🛰روش های مقابله با جنگ نرم:
🔗بالابردن سواد رسانه ای در ببن مردم
🔗جلب اعتماد عمومی و افزایش مشارکت سیاسی و اجتماعی
🔗افزایس محصولات و فعالیت های فرهنگی کارآمد و جذاب
🔗افزایش روحیه نقادی در بین جوانان
🔗استفاده از راهبردهای ویژه در مورد اقوام و اقلیت های دینی
#جنگ_رسانهای
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
⭕️اینستاگرام 'بزودی' جای توییتر را به عنوان منبع خبر میگیرد
👈گزارش امسال "اخبار دیجیتال" موسسه رویترز نشان میدهد استفاده از اینستاگرام برای گرفتن خبر از سال ۲۰۱۸ دو برابر شده و این سایت اشتراک عکس در سال آینده میتواند از این نظر از توییتر پیشی بگیرد.
👈استفاده از اینستاگرام به عنوان منبع اخبار در میان جوانان بیشتر است و در بریتانیا، یک چهارم افراد ۱۸ تا ۲۴ ساله اخبار را از اینستاگرام میگیرند.
👈نیک نیومن نویسنده ارشد این گزارش گفت اینستاگرام بین جوانان "بسیار محبوب" شده و "آنها به موضوعهایی که خوب و ساده با تصویر بیان شدهاند، پاسخ میدهند."
👈با این حال "این طور نیست که یکی جایگزین دیگری شود. آنها ممکن است از فیسبوک و اینستاگرام استفاده کنند یا از توییتر و اینستاگرام."
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
✅سواد رسانه ای
🔸بر اساس نظریه #الیزابت_تامن، سواد رسـانه ای يـک واژه کلی است که سه مرحله پیوستاری را در برمـی گیـرد و منجـر بـه #توانمند_سـازی سـواد رسانه ای ميشود.
✅ مرحله اول؛ اهمیت برنامه ريزی شخصی در نحوه و میزان استفاده از رسانه ها ( #رژيم_مصرف_رسانه_ای ) است. به اين معنا که مخاطب توجه بیشـتری بـه انتخـاب اسـتفاده از انواع مختلف برنامه ها دارد.
✅ مرحله دوم؛ شامل يادگیری مهارتهای ويژه استفاده، #نگـاه_انتقـادی و يـادگیری بـا هدف تحلیل و پرسیدن اين سؤال اسـت کـه ايـن قالـب چگونـه سـاخته شـده و چـه چیزهايی ممکن است حذف شده باشند. مهارت های استفاده انتقـادی، بهتـرين کـاوش علمي برای فعالیت های گروهی يا کلاسـی در آمـوزش سـواد رسـانه ای در خصـوص آفرينش پیامهای رسانه ای هستند.
✅ مرحله سوم؛ در اين مرحله، مخاطب به #جنبه_هـای_نامحسـوس_تـر رسـانه_ای توجـه مي کند، به پرسشها و موضوع های عمیقی مانند: چه کسی پیام های رسانه ای را مي سازد؟
چه هدفي با فرستادن پیام دنبال می شود؟
چه کسي از ارسال پیام سود می برد و چه کسي
ضرر ميکند؟ و ... مـي پـردازد.
🔸آنچـه در ايـن لايـه اهمیـت دارد، شـناخت حقـايق و جنبه هايی از پیام است که حذف شدهاند؛ به عبارت ديگر، فهم متن از سوی مخاطب ، در گرو شناسايی ابعاد جا افتاده پیام است. اين بعد از سواد رسانه ای به اندازه ای اهمیت دارد که هابز از آن با عنوان #فهم_سطح_بالاتر ياد مي کند.
🔺از نظر هـابز، ايـن جنبـه از سـواد رسانهاي، توان پیش بینی کننده زيادی برای شناسايی نیازها و انتظارات مخاطبـان فـراهم ميآورد.
🔹 در نتیجه، با برخورداری از سواد رسانه ای (از #انتخاب_ساده_رسانه_ای_تا_نقد_مـتن ) و رسیدن به مرحله بالاتر آن ( #فهم_و_تفسیر_زمینه_های_متن ) ايـن امکـان بـرای مخاطـب فراهم می شود که در برابر هجوم سرسام آور پیامهای رسانه ای و القای آنها، هويت خود را حفظ کند.
🔸بر ايـن اسـاس، سـواد رسـانه ای، نظامی تفسـیری و ترجیحی، #متـأثر_از_داوری_های_ذهنی_و_اخلاقی است که مواجهـه فـرد را بـا پیـام هـای رسـانه ای (چـه در دسترس و چه جستجوگرانه) شکل مي دهد و موجب مي شود مخاطبان، در استفاده از پیامهـا و انتخاب آنها مسئولیت بیشتری احساس کنند.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
💢 #اعتیاد_اینترنتی در بستر خانواده
🔹 فرهنگ #رسانههای_نوین اطلاعاتی و در رأس آنها #اینترنت، به فراگیرترین و مسلطترین فرهنگ اثرگذار در جامعه تبدیل شده و تقریباً تمام جنبههای زندگی اعضای خانواده را تحت تأثیر قرار داده است.
🔸 علی رغم جنبههای مثبت از قبیل جنبههای آموزشی و ارائه خدمات ارتباطی و مواردی از این دست، #رایانه و اینترنت جنبههای منفی نیز دارد.
استفاده کنترل نشده از رایانه، تکامل فیزیکی، #رشد_اجتماعی و روانی جوان و نوجوان را در معرض خطر قرار میدهد.
🔹 استفاده افراطی از اینترنت سبب شده تا فرد نتواند با #خانواده خود به خوبی ارتباط برقرار کند؛ به ویژه اینکه اگر شخص از #ثبات_فرهنگی کافی نیز برخوردار نباشد؛ از این رو، ممکن است بر اثر ایجاد ارتباطات مجازی در اینترنت، #روابط_خانوادگی و زناشویی خود را متأثر و دگرگون سازد.
🔸 روابط زناشویی، دوستی، روابط بین #والدین و کودکان و روابط صمیمی به طرز قابل توجهی از سوی معتادان به اینترنت مورد تهدید واقع میشود.
🔹 بیماران #معتاد به اینترنت، به تدریج بسیار بیشتر از آنچه با دیگران به سر میبرند، در تنهایی، با رایانه خود میگذرانند. به نظر میرسد پیوندهای زناشویی با توجه به مسئولیتها و تعهداتی که دو طرف در خانه دارند، بیش از دیگر انواع روابط، از استفاده معتادانه از اینترنت، اثر پذیرفتهاند.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
#اقناع_مخاطب
زبان اقناع چیست؟
هدف اغلب پیام های رسانه ای این است که مخاطب خود را قانع کنند که به چیزی اعتقاد پیدا کنند و یا کاری را انجام دهند. بنابراین متقاعدسازی در ذات رسانه نهفته است و اگر در رسیدن به این هدف موفق نشود، عملا در انجام وظیفه ذاتی خود شکست خورده است.
مجموع این قانع کنندگان از تکنیک ها و روش های گوناگونی برای :
1. جلب توجه و نظر ما
2. پدید آوردن اعتبار و اعتماد برای خودشان
3. شبیه سازی آمال و آرزوهای خودشان در وجود ما
4. تحریک ما برای انجام یک عمل (خرید، رای دادن، سرمایه گذاری و...)
استفاده می کنند که این روش ها و تکنیک ها، «زبان اقناع» نامیده می شود.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
✅
🔔سواد خبری
🔻 بنیاد مک کورمیک سواد خبری را اینگونه تعریف می کند:
◀️ «توانایی بکارگیری مهارت های تفکر انتقادی برای قضاوت درباره اعتبار اخبار و گزارش های خبری و منابع اطلاعاتی. سواد خبری شهروندان را قادر می سازد تا مصرف کنندگان و نیز تولیدکنندگان هوشمند اطلاعات مبتنی بر حقیقت باشند.»
🗞👌 در سواد خبری باید به 7 سوال زیر پاسخ داده شود:
1⃣ نکته اصلی که گزارش یا خبر می خواهد بگوید چیست؟
2⃣ آیا مدارک و شواهدی دال بر درستی یا نادرستی آنچه گزارش می خواهد بگوید وجود دارد یا خیر؟
3⃣ آیا گزارشگر برای یافتن اصل واقعیت نهایت تلاش خود را کرده است؟
4⃣ منابعی که گزارشگر در گزارش نامبرده است از اعتبار کافی برخوردار هستند؟
5⃣ آیا گزارشگر گزارش شفافی ارائه کرده است؟
6⃣ آیا به کلیه عناصر خبری در گزارش پاسخ داده شده است؟
7⃣ آیا در گزارش جانب انصاف و عدالت رعایت شده است؟
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
🔺 تفاوت مدیریت رسانه با سواد رسانه
🔹مدیریت رسانه، جنبهی عرضه (Supply) را در فضای رسانه مورد توجه قرار میدهد.
🔹اما سواد رسانه، بخش تقاضا (Demand) را مورد توجه قرار میدهد.
به عبارتی، عرضهکنندگان محتوا و مدیران رسانهها، باید مدیریت رسانه بدانند و مخاطبان، باید سواد رسانه را بیاموزند تا در دام فعالیتهای غیرعلمی و غیراخلاقی رسانهها گرفتار نشوند.
#مدیریت_رسانه
#سواد_رسانه
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
🚦چه کسانی بیشتر به شبکه های اجتماعی پناه می آوردند?!
🔸کسانی که #اعتماد_به_نفس پایینی دارند و احساس میکنند اگر در دنیای واقعی بخواهند ارتباط برقرار کنند احتمالاً مورد قبول قرار نخواهند گرفت و این باعث میشود به دنیای مجازی رو بیاورند.
🔸افرادی که به شدت احساس #تنهایی می کنند و افرادی که دلایلی برای #شاد_زیستن در دنیای حقیقی ندارند. شماری از آنها با استفاده مکرر از سیستم دنیای مجازی اصطلاحاً دچار اعتیاد به اینترنت میشوند بهطوری که واژه ای تحت عنوان «#سایبر_فوبیا» برای آنها در نظر میگیریم که نشانههایی شبیه نشانههای #اعتیاد و نشانههای ترک آن مانند سندروم خماری، سندروم نرسیدن مواد مخدر که فرد را بیقرار میکند و التهاب و اضطراب را به همراه دارد.
#سواد_سایبری
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
💢 10 ویژگی #رسانههای_اجتماعی:
1️⃣ گفت و گوی #دوطرفه: اساس رسانههای اجتماعی بر پایه گفتوگو بنا نهاده شده است. ایجاد دیالوگها به وسیله #مخاطبان (کاربران) همیشه مولد یک گفتوگو به شمار میروند.
2️⃣ ایجاد #درگیری: درگیر بودن کاربران در رسانههای اجتماعی، یکی از راههای بازگشت آنها به این رسانهها است.
3️⃣ تشویق به #مشارکت: در رسانههای اجتماعی همیشه کاربران را تشویق به مشارکت در فرایندها میکنند.
4️⃣ فعال کردن #همکاری: همکاری و کمک کردن مخاطبان به یکدیگر یکی از عوامل توسعه کاربران رسانههای اجتماعی است.
5️⃣ #برانگیختن_شخصیت: هویت کاربران در رسانههای اجتماعی استحکام مییابد.
6️⃣ #گران_نبودن: تولید محتوا در رسانههای اجتماعی در قیاس با رسانههای جمعی، بسیار ارزان تمام میشود؛ به عبارت بهتر، تولید محتوا رایگان است.
7️⃣ از وظایف کم تا وظایف زیاد: #وظایف کاربران در رسانههای اجتماعی از وظایف آسان و کوچک، به وظایف بزرگ و پیچیده تبدیل میشود.
8️⃣ #افزایش_اعتبار: رسانههای اجتماعی، فضایی برای ایجاد اعتبار توسط اشخاص، شرکتها و سازمانها است.
9️⃣ اعتدال و #برابری: امکانات رسانههای اجتماعی برای تمام کاربران یکسان است.
🔟 #تولید_محتوا توسط کاربر: بنیان اصلی رسانههای اجتماعی بر تولید محتوا توسط #کاربران قرار گرفته است.
✏️ منبع: مقاله "بازی وار سازی و نقش آفرینی آن در فضای مجازی" به اهتمام سیاوش صلواتیان
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
🔶جوانان و دالان های مجازی
🔻🔺شبکه های اجتماعی به عنوان رسانه های جدید و سرگرم کننده، مامنی برای تعدادی از افراد جامعه مهیا کرده اند که در دنیای واقعی انکار و یا تنها رها شده اند که بدین وسیله هیجانات روحی و روانی خود را ارضاء می کنند.
🔸 افرادی که در ارتباط گرفتن با دیگران از فضای مجازی بیشتر استفاده میکنند نسبت به کسانی که به صورت حضوری و در دنیای واقعی با افراد دیگر در ارتباط هستند #اعتماد_به_نفس کمتری دارند.
🔹 استفاده بیشتر از فضای مجازی مانع توجه افراد به اجتماع واقعی میشود و لذا تعاملات شبکهای از میزان ارتباطات حضوری و مستقیم پیشی می گیرد، که این #پیوند_های_اینترنتی به ندرت به ترویج دوستی های عمیق و حمایت های عاطفی تاثیر گذار منتهی شده و از این منظر کار با شبکه های اجتماعی زمان پرداختن به سایر فعالیتها را کاهش و مانع توجه افراد به محیط واقعی اطراف خود می شود.
🔸لذا فضای مجازی بر نحوه ارتباط گرفتن جوانان تاثیر مستقیم دارد و حضور این قشر مهم و تاثیرگذار جامعه در #دالانهای_مجازی به آنها این امکان را میدهد تا برای خودشان هویتی متفاوت از دنیای واقعی خود که به دلیل نداشتن اعتماد به نفس و محدودیتهای اجتماعی توان بروز آن را ندارند خلق کنند، که همین امر منجر به رشد خیال بافی و دور شدن از پذیرش شرایط حقیقی زندگی و تغییر رفتار و روابط اجتماعی آنها می شود.
🔺بنابراین ایجاد انگیزه در میان جوانان و فراهم آوردن زمینه حضور مفید و موثر در فضای جامعه و تشویق آنان به فعالیت و تشکیل تشکل های گروهی و ایجاد نهادهای اجتماعی می توانند مانع از حضور دائمی و مضر جوانان در فضای مجازی شود.
🔺🔺 از طرفی به نظر میرسد لازم است مسئولان با فرهنگ سازی و ارائه الگوهای فرهنگی مناسب و به روز به جوانان برای #تقویت_رفتارهای_عقلانی در فضای واقعی، که بر اعتماد به نفس آنان تاثیر زیادی دارد تلاش کنند.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan