❤️✨❤️
امام حسن (علیه السلام) :
قلب زنگار می گیرد و با صلوات این زنگار کنار می رود و دل صیقلی می شود.
📚وسائل الشیعه، ج۴، ص۱۲۱۶
❤️✨❤️
@rkhanjani
پرسش:
من چند وقتي هست که هي توبه هام به نتيجه نميرسه چکار کنم؟
پاسخ:
خوشحاليم از اينكه مخاطبمان فردي علاقه مند به بيشتر دانستن و آگاهانه عمل كردن است؛
همه ما خواهان سلامت و سعادت و نيک بختي در دنيا و قرار گرفتن در قرب الهي و محشور شدن با اولياء خدا در آخرت هستيم. اما در بستر حرکت و تلاش در جهت رسيدن به اهداف متعالي فوق بعضاً در گرداب گناه و آلودگي گرفتار ميشويم. ميلغزيم، ميلنگيم، ميمانيم.
فرصت سوزي ميکنيم. هر بار تصميم بر عدم تکرار گناه و لغزش ميگيريم. توبه ميکنيم. اما بار ديگر گرفتار ميشويم. چه کنيم؟ چه تدابيري بينديشيم؟
براي مصون ماندن انسان از گناهان در متون ديني، راهکارهايي ارائه گرديده که به برخي از آنها اشاره مي نماييم :
1- ترک زمينه گناه؛
راحتترين راه گناه نکردن، در محيط و فضاي آلوده وارد نشدن در آب گناه مسموم کننده است. واقع شدن در فضاي آلوده به گناه، مثل واقع شدن در محيطي آغشته به بيماري واگير است. آثار مخرب آن اجتناب ناپذير است.
اين خود زيرمجموعهاي دارد که مهمترين آن عبارت از است:
کنترل چشم: دقيقاً بايد مواظب چشم خود بود که مبادا به نامحرم و کلاً هر آنچه که شهوتانگيز است، نگاه شود.
کنترل گوش؛ بايد از شنيدنيهايي که ممکن است به حرام منجر شوند و زمينهساز حرام هستند پرهيز شود. مانند موسيقي حرام، صداي شهوتانگيز نامحرم و ترک مصاحبت با دوستان ناباب.
2-اشتغال به برنامه شبانهروزي؛
حتماً بايد شبانهروز خود را با برنامهريزي صحيح و متناسب وضع روحي و جسمي خود پر کنيد و هيچ ساعت بيکاري نداشته باشيد تا نفس شما را مشغول کند.
3-انديشيدن درباره مرگ و عواقب گناه؛
اگر آدمي به هنگام گناه به اين موضوع توجه کند که ممکن است در همان حال، مرگ او فرار سد، آيا باز تمرّد و سرپيچي و عصيان خواهد کرد؟!
مشکل عمده مجرمان و خطاکاران اين است که نسبت به مرگ و عواقب اعمال ناشايست، معرفت و يقين شايسته اي کسب نکردهاند.
4-حب به خدا؛
آن که به جاي محبت الهي، علاقهها و تعلقهاي کم ارزش و ناپايدار در دلش رسوخ کرده، از هيچ خطايي در امان نيست. هر فريبايي، چشم و گوش و دلش را خواهد ربود و صبر و تحمل نخواهد کرد.
اما آن که دلش را مالامال از حب خداوند ساخته، اگر با گناهي روبرو شود، يوسف وار خفت زندان را از ارتکاب گناه، دوستتر خواهد داشت. (يوسف (12)، آيه 33) «يوسف گفت: پروردگارا: زندان نزد من محبوبتر است از آنچه اينها مرا به سوي آن ميخوانند...».
5- دوري از دوستان و آشنايان و معاشراني که اهل معصيت و گناه هستند.
در آموزههاي ديني انسان به آئين و مرام همنشين خود خوانده شده است. شخصيت و موقعيت هر کس را از طريق همنشينانش ميتوان محک زد. بنا به گفته اميرالمؤمنين علي (عليه السلام) «طبع آدمي خوبيها و بديها اخلاقي و رفتاري ديگران را از آن خود ميکند. پس با خوبان معاشرت کنيد تا از خوبان و پاکان به شمار آييد»
6- عوامل و عناصر تحريک کننده غرايز و شهوات همچون – فيلمها، عکسها، و کتابهاي مبتذل بنزيني بر روي آتش نفس امّاره خواهد بود. بنزين را از آتش دور کنيد.
7- شيريني و حلاوت، دوري از گناه را همواره در ذهن و زندگي تداعي و تکرار و تلخي و نتيجه ملال آور گناه را نيز يادآوري کنيم. از آينده به امروز نگاه کنيم. سريال زندگي خود را بنويسيم و فرآيند و پايان سريال را با خوبيها و زيباييهاي اخلاقي طراحي کنيم تا هر بيننده و خواننده سناريوي سريال زندگي ما، با ديده تحقير آميز به ما ننگرد.
نکته پاياني:
هر گناهي راهکار خاص خود را دارد لذا لازم است که با رعايت تمام نکات ريز و دقيق و کلي ترک گناه، ابتدا با به شکل کلي زمينه هاي ترک گناهان و معاصي را از بين ببريد و در مرحله بعد هر گناه را به طور مجزا و جدا شناخته و با شناخت راه مبارزه و ترک آن گناه، براي رهايي و دوري از معصيت برنامه ريزي کرده و تلاش کنيد .
@rkhanjani
#خانواده
#صبر
#راهکار
💠 راهکارهای افزایش حِلم در خانواده
🔵 تغافل فعالانه...
📌 به برخى #رفتارها و حالاتى که از افراد سر مىزند و شما را به #بیصبری دعوت مىکند، #توجه_نکنید.
🔅مثلاً اگر کسى با حرف #ناروا شما را بر مىافروزد، از شنیدن و گوش سپردن به سخنان وى اجتناب کنید و حتى گوش ندهید یا #محیط را ترک کنید. دیگر به گفته هاى او دقت و توجه نکرده و آنها را در ذهن خود مرور نکنید.
📌نسبت به دیگر اعمال فیزیکى و رفتارهاى #پرخاشگرانه و تحریک کننده نیز همین طور واکنش نشان دهید و راه #بىتوجهى و #تغافل_فعالانه را پیش بگیرید.
⭕️نکته مهم:
برای پخته شدن کافیست، هنگام "عصبانیت" از کوره در نروید.
@rkhanjani
✅پرسش:
رابطه مابا مادرشوهرکمرنگ شده وهرحرفي ميزنه.شوهرساده اي دارم اماتوزندگيم از رفتار ايناشوهرم سواستفاده نمیکنم .باشوهرم ازخانوادش حرف بزنم دهن بينه بهشون ميره ميگه.همش اعصابم خورده.تاچند روزاخلاقش خوب ميشه يه اتفاقي ميفته
و شوهرم اخلاقش طوري هستش که ديگران بهش حرف بزنن حرفاي مادر ايناشو بهم منتقل ميکنه که ميفهمم اونا گفتن...واخلاقش بامن عوض ميشه بدجور...تعادل رفتاري نداره.توروخداکمکم کنيد.زندگيم حفظ بشه.فقط شوهرم واسم مهمه وبس.
شوهرم رابطه خوبي باخانواده من نداره چيکاربايدکرد
ازمن ناراحته به من نميگه يا رابطه نداره يا جوابمو نميده.
اماعلت ناراحتيش ميفهمم کسي بهش حرف زده
🌺پاسخ:
نگراني شما را از روابط بین شما و خانواده همسرتان می فهمیم و امیدواریم با تدابیری که می اندیشید همسرتان را توجیه نموده تا به راحتی تحت تأثیر ایشان قرار نگیرد.
در ابتدا توجه داشته باشید که خوشبختي مانند رياضي و فيزيك فرمول و قوانين خودش را دارد كه فقط با رعايت آن از زندگي رضايت خواهيم داشت. فرد خوشبخت كسي نيست كه در زندگي مشكل نداشته باشد. فقط مرده ها هستند كه مشكلات زندگي دنيا را ندارند. در درياي زندگي فقير و غني متناسب با شرايط خود مشكلاتي دارند. برخي امروز گرفتار امواج مشكلات هستند و گروهي فردا. خوشبخت كسي است كه مانند ملوان ماهر عمل مي كند براي رسيدن به هدف از درياي مشكلات فرار نمي كند. بلکه مشكل را در آغوش مي گيرد و براي حل يا كاهش آسيب ها از مطالعه، مشورت (با افراد با تجربه) و مشاوره(با متخصص) كمك مي گيرد.
به هر حال همسرتان فردی ساده است و ممکن است طبق عادت هر حرفی را به خانواده اش منتقل نماید و این امر تبعات بعدی برای زندگی تان داشته باشد. از نظر ما در اولین گام باید با همسرتان صمیمانه چند بار صحبت کنید و این موضوعات را تحلیل کنید و به او تفهیم نمایید که نباید مسائل زندگی تان منتقل شود. بعید می دانیم اگر با زبان خوب بیان کنید همسرتان نپذیرد. پس گام اول این است که همسرتان را تحت کنترل در آورید و گام بعدی این است که از مداخله خانواده همسرتان در زندگی مشترکتان جلوگیری نمایید.
اما برای پیشگیری از مداخله چه بايد كرد؟
- اجازه ندهيد اوضاع با بگو مگو و كشمكش و دخالت خانواده ها بدتر شود. از مشاور خانواده يا فرد باتجربه امين و مورد قبول هر دوي خود كمك بگيريد تا مشكل را ريشه اي حل كنيد.
- زندگي شما و مادر شوهرتان مرزهاي مختلفي دارد. در كل ذهن شما نبايد پيوسته با خيالپردازي درگير اين اختلافات باشد. چون حال شما را بدتر و بدتر مي كند و اين آشفتگي دروني از 5درصد به 50 درحد تشديد مي شود و در چهره و رفتار و چشمان و گفتارتان جلوه پيدا مي كند. براي حل اختلافات وقت خاصي را براي فكر كردن به آن مشكل اختصاص دهيد.
- معمولا مادر شوهر قصد اذيت عمدي ندارد. چون وقتي مادر شوهران نيز از ما مشاوره مي گيرند گريه مي كنند و مي نالد كه چرا رعايت حال ما را نمي كنند.
- براي كمك گرفتن از شوهرتان براي حل مشكل نبايد سريع مادرشان را زير سؤال ببريد و نقد كنيد.
- زوج هاي خوشبخت 7 برابر نسبت زوج هاي ديگر احساس مي كنند مي توانند با حل تعارض مشكلات را حل كنند. زوج هاي خوشبخت مي دانند كه هر قدر صميميت بيشتر باشد نقاط اختلاف نظرشان بيشتر است ولي باور دارند كه با مشاوره و گفتگو اغلب اختلافات را حل مي كنند. هنر حل تعارض قابل آموزش است.
- از معاشرت هاي زيادي و بدون مرز و وقت مشخص خودداري كنيد.
- وقتي دلخوري پيش مي آيد باتندخويي جواب ندهيد چون رابطه شما يك روز و دو روز نيست و همچنین درخودتان هم نريزيد كه مانند آتشفشان خفته اي كه بيدار مي شود آشفته شود و خشمگين و پرخاش كنيد. بهترين تدبير قاطعيت است يعني با رابطه اي صريح و صميمي و شفاف احساس با جرأت و با حفظ ادب حرف خود را بيان كنيد. به ياد داشته باشيد كه احترام متقابل جزء لازم اين ارتباط موفق است.
معرفي كتاب براي مطالعه بيشتر:
- ارتباط با خانواده همسر،هاشم دهقان پور فراشاه و همكاران، نشر: بوي شهر بهشت (سايت فراكتاب http://www.faraketab.ir )
- ارتباط با خانواده همسر، محسن ايماني، نشر: حديث راه عشق
🌺
☘🌺@rkhanjani
🌺☘🌺