حضرت بقیة الله الاعظم روحی و ارواح العالمین لتراب مقدمه الفدا است.
☘اگر شخصی بخواهد به ولایت الهی برسد؛ همان «ولی» که از اسماء الله است و تعطیلی نیز ندارد و باب آن مفتوح است، بایستی این ازدواج در سرّ سویدای احدی و مقام اخفای او تحقق پیدا کند. یعنی انوار ولایت علوی با انوار احدی فاطمی در سرّ وجودی او یکی شود. به تعبیری فرد از مقام الوهیت به مقام احدیت ارتقاء یابد و انوار اسماء الله در سایه تابش نور خورشید فاطمی مضمحل گشته و در آن نیر اعظم فانی گردد. ثمره یکی شدن این دو دریای عظیم خروج لؤلؤ و مرجان است که وصول به ولایت تکوینی میباشد که صاحب چنین مقامی ولی الله است.
☘رسیدن به سرّالسّرّیات أَوۡ أَدۡنَىٰ با پذیرش ولایت فاطمی و علوی ممکن میشود لذا نمیشود محبت حضرت فاطمه را داشت اما ولایت حضرت علی علیهما السلام را نپذیرفت یا بالعکس بلکه ملاقات این دو بحر غایت سیر الهی است...
☘پس هرگاه عشق و محبت و ولایت این دو وجود مقدس توأمان در وجود شخصی جمع شد، او ولی الله میشود! ممکن است شخصی به امیرالمؤمنین علیه السلام برسد اما این شرط لازم است، شرط کافی این است که وجود مبارک حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها نیز نزول اجلال بفرماید و در وجود آن شخص تحقق پیدا کند که بالاتر از تخلق و تلبس و... است. آن هم نه در مقام عقل و خیال و وهم او، بلکه ظرف تحقق چنین امر اعظمی در روح بسیط احدی فرد است لذا ممکن است شخصی در وهمیات خود چیزهایی ببافد و افاضاتی داشته باشد لکن این تحقق حقیقت فاطمی در ظرفی بسیار خاص واقع میشود و باید دانست که این مهم، هبهای است و باید آن را به انسان بدهند و ورای وهم و خیال و عقل است. انسان باید در باب ولایت بست بنشیند و آنقدر گریه و التماس کند و بر سر خود بزند تا در نهایت شایسته چنین عطایی گردد. سالک الی الله باید آنقدر گریه کند خاصه بر قتیل العبرات حضرت سیدالشهداء علیه السلام تا این اشک و گریه، قلب سنگی او را بشکافد و به سرّ السرّ او رسوخ و نفوذ کند تا نهر ولایت از این قلب ساری شود؛ «وَ إِنَّ مِنَ الْحِجارَةِ لَما يَتَفَجَّرُ مِنْهُ الْأَنْهارُ»...
☘سرّ انسان مقام أَوۡ أَدۡنَىٰ اوست. اگر او به چنین مقامی برسد، حق متعال به او خطاب دهد که اینک فاطمه را به تزویج علی درآور؛ آنگاه است که میبینی «يَخْرُجُ مِنْهُمَا اللُّؤْلُؤُ وَالْمَرْجَانُ» خوشا بحال آن کسی که به این مقام رسید و محبت فاطمه و علی در وجود او تحقق پیدا کرد...
#ح_م
شب یکم ذی الحجه ۱۴۴۵
بسمه تعالی
☘در اعمال روز اول ماه ذی الحجه آمده است که هرکس از دشمن و ستمگری وحشت دارد این دعا را بخواند: «حَسْبِي حَسْبِي حَسْبِي مِنْ سُؤَالِي عِلْمُكَ بِحَالِي»
☘حقیر دشمن تر و ستمگرتر از نفس خود نمیشناسم که اعدی عدوک نفسک التی بین جنبیک.
☘لذا از شر این دشمن ترین دشمنان و ستمگرترین ستمکاران به محضر ربوبی عرضه میدارم:
«حَسْبِي حَسْبِي حَسْبِي مِنْ سُؤَالِي عِلْمُكَ بِحَالِي»
اول ذی الحجه ۱۴۳۹
تهران
#ح_م
◾️مراقبات روز اوّل ماه ذیالحجّه◾️
▪️۱- روزۀ روز اوّل که معادل ۸۰ ماه روزه، اجر دارد.
▪️۲- نماز حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها، که دو نماز دو رکعتی است و بخواند هر رکعت:
▪️سوره «حمد» یک بار
▪️سوره «توحید» پنجاه بار
▪️و بعد از پایان نماز هم بخواند تسبیحات حضرت زهرا سلام الله علیها و سپس این دعا را:
▪️سبْحانَ ذِی الْعِزِّ الشّامِخِ الْمُنيفِ، سُبْحانَ ذِی الْجَلالِ الْباذِخِ الْعَظيمِ، سُبْحانَ ذِی الْمُلْكِ الْفاخِرِ الْقَديمِ، سُبْحانَ مَنْ يَری اَثَرَ النَّمْلَةِ فِي الصَّفا، سُبْحانَ مَنْ يَری وَقْعَ الطَّيْرِ فِی الْهَوآءِ، سُبْحانَ مَنْ هُوَ هكَذا وَلا هَكَذا غَيْرُهُ.
▪️منزّه است خداى صاحب عزت بلند و والا، منزّه است صاحب شوکت مرتفع و بزرگ، منزّه است صاحب فرمانروائى گرانمایه و دیرینه، منزه است آنکس که بیند جاى پاى مور را بر روى سنگ خارا، منزّه است آنکس که بیند ردّ عبور پرنده را در هوا، منزّه است آنکس که فقط او چنین است و جز او چنین نیست.
▪️۳- دو رکعت نماز که پیش از ظهر (حدود نیم ساعت به اذان ظهر) خوانده میشود و در هر رکعت:
▪️سوره «حمد» یک بار
▪️سوره «توحید» ده بار
▪️«آیت الکرسی (تا هوالعلی العظیم)» ده بار
▪️سوره «قدر» ده بار
▪️۴- ذکری که اگر از ظالمی میترسد آنرا بگويد، تا حق تعالی کفایت کند شرّ ظالم را از او:
▪️حَسْبی حَسْبی حَسْبی مِنْ سُؤالی عِلْمُكَ بِحالی
▪️مرا کافی است، مرا کافی است، مرا کافی است از درخواست کردن من از تو، آگاهی تو بر حال من.
#مراقبات_ماه_ذیالحجه
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
◾️مراقبات روز اوّل ماه ذیالحجّه◾️ ▪️۱- روزۀ روز اوّل که معادل ۸۰ ماه روزه، اجر دارد. ▪️۲- نماز ح
☘اهمیّت دهۀ اوّل ماه ذیالحجّه☘
▪️دهۀ اوّل ماه ذیالحجّه همان ایّام معلومات است که خدای متعال در قران کریم، سورۀ حج به آن اشاره فرموده است:
☘يذْكُرُوا اِسْمَ اَللّٰهِ فِی أَيّٰامٍ مَعْلُومٰاتٍ☘
▪️این دهه، دهۀ بسیار عظیمی است. از پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم روایت شده که فرمودند: عمل خیر و عبادت در پیشگاه خدا در هیچ ایّامی از سال، از این دهه محبوبتر نیست.
این دهه مکمّل همان سی شبی است که خدا با حضرت موسی علیهالسّلام قرار ملاقات گذاشت.
▪️ایّام بسیار گرانبهایی است، حوادث بزرگی هم در این ایّام رخ داده که به شرافت آن افزوده است. از گرامیترین اوقات سال در پیشگاه الهی و مناسبترین و ارزشمندترین اوقات برای بندگی حضرت حقّ و عبادت خدای متعال است.
▪️همانگونه که اشاره شد خدای متعال در سوره حج فرموده است: در ایّام معلومات ذاکر اسم الله باشید. در این دهه خیلی مراقب باشیم که با اشتغالات ظاهری و دنیوی لحظهای از یاد خدا غافل نشویم.
▪️در این دهه جا دارد تمام مراتب وجودی انسان؛ عقل انسان، دل انسان، روح انسان، بدن انسان، ذاکر خدا باشد و به شدّت از غفلت پرهیز کند.
#ذکر_با_عقل
▪️ذکر با عقل؛ این است که بیاندیشد در مورد الطاف الهی و نعم الهی؛ چه نعم مادّی و چه نعم معنوی، چه نعم ظاهری و چه نعم باطنی.
#ذکر_با_دل
▪️ذکر با دل؛ رغبت کردن، میل کردن، پرکشیدن به سوی خدای متعال است.
#ذکر_روح
▪️ذکر روح؛ احساس حضور در محضر الهی است که انسان این احساس حضور را در تمام لحظات با خود داشته باشد.
#ذکر_بدن
▪️ذکر بدن هم انجام طاعات و عبادات و فرمانبری از دستورات خدای متعال است.
▪️این چنین ذکری، ذکر تمام عیار است و آنگاه چنین عبد ذاکری مشمول آن بشارت خدای متعال میشود که فرمود :
☘اذْكُرُونِی أَذْكُرْكُمْ☘
▪️مرا یاد کنید من هم شما را یاد خواهم کرد. که این یاد یعنی، آن توجّه سرشار از لطف و عشق و محبّت الهی نسبت به این عبد. انشاءالله این دلِ ذاکر را داشته باشیم.
▪️آیهای که در نمازهای این ده شب میخوانیم:
☘وَ واعَدْنا مُوسي ثَلاثينَ لَيْلَةً، وَ اَتْمَمْناها بِعَشْر فَتَمَّ ميقاتُ رَبِّهِ اَرْبَعينَ لَيْلَةً☘
▪️سخن از این میگوید که این ده شب؛ ده شب موعد و وعدهگاه دیدار و ملاقات با خدای متعال است. خدا در این ده شب وعدۀ دیدار و وصال داده است. انشاءالله دلمان متوجّه حضرت حقّ باشد و آمادۀ ورود به این دهۀ عظیم باشیم....
《 استاد مهدی طیّب 》
#مراقبات_ماه_ذیالحجه
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️نماز شبهای دهۀ اوّل ماه ذیالحجّه◾️
▪️کسی که این ده شب، این نماز دو رکعتی را بخواند، در ثواب حجّ حاجیان آن سال شریک خواهد شد.
▪️از شبِ اوّل ماه ذیالحجّه تا شبِ عید قربان، بین نماز مغرب و عشاء《از نماز مغرب آخرین روز ماه ذیالقعده تا نماز مغرب روز عرفه》دو رکعت نماز بگزارد و در هر رکعت بخواند:
▪️سوره «حمد» یک بار
▪️سوره «توحید» یک بار
▪️و یک بار این آیه شریفه:
☘وَ وٰاعَدْنٰا مُوسىٰ ثَلاٰثِينَ لَيْلَةً وَ أَتْمَمْنٰاهٰا بِعَشْرٍ فَتَمَّ مِيقٰاتُ رَبِّهِ أَرْبَعِينَ لَيْلَةً وَ قٰالَ مُوسىٰ لِأَخِيهِ هٰارُونَ اخْلُفْنِی فِی قَوْمِی وَ أَصْلِحْ وَ لاٰ تَتَّبِعْ سَبِيلَ الْمُفْسِدِينَ☘
▪️« و با موسى سى شب وعده گذاشتیم و آن را با ده شبِ دیگر تمام کردیم. تا آنکه وقت معیّن پروردگارش در چهل شب به سر آمد و موسى [هنگام رفتن به کوه طور] به برادرش هارون گفت: در میان قوم من جانشینم باش و [کار آنان را] اصلاح کن و راه فسادگران را پیروى مکن »
#مراقبات_ماه_ذیالحجه
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️دعای بعد از نماز صبح و قبل از غروب آفتاب دهۀ اوّل ماه ذیالحجّه◾️
▪️دعایی که از صبح روز اوّل ماه ذیالحجّه تا عصر روز عرفه، یک بار بعد از نماز صبح و یک بار قبل از غروب آفتاب خوانده میشود:
▪️اللَّهُمَّ هَذِهِ الْأَیَّامُ الَّتِی فَضَّلْتَهَا عَلَی الْأَیَّامِ وَ شَرَّفْتَهَا وَ قَدْ بَلَّغْتَنِیهَا بِمَنِّکَ وَ رَحْمَتِکَ فَأَنْزِلْ عَلَیْنَا مِنْ بَرَکَاتِکَ وَ أَوْسِعْ عَلَیْنَا فِیهَا مِنْ نَعْمَائِکَ اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ أَنْ تُصَلِّیَ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ تَهْدِیَنَا فِیهَا لِسَبِیلِ الْهُدَی وَ الْعَفَافِ وَ الْغِنَی وَ الْعَمَلِ فِیهَا بِمَا تُحِبُّ وَ تَرْضَی اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ یَا مَوْضِعَ کُلِّ شَکْوَی وَ یَا سَامِعَ کُلِّ نَجْوَی وَ یَا شَاهِدَ کُلِّ مَلَإٍ وَ یَا عَالِمَ کُلِّ خَفِیَّهٍ أَنْ تُصَلِّیَ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ تَکْشِفَ عَنَّا فِیهَا الْبَلاءَ وَ تَسْتَجِیبَ لَنَا فِیهَا الدُّعَاءَ وَ تُقَوِّیَنَا فِیهَا وَ تُعِینَنَا وَ تُوَفِّقَنَا فِیهَا لِمَا تُحِبُّ رَبَّنَا وَ تَرْضَی وَ عَلَی مَا افْتَرَضْتَ عَلَیْنَا مِنْ طَاعَتِکَ وَ طَاعَهِ رَسُولِکَ وَ أَهْلِ وِلایَتِکَ اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ أَنْ تُصَلِّیَ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ تَهَبَ لَنَا فِیهَا الرِّضَا إِنَّکَ سَمِیعُ الدُّعَاءِ وَ لا تَحْرِمْنَا خَیْرَ مَا تُنْزِلُ فِیهَا مِنَ السَّمَاءِ وَ طَهِّرْنَا مِنَ الذُّنُوبِ یَا عَلّامَ الْغُیُوبِ وَ أَوْجِبْ لَنَا فِیهَا دَارَ الْخُلُودِ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ لا تَتْرُکْ لَنَا فِیهَا ذَنْبا إِلا غَفَرْتَهُ وَ لا هَمّا إِلا فَرَّجْتَهُ وَ لا دَیْنا إِلا قَضَیْتَهُ وَ لا غَائِبا إِلا أَدَّیْتَهُ وَ لا حَاجَهً مِنْ حَوَائِجِ الدُّنْیَا وَ الْآخِرَهِ إِلا سَهَّلْتَهَا وَ یَسَّرْتَهَا إِنَّکَ عَلَی کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ اللَّهُمَّ یَا عَالِمَ الْخَفِیَّاتِ یَا رَاحِمَ الْعَبَرَاتِ یَا مُجِیبَ الدَّعَوَاتِ یَا رَبَّ الْأَرَضِینَ وَ السَّمَاوَاتِ یَا مَنْ لا تَتَشَابَهُ عَلَیْهِ الْأَصْوَاتُ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اجْعَلْنَا فِیهَا مِنْ عُتَقَائِکَ وَ طُلَقَائِکَ مِنَ النَّارِ وَ الْفَائِزِینَ بِجَنَّتِکَ وَ النَّاجِینَ بِرَحْمَتِکَ یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ وَ صَلَّی اللهُ عَلَی سَیِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ أَجْمَعِینَ.
▪️خدایا این روزها روزهایی است که بر سایر روزها برتری و شرافت دادی و به لطف و رحمتت مرا به آنها رساندی، برکاتت را بر ما فرو فرست و از نعمتهایت در این روزها بر ما وسعت ده. خدایا از تو میخواهم بر محمّد و خاندان محمّد درود فرستی، و ما را در این روزها به راه هدایت و پاکدامنی و بینیازی و عمل در آنها به آنچه میپسندی و خشنود میشوی هدایت فرمایی، خدایا از تو درخواست میکنم، ای جایگاه هر شکوایه و ای شنوای هر راز و نیاز و ای حاضر در هر جمع و ای دانای هر نهان، که بر محمّد و خاندان محمّد درود فرستی و در این روزها بلا را از ما برگردانی و دعایمان را مستجاب گردانی و نیرویمان دهی و یاریمان نمایی و به آنچه ای پروردگار ما دوست داری و خشنود میشوی موّفقمان بداری و بر اموری که از طاعتت و طاعت رسولت و اهل ولایتت بر ما واجب نمودی توفیقمان دهی. خدایا از تو درخواست میکنم ای مهربانترین مهربانان، که بر محمّد و خاندان محمّد درود فرستی، و خشنودی خود را در این روزها به ما ارزانی کنی، که به یقین، تو شنوای دعایی و از خیری که در این ایّام از عالم بالا نازل میکنی، ما را محروم مساز و از گناهان، ما را پاک ساز، ای دانای نهانها و در این روزها خانۀ جاودان را بر ما واجب گردان. خدایا بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست و نه گناهی را برای ما باقی بگذار جز آنکه ببخشی و نه اندوهی جز آنکه برطرف کنی و نه بدهی جز آنکه بپردازی و نه غایبی جز آنکه به ما برسانی و نه حاجتی از حاجات دنیا و آخرت جز آنکه هموار و آسان نمایی، به یقین تو بر هر چیز توانایی. خدایا ای دانای نهان، ای رحم کننده به اشکهای روان، ای اجابت کنندۀ دعاها، ای پروردگار زمینها و آسمانها، ای آنکه صداها بر او اشتباه نشود، بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست، و ما را در این روزها از آزادشدگان و رهاگشتگان از آتش و رسیدگان به بهشت، و از نجات یافتگان قرار ده به مهربانیات ای مهربانترین مهربانان و درود خدا بر آقایمان محمّد و همۀ اهل بیت ایشان.
#مراقبات_ماه_ذیالحجه
@mohamad_hosein_tabatabaei
☘اصل درخت طوبی در بهشت در خانهی امیرالمؤمنین و حضرت زهرا علیهما السّلام است و در خانهی هر مؤمنی شاخهای از آن سر کشیده است.
☘حوض کوثر مال حضرت زهرا علیها السّلام است. کوثر یعنی کثرات. کثرات مال خانم زهرا است. واحد مال خداست و کثرات مال حضرت زهرا علیها السّلام است و آن حضرت امور عالم کثرت را ردیف میکند.
☘کوثر یعنی کثرت، یعنی آبش خیلی زیاد است؛ دوازده نهر از آن حوض منشعب شده است.
☘همهی دوستان اهل بیت علیهم السّلام، محرم حضرت زهرا علیها السّلام هستند و کسی که محرم آن حضرت باشد، به جهنّم نمیرود.
☘مرحوم حاج اسماعیل دولابی☘
☘مصباح الهدی
تٱلیف استاد مهدی طیّب☘
@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️برای اینکه بشریت، اینگونه حق و باطل را از هم تمیز میدهد! باطل آنقدر شور میشود که میگویند آنقدر شور شد که خان هم فهمید! اینقدر شور میشود که متوسط مردم هم میتوانند بفهمند که چه چیز حق است و چه چیز باطل.
▪️راه حق و راه باطل، تفاوتشان روزبهروز آشکارتر میشود. هرچه شقی، شقیتر بشود و سعید، سعیدتر، شناختن این دو برای یک ناظرِ بیطرف، راحتتر است.
▪️هرچه فشارهای اسرائیل بیشتر شود، به نفع ظهور است. هرچه قیام عمومی در عالَم، علیه اسرائیل زبانه بکشد، به نفع امام زمان (علیه السلام) است.
#آیتالله_حائری_شیرازی
@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️دار یعنی جاییکه اندیشه آدم در او ساکن است. دار آدم بالفعل، یعنی آدمی که همه دارایی های او به فعلیت رسیده باشد، توحید احدی صمدی است، لذا دار آدم توحید احدی صمدی است. پس مقام محمدی و دار پیغمبر اکرم توحید احدی صمدی است که همان نفس رحمانی است. نفس رحمانی جان عالم و همه کلمات وجودی است.
▪️دار غرور عبارت از خود آدم است. دار غرور یعنی دار فریب، یعنی شیطان آدم را گول می زند و به چیزی دعوت می کند که وارونه و زینت کرده است و آدم را از بهشت آدمی بیرون می برد.
▪️ما بی دار غرور نمی توانیم باشیم اما می توانیم از آن بیرون بیاییم. اگر از ظاهر به مظهر و باطن رسیدیم از دار غرور بیرون آمدیم اما اگر در ظاهر ماندیم و به مظهر نرسیدیم در دار غرور ساکن شدیم.
▪️دار خلود آن است که اندیشه آدم در حقیقت ساکن است. یعنی از عکس به صاحب عکس و از آیه به ذوللایه و از... ظاهر به مظهر می رسیم.
▪️تجافی یعنی نیم خیز شدن یعنی نه این است و نه آن. یعنی باید از عالم نیم خیز شد یعنی باید عالم را نردبان کرد برای بالا رفتن نه این که در آن ساکن شویم. زیرا در نردبان انسان برای بالا رفتن از آن باید نیم خیز شود.
#استاد_محمود_امامی
@mohamad_hosein_tabatabaei
میرسد قصه به آنجا که علی دلتنگ است
میفروشد زرهی را که رفیق جنگ است
چه نیازی دگر این مرد به جوشن دارد
«ان یکاد» از نَفَس فاطمه بر تن دارد
#سید_حمیدرضا_برقعهای
@mohamad_hosein_tabatabaei
☘ازدواج امیرالمؤمنین علیهالسّلام و فاطمهی زهرا سلاماللهعلیها رخداد بسیار شاد و شیرین ازدواج و وصلت امیرالمومنین علیهالسّلام و فاطمهیزهرا سلاماللهعلیها در #روز_اول_ماه_ذی_الحجه در سال دوم هجریقمری واقع شده است.
☘ازدواجی که منشأ پدید آمدن یازده امام معصوم و استمرار نسل رسولالله صلّیاللهعلیهوآله بود در انبوهی غیر باورکردنی، همانگونه که قرآن تعبیر فرمود: «اِنّا اَعْطَیناكَ الْكَوْثَرَ»؛ چون یکی از معانی #کوثر نسل بسیار فراوان است. کسانی که طعنه میزدند پیامبر پسری ندارد که نسلش باقی بماند و او ابتر است؛ قرآنکریم فرمود: خود آنها ابترند. با اینکه آنها پسر داشتند؛ امّا از هیچ یک از پسران آنها فرزندی باقی نماند و نسل آنها از بین رفت؛ امّا نسل پیامبراکرم صلّیاللهعلیهوآله از طریق فاطمهیزهرا سلاماللهعلیها و با ازدواج با امیرالمؤمنین علیهالسّلام بسیار پربرکت شد.
☘همهی سادات عالم میوهی آن ازدواج هستند. مکتب عظیم تشیّع گُلی است که در گلستان این وصلت رویید و شکُفت و این همه معارف بلند الهی از طریق این عدد خاندان عظیم بهدست بشر رسید.
#ماه_ذی_الحجه
#استاد_مهدی_طیّب
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️مراقبات مشترک دهۀ اوّل ماه ذیالحجّه◾️
☘۱ - روزۀ ۹ روز اوّل این ماه که بنا به روایات معادل روزۀ تمام عمر است.
☘۲- نمازی که از شبِ اوّل ذیالحجّه تا شبِ عید قربان بین نماز مغرب و عشاء خوانده میشود (از اذان مغرب آخرین روز ماه ذیالقعده تا اذان مغرب روز عرفه) و کسی که این ده شب، این نماز را بخواند در ثواب حجّ حاجیان آن سال شریک میشود. بدین ترتیب که دو رکعت نماز بخواند و در هر رکعت:
▪️سوره «حمد» یک بار
▪️سوره «توحید» یک بار
▪️و یک بار این آیه شریفه:
☘وَ واعَدْنا مُوسی ثَلاثينَ لَيْلَةً و َاَتْمَمْناها بِعَشْرٍ فَتَمَّ ميقاتُ رَبِّهِ اَرْبَعينَ لَيْلَةً وَ قالَ مُوسی لاَِخيهِ هارُونَ اخْلُفنی فی قَوْمی، وَاَصْلِحْ وَلا تَتَّبِـعْ سَبيلَ الْمُفْسِدينَ☘
«و با موسى سى شب وعده گذاشتیم و آن را با ده شبِ دیگر تمام کردیم. تا آنکه وقت معیّن پروردگارش در چهل شب به سر آمد و موسى [هنگام رفتن به کوه طور] به برادرش هارون گفت: در میان قوم من جانشینم باش و [کار آنان را] اصلاح کن و راه فسادگران را پیروى مکن»
☘۳- دعایی که از صبح روز اوّل ماه ذیالحجّه تا عصر روز عرفه، یک بار بعد از نماز صبح و یک بار قبل از غروب آفتاب خوانده میشود:
اَللَّهُمَّ هذِهِ الاَْيّامُ الَّتي فَضَّلْتَها عَلَي الاَْيّامِ وَشَرَّفْتَها.... ( برای متن کامل به مفاتیحالجنان رجوع شود)
☘۴- پنج ذکر توحیدی، که بسیار لطیف و عظیم و عمیق است و حضرت جبرئیل خلیل برای حضرت عیسی بن مریم علیهما السّلام آورد و این هدیۀ حضرت عیسی به این امّت است. هر ذکر ۱۰۰ بار و یا حداقل ۱۰ بار در هر روز :
▪️(۱) اَشْهَدُ اَنْ لااِلهَ اِلَّا اللهُ، وَحْدَهُ لا شَريكَ لَهُ، لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ، بِيَدِهِ الْخَيْرُ، وَهُوَ عَلی کُلِّ شَیْء قَديرٌ
▪️(۲) اَشْهَدُ اَنْ لا اِلـهَ اِلَّا اللهُ، وَحْدَهُ لا شَريكَ لَهُ، اَحَداً صَمَداً، لَمْ يَتَّخِذْ صاحِبَةً وَلا وَلَداً
▪️(۳) اَشْهَدُ اَنْ لا اِلـهَ اِلَّا اللهُ، وَحْدَهُ لا شَريكَ لَهُ، اَحَداً صَمَداً لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ، وَلَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُواً اَحَدٌ
▪️(۴) اَشْهَدُ اَنْ لا اِلـهَ اِلَّا اللهُ، وَحْدَهُ لا شَريكَ لَهُ، لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ، يُحْيی و َيُميتُ، وَهُوَ حَیُّ لا يَمُوتُ، بِيَدِهِ الْخَيْرُ وَ هُوَ عَلی کُلِّ شَیْء قَديرٌ
▪️(۵) حَسْبیَ اللهُ وَكَفی، سَمِعَ اللهُ لِمَنْ دَعا، لَيْسَ وَرآءَ اللهِ مُنْتَهی، اَشْهَدُ للهِِ بِما دَعا، وَاَنَّهُ بَریءٌ مِمَّنْ تَبَرَّءَ، وَاَنَّ لِلّهِ الاْخِرَةَ و َالاُْولی.
☘۵- ذکر یا ورد توحیدی بسیار زیبا و لطیف که از حضرت امیرالمؤمنین علی علیهالسّلام نقل شده است:
▪️لا اِلـهَ اِلَّا اللهُ عَدَدَ الّلَيالی وَالدُّهُورِ،
▪️لا اِلـهَ اِلَّا اللهُ عَدَدَ اَمْواجِ الْبُحُورِ،
▪️لااِلـهَ اِلَّا اللهُ و رَحْمَتُهُ خَيْرٌ مِما يَجْمَعُونَ،
▪️لا اِلـهَ اِلَّا اللهُ عَدَدَ الشَّوْكِ وَالشَّجَرِ،
▪️لا اِلـهَ اِلَّا اللهُ عَدَدَ الشَّعْرِ وَالْوَبَرِ،
▪️لا اِلـهَ اِلَّا اللهُ عَدَدَ الْحَجَرِ وَ الْمَدَرِ،
▪️لا اِلـهَ اِلَّا اللهُ عَدَدَ لَمْحِ الْعُيُونِ،
▪️لا اِلـهَ اِلَّا اللهُ فِي الّلَيْلِ اِذا عَسْعَسَ، وَالصُّبْحِ اِذا تَنَفَّسَ،
▪️لا اِلـهَ اِلَّا اللهُ عَدَدَ الرِّياحِ فِی الْبَراري وَ الصُّخُـورِ،
▪️لا اِلـهَ اِلَّا اللهُ مِـنَ الْيَـوْمِ اِلـی يَـوْمِ يُنْفَخُ فِی الصُّورِ.
▪️معبودی جز خدا نيست به شمار شبها و روزگاران،
▪️معبودی جز خدا نيست به شمار امواج درياها،
▪️معبودی جز خدا نيست و رحمتش از آنچه جمع کنند بهتر است،
▪️معبودی جز خدا نيست به شمار خارها و درختان،
▪️معبودی جز خدا نيست به شمار موها و كرکها،
▪️معبودی جز خدا نيست به شمار سنگها و كلوخها،
▪️معبودی جز خدا نيست به شمار به هم زدن چشمها،
▪️معبودی جز خدا نيست در شب چون سياهی بنمايد و در صبح چون سپيدی سر برآورد،
▪️معبودی جز خدا نيست به شمار بادها در صحراها و كوهها،
▪️معبودی جز خدا نيست از امروز تا روز دميده شدن در صور.
#مراقبات_ماه_ذیالحجه
@mohamad_hosein_tabatabaei
☘حضرت امیر علیه السّلام به هر چیز نگاه کرد، لا اِلهَ اِلاَّ الله را دید. در دعای دههی اوّل ذیحجه است: به عدد لیالی و دهور، به عدد امواج دریاها، به عدد درختها و خسها، به عدد سنگها و کلوخها، به عدد موها و پشمها، به عدد بادها و... لا اِلهَ اِلاَّ الله.
☘در لا اِلهَ، هر چه غیر خداست را از دل بیرون کن. در الاّ، تشدید را محکم ادا کن تا اگر چیزی باقی مانده، از ریشه کنده شود و وجودت پاک شود. آنگاه الله را بگو تا همهی دلت را تصّرف کند.
▪️وقتی میگویی لا اِلهَ اِلاَّ الله، نه دنیا میماند، نه عادات و رسوم، نه آبروداری بین اهل دنیا؛ همه از بین میرود. لا الهَ یعنی هر چه واله کنندهی من است، دور انداختم الاّ الله را. درست دقّت کن، اگر میارزد آن را بگو؛ بیحساب نگویی که وقتی واله کنندهها رفتند، فریادت بلند میشود. خداوند به موسی علیه السّلام فرمود هر چه را در دستت است بینداز، به ما فرمود بگو لا اِلهَ اِلاَّ الله؛ یعنی هر چیزی جز خدا که تو را واله کرده، بینداز. نکند مثل امّت موسی علیه السّلام ما هم به محمّد و آل محمّد صلّی الله علیه و آله و سلّم بگوییم اجعَل لَنا اِلهاً کَما لَهُم آلِهةٌ. یعنی همانطور که اهل دنیا چیزهایی دارند که آنها را واله کرده است، به ما هم از آن واله کنندهها بدهید.
☘مرحوم حاج اسماعیل دولابی☘
◾️مصباح الهدی
تٱلیف استاد مهدی طیّب◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
#حديث
▪️بنا به نقل، امام صادق عليه السّلام فرمودند: حج دو گونه است: حجى براى خدا و حجى براى خلق، هر كس براى خدا حج گزارد، پاداشش آنست كه خدا وى را به بهشت درآورد و هر كس براى مردم حج گزارد، پاداش وى روز قيامت برعهده مردم خواهد بود.
▪️الحج حجان، حج لله و حج للناس، فمن حج لله كان ثوابه على الله و الجنه و من حج للناس كان ثوابه على الناس يوم القيامة.
◾️بحارالانوار، ج ٩٦، ص ٢٤◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
☘دهۀ اوّل ذیالحجّه، مدرسۀ انقطاع و توحید☘
▪️ده روز نخست ماه ذیالحجّه افضل ایّام سال برای عبادت است و هیچ عمل خیر و عبادتی در هیچ روزی به فضیلت عبادت در ده روز نخستین این ماه نمیرسد.
▪️همانطور که دهههایی را به ائمّۀ معصومین علیهم السّلام منتسب میدانیم، اگر بخواهیم برای این ده روز نامی بنهیم، باید این ده روز را « #دهۀ_الهیّه» یا « #دهۀ_توحیدیّه» بنامیم.
☘رسیدن به حقیقت توحید در جنبۀ نظری و عملی☘
▪️جز خدا را در عالم ندیدن هم مراتبی دارد که در این ده روز باید تکمیل شود. چون گاهی سالک از غیرخدا قطع توجّه میکند؛ امّا خود این قطع توجّه او نوعی التفات و توجّه است.
▪️همین که اراده میکند که توجّه خود را از غیرخدا قطع کند، ظهور یک نوع توجّه است. این « #مقام_قطع» است و « #توحید_تام» بالاتر از این است.
▪️مرتبۀ بالاتر، « #مقام_انقطاع» است. در مقام انقطاع این اراده، التفات و توجّه نیست؛ خود به خود غیرخدا دیده نمیشود؛ نه اینکه شخص اراده کند غیرخدا را نبیند. این «مرتبۀ انقطاع» است.
▪️و اوج مرتبۀ توحید، «مرتبۀ کمال انقطاع» است؛ که در مناجات شعبانیه از خدا میخواهیم «اِلٰهِی هَبْ لِی #كمالَ_اْلاِنْقِطاعِ اِلَیکَ» ....
◾️استاد مهدی طیّب، ۹۲/۰۷/۱۱◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
#حديث
▪️بنا به نقل، امام صادق عليه السّلام فرمودند: هر گاه تصمیم به حج داشتی، پیش از آهنگ سفر، قلب خود را از هر چه که مشغول سازد یا حجاب باشد، پاک و مجرّد کن و همۀ کارهایت را به آفریدگارت بسپار و در همۀ حرکات و سکنات، بر خدا تکیه و توکّل کن.
▪️اذا ارَدْتَ الحَجَّ فَجَرّدْ قَلْبَکَ لِلَّهِ مِنْ قَبْلِ عَزْمِکَ مِنْ کُلِّ شاغِلٍ وَحِجابِ کُلِّ حِجابٍ وَفَوِّضْ امورَکَ کُلَّها الی خالِقِکَ و تَوَکَّلْ عَلَیْهِ فی جَمیعِ مایَظْهَرُ مِنْ حَرَکاتِکَ وَسَکَناتِکَ.
◾️بحارالانوار، ج ٩٩، ص ١٢٤◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
☑️باطن مناسک حج - #بخش_اوّل
▪️مراسم حج، در واقع ماکت کوچکی از سیر باطنی و معنوی سالک الی الله است و سیر حضرت ابراهیم علیه السّلام در واقع راه سلوکی همۀ شیعیان اهل بیت علیهم السّلام است.
▪️همۀ دوستداران امیرالمؤمنین و فرزندان بزرگوارشان علیهم السّلام باید در مسیر سلوک الی الله، راه حضرت ابراهیم علیه السّلام را طی کنند؛ و منازلی را که آن بزرگوار پشت سر گذاشتند، باید یک به یک پشت سر بگذارند.
▪️سفر حج در واقع ماکتی کوچک است؛ الگوی کوچکی است از مسیر آن سیر معنوی و الهی. معنای لغوی خود واژۀ حج هم، رسانندۀ این مطلب است.
▪️واژۀ حج از نظر لغوی، به معنای قصد است؛ و حاجّ که ما به آن در زبان فارسی، حاجی میگوییم و درستش در زبان عربی حاجّ است، به معنای قاصد است؛ به معنای کسی است که مقصدی و مقصودی دارد؛ قصدی دارد و در پی مقصودی راه می سپارد.
▪️بنابراین هر کس که قصد دیدار خدای متعال را کرده، در واقع حاجّ یا حاجی است؛ ولو اینکه هنوز به مکّه هم مشرف نشده باشد. او در واقع حاجّ است؛ یعنی قاصد الی الله است؛ قصد ملاقات و دیدار خدای متعال را کرده است.
▪️سفر حجّی که مؤمنان به آن موفّق میشوند، در واقع ظهور حقیقت حج است؛ جلوهای از حقیقت حج، رقیقه و نازلهای از حقیقت حج است. در واقع، ظاهر حج، قصدِ زیارت خانۀ خدا است؛ و حقیقت حج، قصد و ارادۀ دیدار و ملاقات و زیارت خود حضرت حقّ است.
▪️بارها اشاره کردهایم که آنچه با این عظمت در میان مسجد الحرام میبینیم، که این همه کعبۀ آمال مؤمنین است، همۀ مسلمانها در همۀ نقاط عالم رو به آن نماز میگزارند، حجّاج و معتمرین حول این خانۀ بزرگ طواف میکنند و خداوند متعال این همه عظمت برای آن قائل شده است؛ این خانه در واقع ماکتی از دل و قلب است.
▪️اصل کعبه که خانۀ حقیقی خدای متعال است، دل مؤمن است؛ چنان که فرمود: زمین و آسمان گنجایش منِ خدا را ندارد؛ ولکن قلب عبد مؤمن من، گنجایش من را دارد.
قَلْبَ الْمُؤمِنِ عَرْشُ الرَّحْمَنِ
▪️قلب مؤمن عرش الهی است.
و الْقَلْبُ حَرَمُ اللهِ فَلَا تَُسكِن حَرَمَ اللهِ غَيْرَ اللهِ
▪️قلب حرم خدا است و در خانۀ خدا، در حرم الهی، غیر خدا را سکونت نده و راه نده.
▪️علی ایّ حال، حقیقتِ حج، همان سلوک الی الله است.
ادامه دارد....
◾️استاد مهدی طیّب ،۸۴/۱۰/۲۲◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️مقصود از اینکه فرمودهاند به هنگام طواف باید سمت چپ بدن به سمت کعبه باشد، این است که دلت رو به خدا باشد، چون قلب در طرف چپ بدن قرار دارد. مقصود این نبوده است که هنگام طواف دائماً خودت را در فشار قرار دهی که نکند ذرّهای منحرف گردد. دلت رو به خدا باشد و در جهت درست، به طور طبیعی راه برو.
☘مرحوم حاج اسماعیل دولابی☘
◾️مصباح الهدی
تٱلیف استاد مهدی طیّب◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
☑️باطن مناسک حج - #بخش_اوّل ▪️مراسم حج، در واقع ماکت کوچکی از سیر باطنی و معنوی سالک الی الله است و
☑️باطن مناسک حج - #بخش_دوّم
▪️عرفه، پیام بزرگی دارد. شما میدانید؛ حجّ هیچ حاجی پذیرفته نیست، مگر اینکه عرفه را درک کند؛ یعنی در روز عرفه در فاصلۀ بین اذان ظهر تا غروب آفتاب، سرزمین عرفات را درک کند؛ ولو چند دقیقه هم شده خودش را به آنجا برساند و آنجا حضور پیدا کند؛ که اگر نتواند خودش را در روز عرفه، به عرفات برساند، حجّ او پذیرفته نیست؛ حجّش باطل است. لذا داریم اَلْحَجُّ عَرَفَةُ: اصلاً حج، عرفه است؛ محور و کانون حج، عرفه است.
▪️عرفه یعنی سرزمین معرفت؛ یعنی عرصۀ معرفت. انسان در سلوک الی الله، در مسیر سیر الی الله، میبایست به وادی معرفت راه پیدا کند و سر از منزل معرفت در بیاورد؛ و الاّ حجّ او و سیر او، سیری ناقص و ناپذیرفتنی است و به مقصد و مقصودی که سالک باید در این سیر به آن نائل شود، منتهی نمیگردد.
▪️سرزمین عرفات، به یک معنا، وادیِ معرفت و شناخت است؛ یعنی اگر سالک بخواهد سیرش به دیدار و ملاقات خدا منتهی شود، باید اهل معرفت شود؛ باید به وادی معرفت گام بگذارد. به تعبیری دیگر، وادی عرفه، وادی اعتراف است.
▪️همانطور که میدانید، حضرت آدم ابوالبشر علی نبیّنا و آله و علیه السّلام، در سرزمین عرفات بود که توبه کرد و به کوتاهی خودش در اجرای امر الهی و فریبی که از شیطان خورد، اعتراف کرد.
▪️فریبی که حضرت آدم علیه السّلام از شیطان خورد، بر اساس صداقت محضی بود که داشت. او باور نمیکرد که کسی به دروغ به نام خدا سوگند بخورد و وقتی ابلیس به تعبیر قرآن کریم قاسَمَهُما: برای آدم و حوّا سوگند خورد که من خیرخواه شما هستم، حضرت آدم علیه السّلام روی صداقتی که داشت، حرف ابلیس را باور کرد.
▪️به هر حال، آدم و حوّا فریب ابلیس را خوردند و از بهشت رانده شدند و هر یک به گوشهای از عالم، تبعید شده و سالها در پی هم میگشتند و در فراق یکدیگر میگریستند.
▪️در وادی عرفات بود که خدای متعال، آن کلمات را به آدم علیه السّلام القاء کرد و با آن کلمات، توبۀ آدم علیه السّلام را پذیرفت.
▪️لذا روز عرفه، هم روز معرفت است و هم روز اعتراف؛ اعتراف به خطیئات، اعتراف به کوتاهیها، اعتراف به اینکه آنچه شرط بندگی حضرت حق بود را نتوانستیم به جا بیاوریم؛ نتوانستیم آنگونه که ادب بندگی حضرت حقّ اقتضا میکرد، در محضر الهی مؤدب عمل کنیم.
▪️این اعتراف به عجز، به نقص، به کوتاهی، و به عصیان و طغیان و به غفلتها، خاصّ روز عرفه است. پس روز عرفه یک معنایش روز اعتراف است.
▪️روز عرفه، روز توبه است؛ روزی است که توبۀ حضرت آدم علیه السّلام پذیرفته شد. انشاءالله از این روز بهره ببریم.
ادامه دارد....
◾️استاد مهدی طیّب ،۸۴/۱۰/۲۲◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
☘توصیۀ بزرگان سیر و سلوک در چهلّه نشینی☘
☘روزهای دوشنبه و چهارشنبه سورۀ تکاثر را چهل بار بخوانید.
#چهلهنشینی
@mohamad_hosein_tabatabaei
#چشمه_غدیر 1⃣
☘ولایت، امر واحده☘
☘«وَمَا أَمْرُنَا إِلَّا وَاحِدَةٌ» (قمر، ۵۰) ؛ امر مذکور در آیه، همان صادر اول اعنی تجلّی اعظم است که ساری در کلیه ی موجودات است. این امر که به تعبیری دیگر همان ولایت کبری الهیه است، مقام واحده اعنی وحدانیت میباشد؛ قال صاحب الأمر علی علیهالسلام: «أنا أمرُ الله و الرُّوح». «قُلْ إِنَّمَا أَنَا بَشَرٌ مِثْلُكُمْ يُوحَىٰ إِلَيَّ أَنَّمَا إِلَٰهُكُمْ إِلَٰهٌ وَاحِدٌ» (کهف، ۱۱۰)
☘امر واحده همان إله واحد که قبله ی جمیع مخلوقات دون صادر اول است میباشد؛ «قُلْ إِنَّمَا أَعِظُكُمْ بِوَاحِدَةٍ» (سبأ، ۴۶) اَیْ بولاية علوية.
☘مرتبه ی بشریت انسان کامل واصل به مقام صادر اول، مرتبه ی حقیقت روحانی انسانهاست لذا فرمود «أَنَا بَشَرٌ مِثْلُكُمْ»؛ «کُم» اشاره به حقیقت نفسانی مردم دارد اعنی من در مرتبه ی بشریتم مثل مرتبه ی روحانیت شمایم. و اینکه؛ بر من وحی میشود که إله شما إله واحد است نه إله خود من، که خود صاحب مقام واحدیت هستم، بلکه إله حقیقت محمدیه صلی الله علیه و آله، إله احد و بلکه ذات احدی است.
☘واحدیت به معنای همان ولایت است که در آن موطن همه ی اسماء حسنای لایتناهی الهی ظهور دارند. در مقام احدیت، اسماء و صفات عین ذاتند لذا احد بحت بسیط محض است و ذات فوق احد است که آنجا اسماء و صفات ذوب در ذاتند یعنی ذات لا إسمَ لَه و لا رَسمَ لَه است.
☘اما احدیت، ظهور و تجلّی ظلّیه ذات غیب الغیوبی است که آنجا اسماء حسنا و صفات علیای الهی تجلی کردهاند اما به نحو اجمال و بسیط لذا احدیت علّت واحدیت است و واحدیت موطن تکثر علمی اسماء الله میباشد، لذا آنجا آغاز خلقت است و حجت که قبل الخلق و بعد الخلق و مع الخلق میباشد، مقام احدیت یا مقام واحدیت است که برزخ کبرای بین ذات و اسماء الله میباشد. واحدیت امر احدیت و ذات اقدس إله است لذا شاید ضمیر جمع «نا» مشیر بدان باشد و الله اعلم.
☘«تَنَزَّلُ الْمَلَائِكَةُ وَالرُّوحُ فِيهَا بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ كُلِّ أَمْرٍ» (قدر، ۴) ؛ ملائکه که اسماء الله هستند و روح که اعظم مخلوقات الهی است تنزلات امر ذات الوهی میباشند پس امر، اصل و امّ مطلق خلائق الهی است.
☘«إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةٍ مُبَارَكَةٍ ۚ إِنَّا كُنَّا مُنْذِرِينَ فِيهَا يُفْرَقُ كُلُّ أَمْرٍ حَكِيمٍ» . (دخان، ۳ و ۴)
#عید_غدیر #عیدالله_الاکبر
☘کتاب «علی، نقطه آغاز وجود» ص ۵۱☘
#ح_م
🏴 شهادت حضرت امام محمد بن علی الباقر علیهما السلام را به ساحت مقدس حضرت صاحب الزمان، مقام معظم رهبری و شیعیان و محبین اهلبیت علیهم السلام تسلیت عرض میکنیم.
▪️صلوات عرشی جناب ابن عربی بر حضرت امام محمد باقر علیهالسلام
▪️صَلَواتُ اللهِ و ملائِکتِه و حَمَلةِ عَرشِهِ و جَمیعِ خَلقِه مِنْ أرضِهِ و سَمائِهِ علی باقرِ العلومِ، شخصِ العِلمِ و المعلومِ، ناطقة الوجودِ، ضرغامِ آجامِ المعارِفِ، المُنکشِفِ لِکُلِّ کاشفِ، الحیاةِ السّاریَهِ فی المجارِی، النُّورِ المُنبَسِطِ علی الدُّراری، حافظِ معارجِ الیقینِ، وارثِ علومِ المُرسَلینِ، حقیقةِ الحقائقِ الظُّهوریَّهِ، دَقیقةِ الدّقائق النُّوریَّهِ، الفُلکِ الجاریَّة فی اللُّجَجِ الغامرَةِ، المُحیطِ عِلمُهُ بِالزُّبُرِ الغابِرَة، النَّباء العَظیمِ و الصِّراطِ المُستَقیمِ، المُستَنَدِ لِکُلِّ وَلیٍّ، مُحَمَّد بنِ عَلیٍّ علیه السلام.
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
☑️باطن مناسک حج - #بخش_دوّم ▪️عرفه، پیام بزرگی دارد. شما میدانید؛ حجّ هیچ حاجی پذیرفته نیست، مگر ا
☑️باطن مناسک حج - #بخش_سوّم
▪️در سیر مؤمن، طیّ چنین وادییی ضروری است؛ لذا سالک الی الله در آغاز راه، پس از اینکه به یقظه و بیداری نائل میشود و به خود میآید، انسانی که عمری را با بطالت و روزمرگیها طی کرده و همۀ آرمانش، خوردن و نوشیدن و پوشیدن و لذّتهای طبیعی و حیوانی بوده، وقتی به خود میآید و از خواب غفلت بیدار میشود و متوجّه میشود که خدا مرا نیافریده است تا بخورم و بیاشامم و بخوابم و استراحت کنم؛ اینها زندگی حیوانی است؛ من انسانم؛ من اشرف مخلوقاتم؛ مقصد و هدف از آفرینش من چنین زندگییی نبوده؛ جایگاه من، این دِه عالم طبیعت نیست؛ من از سرزمین بزرگی به اینجا تبعید شدهام.
▪️تو را ز کنگرۀ عرش میدهند صفیر
▪️نشیمن تو نه این کنج محنت آباد است
▪️من متعلّق به اینجا نیستم؛ من یک مرغ عرشیم که تبعید شده ام.
▪️مرغ باغ ملکوتم نیم از عالم خاک
▪️چند روزی قفسی ساختهاند از بدنم
▪️سالک وقتی به این یقظه و بیداری میرسد و به خود میآید و از این خواب غفلت بیدار میشود، اولین کاری که باید بکند، توبه است. بحث توبه، بحث مفصّلی است. اگر خدا روزی کرد و قرار شد به منازل سلوک اشاراتی بکنیم، در وادی توبه صحبتهایی را خواهیم کرد؛ ان شاءالله.
▪️به هر صورت، سرزمین معرفت، سرزمین توبه هم هست؛ یعنی وقتی انسان به معرفت رسید، هرچه کرده را کوچک میبیند؛ کوتاه میبیند؛ ناقص میبیند؛ لذا نه تنها از معصیتهایش توبه میکند، از طاعتهایش هم توبه میکند.
▪️زاهدان از گناه توبه کنند
▪️عارفان از عبادت استغفار
▪️لِكُلِّ مَعْصِيَةٍ وَ طاعَةٍ أَسْتَغْفِرُ اللهَ
برای همۀ معصیتهایی که مرتکب شدم و برای همۀ طاعاتی که به جا آوردم، خدایا از تو پوزش میخواهم.
▪️معصیتهایم که معصیت بود، طاعاتم هم معصیت بود. به تعبیر زیبای مناجات بعد از دعای عرفه که در مفاتیح هست و دیدهاید، که به خدا عرض میکند: خدایا کسی که حسنات او مَساوی است، چگونه مَساوی او، مَساوی نباشد:
▪️إِلَهِی مَنْ كَانَتْ مَحَاسِنُهُ مَسَاوِیَ، فَكَيْفَ لا تَكُونُ مَسَاوِيهِ مَسَاوِیَ؟!
▪️و کسی که حقایق او دعاوی است، چگونه دعاوی او دعاوی نباشد؟!
▪️این است که فردی که به معرفت میرسد، طاعات خودش را هم معصیت میبیند؛ که نتوانسته حقّ بندگی حضرت حقّ را، آنگونه که باید، به جا آورد. این است که شرمنده از عباداتش، استغفار میکند.
▪️در نماز هم همین گونه است. بالاترین نقطۀ نماز، سجده است. سجده، جلوۀ مرتبۀ فنای در ذات است. اگر تکبیرةالاحرام را آغاز مرحلۀ فنای در افعال بدانیم و رکوع را جلوۀ فنای در صفات، در واقع سجده تجلّی فنای ذاتی است؛ یعنی بلندترین قلۀ نماز، سجده است.
▪️حال ببینید! وقتی سر از سجده برمیدارید، بین دو سجده، مستحبّ است که استغفار کنید:
اَسْتَغْفِرُ اللهَ رَبِّی وَ اَتُوبُ اِلَیْهِ
یعنی از بلندترین قلۀ نمازتان استغفار میکنید.
▪️بعد از نماز هم، سلام نماز را که دادید، خصوصاً بین ما شیعیان، سنّت است؛ سه بار میگوییم: اللهُ اَكبَر، اَللهُ اَكبَر، اَللهُ اَكبَر؛ یعنی خدا بزرگتر از آن است که من بتوانم حقّ بندگی و عبادت او را به جا بیاورم.
▪️بعد هم استغفار میکنیم:
أَسْتَغْفِرُ اللهَ الَّذى لا إِلـهَ إِلاّ هُو الْحَىُّ الْقَیُّومُ ذُوالجَلالِ وَ الإِکْرامِ وَ أَتُوبُ إِلَیْهِ
▪️مستحب است انسان بعد از نماز سه بار [با این عبارت] استغفار کند و بعد سر به سجده بگذارد و بگوید: الهی عَفْوا عََفْوا عََفْوا.
▪️از چه داری طلب عفو میکنی؟ از همین نمازی که خواندم. خدایا! این نماز نبود که! این شایستۀ تو نبود که! زیبندۀ تو نبود که! لذا انسان اهل معرفت، از طاعاتش هم توبه میکند. وادی معرفت، سرزمین عرفات، عرصۀ توبه است؛ توبه از طاعت و معصیت؛ از هر دو.
▪️در غروب روز عرفه، حاجی از وادی عرفات حرکت میکند و به سرزمین مشعرالحرام وارد میشود که سرزمین شعور است؛ سرزمین فهم و درک و آگاهی است.
ادامه دارد....
◾️استاد مهدی طیّب ،۸۴/۱۰/۲۲◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
☘زیارتنامۀ امام محمّد باقر علیه السّلام☘
☘«اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْباقِرُ بِعِلْمِ اللّهِ، اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْفاحِصُ عَنْ دِینِ اللّهِ،
«سلام بر تو اى شکافندۀ علم الهى، سلام بر تو اى تحقیق کنندۀ دین الهى،
☘اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْمُبَیِّنُ لِحُکمِ اللّهِ، اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا القائِمُ بِقِسْطِ اللّهِ،
سلام بر تو اى تبیین کنندۀ حکم خدا، سلام بر تو اى قائم به قسط و عدل الهى،
☘اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا النّاصِحُ لِعِبادِ اللّهِ، اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الدّاعِی إلَى اللّهِ،
سلام بر تو اى پنددهندۀ بندگان خدا، سلام بر تو اى فراخوان مردم بهسوى خدا،
☘اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الدَّلِیلُ عَلَى اللّهِ، اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الحَبْلُ المَتِینُ،
سلام بر تو اى راهنماى بهسوى خدا، سلام بر تو اى ریسمان (واسطه) استوار،
☘اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْفَضْلُ المُبِینُ، اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا النُّورُ السّاطِعُ،
سلام بر تو اى فضیلت آشکارا، سلام بر تو اى نور درخشان،
☘اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْبَدْرُ الْــلاّمِعُ، اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الحَقُّ الاَبَلَجُ،
سلام بر تو اى ماه تابان، سلام بر تو اى حقّ روشن،
☘اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ اَیُّهَا السِّراجُ الاَسْرَجُ، اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ اَیُّهَا النَّجْمُ الاَزْهَرُ،
سلام بر تو اى چراغ فروزان، سلام بر تو اى ستارۀ تابناک،
☘اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ اَیُّهَا الکَوْکَبُ الاَبْهَرُ، اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا المُنَزَّهُ عَنِ المُعْضَلاتِ،
سلام بر تو اى اختر نورافشان، سلام بر تو اى منزّه از درماندگى،
☘اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا المَعْصُومُ مِنَ الزَّلّاتِ، اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الزَّکِیُّ فِی الْحَسَبِ،
سلام بر تو اى مصون از لغزشها، سلام بر تو اى پاکیزه حَسَب،
☘اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الرَّفِیعُ فِی النَّسَبِ، اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ اَیُّهَا القَصْرُ المَشِیدُ،
سلام بر تو اى والا نَسَب، سلام بر تو اى کاخ فرازمند،
☘اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ یا حُجَّةَ اللّهِ عَلى خَلْقِهِ أَجْمَعِینَ، أَشْهَدُ یا مَوْلای أَنَّکَ قَدْ صَدَعْتَ
سلام بر تو اى حجّت الهى بر همۀ خلق، گواهى مىدهم اى مولایم که تو حق را بهخوبى
☘بِالْحَقِّ صَدْعاً، وبَقَرْتَ العِلْمَ بَقْراً، ونَثَرْتَهُ نَثْراً، لَمْتَاْخُذْکَ فِی اللّهِ لَوْمَةُ لائِم،
آشکار ساختى و علم را بهحقیقت شکافتى و آن را منتشر ساختى و در راه خدا از سرزنش سرزنشگران نهراسیدى
☘وَکُنْتَ لِدِینِ اللّهِ مُکاتِماً، وَقَضیْتَ ما کانَ عَلَیْکَ، وَأَخْرَجْتَ أَوْلِیاءَکَ مِنْ وَلایَةِ غَیْرِ اللّهِ
و اسرار دین الهى را پنهان داشتى و وظیفهات را به انجام رساندى، و دوستانت را از ولایت غیرخدا
☘اِلى وِلایَةِ اللّهِ، وَأَمَرْتَ بِطاعَةِ اللّهِ، وَنَهَیْتَ عَنْ مَعْصِیَةِ اللّهِ، حَتّى قَبَضَکَ اللّهُ
به ولایت خدا سوق دادى، و به اطاعت الهى دستور و از معصیتش نهى نمودى تا آنگاه که خداوند تو را
☘إِلى رِضْوانِهِ، وَذَهَبَ بِکَ إِلى دارِ کَرامَتِهِ، وَإِلى مَسَاکِنِ أَصْفِیائِهِ، وَمُـجاوَرَةِ أَوْلِیائِهِ،
بهسوى روضۀ رضوان و سراى کرامت و جایگاه برگزیدگان و جوار اولیائش برد،
☘اَلسَّـلامُ عَلَیْکَ وَرَحْمَةُ اللّهِ وَبَرَکاتُهُ»
سلام و رحمت و برکات الهى برتو»
@mohamad_hosein_tabatabaei