May 11
#معلم_شهید
شهید #کاظم_تدین
نظر شما درباره جمهوری اسلامی چیست؟
#جمهوری_اسلامی یعنی؛ حکومت #خدا بر #مردم
@naghareh_khaneh
🔵دو نگاه به استعمار فرهنگی
🖋#امیر_سعادتی
⭕️یک- ۱۳ اردیبهشت 95، #رهبر_انقلاب در دیدار با #معلمان: « ... این اصرار بر ترویج زبان #انگلیسی در کشور ما یک کار ناسالم است. بله، زبان خارجی را باید بلد بود امّا زبان خارجی که فقط انگلیسی نیست، زبان علم که فقط انگلیسی نیست. چرا زبانهای دیگر را در مدارس بهعنوان درس زبان معیّن نمیکنند؟ چه اصراری است؟ این میراث دوران #طاغوت است، این میراث دوران پهلوی است. [مثلاً] زبان اسپانیولی؛ امروز کسانی که به زبان اسپانیولی حرف میزنند کمتر از کسانی نیستند که به زبان انگلیسی حرف میزنند؛ در کشورهای مختلف، در آمریکای لاتین یا در آفریقا کسان زیادی هستند. مثلاً میگویم؛ بنده حالا مروّج [زبان] اسپانیا نیستم که بخواهم برای آنها کار بکنم، امّا مثال دارم میزنم. چرا زبان فرانسه یا زبان آلمانی تعلیم داده نمیشود؟ زبانهای کشورهای پیشرفتهی شرقی هم زبان بیگانه است، اینها هم زبان #علم است. آقا جان! در کشورهای دیگر به این مسئله توجّه میکنند و جلوی نفوذ و دخالت و توسعهی زبان بیگانه را میگیرند؛ ما حالا از پاپ کاتولیکتر شدهایم! آمدهایم میدان را باز کردهایم و علاوه بر اینکه این زبان را کردهایم زبانِ خارجیِ انحصاریِ مدارسمان، مدام داریم میآوریمش [در مقاطع] پایین؛ در دبستانها و در مهدِکودکها! چرا؟ ما که میخواهیم #زبان_فارسی را ترویج کنیم، باید یک عالَم خرج کنیم و زحمت بکشیم. [وقتی] کرسی زبان را در یکجا تعطیل میکنند، باید تماسهای دیپلماتیک بگیریم که چرا کرسی زبان را تعطیل کردید. نمیگذارند، اجازهی دانشجو گرفتن نمیدهند، امتیاز نمیدهند، برای اینکه زبان فارسی را یکجا میخواهیم ترویج کنیم؛ آنوقت ما بیاییم زبان آنها را خودمان با پول خودمان، با خرج خودمان، با مشکلات خودمان ترویج کنیم. این عقلائی است؟ من نمیفهمم! ».
⭕️دو- ۱۵ اردیبهشت 95، رئیس جمهور در برنامه گرامی داشت روز معلم به نقل از سایت ایشان:« ... دکتر #روحانی با اشاره به این که شبه قاره هند با جمعیت بیش از یک و نیم میلیارد نفر به خاطر تسلط بر زبان انگلیسی توانسته در زمینه آیتی اشتغال زیادی ایجاد کند، گفت: باید زبانی را آموخت که در کنار آن علم در دسترس تر باشد، #اشتغال بیشتری برای نسل جوان بوجود آورد و نیز ارتباط اقتصادی کشورمان با دنیا را تسهیل کند».
⭕️سه- ۱۶ اردیبهشت95، رهبر انقلاب در دیدار عیدانه روز #مبعث: «#نِهرو در خاطرات خودش میگوید که قبل از آنکه انگلیسها بر #هند تسلّط پیدا بکنند، هند یک #تمدّن پیشرفته، نسبت به آن زمان، داشت؛ حتّی صنعت پیشرفته داشت، محصولات پیشرفته داشت؛ انگلیسها وارد شدند، حاکمیّت آن کشور بزرگ و پهناور را به دست گرفتند و آن را به عقب برگرداندند، برای اینکه خودشان رشد کنند. دولت کوچک و دورافتادهی انگلیس بر اثر غارت منابع یک کشور بزرگی مثل هند به قدرت رسید؛ آن کشور را به خاک سیاه نشاندند. این #استعمار است، این حاکمیّت شهوت و غضب است».
@naghareh_khaneh
🔵 آیا #انتظار ما #انقلابی است؟!
سوزنی به خود و جوالدوزی به #حجتیه
🖋#محمد_جواد_میری
⭕️ سالهاست در توضیح تفاوت بین #انتظار_انقلابی و واقعی با #انتظار_قلابی و دروغین، دچار سادهانگاری شدهایم. نمونهای پرکاربرد از #مغالطه_پهلوان_پنبه. از #انتظار_منفعل و از #انجمن_حجتیه در خیال خود پهلوانی ضعیف ساختهایم که سریع میتوان به زمینش زد و به خویش افتخار کرد.
⭕️ سالهاست میپنداریم دعوای اصلی ما انقلابیون، تنها با آنانی است که به #اسلام_فردی معتقدند، مفهوم #مبارزه و #شهادت را قبول ندارند، اهل #برائت و #امر_به_معروف و #نهی_از_منکر نیستند، معتقدند در عصر غیبت باید فساد را ترویج کرد تا #امام_زمان –عجل الله فرجه- بیاید و...! البته که درگیری با چنین جماعتی –اگر هنوز وجود داشته باشند- واجب است. اما این سادهانگاری در مرزبندی دو نوع انتظار، باعث شده بسیاری از ما نخواسته و ندانسته، اتفاقاً آب به آسیاب همان #انتظار_قلابی بریزیم و به گزارهها و نمادهای حجتیهای دامن بزنیم.
⭕️ طیف #مذهبی_سنتی #ظهور را طلوعی پس از شب #غیبت میپندارند، #امید را تنها به #آینده معطوف میکنند و امروز را زمانهی سیطره #ظلم میدانند. و این همان چیزی است که تقریباً همهی حرف #شعر_آیینی ما و #دلنوشته ها و شعارهای ما برای امام زمان هم هست! یعنی دقیقاً خلاف اعتقادی که امام را خورشیدی نه در غروب، که در پس ابر میشناسد. وقتی #خورشید_پشت_ابر باشد، روز است و نور هست و گرما و حرکت. وعده خدا که «ان تنصروا الله ینصرکم» (#محمد ۷) و «لاتهنوا و لاتحزنوا و انتم الاعلون ان کنتم مؤمنین» (#آل_عمران ۱۳۹) همیشه راست است و برخلاف همهی «آیهی یأس» خواندنهای ما، امام نه برای پایان دادن به جهانی سراسر ظلمت و غم، که برای تکمیل پیروزی های #جریان_حق میآید تا مصداق «والله متم نوره» (#صف ۸) باشد.
⭕️ طیف #مذهبی_سنتی به انفاق، کار خیر، ترویج دین و... دعوت میکنند و این اتفاقا یعنی #اسلام_اجتماعی و نه سیاسی. اسلامی اجتماعی که نه به ابزارهای حاکمیتی برای تحقق اهداف دین میاندیشد و نه به پیچیدگی ها و معادلات ستمساز و ستمسوز ملی و بینالمللی کاری دارد. نگاه اجتماعی اینان #مسیحی وار، بیخطر و مثبت است و هرگز خود را به دردسرهای #اسلام_حکومتی و #اسلام_انقلابی و #اسلام_سیاسی گرفتار نمیکند. آیا تربیت اجتماعی و پیامهای تبلیغی امروز ما این #اسلام_حداقلی اجتماعی را تبلیغ می کند یا #اسلام_حداکثری انقلابی را؟
⭕️ طیف #مذهبی_سنتی بعضاً با #بهائیت جنگ اعتقادی کردهاند، دغدغه #آمادگی اعتقادی و معنوی برای #ظهور دارند، با #فرق_انحرافی مقابله کردهاند و... اما هیچ گاه خطر مبارزه آشکار با دشمنان فرقهساز را به جان نخریدهاند و به ریشههای انحرافات نیاندیشیدهاند و کانون اصلی آن یعنی #استکبار #امریکا و #صهیونیسم را در عمل به چالش نکشیدهاند. آیا بسیاری از سرگرمیهای امروز ما در عرصه #کار_فرهنگی، جلوهای از بازی کمخطر و وجدانراضیکن حجتیه نیست؟!
⭕️ طیف #مذهبی_سنتی اهل #دشمنستیزی اند اما اول از همه #اهل_سنت را دشمن میگیرند و حاضر نیستند امام زمانی را که «مهدی الامم» و #منجی_بشریت است، بیشتر از منتقم و منجی شیعیان و «آقامون» بنامند. از میان همه قصههای تشرف، قصه «انار و حاکم بحرین» را میپسندند. و در اوج حملات #اسرائیل به #فلسطین، شبهه ناصبی بودن فلسطینیان را شایعه میکنند. و حتی اگر به مسالمت با #مسیحیت تن دهند، دلشان با #اهل_سنت پاک نمیشود. آیا بخش بزرگی از ادبیات آیینی ما و نیز تربیت ناقص مذهبی ما جز اینچنین نگاهی را اقتضا میکند؟ آیا طبیعی نیست که از سالها پیش نام #روز_جهانی_مستضعفین برای #نیمه_شعبان، فراموش شده است؟ و آیا ما نیز به کودکانمان جز این که «هزار و چارصد ساله، شیعه در انتظاره» چه چیز بیشتری میآموزیم؟
⭕️ طیف #مذهبی_سنتی مشتاق #شهادت در رکاب #امام_زمان هستند اما خون شهیدان قبل از حضور امام معصوم را هدر میبینند و به صحنههای #جنگ دیروز و امروز به چشم شک مینگرند. حال تصور کنید بخواهند درباره حقانیت شهدای #اهل_سنت فلسطین قضاوت کنند! آری، تفاوت است میان وقتی که به قول استاد #سیدرضا_مؤید به امام عصر میگوییم: تو «وارث شهدا»یی/ خدا کند که بیایی، با وقتی که تنها به «جاندادههای مسیر عبورش» قسم یاد میکنیم!
⭕️ خلاصه، خلاصهی اسلام اینان، با احترام به خلوصشان، دو چیز است: یکی #ظاهربینی و #سطحینگری و دیگری #عافیتطلبی و #راحتطلبی. و اگر ما جماعت #مذهبی_انقلابی هم دچار چنین آفاتی شویم، فحش دادن مان به حجتیه و تظاهرمان به انقلابیگری دردی از ما دوا نخواهد کرد. این، همزمان پاسخی بود به آن پرسش پیشین، که چرا برخی موضوعات اهم از قبیل فراخوان #نائب_امام_زمان به جهاد برای #اقتصاد_مقاومتی، آن قدر در ما جوش و خروش ایجاد نمیکند که برخی جنجال ها و موضوعات مهم یا بی اهمیت؟!
@naghareh_khaneh
🔵 انتظار انقلابی منهای اقتصاد مقاومتی!
#انتظار_فعال از ادعا تا عمل*
🖋#محمد_جواد_میری
۱. آنچه #مهدویت پنداشته ایم
هرجا که حرف از #مهدویت می شود -حالا موضوعات اجلاسی باشد، عناوین مجله ای باشد، یا موضوع خطابه ای- اولین مضامینی که مطرح می شوند عبارتند از: «نشانه های ظهور»، «موعود در نگاه ادیان»، «آخر الزمان»، «بهاییت»، «وهابیت»، «شیطان پرستی»، «هالیوود» و خلاصه #دشمن_شناسی . البته گهگاه عناوینی مثل «جهان پس از ظهور» و «امام خمینی احیاگر عصر غیبت» و از این قبیل هم لابلای این موضوعات به گوش می خورد!
در این میان، در مقام عمل بسیاری موضوعات دیگر غریب و مغفول می مانند، بدون این که کسی بخواهد در مقام نظر آن ها را نفی و انکار کند.
۲. آنچه فراموش کرده ایم
چرا در این جور مواقع هیچ وقت #دوست_شناسی به اندازه دشمن شناسی پررنگ نیست؟ چون مرغ همسایه غاز است؟ یا این که ما به رصد «تهدید»ها بیشتر عادت کرده ایم تا به بهره گیری میدانی از «فرصت»ها؟
با این که می دانیم #مهدی موعود (عج) احیاگر کتاب و سنت است، چرا دوست داریم فقط روایات صادره از حضرتش یا روایاتی درباره عصر ظهور و جهان پس از ظهور را معیار شناختمان از دوازدهمین امام و سیره اش قرار دهیم؟ چون به کتاب و سنت اعتقادی نداریم؟ یا این که عادت کرده ایم مفاهیم دینی را با جزئی نگری و فارغ از چارچوب کلی و جامع و یکپارچه اش مورد مطالعه و حتی عمل قرار دهیم؟
با این که همیشه در مباحثی چون «وظایف منتظران» سخن از آمادگی عملی و مبارزه با ظلم می زنیم، چرا مباحث جاری مهدوی و دوره ها و طرح ها و مجلات و پژوهشکده های تخصصی مهدوی، کمتر درباره تکالیف عینی و امروزی منتظران و جامعه منتظر با تمام ابعادش سخن گفته اند و راه را روشن کرده اند؟
به راستی اگر گمان می کنیم برخلاف #حجتیه ای ها، ما به #نتظار_انقلابی معتقدیم و امام خمینی را احیاگری در عصر غیبت می دانیم، چرا سخنان و پیام ها و دغدغه های امام، غریبترین مضامین در مباحث مهدوی امروز ماست؟ اگر مرزبندی #اسلام_ناب از #اسلام_آمریکایی که مورد تاکید مکرر امام بود در ذیل مباحث مهدوی طرح نشود، باید کجا طرح شود؟
با این که معتقدیم حضرت موعود «یملأ الارض عدلاً و قسطاً، کما ملئت ظلماً و جوراً» چرا طوری #مهدی (عج) را شناسانده ایم و جامعه را تحلیل کرده ایم که گویی #اولویت اصلی او این است که: «یملأ الارض عفافاً و حجاباً بعدما ملئت بهائیتاً و شیطان پرستیاً»؟
۳. چند پرسش
آری، منحصر کردن #مهدویت و دغدغه های مشتاقان ظهور مهدی موعود (عج)، در مجموعه کوچکی از مضامین صرفاً نظری، یا صرفاً انفعالی، یا صرفا ًبه اصطلاح مهدوی (و نه اسلامی)، جز «ظلم» به مکتب حیاتبخش اسلام نیست. که فرموده اند: العدل یضع الامور مواضعها. و ما با جابجا کردن موضوعات اهم از موضع عادلانه شان، سوالاتی از این قبیل را به کلی فراموش کرده ایم:
- #امام_زمان وارث کدام دین است و کدام دینداری را ترویج خواهد کرد؟
- با استناد به منابع دینی می توان چه شناختی از امام عصر و دوران حاکمیت او به دست آورد و در زمان حال به کار گرفت؟
- چه عواملی باعث شده تا #انتظار حتی نزد مدعیان انقلابی گری، به رویکردی منفعلانه تبدیل شود؟ و چرا ما دوستان و فرصت های جهانی خود را کمتر از دشمنان و تهدیدهای خود می شناسیم؟
- آیا ما با تشکیلات #حجتیه مشکل داریم یا آن مدل فکری؟ آیا انتظار منفعل را نمی توان در تمام لایه های اجتماعی ردگیری کرد؟
- حق نمایی جریان باطل چگونه اتفاق می افتد؟ و اسلام #تحجر و #مقدس_نمایی از کجا آغاز می شود؟
- جریانات #کفر، #شرک، #نفاق و #تحجر هر کدام چه سهمی در انحراف مکتب داشته و دارند؟
- پذیرش #ولایت_فقیه به عنوان نیابت امام عصر چه لوازم «عملی»ای دربردارد؟ آیا امام زمانی بودن با کاری برای تحقق #اقتصاد_مقاومتی نکردن قابل جمع است؟
- جریانات سیاسی و فرهنگی برآمده از انقلاب و ظرفیت های بالفعل ملی و جهانی ما در مسیر انتظار فعال کدامند و چه نقشی دارند؟
- چرا مجموعه های و نهادهای تخصصی مهدویت معمولاً در مطالبه #عدالت داخلی و جهانی نه تنها پیشتاز نیستند بلکه اساساً غیرفعالند؟
- آیا تکرار مدام مباحث مشهور به مهدوی، بدون هیچ تصفیه معرفتی و تکلیف گرایی واقعی، مورد رضایت امام عصر (عج) هست؟
و...
۴. عقیده خوب یا اقدام بهترین؟
#شیعه، به "خوب"ها بسنده نمی کند. که اگر به دنبال "خوبترین" افراد و شرایط نبود، نه فدایی #علی (ع) می شد و نه منتظر #مهدی (عج) می ماند. #اهم_و_مهم کردن و ترجیح دادن خوبترین ها بر خوب ها، رسالت شیعه است. تا وقتی مهم ترین تکالیف مهدوی در عرصه اقدام و عمل روی زمین مانده است، آیا سرگرم شدن به چند موضوع صرفاً خوب و مستقلاً قابل دفاع، مایه سربلندی ما در برابر خون شهدای این مکتب خواهد بود؟
@naghareh_khaneh
⭕️شاهراه #ظهور یا در پشتی؟
حاشيه ای بر بابیگری جديد
🖋 #وحید_جلیلی
🔰این یادداشت؛ مردادماه ۸۸ و در تعریض به برخی رفتارهایِ رئیس جمهور وقت منتشر شد.
✅ شاید “بابیت” تاکنون مهم ترین راهکار یا شاهکار بریتانیا برای مقابله با پیشروترین جریان اسلامی یعنی #تشیع باشد. انگلیسیها که نوک پیکان استعمارگری در منطقه خاورمیانه و شبه قاره بودهاند همواره کوشیدهاند تا با شناخت دقیق امتیازات #امت_اسلامی، آنها را خنثی و در مواردی حتی به ضد خود تبدیل کنند.
فتنه #بابیت در ایران یکی از بارزترین نمونههای مکر و تزویر بریتانیاست که بر مهار اصلی ترین محور و موتور حرکت تشیع یعنی اندیشه #امامت و #مهدویت متمرکز شده است.
علی محمد باب مدعی آن بود که دری به خانه امام زمان(عج) کشف کرده است که میتوان به بهانه آن از شاهراه اصلی تشیع خارج شد و زودتر به مقصد رسید.
و البته “باب” که در ابتدا قرار بود دری باشد به خانه خورشید، کم کم تونلی شد به پستوهای کاخ باکینگهام و سرداب کنیسههای صهیونیسم.
او که قرار بود نزدیکترین مسیر باشد به مهدی (عج) از قضا دورترین از کار درآمد و بیربط ترین!
طرفه آنکه انگلیسیها در مقابل بابیتی که خود تاسیس کرده بودند گروه دیگری را علم کردند که خود، بابیت دیگری را ترویج میکرد.
❌ #انجمن_حجتیه که از دشمنترین دشمنان نایب امام زمان (عج) در احیای شاهراه تشیع بود، نه تاب #فقاهت داشت و نه حال #جهاد.
مهمترین تکلیف شرعی این بابیهای جدید (در پوشش مبارزه با بهائیت) خلوت کردن شارع جهاد؛ از طریق فراخوان به درهای پشتی برای ملاقات با امام زمان(عج) بود.
رابطه با مهدی(عج)؛ رابطهای بود فردی و معنوی که از هزارهایش هم حرکتی #اجتماعی و #سیاسی شکل نمیگرفت و چالشی با #طاغوت نتیجه نمیشد.
✅ در این رویکرد، امام زمان (عج) بزرگتر و پرشکوهتر و منزهتر از آن بود که نایبی داشته باشد و به جهادی که خود مستقیماً و عیناً فرمانده آشکار و حاضرش نباشد امر کند.
مثل آنکه امیرالمؤمنین(ع) مالک را به مصر یا سیدالشهدا(س) مسلم را به کوفه فرستاده باشد و خیل شیعیان بی اعتنا به نایب و نماینده امام هر یک به دنبال ذکری معنوی و حالتی ملکوتی برای ارتباط مستقیم با #امام_غایب باشند و گمان برند که دیدن روی امام، آخرکار و منتهای کمال است؛ غافل از آنکه چه بسیار مقربان و نزدیکان و بینندگان و تماشاگران چهره نورانی ائمه که تماشاگر محض ماندند و جهنمی شدند.
❌ #فتنه بابیت در یکی دو دهه اخیر به مدد صورت موجه معنوی خود ابعاد تازهای پیدا کرده است. تو گویی #جمهوری_اسلامی ذاتاً نسبتی با موعود و مهدویت ندارد و گروهی که عمدتاً هم ریشههای انجمنی دارند آمدهاند تا #مهدویت را احیا کنند!
روش احیای مهدویت هم آن است که با علم کردن بحثهای معنوی و به هم بافتن شایعات و شنیدهها، کراماتی برای بعضی اهل معنا که مستقیما از در پشتی به خانه خورشید راه پیدا کردهاند نقل کنیم و اقشار به اصطلاح مذهبی را”فردفرد” به سوی شخص مهدی(عج) و نه #آرمان و #رسالت او روانه کنیم.
نظریه “بابیت” یا “در پشتی” با سوءاستفاده از احساسات محبان اهل بیت به بهانه نشان دادن راههای سریعتر و مطمئنتر، نوعی دینداری و #ولایتمداری اختصاصی را باب میکند که کم کم به استغنا از مسیر امامت میانجامد.
امامت که قرار بوده محور تجمیع و تراز تجربه های فردی برای تسریع در سلوک و حرکت جمعی و اجتماعی و جهانی مؤمنین به سوی جامعه و جهان ایده آل باشد در این رویکرد انحرافی به بهانهای برای انفراد و انشعاب تبدیل میشود.
✅ امام خمینی(ره) با بستن درهای انحرافی دروازه بزرگ #انتظار را در عصر جدید گشود و شاهراه ظهور را با فهم دقیق و فقیهانه خود از مکتب اهل بیت علیهم السلام و معنویت عمیق عدالتخواهانهای که از اجداد طاهرینش به ارث برده بود نشان داد.
تاریخ معاصر تشیع نشان داده است که صادق ترین و برجسته ترین محبان و پیروان حضرت صاحب الامر تربیت یافتگان “مکتب ولایت فقیه” خمینی اند و جدی ترین دشمنان نایب امام زمان (عج)، مدعیان بابیت در هر دو روایت #بهاییگری و انجمن حجتیهای آن.
✅ اگر کرامت در نگاه آنان در خواب دیدن است و شفا دادن و #پیشگویی کردن و… کرامت بزرگ امام خمینی(ره) بستن باب “بابیگری” و گستراندن جبههای در اندازه آرمانهای مهدوی و در افتادن با شیطان بزرگ و به راه انداختن جنگ جهانی فقر و غنا و #مستضعفین و #مستکبرین است.
ولایت فقیه نخواهد گذاشت دستاوردهای تاریخی تشیع در انقلاب اسلامی دستخوش فتنههای جریان ارتجاعی و استعماری؛ #بابیگری شود.
@naghareh_khaneh
🔸سروش:
👉 Sapp.ir/naghareh_khaneh
🔸گپ:
👉 gap.im/naghareh_khaneh
🔸آی گپ:
👉 iGap.net/naghareh_khaneh
🔸بله:
👉 ble.im/naghareh_khaneh
❇️ کارگاه داستان استاد #سعید_تشکری
🔸 شنبهها
🔸 #حسینیه_هنر_مشهد
🔵 مبانی، تکنیک و کارکرد «ادبیات سینما»
#تبلیغ_فرهنگی
@naghareh_khaneh
#حسینیه_هنر_مشهد برگزار می کند:
🔴 جشنواره داستان کوتاه «شهر خدا»
ویژه سالروز آزادسازی خرمشهر
🔺 مهلت ارسال آثار تا 25 اردیبهشت 97
ارسال آثار به آدرس سروشی
@hosseinieh_honar_mashhad
@naghareh_k
#آرمان_ستیزان_واقع_گریز
این روزها، جای این #بیلبوردها در خیابانهای #مشهد خیلی خالیست. ...
#فرجام_برجام
#تبلیغات_شهری
#هویت_مشهد
@naghareh_khaneh
قدیمیترین عکس از #حرم_مطهر_رضوی
عکاس: آنتونیو جیانوزی، از عکاسان خارجی دوره قاجار، 1233 هجری شمسی
#صحن_کهنه
#صحن_عتیق
#صحن_انقلاب_اسلامی
@naghareh_khaneh
♨ #روزنامه_خراسان بر اساس چه #نظام_ارزشی اداره می شود که در هنگامه ی بروز احساسات #ضد_آمریکایی_ایرانیان، کنفرانس بین المللی #افق_نو در #مشهد را #بایکوت می کند؟
#فساد_رسانه_ای
👉 Sapp.ir/naghareh_khan
در حاشیه سومین روز برگزاری کنفرانس بین المللی #افق_نو
#قدس_شریف
#مشهد
#محمدرضا_میری
@naghareh_khaneh
⭕️اجلاسيه بين المللي #قدس پایتخت همیشگی فلسطین و اختتامیه ششمین کنفرانس بین المللی #افق_نو، لحظاتی قبل در سالن همایش های صداوسیما در مشهد آغاز شد.
@naghareh_khaneh
«نماز را در #قدس میخوانیم»
همه با هم می آئیم
تجمع جوانان #جهان_اسلام در آستانه #یوم_النکبه
امروز، همزمان با نماز مغرب و عشا؛ صحن #قدس #حرم_مطهر_رضوی
#مشهد
#القدس_عاصمه_الفلسطین
@naghareh_khaneh
طبق روایت #فردوسی، ضحاک #بیت_المقدس (خانه پاک) را به عنوان #پایتخت پادشاهیِ ناپاک خود تصرف کرد.
داستان اما اینسان نمی پاید. #کاوه_ای قیام می کند ...
25 اردیبهشت، سالروز بزرگداشت #حکیم_ابوالقاسم_فردوسی
نواده های #فردوسی در #مشهد
25 اردیبهشت، سالروز بزرگداشت #حکیم_ابوالقاسم_فردوسی
#شهرک_تاریخی_مشهد_دوست_داشتنی1396
#هویت_مشهد
@naghareh_khaneh
#پوستر
25 اردیبهشت؛ روز بزرگداشت #فردوسی
چند صدسال است که دارند به فردوسی، #حکیم میگویند. حکمت فردوسی چیست؟ حکمت الهیِ اسلامی
#مقام_معظم_رهبری
#هویت_مشهد
@naghareh_khaneh
نقاره خانه:
به بهانه همسایگی روز بزرگداشت فردوسی (۲۵ اردیبهشت) و یوم النکبه (۲۴ اردیبهشت) و تقارنشان با رویدادهای امروز فلسطین مظلوم
🔵 فردوسی و فتح رازآلود قدس
#محمد_جواد_میری
۱. شاید کمتر کسی از ایرانیان شنیده باشد که در جغرافیای شاهنامه، از «بیتالمقدس» نیز نامی به میان آمده است. آن جا که سپاه ایران به پرچمداری کاوه، برای نبرد با ضحاک از آب میگذرد و به شهری میرسدد که در زبان پهلوی «کَنگدژهودج» (یا دژهوخت گـَنگ) نام دارد:
به خشکی رسیدند سر کینهجوی
به «بیتالمقدّس» نهادند روی
که بر پهلوانی زبان راندند
همی «کنگدژهودج»ش خواندند...
۲. با همه تلاشها برای تطبیق عینی جغرافیای شاهنامه، نباید فراموش کرد که زبان شاهنامه زبانی رمزی است. او خود درباره هر آن چه در اثر خود ظاهراً با عقل سازگار نمیآید، تاکید کرده است:
تو این را دروغ و فسانه مدان
به رنگ فسون و بهانه مدان
ازو هر چه اندر خورد با خرد؛
دگر، بر ره رمز معنی برد.
فردوسی در شاهنامه کوشیده است معانی آرمانی یا اندیشههای حِکمی خود را در قالب داستانهای تمثیلی بازگو کند. و این گونه است که هر نام و جای را در این کتاب میتوان به دیدهای مثالی و رمزی نگریست.
۳. داستان پر فراز و فرود ضحاک یکی از مهمترین داستانهای نمادین شاهنامه است. برخلاف تصور عامیانهای که این داستان را داستانی نژادی و ضدعربی میشناسد، ماجرا چیز دیگری میگوید. داستان، از معرفی دو فرمانروای پیش از ضحاک و فریدون آغاز میشود. یعنی مرداس، پادشاه تازی و پدر ضحاک، که مردی است اهل عدل و جود (که مرداس نام گرانمایه بود/ به داد و دهش برترین پایه بود) و دیگری جمشید، پادشاه ایرانی که با تمام فضایل پیشین خود، گرفتار خودبینی (بخوانید استکبار) شد و ادعای خدایی کرد. در واقع استکبارورزی جمشید که فرمانروای دادگر ایرانیان (بخوانید امت وسط و الگو در شاهنامه) بوده است، زمینه سلطه طاغوتی ضحاک را بر ایران فراهم میکند و داستان تا آن جا پیش میرود که خوراک ضحاک، مغز (بخوانید ذهن) جوانان ایرانی میشود. ضحاک حتی برای مشروعیتبخشی به سلطه طاغوتی خود، به بازی تبلیغاتی جدیدی روی میآورد و برای اثبات مشروعیت خود به ساختن گواهی (بخوانید جعل رسانهای) دست مییازد.
۴. سپاه مخالف ضحاک اما اندک اندک و از گوشه و کنار فراهم میآیند. ارمایل و گرمایل از درون کاخ، جوانان این سپاه را از بند خوراک شدن برای ضحاک آزاد میکنند، کاوه از میان مردمی که از سلطه ضحاک به ستوه آمدهاند پرچم مخالفت بلند میکند و فریدون از نسب (بخوانید هویت تاریخی) خویش آگاه میشود و کمر به مبارزه میبندد. کاوه گرز و درفش (بخوانید ترکیب قدرت نظامی و رسانهای) به دست میگیرد و نشدنی را شدنی میکند. و سرانجام سپاه ایران برای بازپس گرفتن میراث پادشاهان نیکوسرشت (بخوانید اولیا) از چنگ ضحاک (بخوانید اشغالگر) به سرزمینی آن سوی رودها میروند؛ «بیتالمقدس».
۵. نمیگویم فردوسی در این باره پیشگویی کرده است. چه این که ما هم در این باره فقط پیشگویی نمیکنیم. فردوسی حکیمی است سخت دینباور. آن چه ما از نقل و عقل در این باره میفهمیم، در اختیار او نیز بوده است. او قرآن و روایات آخرالزمان را میشناخته و چه بسا با حکمت خویش نیز دریافته که همیشهی تاریخ، شامات و بویژه فلسطین نه تنها محل تلاقی ادیان، بلکه محل نبرد تمدنها و تقابل شرق و غرب نیز بوده است.
۶. چند سال پیش در ضمن شبهمنظومهای، با الهام از آیات قرآن در وصف امت پیامبر از قول تورات و انجیل (فتح، ۲۹)، و نیز روایت اسطورهای شاهنامه، چنین تصویری از آینده نزدیک را تصور کرده بودم:
سپاه کاوه به میعاد جنگ راهی شد
به جنگ ارتش دِژهوختگَنگ راهی شد
سر از شریعت و انذار موسوی سرشار
دل از طریقت و تبشیر عیسوی سرشار
به چهره، بر اثر بندگی، نشانۀشان
شگفت سختشده مایۀ جوانۀشان
طلسم سلطۀ ضحاک ماردوش شکست
بلور حیلۀ دجال دلقپوش شکست...
۷. در روایت شاهنامه البته ضحاک کشته نمیشود، بلکه به بند کشیده میشود. این سرنوشت ضحاک در روایتهای اسطورهای دیگر نیز هست. و شاید حکیم فردوسی به این زودیها امید به نابودی مطلق طاغوت هم نداشته و نخواسته از خلاقیتهای متمایز خود برای دخل و تصرفهای هوشمندانهاش در روایات اسطورهای، این سرنوشت مشهور را تغییر دهد. در حکایت امروز ما اما، رژیم اشغالگر قدس -نه بسیار دور، که بهزودی- نه فقط تبعید و زندانی، که نابود میشود. زود است که امت وسط بر نظام سلطه چیرگی یابد و قدس برای همیشه آزاد گردد. آمین
#قدس #بیت_المقدس #فلسطین #فردوسی #شاهنامه #نه_شرقی_نه_غربی #آخر_الزمان #ضحاک #کاوه #یوم_النکبه #ایران #امت_وسط #نظام_سلطه #اسطوره #آینده #هویت
منبع:
@smjmiry
@naghareh_khaneh
پهلوان #تختی و #وفادار و جمعی از کشتی گیران مشهدی در کنار آرامگاه #فردوسی
25 اردیبهشت؛ روز بزرگداشت فردوسی
#هویت_مشهد
منبع:دانشنامه مشهد
@naghareh_khaneh
زنده نگهدارندگان سنت #فردوسی.
#شهرک_مشهد_دوست_داشتنی 1396
25 اردیبهشت، بزرگداشت_حکیم_ابوالقاسم_فردوسی
#هویت_مشهد
#مهدی_سیار
#میلاد_عرفانپور
#علیرضا_قزوه
#سعید_بیابانکی
#حمید_برقعی
#محمد_جواد_شرافت
⭕️ سردر خانهای قدیمی در #محله #عیدگاه مشهد که در طرح بهسازی #بافت_فرسوده پیرامون #حرم_رضوی در انتظار #تخریب هست.
#هویت_مشهد
#مشهد_تمدن_ساز
#مغول_های_مدرن
#سرمایه_سالاری_بی_هویت
@naghareh_khaneh
🔆 زیر آفتاب #برجام
💥سی و هشتمین شماره ویژه نامه #طنز راه راه.
از لینک زیر دانلود کنید:
goo.gl/Mz6rRm
🔘منبع: کانال سایت و مجله طنز راه راه
@naghareh_khaneh
در ماه #رمضان، مرغوبترین خواربار، با نازلترین قیمت ها به دکان ها می آمد. #برکت به خانه های مردم راه باز می کرد.
#رمضانیه
#هویت_مشهد
عکس از دانشنامه مشهد
@naghareh_khaneh
🎤 #تفسیر سوره ی مبارکه ی #فتح، در ایام ماه مبارک #رمضان
توسط *#آیت_الله_علم_الهدی*
🕛 هر روز، بعد از نماز ظهر و عصر
🔼 #مهدیه_مشهد
🆔 @naghareh_khaneh
#رمضانیه(ایمان، نه فقط یک امر قلبی).mp3
5.07M
انتشار روزانه #صوتی از سلسله جلسات سخنرانی #استاد_سید_علی_حسینی_خامنه_ای
🔶"ایمان، نه فقط یک امر قلبی"
🔉جلسه چهارم
🔹31 شهریور 1353، پنجم #رمضان المبارک 1394 ه.ق
@naghareh_khaneh
🔸بله:
👉 ble.im/naghareh_khaneh
🔸سروش:
👉 Sapp.ir/naghareh_khaneh
🔸گپ:
👉 gap.im/naghareh_khaneh
🔸آی گپ:
👉 iGap.net/naghareh_khaneh
#بزرگترها_هم_بازی_بچه_ها_شدند
📷 عکس یادگاری خانواده ها پس از یک روز، #شادی و #نشاط واقعی با محوریت #خانواده
🔹بازی، بازوی تربیت برای پدرها، مادر ها و فرزندان
🔸sapp.ir/hambazi_tv
🆔@naghareh_khaneh
#پوستر
#برجام برای ما یک نمونه و #تجربه خواهد بود. *مقام معظم #رهبری*
#موزه_عبرت
#فروپاشی_تحریم
#مرگ_تحریم_ها
#معاهده_گلستان
#معاهده_برجام
طرح از:
ble.im/join/ZmIxNzJjZT
@naghareh_khaneh
🔵رؤیای #برجام اروپایی
#میثم_ظهوریان
⭕ «پیشنهاد ارائه شده از سوی سه کشور اروپایی در تاریخ ۵ اوت ۲۰۰۵، نقض آشکار حقوق بین الملل، منشور سازمان ملل متحد، NPT، بیانیه تهران و توافق پاریس است... این طرح درصدد مرعوب ساختن ایران برای پذیرش بازرسیهای #مداخله_جویانه است و تنها در گذشته توسط شورای امنیت علیه عراق تحمیل شده بود. چنین معیارهایی در عمل بیشتر زیرساختهای برنامه صلح آمیز #هستهای ایران را برخواهد چید.
در مجموع، پیشنهاد مذکور در زمینه تقاضا از ایران بسیار طولانی، اما در مورد پیشنهادهای ارائه شده به ایران به طور مضحکی کوتاه و نارسا میباشد. فقدان هرگونه تلاش برای ایجاد ظاهری متوازن، این پیشنهاد را به دستور استعمال #کاپیتولاسیون شبیه میسازد. پیشنهاد یاد شده توهینی به تمام ملت ایران است که سه کشور اروپایی باید به خاطر آن از ملت ایران پوزش طلبند.»
⭕ این متن نه بخشی از سخنان #مخالفان_برجام که بخش هایی از کتاب امنیت ملی و دیپلماسی هستهای نوشته #حسن_روحانی است که واکنش کشورهای اروپایی به دو سال اعتمادسازی یک طرفه ایران و تعطیلی کامل چرخه هستهای در سال 84 و زمان دبیری شورای عالی امنیت ملی توسط وی در دوران #اصلاحات را تصویر کرده است. در دوره مذکور و پس از سه توافق سعدآباد، بروکسل و پاریس که در هر کدام ایران به صورت یک جانبه امتیازات فراوانی را در ازای وعده اروپاییها مبنی بر ارائه یک بسته تشویقی، به طرف اروپایی داده بود، اروپاییها با ارائه پیشنهاد یک طرفه دیگر خواستار دریافت امتیازات متعدد دیگری از ایران در ازای وعدههای مبهم و توهین آمیزی شدند که به تعبیر دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی کشورمان شبیه به کاپیتولاسیون است. محمد البرادعی دبیر کل وقت آژانس نیز در کتاب خود با عنوان عصر فریب در مورد این پیشنهاد اروپاییها میگوید «این پیشنهاد نه تنها ناچیز بود، بلکه لحنِ خودبینانه داشت. تا جایی پیش رفت که وعده داد اروپاییها از #دانشمندان ایرانی که هنگام توقف #غنی_سازی در ایران دیگر احتیاجی به آنها نیست حمایت خواهد کرد.».
⭕ پس از خروج اخیر #آمریکا از برجام نیز اظهارات برخی از مسئولان اروپایی مانند سخنان اخیر وزیر خارجه آلمان و #انگلیس در مورد ضرورت اعطای امتیازات بیشتر توسط ایران برای حفظ برجام نشان ازراهبردهای مشابه تروییکای اروپایی با آمریکا در برابر ایران باوجود اختلافاتی در روش برخورد است.
مطابق آمار سازمان تجارت جهانی در سال 2016 حجم تجارت آمریکا با انگلیس 111 میلیارد دلار، آلمان 172 و فرانسه 74 میلیارد دلار بوده است که مجموع تجارت جهانی تروییکای اروپایی با آمریکا را به 357 میلیارد دلار میرساند. این در حالی است که مجموع صادرات این سه کشور به ایران در همان بازه زمانی حدود یک درصد این رقم بوده است.
به عبارت دیگر حتی اگر با خوش بینی مفرط و نادیده گرفتن انگیزههای سیاسی این کشورها در همراهی با آمریکا فرض را در علاقه این کشورها به ادامه اجرای تعهدات خود در قالب برجام در نظر بگیریم، تحریمهای ثانویه آمریکا در عمل موجب خواهد شد، هیچ کدام از دولتها و شرکتهای این کشورها از لحاظ اقتصادی امکان مراوده اقتصادی با ایران را نداشته باشند و در عمل حفظ یک طرفه برجام با کشورهای اروپایی را به رویایی نافرجام تبدیل خواهد نمود. این مسئله وقتی پررنگتر میشود که آمریکاییها علاوه بر تحریم شرکتهای طرف معامله ایران، جریمههای سنگینی را نیز برای آنها در نظر میگیرند.
⭕ حتی اگر دستگاه سیاست خارجه دولت اصرار بر ادامه ماندن در برجام داشته باشد بند 36 از این توافقنامه این اجازه را به ایران میدهد که عدم پایبندی اساسی هر یک از طرفین به برجام را مبنای توقف بخشی از تعهداتش قرار دهد. بر این اساس ایران میتواند اقدام به باز راه اندازی بخش هایی کلیدی از برنامه هستهای خود بویژه در حوزه تحقیق و توسعه کند.
نوع برخورد #پسا_برجامی مسئولان دستگاه سیاست خارجه با عدم اجرای تعهدات آمریکا این تصور را در طرف غربی به وجود آورده است که برجام برای ایران از ابزاری برای رفع تحریمها تبدیل به هدفی که حفظ آن در هر شرایطی اصالت دارد، شده است. اولین نتیجه چنین رویکردی خروج آمریکا از برجام بدون هیچ هزینهای بوده است و ادامه این رویکرد وضعیت دولت را در ارتباط با طرفهای اروپایی نیز اسفبارتر خواهد نمود.
منبع:
http://www.qudsonline.ir
@naghareh_khaneh