🔘جنگ رسانه ای
▪️به طور کلی جنگ رسانه ای قرابت معنایی زیادی با مفهوم جنگ نرم دارد و رسانه ها از برجسته ترین مؤلفه های این جنگ به شمار می روند.
▪️جنگ رسانه ای جنگ بدون خون ریزی جنگ آرام و جنگ بهداشتی تلقی می شود؛ جنگی که در صفحات روزنامه ها میکروفون رادیوها صفحات تلویزیون ها و عدسی دوربین ها جریان دارد. این جنگ مقوله ای است که همکاری بخش های نظامی، سیاسی، اطلاعاتی امنیتی رسانه ای و تبلیغاتی هر کشوری را می طلبد. سربازان این جنگ، متخصصان و استراتژیستهای تبلیغات بین المللی و کارگزاران رسانه ها هستند.
📚کتاب مبانی فقهی رسانه ای جنگ نرم صفحه ۶۶
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
🔘تلهی افکار و ارادهها
▪️مروری بر سوگیریهای شناختی در شبکههای اجتماعی
▫️لنگر انداختن به فرایندی اشاره دارد که در آن، افراد تحتتأثیر اطلاعات خاصی که از قبل به آنها داده شده، قرار میگیرند. این پدیده هنگامی رخ میدهد که افراد، بدون تخمین کمیتی، ارزش خاصی برای آن کمیتِ ناشناخته در نظر میگیرند.
▫️خبرگزاری رویترز تعداد کشتهشدگان اعتراضات آبانماه 1398 را 1500 نفر اعلام کرده و این خبر در خبرگزاریها و رسانههای اجتماعی اینترنتی به وفور دیده شده است. حال وقتی وزارت کشور تعداد این کشتهها را 200 تا 250 نفر اعلام میکند، مخاطب آن را نمیپذیرد؛ زیرا پیشاز این، بر عدد 1500 لنگر انداخته شده است.
▫️وقتی کسی خواسته و نظر خود را به نمایندگی از خواسته و نظر مردم اظهار میکند، تصور میکند که جمعیت زیادی با او همنظرند و گاهی حتی نظر غالب افراد را اینگونه میداند؛ درحالیکه امکان دارد این حس مبتنی بر واقعیت نباشد و او دچار سوگیری اجماع شده باشد.
✍️ فاطمه ناصری تبریزی، پژوهشگر رسانه
@kheradvarzi_com
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
🔘تکنیکهای عملیات روانی
▪️نفی و اثبات
▫️در این روش، مجری عملیات روانی سعی میکند همه پیامهای رقیب را نفی و شیوه و پیام مطلوب خویش را اثبات کند.
مثلا غربیها از این روش برای القاء برتری فرهنگی خود سود بردهاند. در این تبلیغات نفی تمدن و فرهنگ باستانی ایران و چین و مصر، زمینه ساز اثبات برتری و اصالت فرهنگ و تمدن یونان باستان شده است و تئوری غیرعلمی خصلت ابزارسازی نژاد غربی را تجسم علمی بخشیده است.
▫️دستگاه عملیات روانی رادیویی امریکا علیه ایران و کشورهای آسیایی به اشکال مختلفی از این روش بهره میگیرد. مثلا برای اثبات اینکه سبک زندگی غربی بهترین سبک زندگی است، ابتدا دیگر اشکال و سبک های زندگی در غرب را تشریح میکند و آنگاه معایب آنها را برجسته میسازد و در آخر اثبات میکند لازمه خوشبختی اتخاذ سبک زندگی امریکایی است.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘انقلابی در رباتیک با هوش مصنوعی
▫️تکامل باورنکردنی دستها و ذهنهای روباتیک که دقت خود را یاد میگیرند، تطبیق میدهند و کامل میشوند!
▪️ از نگه داشتن اشیای شکننده مانند لیوان های چای گرفته تا دستکاری اشکال پیچیده
▫️ این ربات ها بازی را تغییر می دهند!
این رباتها چه حفظ تعادل، انجام وظایف پیچیده یا نمایش مهندسی شگفتانگیز باشد، آینده را دوباره تعریف میکنند
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
🔘شبکه اجتماعی، محور اساسی جنگ های نوپدید
▪️در سال 1998، دریاسالار آرتور. کی.سر بروسکی و جان گارستکا مقاله مشترک خود را با عنوان "جنگ شبکه محور: مبدأ و آینده " منتشر کردند.
▪️اگرچه بیشتر به جنبههای سختافزاری فنّاوری ارتباطات نظامی و استراتژیهای استفاده از آنها پرداختند اما موضوع جنگ شبکه محور بسیار متناسب با انقلاب رنگی و سازگار با یکشکل اجتماعی است.
▪️بهعنوانمثال، لئونید ساوین مقایسههای ساختاری بین بهار عربی، کاربرد اجتماعی جنگ شبکه محور و نظریه آشوب انجام داده است.
▪️نویسندگان با ارجاع به مقاله موردنظر، قانون متکالف را با در نظر گفتن اینکه " قدرت " یک شبکه متناسب با تعداد تقریبی شبکه است دنبال میکنند. " قدرت " یا " بازدهی " از محاسبات شبکه محور ناشی از تعاملات فشرده اطلاعات بین تعداد بسیار زیادی از گرههای محاسباتی ناهمگن در دامنه شبکه است.
▪️آنها همچنین مینویسند که "در سطح ساختاری، جنگ شبکه محور نیاز به یک معماری عملیاتی با سه عنصر مهم دارد: شبکههای حسگر، شبکههای تراکنش و (تعامل) که توسط یک صفحهنمایش اطلاعاتی باکیفیت بالا میزبانی میشوند.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
🔘مرگ آرام مغزی کودکان با موبایل
▪️بافت مغزی بچهها به خاطر داشتن رطوبت بیشتر یک رسانای عالی برای اشعه تلفن همراه بوده و به نسبت مغز افراد بزرگسال در مواجهه با این اشعه بسیار گرمتر میشه.
▪️علل حساسیت بیشتر کودکان در مواجه با تلفن همراه:
1️⃣ مغز کوچک
2️⃣ رطوبت بیشتر در مغز کودکان.
3️⃣ افزایش آسیبهای بافت مغز به علت رطوبت بالا.
4️⃣ عدم توجه بچهها موقع استفاده از این وسیله به علائمی مثل گرم شدن گوش، گرم شدن سر و تأئیر بر کاهش اشتها و گاهی ایجاد تهوع به علت افزایش حرارت و خشکی در مغز.
5️⃣ فشار دادن گوشی به سر بویژه به طور مداوم و نگه داشتن گوشی در یک طرف سر و تغییر ندادنش از یک طرف سر به طرف دیگه باعث جذب اشعههای خطرناک در مغز میشه.
▪️از اثرات دیگه گوشی روی بچهها، ناباروری، اوتیسم، اثراتش روی جنین، کاهش رطوبت مغز، آلزایمر، اختلال عملکرد سیستم ایمنی و سرطان سینه و مغز هست.
▪️عدم اطلاع والدین از این موارد و ورود تلفن همراه به اتاق خواب بچهها شانس این اختلالات رو به شدت بالا
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
🔘مشروعیت رسانه از منظر اسلام
▫️رسانه، همانند هر ابزار و فعالیت دیگری دو چهره مثبت و منفی دارد. از آن جایی که رسانه به ویژه در جهان امروز بزرگترین ابزار تأثیر فرهنگی، تعلیم و تربیت، گفتمان سازی سبک سازی ،زندگی افکارسازی و تغییر اعتقادات و افکار و رفتار است و انواع پیام ها از راه رسانه تبادل میشود، در همه عرصه های زندگی بشر حضور و نفوذ مستقیم و غیر مستقیم دارد و در حوزه های نظامی و جنگ نرم و سخت مورد توجه همگان از عالی ترین دارندگان نقش اجتماعی از رهبران تا کارگزاران و توده های مردم قرار دارد. از همین رو باید از سوی رهبران اجتماعی مسلمان نیز در دستور کار قرار گیرد.
📚کتاب فقه رسانه در اسلام صفحه ۵۷
#عکس_نوشته
#پاراکتاب
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
🔘مقابله با جنگ ترکیبی
▫️بسیج همه امکانات در برابر جنگ همه جانبه
▪️جنگ ترکیبی به معنای استفاده از همه ابزارهای در دسترس دیپلماتیک، اطلاعاتی، نظامی و اقتصادی با هدف ایجاد بیثباتی و قطبی کردن در کشور هدف است. در این نوع جنگ، کشور یا کشورهای متخاصم، ایدئولوژی، باورها، رضایت اجتماعی، معیشت، امید به آینده، اعتماد به قوای حکومتی و اجرایی و امنیت روانی مردم را هدف قرار داده و اذهان عمومی را علیه حکومت بسیج می کنند.
▪️بدیهی است که استفاده از ابزارها و راهبردهای جنگ کلاسیک و دفاع تکبعدی در مقابل دشمن، پاسخگوی این سیستم مدرن جنگی نخواهد بود بلکه لازم است از تمام ظرفیتها و امکانات برای مقابله با این تهاجمهای مدام استفاده کرد.
▪️تقویت ابزارهای رسانهای و سایبری و همچنین آموزش سواد رسانه ای به کودکان، نوجوانان و خانوادهها و مقابله با اخبار جعلی از طریق اطلاع رسانی درست از جانب حاکمیت نسبت به اتفاقات جاری باعث افزایش اعتماد عمومی به رسانه های داخلی میشود.
▪️همچنین انجام اقداماتی برای کاهش اختلافات قومی-مذهبی و تقویت انسجام اجتماعی، انتشار گسترده موفقیتها و دستاوردهای کشور به منظور ایجاد حس امید و کارآمدی در جامعه، مقابله با خاطیان و تلاش برای مرتفع ساختن کمبودهای جامعه به منظور جلب اعتماد عمومی از مواردی هستند که میتوانند جنگ ترکیبی دشمن را ناکام بگذارند.همچنین رشد و تقویت دیپلماسی از ضروریات هر حاکمیت است که در ارتباط با همسایگان و سایر کشورها سیاستی در پیش گیرد تا بتواند از تحرکات منفی آنها جلوگیری کند.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘دستور مستقیم رهبری برای ساخت بازی
▪️رهبر انقلاب: واحدهای نظامی سرگذشت جنگ تحمیلی را بهوسیلهٔ بازیهای رایانهای روایت کنند
▪️بازیهای رایانهای در دنیا به یک ابزار انتقال پیام تبدیل شده است.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
🔘 آسیبهای جنگ شناختی
▫️ تخریب منابع معتبر ادراکی جامعه هدف
▪️حمله به منبع ادراک به کمک اسلحه بسیار تأثیرگذاری چون اطلاعات، اساس جنگ شناختی را تشکیل میدهد و راهکار مقابله با آن نیز دفاع از منبع ادراک با کمک اسلحه متناسب اطلاعات است؛ در چنین وضعیتی سانسور و سکوت نمی تواند به حل مسائل و مشکلات کمک کند؛ بلکه اصل متقاعد سازی و اقناع مخاطبان باید در دستور کار قرار گیرد.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام