مسلمنا muslimnair
⚡️شکست غیر قابل پیش بینی"حشد الشعبی" و "کتائب حزبالله" در انتخابات عراق https://t.me/muslimnair 📦
⚡️اقتدا به مقتدی، در نماز جمعه ای به وسعت صدر
➣ https://t.me/Muslimnair مُسْلِمْنا
🔹دیروز هزاران نفر از هواداران جریان صدر بنا به فراخوان مقتدی صدر رهبر این گروه برای اقامه نماز جمعه یکپارچه در بغداد شرکت کردند که امری بی سابقه بود.
🔸مقتدی صدر به رغم کناره گیری فراکسیون صدر از پارلمان از جمله روحانیون پرنفوذ در عرصه رقابت سیاسی است و نقش مهمی در تشکیل دولت بعد ایفا می کند.
🔹تجمع بزرگ هواداران صدر در خیابان الفلاح در شهرک صدر در بغداد برگزار شد. شهرک صدر به نام پدر مقتدی صدر - که در دوره رژیم صدام حسین در ۱۹۹۹ ترور شد - نام گذاری شده است.
🔶هواداران صدر از سراسر عراق در این تجمع شرکت و خیابان الفلاح را پر کردند و جای سوزن انداختن نبود. نمازگزاران که با سجاده های نماز آمده بودند؛ پرچم عراق به دست داشتند و شعارهای مذهبی سر دادند. جمع کثیری از جمعیت کفن پوشن بودند که در واقع یک حرکت نمادین شبیه اقدام محمد صدر به شمار می رود. کفن پوشی نماد آمادگی برای ایثارگری در راستای باورها تلقی می شود. یک منبر در وسط این خیابان بزرگ نصب گردید و روحانیون در صف های جلویی نماز جمعه را اقامه کردند و بقیه هم پشت سر آنان ایستادند.
🔸خطبه آتشین:
شیخ محمد الجیاشی امام و خطیب نماز جمعه یکپارچه بیانیه کتبی به نیابت از صدر قرائت کرد که شامل چندین توصیه بود. او از نیروهای سیاسی خواست اگر به دنبال تشکیل دولت هستند ضمن حل مشکلات و چالش های کنونی مثل فساد و سلاح های بدون مجوز گروه هایی که تحت نظر حکومت نیستند را منحل کنند.
🔹محمد الجیاشی در این بیانیه خواستار تجدید ساختار حشد شعبی و فاصله گرفتن این گروه از دخالت های خارجی و سیاسی و اخراج عوامل قانون گریز از این تشکیلات شد.
نماز جمعه این هفته در واقع به مناسبت سالروز نمازهای جمعه دهه نود میلادی بود که توسط محمد صدر برای به چالش کشیدن رژیم بعث اقامه می شدند.
🔶 اعضای جریان صدری با تدابیر امنیتی گسترده و نصب ایست های بازرسی و بررسی کارت های شناسایی شرکت کنندگان موفق به برگزاری این تجمع انبوه شدند.
🔹 نمازگزاران پس از پایان نماز جمعه با خروج از خیابان الفلاح در مرکز شهرک صدر به مناطق سکونت خود بازگشتند و تدابیر امنیتی گسترده برقرار بود.
🔸قدرت نمایی نماز جمعه ای صدر
از سوی دیگر مقتدی صدر با انتشار توئیت از شرکت کنندگان در نماز جمعه یکپارچه تشکر کرد و از اجرای موفق نماز جمعه یکپارچه با عنوان «پیروزی بزرگ» یاد کرد.
او از نقش نمازگزاران و نیروهای امنیتی برای برگزاری این حماسه عبادتی میلیونی با اهداف ملی و اصلاح طلبانه ستایش کرد.
🔹جریان صدری و چارچوب هماهنگی شیعیان از اعلام نتایج انتخابات زود هنگام پارلمان یعنی ده ماه پیش تا کنون نمی توانند در مورد یک فرمول نجات کشور از بن بست سیاسی و تشکیل کابینه توافق کنند.
✍پانوشت:
جریان صدری که ۷۳ نماینده در مجلس دارد به دنبال تشکیل دولت اکثریت با ائتلاف با فراکسیون های سنی و کرد بود اما چارچوب هماهنگی شیعیان که رقیب و دشمن جریان صدری هستند طرح تشکیل دولت توافقی دادند. مقتدی صدر در ماه ژوئیه اعلام کرد که نمایندگانش در مجلس کنار می کشند. ناظران می گویند این برنامه صدر در راستای افزایش فشار به رقبای سیاسی اش اجرا می شود.
پس از کنار کشیدن نمایندگان جریان صدری حالا نمایندگان چارچوب هماهنگی شیعیان اکثریت کرسی های پارلمان عراق را کسب کردند.
چارچوب هماهنگی شیعیان از فراکسیون های شیعی همچون ائتلاف دولت قانون به رهبری نوری مالکی نخست وزیر اسبق و فراکسیون فتح وابسته به حشد شعبی با حمایت جمهوری اسلامی ایران تشکیل شده است. چارچوب هماهنگی شیعیان تا حالا درباره کاندیدای مورد نظر خود برای نخست وزیری توافق نکرده اند.
اگر بحران سیاسی فعلی تا ماه آینده طول بکشد طولانی ترین بحران در عراق خواهد بود که از برگزاری انتخابات تا حالا بدون کابینه است.
🌐http://www.aawsat.com
#اسلام_سیاسی
#مقتدی_صدر
#نماز_جمعه
#حشد_الشعبی
#عراق
🌐 کانال علمی - تخصصی مسائل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
➣ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
➣ ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
➣ واتس اَپ(1):
➣ https://chat.whatsapp.com/L7lTSc8CUjN63PwAHQk7a7
➣ واتس اَپ(2)
➣ https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
➣ واتس اَپ(3):
➣ https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z
📜 به پیوست بیانیه و اعلام تبریک اخوان المسلمین به مناسبت ششمین سالگرد پیروزی دولت ترکیه بر کودتاگران گولنیسم تقدیم میشود.
🗓 در ۱۵جولای ۲۰۱۶ برخی از اعضای ارتش ترکیه وابسته به گروه فتح الله گولن(خطیب مشهور، رهبر مذهبی تسامح گرا، صوفی لیبرال و تکنوکرات سرشناس) اقدام به کودتا کرده بودند که به سرعت سرکوب شد.
🇹🇷 ترکیه این گروه را به لیست های گروه های تروریستی ضد امنیت اضافه کرد و تصمیماتی مبنی بر اخراج هزاران نفر از وابستگان آنها از نهادهای مختلف دولتی صادر و متهمین به دادگاه ها احضار شدند.
🇹🇷 ترکیه روز 15 جولای هر سال را به عنوان «روز دموکراسی و وحدت ملی» در این کشور به یاد قربانیانی که در نتیجه کودتای نافرجام سقوط کردند، اعلام کرده است.
#ترکیه
#فتح_الله_گولن
#اخوان_المسلمین
🌐 کانال علمی - تخصصی مسائل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
➣ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
➣ ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
➣ واتس اَپ(1):
➣ https://chat.whatsapp.com/L7lTSc8CUjN63PwAHQk7a7
➣ واتس اَپ(2)
➣ https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
➣ واتس اَپ(3):
➣ https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z
🇹🇳 راشدالغنوشی در مصاحبه با العربی الجدید از سرمای انتخابات و داغی خبر دستگیریش گفت!!!
➣ https://t.me/Muslimnair مُسْلِمْنا
🔹رهبر جنبش اسلام گرای حرکه النهضه تونس گفت: «امروز در تونس شاهد شور و نشاط برپایی انتخابات نیستیم و این یک زمستان سرد سیاسی است و عمده دلیل آن جدی گرفته نشدن انتخابات توسط تونسی هاست و هموطنانم قانون اساسی جدید را مهم تلقی نکرده اند و این نبرد متوقف نشده است و فرجام این نبرد، احتمال دستگیری من است».
💠 غنوشی که در مصاحبه ای با روزنامه العربی الجدید درباره گام فعلی تونس گفت: ما اکنون در برابر یک قانون اساسی جعلی قرار داریم که ارکان اندیشه سیاسی مدرن مبتنی بر تفکیک قوا، توازن قوا و نظارت بر قوای سه گانه را به رسمیت نمی شناسد.
🔹رهبر حرکه النهضه تونس درباره رفتار سعید در برابر مخالفانش و مزدور خواندن آنها هشدار داد و انقلاب او را یک دموکراسی وارونه خواند و اقدامات رئیس جمهور این کشور را «تئوریزه سازی خشونت و جنگ داخلی و ایجاد دوقطبی کاذب بین شهروندان تونس توصیف کرد».
◾️غنوشی افزود: اولویت امروز ما، مخالفت با دیکتاتوری مطلق اوست که نهایتا وی جلوی همه شهروندان خواهد ایستاد.
🔹 وی از تلاش های اخیرش برای قانع کردن شماری از شخصیت ها برای رهبری این گفتگو پرده برداشت و تشریح کرد: دموکراسی تونس ضربه مهلکی خورده اما شکسته نخورده است.
️💠 غنوشی بر آمادگی خود برای انصراف از هر منصبی برای نجات دموکراسی تاکید و با اشاره به احضارش برای بازجویی در روز چهارشنبه گذشته و در پاسخ به اینکه آیا احتمال بازداشتش وجود دارد اشاره کرد: با دیکتاتوری هر چیزی قابل انتظار است و هیچ چیزی بعید نیست!!!
منبع: yun.ir/5dbauc
#اسلام_سیاسی
#حرکه_النهضه
#راشد_الغنوشی
#تونس
🌐 کانال علمی - تخصصی مسائل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
➣ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
➣ ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
➣ واتس اَپ(1):
➣ https://chat.whatsapp.com/L7lTSc8CUjN63PwAHQk7a7
مسلمنا muslimnair
📊 انتشار نتایج نظرسنجی٢٠٢٢ دربارهٔ میزان دینداری، اهتمام به نماز صبح و تلاوت روزانه قرآن در شهروندان کشورهای عرب زبان جهان اسلام
➣ https://t.me/Muslimnair مُسْلِمْنا
📈 بر اساس نتایج نظرسنجی ٢٠٢٢ و مقایسه آن با نتایج سال۲۰۱۹، کشورهای تونس، لیبی، مراکش، سودان، مصر، اردن و فلسطین اشغالی شاهد کاهش چشمگیر تعداد افرادی هستند که در دوره های قبل خود را غیرمذهبی معرفی کرده اند و بنابراین میزان دینداری در این مناطق بویژه تونس رشد داشته است.(در همهٔ گروه های سنی)
📈 همچنین نتایج این نظرسنجی نشان داد که جوانان زیر 30 سال تونسی شاهدبیشترین کاهش در اعلام غیرمذهبی بودن خود را ثبت کرده اند. بر اساس این گزارش جوانان تونسی متدین تر شده اند.
📈 مراکش و مصر در جایگاه بعد در کاهش در تعداد جوانانی بودند که خود را غیر مذهبی توصیف می کردند. در نتیجه نرخ رشد دینداری در مراکش و مصر افزایش یافته است.
📉 نتایج نظر سنجی در لبنان و عراق نتیجهٔ معکوس داشت، زیرا تعداد جوانانی که خود را غیر مذهبی معرفی می کنند در مقایسه با کشورهای دیگر به شدت افزایش یافته است. در نتیجه کاهش دینداری در لبنان و عراق گزارش شده است.
📈 نتایج اهتمام به نماز صبح و تلاوت روزانهٔ قرآن حاکی از رشد دینداری در جوانان این کشورهاست. جوانان اردن، عراق و تونس پیشتاز در تلاوت روزانه قرآن هستند. همچنین فلسطین، سودان، اردن و عراق بیشترین میزان توجه به نماز صبح را ثبت کرده اند.
⁉️سوال مهم:
❔هر چند بصورت مستقیم رابطه بین فراز و فرود نسخه های اسلام سیاسی و میزان دین داری در این نظرسنجی پایش نشده؛ ولی آیا فراز و فرود چهار سال اخیر نسخه های اسلام سیاسی در کشورهای تونس، مصر، لبنان و عراق نقشی در تقویت یا تضعیف دینداری داشته است یا خیر؟؟؟
✅ با بررسی آماری میزان تلاوت قرآن و اقامه نماز صبح در شهروندان این کشورها متوجه می شویم که تحولات اسلام سیاسی بازیگر اصلی در تضعیف و تقویت دینداری در این کشورها نیست و عوامل مهم دیگری در کنار پارامترهای فوق در میزان دینداری در این جوامع نقش آفرین جدی هستند.
✍️پانوشت:
🔹 مرکز رصد فرهنگی کشور(https://ircud.ir) متولی انتشار چنین نظرسنجی هایی در ایران اسلامی است؛ لکن خلاء انتشار سالیانه و مستمر چنین نظرسنجی هایی با شاخصه های فوق در بین جامعه آماری ایران اسلامی احساس می شود.
🔸 عدم درج آمارهای مسلمانان ایرانی در بین نظرسنجی های تطبیقی مسلمانان جهان اسلام ملموس است. غیبت ثبت آمارهای میزان دینداری مسلمانان ایرانی در بین نظرسنجی های فرهنگی مسلمانان جهان اسلام غیر قابل دفاع است.
🔹امیدواریم بخش بین الملل مرکز رصد فرهنگی ایران و همچنین مرکز تدوین گزارش های سالیانه ارزشهای و گرایش های ایرانیان، همگام و با مشارکت مراکز نظرسنجی های معتبر جهان اسلام، چنین شاخصه هایی را در کنار سایر گزارشات آماری، در دستور کار خود قرار دهد.
🌐 الموقع الرسمی البارومیتر العربی
https://www.arabbarometer.org/ar/
#چالش
#نظر_سنجی
#آینده_پژوهی
#گزارشات_آماری
🌐 کانال علمی - تخصصی مسائل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
➣ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
➣ ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
➣ واتس اَپ(1):
➣ https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
➣ واتس اَپ(2)
➣
https://chat.whatsapp.com/FLlDC5HucS4IxWzZVaVe2o
➣ واتس اَپ(3):
➣ https://chat.whatsapp.com/JgmmwgEpNhPAJktcYP5ypB
🌺 راهپیمایی ده کیلومتری عیدغدیر؛
جشنی که باید از چهل سال پیش شروع می شد.
✍به قلم: مهدی فرمانیان
➣ https://t.me/Muslimnair مُسْلِمْنا
🌸 در روز دوشنبه ۲۷ تیر ۱۴۰۱ جشن عید غدیرخم در خیابان ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف به طول ده کیلومتر برگزار شد.
💐 واقعه غدیر خم از وقایع مورد اتفاق شیعه و اهل سنت است. حتی اکثر سلفی ها و وهابی ها هم واقعه غدیر و عبارت معروف "من کنت مولاه فهذا علی مولاه" را قبول دارند.
🌺 اکثر قریب به اتفاق اهل سنت نقل کرده اند که پیامبر در بازگشت از حجه الوداع در مکانی به نام غدیر خم، بازگشت کنندگان از حج را جمع فرموده و عبارت فوق را درباره امیرمومنان علیه السلام فرموده اند. اختلاف شیعه و اهل سنت در این حدیث، به معنای مولا برمی گردد.
🌸 بنابراین جشن این روز، نه با تقریب مخالف است و نه مشکلی به وحدت اسلامی می زند. تبلیغ مفاهیم و نمادهای شیعه با رویکرد اثباتی هیچ مشکلی ایجاد نمی کند، اما مهم شیوه بیان و ادبیاتی است که به کار می بریم.
🌼 به نظر نویسنده این سطور، جشن غدیر چهل سال دیر شروع شد و باید از دهه شصت در کشور آغاز می گردید.
🌺 شروع با تاخیر جشن وسیع این عید را به فال نیک گرفته و از همه می خواهیم در این جشن ها از ادبیاتی استفاده کنند تا موجب تحریک احساسات دیگران نشود.
#عید_غدیر_خم
#امت_واحده
#مهدی_فرمانیان
🌐 کانال علمی - تخصصی مسائل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
➣ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
➣ ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
➣ واتس اَپ(1):
➣ https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
➣ واتس اَپ(2)
➣
https://chat.whatsapp.com/FLlDC5HucS4IxWzZVaVe2o
➣ واتس اَپ(3):
➣ https://chat.whatsapp.com/JgmmwgEpNhPAJktcYP5ypB
مسلمنا muslimnair
جدال دین و سیاست در دوران فتنه.pdf
235.1K
📚 واکاوی ریشه های تاریخی تغییر نظام خلافت به سلطنت اموی در دوران عثمان(مروری بر کتاب هشام جعیط)
✍️ به قلم: زینب ایزدی
📚 هشام جعیط متوفی ۲۰۲۱ روشنفکر تونسی و متخصص تاریخ اسلام است که در رشتهٔ تاریخ اسلام از دانشگاه پاریس فارغالتحصیل شد. جعیط استاد دانشگاه تونس و استاد مدعو در دانشگاه مکگیل و برکلی بود و مدتی نیز ریاست آکادمی علوم و فنون تونس را برعهده داشت. از میان افتخاراتش میتوان به دریافت جایزهٔ سلطان عُویس در ۲۰۰۷ اشاره کرد.
📚 کتاب «فتنه: دیالکتیک دین و سیاست در اسلام آغازین» (۱۹۸۹) یکی از آثار مهم او به زبان فرانسه است که خلیل احمد خلیل، استاد عرفان و فلسفه در دانشگاه لبنان، آن را به زبان عربی ترجمه کرده است.
📚 جعیط در این کتاب دورهٔ بحران و جنگهای داخلی دوران فتنۀ اول، یعنی از نیمهٔ دوم خلافت عثمان تا پایان حکومت علی بن ابیطالب، را بررسی میکند و میکوشد تأثیرگذاریِ این فتنه را در تاریخ اسلام و قضایای بعد از آن روشن کند.
📚 پرسش محوری این کتاب حول موضوع خلافت و سلطنت در اسلام است و اینکه گروههای مختلف مسلمانان، بهویژه در دوران اولیهٔ اسلامی، چه نگاهی به این موضوع داشتهاند. او تأکید میکند که نگرش مسلمانان به موضوع حاکمیت اسلامی پیش و پس از فتنه، و بهویژه پس از تأسیس سلسلهٔ اموی، بسیار تغییر کرد.
🆔@doornamaa
#اسلام_روشنفکری
#هشام_جعیط
🌐 کانال علمی - تخصصی مسائل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
➣ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
➣ ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
➣ واتس اَپ(1):
➣ https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
#چند_ثانیه
⚡️پاسخ به یک شیطنت رسانه ای
📽 در چند روز گذشته کلیپی قدیمی و البته کاملا حساب شده در فضای رسانه ای منتشر شده که در آن به حضور و سخنرانی خانم ربیعه قدیر(رابه کادير)فعال حقوق بشر، رئيس «کنگره جهاني اويغور» و رهبر سکولار تجزیه طلبان در جمع گروهک منافقین و هواداران رجوی اشاره شده است. هدف از انتشار گسترده این کلیپ القای شبهه بی تفاوتی جمهوری اسلامی ایران در پرونده مسلمانان اویغور است.
🔹 چنانچه پیشتر در سه یادداشت بررسی کردیم «وزن قومیتی بودن مسئله مسلمانان اویغور بر اسلامی بودن» آن غلبه دارد و موضوع مسلمانان اویغور بیش از آنکه اسلامی باشد ناشی از نزاع های قومیتی است. انتشار کلیپ همصدایی (اویغور-رجوی) شاهدی دیگر از غیب بر سیاسی بودن پرونده مسلمانان سین کیانگ است.
🔹یادداشت(۱): «مساله مسلمانان اویغور چین چیست؟» را اینجا بخوانید؛
https://b2n.ir/j86027
🔹 یادداشت(۲): «ماهیت بحران اُویغُورهای چین، نزاعی نژادی یا سرکوب اسلام ومسلمانان!؟» را اینجا بخوانید؛
yun.ir/hzgi86
🔹یادداشت(۳): «درباره ایلهام توهتی اویغور؛ مردِ سال ۲۰۲۱ جهان اسلام» را اینجا بخوانید؛
yun.ir/43bl77
🌐 کانال علمی - تخصصی مسائل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
➣ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
➣ ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
➣ واتس اَپ(1):
➣ https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
➣ واتس اَپ(2):
➣https://chat.whatsapp.com/FLlDC5HucS4IxWzZVaVe2o
➣ واتس اَپ(3):
➣ https://chat.whatsapp.com/JgmmwgEpNhPAJktcYP5ypB
مسلمنا muslimnair
📸 انتشار جدیدترین تصاویر از کریم شاه الحسینی(به بهانه فرارسیدن یازدهم جولای، مصادف با شصت و پنجمین سالگرد تخت نشینی امام چهل و نهم اسماعیلیه و پاسداشت روز امامت در تقویم دینی اسماعیلیان)
➣ https://t.me/Muslimnair مُسْلِمْنا
🔸 آخرین امام اسماعيلی، کریم شاه الحسینی و با لقب شاهزاده كريم آقاخان است. وی در مورخه يازدهم جولای ۱۹۵۷ در سن ۲۰ سالگی به عنوان جانشين پدربزرگ خود یعنی سلطان محمدشاه به منصب امامت شيعیان اسماعيلی شاخه نزاری قاسم شاهی نایل شد.
🔹 لقب آقاخان که یک عنوان رسمی برای امامان اسماعیلیاست و یادگار یک رخداد مهم تاریخی است. در زمان کریمخان زند، رهبر و امام وقت اسماعیلیان نزاری، والی کرمان بود و پس از تشکیل حکومت قاجار، حسن علیشاه، امام چهل وششم اسماعیلی با دختر فتحعلیشاه قاجار ازدواج کرد و در زمان حیات وی جایگاه بالایی یافت. لقب «آقاخان» را فتحعلیشاه به امام وقت اسماعیلی داد و بعد از آن این عنوان تاکنون برای امامان بعدی باقی مانده است و به عنوان میراث متمایزشان از سوی سیاستمداران و خاندانهای سلطنتی سنتی به رسمیت شناخته میشود.
🔸کریم الحسینی چهل و نُهمين امام موروثی اسماعیلیه و از نسل محمد بن اسماعیل فرزند امام صادق (ع) است و از این طریق نسلش به حضرت زهرا(س) و پیامبر اکرم حضرت محمّد مصطفی(ص) می رسد.
🔹کریم شاه الحسینی فرزند ارشد شاهزاده علی خان و پرنسس تاجُ الدوله علی خان، در ۱۳ دسامبر۱۹۳۶در شهر ژنو سوئیس متولد شد. او دوران کودکی خود را در پایتخت کنیا(نایروبی) گذراند و پس از آن برای ادامه تحصیل در مشهورترین دبیرستان جهان، یعنی مدرسه له روزیه سوئیس(یا دبیرستان شبانه روزی پادشاهان) ادامه تحصیل داد.
🔸 وی در سال ۱۹۵۹ از دانشگاه هاروارد موفق به دریافت مدرک لیسانس در رشته تاریخ اسلام شد. کریم به تأسی از پدربزرگش سلطان محمد شاه، پس از تخت نشینی بر مسند امامت، در سال ۱۹۵۷ در صدد ارتقا و بهبود وضعیت تمام مسلمانان و بالاخص نزاریان در رویارویی با چالشهای اقتصادی و اجتماعی ناشی از تحولات سریع تاریخی برآمد.
🔹اسماعیلیها و رهبرشان کریم آقاخان از معدود شیعیانیاند که به رغم جایگاه مذهبی و پایبندیشان به باطن دین، متناسب با تحولات جهان و زندگی مدرن زندگی میکنند. نوع پوشش و سبک زندگی آنها امروزی است و گرچه به باطن دین سخت پایبند هستند ولی دین را محدود به ظواهر نمیکنند.
🔸 طی چهار دهه اخیر، یعنی از زمانی که آقاخانِ فعلی به امامت رسیده، تغییرات سیاسی و اقتصادی بزرگی در بسیاری از این مناطق رخ داده و آقاخان توانسته است با تأسیس بنیاد توسعه آقاخان سیستمِ گسترده مدیریتِ جامعه اسماعیلی انجام دهد. شبکه توسعه آقا خان، در مدت امامت او از سازمانهای پرتلاش در بازسازی و حفاظت از آثار باستانی، توسعه آموزش و ارائه خدمات اقتصادی،اجتماعی، پزشکی و...بوده است.
🔹امروزه، اسماعیلی ها در بیست و پنج کشور جهان مخصوصا اروپا، آسیای میانه، خاور میانه و همچنین آمریکای شمالی زندگی میکنند.
✍پانوشت:
نمادهای مذهبی آقاخان، تلفیقی از تشریفات سلطنتی و دینی است. گردبند بلندی که بر گردن کریم آقاخان آویخته شده است، یکی از نمادهای جشن الماس است که پنج سال قبل به افتخار شصت سال تصدی امامت به وی اعطا شد. این عکس در کاخ زیبا و سه هکتاری Mendonça در لیسبون پرتغال گرفته شده است.
🌐 آدرس اینترنتی سایت کریم آقاخان
https://the.ismaili
#اسلام_سنتی
#اسماعیلیه
#آقاخان
🌐 کانال علمی - تخصصی مسائل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
➣ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
➣ ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
➣ واتس اَپ(1):
➣ https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
➣ واتس اَپ(2)
➣
https://chat.whatsapp.com/FLlDC5HucS4IxWzZVaVe2o
➣ واتس اَپ(3):
➣ https://chat.whatsapp.com/JgmmwgEpNhPAJktcYP5ypB
مسلمنا muslimnair
🇹🇷 دربارهٔ مدارس بین المللی فتح اللّه گُولِن (FETÖ Schools worldwide)؛ آموزشگاه هایی پیشرفته برای ترویج مدرنیسم در جهان اسلام
✍️ به قلم: سید علی بطحائی
➣ https://t.me/Muslimnair مُسْلِمْنا
✂️ برشهایی از یادداشت:
🔹گزافه نیست اگر ادعا کنیم متفاوت ترین چهره از اسلام سنّتی«فتح اللّه گولن» باشد. عدم التزام به پروتکلها و چارچوب های فکری سنّتی ها و موافقت گسترده او با آموزه های مدرنیته هم نتوانسته گولن را از زیر چتر گفتمان سنّتی خارج کند.
🔸از آن جهت گولن را سنّتی می دانیم که گرایشات عمیق در تصوّف سنّتی دارد و مروّج فقه حنفی، کلام ماتریدی و آداب اسلامی کلاسیک است. جهت دیگری که او را سنّتی متفاوت می دانیم این است که گولن سخت دلبسته به آموزه های مدرنیته به ویژه لیبرالیسم است و از شیوع آن در جهان اسلام ابایی ندارد. مدرنیسمی که سنّتی ها به آن واکنش تند دفاعی نشان می دهند، حالا در قلب آموزه های مدارس فُتو جای گرفته است.
🔅 گولن هرگز روشنفکر نیست و تیپ تفکرش با نصر حامد ابوزید، عابدالجابری و... یکسان نیست. او فقط اسلام سنّتی را بامدرنیته سازگار می داند و از این جهت جریان فکری خود را نمود بارز «اسلام اعتدالی» در جهان معاصر می خواند. او دقیقاً در مرز بین اسلام روشنفکری و اسلام سنّتی ایستاده است.
🔹 گولن که اپوزیسیون خط مشی های فرهنگی - سیاسی دولت ترکیّه است، اکنون صفحه آخر از حیات خود را دور از وطن و در ایالت پنسیلوانیای آمریکا می گذراند.
🔸 او که در چند سال اخیر از طرف دولت را ترکیه، اتهام رهبری گروهک تروریستی گولنیسم را نیز یدک می کشد توانسته با کادرسازی نیروی انسانی خبره و تأسیس بیش از هزار مدرسه بین المللی در یکصدوبیست کشور از جهان به پرورش نیروهای هم افق با لیبرالیسم، دلبسته به مدرنیته با گرایشات عمیق به رموز صوفیانه و آداب شریعت بپردازد.
💠 این مدارس خود را سکولار توصیف میکنند و نظم، انضباط، خدمت، مدارا وگفتگوی بین ادیان را ترویج میکنند؛ ولی درگزارشهایی ضد ونقیضی آمده که برخی گفته اند در چند سالی که در مدرسه بودم، هرگز یک آیه قرآن یا کتاب مقدس ندیدم. از آن سو برخی فارغ التحصیلان گزارش کرده اند که کتابهای گُولن و همایش های مخفی اسلام شناسی در آنجا برگزار شده است و چند کشور از جمله روسیه نسبت به آموزشهای این مدارس به شدّت مشکوک هستند.
🔹 به وضوح روشن است که بخش بزرگی از آینده جهان اسلام را اندیشه فارغ التحصیلان مدارس وی رهبری خواهند کرد و اردوغان با درک این نکته با قرار دادن نام گروهک گولن و مدارس تحت اشراف او در لیست تروریستی ناتو به معارضه جدی با آنها می پردازد.
🔶 به زودی و در افق زمانی نزدیک مدلی متفاوت از اسلام سنّتی گولنی، قارّه های سبز، سیاه، سرخ و زرد را به رنگ بی رنگی افکار گولن(بخوانید تسامحی) درخواهند آورد. در یادداشت پیش رو به نکاتی در مورد وی و مدارس تحت اشراف وی اشاراتی خواهیم کرد.
✍️ پیشنهاد پژوهش:
مدیریت علمی سایت و کانال تلگرامی مُسْلِمْنا پیشنهاد روش شناسی بررسی شیوه های آموزشی، فرهنگی و تبلیغی فعالیت ها و سرفصل های آموزشی مدارس فتو را در قالب رساله های دکتری، مقالات علمی- پژوهشی و محصولات دانشجویی مورد تأکید قرار می دهد.
مطالعه کامل⬅️↙️
yun.ir/xk5ty7
🌐 آدرس سایت مدارس FETO
https://turkiyemaarif.org
#اسلام_سنتی
#فتح_الله_گولن
#ترکیه
#سید_علی_بطحائی
#پیشنهاد_پژوهش
🌐 کانال علمی - تخصصی مسائل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
➣ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
➣ ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
➣ واتس اَپ(1):
➣ https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
➣ واتس اَپ(2)
➣
https://chat.whatsapp.com/FLlDC5HucS4IxWzZVaVe2o
➣ واتس اَپ(3):
➣ https://chat.whatsapp.com/JgmmwgEpNhPAJktcYP5ypB
مسلمنا muslimnair
⚡️سفر استراتژیک محمّدتقی عثمانی به کابل
➣ https://t.me/Muslimnair مُسْلِمْنا
🔹مفتی اعظم پاکستان، چهره سرشناس جهان اسلام محمّدتقی عثمانی که نائبرئیس دارالعلوم کراچی است، امروز در رأس هیئتی بلند پایه علمایی، وارد کابل شد.
🔸این هیئت علمائی در پاسخ به دعوت امارت اسلامی به کابل عزیمت کرده است. هنوز دلیل اصلی این کاروان علمی مشخص نشده است.
🔹عثمانی در توئیتر خود نوشت بنا به دعوت امارت اسلامی و به اتفاق یک هیئت علمی با حسن نیّت به کابل آمده ام. در این سفر با حضور نخستوزیر، وزرای کشور، آموزش و جمعی از شخصیتهای برتر حکومتی، برنامه های همکاری و گفتوگو در دو موضوع مسائل آموزشی و اقتصاد اسلامی را پیگیری خواهم نمود.
🔸گمانه زنی هایی در مورد علّت این سفر بیان شده و برخی تسهیل روند گفتگو بین تحریک طالبان پاکستان و امارت را دلیل پنهانی این سفر مهم اعلام کرده اند. بازگشایی مدارس دخترانه و تأسیس بانک های صددرصداسلامی میزان از اهداف این سفر شمرده شده است.
🔹 همچنین عثمانی از مخالفان سرسخت تأخیر دربازگشایی مدارس دخترانه افغانستان است. لازم به ذکر است این سفر نتایج شگرفی در تحوّلات آینده امارت اسلامی برجای خواهد گذاشت.
♻️ در مورد عثمانی و تحریک طالبان مطالب پیوست را ببینید:
1⃣ محمّدتقی عثمانی؛ حاضر در متن اقتصاد اسلامی جهان، غایب در پاورقی اقتصاد اسلامی ایران
yun.ir/ktbuo3
2⃣ آینده پژوهی وضعیت طالبان پاکستان، در سایۀ برپایی دولت طالبان
yun.ir/auspc6
#اسلام_سیاسی
#طالبان
#افغانستان
#محمد_تقی_عثمانی
🌐 کانال علمی - تخصصی مسائل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
➣ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
➣ ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
➣ واتس اَپ(1):
➣ https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
➣ واتس اَپ(2)
➣
https://chat.whatsapp.com/FLlDC5HucS4IxWzZVaVe2o
➣ واتس اَپ(3):
➣ https://chat.whatsapp.com/JgmmwgEpNhPAJktcYP5ypB
18.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽️ کلیپی کمتر دیده شده از سخنان کریم شاه الحسینی امام چهل و نهم اسماعیلیه
➣ https://t.me/Muslimnair مُسْلِمْنا
✅ در این ویدئو آقاخان «جدایی دین از سیاست» را از باورهای غلط رسانه های غربی معرفی و فعّالیّت های بنیاد توسعه آقاخان را کاملا مذهبی و از وظایف دینی نهاد امامت می داند.
🔹 او در جمع سران غرب تعابیر غربی کارآفرینی و بشر دوستانه را در مورد اقدامات اجتماعیش نمی پسندد و اینها را جز وظایف دینی خود می داند.
✳️ استناد به آیات قرآن و ترویج آن در بین سران غرب، توجه به عدالت در توسعه و اهتمام به قشر آسیب پذیر حکایت از جایگاه والای قرآن و آموزه های اهل بیت(ع) در اسماعیلیه آقاخانیه دارد.
❇️ با توجه به بازگشت آقاخان ها به شریعت و تکالیف شرعی، بجاست مجمع تقریب مذاهب و مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام زمینهٔ تعامل بیشتر با رهبران اسماعیلیه آقاخانی را در مجامع علمی و دینی داخلی فراهم کنند.
#اسلام_سنتی
#اسماعیلیه
#آقاخان
🌐 کانال علمی - تخصصی مسائل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
➣ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
➣ ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
➣ واتس اَپ(1):
➣ https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
➣ واتس اَپ(2)
➣
https://chat.whatsapp.com/FLlDC5HucS4IxWzZVaVe2o
➣ واتس اَپ(3):
➣ https://chat.whatsapp.com/JgmmwgEpNhPAJktcYP5ypB
🇹🇳 نقره داغ کردن اسلام گرایان، در تنور سرد انتخابات تونس
✍ به قلم: صابر گل عنبری
➣ https://t.me/Muslimnair مُسْلِمْنا
♒️ در روزهای اخیر تونس شاهد برگزاری رفراندومی درباره قانون اساسی پیشنهادی قیس سعید رئیس جمهور این کشور در سایه تحریم گسترده مردمی بود. میزان مشارکت در این همه پرسی حدود 27 درصد اعلام شده است که پایینترین سطح مشارکت از زمان انقلاب 2011 علیه نظام زین العابدین بن علی به شمار میرود. محتوای قانون اساسی جدید و روند طی شده برای تصویب آن گویای عقب گرد تونس مهد "بهار عربی" به دوران "بن علی" و چه بسا بدتر از آن است.
♒️ قیس سعید در سال پیش در همین روزها با صدور دستوراتی همه را غافلگیر کرد و دولت را برکنار و پارلمان را ابتدا تعلیق و سپس کلا منحل کرد. او رفته رفته بر دستگاه قضا هم دست گذاشت و در مارس گذشته اعضای شورای عالی قضایی ـ عالیترین نهاد قضایی تونس ـ و رئیس آن را تغییر داد. خلاصه گامهای سعید در مسیر خانه تکانی بزرگ برای بازگشت به دیکتاتوری فردی ادامه داشت تا این که اخیرا هم رفراندوم را با این مشارکت ضعیف برگزار کرد؛ اما این سطح مشارکت پایین و مخالفت بیش از 70 درصد تونسیها با قانون اساسی جدید، هیچ قیس سعید را به خود نیاورد و با گرفتن جشن پیروزی در تازهترین اظهارنظر خود از اصلاح قانون انتخابات پس از همه پرسی خبر داد.
♒️ البته واقعیت هم این است که اساسا انتظار این که این سطح مشارکتها و مخالفتها، تلنگری برای خودکامگان باشد که به خود بیایند، چندان هم بجا نیست. آنها تصمیم خود را گرفتهاند و تا زمانی که پشت خود را به ادوات خشن قدرت گرم میبینند، حتی اگر سطح مشارکت یک درصد نیز باشد و تنها خود آنها شرکت کننده باشند، باز هم کَکِشان نمیگزد.
🇹🇳 امّا چرا تونس به این روز افتاد؟
♒️ تونسی که با وجود ناکام ماندن دیگر انقلابهای عربی در یک دهه اخیر، همچنان مسیری متفاوت را میپیمود و بارقه امیدی برای مردمان عرب بود که ماندگاری دموکراسی تونس بعد از انقلاب میتواند روحیه دموکراسی خواهی را در کل جهان عرب زنده نگه دارد؛ به امید که دوباره محمل و آغازگر شورشی دیگر علیه استبداد گردد. اما مخالفان منطقهای انقلابهای عربی تاب همین "بارقه امید" را هم نیاوردند و دست از پا ننشسته تا برای همیشه نسخه پایان بهار عربی را از نقطه آغازین آن بپیچند.
♒️ در آن سو نیز، اسلام گرایان تونس دچار تشتت و اختلاف شدید شدند. چه در نتیجه عملکرد بسیار ضعیف آنها چه در نتیجه تبلیغات سهمگین مخالفان منطقهای، رفته رفته احزاب تونس که وجود آنها از ارکان توسعه سیاسی و دموکراسی در هر کشوری است، ناکارآمد و سست شدند؛ تا جایی که اقبال عمومی به آنها به سطح نازلی رسید و جایگاه تاثیرگذار قبلی خود را از دست دادند.
♒️ حزب النهضه قدیمیترین و تشکیلاتیترین جریان سیاسی تونس از جمله این احزاب بود که دچار تشتت داخلی شد و همراه دیگر انقلابیون از چبها، لیبرالها و اتحادیّههای کارگری نتوانستند بر مشکلات و اختلافات فائق آمده و از عقبگرد در مسیر توسعه سیاسی و تثبیت دموکراسی جلوگیری کنند.
♒️ در سایه چنین وضعیت بغرنجی بود که در انتخابات ریاست جمهوری 2019 هیچ حزبی قادر به معرفی نامزدی توانمند و جلب حمایت عمومی مردمی از او نبود و اختلافات عمیق و گسترده نیز اجازه نمیداد که احزاب و جریانهای سیاسی تونسی مخالف نظام سابق متحدا نامزدی معرفی کنند. در این حال و هوا بود که ستاره بخت "حقوقدان" تونسی قیس سعید گرفت. سعید خود را نامزدی "مستقل" و "غیر حزبی" معرفی میکرد و با شعارهای پوپولیستی حمایت مردمی را کسب کرد؛ تا جایی که احزابی چون حزب النهضه هم از او در انتخابات حمایت کردند. اما حالا که همه این احزاب و جریانها به نوعی و شکلی در رساندن سعید به قدرت و احیای ناخواسته دیکتاتوری سهیم بودند، طی یک سال اخیر با یکدیگر علیه او متحد شدهاند؛ اما تاکنون نتوانستند راه به جایی ببرند و به قول معروف خود کرده را تدبیر نیست.
♒️ قیس سعید یک پوپولیست حرفهای است. در مناظرههای انتخاباتی حتی تا یک سال پیش، خوب شعار مبارزه با فساد، رفع بیکاری، دموکراسیخواهی و شعارهای ضد اسرائیلی و ضد صهیونیسم میداد و عادی سازی روابط با اسرائیل را خیانت میدانست، اما در ماههای اخیر همزمان با تحولات بنیادین تونس، خبرها حاکی از حرکت قیس سعید در مسیر عادی سازی روابط با تل آویو است. گفته میشود الجزایر تلاش میکند که مانع این کار شود.
♒️ تونس اگر اتفاق خاصی نیافتد به سرعت در حال بازگشت به دوران بن علی است؛ بازگشتی که دموکراسیخواهان در جهان عرب را نسبت به هر گونه تحولی نومیدتر میکند.
#اسلام_سیاسی
🌐 کانال علمی - تخصصی مسائل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
➣ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
➣ ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
➣ واتس اَپ(1):
➣ https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
مسلمنا muslimnair
🔸 در آستانه سال ۱۴۴۴ قمری؛ بررسی تغییرات تقویم جدید افغانستان در دوران طالبان
➣ https://t.me/Muslimnair مُسْلِمْنا
📅 حکومت طالبان، تقویم جدیدی را به تصویب رسانده است که در آن برخی مناسبتهای تاریخی حذف شده و برخی اضافه شدهاند.
📆 تعطیلیها به 5 روز کاهش یافتهاند و دهم محرمالحرام «روز عاشورا» که در نیمقرن حاکمیت جریانهای راست و چپ افغانستان تعطیل رسمی بود، روز کاری اعلام شده است. این یادداشت نگاه گذرا به این تقویم دارد.
1️⃣ مناسبتهایی که به تقویم اضافه شدهاند:
در تقویم هجری قمری که از سوی کابینه طالبان تأیید شده است، 15 مورد مناسبتها، مرتبط با «امارت اسلامی افغانستان» است. 16 فروردین/حمل 1375 بیعت 1500 تن از علما با ملا محمد عمر و انتخاب او به عنوان «امیرالمومنین»؛ 3 اردبیهشت/ثور 1392روز وفات ملا محمد عمر؛ اول خرداد/جوزا 1375 جانباختن ملا اختر محمد منصور؛ 5 خرداد/جوزا 1392 گزینش هبتالله آخندزاده به عنوان رهبر جدید طالبان؛ 11 تیر/سرطان 1400 خروج نیروهای آمریکایی از پایگاه هوایی بگرام؛ 8 مرداد/اسد، گرامیداشت شهدای جهاد افغانستان علیه اشغال شوروی و آمریکا؛ 24 مرداد/اسد 1400 سقوط کابل به دست طالبان؛ 9 شهریور/سنبله روز اخراج آخرین سرباز آمریکایی از افغانستان؛ 30 شهریور/سنبله 1380 روز صدور اعلامیه جهاد علیه آمریکا و متحدان آن؛ 6 مهر/میزان 1375 سقوط کابل به دست طالبان (بار نخست)؛ 15 مهر/میزان 1380 حمله آمریکا به افغانستان؛ 5 آذر/قوس 1380 جان باختن صدها تن از نظامیان طالبان در قلعه جنگی مزارشریف؛ 10 اسفند/حوت 1398 روز امضای توافق نامه دوحه؛ 14 اسفند/حوت 1398 روز جان باختن ملا عبیدالله آخند.
2️⃣ مناسبتهایی که از تقویم حذف شدهاند:
روز بینالمللی زن؛ روز جهانی صلح؛ روز زبان ازبکی؛ روز جهانی ملل متحد؛ روز جان باختن سید مصطفی کاظمی و پنج عضو دیگر پارلمان در بغلان؛ روز همبستگی با برادران بلوچ و پشتون؛ سالروز جان باختن برهانالدین ربانی، احمدشاه مسعود، عبدالعلی مزاری و عبدالحق؛ روز بین المللی رفع خشونت علیه زن؛ روز جهانی سینما؛ هفته تجلیل از قانون اساسی؛ و روز حمایت از نیروهای دفاعی و امنیتی از تقویم اعلام شده توسط حکومت طالبان حذف شدهاند.
3️⃣مناسبتهایی که تغییر نکردهاند:
در تقویم تصویب شده کابینه سرپرست طالبان، برخی مناسبتها که در نظام جمهوریت و قبل از آن نیز وجود داشت، همچنان حفظ شدهاند: 5 اردبیهشت/ثور روز جهانی مطبوعات؛ 7 اردبیهشت/ثور 1357 کودتای حزب دمکراتیک خلق؛ 28 مرداد/اسد، روز استرداد استقلال (تعطیلی)؛ 8 سپتامبر روز جهانی سواد؛ 5 اکتبر روز جهانی معلم؛ 12 ربیع الاول میلادالنبی (ص)؛ 6 دی/جدی 1358 تجاوز شوروی به افغانستان؛ 26 بهمن/دلو روز شکست و خروج شوروی وقت از افغانستان؛ 20 اسفند/حوت روز حفاظت از میراث فرهنگی؛ 24 اسفند/حوت 1357 قیام مردم هرات علیه رژیم کمونیستی وقت؛ 27 اسفند/حوت روز خبرنگار و...
4️⃣ در تقویم طالبان، برخی مناسبتهای دیگر نیز اندکی تأخیر داشته و برخی دیگر اصلاح شدهاند. مثلا در تقویمهای گذشته افغانستان 2 فروردین/حمل روز دهقان بود که در تقویم طالبان به 6 فروردین/حمل تغییر داده شده است. همچنین «روز همبستگی برادران بلوچ و پشتون» به «روز ملی همبستگی اقوام باهم برادر و برابر افغانستان» تغییر کرده است.
✅ نکته پایانی:
از آنجا که تقویمهای دولتی معمولاً نگاه ارزشی نظامها و رژیمها را به رویدادهای تاریخی، ملی و سیاسی نشان میدهد؛ طالبان تلاش کردهاند تا با تنظیم تقویم جدیدی، نگاه خود را به ارزشهای تاریخی، ملی و بینالمللی برای مخاطبان روشن سازند. حذف و اضافه مناسبتهایی مانند روز جهانی زن و سالروز وفات ملا محمد عمر متاثر دیدگاه سیاسی و فرهنگی طالبان است که قرار است.
هر چند که رهبر طالبان اخیراً طی فرمانی، تقویم هجری شمسی را به هجری قمری تغییر داد؛ اما در تقویم منتشر شده، مناسبتها از اول فروردینماه یعنی بر اساس تقویم شمسی محاسبه شدهاند.
🔆 بهتر بود که حکومت طالبان اجازه میداد این امر توسط حکومتی غیر از حکومت سرپرست انجام میشد مگر آن که حکومت سرپرست برخلاف عنوان آن، حاکمیتی ماندگار را در سر داشته باشد.
منبع: دیپلماسی افغانستان
#اسلام_سیاسی
#طالبان
#تقویم
🌐 کانال علمی - تخصصی مسائل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
➣ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
➣ ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
➣ واتس اَپ(1):
➣ https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J