#روانشناختی
#حدیث
💠سئِلَ الاْمامُ الْحُسَینُ علیه السلام عَنِ الاْدَبِ، فَقالَ:
🌼هُوَ اَنْ تَخْرُجَ مِنْ بَیتِک، فَلا تُلْقِی اَحَداً اِلاّ رَأَیتَ لَهُ الْفَضْلَ عَلَیک
💠از امام حسین علیه السلام معنای ادب را پرسیدند؟ امام علیه السلام فرمود:
🌸(ادب) آن است که از خانه که خارج می شوی به هرکسی برخورد می کنی او را برتر از خود بینی (یعنی همیشه دیگران را از خود بهتر بینی و احترام آنها را نگهداری)
📚موسوعة کلمات الامام الحسین علیه السلام، ص ۹۱۰
@rkhanjani
پرسش؛
نفرین کردن خانواده ظالم گناهه؟مثلا یکی یه بدی درحقش کرده باشه مظلوم،، پدرمادر وبچه ی ظالمونفرین بکنه..
پاسخ 🌺
لطفا به نکات ذیل توجه فرمایید:
1- به طور کلی نفرین نمودن نسبت به دوستان و اطرافیان کار پسندیده ای نیست. انبیا و اولیا الهی جز در موارد نادری که مجبور می شدند، قوم خویش را نفرین نمی نمودند. ایشان در اغلب موارد حتی نسبت به کسانی که به ایشان ستم روا می داشتند و از پذیرش هدایت روی بر می تافتند، دعا می نمودند و از خدای متعال برای آنها هدایت و مغفرت می خواستند.
2- نفرین در حقیقت نوعی انتقام گیری از کسی است که ستمی از او به ما رسیده است. در فرهنگ اسلام عفو و بخشش و رحمت بر خشم و غصب و انتقام خصوصا نسبت به مؤمنین و نزدیکان ترجیح داده شده است.در عفو لذتی است که در انتقام نیست، همان گونه که رحمت الهی برغضبش سبقت دارد (سبقت رحمته غضبه).
3- نفرین نوعی دعا است ولی دعا برای دور شدن کسی از خیر و رحمت و سعادت است و اگر شرایط دعا در آن جمع باشد و نفرین به جا و به مورد باشد این دعا نیز با خواست خداوند اجابت می گردد.
4-كسى كه ظلم مى كند چه بسا در همین دنیا كیفر آن را ببیند. اما اولاً؛ همه كسانى كه ظلم كرده اند كیفر آن را در این دنیا نمىبینند و به عللى از جمله به جهت كارهاى خوبشان، كیفر ظلم آنان به تأخیر مىافتد و احیاناً در عوالم پس از مرگ كیفر آن را خواهند دید. ثانیاً؛ دیدن كیفر و جزاى بعضى از گناهان در این دنیا، ممكن نیست. مثلاً كسانى كه افراد زیادى را در جنگها و یا بمبارانهاى اتمى و شیمیایى كشتهاند، چگونه مىتوان آنان را به كیفر واقعى اعمالشان رساند.
توضیح اینکه:خداوند نسبت به بندهاش مهربان است تا آخرین مرحله به انسان فرصت مىدهد هرگز مانند جباران فوراً اقدام به انتقام و مجازات نمىكند بلكه رحمت واسعه الهى همیشه ایجاب مىكند كه نهایت فرصت به انسان گناهكار داده شود : «و اگر مىخواست آنها را به اعمالشان مجازات كند هر چه زودتر عذاب را به آنها مى فرستاد » (سوره كهف آیه 58)
5-البته لعن یا نفرین بر برادران و خواهران مؤمن و به طور کلی زبان گشودن به نفرین و لعن، امری مذموم است و جز در موارد استثنا از این امر به شدت پرهیز داده شده است. حضرت امام باقر7 میفرماید:"کسی که چیزی را لعنت میکند اگر آن شی مستحق نباشد لعنت به خود گوینده بر میگردد. پس از لعن مؤمن بپرهیزید تا مبادا خود گرفتار شوید."(ر. ک:میزان الحکمة، محمدمحمدی ری شهری، ج 5، ص 616)
موفق باشید
#نفرین #اثر_نفرین #نفرین_دیگران
@rkhanjani
❤️✨❤️
امام حسن (علیه السلام) :
قلب زنگار می گیرد و با صلوات این زنگار کنار می رود و دل صیقلی می شود.
📚وسائل الشیعه، ج۴، ص۱۲۱۶
❤️✨❤️
@rkhanjani
پرسش:
من چند وقتي هست که هي توبه هام به نتيجه نميرسه چکار کنم؟
پاسخ:
خوشحاليم از اينكه مخاطبمان فردي علاقه مند به بيشتر دانستن و آگاهانه عمل كردن است؛
همه ما خواهان سلامت و سعادت و نيک بختي در دنيا و قرار گرفتن در قرب الهي و محشور شدن با اولياء خدا در آخرت هستيم. اما در بستر حرکت و تلاش در جهت رسيدن به اهداف متعالي فوق بعضاً در گرداب گناه و آلودگي گرفتار ميشويم. ميلغزيم، ميلنگيم، ميمانيم.
فرصت سوزي ميکنيم. هر بار تصميم بر عدم تکرار گناه و لغزش ميگيريم. توبه ميکنيم. اما بار ديگر گرفتار ميشويم. چه کنيم؟ چه تدابيري بينديشيم؟
براي مصون ماندن انسان از گناهان در متون ديني، راهکارهايي ارائه گرديده که به برخي از آنها اشاره مي نماييم :
1- ترک زمينه گناه؛
راحتترين راه گناه نکردن، در محيط و فضاي آلوده وارد نشدن در آب گناه مسموم کننده است. واقع شدن در فضاي آلوده به گناه، مثل واقع شدن در محيطي آغشته به بيماري واگير است. آثار مخرب آن اجتناب ناپذير است.
اين خود زيرمجموعهاي دارد که مهمترين آن عبارت از است:
کنترل چشم: دقيقاً بايد مواظب چشم خود بود که مبادا به نامحرم و کلاً هر آنچه که شهوتانگيز است، نگاه شود.
کنترل گوش؛ بايد از شنيدنيهايي که ممکن است به حرام منجر شوند و زمينهساز حرام هستند پرهيز شود. مانند موسيقي حرام، صداي شهوتانگيز نامحرم و ترک مصاحبت با دوستان ناباب.
2-اشتغال به برنامه شبانهروزي؛
حتماً بايد شبانهروز خود را با برنامهريزي صحيح و متناسب وضع روحي و جسمي خود پر کنيد و هيچ ساعت بيکاري نداشته باشيد تا نفس شما را مشغول کند.
3-انديشيدن درباره مرگ و عواقب گناه؛
اگر آدمي به هنگام گناه به اين موضوع توجه کند که ممکن است در همان حال، مرگ او فرار سد، آيا باز تمرّد و سرپيچي و عصيان خواهد کرد؟!
مشکل عمده مجرمان و خطاکاران اين است که نسبت به مرگ و عواقب اعمال ناشايست، معرفت و يقين شايسته اي کسب نکردهاند.
4-حب به خدا؛
آن که به جاي محبت الهي، علاقهها و تعلقهاي کم ارزش و ناپايدار در دلش رسوخ کرده، از هيچ خطايي در امان نيست. هر فريبايي، چشم و گوش و دلش را خواهد ربود و صبر و تحمل نخواهد کرد.
اما آن که دلش را مالامال از حب خداوند ساخته، اگر با گناهي روبرو شود، يوسف وار خفت زندان را از ارتکاب گناه، دوستتر خواهد داشت. (يوسف (12)، آيه 33) «يوسف گفت: پروردگارا: زندان نزد من محبوبتر است از آنچه اينها مرا به سوي آن ميخوانند...».
5- دوري از دوستان و آشنايان و معاشراني که اهل معصيت و گناه هستند.
در آموزههاي ديني انسان به آئين و مرام همنشين خود خوانده شده است. شخصيت و موقعيت هر کس را از طريق همنشينانش ميتوان محک زد. بنا به گفته اميرالمؤمنين علي (عليه السلام) «طبع آدمي خوبيها و بديها اخلاقي و رفتاري ديگران را از آن خود ميکند. پس با خوبان معاشرت کنيد تا از خوبان و پاکان به شمار آييد»
6- عوامل و عناصر تحريک کننده غرايز و شهوات همچون – فيلمها، عکسها، و کتابهاي مبتذل بنزيني بر روي آتش نفس امّاره خواهد بود. بنزين را از آتش دور کنيد.
7- شيريني و حلاوت، دوري از گناه را همواره در ذهن و زندگي تداعي و تکرار و تلخي و نتيجه ملال آور گناه را نيز يادآوري کنيم. از آينده به امروز نگاه کنيم. سريال زندگي خود را بنويسيم و فرآيند و پايان سريال را با خوبيها و زيباييهاي اخلاقي طراحي کنيم تا هر بيننده و خواننده سناريوي سريال زندگي ما، با ديده تحقير آميز به ما ننگرد.
نکته پاياني:
هر گناهي راهکار خاص خود را دارد لذا لازم است که با رعايت تمام نکات ريز و دقيق و کلي ترک گناه، ابتدا با به شکل کلي زمينه هاي ترک گناهان و معاصي را از بين ببريد و در مرحله بعد هر گناه را به طور مجزا و جدا شناخته و با شناخت راه مبارزه و ترک آن گناه، براي رهايي و دوري از معصيت برنامه ريزي کرده و تلاش کنيد .
@rkhanjani
#خانواده
#صبر
#راهکار
💠 راهکارهای افزایش حِلم در خانواده
🔵 تغافل فعالانه...
📌 به برخى #رفتارها و حالاتى که از افراد سر مىزند و شما را به #بیصبری دعوت مىکند، #توجه_نکنید.
🔅مثلاً اگر کسى با حرف #ناروا شما را بر مىافروزد، از شنیدن و گوش سپردن به سخنان وى اجتناب کنید و حتى گوش ندهید یا #محیط را ترک کنید. دیگر به گفته هاى او دقت و توجه نکرده و آنها را در ذهن خود مرور نکنید.
📌نسبت به دیگر اعمال فیزیکى و رفتارهاى #پرخاشگرانه و تحریک کننده نیز همین طور واکنش نشان دهید و راه #بىتوجهى و #تغافل_فعالانه را پیش بگیرید.
⭕️نکته مهم:
برای پخته شدن کافیست، هنگام "عصبانیت" از کوره در نروید.
@rkhanjani