☑️مراقبات شب اوّل محرّم
▪️اين ماه، ماهِ حزن اهل بيت عليهم السّلام و شيعيان ايشان است و از حضرت امام رضا عليه السّلام روايت شده است كه چون ماه محرّم داخل مىشد، پدرم را كسى خندان نمىديد و اندوه و حُزن پيوسته بر او غالب مىشد تا روز دهم. چون روز عاشورا مىشد، آن روز، روز مصيبت و حزن و گريه او بود و مىفرمود: امروز، روزى است كه حسين عليه السّلام شهيد شده است.
▪️برای شب اوّل محرّم سيّد بن طاووس در «اقبال الاعمال» چند نماز ذكر نموده:
▪️اوّل: دو ركعت نماز بخواند و در هر رکعت:
▪️سوره «حمد» یک بار
▪️سوره «توحید» یازده بار
▪️《 از حضرت رسول اکرم صلّى الله علیه و آله و سلّم روايت شده است كه هر كسی در اين شب اين دو ركعت نماز را به جا آورد و صبحش را كه اوّل سال است روزه بدارد، مثل كسى است كه تمام سال را مُداومت به خير كرده، و در آن سال محفوظ باشد و اگر بميرد به بهشت برود.》
▪️دوّم: دو ركعت نماز بخواند:
▪️در ركعت اوّل سوره «حمد» و سوره «انعام»
▪️در رکعت دوّم سوره «حمد» و سوره «يس»
▪️سوّم: صد ركعت نماز بخواند:
▪️در هر ركعت سوره «حمد» و سوره «توحيد»
▪️و نيز سيّد براى هلال اين ماه دعاء مَبْسُوطى ذكر فرموده و اگر ممكن شود احياء بدارد اين شب را به دعا و نماز و خواندن قرآن.
#مراقبات_ماه_محرم
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
#حسین_منی_و_انا_من_حسین ☑️قسمت ۲۷ ▪️«وَ مٰا أَمْرُنٰا إِلاّٰ وٰاحِدَةٌ»(قمر/۵۰) از این امر واحد
🏴 #حسین_منی_و_انا_من_حسین 🏴
☑️قسمت ۲۸
▪️نور واحد در صورت مخلوقات ظهور دارد. یک نحوه ظهور او، در صورت تمام مخلوقات عالم است اعم از انسان، جماد، حیوان، نبات، فلک و ملک و همهی مخلوقات عالم. همهی مخلوقات عالم به طفیل وجودی او ظهور کردهاند. این نور در هر مخلوقی سریان دارد؛ «اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ» (نور/۳۵)
یعنی هر مخلوقی به حیث جنبهی وجودی و کمالی خود، هرچه دارد از این نور واحد گرفته است.
هر گیاهی که از زمین روید
وحده لا شریک له گوید...
▪️هر مخلوقی هم مظهر «لَیْسَ کَمِثْلِهِ شَیْءٌ» میباشد. واحد و فرد است. شما نمیتوانید دو مخلوق در عالم بیابید که من حیث جمیع جهات، به هم شبیه باشند. اگر شما از هر لحاظ هم شباهت و سنخیت قائل بشوید، همین که این ها دو تا هستند پس صد در صد شبیه هم نیستند. هر چیزی با خودش عینیت دارد لذا هر مخلوقی که در عالم است چون ظهور این نور واحد است، خودش نیز واحد است. همه مخلوقات این نور واحد را نشان میدهند. اما چه مقدار از این نور واحد را نشان میدهند؟ به اندازه استعداد و قابلیتشان...
▪️خورشید چقدر از این نور واحد را توانسته در این عالم نشان دهد؟ به اندازه ظرفیتش. هرچه قدر قابلیت دارد به همان اندازه توانسته نور اهل بیت علیهم السلام را نشان دهد. و هکذا هر مخلوقی. مخلوقات عالم وجود همگی ضیق هستند و تحت مقوله اند؛ یعنی همه حد دارند. چون حد دارند، توانستهاند حد معینی از این نور را ظهور بدهند.
▪️حتی اگر از مخلوقات عالم طبیعت فراتر برویم و برسیم به مخلوقات عالم علیین، آن ها هم حد معینی دارند. به تعبیر امیرالمؤمنین علیهالسلام در نهجالبلاغه، ملائکه ای هستند که «وَ هُم رُکَّع». این ها فقط رکوع دارند و از سجده هیچ بهره ای ندارند. یعنی اگر از این ملائکه بپرسیم که مزهی سجده کردن به حق متعال چگونه است؟ میگویند نمیدانیم. ما مامور به رکوع هستیم. برخی از ملائکه هم «وَ هُم سُجَّد»، کارشان فقط سجده است. یعنی حد معینی دارند. حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام میخواهد بفرماید که ملائکهی الهی هم تحت مقوله هستند و فوق مقوله نیستند. دارای کمال هستند اما کمالشان معین است. در یک حدی وقوف دارند.
▪️پیغمبر صلی الله علیه و آله و سلّم در معراجش وقتی با جناب جبرئیل در حال سیر عوالم وجودی است، به جبرئیل میگوید که دنبال من بیا. جبرئیل میگوید: «لَوْ دَنَوْتُ أَنْمُلَه لاَحْتَرَقْتُ»، اگر به اندازهی بند انگشت جلوتر بیایم بالم میسوزد. یعنی منِ جبرئیل که از ملائکهی مقربین الهی هستم، از این فراتر قدرت رشد و سعهی وجودی ندارم. ظرفیت و استعداد من تا همین حد است. من از این بالاتر نمیتوانم بیایم. اگر بیایم فراتر از ظرفیت خودم عمل کردم و مندک میشوم. اگر شما در استکانی بیشتر از ظرفیتش آب بریزید، چه اتفاقی میافتد؟ یا ظرفش را از بین میبرد یا سر ریز میکند...
#ح_م
بخوان ای دل محرم شد دوباره... 🏴
صلی الله علیك یا سیدنا المظلوم یا ابا عبدالله 🏴
@mohamad_hosein_tabatabaei
☑️اعمال روز اوّل محرّم
▪️روز اوّل محرم، آغاز سال قمری است و در آن دو عمل وارد است:
▪️اوّل: روزه
▪️در روايت رَيّان بن شبيب از حضرت امام رضا عليهالسّلام روایت شده است كه هر كسی اين روز را روزه بدارد و خدا را بخواند، خداوند دعاى او را مستجاب كند، چنانكه دعاى زكريّا را مستجاب نمود.
▪️دوم: از حضرت امام رضا عليه السّلام نقل شده است كه حضرت رسول صلّی الله علیه و آله و سلّم روز اوّل محرم دو ركعت نماز مىخواندند و چون فارغ مىشدند، دستها را بلند كرده و اين دعا را سه مرتبه مىخواندند:
▪️اللَّهُمَّ أَنْتَ الْإِلهُ الْقَدِيمُ وَ هَذِهِ سَنَةٌ جَدِيدَةٌ فَأَسْأَلُكَ فِيهَا الْعِصْمَةَ مِنَ الشَّيْطَانِ وَ الْقُوَّةَ عَلَى هَذِهِ النَّفْسِ الْأَمَّارَةِ بِالسُّوءِ وَ الاشْتِغَالَ بِمَا يُقَرِّبُنِی إِلَيْكَ يَا كَرِيمُ يَا ذَا الْجَلالِ وَ الْإِكْرَامِ يَا عِمَادَ مَنْ لا عِمَادَ لَهُ يَا ذَخِيرَةَ مَنْ لا ذَخِيرَةَ لَهُ يَا حِرْزَ مَنْ لا حِرْزَ لَهُ يَا غِيَاثَ مَنْ لا غِيَاثَ لَهُ يَا سَنَدَ مَنْ لا سَنَدَ لَهُ يَا كَنْزَ مَنْ لا كَنْزَ لَهُ يَا حَسَنَ الْبَلاءِ يَا عَظِيمَ الرَّجَاءِ يَا عِزَّ الضُّعَفَاءِ يَا مُنْقِذَ الْغَرْقَى يَا مُنْجِیَ الْهَلْكَى يَا مُنْعِمُ يَا مُجْمِلُ يَا مُفْضِلُ يَا مُحْسِنُ،
▪️أنْتَ الَّذِی سَجَدَ لَكَ سَوَادُ اللَّيْلِ وَ نُورُ النَّهَارِ وَ ضَوْءُ الْقَمَرِ وَ شُعَاعُ الشَّمْسِ وَ دَوِيُّ الْمَاءِ وَ حَفِيفُ الشَّجَرِ يَا اللَّهُ لا شَرِيكَ لَكَ اللَّهُمَّ اجْعَلْنَا خَيْرا مِمَّا يَظُنُّونَ وَ اغْفِرْ لَنَا مَا لا يَعْلَمُونَ وَ لا تُؤَاخِذْنَا بِمَا يَقُولُونَ حَسْبِیَ اللَّهُ لا إِلَهَ إِلا هُوَ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَ هُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ آمَنَّا بِهِ كُلٌّ مِنْ عِنْدِ رَبِّنَا وَ مَا يَذَّكَّرُ إِلا أُولُوا الْأَلْبَابِ رَبَّنَا لا تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنَا وَ هَبْ لَنَا مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً إِنَّكَ أَنْتَ الْوَهَّابُ
▪️شيخ طوسى فرموده كه مستحب است روزۀ دهه اوّل محرّم، ولكن روز عاشورا امساک نمايد از طعام و شَراب تا بعد از عصر. آن وقت به قدر كمى تربت تناول نمايد و سيّد بن طاووس روايت كرده است فضيلت روزۀ تمام ماه را و آنكه روزۀ او نگه میدارد صائم آن را، از هر گناهی.
#مراقبات_ماه_محرم
@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️صف های گریه دور و بر عرش بسته شد
▪️حتی خدا هم از غم او دل شکسته شد...
صلی الله عليك یا سیدنا الغریب یا ابا عبدالله...
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
بخش یازدهم: ☑️بیعت گرفتن رسمی1⃣ ▪️مَعاشِرَالنّاسِ، إِنَّکُمْ أَکْثَرُ مِنْ أَنْ تُصافِقُونی بِ
بخش یازدهم:
☑️بیعت گرفتن رسمی2⃣
▪️یُهْلِکُ الله مَنْ غَدَرَ وَ یَرْحَمُ مَنْ وَ فی، (وَ مَنْ نَکَثَ فَإِنَّما یَنْکُثُ عَلی نَفْسِهِ وَ مَنْ أَوْفی بِما عاهَدَ عَلَیْهُ الله فَسَیُؤْتیهِ أَجْراً عَظیماً).
مَعاشِرَالنّاسِ، قُولُوا الَّذی قُلْتُ لَکُمْ وَسَلِّمُوا عَلی عَلی بِإِمْرَةِ الْمُؤْمِنینَ، وَقُولُوا: (سَمِعْنا وَ أَطَعْنا غُفْرانَکَ رَبَّنا وَ إِلَیْکَ الْمَصیرُ)، وَ قُولوا: (اَلْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذی هَدانا لِهذا وَ ما کُنّا لِنَهْتَدِی لَوْلا أَنْ هَدانَا الله) الآیة.
مَعاشِرَالنّاسِ، إِنَّ فَضائِلَ عَلی بْنِ أَبی طالِبٍ عِنْدَالله عَزَّوَجَلَّ - وَ قَدْ أَنْزَلَهافِی الْقُرْآنِ - أَکْثَرُ مِنْ أَنْ أُحْصِیَها فی مَقامٍ واحِدٍ، فَمَنْ أَنْبَاَکُمْ بِها وَ
عَرَفَها فَصَدِّقُوهُ.
مَعاشِرَالنّاسِ، مَنْ یُطِعِ الله وَ رَسُولَهُ وَ عَلِیّاً وَ الْأَئِمَةَ الَّذینَ ذَکرْتُهُمْ فَقَدْ فازَفَوْزاً عَظیماً.
▪️خداوند مکّاران را تباه می کند و به باوفایان مهر می ورزد. «هر که پیمان شکند»
جز این نیست که به زیان خود گام برداشته، و هر که بر عهدی که با خدا بسته پابرجا ماند، به زودی خدا او را پاداش بزرگی خواهد داد.»
هان مردمان! آن چه بر شما برگفتم بگویید و به علی با لقب امیرالمؤمنین سلام کنید و بگویید: «شنیدیم و فرمان می بریم پروردگارا، آمرزشت خواهیم و بازگشت به سوی تو است.» و نیز بگویید: «تمام سپاس و ستایش خدایی راست که ما را به این راهنمایی فرمود وگرنه راه نمی یافتیم» - تا آخر آیه.
هان مردمان! هر آینه برتری هی علی بن ابی طالب نزد خداوند عزّوجل - که در قرآن نازل فرموده - بیش از آن است که من یکباره برشمارم. پس هر کس از مقامات او خبر داد و آن ها را شناخت او را تصدیق و تأیید کنید.
هان مردمان! آن کس که از خدا و رسولش و علی و امامانی که نام بردم پیروی کند، به رستگاری بزرگی دست یافته است.
▪️مَعاشِرَالنَّاسِ، السّابِقُونَ إِلی مُبایَعَتِهِ وَ مُوالاتِهِ وَ التَّسْلیمِ عَلَیْهِ بِإِمْرَةِ الْمُؤْمِنینَ أُولئکَ هُمُ الْفائزُونَ فی جَنّاتِ النَّعیمِ.
مَعاشِرَالنّاسِ، قُولُوا ما یَرْضَی الله بِهِ عَنْکُمْ مِنَ الْقَوْلِ، فَإِنْ تَکْفُرُوا أَنْتُمْ وَ مَنْ فِی الْأَرْضِ جَمیعاً فَلَنْ یَضُرَّالله شَیْئاً.
اللهمَّ اغْفِرْ لِلْمُؤْمِنینَ (بِما أَدَّیْتُ وَأَمَرْتُ) وَاغْضِبْ عَلَی (الْجاحِدینَ) الْکافِرینَ، وَالْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمینَ.
▪️هان مردمان! سبقت جویان به بیعت و پیمان و سرپرستی او و سلام بر او با لقب امیرالمؤمنین، رستگارانند و در بهشت هی پربهره خواهند بود.
هان مردمان! آن چه خدا را خشنود کند بگویید. پس اگر شما و تمامی زمینیان کفران ورزند، خدا را زیانی نخواهد رسانید.
پروردگارا، آنان را که به آن چه ادا کردم و فرمان دادم ایمان آوردند، بیامرز. و بر منکران کافر خشم گیر! و الحمدللّه ربّ العالمین.
#خطبه_غدیر
منابع :
علامه امینی، الغدیر، ج۱ص۱۵۱-۱۲و۳۲۲-۲۹۴.
شیخ عبدالله، بحرانی، عوالم العلوم، ج۱۵/۳ص ۳۲۷-۳۰۷
علامه مجلسی، بحارالانوار، ج۳۷ص۱۸۲-۱۸۱
حر عاملی، اثبات الهداة، ج۲ص۲۵۰-۲۰۰
سید ابن طاووس، الطرائف، ص۳۳
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
آیات 18-10 آل عمران ، قسمت ششم بخش پنجم ● شهادت خداوند دعواى مشركين را باطل مى كند علاوه بر اينك
آیات 18-10 آل عمران، قسمت ششم
بخش ششم
● نتيجه معناى آيه : نفى شريك براى خداوند است
پس معلوم مى شود هيچ شريكى براى او نيست ، و نيز اگر چنين شريكى وجود مى داشت ملائكه هم او را مى شناختند، و به وجود او اعتراف مى كردند، چون ملائكه واسطه هاى خدا و خلقند امر خدا را در خلقت و تدبير اجرا مى كنند، ولى ملائكه شهادت به نبودن شريك داده ، پس شريكى براى خدا نيست ، و نيز اگر شريكى مى بود اولوا العلم به وجود او آگاه مى شدند، و شهادت مى دادند، ولى مى بينيم كه ايشان هم در اثر مشاهده آيات آفاقى و انفسى شهادت داده اند به اينكه براى خدا هيچ شريكى نيست .
پس كلام در آيه مورد بحث به اين مى ماند كه بگوييم : ((اگر در فلان كشور غير از فلان پادشاه كه او را مى شناسيم پادشاهى ديگر مؤثر در شئون مملكتى و اداره امور آن وجود مى داشت ، پادشاه معروف هم او را مى شناخت ، چون محال است در يك كشور دو تا پادشاه حكومت بكنند، و از وجود يكديگر هيچ اطلاعى نداشته باشند، و نيز اگر وجود مى داشت قوه مجريه مملكت يعنى وزرا كه واسطه بين تخت سلطنت و مركز فرماندهى و بين افراد رعيتند خبردار مى شدند، براى اينكه وزرا حامل پيامها و اوامر سلطان ، و مجرى احكام اويند و قهرا در بين احكامى كه در دست دارند احكامى هم از پادشاه دوم مى ديدند، و نيز اگر پادشاهى ديگر وجود مى داشت عقلاى مملكت كه فرمانبران اوامر و پيمانهاى سلطان هستند، و در مملكت سلطان زندگى مى كنند، قطعا از وجود پادشاه دوم خبردار مى شدند، و ليكن نه خود پادشاه از وجود پادشاه دوم اطلاع دارد، نه وزرا، و نه عقلاى مملكت )).
لا إِلَهَ إِلا هُوَ الْعَزِيزُ الْحَكيمُ
اين جمله نظير جمله معترضه اى است كه به منظور احقاق حقى كه در وسط كلام پيش آمده ذكر گرديده ، تا آن حق فوت نشود، پس جمله نامبرده مقصود اصلى نيست ، و اما آن حقى كه پيش آمده عبارت است از حق تعظيم خدا، چون يكى از ادب ها كه همواره كلام خداى تعالى رعايتش مى كند اين است كه هر جا نامى از خدا برده مى شود، و موردى است كه شنونده از صفات افعال خدا چيزى تصور مى كند كه لايق به ساحت مقدس او نيست ، بلافاصله در همانجا آن تصور را دفع مى كند، نظير آيه شريفه : ((قالوا اتخذ اللّه ولدا سبحانه ))، كه چون سخن از فرزند گرفتن خدا بود، قبل از هر چيز كلمه ((سبحانه )) را آورد، و به وجهى نظير آيه : ((و قالت اليهود يداللّه مغلولة ، غلت ايديهم ))، بعد از نقل سخن يهود كه گفتند دست خدا بسته است ، بلافاصله فرمود: ((بسته باد دست آنان )).
ترجمه تفسير الميزان جلد 3 صفحه : 18
#تفسیر_المیزان
#سوره_آل_عمران
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei
صلی الله عليك یا سیدنا الغریب یا ابا عبدالله...
🏴 بخوان ای دل محرم شد دوباره...
گر خــوانمش قـیامـت دنیـا بـعید نیست
این رستخیز عام ڪہ نامش محرم است
▪️بنده میگویم که بعید نیست شاعر این قسمت را به اقتضاء شعری اینگونه گفته باشد، زیرا قطعاً و یقیناً محرم قیامت دنیا است. نه تنها واقعه عاشورا (واقعه سال ۶۱ ه.ق) قیامت اتمّ تمام هستی است، بلکه قیامت انسان کامل است. حساب آن عاشورا از حساب و کتاب عقلی و فکری و شهودی من و شما خارج است. اصلاً نمیفهمیم که آن قیامت چیست. حقیقت عاشورا را حقیقتاً غیر از حضرت بقیةاللهالاعظم -روحی و ارواحالعالمین لتراب مقدمهالفدا- کسی نمیفهمد. ما در تاریکی محرم را میبینیم...
#ح_م
صلی الله عليك یا سیدنا الغریب یا ابا عبدالله...
🏴 #خرقه_عشاق 🏴
▪️در عرفان و در بین اهل تصوف خرقه پوشی رایج بوده که قدمت آن در برخی اقوال به جناب حضرت آدم ابوالبشر و به نظری جناب خضر و به عقیده ای به انبیاء و خاتم انبیاء علیهم السلام و از طریق ایشان به امام العارفین و امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب علیهما السلام بر میگردد. برخی نیز آنرا به شبلی، اویس قرنی و معروف کرخی نسبت میدهند.
در تأویل آن گفتهاند خرقه سرّ ولایت است یا اشاره به مقام فقر و زهد است و یا مظهر خشوع و تسلیم در مقابل ولی خدا. اغلب رنگ آن کبود بوده که کنایه از مصیبت و ماتم است که بر سالک به جهت بُعد از حق متعال و افتادن در سجن کثرات دست میدهد. البته این خرقه چون نشان و مظهری از حقیقت باطنی بوده همواره گرفتار ریاکاران متوقف در ظاهر نیز بوده لذا عارفان حقیقی چون حافظ بدان متعرض شدند که ای بسا خرقه که مستوجب آتش باشد.... یعنی این خرقه ،خرقه سالوس و ریا و آلوده به نفاق است و غیر از آن خرقه ای است که نماد و صنم یک امر باطنی است. گاهی در وجد و سماع عرفانی خرقه میدریدند که اشاره به رهایی از قیود بود و....
▪️غرض، در اولین روز محرم الحرام سال ۱۴۴۰ هجری قمری گویم عشاق را خرقهای است غیر خرقه صوفیان و سالکان که آنرا #خرقه_عشق مینامم و آن #پیراهن_مشکی عزای سالار و سرور شهیدان عالمین اباعبدالله الحسین علیه السلام است. این خرقه سید همه خرقه هاست و مادامی که بر تن شماست شما را تطهیر میکند. آن خرقه نشانی بیش نبود اما این خرقه هم نشان است و هم ضمان، هم ظاهر است و هم باطن، هم لباس تقوی است و هم جامه عزا. بالاتر از سیاهی رنگی نیست که اقرب رنگها به بی رنگی است نزدیک است که بی رنگ شود از اینرو گفته اند نور ذات سیاه است والله اعلم بالصواب
هفت رنگ است زیر هفت اورنگ
نیست بالاتر از سیاهی رنگ
▪️اما آدمی را یاد بی رنگی و بی حدی می اندازد. چون به یاد سید الشهدا پوشیده میشود دل را جلا میدهد و نام حسین را صدا می زند و اعلام عزا بپا میکند. عاشقان این خرقه هم از شوق مقام مولایشان و هم از شدت حزن مصائب امامشان خرقه درانی میکنند و جامه چاک میدهند. این خرقه از ریا و آلودگی و نفاق بدور است و نه تنها مستوجب آتشی ندارد بلکه مستوجب خاموشی هر آتشی است صغیرا او کبیرا قلیلا او کثیرا.
▪️هم سرّ ولایت است و هم نشان فقر و زهد و تسلیم.
بر عشاق سید و سالار عشاق باد به پوشیدن این خرقه تا اربعین اش که خود دستور العمل اربعینی است.
#ح_م
صلی الله عليك یا سیدنا الغریب یا ابا عبدالله...
☑️حاج محمد اسماعیل دولابی
▪️در ایام سوگواری اهل بیت و خصوصاً امام حسین علیهم السّلام چند شب درون خانهتان پرچم یا پارچهی سیاهی بزنید و لباس سیاه به تن بچّهها بکنید و دور هم بنشینید و خودتان چند بیت از همان نوحههای سادهی قدیمی بخوانید که به فطرت نزدیکتر است و با هم سینه بزنید.
▪️آنوقت ببینید خدا و اهل بیت علیهم السّلام از فضل و عنایت، با شما و خانوادهتان چهها میکند.
◾️مصباح الهدی ص ٣٠٦◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
صلی الله عليك یا سیدنا الغریب یا ابا عبدالله...
☑️روز اوّل محرّم
▪️بستن راه به امام حسین علیه السّلام توسط حرّ بن یزید ریاحی
▪️آب دادن امام حسین علیه السّلام به سپاهیان حر
▪️اقتدای حر و لشگرش به امام حسین علیه السّلام در نماز
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
آیات 18-10 آل عمران، قسمت ششم بخش ششم ● نتيجه معناى آيه : نفى شريك براى خداوند است پس معلوم مى
آیات 18-10 آل عمران، قسمت ششم
بخش هفتم
● علت تكرار ((لا اله الا هو)) و ختم آيه به دو نامه ((عزيز)) و ((حكيم ))
كوتاه سخن اينكه آيه مورد بحث از آنجا كه اولش مشتمل بر شهادت خدا و ملائكه و اولوا العلم بر نفى شريك بود، جاى آن بود كه ناقل اين شهادت كه خود خداست ، و نيز شنونده آن ، خدا را از داشتن شريك منزه بدارد، و بگويد: ((لا اله الا هو)) نظير آنكه در داستان تمت به عايشه فرمود:
((و لو لا اذ سمعتموه ، قلتم ما يكون لنا ان نتكلم بهذا، سبحانك هذا بهتان عظيم )).
چون خدا اين حق را به گردن مسلمانان داشت وقتى بهتانى مى شنوند و مى خواهند متهم را تبرئه كنند نخست خدا را منزه بدارند، لذا گلايه فرموده كه چرا قبل از تبرئه عايشه ، خدا را منزه نداشتيد، با اينكه خدا سزاوارترين كس است كه تنزيهش را واجب بدانند.
پس زمينه جمله : ((لا اله الا هو العزيز الحكيم )) زمينه ثناخوانى بر خداى تعالى است ، تا حق تعظيم او به دست آيد، و به همين جهت جمله رابا دو نام ((عزيز)) و ((حكيم )) تمام كرد، و اگر نتيجه اى از مسأله شهادت بود، جا داشت جمله را با دو وصف ((واحد)) و ((قائم )) به قسط تمام كند، پس خواسته است بفرمايد:
درجائى كه سخن از شهادت خدا بر يگانگيش مى رود، سزاوارترين ثناى بر او، باز همان يگانگى او است ، چون او يگانه در عزت است ، يعنى ساحتش مانع از آن است كه با وجود شريكى در الوهيت ، ذلت شريك داشتن را بپذيرد، و نيز او يگانه در حكمت است و ساحتش مانع از آن است كه اغيار، امر او را در خلق و تدبير، نقض كنند و يا نظامى را كه او در عالم برقرار نموده به تباهى كشانند.
پس آنچه گذشت جواب از اين سؤال بود كه چرا جمله ((لا اله الا هو)) تكرار شده و اينكه به چه مناسبت آيه شريفه به دو نام ((عزيز)) و ((حكيم )) ختم گرديده معلوم شد (و خدا دانا است ).
#تفسیر_المیزان
#سوره_آل_عمران
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei
صلی الله عليك یا سیدنا الغریب یا ابا عبدالله...
▪️اندک اندک جمع مستان میرسند
اندک اندک می پرستان میرسند
▪️دلنوازان نازنازان در ره اند
گلعذاران از گلستان میرسند
▪️اندک اندک زین جهان هست و نیست
نیستان رفتند و هستان میرسند
▪️جمله دامنهای پرزر همچو کان
از برای تنگدستان میرسند
▪️لاغران خسته از مرعای عشق
فربهان و تندرستان میرسند
▪️جان پاکان چون شعاع آفتاب
از چنان بالا به پستان میرسند
▪️خرم آن باغی که بهر مریمان
میوههای نو زمستان میرسند
▪️اصلشان لطفست و هم واگشت لطف
هم ز بستان سوی بستان میرسند
🔘 فرارسيدن ايام شهادت سالار شهيدان حضرت اباعبدالله الحسين عليه السلام و ياران باوفايشان تسليت باد.
#محرم
@mohamad_hosein_tabatabaei
صلی الله عليك یا سیدنا الغریب یا ابا عبدالله...
▪️ماه محرّم یکی از ماههای تکامل است و محبّت و عزاداری برای امام حسین علیه السّلام انسان را زود به مقصد میرساند. کُلُّنا سُفُنُ النَّجَاةِ وَ سَفینَةُ الحُسَینِ اَسرَعُ: همهی ما اهل بیت کشتیهای نجاتیم، ولی کشتی امام حسین سریعتر است.
▪️همهی اهل بیت علیهم السّلام کشتی نجاتند؛ امّا کشتی امام حسین علیه السّلام سریعتر است و وقتی حرکت میکند، سایر کشتیها کنار میکشند و راه را برای آن باز میکنند. امام حسین علیه السّلام رو به خدا سریع است، تجلّی خدا هم به سوی او سریع است. راه خدا سخت است؛ امّا با امام حسین علیه السّلام خیلی آسان و کمکار است.
▪️عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی▪️
◾️مصباح الهدی
تٱلیف استاد مهدی طیّب◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
صلی الله عليك یا سیدنا الغریب یا ابا عبدالله...
☑️روز دوّم محرّم
▪️ورود امام حسین علیه السّلام به کربلا
▪️نامه نوشتن امام حسین علیه السّلام به سلیمان بن صرد خزاعی و اشراف کوفه
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
🏴 #حسین_منی_و_انا_من_حسین 🏴 ☑️قسمت ۲۸ ▪️نور واحد در صورت مخلوقات ظهور دارد. یک نحوه ظهور او، در
🏴 #حسین_منی_و_انا_من_حسین 🏴
☑️قسمت ۲۹
▪️بیان جبرئیل این است که خدا مرا این گونه خلق کرده است. حد معینی دارم و نامحدود نیستم. من به همین اندازه میتوانم کمالات شما را نشان دهم. لذا امام حسن عسگری علیه السلام فرمود: «إِنَّ رُوح القُدُس فِي الجَنانِ الصَّاغُورَه ذَاقَ مِن حَدائِقِنا البَاکُورَه». روح القدس در آسمان چهارم ماست. به آسمان پنجم و یا ششم وجودی ما راه ندارد. از آسمان هفتم وجودی ما اهل بیت، خبر ندارد. تا آسمان چهارم ما آمده. آیا از تمام حقایق آسمان چهارم ما بهره برده است؟ خیر... از میوه های نورس ما چشیده است.
▪️کار برخی از ملائکة الله فقط تسبیح است. کار برخی دیگر تقدیس است. برخی از ملائکه علوی اند و برخی دیگر سفلی. برخی از آن ها ملائکهی عالم ارض و طبیعت هستند. برخی دیگر از ملائکهی مهیمین اند. چنان غرق در هیمان وجودی و مستغرق در حق متعال اند، اصلا از عالم و آدم خبر ندارند. از روزی که خدا اینان را خلق کرده است، که ما خبر نداریم، اصلا اطلاعی از عالم طبیعت ندارند.
لذا وقتی که شیطان سجده نکرد، خدا او را مورد عتاب قرار داد؛ «أَسْتَكْبَرْتَ أَمْ كُنْتَ مِنَ اَلْعٰالِينَ» (ص/۷۵) استکبار کردی یا از عالین بودی؟ عالین هم به اهلبیت علیهم السلام (که درست است چون ملائکهی مهیمین شأنی از شئون اهلبیت علیهم السلام هستند) و هم به همین ملائکهی مهیمین تعبیر شده است.
▪️«وَ إِذْ قُلْنٰا لِلْمَلاٰئِكَةِ اُسْجُدُوا لِآدَمَ فَسَجَدُوا إِلاّٰ إِبْلِيسَ أَبىٰ وَ اِسْتَكْبَرَ وَ كٰانَ مِنَ اَلْكٰافِرِينَ» (بقره/۳۴). و چون فرشتگان را فرمودیم براى آدم سجده کنید، پس بجز ابلیس -که سر باز زد و کبر ورزید و از کافران شد- به سجده درافتادند. خدا به همهی ملائکه امر کرد به آدم سجده کنید. ملائکه همگی سجده کردند الّا ملائکه ی عالین. چرا که آنها اصلا از آدم خبر ندارند. آنها غرق در حق متعال اند. و همین که غرق در حق متعال اند یعنی حد معین دارند. از مراتب مادون خویش بی خبرند. آن کسی کامل است که حق متعال را با تمام ابعاد وجودی اش نشان دهد.
▪️لذا هر کدام از این ملائکه حد معین دارند. این نور واحد در قالب هر یک از این صور ظهور میکند. در صورت جماد، نبات، ملائکه و... . مراد از صورت شکل نیست. حقیقت هر شئ صورت آن است. ما به طور معمول وقتی حرف از صورت میزنیم، به ذهنمان شکل هندسی خطور میکند. اطلاقات صورت زیاد است. در دین، حکمت و عرفان؛ مراد از صورت حقیقت هر شئ است. نور واحد اهلبیت علیهم السلام در قالب صور ظهور میکند. یعنی آن نور در حقیقت هر مخلوقی ظهور میکند.
▪️در قرآن هم که میفرماید: «وَنُفِخَ فِي الصُّورِ» (زمر/۶۸) مراد از این که در صور دمیده میشود نه آن گونه است که اذهان نازلهی تمرین نکردهی عامی تصور میکنند. اینان فکر میکنند که اسرافیلی هست و شیپوری دارد. شیپور هم از همین شیپور های معمولی خود ماست. وقتی که اسرافیل در شیپور خود میدمد، آرام آرام مرده ها زنده میشوند و حشرشان رخ میدهد. اسرافیل شأنی از شئون این نور واحد و صورت الصور است که در صورت ها میدمد. یعنی حقیقت نور واحد از کانال وجودی ملک مقربی به نام اسرافیل که شأنی از شئون آن نور واحد است، در صورت و حقیقت اشیاء دمیده میشود و حقائق زنده میشوند...
#ح_م
صلی الله عليك یا سیدنا الغریب یا ابا عبدالله...
☑️روز سوّم ماه محرّم و مراقبۀ آن
▪️روز سوّم ماه محرّم بنابر آنچه در روایات آمده، روزی است که حضرت یوسف سلام الله علیه از زندانی که به جرم پاکدامنی و عفاف به آن زندان محکوم شده بود، آزاد شد. بنابراین روز آزادی است.
▪️انشاءالله آن یوسف درون ما هم، آن حقیقت باطنی ما هم، که در زندان شهوت و غضب، در زندان وهم و خیال، در زندان نفس و شیطان و هوی و دنیا اسیر است، از این زندان آزاد شود.
▪️به شکرانۀ این نعمت آزادیِ پیامبر خدا، از زندانِ ملحدان و کافران و مشرکان و بتپرستان و دنیاپرستان و هوس پرستان، روزه این روز مستحب است.
▪️پیشتر گفتیم که روزۀ دهۀ اوّل محرّم و حتّی بنا به برخی روایات روزۀ تمام ماه محرّم مستحب است، البته به جز روز عاشورا و یا بر اساس برخی روایات روز تاسوعا.
▪️چرا که بنی امیّه به شکرانۀ پیروزی بر اباعبدالله الحسین علیه السّلام، روز عاشورا یا روز تاسوعا و عاشورا هر دو روز را روزه میگرفتند. پس بهتر است این دو روز یا لااقل روز عاشورا را روزه نگرفت، ولی از خوردن و آشامیدن امساک کرد تا زمان عصر، و آنگاه چیزی میل کرد که روزه نباشد.
▪️روزۀ این روز آثار بسیار ارزشمندی هم دارد، بنا بر آنچه که در روایات آمده است، کسی که این روز را روزه بگیرد، خداوند کارهای دشوار و مشکل را بر او آسان میکند و اگر گرفتار اندوه و غم باشد، خدا غم و حزن او را بر طرف میکند و بنابر حدیث منسوب به پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم، کسی که این روز را روزه بدارد، خدای متعال دعای او را مستجاب میکند.
◾️استاد مهدی طیّب ۸۹/۰۹/۱۸◾️
#مراقبات_ماه_محرم
@mohamad_hosein_tabatabaei
صلی الله عليك یا سیدنا الغریب یا ابا عبدالله...
#نکته_ناب
❗️قلب خاشع، حامل ولایت❗️
▪️ #قلب_خاشع قلبی است که حامل #ولایت و متصل بدان باشد. در برهان و مبنای قرآنی چنین کسی عالِم حقیقی است؛ «إِنَّمَا يَخْشَى اللَّهَ مِنْ عِبَادِهِ الْعُلَمَاء» (فاطر/۲۸) لذا عالِم کسی است که برق منزل ولایت الهی، خرمن وجودی او را بسوزاند و او را به نور عزّ ابهج ذات احدی که ولایت علوی است لاحق سازد و از هرچه غیر او منحرف نماید. چون #خشوع میوه خشیت است لذا در قرآن، حضرت حق ﷻ فرمود که اگر این ولایت را بر جبال اعم از #جبال_ظاهری یا #باطنی که رجال الهیاند نازل کنم همهی آنها را خاشع خواهید یافت؛ « لَوْ أَنزَلْنَا هَٰذَا الْقُرْآنَ عَلَىٰ جَبَلٍ لَّرَأَيْتَهُ خَاشِعًا مُّتَصَدِّعًا مِّنْ خَشْيَةِ اللَّه» (حشر/۲۱). هر صاحب دلی که خاشع است لاجرم پرتوی از #ولایت بر قلب او نازل گردیده است. خشوع فوق ایمان و نشانهی #اتصال_قلب مؤمن با #ولی است. کما قال الله الحکیم فی کتابه: «أَلَمْ يَأْنِ لِلَّذِينَ آمَنُوا أَن تَخْشَعَ قُلُوبُهُمْ لِذِكْرِ اللَّهِ وَمَا نَزَلَ مِنَ الْحَقِّ» (حدید/۱۶).
▪️ولایت، ذکرالله و ما نزل من الحق است که قلب #پیامبر اسلام بدان تنزل استکانت یافت و خاشعترین قلب هستی شد.
❗️مظهر اتمّ این حقیقت حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام است که با یاد او قلوب خاشع و #اشکها روان میشود و چون این تنزل ولایت اعنی « ما نزل من الحق »، ساری در جمیع اشیاء هست لذا تمام خلایق از #عقل_کل تا #مادهی_اولی شاهد بر ولایت و ذاکر به ذکر نام اویند و جملگی #محزون و #باکی بر حضرت سیدالشهداء و رزایای آن حضرت میباشند
☑️کتاب #علی_نقطه_آغاز_وجود
#ح_م
صلی الله عليك یا سیدنا الغریب یا ابا عبدالله...
▪️روز دوم محرّم أباعبدالله الحسین علیه السلام و اهل بیتشان وارد سرزمین #کربلا شدند؛ دشت کربلا بین روستایی به نام کربلا و منطقه ای به نام نواویس است.
▪️از جانب إبن زیاد پیکی برای أباعبدالله علیه السلام آمد و نامه ای را آورد. إبن زیاد در آن نامه خبر داده بود ای حسین! یزید به من دستور داده است که حتّی' غذا نخورم؛ آب نخورم، پیش از آنکه یا تو را بکشم؛ یا تو را مجبور کنم که با یزید بیعت کنی. حضرت نویسنده نامه را نفرین کردند و وقتی پیک گفت پاسخ نامه چیست؟ فرمودند این نامه جواب ندارد.
◾️استاد مهدی طيب
#ماه_محرم #امام_حسین◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
آیات 18-10 آل عمران، قسمت ششم بخش هفتم ● علت تكرار ((لا اله الا هو)) و ختم آيه به دو نامه ((عزيز
آیات 18-10 آل عمران، قسمت ششم
بخش هشتم
● بحث روايتى
ترجمه تفسير الميزان جلد 3 صفحه : 184
در مجمع البيان ذيل آيه : ((قل للذين كفروا ستغلبون ...)) آمده است كه محمد بن اسحاق از رجال خود نقل كرده كه وقتى رسول خدا (صلى اللّه عليه و آله ) در جنگ بدر با كفار قريش برخورد نمود، و فاتحانه به مدينه برگشت ، يهوديان مدينه را در بازار قينقاع جمع كرد، و فرمود: ((اى گروه يهود! برحذر باشید، از اينكه خداوند شما را به همان سرنوشتى دچار كند كه قريش را در بدر دچار كرد، و قبل از آنكه بر سرتان بيايد آنچه بر سر آنان آمد اسلام را بپذيريد، چون شما مى دانيد كه من پيامبرى مرسلم ، و نشانه هاى نبوت مرا در كتب خود ديده ايد))، يهوديان گفتند: ((اى محمد اگر در جنگ بدر بر قريش فايق شدى مغرور مشو، زيرا با مردمى روبرو شدى كه از آداب جنگ چيزى نمى دانستند، نتيجتا تو بر آنان غلبه كردى ، و اما اگر روزى ما با تو به قتال برخيزيم آنوقت خواهى فهميد كه ما مرد كارزاريم ))، به دنبال اين جريان آيه بالا نازل شد.
مؤلف : اين روايت را درالمنثور هم از ابن اسحاق ، و ابن جرير، و بيهقى در كتاب (دلائل )، از ابن عباس آورده اند، و قريب به اين مضمون را قمى در تفسير خود نقل كرده و ليكن خواننده گرامى توجه فرمود كه سياق آيات مورد بحث ، با اين نظريه كه درباره يهود نازل شده باشد آنطور كه بايد نمى سازد، و مناسب تر با سياق اين است كه بگوئيم ، اين آيات بعد از جنگ احد نازل شده (و خدا داناتر است ).
#تفسیر_المیزان
#سوره_آل_عمران
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei
صلی الله عليك یا سیدنا الغریب یا ابا عبدالله...
ألسَّلامُ عَلَیكِ یَا رُقَیِّة بِنتُ الحُسَینِ 🏴
يا أبَتاهُ، مَنْ ذَا الَّذي خَضَبكَ بِدِمائكَ!
يا أبَتاهُ، مَنْ ذَا الَّذي قَطع وَرِيدَيْكَ!
يا أبتاهُ مَنْ ذَا الَّذي أَيتمني علي صِغَر سِنّي!
يا أبَتاهُ، مَنْ بَقي بَعْدَك نَرْجوه؟
يا أبَتاهُ، مَنْ لِلْيتيمة حَتّي تَكْبُر...
▪️شهادت جانگداز دردانه ارباب، حضرت رقیه سلامالله علیها را به محضر حضرت حجة ابن الحسن ارواحنا فداه تسلیت عرض میکنیم
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
🏴 #حسین_منی_و_انا_من_حسین 🏴 ☑️قسمت ۲۹ ▪️بیان جبرئیل این است که خدا مرا این گونه خلق کرده است. حد
🏴 #حسین_منی_و_انا_من_حسین 🏴
☑️قسمت ۳۰
▪️الآن آن به آن این همه حقیقت وجودی در عالم است که این صورت هندسی، صورت نازلهی آن صورت و مرتبهی ادنی آن حقیقت است. صورت یعنی حقیقت. دم به دم حقیقت انسان کامل که امروز بقیه الله الاعظم است؛ به واسطه ی این ملک مقرب، جناب اسرافیل، در حال صورتگری است. «هُوَ اَلَّذِي يُصَوِّرُكُمْ فِي اَلْأَرْحٰامِ كَيْفَ يَشٰاءُ» (آل عمران/۶) اوست کسى که شما را آن گونه که مىخواهد در رحمها صورتگرى مىکند. این رحم یعنی رحم عالم وجود.
▪️حضرت امام صادق علیه السلام فرمود: «الصُورَةُ الإنسانِيةُ هي أكبَرُ حُجَجِ اللهِ على خَلقِه، و هي الكِتابُ الَّذي كَتَبَه بيَدِه، و هي الهِيكَلُ الذي بَناه بحِكمَتِه، و هي مَجموعُ صورِ العالَمِين». این حقیقت نور واحد بزرگترین حقیقت حق متعال است. این صورت بزرگ، حجة الله علی خلقه است. این صورت بزرگ، امام نظام هستی است و اوست که در همهی صور میدمد. همهی صورت ها هم فیض را از او میگیرند. اگر همهی صورت ها را جمع کنید، صورت انسان کامل و امام می شود.
▪️ولایت صورت عالم است. ولایت صورت دین است. «اَلْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِي» (مائده/۳) امروز دین شما را برایتان کامل و نعمت خود را بر شما تمام گردانیدم. هر نعمتی به واسطهی امام تمام میشود. تمام میشود یعنی به منصهی ظهور و به کمال ممکنهی خود میرسد. او مصدر هر نعمت است. او آغاز و انجام هر نعمت است؛ «بکم فَتَحَ اللهُ وبکم یَختِمُ و بکم یُنَزِّلُ الغیثَ»
این انسان کامل است که به باران صورت بارانى را افاضه میکند. صورت باران را او خلق میکند. او صورة الصور است.
▪️«وَ إِنْ تَعُدُّوا نِعْمَتَ اَللّٰهِ لاٰ تُحْصُوهٰا»(ابراهیم/۳۴)
و اگر نعمت خدا را شماره کنید، نمى توانید آن را به شمار درآورید. خدا بی نهایت صورت دارد. صورت های خدا تمام نمی شود. «قُلْ لَوْ كٰانَ اَلْبَحْرُ مِدٰاداً لِكَلِمٰاتِ رَبِّي لَنَفِدَ اَلْبَحْرُ قَبْلَ أَنْ تَنْفَدَ كَلِمٰاتُ رَبِّي وَ لَوْ جِئْنٰا بِمِثْلِهِ مَدَداً» ( کهف/۱۰۹) اگر درختان قلم شوند و دریاها مرکب شوند و بخواهند کلمات حق متعال را بشمارند، هم درختان تمام میشوند و هم دریاها. هزار دریا و درخت دیگر هم بدان ضمیمه بکنید، باز این ها تمام میشوند اما کلمات خدا تمام نمیشود. در کتاب ارشاد القلوب دیلمی که اختصاص به ولایت امیرالمؤمنین علی علیه السلام دارد، حدیث اول فرموده است که این آیه اشاره به امیرالمؤمنین دارد. یعنی اگر تمامی دریاها مرکب شوند و درختان قلم شوند و بخواهند فضایل علی علیه السلام را بشمارند، همه ی درختان و دریاها تمام می شوند باز نمی از یم لایتناهی فضایل علی علیه السلام را نمیتوانند بشمارند...
#ح_م
صلی الله عليك یا سیدنا الغریب یا ابا عبدالله...
🏴 عاشورای سال ۶۱ هجری، به تاریخ شمسی، در روز ۲۱ مهر ماه واقع شد...
قُل لَّا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبَىٰ (شوری/۲۳)
@mohamad_hosein_tabatabaei
صلی الله عليك یا سیدنا الغریب یا ابا عبدالله...
🏴زیارتنامه حضرت رقیه سلام الله علیها🏴
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ
▪️اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا سَیِّدَتَنـا رُقَیَّةَ، عَلَیْکِ التَّحِیَّةُ وَاَلسَّلامُ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَکاتُهُ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یـا بِنْتَ رَسُولِ اللهِ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یـا بِنْتَ اَمیرِ الْمُؤْمِنینَ عَلِیِّ بْنِ اَبی طالِبِ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا بِنْتَ فاطِمَةَ الزَّهْراءِ سَیِّدَةِ نِسـاءِ الْعالَمینَ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا بِنْتَ خَدیجَةَ الْکُبْرى اُمِّ الْمُؤْمِنینَ وَالْمُؤْمِناتِ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا بِنْتَ وَلِىِّ اللهِ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا اُخْتَ وَلِىِّ اللهِ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا بِنْتَ الْحُسَیْنِ الشَّهیدِ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ اَیَّتُهَا الصِّدّیقَةُ الشَّهیدَةِ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ اَیَّتُهَا الرَّضِیَّةُ الْمَرْضِیَّةُ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ اَیَّتُهَا التَّقیّةُ النَّقیَّةُ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ اَیَّتُهَا الزَّکِیَّةُ الْفاضِلَةُ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ اَیَّتُهَا الْمَظْلُومَةُ الْبَهِیَّةُ، صَلَّى اللهُ عَلَیْکِ وَعَلى رُوحِکِ وَبَدَنِکِ، فَجَعَلَ اللهُ مَنْزِلَکِ وَمَاْواکِ فِى الْجَنَّةِ مَعَ آبائِکِ وَاَجْدادِکِ، الطَّیِّبینَ الطّاهِرینَ الْمَعْصُومینَ، اَلسَّلامُ عَلَیْکُمْ بِما صَبَرْتُمْ فَنِعْمَ عُقْبَى الدّارِ، وَعَلَى الْمَلائِکَةِ الْحـافّینَ حَوْلَ حَرَمِکِ الشَّریفِ، وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَکاتُهُ، وَصَلَّى اللهُ عَلى سَیِّدِنا مُحَمَّد وَآلِهِ الطَّیِّبینَ الطّاهِرینَ وَسَلَّمَ تَسْلیماً بِرَحْمَتِکَ یا اَرْحَمَ الرّاحِمینَ.
صلی الله علیک یا رقیه بنت الحسین
@mohamad_hosein_tabatabaei
صلی الله عليك یا سیدنا الغریب یا ابا عبدالله...
🏴 #شرح_مراتب_نفس_اماره 🏴
☑️قسمت ۱
محرم آمد و ماتم به پا شد
بیا ای مرغ جان تا پر بگیریم
▪️ #ماه_محرم فرصتی است که ما پر پرواز بگیریم. آشنایی با #حقیقت #جان #اهلبیت علیهم السلام همان است که ایشان از ما مطالبه کردهاند. جان #انسان_کامل هم بی نهایت و بی منتهاست، یعنی مقید به هیچ حد و حدودی نیست. لذا وقوف در مسیر شناخت معارف حقهی اهلبیت علیهم السلام به هیچ وجه وجود ندارد. هر چقدر ما از این اقیانوس بی منتهای الهی بخوریم، میبینیم که این اقیانوس همچنان #بکر باقی مانده است. ما باید عطش خودمان را در مجالس معارف اهلبیت علیهم السلام بیشتر کنیم. هر چه به ما دادند، اگر خوردیم و فهمیدیم، نباید بایستیم. ایستادن #آفت است. اگر به شما کوه هم دادند و خوردی بگو کوه کمینه لقمه ام... اگر دریا را هم به شما نوشاندند بگو بحر کمینه جرعه ام... در مسیر خدا هر چه به شما دادند، نایستید. ما اگر بایستیم مصداق #ابن_السبیل میشویم، یعنی #در_راه_مانده . هر چند اگر انسان به #صدق در مسیر اهل بیت علیهم السلام قدم بردارد، آن ها دست در راه مانده ها را هم میگیرند. اصلا کار امام «إعطاءِ کُلِّ ذِي حَقٍّ حَقَّه» است، حق هر صاحب حقی را به او می دهد.
▪️«وَ آتَى اَلْمٰالَ عَلىٰ حُبِّهِ ذَوِي اَلْقُرْبىٰ وَ اَلْيَتٰامىٰ وَ اَلْمَسٰاكِينَ وَ اِبْنَ اَلسَّبِيلِ وَ اَلسّٰائِلِينَ وَ فِي اَلرِّقٰابِ» (بقره/۱۷۷) و مال را با وجود دوست داشتنش، به خویشاوندان و یتیمان و بینوایان و در راه ماندگان و گدایان و در (راه آزاد کردن) بندگان بدهد. حق متعال در قرآن میفرماید مال خود را به این هایی که ذکر شدند بده، در واقع دستور میدهد که معارف و حقایق دین را به ایشان القاء کن. این ها #یتیم هستند. یتیم یعنی چه؟ یعنی اینکه اینها افراد مستعدی هستند اما به پدرشان #اتصال ندارند. یتیم کسی است که پدر ندارد. در معنویات یتیم کسی است که #مستعد است اما به #پدر_روحانی خودش متصل نیست. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرموده اند: «أنا وَ عَلي أبَوٰا هذِه الأُمَّة». من و علی پدران این امتیم. یتیم کسی است که از اهلبیت علیهم السلام دور شده است. #مسکین هم #بی_بهره از دین است. ابن السبیل نیز کسی است که در مسیر حق متعال راه افتاده اما #وقوف کرده است. توقف آفت کمال است چون انسان موجودی است که ذاتا حد یقف ندارد یعنی هیچ حدی نیست که اگر ما به آن رسیدیم، به انتهای قلهی کمال رسیده باشیم و دیگر کفایت کند...
#ح_م