#استاد_علامه_ی_ما
□●مقامات عبودیت سه تا است: #توکّل، سپس #تفویض که ظریفتر است و بعد #تسلیم که از هر دو دقیقتر است.
□● #توکّل یعنی انسان خداوند را در همۀ امور مربوط به خود، وکیل قرار دهد تا هر طور که می خواهد تصرّف کند.
□● #تفویض آنست که همۀ امور را به خداوند واگذار کند وخود را برکنار ببیند طوری که هیچ امری در اختیارش نیست.
□●و #تسلیم یعنی در برابر ارادۀ خدا در امورش کاملاً سرسپرده باشد.
□●«المیزان فی تفسیر القرآن» ج ۱۷ ص ۳۳۴ با اندکی تلخیص●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
■●شباهتهای #حضرت_مهدی ارواحنا فداه با برخی #انبيای_الهی - بخش اوّل●■(۱) #امام_سجّاد_علیه_السّل
■●شباهتهای حضرت مهدی ارواحنا فداه با برخی انبيای الهی - بخش اول●■(۲)
■در حديثی ديگر است که امام صادق علیه السّلام فرمودند:
■اِنَّ فِی صٰاحِبِ هذَا الْاَمْرِ سُنَنٌ [سُنَناً] مِنَ الْاَنْبِيٰاءِ: سُنَّة ًمِنْ مُوسَى بْنِ عِمْرٰانَ وَ سُنَّة ًمِنْ عِيسىٰ وَ سُنَّة ً مِنْ يُوسُفَ وَ سُنَّة ًمِنْ مُحَمَّدٍ. فَاَمّٰا سُنَّتُهُ مِنْ مُوسَى بْنِ عِمْرٰانَ فَخٰائِفٌ يَتَرَقَّبُ وَ اَمّٰا سُنَّتُهُ مِنْ عِيسىٰ فَيُقٰالُ فِيهِ مٰا قِيلَ فِی عِيسىٰ وَ اَمّٰا سُنَّتُهُ مِنْ يُوسُفَ فَالسِّتْرُ يَجْعَلُ اللّٰهُ بَيْنَهُ وَ بَيْنَ الْخَلْقِ حِجٰاباً يَرَوْنَهُ وَ لٰا يَعْرِفُونَهُ وَ اَمّٰا سُنَّتُهُ مِنْ مُحَمَّدٍ فَيَهْتَدِی بِهُدٰاهُ وَ يَسِيرُ بِسِيرَتِهِ
■در صاحب اين امر (حضرت مهدی علیه السّلام) خصوصيّاتی (سنّتهایی) از انبياء وجود دارد؛ سنّتى از موسى بن عمران علیهما السّلام و سنّتى از عيسى علیه السّلام و سنّتى از يوسف علیه السّلام و سنّتى از محمّد صلّی الله علیه و آله و سلّم. امّا سنّت او از موسى بن عمران علیهما السّلام آن است كه ترسان و تحت تعقيب است. و سنّت او از عيسی علیه السّلام آن است كه در حقّ او همان میگويند كه دربارهی عيسى علیه السّلام گفتند (كه او مرده است درحالی كه زنده بود)؛ و سنّت او از يوسف علیه السّلام پنهان بودن است. خداوند بين او و خلق حجابى قرار میدهد؛ به گونهای كه مردم او را میبينند؛ امّا نمیشناسند. (برادران یوسف او را دیدند؛ امّا نشناختند) و سنّت او از محمّد صلّی الله علیه و آله و سلّم آن است كه به همان راه و دین پیامبر صلّی الله علیه و آله و سلّم مردم را هدایت میکند (دین تازهای نمیآورد) و به سيره و شیوهی او حركت میكند.
#ادامه_دارد....
#جانِ_جهان
#تألیف_استاد_مهدی_طیّب
@mohamad_hosein_tabatabaei
#بی_قراری_عالم_و_آدم(۱)
□خداوند تبارک و تعالی پس از آنکه با قلم اعلای خود عالم را نوشت عالم را بی قرار دید. بی قراری عالم از برای آدم بود
□پس حق متعال به جهت اشتیاق ذات عالم، آدم را آفرید و پس از آفریدن آدم بود که آرامشی مطلق بین آدم و عالم پدید آمد. اگر بین آدم و عالم در تمامی مراتب وجودی عالم تطابق حاصل شود (فَرَوحٌ وَرَیحَانٌ وَجَنَّةُ نَعِیمٍ) خواهد بود.
#شرح_رساله_رابطه_علم_و_دین
#علّامه_حسن_زاده_آملی
□●شارح: استاد صمدی آملی حفظه الله●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
#بی_قراری_عالم_و_آدم(۱) □خداوند تبارک و تعالی پس از آنکه با قلم اعلای خود عالم را نوشت عالم را بی ق
#بی_قراری_عالم_و_آدم(۲)
□اما اگر آدم تنزّل کرده و از مراتب وجودی اعلای عالم به مراتب مادون آن پایین بیاید آدم نیز در اضطراب قرار خواهد گرفت. همچنان که عالم نیز تا هنگام حصول تطابق بین عالم و آدم که از جانب آدم امکان پذیر است در ناآرامی و بی قراری خواهد بود.
□چرا که واسطه ی بین حق و خلق، آدم است، چه اینکه واسطه ی بین باغبان و درخت، ثمره و میوه ی درخت است. زیرا تا میوه نباشد هرگز باغبان درخت را نمی کارد و آن را غرس نمی کند.
#شرح_رساله_رابطه_علم_و_دین
#علّامه_حسن_زاده_آملی
□●شارح: استاد صمدی آملی حفظه الله●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
#بی_قراری_عالم_و_آدم(۲) □اما اگر آدم تنزّل کرده و از مراتب وجودی اعلای عالم به مراتب مادون آن پایین
#بی_قراری_عالم_و_آدم(۳)
□و اما هرگز بین آدم و حق متعال واسطه ای نیست و لذا تنها چیزی که باعث آرمیدن انسان می شود ذات حق سبحانه و تعالی است. چرا که آدم فرعی است که حق سبحانه اصلِ آن است و هیچ فرعی تا به اصل خود نرسد آرام نمی شود. همچنان که عالم نیز فرع است منتهی عالم به طفیل وجود انسان به اصلش که ذات حق سبحانه و تعالی است ارتباط می یابد اما انسان بدون هیچ واسطه ای به طور مستقیم به حق سبحانه متصل است.
#شرح_رساله_رابطه_علم_و_دین
#علّامه_حسن_زاده_آملی
□●شارح: استاد صمدی آملی حفظه الله●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○حاج محمد اسماعيل دولابی:○□
□هر چند قرن یک بار زمین درد مخاض (درد زایمان) گرفته و بحرانهایی عالم را دربرمیگرفت و پس از آن، یک انسان برجسته از قبیل انبیا و اولیا پا به عرصهی ظهور مینهاد.
□امروز هم جهان درد مخاض گرفته است.
□○مصباح الهدی ص٤٦٤○□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□●دنیای امروز اصالت تصویر است (تصویر را اصل همه چیز قرار میدهد) تمام چیزها را در سینما و تلویزیون می بیند؛ اگر این ابزارهای تصویری نباشد، کتاب نمی خواند و شعورش در حد تصویر بسته شده است. حتی فیلسوف بزرگی مثل #هانری_کوربن گرفتار تصویر شده و تا عالم خیال بیشتر نرفته است.
□●عقل، خیال نیست. عقل، حس نیست. عقل، توهم نیست. عقل گوهری است بالا که همه اینها اداره می کند. درحدیث آمده «أوّلُ ما خَلَقَ الله ألعَقل» اولین موجود عقل بود. عقل به کلیات می پردازد. به عنوان مثال وقتی از انسان می گوید، از حقیقت انسان صحبت می کند و کاری به مصادیق (مثل سیاهی و سفیدی، جوانی و پیری، شرقی و غربی، عالم و جاهل و..) ندارد.
#دکتر_ابراهیمی_دینانی
@mohamad_hosein_tabatabaei
□ای فلاسفه، ای حقوقدانان، ای اقتصاد دانان، ای سیاستمداران، ای ادبا، ای هنرمندان، ای صاحب نظران علوم روانی، ای تحلیل گران تاریخ انسانی و ای پیشتازان فرهنگ پیشرو! در پیچ و خم بیراهه های دو قرن اخیر که به نام شاهراهه های علم و آزادی معروف شده موجودی به نام #انسان گم شده است!
□بیش از این تاخیر سزاوار نیست برخیزید راه بيفتيم تا او را پیدا کنیم.
#استاد_علامه_جعفری
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
#فضیلت_نماز_شب_بر_مطالعه :(۱) □○كسی كه گمان میبرد فضيلت مطالعه از نماز شب برتر است، «و اين چيزی ج
#فضیلت_نماز_شب_بر_مطالعه :(۲)
□○و نيز مینويسد:«مردان متقی برای تصحيح نيت خود در تحصيل عمل به نماز شب پناه میبردند و درد خود را با داروی شب زندهداری و تضرع در دل شب درمان مینمودند، و به جان خودم سوگند كه برای تصحيح نيات واجبه عينيه، اين راه بهترين راههاست و دستگيره محكمی است كه نبايد از آن دست كشيد.
□○و نيز گفتهاند:«شما هيچ عارف و انسان بلند مرتبهای را در اين عالم نميیيابيد كه آنچه به دست آورده از دولت بيداری شبها نبوده باشد، چه پارسايان مسلمان و چه غير مسلمان، شبخيزی در همه اديان جزو سنن محبوبه است».
#میرزا_جواد_آقا_ملکی_تبریزی
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
#فضیلت_نماز_شب_بر_مطالعه :(۲) □○و نيز مینويسد:«مردان متقی برای تصحيح نيت خود در تحصيل عمل به نماز
#فضیلت_نماز_شب_بر_مطالعه :(۳)
□○«حافظ نيز شاگرد مكتب اسلام و بهرهمند از معنويتها و صفاهای شبانه بود و پيروزی های خود را مديون شبخيزیهای خود میدانست».
□○نقل است كه كسی از شيخ مرتضی انصاری پرسيد: فضيلت نماز شب بيشتر است يا مطالعه و تحصيل علم؟
شيخ با پرسشی او را به جواب رساند، از او پرسيد: آيا تو قليان میكشی؟
□○گفت: بلی.
□○شيخ: به جای دو بار قليان كشيدن، نماز شب بخوان.
□○يعنی اگر تو تا اين اندازه نگرانی كه به پاداش بيشتر نرسی و فضيلت نماز شب از مطالعه را هم ندانی، چگونه لحظههايی از زندگیات را به كشيدن قليان میگذرانی و آنگاه به بهانه كمی وقت میخواهی يكی از آنها را برگزينی.
#میرزا_جواد_آقا_ملکی_تبریزی
@mohamad_hosein_tabatabaei