💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪہ_نساء آیہ 80 تا 86
📄#صفحـہ_91
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_91
❇️#سنت_پيامبر همچون #وحی الهی است
💠مَنْ يُطِعِ الرَّسُولَ فَقَدْ أَطاعَ اللَّهَ وَ مَنْ تَوَلَّى فَما أَرْسَلْناكَ عَلَيْهِمْ حَفِيظاً
🌱هر کس از پیامبر اطاعت کند، بیشک از خدا اطاعت کرده است، و هر کس پشت کند، (اندوهگین مشو؛ چرا که) ما تو را مسئول و مراقب (اعمال و رفتار)آنان نفرستادیم و بر آنان مسلط نکردیم(؛ بلکه وظیفهی تو، هشدار دادن به آنان بود، و حساب اعمالشان با ماست).
نساء - ۸۰
🔷✨در اين آيه موقعيت رسول ص در برابر مردم و" حسنات" و" سيئات" آنان، بيان شده است، نخست میفرمايد:" هر كس اطاعت پيامبر ص كند اطاعت خدا كرده است".
(مَنْ يُطِعِ الرَّسُولَ فَقَدْ أَطاعَ اللَّهَ).
بنا بر اين اطاعت خدا از اطاعت پيامبر ص نمیتواند جدا باشد، زيرا پيامبر ص هيچ گامی بر خلاف خواست خداوند بر نمیدارد، سخنان و كردار و رفتار او همه مطابق فرمان خدا است.
🔷✨ سپس میفرمايد:" اگر كسانی سرپيچی كنند و با دستورات تو به مخالفت برخيزند مسئوليتی در برابر اعمال آنها نداری و موظف نيستی كه به حكم اجبار آنها را از هر خلافكاری باز داری، وظيفه تو تبليغ رسالت و امر بمعروف و نهی از منكر و راهنمايی افراد گمراه و بی خبر است".
(وَ مَنْ تَوَلَّی فَما أَرْسَلْناكَ عَلَيْهِمْ حَفِيظاً) بايد توجه داشت كه" حفيظ" از نظر اينكه صفت مشبهه است و معنی ثبات و دوام را میرساند با" حافظ" كه اسم فاعل است تفاوت دارد بنا بر اين" حفيظ" به معنی كسی است كه به طور مداوم مراقب حفظ چيزی میباشد، در نتيجه مفهوم آيه چنين میشود مسئوليت پيامبر ص مسئوليت رهبری و هدايت و دعوت به سوی حق و مبارزه با فساد است ولی اگر افرادی اصرار در پيمودن راه خلاف داشته باشند، نه پيامبر ص در مقابل انحرافهای آنها مسئوليتی دارد كه در همه جا حاضر و ناظر باشد، و جلو هر گونه گناه و معصيتی را با زور و اجبار بگيرد، نه او از طرق عادی قدرت بر چنين چيزی را میتواند داشته باشد.
👈 بنا بر اين در حوادثی مانند جنگ احد كه شايد آيه ناظر به آن هم باشد پيامبر ص وظيفه داشته است كه از نظر فنون جنگی حد اكثر دقت و مراقبت را در طرح نقشه جنگ و حفاظت مسلمانان از شر دشمن به خرج دهد، و مسلما اطاعت از پيامبر ص در اين دستورات اطاعت خدا بوده، ولی اگر كسانی دستور پيامبر ص را زير پا گذاشتند و به همان دليل گرفتار شكست شدند، مسئوليت آن متوجه خود آنها است نه پيامبر ص.
بايد توجه داشت كه اين آيه يكی از روشنترين آيات قرآن است كه دليل بر حجيت سنت پيامبر ص و قبول احاديث او میباشد، بنا بر اين كسی نمیتواند بگويد قرآن را قبول دارم ولی حديث و سنت پيغمبر ص را قبول ندارم، زيرا آيه فوق صريحا میگويد:" اطاعت از حديث و سنت پيامبر ص اطاعت فرمان خدا است".
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_91
❇️#آیه86نساء
💠وَ إِذا حُيِّيتُمْ بِتَحِيَّةٍ فَحَيُّوا بِأَحْسَنَ مِنْها أَوْ رُدُّوها إِنَّ اللَّهَ كانَ عَلی كُلِّ شَيْءٍ حَسِيباً
🌱و هرگاه شما را به درودی ستايش گفتند، پس شما به بهتر از آن تحيّت گوييد يا (لااقّل) همانند آن را (در پاسخ) باز گوييد كه خداوند همواره بر هر چيزی حسابرس است.
💬نكتهها🔻
🔷✨مراد از «تحيّت»، سلام كردن به ديگران، يا هر امر ديگری است كه با آرزوی حيات و سلامتی و شادی ديگران همراه باشد، همچون هديه دادن. چنانكه وقتی كنيزی به امام حسن عليه السلام دسته گلی هديه داد، امام او را آزاد كرد و اين آيه را قرائت فرمود.
🔷✨در اسلام، تشويق به سلام به ديگران شده، چه آنان را بشناسيم يا نشناسيم. و بخيل كسی شمرده شده كه در سلام بخل ورزد. و پيامبر به هر كس میرسيد حتّی به كودكان، سلام میداد.
در نظام تربيتی اسلام، تحيّت تنها از كوچك نسبت به بزرگ نيست، خدا، پيامبر و فرشتگان، به مؤمنان سلام میدهند.
سلام خدا. «سَلامٌ عَلی نُوحٍ فِي الْعالَمِينَ»
سلام پيامبر. «إِذا جاءَكَ الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِآياتِنا فَقُلْ سَلامٌ عَلَيْكُمْ»
سلام فرشتگان. «تَتَوَفَّاهُمُ الْمَلائِكَةُ طَيِّبِينَ يَقُولُونَ سَلامٌ عَلَيْكُمْ»
💬پيامها🔻
🔹 رابطهی عاطفی خود را با يكديگر گرمتر كنيد. «فَحَيُّوا بِأَحْسَنَ»
🔹 ردّ احسانِ مردم نارواست، بايد آن را پذيرفت و به نحوی جبران كرد. «فَحَيُّوا بِأَحْسَنَ مِنْها»
🔹 پاسخ محبّتها و هدايا را نبايد تأخير انداخت. حرف فاء در كلمه «فَحَيُّوا» نسانه تسريع است.
🔹 پاداش بهتر در اسلام استحباب دارد. «فَحَيُّوا بِأَحْسَنَ مِنْها»
🔹 در پاسخ نيكیهای ديگران، ابتدا به سراغ پاسخ بهتر رويد، اگر نشد، پاسخی مشابه. «بِأَحْسَنَ مِنْها أَوْ رُدُّوها»
🔹 از تحيّتهای بیجواب نگران باشيد، كه اگر مردم پاسخ ندهند، خداوند حساب آن را دارد و نه عواطف مردم را بیجواب گذاريد، كه خداوند به حساب شما میرسد. «إِنَّ اللَّهَ كانَ عَلی كُلِّ شَيْءٍ حَسِيباً»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
7⃣6⃣ تدبر در سوره #شعرا
🔹نکات سوره شعرا از تفسیر عبدالعلی بازرگان
شعراء : ۲۰۹
ذِكْرَى وَمَا كُنَّا ظَالِـمِينَ
[به همراه] يادآوری کنندهای [نسبت به فراموشی فطرت خدائيشان] ۹۹ و ما هرگز ستمکار نبودهايم [=عذاب نتيجة طبيعی عمل خودشان است]. ۱۰۰
__
۹۹- ذکر، مقابل نسيان [فراموشی]، بيانگر حالتی از هوشياري، بيداری و خودآگاهی است. واژة «ذکری» که ۲۱ مرتبه در قرآن تکرار شده، تذکر و تلنگر و تکان دادنی به خواب رفتگان غفلت است. قرآن، و تورات نيز، به طور کلی يا آيات و اجزاءاش «ذکری» محسوب ميشوند [انعام 90 (6:90) ، غافر 54 (40:54) و...]
ذکري، مفهوم تذکر و پند گرفتن از هر پيام و تجربهای را هم دارد، آيه ۲۰۹ اين سوره (26:209) اين تذکر نسبت به عملکرد عذابآور اُمتهای پيشين تعلق گرفته است.
۱۰۰- تأکيد بر اينکه در ماجرای هلاک اقوام مجرم، خدا بيتقصير است و او هرگز ظالم نسبت به بندگان نيست، بلکه آنها به خودشان ظلم کردهاند، بارها در قرآن تکرار شده است [از جمله: هود 101 (11:101) ، نحل 33 (16:33) و 118 (16:118) ، زخرف 76 (43:76) ، آلعمران 117 (3:117) و 182 (3:182) ، انفال 51 (8:51) ، حج 10 (22:10) ، فصلت 46 (41:46) ، ق 29 (50:29) ، و اسراء 33 (17:33) ].
شعراء : ۲۱۵
وَاخْفِضْ جَنَاحَكَ لِمَنِ اتَّبَعَكَ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ
و بال [مهربانی و حمايت] خود را بر مؤمنينی که پيرويات ميکنند بگستران. ۱۰۳
__
۱۰۳- «خفِضْ جَنَاحَ» [بال فرو نشاندن] اظهار محبت و حمايتی است در تشبيه به مرغ، که جوجههای خود را زير پر و بال حمايت خويش حفظ و نگهداری ميکند. اين تمثيل در مورد احسان به والدين و زير بال تواضع و محبت گرفتن آنها در سنين پيری در قرآن به مسلمانان توصيه مؤکد شده است [شعراء ۲۱۵ (26:215) ].
شعراء : ۲۱۷
وَتَوَكَّلْ عَلَى الْعَزِيزِ الرَّحِيمِ
و بر [خداوند] شکست ناپذير مهربان توکل کن. ۱۰۵
__
۱۰۵- توصية توکل به خدا، هنگامی مطرح ميگردد که شخص نگران عواقب خطرناک و خسرانآور مخالفتش با اهل باطل و ستمکاران باشد، در اين حالت آرامبخشترين شيوه، انجام وظيفه، ترک نگرانی و اضطراب و سپردن نتيجه کار به پروردگار عالمين است.
https://b2n.ir/a12394
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
🌐♦️مجازات #زنداندر_اسلام : آيا اسلام با زنداني كردن مجرمان، موافق است يا مخالف؟
🛑قسمت هفتم:
💢💮 #مشروعيت_زندان از نظر #سنت_معصومين (ع):
👈رواياتي كه في الجمله بر مشروعيت زندان دلالت دارند، فراوان هستند (تعدادشان مستفيض است) در اينجا چند نمونه از آنها را ذكر ميكنيم.👇
1⃣1. در حديث صيح (1) عبد ابن سنان از امام صادق (ع) روايت كرده كه آن حضرت فرمود: (مردي به حضور پيامبر آمد و گفت: من مادري دارم كه هر كس به سوي او دست دراز كند، آن شخص را به خود ميپذيرد و فرمود: او را زنداني كن، آن شخص گفت او را زنداني كردم ولي موثر واقع نشد حضرت فرمود: او را از ديدار ديگران باز دار و نگذار كسي بر او وارد شود آن شخص جواب داد اين كار را كردم، اثري نداشته است حضرت فرمود: او را ببند چرا كه تو نمي تواني اعمال نيك بالاتر از اين در حق مادرت انجام بدهي كه او را از محارم خدا باز بداري)
به نقل از وساتيل ج 18 ص 14 ع باب 48 از ابواب الزنا حديث 1
2⃣2. در #روايت غياث ابن ابراهيم از امام جعفر صادق (ع) از پدرش نقل شده كه آن (1) منظور از حديث (صيصح) حديثي است كه زنجيره سند آن بدون انقطاع به شخص معصوم از روايت نقل افراد امام عادل پيوند بخورد. مباني صوع حضرت فرمود: علي (ع) كساني كه #بدهي خود پرداخت نمي كردند، #زنداني مي كرد آنگاه كه تهيدستي و ورشكستگي بودن آن شخص، مشخص ميشد، او را آزاد مي كرد. تا برود و مالي بدست آوردت.
3⃣3. در حديث موثقه عمار از امام صادق (ع) نقل شده كه آن حضرت فرمود: مردي را به پيش امير المومنين (ع) آوردند كه #كفيل مرد ديگري شده بود، آن
💢👈حضرت او را #زنداني كرد و فرمود: رفيقت را بيار. اين اخبار و احاديث از باب نمونه ذكر شده است و اين نوع روايات فراوان است و براي اطلاع از آنها ميتوان به آدرس ذيل مراجعه كرد: كتاب مباني فقهي حكومت اسلامي جلد 4 بحث يازدهم ص 141 مراجعه و نيز كتاب احكام زندان در اسلام ص 96-116
🖋زندان در اسلام و سير تحول آن
سیداحمد دلفروز
💫ادامه دارد
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
.
#دعاهای_روزانه
وَ لَا یَنْکَشِفُ مِنْهَا إِلَّا مَا کَشَفْتَ
هیچ اندوهی بر طرف نشود مگر تو آن را از دل برانی.
🌸 بخشی از دعای هفتم صحیفه سجادیه
کانال قرآن پویان
🆔@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪہ_نساء آیہ 87 تا 91
📄#صفحـہ_92
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_92
❇️#استقبال از پيشنهاد #صلح
💠إِلاَّ الَّذِينَ يَصِلُونَ إِلى قَوْمٍ بَيْنَكُمْ وَ بَيْنَهُمْ مِيثاقٌ أَوْ جاؤُكُمْ حَصِرَتْ صُدُورُهُمْ أَنْ يُقاتِلُوكُمْ أَوْ يُقاتِلُوا قَوْمَهُمْ وَ لَوْ شاءَ اللَّهُ لَسَلَّطَهُمْ عَلَيْكُمْ فَلَقاتَلُوكُمْ فَإِنِ اعْتَزَلُوكُمْ فَلَمْ يُقاتِلُوكُمْ وَ أَلْقَوْا إِلَيْكُمُ السَّلَمَ فَما جَعَلَ اللَّهُ لَكُمْ عَلَيْهِمْ سَبِيلاً
🌱مگر کسانی که به گروهی بپیوندند که بین شما و آنان، پیمانی برقرار است؛ یا در حالی نزد شما بیایند که سینههایشان از جنگ با شما یا قوم خود به تنگ آمده باشد. اگر خدا میخواست، بیشک آنان را بر شما مسلط میکرد و حتماً با شما میجنگیدند، و اگر از شما کناره گرفتند و با شما نجنگیدند و پیشنهاد صلح کردند، (دیگر)خداوند برایتان هیچ راهی (برای تعرّض) به آنان قرار نداده است.
نساء - ۹۰
🔷✨به دنبال دستور به شدت عمل در برابر منافقانی كه با دشمنان اسلام همكاری نزديك داشتند، در اين آيه دستور میدهد كه دو دسته از اين قانون مستثنی هستند:
1⃣ آنها كه با يكی از هم پيمانان شما ارتباط دارند و پيمان بستهاند.
(إِلَّا الَّذِينَ يَصِلُونَ إِلی قَوْمٍ بَيْنَكُمْ وَ بَيْنَهُمْ مِيثاقٌ)
2⃣ كسانی كه از نظر موقعيت خاص خود در شرائطی قرار دارند كه نه قدرت مبارزه با شما را در خود میبينند، و نه توانايی همكاری با شما و مبارزه با قبيله خود دارند.
(أَوْ جاؤُكُمْ حَصِرَتْ صُدُورُهُمْ أَنْ يُقاتِلُوكُمْ أَوْ يُقاتِلُوا قَوْمَهُمْ).
👈 روشن است كه دسته اول به خاطر احترام به پيمان بايد از اين قانون مستثنی باشند و دسته دوم نيز اگر چه معذور نيستند و بايد پس از تشخيص حق به حق بپيوندند ولی چون اعلان بیطرفی كردهاند تعرض نسبت به آنها بر خلاف اصول عدالت و جوانمردی است.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_92
❇️#آیه91نساء
💠سَتَجِدُونَ آخَرِينَ يُرِيدُونَ أَنْ يَأْمَنُوكُمْ وَ يَأْمَنُوا قَوْمَهُمْ كُلَّما رُدُّوا إِلَی الْفِتْنَةِ أُرْكِسُوا فِيها فَإِنْ لَمْ يَعْتَزِلُوكُمْ وَ يُلْقُوا إِلَيْكُمُ السَّلَمَ وَ يَكُفُّوا أَيْدِيَهُمْ فَخُذُوهُمْ وَ اقْتُلُوهُمْ حَيْثُ ثَقِفْتُمُوهُمْ وَ أُولئِكُمْ جَعَلْنا لَكُمْ عَلَيْهِمْ سُلْطاناً مُبِيناً ۹۱/نساء
🌱بزودی گروهی ديگر را خواهيد يافت كه میخواهند از شما (با اظهار اسلام) در امان باشند و از قوم خود نيز (با اظهار كفر) ايمن باشند. آنان هر بار به سوی فتنه (و بتپرستی) برگردند، در آن فرو میافتند. پس اگر از درگيری با شما كناره نگرفتند و به شما پيشنهاد صلح ندادند و دست از شما برنداشتند، آنان را هر جا يافتيد، بگيريد و بكشيد كه آنانند كسانی كه ما برای شما بر ايشان قدرت و تسلّطی آشكار قرار دادهايم.
💬نكتهها🔻
🔷✨گروهی از مكّيان، برای حفظ جان خود، نزد پيامبر آمده و منافقانه اظهار اسلام میكردند و هنگامی كه به مكّه برمیگشتند، سراغ بتپرستی میرفتند تا دچار شكنجهی كافران نشوند و با اين روش، از منافع هر دو گروه بهرهمند میشدند و از خطرات هر دو جناح، در امان بودند و البتّه گرايش آنان به كفر بيشتر بود.
💬پيامها🔻
🔹خداوند مسلمانان را از افكار وحركات آينده دشمن آگاه میكند. «سَتَجِدُونَ»
🔹مسلمانان بايد انواع دشمنان خود را شناخته، با هر يك برخوردی متناسب داشته باشند. سَتَجِدُونَ آخَرِينَ ...
🔹به اظهارات هر كس اطمينان نكنيد. «يُرِيدُونَ أَنْ يَأْمَنُوكُمْ»
🔹هدف منافقان، رفاه وزندگی آسوده است. «يُرِيدُونَ أَنْ يَأْمَنُوكُمْ وَ يَأْمَنُوا قَوْمَهُمْ»
🔹محيطها و زمينههای مناسب، خصلتهای درونی افراد را بروز میدهد. «كُلَّما رُدُّوا إِلَی الْفِتْنَةِ أُرْكِسُوا فِيها»
🔹عقربهی روح منافقان به سوی كفر است و با مساعد ديدن زمينه، در آن فرو میروند. «كُلَّما رُدُّوا إِلَی الْفِتْنَةِ أُرْكِسُوا فِيها»
🔹برخورد شديد و سركوبگرانه، با منافقانی است كه حركتهای براندازی عليه نظام اسلامی میدارند. لَمْ يَعْتَزِلُوكُمْ ... يَكُفُّوا أَيْدِيَهُمْ
🔹شناخت منافقان نياز به آگاهی و تحقيق و اطلاعات دقيق دارد. «ثَقِفْتُمُوهُمْ» از «ثقافه» به معنای فرهنگ و علم است.
🔹مسلمانان بايد از هر جهت بر كفّار سلطه يابند. «سُلْطاناً مُبِيناً»
🔹حكومت اسلامی در سركوب منافقان توطئهگر و تصفيه جامعه، دستش باز است و ولايت دارد. «جَعَلْنا لَكُمْ عَلَيْهِمْ سُلْطاناً مُبِيناً»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
8⃣6⃣ تدبر در سوره #شعرا
🔹نکات سوره شعرا از تفسیر عبدالعلی بازرگان
شعراء : ۲۱۹
وَتَقَلُّبَكَ فِي السَّاجِدِينَ
و [نيز] حرکاتت را در ميان سجدهکنندگان. ۱۰۷
۱۰۷- معنای تقلّب در ميان ساجدين، در ظاهر همان سر بر زمين سجده گذاشتن و برداشتنهای حين نمازهای دسته جمعی است، که همبستگی و اتحادی را در خاکساری برای خدا و تسليم به او نشان ميدهد. اما همچون واژة قيام، تقلب و سجود نيز معنائی بس عامتر از حالت نشست و برخاست نماز دارد. در واقع فرم نماز ظرفی است برای محتوائی عظيمتر از درياها که هر کس به قدر ظرفيتش از آن پيمانه برميگيرد.
در قرآن بارها تکرار شده که همه آسمانها و زمين، کوهها و درختان و... خدا را سجده ميکنند، سجده آنها تکوينی است و از طبيعت آنان در تسليم به نظام هستی و انجام مطلق آنچه از آفرينش آنها اراده شده، ناشی ميشود. تنها انسان است که بنا به موهبت اختيار، ميتواند به سلسله سجدهکنندگان هستی بپيوندد و آمد و شد و همه تحرکاتش در تسليم به حق باشد [و تقلبک فی الساجدين] يا از سجده سر باز زند و عصيان نمايد.
منکران حق دائماً در تقلب ميان شهرها، در تلاش و تحرک برای ازدياد ثروت و قدرت هستند. قرآن به پيامبر دستور داده است مبادا چنين تحرکاتی تو را بفريبد دستاورد اينان ناچيز و فانی و عاقبتسوز است [آلعمران 196 (3:196) و غافر 4 (40:4) ].
شعراء : ۲۲۳
يُلْقُونَ السَّمْعَ وَأَكْثَرُهُمْ كَاذِبُونَ
ـ [همانها که به ظاهر و برای خبرگيری] گوش فرا ميدارند و بيشترشان دروغ پردازند. ۱۱۱
۱۱۱- گوش دادن به سخن حق ميتواند به قصد درک و فهم و عمل به آن باشد، يا سر درآوردن و خبرگيری از آن به قصد تجسّس و تباني. «القای سمع» با استماع کمی فرق دارد؛ معنای القاء، افکندن است، گوئی شخص گوش تيز ميکند و به اصطلاح، گيرنده خود را مقابل گوينده ميافکند و با دقت تمام ميخواهد از سخنان او سر درآورد. چنين استماعی دو حالت دارد؛ حالت منفی آن همان است که در اين آيه آمده، حالت مثبت را در آيه 37 سوره ق (50:37) ميبينيم: إِنَّ فِی ذَلِكَ لَذِكْرَى لِـمَنْ كَانَ لَهُ قَلْبٌ أَوْ أَلْقَى السَّمْعَ وَهُوَ شَهِيدٌ.
https://b2n.ir/a12394
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
🌐♦️مجازات #زنداندر_اسلام : آيا اسلام با زنداني كردن مجرمان، موافق است يا مخالف؟
🛑قسمت هشتم :
💢💮سابقه #زندان «حبس»در#فقه_شیعه.
1⃣ #حبس_باعنوان_بازداشت_موقت
🔻 شیخ طوسی (ره): شایسته است متهم به قتل، شش روز زندانی شود. پس اگر مدعی در طی این شش روز بینه ای آورد یا #حکم در مورد او صادر شد، در زندان میماند تا حکم او اجرا شود، وگرنه آزاد میشود.
🔻 علامه حلی(ره) : اگر کسی به قتل متهم شود و موردی از موارد لوث باشد، هر گاه ولی دم در خواست کند ، متهم به قتل تا اقامه بینه زندانی شود ، با خواسته او موافقت میشود. دلیل این مطلب، روایت سکونی از امام صادق (ع) است .
🔻 شیخ محمد حسن نجفی (ره): به هر حال عمل به خبر سکونی ، خالی از قوت نیست زیرا این قول به سیرة عملی علما و نقل اجماع و در عمل به اخبار این راوی تکیه دارد. ( همان، ص 37)
🔻 آیت الله خوئی (ره) : اگر مردی متهم به قتل شود، شش روز #زندانی میشود، پس اگر طی این شش روز اولیای مقتول دلیلی که قتل با آن ثابت میشود، اقامه کردند طبق همان دلیل حکم میشود، در غیر این صورت شخص متهم آزاد میشود. (موسوی خوئی ، سید ابوالقاسم، مبانی تکلمة المنهاج ، ج2، ص 180)
🔻 امام خمینی (ره) : اگر مردی متهم به #قتل شود و ولی مقتول از حاکم تقاضای #حبس او را کند تا وی شاهدان خود را حاضر کند، علی الظاهر برای حاکم جایز است اجابت کند، مگر در صورتی که متهم مرد مورد وثوق باشد و احتمال فرار درباره اش نرود که در این صورت جایز نیست و در فرضی هم که متهم را حبس کرد اگر مدعی تا شش روز بینه خود را نیاورد، حاکم متهم را رها میکند.
💫ادامه دارد.
📖بررسی مبانی فقهی مجازات زندان در اسلام
🖊نویسنده محمد علی کریمی
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
.
#آیههاینور
بسم الله الرحمن الرحیم
هُوَ الَّذِی أَنْزَلَ السَّكِينَةَ فِی قُلُوب
اوست که قلب ها را آرام میکند
🌸 سوره فتح ، آیه ۴
کانال قرآن پویان
🆔️ @quranpuyan