💠#تلاوت_روزانه یــک صفحه قرآن بـه همراه ترجمه
📖#سورہ_مبارکه_آلعمران آیات 174 تا 180
📄#صفحه_73
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
#گزیده_نکات_تفسیری
#صفحه_73
❇️ *در* #زندگي مون چه بفروشيم و چه نفروشيم؟
💠 إِنَّ الَّذِينَ اشْتَرَوُا الْكُفْرَ بِالْإِيْمانِ لَنْ يَضُرُّوا اللَّهَ شَيْئاً وَ لَهُمْ عَذابٌ أَلِيمٌ «177» ال عمران
🌱قطعاً كسانى كه ايمان را با كفر معامله كردند، هرگز به خداوند ضررى نمىرسانند و براى آنان عذاب دردناكى است.
🔷در قرآن مسألهى خريد و فروش و سود و زيان سرمايه #عمر، بارها تكرار شده است. قرآن، دنيا را بازار مىداند و مردم را فروشنده و عقايد و اعمال انسان را در طول عمر، كالاى اين بازار.
در اين بازار، فروش اجبارى است ولى انتخاب مشترى با انسان است. يعنى ما نمىتوانيم آنچه را داريم، از قدرت و عمل و عقيده رها بگذاريم، ولى مىتوانيم مسير عقايد و كردار را سودبخش يا زيان آور قرار دهيم.
🔷در قرآن از عدّهاى ستايش شده كه جان خود را با خدا معامله مىكنند و در عوض بهشت و رضوان مىگيرند و از عدّهاى انتقاد شده كه بخاطر انحراف و انتخاب سوء يا سودى نمىبرند؛ «فَما رَبِحَتْ تِجارَتُهُمْ» و يا دچار خسارت مىشوند؛ «إِنَّ الْإِنْسانَ لَفِي خُسْرٍ» و در بعضى آيات همچون آيهى فوق، كسانى كه ايمان خود را با كفر معامله مىكنند، تحقير مىشوند و در مقابل به مؤمنان دلدارى داده مىشود كه ارتداد آن افراد، به خدا و راه خدا هيچ ضررى نمىزند.
🔹سرمايه اصلى انسان، ايمان ويا زمينههاى فطرى ايمان است. «اشْتَرَوُا الْكُفْرَ بِالْإِيْمانِ»
🔹 كساني كه معاملهگرانه همة ارزشهاي اخلاقي و ايماني را به پاي منافع دنيايي خود قرباني ميكنند و حاضر ميشوند به هر قيمتي، حتي كشتن صدها نفر، مانع آزادي انتخاب دين و پرستش خداي يكتا شوند، در بازتاب درد عذابي كه به ديگران ميدهند، عذاب اليمي براي خود ذخيره ميكنند.
📚تفاسير نور و بازرگان
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نکات_تفسیری
#صفحه_73
❇️#بخل از انچه خدا به شما بخشيده، چرا؟!!
💠وَلَا يَحْسَبَنَّ الَّذِينَ يَبْخَلُونَ بِمَا آتَاهُمُ اللَّهُ مِن فَضْلِهِ هُوَ خَيْرًا لَّهُم بَلْ هُوَ شَرٌّ لَّهُمْ سَيُطَوَّقُونَ مَا بَخِلُوا بِهِ يَوْمَ الْقِيَامَةِ وَلِلَّهِ مِيرَاثُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِيرٌ 180 ال عمران
🌱كساني كه در [راه انفاق] آنچه خدا از فضل خويش به آنان داده بُخل ميورزند، مبادا چنين حساب كنند كه اين [جمع كردنها] خيري است براي آنها، بلكه [وابسته و اسير مال شدن] شرّي است براي آنان. به زودي در روز قيامت آنچه به [انفاق و آزاد شدن از] آن بُخل ورزيدهاند، طوق گردنشان خواهد شد؛ و ميراث آسمانها و زمين از آنِ خداست و خدا بر جزئيات آنچه ميكنيد بس آگاه است.
1⃣ آنچه خدا از فضل خويش به بندگان بخشيده است، شامل همة سرمايههاي مادي و معنوي، علمي و هنري و حتي سلامتي و جواني و فرصت عمر ميشود.
2⃣هشدار اين آيه به كساني است كه امساك در انفاق از مالي را كه خدا به آنان داده «خيري» براي خود ميپندارند. اما هم مهلت را خدا داده، و هم مال را به امانت نزد ما سپرده است و در هيچكدام مالكيت ذاتي و ابدي نداريم. مرز ميان خداپرستي و خودپرستي در همين تشخيص موقعيت «من» و «او» است.
3⃣ فعل مجهول «سَيُطَوَّقُونَ» [در باب تفعيل] دلالت بر نوعي تحميل قدرت بر كسي يا چيزي ميكند. از طرفي در روزگار گذشته بر گردنِ اسيران غل و زنجيري ميافكندند كه به دليل تحميل قدرت، طوق ناميده ميشد. طوق گردن طاووس و پرندگان ديگر نيز به قدرت و حكمت الهي در آفرينش به گردن آنها زده شده است.
#بُخلورزي در بخشيدن آنچه خدا داده، وابستگي و اسارت مال را تقويت و تحكيم ميكند و در قيامت كه روز ظهور و بروز و تحقّق نتايج اعمال است، اين بخل گردنگيرش ميشود.
4⃣ اگر بدانيم خدا مالكالملك و موهبت كنندة مال و مكنت به بندگان براي عمري كوتاه و زودگذر است و ميراث همة هستي متعلق به اوست، خود را مالك چيزي نميدانيم كه از #بخشيدنش #بُخل بورزيم. آزاد كردن گردن از بند اسارت مال، عاليترين و حكمتآموزترين درسي است كه از اين آيه ميتوان گرفت.
📚تفسير بازرگان
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
هدایت شده از اطلاع رسانی دوره های آموزشی روش ساده فهم قران
50.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
معرفي كتاب و دوره اموزشي #روش_ساده_فهم_و_تدبر_قرآن
👈جهت اطلاع از جزييات بيشتر و #ثبتنام دوره جديد و مشاهده #كليپها ،به لينك هاي زير مراجعه نماييد
در واتساپ:
https://chat.whatsapp.com/KmJSRCcMZvWDzIFaS7lv8T
در تلگرام و ایتا:
@tadabbor_quranpuyan
✳ https://b2n.ir/a02388
https://www.aparat.com/quranpuyan/videos
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
3⃣7⃣ تدبر در سوره #نمل
🔹تفسیر سوره نمل از عبدالعلی بازرگان
نمل : ۷۰
وَلَا تَحْزَنْ عَلَيْهِمْ وَلَا تَكُن فِي ضَيْقٍ مِّمَّا يَمْكُرُونَ
و [ای پيامبر، به خاطر تکذيب و انکار] بر آنان اندوه مخور و از نيرنگ هایشان دلتنگ مباش. ۸۸
۸۸- در قرآن جمعاً ۹ بار، با جملات: لا تحزن، لا يحزنک و انه لیحزنک، پيامبر اسلام را از تأثيرپذيري احساسی و عاطفی نسبت به عملکرد منکران و غصه و اندوه خوردن از سرنوشت تباهشان هشدار داده است تا خونسرد و به دور از عواطفی همچون مادر، که با محبت سرشار در امور کودک دخالت ميکند و تصميم فردی ميگيرد، کارشان را به اختيار و حق انتخاب خودشان و حکم خدا بسپارد. سورههاي: حجر ۸۸ (۱۵:۸۸) ، نحل ۱۲۷ (۱۶:۱۲۷) ، نمل ۷۰ (۲۷:۷۰) ، آلعمران ۱۷۶ (۳:۱۷۶) ، مائده ۴۱ (۵:۴۱) ، انعام ۳۳ (۶:۳۳) ، يونس ۶۵ (۱۰:۶۵) ، لقمان ۲۳ (۳۱:۲۳) ، و يس ۷۶ (۳۶:۷۶) .
نمل : ۷۶
إِنَّ هَذَا الْقُرْآنَ يَقُصُّ عَلَى بَنِي إِسْرَائِيلَ أَكْثَرَ الَّذِي هُمْ فِيهِ يَخْتَلِفُونَ
اين قرآن بيشتر مواردی را که بنياسرائيل [=يهوديان و مسيحيان] در آن اختلاف ميکنند، بر آنها بازگو ميکند. ۹۱
۹۱- معنای ريشهای قصه، نوعی پيگيری و تعقيب و یادآوری برای عدم فراموشی است.
نمل : ۷۹
فَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ إِنَّكَ عَلَى الْحَقِّ الْمُبِينِ
پس [در برابر نگرانيهای ناشی از توطئه آنها] به خدا توکل کن، که مسلماً تو بر حقی آشکار هستي. ۹۲
۹۲- امروز نيز اگر به راستی جوامع اسلامی مطابق قرآن عمل کنند، بايد در برابر توطئههای صهيونيسم و استکبار جهانی با خيال راحت به خدا توکل کنند، اما از ماست که بر ماست.
نمل : ۸۰
إِنَّكَ لَا تُسْمِعُ الْمَوْتَى وَلَا تُسْمِعُ الصُّمَّ الدُّعَاءَ إِذَا وَلَّوْا مُدْبِرِينَ
مسلماً تو نميتوانی [پيام قرآن را]، وقتی از آن روی ميگردانند و پشت ميکنند، به مردگان بشنوانی و به گوش کران برساني.
نمل : ۸۱
وَمَا أَنتَ بِهَادِي الْعُمْيِ عَن ضَلَالَتِهِمْ إِن تُسْمِعُ إِلَّا مَن يُؤْمِنُ بِآيَاتِنَا فَهُم مُّسْلِمُونَ
و [نيز] هدايتگر کوردلان از گمراهی نتوانی بود. تو [اين پيامها را] تنها به گوش کسانی ميرسانی که نشانههای ما را باور کرده و [در نتيجه ايمان] به آن تسليم شده باشند. ۹۳
____
۹۳- ايمان همچون علوم مدرسه و دانشگاه نيست که به زور هم شده با چند بار خواندن با اکراه، فرا گرفته شود، ايمان امری است قلبی که تا دل نخواهد جايگزين در آن نميشود، حتی اگر پيامبر هم با تمام وجود مجاهدت کند.
https://zaya.io/d06sz
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
⁉️منظور از #پسر_خدا نامیدن #عیسی در #مسیحیت چیست؟
🛑 قسمت اول:
✳"مفهوم #پدر برای خداوند و #فرزند_خدا برای مخلوقات در کتاب مقدس مسیحی بسیار مشاهده می شود.
این عبارت در #عهد_قدیم به خاطر رابطه خالق و مخلوقی بین خدا و بندگان به کار برده شده است.
در عهد جدید نیز مسیحیان به خاطر ایمان مسیحی، فرزندان خدا نامیده شده اند.
👈به طور کلی در عهد عتیق خدا بارها پدر خوانده شده: « من پدر اسرائیل هستم»
📚 (ارمیا ۳۱ :۹)،
« به فرعون بگو خداوند چنین میگوید: اسرائیل پسر من و نخستزادۀ من است»
📚(خروج ۴ :۲۲).
♦️البته در اینکه منظور از فرزندان خدا فقط بنی اسرائیل است یا همه ی انسان ها، بین دانشمندان یهودی اختلاف نظر است.
1⃣دانشمندان #یهودی دلیل این نسبت را رابطه خالق و مخلوقی دانسته اند:« در سراسر گفته های دانشمندان یهود، در تلمود، رابطه ای که بین آفریدگار و آفریدگان وجود دارد به شکل رابطه ی بین پدر وفرزند تصور شده است.»(۱)
👈پس مشخص می شود که عنوان پدر و پسر در عهد قدیم به صورت #مجازی اطلاق شده و منظور تولد جسمانی انسان ها یا شخص خاصی از خدا نیست.
2⃣اما نوعی از پدر و فرزند بودن هم در #عهد_قدیم ذکر شده که مخصوص یک قوم یا همه ی انسان ها نیست بلکه افراد خاصی مد نظر هستند.
حضرت داوود و سلیمان (ع) به صورت خاص، فرزند خدا خوانده شده اند:
«او مرا خواهد خواند که تو پدر من هستی، خدای من و صخره نجات من. من نیز او را نخستزاده خود خواهم ساخت، بلندتر از پادشاهان جهان.»
📚(مزامیر ۸۹ :۲۷-۲۸)
🌱در مورد حضرت سلیمان نیز می خوانیم: «و به من گفت: پسر تو سلیمان، او است که خانه مرا و صحن های مرا بنا خواهد نمود، زیرا که او را برگزیده ام تا پسر من باشد و من پدر او خواهم بود.»
📚( اول تواریخ ۲۸ :۶)
♦️چنانکه گفته شد در عهد قدیم، پسر بودن مجازاً به کار رفته و وجه این استعمال نیز رابطه خالق و مخلوق بودن است
✳در عهد جدید نیز مفهوم پدر بودن و فرزندی را شاهدیم: «پس شما به اینطور دعا کنید، ای پدر ما که در آسمانی، نام تو مقدّس باد.»
📚(متی ۹ :۶ )؛
«و هیچ کس را بر زمین، #پدر خود مخوانید زیرا پدر شما یکی است که در آسمان است.»
📚( متی ۲۳ :۹)
👈اما در عهد جدید رساله های پولس معنی فراتری از رابطه خالق و مخلوق بودن را در نظر دارد.
در رسالات پولس #پدر_بودن_خدا، مخصوص #مسیحیان است و غیر مسیحیان از این عنوان محروم هستند:
«زیرا همه کسانی که از روح خدا هدایت می شوند، ایشان پسران خدایند. از آنرو که روح بندگی را نیافته اید تا باز ترسان شوید بلکه روح پسر خواندگی را یافته اید، که به آن ابّا، یعنی ای پدر ندا میکنیم.»
📚( رومیان ۸ :۱۴_۱۵) ؛
🌱«اما چون که پسر هستید، خدا روح پسر خود را در دل های شما فرستاد که ندا می کند، یا ابّا، یعنی، ای پدر. لهذا دیگر غلام نیستی بلکه پسر و چون پسر هستی، وارث خدا نیز به وسیله مسیح.»
📚(غلاطیان۴ :۶-۷)
✳ در #عهد_جدید هم مانند عهدقدیم نوعی پدر بودن خاص را شاهدیم که تنها مصداقش #عیسی مسیح (علیه السلام) است: «باز رئیس کهنه از او سوال نموده، گفت: ❓آیا تو مسیح پسر خدای متبارک هستی؟ عیسی گفت: من هستم»
📚( مرقس ۱۴ :۶۱)
🌱و روحالقدس به هیأت جسمانی، مانند کبوتری بر او نازل شد و آوازی از آسمان در رسید که تو پسر حبیب من هستی که به تو خشنودم.»
📚(لوقا ۳ :۲۲)
🌱در جایی دیگر #عیسی خدا را پدر خود می داند:« کسی آن را از من نمیگیرد، بلکه من خود آن را می نهم. قدرت دارم که آن را بنهم و قدرت دارم آن را باز گیرم. این حکم را از پدر خود یافتم.»
📚( یوحنا ۱۰ :۱۸)
⁉نکته مهمی که اینجا مطرح است اینکه چرا به عیسی مسیح به صورت خاص، عنوان پسر خدا داده شده؟
ادامه دارد
برگرفته از سايت مفاز
#عيسي_در_قرآن
جهت مطالعه ساير نظرات به لينك زير مراجعه نماييد
http://www.quranpuyan.com/yaf_postst545_ysy-dr-qrn.aspx
@quranpuyan