انکارناپذیری از کتاب اصالت ربط.docx
20.8K
🔸ویژگیهای معیار صحت
🔸اقتباس از کتاب «اصالت ربط» استاد معلمی(زیدعزه)
@monir_ol_din
🔸قابل توجه عزیزانی که بنا دارند در #سومیندوره فلسفه چگونگی اسلامی شرکت نمایند؛
موضوع جلسه سوم؛ "اصول غیرقابل انکار" میباشد. #متنی در اختیار عزیزان قرار میگیرد، تا با مطالعه آن بتوانند با تهیأ و آمادگی افزونتری در جلسات شرکت نمایند.
👇👇👇
اصول غیرقابل انکار.docx
33.3K
اصول غیرقابل انکار؛
تغایر فی الجمله
تغییر فی الجمله
هماهنگی فی الجمله
| اصول غیرقابلانکار |
اصل واقعیت حکایتگر از امور واقعی است اما اصول غیرقابلانکار #متنواقعیت هستند. اصل واقعیت ثمره علم حصولی است و اصول غیرقابلانکار ثمره علم حضوری.
#تغایر
#تغییر
#هماهنگی
@monir_ol_din
3جلسه سوم؛ 1398،9،6[1].mp3
42.57M
#دورهسومکلیاتفلسفهچگونگیاسلامی
🔉 #صوتجلسهسوم
🔸مدرس: حجة الاسلام متقیان
🔸موضوع: اصول غیرقابل انکار
🔸تاریخ:۹۸/۹/۶
https://eitaa.com/monir_ol_din/1190
#گزیدهکلاماستاد
🔸استاد علامه سیدمنیرالدین حسینی(ره):
🔺 «تغایرفیالجمله» آن است که انکارش ممتنع است. یعنی از بدیهیاتی است که کسی نمیتواند برایش تعریف ارائه کند، تکیه به قدر متیقن اطلاع است. یقین عمومی است نه یقین فردی.
🔺 میگویید اینکه این لیوان فیالجمله با این قلم مختلف است، مختلف با این ضبط است، این یا مورد تأیید است یا مورد تأیید نیست. اگر بگویید مورد تأیید نیست فیالجمله هم مختلف نیست، یعنی یکسانی محض است، اگر یکسانی محض است با حرکت ممتنع میشود، مقابله ممتنع میشود. حرف من با حرف خاص اگر یکسان محض باشد, پس باید از حرف من تبعیت کنید. اما اگر گفتید که تغایرفیالجمله قبول شد آن وقت باید رفت دنبال اینکه مورد تغایر به چه چیز برمیگردد تا رسید به اینکه سه تا روش میخواهیم.
#اصولغیرقابلانکار
#تغایرفیالجمله
➖دوره پژوهشی «بحث منطق»
@monir_ol_din
#گزیدهکلاماستاد
🔸استاد علامه سیدمنیرالدین حسینی(ره):
🔺 ما اول کار در فلسفه میآمدیم «تغایر فی الجمله» را ملاحظهمیکردیم، اینجا صحبت از «تغییر فی الجمله» است. تغییر فی الجمله یعنی اجمالا از هر فلسفهای که باشد، مادی یا الهی باشد، این اطلاع باید برای بشر روشن شود که تغییراتی در انسان در توانایی مادی انسان هست به نحو فی الجمله.
➖دوره پژوهشی «مقایسه مبنایی سیستمهای اقتصادی شرق و غرب با اسلام»
🔺در اینجا «تغایرفیالجمله» امری است که سوفیست هم نمیتواند به آن اشکال کند. و غیر سوفیست هم نمیتواند در آن اشکال کند. سنگ اولیهی استدلال شروع از «تغایرفیالجمله» است و ما وارد نشدیم در اینکه بگوییم بدیهیات چنین و چنان است تا تردید بکنند و بگویند مصداق بداهت چیست، بلکه از مصداق خاصی شروع کردیم که اساس مفاهمه بر آن قرار دارد.
🔺 بعد از این قسمت عرض میکنیم که «تغییرفیالجمله» هم قابل انکار نیست. اگرتغییرفیالجمله قابل انکار باشد حرکت ممتنع است، البته همانگونه که گفتیم تغایرفیالجمله ضروری است جهت زمینهی اختلاف پتانسیل.
🔺 اگر اشیاء را در مرحلهی تغایر ملاحظه کنیم آن اساسی است که تغییر میتواند بر آن اساس بنا بشود، ولی اگر یکسانی محض بود تغییر نمیتوانست در آن واقع شود. در یکسانی محض هیچگونه تغییری قابل قابل تصور نیست.
➖دوره پژوهشی «فلسفه ربط»
#اصولغیرقابلانکار
#تغییرفیالجمله
@monir_ol_din
قابل توجه عزیزانی که بنا دارند در #سومیندوره فلسفه چگونگی اسلامی شرکت نمایند؛
موضوع جلسه چهارم؛ "مراحل سلبی فلسفه تعین" میباشد. #متنی در اختیار عزیزان قرار میگیرد، تا با مطالعه آن بتوانند با تهیأ و آمادگی افزونتری در جلسات شرکت نمایند.
👇👇👇
اصالت شیء و اصالت شرایط.docx
33.5K
مراحل سلبی فلسفه تعین؛
اصالت شیء
اصالت شرایط
4جلسه چهارم؛ 1398،9،13[1].mp3
34.06M
#دورهسومکلیاتفلسفهچگونگیاسلامی
🔉 #صوتجلسهچهارم
🔸مدرس: حجة الاسلام متقیان
🔸موضوع: مراحل سلبی فلسفه تعین؛ اصالت شیء و اصالت شرایط
🔸تاریخ؛ ۱۳۹۸/۹/۱۳
https://eitaa.com/monir_ol_din/1195
امتداد حکمت و فلسفه
#دورهسومکلیاتفلسفهچگونگیاسلامی 🔉 #صوتجلسهچهارم 🔸مدرس: حجة الاسلام متقیان 🔸موضوع: مراحل سلبی
🔺سلام و عرض ادب محضر دوستان و همراهان گرامی؛
🔸 یکی از مباحث بسیار مهم استاد علامه سیدمنیرالدین حسینی(ره) تبیین غلط بودن دیدگاه #اصالتشیء و #اصالتشرایط است.
🔸در غالب موارد، بیشتر افراد به دیدگاه اصالت شیء مبتلا هستند و همین امر موانعی را در مسیر تفکر و تحقیق ایجاد می کند.
پیرامون این دیدگاه بیشتر گفتگو خواهیم کرد.ان شاءالله.🌹
@monir_ol_din
| گره کور مطالعات و تحقیقات |
نگرش #اصالتشیای، گره کور مطالعات و تحقیقات حوزوی است. اصالتشیء یعنی، هر موضوعی، بدون ملاحظه روابط و ارتباطات آن و #منحیثهوهو مورد بررسی قرار گیرد.
@monir_ol_din
| وقوع در غلط |
نگرش #اصالتشیای یعنی ملاحظه حیثی موضوعات و پدیدهها. نمیتوان ملاحظه حیثی را کنار گذاشت اما تمرکز بر ملاحظه حیثی و اصالت دادن به آن با اغماض از #روابطواقعی اشیاء و موضوعات، وقوع در #غلط است.
@monir_ol_din
اصالت شیء و نقد آن.docx
33.2K
🔸اصالت شیء و نقد آن
🔸اقتباس از کتاب «اصالت ربط» استاد معلمی(زیدعزه)
#چکیدهمتن
موضوع جلسه پنجم؛ "اولین مرحله ایجابی(اصالت ربط)" میباشد. #متنی در اختیار عزیزان قرار میگیرد، تا با مطالعه آن بتوانند با تهیأ و آمادگی افزونتری در جلسات شرکت نمایند.
👇👇👇
اصالت ربط.docx
23.8K
#چکیدهمتن
🔸جلسه پنجم؛
اولین مرحله ایجابی؛
نسبت بین درون و بیرون
اصالت ربط
5جلسه پنجم؛ 98،9،20[1].mp3
27.01M
#دورهسومکلیاتفلسفهچگونگیاسلامی
🔉 #صوتجلسهپنجم
🔸مدرس: حجة الاسلام متقیان
🔸موضوع: اولین مرحله ایجابی؛ اصالت ربط
🔸تاریخ؛ ۱۳۹۸/۹/۲۰
https://eitaa.com/monir_ol_din/1202
| اَصالت ربط |
در نگرش #اَصالتربط، اشیاء و موضوعات و پدیدهها به همدیگر اِنضمام نمییابند، در کنار هم تالیف نمیگردند، به همدیگر مُلصَق نمیشوند، بلکه اَصالت ربط به این معناست که؛
قوام یک پدیده وابسته به قوام پدیده دیگر است و این یعنی #تقوم و #ربط.
@monir_ol_din
#گزیدهکلاماستاد
💥اَصالت ربط
♻ استاد سیدمنیرالدین حسینی(ره):
🔺 آیا اینکه میگویید این کیفیت مختلف است، یعنی هستی این کیفیت - در مرتبه کیفیت و نه در مرتبه هستی و اصل وجود- غیر از کیفیت دیگر است، آیا این غیریت را جز به #ارتباط به چیزی میتوانید نسبت دهید؟ اگر رابطهای نداشته باشد چگونه میتوانید بگویید غیر است؟ این که میگویید: ماقضیه را اینگونه بحث میکنیم که «اگر ربط پیدا کند غیر از آن رابطهها است و آن را فرض میکنیم» در این صورت میگوییم که «تاوقتی رابطه پیدا نکند شما چگونه میتوانید بگویید غیر است؟»
✔ دوره پژوهشی فلسفه اصول روش تنظیم، دوره اول، کد جلسه؛ ۸۰۶
🔺رابطه چیست؟ آن موقعی که هویت شیء هنوز تحت رابطه قرار نداشت و در دید ما اصل قرار میگرفت میگفتیم؛ دو تا شیء داریم و بین اینها انفصال و اتصال مطلق نیست و رابطه هست و اگر رابطه هم بخواهد شیء باشد تسلسل پیدا میکند؛ زیرا بعد سه تا شیء خواهیم داشت که شیء «الف» و شیء «ب» و ربط آنها «ج» مطرح است و در این صورت سه تا چیز داریم و دوباره بین اینها حداقل دو تا رابطه لازم دارد و باز اگر بین آنها هم شیء باشد، این مرتباً تا آخر ادامه پیدا میکند و تسلسل حاصل میشود. اما حالا که میگوییم تعین شیء، شیئیت شیء به وسیله رابطه هست بدان معنی است که «کجایی» شیء تحت رابطه هست و حاصل حرف را علی فرض دنبال میکنیم.
✔ دوره پژوهشی فلسفه اصول روش تنظیم، دوره اول، کد جلسه؛ ۸۱۰
#اصالترابطه
@monir_ol_din
#چکیدهمتن
موضوع جلسه ششم؛ "نظریه وحدت ترکیبی" است. #متنی در اختیار عزیزان قرار میگیرد، تا با مطالعه آن بتوانند با تهیأ و آمادگی افزونتری در جلسات شرکت نمایند.
👇👇👇
#صلایاندیشه
🔺دعای مأیوس کننده
🔅 استادسیدمنیرالدینحسینی (ره):
آیا دعایی که ایجاد بیتفاوتی نسبت به قدرت سیاسی نظام بکند در عداد #نفرین نمیباشد؟ برادران دقت کنند که دعا فقط در پستو آن هم نیمه شب صورت نمیگیرد، بلکه گاهی اوقات دعا در زمینه #تفاهماجتماعی بیان میشود و لذا وقتی میگویید مشکلاتی هست که الا به آمدن حضرت حل نمیشود، به نظرتان می.آید که کدام مشکلات در نظر مخاطبان شما میآید؟ وقتی که با این دعا معنای یأس را در قلوب مسلمین میدمید این یأس، #یأسازاسلام است یادمان نرود، برعکس میفهمید که یأس از فلان کارمند دولتی می باشد، مگر اسلام قدرت اداره ندارد؟ برگردان به فارسی این حرف این می باشد که کفر #قدرتاداره دارد. یعنی اگر بناست کسی زیر پرچم کسی سینه بزند زیر پرچم کفر باید سینه بزند. از گناهان بسیار بزرگ ایجاد شایعهای است که، دل مسلمین را سرد کند. اگر دل مسلمین از قدرت سیاسی، فرهنگی و اقتصادی تضعیف شود، معنایش این است که، #عزتکفار در خانه مسلمین آورده شود. کسی که با دست و زبانش عزت کفار را در خانه مسلمین و کشور اسلامی میآورد، آیا این دعا برای حضرت ولی عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) انجام میدهد؟
@monir_ol_din
6جلسه ششم؛ 98،9،27.MP3
18.85M
#دورهسومکلیاتفلسفهچگونگیاسلامی
🔉 #صوتجلسهششم
🔸مدرس: حجة الاسلام متقیان
🔸موضوع: نظریه وحدت ترکیبی
🔸تاریخ: ۹۸/۹/۲۷
https://eitaa.com/monir_ol_din/1214
#چکیدهمتن
موضوع جلسه هفتم؛ "دومین مرحله ایجابی (اصالت تعلق)" است. #متنی در اختیار عزیزان قرار میگیرد، تا با مطالعه آن بتوانند با تهیأ و آمادگی افزونتری در جلسات شرکت نمایند.
👇👇👇