📈عناصر اقتصادی #بهائیت در رژیم پهلوی(3)
✍️«حبیبا... ثابت پاسال» در یک خانواده بهائی یهودیتبار، در تهران به دنیا آمد. اجداد او از یهودیان کاشان بودند. آنچه موجب ترقی و پیشرفت ثابتپاسال شد، همکاری و همدستی بسیاری از بهائیان آن دوره و نیز برخی از رجال متمول مشهور دوره قاجار با او بود. دوره جدید فعالیتهای اقتصادی ثابت پاسال پس از کودتای 28 مرداد 1332ه. ش آغاز شد... کمک ثابت به محمدرضا پهلوی در جریان کودتا باعث شد در سالهای پس از کودتا، حمایت دربار را به سمت خود جلب کند. در این زمان، وی علاوه بر اینکه نماینده و مباشرت تام الاختیار بهائیان ایران در مورد اقتصادی و بهره برداری از سرمایه شرکت امنا را برعهده داشت، از سوی آمریکاییان نیز مأموریت داشت تا برای تولیدات آنان در ایران، بازار مصرف ایجاد کند و راهی را برای تسلط کامل اقتصادی بر ایران هموار سازد. او طی این مدت توانسته بود کارخانجات متعدد کوچکی چون کارخانه تولید و تصفیه روغن موتور، کارخانه شبکه و قوطی فلزی، کارخانه جنرال تایر، ایجاد شرکت فیروز و نمایندگی هواپیمایی «پیچر گرافت» را در جهت فروش کالاهای آمریکایی تأسیس نماید». (1)
📝1. ثابت پاسال، حبیب، سرگذشت حبیب ثابت ، صص 207-189.
@feraghvaadyan
🌀سودای مسیحیسازی جریان تبشیری؛
✝️جنگ ایران و آمریکا و سودای کادرسازی مسیحیت صهیونیستی
⚠️افزایش تنش میان ایران و امریکا و وقایع ماههای اخیر، برخی اهداف تشکیلاتی جریان مسیحیتصهیونیستی و ماهیت سیاسی این فرقه را بیش از پیش بر همگان آشکار ساخت. نقطه اوج این افشاگری را باید در مصاحبه یکی از عناصر وابسته به کلیسای جماعت ربانی مشاهده کرد.
🌐روشنگر به نقل از ایکنا/ وقایع ماههای اخیر و توسعه و تعمیق تنش میان ایران و امریکا، برخی اهداف تشکیلاتی جریان #مسیحیت_صهیونیستی و ماهیت سیاسی این #فرقه را بیش از پیش بر همگان آشکار ساخت. «لازاروس یقنظر»، از اعضای #کلیسای_جماعت_ربانی و مؤسس سازمان تبشیری «۲۲۲»، در مصاحبهای با سایت «مسیحیت امروز»، ادعاهایی مطرح و به نکاتی اشاره داشت که روشنگر اهداف تشکیلاتی جریان مسیحیتصهیونیستی است.
🎙وی در این گفتوگو جنگ میان #ایران و غرب را بهترین فرصت برای #تبشیر مطرح میکند و ابراز میدارد: «در صورت وقوع جنگ... دهها هزار ایرانی عادی نیز از کشور فرار خواهندکرد و به کشورهای ارمنستان، ترکیه و جمهوریآذربایجان میرسند. به این ترتیب، برترین فرصت تبشیری برای ما ایجاد خواهدشد.»
👤یقنظر ضمن استقبال از رویایی مستقیم ایران و امریکا، اینچنین از اهداف #کادرسازی تشکیلاتی پرده برمیدارد و میگوید: «جنگ احتمالی ایران و #امریکا، فرصتی برای تبشیر #مسیحیت بین ایرانیان است...وقتی جنگ فرا رسید، سونامی فاجعه و تؤامان فرصتی بیبدیل[برای اقدامات تبشیری] ایجاد خواهدشد و #کلیسا برای استفاده کردن از این فرصت برای تبشیر، آماده نیست. به همینخاطر، ما به شدت به دنبال گسترش تعداد نفرات و آموزش رهبران #مسیحی برای ایران هستیم.»
✡️✝️این عنصر تبشیری با ادعای باز شدن درهای ایران به روی مسیحیت، اذعان میکند: «ما به دقت عناصر اصلی در داخل ایران را زیر نظر داریم و هر کس آن را تماشامیکند، میبیند که ایران خواهدمرد[فروخواهدپاشید] . همه با تعجب نگاه میکنند که راننده چه زمانی خود را از اتوبوس بیرون پرت میکند؟ من این وضعیت را با دقت پیگیری میکنم و میبینم در حال حاضر برخی آیتا...، اتوبوس[نظام] را رها میکنند ...کشور ایران.... در حال فروپاشی است.»
📌یقنظر همچنین با ابراز موافقت در مورد حضور و دخالت مسیحیان در عرصه سیاست، بیان میدارد: «مردم از ما میپرسند: «آیا صحیح است که #مسیحیان در سیاست حضور یابند؟»، پاسخ این است: «آگر آنها میتوانند با دخالت در امور سیاسی موجب اجرای فرامی الهی[مسیحی] در حاکمیت شوند، باید در سیاست دخالت کنند.»
↩️شایان ذکر است، #سازمان۲۲۲، مؤسسهای تبشیری است که در سال ۱۹۹۱ با هدف مسیحیسازی ایران و تبلیغ و تبشیر مسیحیت میان فارسیزبانان سراسر جهان،توسط #لازاروس_یقنظر تأسیس شد که تا به امروز، ریاست آن را برعهده دارد.
📡تعلیم و تربیت رهبران مسیحی فارسیزبان، تأسیس و مدیریت کلیساهای زیرزمینی، تولید و پخش برنامههای تبشیری ماهوارهای، انتشار و توزیع منابع تبشیری و گردآوری کمکهای مادی، از جمله اقدامات ۲۲۲ در روند مسیحیسازی احست.
https://iqna.ir/00GJ9i
@feraghvaadyan
📌علت گرایش مردم به سمت فرقهها و بهاصطلاح معنویتهای نوپدید
🔰«امروز زیر سایه «جهانی شدن» و انتقال گسترده اطلاعات، بسیاری از نکات فلسفه و #ادیان شرق به صحنه جامعه جهانی عمومی وارد شدهاست. علاوه بر این، علوم غریبه موجود در غرب، #تصوف و انواع #عرفان (عرفان یهودی، اسلامی و مسیحی)، همچنین رشد و توفیق دانش روانشناسی در زمینه شناخت خودآگاه و ناخودآگاه انسان، همه و همه دست به دست هم داده تا جریانی جدید، موسوم به پدیده «#معنویت_نوپدید» یا «معنویت #سکولار یا پستمدرن» شکل گیرد که: دقیقاً سوار بر نیازهای پستمدرن انسان، با استفاده از نوعی التقاط حداکثری از منابع مختلف و بازتفسیرهای پستمدرن از منابع سنتی، با کارکرد «اینجایی-اکنونی» میباشد؛ که همین میتواند تعریف ما از پدیده «معنویت نوین» باشد.
👤انسان، دیگر حوصله ندارد با مشقت و زحمت طولانی -مثلاً بعد از ۲۰ سال ریاضت- به مقامی خاص برسد، بلکه میخواهد همین الآن و امروز در زندگی کاری خود، یک ریلکسیشن انجام دهد و اموری چون: آرامش، موفقیت، بهرهوری والا، کارایی زیاد، خلاقیت، موفقیت در ساحات مختلف زندگی و... را با زحمت اندک به کف آورد؛ و این جریانهای معنوی مدعیاند، قادر به ارائه این امر هستند که البته غالباً موفقیت آمیز نبوده اند.»(1)
🎥🎙1.گفتگو با بهزاد حمیدیه، فصلنامه روشنا، شماره 82.
@Feraghvaadyan
روشنگر مدیا
📈عناصر اقتصادی #بهائیت در رژیم پهلوی(3) ✍️«حبیبا... ثابت پاسال» در یک خانواده بهائی یهودیتبار، در
📈عناصر اقتصادی #بهائیت در رژیم پهلوی(4)
✍️ثابت پاسال(عنصر بهائی دربار پهلوی) کمکهای نقدی بسیاری به رژیم اشغالگر اسرائیل میکرد. به طور نمونه میتوان به کمک هنگفت وی به بیتالعدل بهائیان در تابستان 1346ش، (چندی پس از جنگ شش روزه اعراب و اسرائیل) اشاره کرد که طبق گزارش ساواک، علیالظاهر برای بیت العدل بهائیت در حیفا فرستاده شد، اما مقصود اصلی از ارسال آن کمک به ارتش اسرائیل بود. در سند ساواک، مورخ 10 مرداد 1346ه.ش آمده است: «... مبلغی که حدود 120 میلیون به وسیله بهائیان ایران جمعآوری گردیده و تصمیم دارند این مبلغ را در ظاهر به بیت العدل در حیفا ارسال نمایند، ولی منظور اصلی آنان از ارسال این مبلغ، کمک به ارتش اسرائیل میباشد. مقدار قابل ملاحظهای از این پول به وسیله حبیب ثابت، تعهد و پرداخت شده است...» (1)
به نوشته پژوهشگران، ثابت مراتب وفاداری خود را به صهیونیسم بینالملل اثبات کرده بود، به طوری که رژیم اشغالگر قدس پس از مرگش، یکی از خیابانهای شهر تلآویو را به نام او نامگذاری کرد و رادیو اسرائیل در بخش خبر خود، مرگ او را ضایعه بزرگ دانست. (2)
📝1. منصوری، جواد، تاریخ قیام 15 خرداد به روایت اسناد، ص 322، سند 2/96.
📝2. دفتر پژوهشهای مؤسسه کیهان، معماران تباهی، ج3، ص 45.
@feraghvaadyan
🔺دلیل شیوع و ترویج #شبهمعنویتهای_نوپدید
✍️«باید پذیرفت که در خلاً تأمین نیازها و درمان یک فرد در عصر اضطراب و افسردگی، معنویتها بهتدریج جای آنها را پر خواهندکرد. بنابراین، ابتدا باید بپذیریم که کم کار کردهایم؛ در واقع، نتوانستهایم به حدیث شریف «نحن معاشر الانبیا نکلم الناس علی قدر عقولهم»(1) عمل کنیم و معارف عمیق دینی را در بستههای متناسب با سطوح فکری، علمی، ایمانی، سنی و جنسی افراد ارائه دهیم. معنویتهای کاذب نیز با سوءاستفاده از این فضا و خلأها سر برمیآورند.
ما در جامعهای رقابتی زیست میکنیم؛ جامعهای که اگر در آن کار نکردی، بلافاصله شخصی دیگر جای تو را میگیرد. این، قاعده بازی و سنت خداوند است که اگر شما کار نکردی، کفار صحنه را پر میکنند.»(1)
1. گفتگو با بهزاد حمیدیه، فصلنامه روشنا، شماره 82.
@feraghvaadyan
#تقیه_سیاسی
🔴سیاستگریزی و مخالفت با نظام اسلامی در #انجمن_حجتیه
✍🏻سردمداران انجمنی به نقطهای از پیش تعیینشده رسیدهاند مبنی بر: نامشروع، بلکه محال دانستن حکومت دینی در عصر غیبت. وصول به چنین فرجام نظری، برگرفته از برخی متون روایی با تکیه بر شیوه ظاهرگرایی و نگاه یکجانبه آنان میباشد.
⭕️ گویا روایاتی اندک با مضمونی از قبیل «هر پرچمی در زمان #غیبت برافراشته گردد، طاغوتی است»، لحظهای ذهن این پیشقراولان انجمنی را آرام نمیگذارد و آنان را پیش از آنکه به اصلاح بیندیشند، به انتقاد و منفیبافی در برابر نظام اعتراض و سیاهنمایی، همسو با دشمنان معاند و برانداز، وادار میسازد.
@Feraghvaadyan
🔕اهداف پنهانی #بهائیت از برگزاری مراسم یادبود سرکردگان #فرقه
✍️به برخی فعالیتهای فرقه #بهائی مانند سالگرد تولد «#حسینعلی_نوری» و «#باب»، نمیتوان به عنوان مراسم یادبود یا بزرگداشتی عادی نگاه کرد، بلکه تمام اجزای این تشکیلات، برنامههایش را در راستای کسب قدرت در جوامع مختلف به کار میگیرد. در حقیقت، اینگونه جشنها و اطلاعات فریبندهای که در ضمن آن به ناآگاهان -اعم از مسئول و غیرمسئول- ارائه میشود، زمینه را برای ایجاد مشارکت با پروژههای بهائی، حمایت از اقدامات این گروه و بعضاً تمایل به بهائی شدن فراهم میکند که با کسب قدرت و نزدیک شدن به حکومتی بهائی، همراه خواهدبود. البته باید خاطرنشان کرد، سرعت و موفقیت چشمگیری در هیچ یک از اقدامات باطل این #تشکیلات در هیچ کشوری دیده نمیشود، اما این امر دلیلی بر بیتوجهی و عدم آگاهسازی در این باب نیست، چراکه همین حرکات خزنده و آهسته، در صورت پیوستگی و بیتوجهی مسئولان، میتواند تبعات نامناسبی در پی داشته باشد.
@feraghvaadyan
⏳مفهوم #انتظار در روایات
✍️برای درک بهتر مفهوم انتظار و تبیین تبیین هدف اصلی آن، جا دارد متون اصیل اسلامی و لحن گوناگون روایات انتظار مورد اشاره قرار گیرد؛ شخصی از امام صادق(ع) درباره کسی که انتظار #ظهور حکومت حق را میکشد و در این حال از دنیا میرود، سؤال کرد. ایشان فرمودند: «قَالَ هُوَ كَمَنْ كَانَ مَعَ رَسُولِ اللَّهِ صلی الله علیه وآله؛ او همانند کسی است که با پیامبر اکرم(ص) در مبارزاتش همراه بودهاست.»(1) این مضمون در روایات بسیاری با تعابیر مختلف نقل شدهاست.
🔹در روایت دیگری آمده: «إِنَّ الْمَيِّتَ مِنْكُمْ عَلَى هَذَا الْأَمْرِ بِمَنْزِلَةِ الضَّارِبِ بِسَيْفِهِ فِي سَبِيلِ اللَّهِ: مرگ در راه انتظار فرج، همانند شمشیرزنی در راه خداست.»(2) همچنین: «كَمَنْ قَارَعَ مَعَهُ بِسَيْفِهِ: همانند کسی است که درخدمت قائم(ع) بر مغز دشمن بکوبد.» (3) یا:«بِمَنْزِلَةِ مَنْ قَعَدَ تَحْتَ لِوَائِهِ: همانند کسی است که در زیر پرچم قائم بودهاست.»(4)
دستهای دیگر: «بِمَنْزِلَةِ الْمُجَاهِدِ بِالسَّيْفِ بَيْنَ يَدَيْ رَسُولِ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّم: همانند کسی است که پیش روی پیامبر جهاد کند.»(5)
در بعضی نیز آمده: «بِمَنْزِلَةِ مَنِ اسْتُشْهِدَ مَعَ رَسُولِ اللَّهِ: همانند کسی است که با پیامبر شهید شود.» (6)
🔹چنانچه مشاهده میشود، تشبیههای بسیار دقیق و عمیق روایات روشن میسازد که نوعی رابطه و تشابه میان مسئله «انتظار»، «#جهاد» و «مبارزه با دشمن» در آخرین شکل خود وجود دارد.
📚1. کلینی، محمد بن یعقوب، اصول کافی، ج 1، ص 273.
📚2. مجلسی، محمدباقر، بحار الانوار، ج۵۲، ص۱۲۶.
📚3. مجلسی، محمدباقر، بحار الانوار، ج۵۲، ص۱۴۲.
📚4. کلینی، محمد بن یعقوب، همان، ص۳۷۱.
📚5. مجلسی، محمدباقر، همان، ص۱۴۲.
📚6. کلینی، محمد بن یعقوب، اصول کافی، ج۱، ص۳۷۱.
@feraghvaadyan
▫️شاخصهای عرفانهای کاذب(2)
👤انسانخدایی و عقلبسندگی
✍️برخی #فرقههای_انحرافی عرفانی یا غیرعرفانی، سخن از #خدا بودن #انسان میگویند و انسان را معیار حق و باطل میدانند و اساساً نیاز به خدایی متعالی از هر موجودی را انکار میکنند. به اعتقاد ایشان، انسان خود واجد و معیار همه ارزشهاست و عقل آدمی برای هدایت و تمشیت امور مادی و معنوی انسان و جوامع، کافی است.
➕بدیهی است، این اعتقاد نیز باطل بوده و انسان، تنها در پرتو هدایت الهی و تعالیم انبیاء(ع) می تواند مسیر حق را از باطل تشخیص داده و به صراط مستقیم هدایت شود. عقل آدمی، ظرف و بستری برای دریافت تعالیم انبیاست و عقل بدون وحی و هدایت انبیاء مانند چشمی است که در تاریکی طی مسیر می کند و این نور وحی است که باید در پیشاپیش چشم عقل تابانده شود تا راه را از چاه تشخیص دهد. البته معلوم است که اگر آدمی فاقد چشم عقل بود، نور و نور افکن وحی و انبیاء برای او سودی نداشت و مانند کوری بود که نور و چراغ برایش سودی ندار. از همینروست که در #قرآن و روایات برای عقل، مقام والا و بلندی ترسیم شده اما این بدان معنا نیست که عقل، مستقل از هدایتهای وحیانی بتواند انسان را به مسیر سعادت رهنمون سازد. اگر چنین بود اساساً خداوند نباید انبیاء را مبعوث و انسانها را به اطاعت از آنان امر می فرمود.
@feraghvaadyan
📛#انجمن_حجتیه و «عدم دخالت در سیاست»
✍️انجمنیها بر اساس اساسنامه خود، تا #ظهور حضرت حجت(عج) در #سیاست دخالت نخواهندکرد. همچنین بر مبنای تبصره بعدی، این اصل در اساسنامه انجمن، لایتغیر است. بر این اساس، انجمنحجتیه و پیروان آن در مسائل سیاسی دخالت نمیکنند؛ اولاً، خودِ اعراض از دخالت در سیاست، یک منش سیاسی-اجتماعی است. ثانیاً، لازمه این امر، واگذاری مسائل سیاسی و اجتماعی کلان اجتماع به غیر مذهبی است. ثالثاً، نتیجه چنین تفکری، تعطیلی بخش قابلتوجهی از دستورهای دینی نظیر: باب قضا، شهادات، حدود، دیات، جهاد، شهادت، یاری مسلمین و مستضعفان در سطح کلان است. همچنین به مثابه مصداق بیتوجهی به برخی آیات مانند «وَأَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّةٍ » میباشد.
@feraghvaadyan
✝️مسیحیت تبشیری، پیشگام تبلیغ در فرقههای نوظهور
✍️فرقههای و معنویتهای نوپدید به طور گسترده دست به #تبلیغ و عضوگیری میزنند اما دراین میان فعالیتهای گروههای تبشیری، بیشتر به چشم میخورد. آنها در #فضای_مجازی و شبکههای اجتماعی نیز فعالیت گسترده ای دارند. بیش از دههزار صفحه در اینستاگرام به تبلیغ مستقیم #مسیحیت میپردازند یا به نوعی در برنامههای مسیحی مشارکت دارند و سه برابراین رقم در فیسبوک و هزاران کانال و گروه در تلگرام. به این ترتیب، یکی از پیشرو ترین تشکلهای فرقهای در شبکه های اجتماعی، #مسیحیت_تبشیری است.
@feraghvaadyan