📗🕊
🌈هرروزدرمحضر
نهج البلاغه 👇
🌅امام علیه السلام شنيد مردى در محضرش نكوهش دنيا مىكند (در حالى كه از غافلان بود) به او فرمود : اى كسى كه نكوهش دنيا مىكنى (و دنيا را به خدعه و نيرنگ و فريبندگى متهم مىسازى) تو خودت تن به غرور دنيا دادهاى و به باطلهاى آن فريفته شدهاى (عيب از توست نه از دنيا) تو خود فريفته دنيا شدهاى سپس دنيا را مذمت مىكنى (و گناه را به گردن آن مىافكنى؟) تو ادعا مىكنى كه دنيا بر تو جرمى روا داشته يا دنيا چنين ادعايى بر تو دارد؟ چه زمانى دنيا تو را به خود مشغول ساخت، يا كى تو را فريب داد؟ آيا به محلى كه پدرانت به خاك افتادند و پوسيدند تو را فريب داده؟ يا به خوابگاه مادرانت در زير خاك؟ چهقدر با دست خود به بيماران پرداختى و چهقدر آنها را پرستارى كردى؟ درخواست شفا براى آنها مىكردى و از طبيبان، راه درمان آنها را مىخواستى، در آن روزهايى كه داروىِ تو به حال آنها سودى نداشت و گريه تو فايدهاى نمىبخشيد، و دلسوزى آميخته با ترس تو براى هيچ يك از آنها سودى نداشت و كوششها و كمكهايت براى آنها نتيجهاى نمىداد و با نيرويت دفاعى از آنها نكردى (و سرانجام با همه اين تلاش و كوششها مرگ گريبانشان را گرفت و به همه چيز پايان داد). دنيا با اين نمونهها (كه براى تو گفتم) وضع تو را نيز مجسم ساخته و با قربانگاههاى او (براى ديگران)، قربانگاه تو را! امام علیه السلام فرمود: دنيا سراى صدق و راستى است براى آن كس كه به راستى با آن رفتار كند، و جايگاه عافيت است براى كسى كه از آن چيزى بفهمد، و سراى بىنيازى است براى آن كس كه از آن توشه برگيرد، و محلّ موعظه و اندرز است براى كسى كه از آن اندرز گيرد. دنيا مسجد دوستان خدا و نمازگاه فرشتگان پروردگار، و محل نزول وحى الهى، و تجارت خانه اولياى الهى است. آنها در دنيا رحمت خدا را به دست آورده و بهشت را از آن بهره گرفتند. با اين حال (كه براى تو شرح دادم) چه كسى دنيا را نكوهش مىكند؟ دنيا جدايى خود را اعلام داشته و فراق خويش را با صداى بلند خبر داده و از مرگ خود و اهلش همه را با خبر ساخته است. دنيا بانمونهاى از بلاهايش بلاهاى آخرت را به آنها نشان داده و با صحنههايى از سرور و خوشحالىاش به سرور آخرت متوجه ساخته است (در حالى كه همه مىدانند نه بلاى آخرت قابل مقايسه با بلاى دنيا و نه سرور آخرت شايسته مقايسه با سرور دنياست). گاه مىبينند هنگام عصر در عافيتاند و صبحگاهان در مصيبت (و به اين ترتيب) گاه تشويق مىكند و گاه مىترساند و گاه انسان را به خوف مىافكند وبرحذر مىدارد با اين اوصاف، گروهى آن را در «روز پشيمانى» (روز قيامت) نكوهش مىكنند و گروه ديگرى در آن روز آن را مدح و ستايش مىنمايند؛ همان گروهى كه دنيا به آنها تذكر داد و متذكر شدند و براى آنها (با زبان حال) سخن گفت و تصديقش كردند و به آنان اندرز داد و اندرزش را پذيرا شدند
حکمت/۱۳۱
@pellake8
✳️ شهادت قله است و قله بدون دامنه معنا ندارد
🔻 اگر #دین توحید مجموعهای درهمتنیده از #اعتقادات و #احکام است و مجموعهی آن، نردبانی برای سیر قربی بهسوی پروردگار است، #شهادت در میان سایر احکام و فرایض دینی همچون نگین برجستهای است که برای دستیافتن به آن و درک توفیق شهادت، باید منزلهای فراوانی را طی نمود و مراحل متعددی را پشت سر نهاد. مثلا اگر خداوند آه و سوز و گریهی شبانه و #نماز_شب و تلاوت و انس با #قرآن را پشتوانهی درک معارف عمیق قرآن و ثبات قدم و گفتار در روز بیان میکند، قطعا شهادت نیز نیازمند پشتوانههای فراوانی است که مجموعهی آنها فوز شهادت را برای معدود وارستگان به ارمغان میآورد.
🔸 به تعبیر #رهبر_انقلاب «شهادت قلّه است و قله بدون دامنه معنا ندارد. هر قلهای یک دامنهای دارد؛ بسیاری از ماها آرزوی رسیدن به آن قله را داریم... بایستی مسیر را در دامنهی آن قله پیدا کنیم و از آن مسیر برویم تا به قله برسیم؛ والّا رسیدن به قله بدون عبور از دامنه ممکن نیست.»
👤 #استاد_فیاضبخش
📚 برگرفته از کتاب #شهید
📖 صفحات ۸۳ و ۸۴
#⃣ #سلوک #سبک_زندگی
❤️ #مثل_شهدا_زندگی_کنیم
@pellake8
☀️ #مقام_معظم_رهبری
الحوائجُ الی اللّه وأسبابها فَاطْلُبوها الی اللّه بهم فمن أعطاکموها فخذوها عن اللّه بصبر. (تحف العقول صفحه 48)
در این حدیث نقش اسباب و علل طبیعی در مورد حوائج انسان به طور برجستهای مورد توجه قرار گرفته است.
کلمه «بهم» با ضمیر جمع ذویالعقول اشاره به این دارد که بسیاری از حوائج ما توسط انسانها برآورده میشود. لکن در عین آن که انسان نیازهای خود را از اسباب طبیعی (که اکثراً انسانها هستند) بدست میآورد باید در وراء آنها ذات اقدس الهی را ببیند و از او بداند.
رفتن سراغ اسباب بیتوجه به خدا، کار ناقصی است و رفتن در خانه خدا بیاعتناء به اسباب هم، کار ناقصی است، هر دو را باید با هم جمع کرد و برای رسیدن به حوائج باید از صبر کمک گرفت. 1378/9/1
@pellake8
☀️ #مقام_معظم_رهبری:
إنّما أخاف علی أمتی ثلاثاً، شحّاً مطاعاً وهویً متبعاً وإماماً ضالاً (تحف العقول صفحه 58)
«شحّ» حالتی مرکب از حرص و بخل است یعنی حرصزدن برای زخارف دنیا و تا وقتی که این حالت در انسان هست ولی به دنبال آن حرکت نکرده، مهم نیست، خطر آن وقتی است که «شحّ» مورد اطاعت، قرارگیرد و انسان برای تحصیل اعراض دنیوی، تلاش کند.
هوای متبع، همان شهوت نفسانی است که انسان از آنها فرمانبردای کند، و بین آن و «شح مطاع» اعم و اخصّ من وجه است.
امام ضالّ، پیشوای گمراهی است که جامعه را در خلاف حق، حرکت داده و به سوی انحراف و تباهی میکشاند، و این ضلالت ریشهاش همان شحّ و هوای نفس است، و لذا با مطالعه تاریخ به روشنی معلوم میشود که انحراف خلفاء بنیامیه و بنیعباس از همان زمانی آغاز شد که آنان به دنبال ارضاء غرائز شهوانی و هواهای نفسانی حرکت کردند و از این رو همه تلاش انبیاء و اولیاء این بوده که با این دو عنصر خطرناک (هوی و شحّ) مبازره کنند. 1378/9/15
@pellake8
☀️ #مقام_معظم_رهبری:
وقال رجلٌ اَوْصِنی، فقال صلی الله علیه وآله وسلّم: لاتَغضَب، ثم أعادَ علیه، فقال: لاتَغضَب، ثمّ قال: لیس الشّدید بِالصّرَعَةِ*، انّما الشدیدُ الذی یَملکُ نفسه عند الغضبِ. (تحف العقول صفحه 47)
مراد از لاتغضب قهراً عصبانیشدن خارج از اختیار نیست بلکه عصبانیت ارادی است یعنی عصبانیت را اعمال نکن، خشم خود را رها نکن.
فرد قوی آن کسی نیست که هنگام کشتی گرفتن و زورآزمایی افراد دیگر را به زمین میزند بلکه کسی است که هنگام خشم خود را نگه میدارد.
مراد از عصبانیت هم، تنها عصبانیتهای زودگذر نیست بلکه شامل موردی هم میشود که انسان از شخصی خشمگین است، آنگاه او را در میدانهای مختلف زندگی تعقیب میکند تا در فرصتی مناسب، انتقام خود را از او بگیرد.مهارکردن خشم و شهوت در همه زندگی اثر میگذارد.
1378/8/25
@pellake8
☀️ #مقام_معظم_رهبری:
طبیعت مظاهر دنیوی این است که در حال تغییر و تحول است، نباید خیال کنیم آنچه که از مال و جاه و امکانات و صحت و عافیت در دست ما است تا پایان عمر باقی میماند، اینطور نیست، چه بسا از ما گرفته میشود.
مراد از دنیا که میفرماید: هرکه امیدش را از آن قطع کند خیال خود را راحت کرده، دنیای مذموم است؛ یعنی آن چیزی که انسان برای خود و هوای خود میطلبد، نه معالی امور و خیرات اخروی و نه آن چیزهایی که انسان برای وظیفه باید به دست آورد و نه عمران و ساختن عالم، اینها مراد نیست.1378/8/16
@pellake8
🔺امام جمعه اهواز: جشنواره فجر دل مومنین را به درد آورد / رفتارهای زشت و پلشت در لباس پوشیدن های برخی در این جشنواره مشاهده شد
محمدنبی موسویفرد امام جمعه اهواز:
🔹جشنواره فجر دل مومنین را به درد آورد بنا نیست در نظام اسلامی شاهد چنین جشنوارههایی باشیم. در این جشنواره برخی هوس باز و از خدا بی خبر حرفهایی بر زبان آوردند که یزید هم همین حرفها را زده است./فارس
@pellake8
#میرزا_اسماعیل_دولابی
بعضی مواقع خداوند متعال میخواهد کسی را در مراتب بندگی زود بالا برود. به همین خاطر درهای زندگی او را مثل دیگ زودپز محکم میبندد و او را در سختی قرار میدهد.
خود ما نمیدانیم که آیا ما در سختی ها بهتر خداوند را بندگی میکنیم یا در خوشی هایمان... اکثر کسانی که به مراتب بالای بندگی رسیدند، زندگی سختی داشته اند.
@pellake8
#استاد_عباسی_ولدی
⁉️چکار کنیم تا بتونیم بدون ناراحتی و تنش، جوونامون رو توی تصمیمای مهم زندگیشون همراهی کنیم؟🤔
1⃣ برا این که بتونید تو مسائلی مثل ازدواج با فرزندتون همراه بشین، سعی کنید به جای استفاده از جایگاه پدرانه یا مادرانه، از رابطۀ دوستی و رفاقت استفاده کنید.👌
2⃣ تلاش کنید توی مسألهای مثل ازدواج، علاوه بر توجه به رابطۀ رفاقتی، مانند یه مشاور کنار فرزندتون قرار بگیرید.💪
3⃣ بین انتخاب اشتباه و اختلاف سلیقه فرق بذارید. گاهی فرزندتون به دلایلی، چشمش رو به روی همۀ واقعیتای ازدواج بسته و میخواد انتخاب خطرناکی رو انجام بده. ولی گاهی هم صرفاً سلیقۀ اون با شما متفاوته.☝️
4⃣ در مواردی که احساس میکنین فرزندتون انتخاب خطرناکی انجام داده، با سیاستِ رفاقت و مشورت میتونید اون رو وارد مسیر ارتباط با یه مشاور باتجربه کنید.🤝
5⃣ اگه به هر دلیلی نتونستید از انتخاب خطرناک فرزندتون جلوگیری کنید، بعد از ازدواجش، از اون فاصله نگیرید. قطعاً فرزند شما پس از ازدواج نیاز بیشتری به شما داره. باز هم سیاستِ رفاقت و مشورت رو در پیش بگیرید، چون در این صورت اگه مشکلی هم تو زندگیشون اتفاق بیافته، شما میتونید روزنۀ امیدی برا حلّ مشکلاتش باشید.
@pellake8
💥ازدواج، مرا نجات داد.
✅ "مایکل جونز" نویسنده و پژوهشگر آمریکایی و از منتقدان سیاستهای آمریکا، صهیونیسم و هالیوود در سال ۱۳۹۴ ضمن مصاحبه ای جالب در ایران گفت: "زمانی که ۱۷ سال داشتم با همسرم که ۱۶ ساله بود ازدواج کردم."
📌او گفت من در زمان دانشجویی قربانی انقلاب جنسی دهه ۶۰ میلادی شدم و یک چیز مرا نجات داد و آن ازدواج بود.
⚠️این پژوهشگر آمریکایی که در صحبتهایش انتقادات گستردهای به سیاستهای کنترل جمعیت وارد می دانست، گفت: همین کنترل جمعیت آسیبهای زیادی به جامعه کاتولیک آمریکا وارد آورد و باعث شد یهودیان بیش از پیش بر ساختارهای ایالات متحده مستولی شوند.
👌 مایکل جونز در ادامه و با اطلاع یافتن از اینکه امشب ليلة الرغائب است، گفت: من ۵ فرزند و ۱۵ نوه دارم و برای شما هم آرزو میکنم که ۵ فرزند و ۱۵ نوه داشته باشید.
👈 گفتنی است مایکل جونز سردبیر مجله اینترنتی "culture wars" است و تا کنون چندین کتاب انتقادی را در آمریکا منتشر کرده است.
@pellake8