هدایت شده از استاد سید محمد موسوی
ser_bala .mp3
6.57M
📝 گفتاری از استاد سید محمد موسوی با موضوع سرّ بلا و صبر اولیاء الله
⚫️بازنشر به مناسبت سالروز رحلت عقيلة العرب حضرت زینب سلام الله علیها
#سر_بلا
#استاد_موسوی
#صوت
#کلیپ_صوتی
#رجب
ایتا تلگرام
هدایت شده از استاد سید محمد موسوی
📝 گفتاری از استاد سید محمد موسوی با موضوع سرّ بلا و صبر اولیاء الله
⚫️بازنشر به مناسبت سالروز رحلت عقلیة العرب حضرت زینب سلام الله علیها
☑️ مادامی که تعلق به جانب ماده و حجاب بدن هست عاشق در اذیت و آزار است ؛ لکن عذابی همراه با شیرینی چون این آزار از سمت معشوق است
راز این حلاوت آن است که این بلایا از جانب معشوق نشانه التفات اوست. حتی این سخن در جانب عشق های زمینی نیز صحیح است
☑️ حال اگر انسان این مطلب را دانست سرّ بلایایی که بر سر اولیاءالله می آید و راز صبر آنها را خواهد دانست.
حقیقت اینست که هر چه که به او می رسد اثر معشوقش را می بیند. از منظر ما او رنج میکشد اما برای او چیزی جز لذت نیست.
☑️ از اینکه می گوییم رسیدن بلا و سختی برای اولیاء الله از آن جهت که اثر معشوق است لذیذ است نباید اینطور برداشت شود که ولی الهی لذت میبرد اما ما که به آن مقام نرسیده ایم چرا باید رنج بکشیم؟
باید گفت هر وقت به مقام او رسیدی تو نیز لذت خواهی برد ولی تا هنگامی که شخص در مرتبه کثرت است و به مقام ولی الهی نرسیده است شرط رسیدن به مقام او ، برقراری سنخیت بین نفس جزئی شخص و نفس کلی ولی الهی است . راه ابجاد این سنخییت آن است که شخص هرطور که شده خود را به ولی کامل نزدیک کند به دو صورت:
۱- شخص تاجایی که مقدور است علومی که نزد ولی کامل است را کسب کند.
۲- شخص کارهای او را تقلید کند.
تمام اینها باید انجام شود تا سنخیت برقرار شود و اگر در انجام اینها کوتاهی کند سنخیت حاصل نمی شود
☑️ پس اینکه ما برای سختی های ظاهری ای که ولی کامل متحمل شده عزاداری می کنیم یا در مواقعی که به حسب ظاهر شاد بوده است شادی می کنیم برای برقراری سنخیت بین نفس ما و نفس کامل آنهاست.
و این سخن بسیار راهگشاست چون نفس انسان از لحاظ شادی و اندوه منفعل است و حتی در نفوس ضعیف بیش از تاثیر علمی جهات شادی و اندوه اثر می گذارند
☑️ وقتی حضرت زینب و دیگر اسرای کربلا در کاخ ابن زیاد حاضر شدند عبیدالله بن زیاد گفت خدا را شکر که خاندانتان را رسوا کرد و مردانتان را کشت.
دیدی خدا با خاندانتان چه کرد؟
حضرت زینب سلام الله علیها دو جواب دادند:
۱- مردان ما را شما کشتید (نه خدا)
۲- ما رایت الا جمیلا؛ آنچه که از خدا رسید تماماً زیبایی بود
یعنی از آن جهت که به خدا بر میگردد زیبایی است
#سر_بلا
#استاد_موسوی
#متن
ایتا تلگرام
❓پرسش
با توجه به گسترش هوش مصنوعی آیا میتوان متصور شد زمانی که انسان توانایی ساخت موجودی دارای نفس( بداند که بداند) را داشته باشد، در این صورت مسئله خالقیت خداوند چگونه تفسیر میشوند و یا مباحثی مانند انسان خلیفة الله؟
متن پاسخ استاد:
افاضه نفس از جانب عقل مجرد بر ماده مستعد است و مشروط به آن است که ماده، قابلیت پذیرش صورت جدید داشته باشد.
تفاوتی ندارد که این ماده مستعد در رحم مادر باشد یا در نیزارها و باتلاقهای گرم و مرطوب با شرایط خاص و یا در آزمایشگاه و یا هر موضع دیگر. اگر اجتماع برنامه ها و اشیاء دیگر از هر طریق مانند هوش مصنوعی و غیر آن، موجب حصول چنین استعدادی شود، افاضه نفس بر آن محل مستعد از جانب عقل جبروتی و ملائکه مقرب، قطعی است. نقش انسان یا هوش مصنوعی یا هر امر دیگری در این باره صرفا إعدادی است نه افاضه و آفرینش تا منافی خالقیت الهی باشد اگر کسی به تفاوت علل إعدادی و حقیقی و همچنین نقش فاعل و قابل در آفرینش توجه نداشته باشد و صرفا بر اساس مشاهدات محسوس، به ارزیابی بپردازد به اشتباه میفتد و گمان میکند که مثلاً در آزمایشگاه انسان توسط انسان دیگری آفریده شده
در مورد خلیفه الله بودن انسان باید دانست که اولا فعلیت این امر مربوط به انسان کامل است نه سایر افراد بشر. البته دیگران این قابلیت را دارند که اگر در مسیر تکامل نفسانی قرار گرفتند و به مقام شهود حقایق معقول و مافوق آن رسیدند، به نحو وراثت از انسان کامل، بهره ای از این خلافت (کم یا زیاد) داشته باشند.
حال اگر انسانی به وجود آید (چه به طور متعارف از طریق پدر و مادر، و یا بدون پدر و مادر و یا از طریق مادر فقط یا از طریق ماده مستعد در باتلاق یا آزمایشگاه و یا هر نحوه ی دیگر ) امکان رسیدن به چنین کمالی در او هست.
#استاد_موسوی
#پرسش_و_پاسخ
درس خارج نفس ٠۵۱.mp3
25.36M
📝 جلسه پنجاه و یکم
📖درس خارج فلسفه
👤 استاد سید محمد موسوی
💡مبحث نفس و معاد
📍 برهان دوم بر تجرد خیال
📍ادله عقلی بر مادیت نفس و نقد آن
📆 شنبه ۱۴٠۳/۱٠/۲۹
#صوت
#استاد_موسوی
#درس_خارج_فلسفه
درس خارج نفس ٠۵۲.mp3
20.82M
📝 جلسه پنجاه و دوم
📖درس خارج فلسفه
👤 استاد سید محمد موسوی
💡مبحث نفس و معاد
📍ادله نقلی بر تجرد یا مادیت نفس:
📍مقدمات، معیار برداشت از نقل
📆 یکشنبه ۱۴٠۳/۱٠/۳۰
#صوت
#استاد_موسوی
#درس_خارج_فلسفه
💠 مدرسه فجرانه حکمت اسلامی
👤 با حضور استاد سید محمد موسوی
⏳ ۱۸ تا ۲۱ بهمن
✅ جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبتنام در دوره پیشنیاز مجازی به نشانی abasgholikhan.ir/fajrane2 مراجعه نمایید.
درس خارج نفس ٠۵۳.mp3
19.9M
📝 جلسه پنجاه و سوم
📖درس خارج فلسفه
👤 استاد سید محمد موسوی
💡مبحث نفس و معاد
📍 معیار فهم نقل
📆 دوشنبه ۱۴٠۳/۱۲/٠۱
#صوت
#استاد_موسوی
#درس_خارج_فلسفه
درس خارج نفس ٠۵۴.mp3
19.5M
📝 جلسه پنجاه و چهارم
📖درس خارج فلسفه
👤 استاد سید محمد موسوی
💡مبحث نفس و معاد
📍معیار فهم نقل
📆 سه شنبه ۱۴٠۳/۱۲/٠۲
#صوت
#استاد_موسوی
#درس_خارج_فلسفه
درس خارج نفس ٠۵۵.mp3
24M
📝 جلسه پنجاه و پنجم
📖درس خارج فلسفه
👤 استاد سید محمد موسوی
💡مبحث نفس و معاد
📍معنای تعقل بر اساس آیات شریفه قرآن
📆 چهارشنبه ۱۴٠۳/۱۲/٠۳
#صوت
#استاد_موسوی
#درس_خارج_فلسفه
❓پرسش
سلام علیکم یکی از ملحدین پاکستان که در لندن مقیم است میگوید شما ( یعنی مسلمان ھا) گفتید که خدا خالق است، ما گفتیم قبل از مخلوق ھیچ خالقی نیست. دوبارہ شما گفتید که خدا بالقوہ خالق است، ما ھم گفتیم که مخلوق ھم بالقوہ است، ما گفتیم که وقتی خالق حقیقی خواھد بود مخلوق ھم حقیقی خواھد بود قبل از ایں ھر دو صفات عدم ھستند.
متن پاسخ استاد:
پاسخ سوال بر مبنای فلاسفه: فاعلیت و خالقیت الهی، در گذر زمان نیست بلکه ازلی و ابدی و فرا زمانی است بنابراین نحوه طرح مسأله بدین صورت که خداوند قبل از مخلوق، خالق نبوده غلط است و باید گفته شود همانگونه که ذات الهی، ازلی و ابدی است فاعلیت و خالقیت هم دائمی است.
پاسخ سوال بر اساس برداشتهای متعارف و مبانی کلامی : خالق بودن از صفات فعل است و صدق یا عدم صدق این صفت (و به تعبیر گوینده بالفعل یا بالقوه بودن آن) منافات با ذات ازلی و کمالات ذاتی خداوند ندارد. از باب تشبیه به محسوسات مثل این میماند که بگوییم فلان شخص، تا قبل از به وجود آمدن فرزندش، پدر نیست، از سوی دیگر، تا پدری نباشد، فرزند هم وجود نخواهد داشت. این تعابیر صحیح است ولی به این معنا نیست که این شخص قبل از فرزندش، موجود نباشد بلکه هست اما عنوان پدر بر او صادق نیست.
#پرسش_و_پاسخ
#استاد_موسوی
هدایت شده از استاد سید محمد موسوی
بسم الله الرّحمن الرّحیم
صَلَواتُ اللهِ و ملائِکتِه و حَمَلةِ عَرشه و جَمیعِ خَلقهِ مِنْ اَرضِه و سمائه و علی شَجَرَهِ الطُّورِ، و الکتابِ المَسطُورِ، و البَیتِ المَعمورِ، و السِّرِ المَستورِ، و آیةِ النُّور، کَلیم أیمَنِ الإمامةِ، مَنشأِ الشَّرَفِ و الکَرامةِ، نُور مِصباحِ الأرواح، جَلاء زُجاجةِ الأشباحِ ، ماء التَّخمیرِ الأربعینَ، غایةِ مِعراجِ الیَقین، إکسیرِ فِلِزّاتِ العُرفاء، مِعیارِ نُقُودِ الأصفِیاءِ، مَرکَز الأئمَّه العَلَویَّةِ، مَحوَرِ الفَلَکِ المُصطَفَویّةِ، الآمِرِ للصُّوَرِ و الأشکال بِقَبول الإصطِبارِ و الإنتِقال، النُّور الأنور، موسَی بن جعفرٍ، علیه صلوات الله العَلیِّ الأکبر.
⚫️شهادت حضرت امام موسی کاظم علیه السلام تسلیت باد⚫️
#رجب
ایتا تلگرام
مُحَمَّدُ بْنُ اَلْحَسَنِ عَنْ سَهْلِ بْنِ زِيَادٍ عَنْ حَمْزَةَ بْنِ مُحَمَّدٍ قَالَ: كَتَبْتُ إِلَى أَبِي اَلْحَسَنِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ أَسْأَلُهُ عَنِ اَلْجِسْمِ وَ اَلصُّورَةِ فَكَتَبَ سُبْحَانَ مَنْ «لَيْسَ كَمِثْلِهِ شَيْءٌ» لاَ جِسْمٌ وَ لاَ صُورَةٌ .
حمزة بن محمد گويد: به حضرت امام کاظم عليه السلام نوشتم و در باره جسم و صورت از او پرسيدم، حضرت نوشت: منزه باد آنكه چيزى مانندش نيست، نه جسم است و نه صورت.
الکافي ج ۱، ص ۱۰۴
#احادیث_توحیدی
#امام_کاظم