مصابره | محمد طهماسبی
خداوند در قرآن کریم، انسانها را به تعقل و عدم پیروی کورکورانه از آبا و اجداد فراخوانده؛
وَ إِذا قِیلَ لَهُمُ اِتَّبِعُوا ما أَنْزَلَ اَللّٰهُ قٰالُوا بَلْ نَتَّبِعُ ما أَلْفَیْنا عَلَیْهِ آباءَنا أَ وَ لَوْ کانَ آباؤُهُمْ لا یَعْقِلُونَ شَیْئاً وَ لا یَهْتَدُونَ (بقرة: ۱۷۰)
«و هنگامی که به آنها گفته شود: از آنچه خدا نازل کرده است، پیروی کنید، میگویند: نه، ما از آنچه پدران خود را بر آن یافتیم، پیروی مینماییم. آیا گرچه پدران آنها چیزی نمیفهمیدند و هدایت نیافته بودند؟!»
و اساساً دین میآید که انسانها را از زنجیر خرافات نجات دهد و زندگی عقلانی و الهی را رقم بزند.
وَیَضَعُ عَنهُم إِصرَهُم وَالأَغلالَ ٱلَّتِی کَانَت عَلَیهِم... (اعراف: ۱۵۷)
«و بارهای سنگین، و زنجیرهایی را که بر آنها بود، بر میدارد.»
در آداب و رسوم نیز آنچه خرافی نیست را دین تأیید میکند اما آنچه خرافی است باید حذف شود.
نوروز به عنوان جشن آغاز سال، امری خرافی نیست؛ اما چهارشنبه سوری یک سنت خرافی مضر و بدون فایده است و سیزدهبهدر بر اساس باور خرافی نحس بودن عدد ۱۳ است که البته فایده طبیعت گردی دارد.
و لذا در جمهوری اسلامی، نوروز به درستی تأیید شده، سیزده به در به روز طبیعت تغییر یافته تا وجه خرافی آن حذف شود و چهارشنبه سوری هم با تدبیر نفی میشود.
البته ممکن است کسانی اعتقادی به حقیقت و عقلانیت نداشته باشند و دل به خرافه خوش کنند، که اینها با هر چه دین بگوید مخالفند و در تاریخ نیز همواره در مقابل انبیا بودند.
پ.ن: ایشان استاد فیزیک دانشگاه شریف و معاون پژوهشی وزارت علوم آقای خاتمی بودند!
@mosabereh
14010101 پیام نوروزی و سخنرانی نوروزی رهبر انقلاب - کلام مهر.pdf
711.9K
متن عنوانزدهشدهی پیام نوروزی و سخنرانی نوروزی رهبر انقلاب - کلام مهر ۱۴۰۱/۱/۱
@mosabereh
مصابره | محمد طهماسبی
واضح است که باید به طور جدی قانون برخورد با آزار جنسی اجرا شود و از آسیبدیدگان حمایت شود، اما آیا با این کار بساط آزار جنسی برچیده میشود؟
در غرب که مدعی است در مورد قوانین جلوگیری از آزار جنسی جدی عمل کرده، این جدیت چقدر مانع تجاوزات جنسی شده است؟ چه در کوچه و خیابان چه در ادارات و ارتش؟ طبق آمار اعلامی، در آمریکا هر ۹۸ ثانیه یک تجاوز جنسی اتفاق میافتد؛ حال آنکه از هر ۱۰۰۰ فرد متجاوز تنها ۶ نفر راهی زندان میشوند.
اگر دنبال فرهنگ غربی حرکت کنیم، طبیعتا به همان نتایج خانمان براندازی میرسیم که آنها رسیدهاند؛ وقتی مسیر غلط است، قطعا با قانون سختگیرانه هم مشکل حل نمیشود (صرفا ممکن است کم شود).
فمینیستها و زنان مدعی آزادی بیقید و شرط می گویند بدن من مال خودم است و هرجور بخواهم لباس میپوشم و رفتار میکنم اما مردها حق ندارند از من سوء استفاده کنند و بدون رضایت من به من دست بزنند.
در واقع میخواهند جذاب باشند و دلبری کنند اما انتظار دارند مردان خودشان را کنترل کنند و جذب ایشان نشوند! یک پدیده خودمتناقض (پارادوکسیکال)!
راه جلوگیری از این آسیب، نه گفتن به فرهنگ ولنگار و منحط غربی و عمل به همان دستوری است که خالق انسان داده: حجاب زنان و عدم اختلاط دلبرانه و غیر ضرورری.
خداوند زنان را برای مردان بسیار جذاب آفریده؛ یک راز این جذابیت هم در این است که خانواده تشکیل شود و آرامش انسان و امتداد نسل او تضمین شود؛ خداوند با دستور به حجاب و عدم اختلاط، این جذابیت را برای شوهر منحصر کرده است، تا کیان خانواده محفوظ بماند و درواقع وفاداری مرد به زن را هم تضمین کند.
البته از سوی دیگر هم به مردان دستوراتی مثل کنترل نگاه داده است، اما طبیعتاً همه مردان که عامل به این دستور نیستند، لذا دلبری همگانی با پوشش جذاب و اختلاط بیقید و شرط، یعنی به اشتراک گذاشتن جذابیت برای همه مردان، و طبیعتا طمع بسیاری از مردان و همین نتایجی که این بازیگران به آن معترضند.
صفحات مجازی اکثر همین خانمهای معترض را اگر نگاه کنیم، گویای مطلب است.
لذا همزمان با پیگیری اجرای #قانون_جلوگیری_از_آزار_جنسی، باید #قانون_جلوگیری_از_دلبری_جنسی هم تصویب و اجرا شود. این قانون هم به نفع کل جامعه است و هم به نفع همین زنان بازیگر؛ هرچند متوجه نباشند.
#اسلام #حجاب #قانون #حجاب_اجباری #عقلانیت #آزار_جنسی
@mosabereh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در حذف رسوم غلط سهیم باشیم.
بسیاری از آداب و رسومی که مردم به آن معتقدند، مبنای شرعی یا عقلی ندارند، اما چون اشتباه بودن آن ذکر نمیشود، نسل به نسل منتقل میشوند.
#خرافات
#فاطمی_نیا #قربانی #عید_قربان #حاجی #حج #مردم
@mosabereh
پس از اینکه عدهای در اعتراضات و اغتشاشات اخیر، شعارهای تند و فحش و ناسزا گفتند، چندین بار دیدم که برخی (حتی یک از اساتید دانشگاه) در توجیه این فحاشیها به آیهی ۱۴۸ سوره نساء استناد کردند که:
لاٰ یُحِبُّ اَللّٰهُ اَلْجَهْرَ بِالسُّوءِ مِنَ اَلْقَوْلِ إِلاّٰ مَنْ ظُلِمَ
و اینگونه ترجمه کردند که خداوند فریاد زدن با کلام زشت را دوست ندارد مگر درمورد کسی که به او ظلم شده است.
در حالی که این ترجمه و برداشت غلط است.
در لغتنامه در معنی «جهر» نوشته است «جَهَرَ الشَّیءُ جَهْراً: ظَهَرَ و عَلَن» یعنی معنی «جهر»، ظاهر کردن و آشکار کردن است؛ همانگونه که در نماز میگوییم برخی نمازها باید بهصورت اخفات (آهسته) و برخی بهصورت جهری (با صدایی که شنیده میشود و جوهره دارد) خوانده شود.
پس جهر به معنی فریاد زدن نیست بلکه بلند گفتن چیزی به صورتی است که دیگران بشنوند. (در مقابل آهسته گفتن)
درمورد سوء، منظور بیان چیزهای زشتی همچون غیبت است که در حالت کلی در شرع جایز نیست، اما موارد استثنایی دارد که از جمله آنها برای دفاع مظلوم از خود است که این دفاع هم شرایطی دارد.
برای درک بهتر موضوع، دو نکته از دو تفسیر را ببینیم:
تفسیر المیزان:
«پس در حقیقت فرموده: "لکن من ظلم لا باس بان یجهر بالسوء من القول فیمن ظلمه و من حیث الظلم" (خدا دوست نمیدارد سخن زشت با صدای بلند گفتن را، لیکن کسی که مورد ظلم شخصی یا اشخاصی قرار گرفته، میتواند در مورد خصوص آن شخص و یا اشخاص و در خصوص ظلمی که به وی رفته، سخن زشت و با صدای بلند بگوید) و همین خود قرینه است بر اینکه چنین کسی نمیتواند هر چه از دهانش بیرون بیاید به او نسبت دهد و حتی آیه شریفه دلالت ندارد بر اینکه نمیتواند بدیهای دیگر او را که ربطی به ظلمش ندارد به زبان بیاورد بلکه تنها میتواند با صدای بلند ظلم کردنش را بگوید و صفات بدی از او را به زبان آورد که ارتباط با ظلم او دارد.»
تفسیر نمونه:
«نخست میفرماید: "خدا دوست نمیدارد که بدگویی شود و یا عیوب و اعمال زشت اشخاص با سخن بر ملا شود". لا یُحِبُّ اللَّهُ الْجَهْرَ بِالسُّوءِ مِنَ الْقَوْلِ ... سپس به بعضی از امور که مجوز اینگونه بدگوئیها و پردهدریها میشود اشاره کرده، میفرماید: "مگر کسی که مظلوم واقع شده" (إِلَّا مَنْ ظُلِمَ). روشن است در این گونه موارد نیز تنها به آن قسمت که مربوط به ظلم ظالم و دفاع از مظلوم است باید قناعت کرد.
و در پایان آیه -همانطور که روش قرآن است- برای اینکه افرادی از این استثناء نیز سوء استفاده نکنند و به بهانه اینکه مظلوم واقع شدهاند عیوب مردم را بدون جهت آشکار نسازند میفرماید: "خداوند سخنان را میشنود و از نیات آگاه است". وَ کانَ اللَّهُ سَمِیعاً عَلِیماً.»
@mosabereh
14011014 دیدار صدها تن از زنان فرهیخته و فعال کشور.pdf
849K
متن عنوان زده شده بیانات رهبر انقلاب در دیدار صدها تن از زنان فرهیخته و فعال کشور ۱۴۰۱/۱۰/۱۴
@mosabereh
دیروز جلسهای داشتیم با حضور یکی از اساتیدی که بعد از چند سال تدریس در هلند و گذراندن پسادکتری درخواست عضویت بهعنوان هیئت علمی دانشگاه خواجه نصیر را داشتند.
یکی از اعضای جلسه از ایشان پرسیدند در شرایطی که عدهای در حال رفتن از کشور به اروپا هستند، چطور شما به کشور برگشتهاید؟
ایشان جدا از دلایل شخصی که اشاره کردند، گفتند که شرایط زندگی در ایران بهتر از آنجا است!
در پاسخ به سؤال استاد دیگری که پرسیدند چطور؟ گفتند:
من در آنجا ۲۸۰۰ یورو حقوق میگرفتم، [یکی از اساتید با مطایبه گفتند: یک صفر با حقوق ما در این جا تفاوت دارد! ایشان هم با خنده گفتند: البته هزینهها در آنجا دو صفر تفاوت دارد!]
توضیح دادند که آنجا معمولا امکان پس انداز وجود ندارد و هزینههای جاری بالاست. مثلا در هلند هزینه رفت و آمد با وسایل نقلیه عمومی بسیار بالاست و مردم به راحتی از آن استفاده نمیکنند و اکثرا با دوچرخه رفت و آمد میکنند؛ حتی در روزهای برفی و بارانی؛ البته من بهخاطر عادتی که در ایران داشتم خودرو خریدم، قیمت خود ماشین خیلی زیاد نبود اما حدود یک سوم از حقوقم هزینه ماهیانه آن میشد که اعم از هزینه بیمه و مالیات، هزینه پارکینگ، هزینه سوخت و ... میشد؛ یک باک که میزدم صد یورو میشد که البته الان خیلی بیشتر شده.(لیتری ۳ یورو)
آنجا با وجود اینکه به «پرزنت» خودشان خیلی اهمیت میدهند و ظاهر شهرها را زیبا میکنند [البته تفاوت خاصی هم با تهران ندارد] اما در خانه هایشان امکانات زیادی ندارند.
(قبلا از یکی دیگر از اساتید دانشگاه شنیده بودم که یکی از دوستانشان که در آلمان زندگی میکند گفته بودند که بسیاری از مردم آلمان از وسایل قدیمی در خانه استفاده میکنند و شبیه ایران نیست که اکثرا تلویزیون و یخچال ساید و... داشته باشند، حتی گفته بودند که ما فقط در ایام خاص و عید قورمه سبزی میپزیم چون هزینه انرژی برای پخت آن زیاد است)
یکی دیگر از اساتید از ایشان پرسیدند آیا که این واقعیت ها از هلند را به دیگران میگویید؟
ایشان گفتند میگویم اما نه خیلی، چون وقتی میگویی گویا نمیخواهند باور کنند؛ مثلا یک کلیپ به من نشان دادند که پلیس کسی را هل داد و سرش خورد به جدول، من هم یک سری کلیپ از اعتراضات چند وقت قبل در هلند که دو ماه طول کشید نشان دادم که در آن پلیس هلند نه اینکه به اشتباه بلکه بهطور عمدی و واضح با خشونت با باتوم به سر و صورت مردم می زد، اما وقتی آن را میبینند یک دفعه میروند سراغ یک موضوع دیگر و میگویند حالا پلیس هیچی، اقتصاد چی؟!
تا خودشان نبینند و تجربه نکنند راحت نمیپذیرند!
#جنگ_روایتها
eitaa.com/mosabereh
ble.ir/tahmasebi_ir
t.me/mosabereh
سلاح انبیا
مهمترین عامل پیشبرد کارهای انبیا کدام بوده است؟
آیا ما هم میتوانیم یا باید از آن عامل استفاده کنیم و آن را اصل کارمان قرار دهیم؟
در حدیثی از امام رضا علیهالسّلام داریم که ایشان بهطور مکرر به اصحابشان میفرمودند که از سلاح انبیا استفاده کنید!
اصحاب از ایشان پرسیدند سلاح انبیا چیست؟
و ایشان فرمودند: «دعا»
عَنِ الرِّضَا ع أَنَّهُ کَانَ یَقُولُ لِأَصْحَابِهِ عَلَیْکُمْ بِسِلَاحِ الْأَنْبِیَاءِ فَقِیلَ وَ مَا سِلَاحُ الْأَنْبِیَاءِ قَالَ الدُّعَاءُ. (الکافی؛ ج۲؛ ص۴۶۸)
یعنی آن چیزی که عامل اصلی موفقیت انبیا و پیشبرد کارهای ایشان بوده، دعا بوده است؛ یعنی پیامبری که فرستادهی خداست و در نگاه اول خیلی احتیاجی به دعا ندارد چون میداند خدا پشتیبان اوست، با این حال مهمترین سلاحش دعا است و اگر دعا نکند کارش پیش نمیرود؛ البته واضح است که انبیا فقط دعا نمیکردند و همواره در میدان تلاش و جهاد بودند، اما در واقع نکتهی اصلی همین است که تلاش حداکثری هم بدون دعا ما را به هدف نخواهد رساند.
گاهی ما به تلاشها و برنامهریزیهایمان دل خوش میکنیم و از این عامل مهم غفلت میورزیم و آنطور که لازم است به آن نمیپردازیم؛ دعا تزئینی نیست:
قُلْ مٰا یَعْبَؤُا بِکُمْ رَبِّی لَوْ لاٰ دُعٰاؤُکُمْ... (فرقان، ۷۷)
بگو پروردگارم برای شما ارجی قائل نیست اگر دعای شما نباشد!
رجب ماه استغفار و دعا است.
التماس دعا
eitaa.com/mosabereh
ble.ir/tahmasebi_ir
t.me/mosabereh
یکی از مشکلات تعدد پیامرسانها، لزوم اشتراک گذاری مطالب در پیام رسانهای مختلف است؛
متنهای منتشر شده در این صفحه در پیامرسانهای دیگر با نشانی ذیل هم باز نشر میشود:
بله:
ble.ir/tahmasebi_ir
تلگرام:
t.me/mosabereh
اینستاگرام:
Instagram.com/tahmasebi_ir
.
پیشنهاد میکنم از ویراستی که مشابه ایرانی توییتر است استفاده کنید.
صفحه بنده در ویراستی:
virasty.com/tahmasebi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بزرگی توفیق #بانگ_الله_اکبر امشب و #راهپیمایی فردا را از زبان امام خمینی بشنویم که میگویند:
«بروید ببینید امشب چه کسانی الله اکبر میگویند...
من دست اینها را میبوسم...
ما مرهون همین طایفه هستیم که امشب میروند الله اکبر میگویند و فردا راهپیمایی میکنند.»
eitaa.com/mosabereh
ble.ir/tahmasebi_ir
t.me/mosabereh