دخترم 32ساله خيلي خواستگار داره بعد از يک سري رفت وامد خيلي خوبند ولي بر اساس يک سري مسايل خيلي کوچک بهم ميخوره البته تو فاميل خيلي پشتش حرف ميزنند و به خوب بودنش حسادت دارند چون هميشه جز تعريف از ما نشنيدند فوق ليسانس وصورت وسيرت زيبا دارد چکار کنیم؟
✅ابتدا بدانيد كه فقط شما نيستيد كه با چنين مسأله اي در ازدواج دختراتان مواجهيد. بسياري از هم سن و سالان ایشان نيز وجود داشته اند كه با شرايط مشابه مواجه بوده اند ولي توانستند با درايت، چنين مسأله اي را به درستي حل نمايند. افراد بسياري را مي شناسيم كه توانسته اند با هدايت درست شرايط مشابه دختر شما، از موقعيتشان بهترين استفاده را كرده و بالاخره با يك ازدواج درست مسير زندگي جديدي را براي خود ترسيم نمايند. لذا نبايد بخاطر اينكه خواستگاري هايش به نتيجه نمي رسند احساس افسردگي و نگراني نماييد و آنرا براي خود و اطرافيانتان موضوعي آزاردهنده جلوه دهيد.
در پاسخ تذكر دو نكته لازم است: اول اينكه آمد و رفت خواستگارهاي متعدد بايد دختر شما را به تفكري دقيقتر و موشكافي موضوع وادارد. از ایشان مي خواهیم براي دقايقي صادقانه با خود بينديشد. تمام ابعاد رفتار، كردار و منش خود و خانواده اش را در جلسات خواستگاري در نظر بگيرد. دقيق باشد... اگر در ميان تفكرات خود به مورد يا مواردي رسيديد كه حدس ميزنيد عامل پاپس كشيدن خانواده پسراني است كه به خواستگاري اش آمده اند ، سعي در اصلاح آنها داشته باشد تا انشاءالله در موارد بعدي جلسات خواستگاري رفع شده باشند.
و دوم اينكه شايدبه هم خوردن خواستگاری ها به دليل شفاف نبودن و كلي بودن معيارهاي دخترتان در ازدواج باشد که درباره این موضوع نیز باید تفکر بیشتری داشته باشد.
بد نیست که ایشان را نزد مشاور بفرستید تا معیارهایش را بررسی نماید.
🌺
☘🌺@rkhanjani
🌺
پسري دارم 8 ساله که متاسفانه خيلي دروغ ميگه در حاليکه که خودم سعي ميکنم اکثرا رعايت کنم
نميدونم چه کارکنم
✅کشف انگیزه ها و زمینه های دروغگویی گام نخست برای درمان است. این انگیزه ها عبارتند از:
1- انگیزه ی ابراز وجود. به علت عدم آگاهی از روش های طبیعی اظهار وجود، فرد به گفتارهای گمراه کننده و اعجاب انگیزی روی می آورد ا از این رهگذر ضمن متوجه ساختن دیگران نسبت به خود، توجه از دست رفته را جبران کند.
2- انگیزه خیالپردازی. شناسایی مرز خیال از واقعیت توسط کودکان میسر نیست. به دلیل نامساعد بودن اوضاع خانواده و یا تمایل شدید به دروغگویی و در نتیجه توهم و عدم تشخیص واقعیات از تخیلات فرد به برچسب زدن و دروغ گفتن متوسل می شود.
3- انگیزه ی تشویق و اضطراب. چنانچه اولیای خانواده و مدرسه توانایی های افراد را مورد نظر و توجه قرار ندهند و از آنها انتظارات بالاتر و بیشتری داشته باشند؛ ضمن برهم زدن تعادل شخص در مقابل فشارهای سنگین او را مجبور می کند تا در توجیه شکست ها به دروغ متوسل شود.
4- انگیزه ی تقلید و تأسی. نیروی بالای یادگیری توسط کودکان باعث می شود، فرد بدون توجه به درستی یا نادرستی به محض مشاهده ی عمل بدان کار گرایش پیدا کند.
5- انگیزه ی تعارض. تصمیم گیری در موقعیت های تعارض زا برای کودکان، نوجوانان و جوانان به علت کمبود تجربه مشکل است، زیرا آنها می خواهند در نزد پدر و مادر هر دو محبوب باشند در حالیکه اگر والدین خود با هم تعارض داشته باشند و مخالف هم عمل کنند. چنانچه فرزندان بخواههند نظر هر دو را به خود جلب کنند، دچار تعارض می شوند. چنین موقعیت های تعارض زا دردناکترین شرایط را برای کودکان، نوجوانان و سایرین به وجود می آورندف زیرا آنها را به اتخاذ روشی فریبکارانه وادار می کنند
برای کاستن از میزان دروغگویی کودکان، نوجوانان، جوانان اقداماتی در خانواده و در مدرسه باید انجام شود. این اقدامات عبارتند از:
1- گرایش اولیا به راستگویی. والدین و مربیان در خانه و مدرسه به طور جدی باید از دادن قول های دروغ به افراد پرهیز نمایند و آنچه را که در حد توانشان است قولش را بدهند دادن وعده های بیجا و دروغ مقدمه ای برای دروغگویی در افراد به وجود می آورد.
2- بردباری در برابر ناتوانایی ها و خطاها. متوقع بودن بیش از حد والدین از کودکان آنها را وادار می سازد دروغ و خلافکاری کنند. همراه بودن با آنها و بردباری نشان دادن در راه کسب مهارت های لازم به مرور زمان و جبران اشتباهات، یک اقدام اساسی در جلوگیری از رشد روحیه دروغگویی است.
3- عدم اتهام دروغگو. چنانچه متوجه شویم دروغگویی افراد از روی قصد و اراده ی خاصی نیست نباید وی را متهم به دروغگویی کرد و این خصلت زشت را در وی به ثبوت رساند. بلکه باید غیرمستقیم از خطرات دروغگویی و خوبی های راستگویی صحبت به میان آورد. در این راستا از ضرب المثل ها و یا الگوهای افراد متشخص می توان استفاده کرد.
4- آموزش های والدین. اگر نوجوانان و جوانان به سمت پیداکردن یک الگو و معیار مشخص رفتاری هدایت شوند؛ این الگوها تأثیرگذار بر رفتار آنها می شوند و رفتارهای نادرست اخلاقی از جمله دروغگویی به عنوان اعمالی غیرمجاز، زشت و ناپسند در ذهن آنها تثبیت و ارزشیابی می شود.
5- نقش بازی نکردن والدین. جهت مچ گیری از کودکان و نوجوانان در مواقعی که اقدام به دروغگویی می کنند غیر از تجسس راه های مناسبتری نیز وجود دارد که بهتر است به آنها توسل جست.
6- زمینه ی ایجاد دروغ فراهم نشود. با آنها صمیمانه و صادقانه رفتار کنید.
🌺
☘🌺@rkhanjani
🌺
به كسانى كه دوستشان داريد
بالى براى پرواز،
ريشه اى براى برگشتن،
و دليلى براى ماندن بدهيد...
.
@rkhanjani
آنقدر قوی باشید که هیچ چیز
"ذهنتان" را به هم نریزد ...
در هر گفتگویی با دیگران کلامی از
سلامتی، شادی، محبت
و برکت بر زبان بیاورید ...
به تمام موجودات زنده
با لبخند نگاه کنید ...
برای ناراحتی، "صبور "
برای ترس، " قوی "
و در برابر، خشم " متین " باشید ..
بهترین باشید ...
و با رفتار و عملتان
به دنیا بگویید که بهترین هستید ...🌼
@rkhanjani
❤️🍃❤️
#هردو_بدانیم
👈 هنگامي كه رابطه تبديل به زندگی مشترک مي شود، بعضي چیزها باید تغییر کند.
✍ باید یاد بگیریم که گاهی پای بگذاریم روی تمایلاتمان، آدم است دیگر ، یک روز حالش خوش نیست ، یک روز هورمونهایش تنظیم نیست ،
✍یاد بگیریم زندگی مشترک میدان جنگ نیست، ميدان همـــــ❤️ـــدلي و درك متقابل است،
👈❌ وقتي قدرت كنار آمدن با ناملايمات و تنش هاي ديگري را نداري، ‼️بهتر است زندگي تشكيل ندهی
👈اگر احساس مي كني به پختگي درك ديگري و گذشت نرسيده اي چه نیازي به درگیر شدن در مسولیتهای زندگی مشترک داري ؟!
👌🏻 زندگی مشترک يادگيـــ✍ــــري مي خواهد.
@rkhanjani 💕💕
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸استاد عالی
🔹چرا بچههامون از دین فراری میشن
@rkhanjani
#بیان_احساس
💠در ادامه تکنیک های بیان احساس امروز به یک تکنیک دیگر اشاره می کنیم.
🔸از عبارت «من» استفاده کنید. با استفاده از عبارت «من» به جای عبارت «تو»، مسئولیت احساسات خود را به عهده بگیرید. به این عبارات دقت کنید و ببینیند چقدر سرزنشآمیز به نظر می رسد:
«تو مرا دیوانه می کنی»
«تو هرگز اجازه نمی دهی من یک کلمه حرف بزنم»
🔹ولی وقتی همین عبارت ها با کلمه «من» مطرح می شود، کمتر عصبانیت فرد مقابل را تحریک می کند و باعث می شود احساسات شما بیشتر شنیده شود:
«من احساس گیجی می کنم»
«من می خواهم الان حرف بزنم»
⛔️قبلا هم گفتیم در بیان احساس جداً از سرزنش کردن فرد مقابل بپرهیزید. در سرزنش کردن حتی اگر جمله را با «من» هم بیان نمایید، باز هم شنونده درگیر دفاع از خودش می شود و به احساس شما توجه نمی کند.
«من احساس می کنم تو آدم بی انصافی هستی» با «تو آدم بی انصافی هستی» در بیان احساس، فرق چندانی ندارد و شما را به هدفتان نمی رساند.
#ابراز_احساسات #بیان_خواستههای_خود
#احساس
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
🌺@rkhanjani 🌸
💠تکنیک بعدی در بیان احساسات این است که در بیان احساس خود صادق باشید.
🔸گاهی اوقات به دلایل مختلف مثل خجالت کشیدن، ترس از بحث و درگیری و.... وسوسه میشوید که احساس خود را به صورت واقعی بیان نکنید.
🔹مثلا زمانی که با خانواده همسرتان شام خورده اید می گویید: «امشب خوب و بسیار لذّتبخش بود» در حالی که واقعاً تمام شب را خسته و ناراحت به نظر میرسیدید.
✅سعی کنید در مقابل این وسوسه ها برای دستکاری، تحریف یا کتمان واقعیت، مقاومت کنید.
🔸وقتی به همسرتان در مقابل احساسات واقعی خود دروغ میگویید، در واقع به خودتان نیز دروغ می گویید.
این کار باعث می شود بعد از مدتی، شناخت شما نسبت به خودتان کم شود و دیگر زمانی که اضطراب، افسردگی یا خشم دارید، علت احساستان را ندانید.
🔹فراموش نکنید صداقت مساوی با خشمگین بودن، عصبانی بودن و ... نیست. شما می توانید در حالی که آرامش دارید احساس خود را با صداقت بیان کنید.
#ابراز_احساسات
#بیان_خواستههای_خود
#احساس
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
🌺@rkhanjani 🌸
#حدیث_زندگی
🌟پیامبر اکرم (ص):
😊 #ﻟﺒﺨﻨﺪ_ﻫﺎی_ﺯﻥ_ﻭ_ﺷﻮﻫﺮ
ﺑﻪ ﻫﻢ، ﺑﻪ ﻫﻨﮕﺎﻡ ﺑﺮﺧﻮﺭﺩ ﺑﺎ
یکدیگر ﻭ ﯾﺎ ﻫﻨﮕﺎﻡ ﺧﺪﺍﺣﺎفظی
ﺻﺪﻗﻪ ﺍست
و ﺑﻪ ﺍﻧﺪﺍﺯﻩ ﺍﻧﻔﺎﻕ فی ﺳﺒﯿﻞ ﺍﻟﻠﻪ
ﺍﺭﺯﺵ ﺩﺍﺭﺩ.
ڪﺎفے ﺝ۵ ﺹ۵۶۹
❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣
@rkhanjani
🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱
یه مطلب قابل توجه ❌
🌼اگر خانم خونه همیشه #شاد وخندان باشه؛ زمانی که به دلیلی ناراحت وغمگین بشه همسرش سریع متوجه تغییر حالت خانم شده و در صدد #دلجویی از خانم بر می آید.
👌 اما اگر خانم دائم #غمگین وکسل باشه، زمانی هم که موضوعی اورا ناراحت کند همسرش متوجه نخواهد شد چون تغییری در رفتار خانم نمی بیند و ظاهر #کسل واخم آلود همسرش برایش طبیعی جلوه خواهد کرد.
❣✨❣✨❣
@rkhanjani
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
🌷🌷🌷روز آخر ذی الحجه🌷🌷🌷
اين روز، روز آخر سال اسلامى قمرى است. لذا مرحوم «سيّدبن طاووس» نقل كرده است كه در اين روز، دو ركعت نماز مى خوانى و در هر ركعت، يك مرتبه سوره «حمد» و ده مرتبه سوره «قل هو اللّه» و ده مرتبه «آية الكرسى» را مى خوانى و پس از نماز مى گويى:
اَللّهُمَّ ما عَمِلْتُ فى هذِهِ السَّنَةِ مِنْ عَمَل نَهَيْتَنى عَنْهُ وَلَمْ تَرْضَهُ،
خدايا آنچه انجام دادم در اين سال از اعمالى كه مرا از آن نهى فرمودى و راضى بدان نبودى
وَنَسيتُهُ وَلَمْ تَنْسَهُ، وَدَعَوْتَنى اِلَى التَّوْبَةِ بَعْدَ اجْتِرائى عَلَيْكَ، اَللّهُمَّ فَاِنّى
و من آن را فراموش كردم ولى تو فراموشش نكردى و مرا به بازگشت بسويت خواندى پس از دليرى كردنم بر تو خدايا من از آن
اَسْتَغْفِرُكَ مِنْهُ فَاغْفِرْ لى، وَما عَمِلْتُ مِنْ عَمَل يُقَرِّبُنى اِلَيْكَ فَاقْبَلْهُ مِنّى،
اعمال آمرزش مى طلبم پس بيامرز آنها را و هر عملى كه انجام دادم از اعمالى كه مرا به تو نزديك گرداند پس آن را از من قبول كن
وَلا تَقْطَعْ رَجآئى مِنْكَ ياكَريمُ.
و قطع مكن اميدم را از خودت اى بزرگوار.
وقتى چنين كردى شيطان مى گويد: واى بر من! هرچه در مدّت اين سال زحمت كشيدم (و او را وسوسه كردم) با اين عمل، همه را از بين برد و سالش را به خير پايان داد!
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
@rkhanjani
🏴 #اهمیت_دهه_اول_ماه_محرم
⚫️ در ايّام و ليالى (دهه اول ماه محرم) بهترين چيز، همان توجّه و توسّل به سيدالشهداء ـ عليه السّلام ـ است.
⚫️ مرحوم استاد قاضى (ره) مى فرمودند:
👈 حضور در مجالس سيد الشهداء ـ عليه السّلام ـ و توسّل به سيدالشّهداء ـ عليه السّلام ـ در اين ايّام، اهم از همه امور، حتّى مستحبات است كه اگر موجب ترك نماز شب هم بشود، باز عزادارى اهم است.
◾️از فرمایشات #علامه_طباطبایی ؛ به روایت #آیت_الله_سعادت_پرور (ره)
@rkhanjani
یا ابا عبدالله ❤️
ای دل بیا به رسم قدیمی سلام
صبح ست مثل باد و نسیمی سلام ڪن
برخیز نوڪرانہ و با عشق ، خدمت
ارباب مهربان وصمیمے سلام ڪن
صل الله علیک یا ابا عبدالله الحسین
@rkhanjani