لبیک داعی الله-@seyedololama.mp3
608.5K
🔺 زیارت امام #حسین علیهالسلام: لَبَّیْکَ دَاعِیَ اللهِ إِنْ کَانَ لَمْ یُجِبْکَ بَدَنِی عِنْدَ اسْتِغَاثَتِکَ وَ لِسَانِی عِنْدَ اسْتِنْصَارِکَ فَقَدْ أَجَابَکَ قَلْبِی وَ سَمْعِی وَ بَصَرِی؛ [ #مفاتیح_الجنان زیارت #سیدالشهداء علیهالسلام در روز اول #رجب المرجب]
🔹بیان حالات میرزا علی آقا #شیرازی و مرحوم استاد #مطهری در #توسل به سیدالشهداء علیهالسلام
۷۷٫۱٫۲۴
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
هدایت شده از سیدالعلماء
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب #جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
📹 تصاویر مربوط به ماههای پایانی حیات شریف مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی، میباشد.
@seyedololama
6.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺 سفارش به دو #دعا در مجالس مختلف به منظور نجات در #امتحان الهی در #آخرالزمان
🔹 «یا الله یا رحمان یا رحیم یا مقلِّبَ القلوب ثَبِّت قلبی علی دینِکَ»¹
🔹 «سى ودوم: شيخ كلينى و غير او از حضرت صادق عليهالسّلام روايت كردهاند: اين دعا را تعليم زراره فرمود: كه در زمان غيبت و امتحان شيعه بخوانند:
اَللّهُمَّ عَرِّفْنى نَفْسَكَ فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى نَفْسَكَ لَمْ اَعْرِف نَبِيَّكَ
اَللّهُمَّ عَرِّفْنى رَسُولَكَ فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى رَسُولَكَ لَمْ اَعْرِفْ حُجَّتَكَ
اَللّهُمَّ عَرِّفْنى حُجَّتَكَ فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى حُجَّتَكَ ضَلَلْتُ عَنْ دينى»²
🔸 #ضلالت در #دین به علت کوتاه آمدن در #توسل و #خداشناسی
۹۳٫۲٫۲۵
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
____
۱) [دعای #غریق ؛ #بحارالانوار ج۵۲ص۱۴۹]
۲) [رسالهی #باقیات_الصالحات در ملحقات #مفاتیح_الجنان ]
@seyedololama
#رجب
#ذکر
🔹 «روی عن النبی صلی الله علیه وآله: أن الله تعالی نصب فی السماء السابعة...»؛
در #آسمان هفتمین که حالا هفتمین آسمان، ششمین، پنجمین یعنی چه، اینها را خود حضرت باید در روایاتی معنی کرده باشد وإلّا ششم و هفتم و دوم و سوم را ما نمیدانیم؛ چون آسمان نمیدانیم یعنی چه؟
میفرماید در آسمان هفتم #ملکی است، نامش هم داعی و دعوت کننده است، که همانطور که در مجالس جشنها یک نفر مأمور به دعوت میشود و نام افراد را به او میدهند که یا تلفن کند یا نامه بدهد و اینها، این ملک هم کارش این است.
«فإذا دخل شهر رجب ینادی ذلک الملک کل لیلة منه إلی الصباح»؛ از اول شب تا صبح این دعوت را ایشان انجام داده و میدهد.
این تلفنِ معنا را به گوشِ هوشِ همهی #مخلوقات رسانده. حرفش هم اگر ترجمه به عربی بشود این می شود: «طوبی للذاکرین...»؛ به به، خوش به حال متذکر، یعنی کسی که #غافل نیست. به خود آمده.
وقتی آدم به خود بیاید میبیند که در مجلس #انس با خداوند است.
✅ مرحوم آیت الله سیدابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
6.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺 بیانی پیرامون #مراقبه
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیرهی امام هادی علیهالسلام-@seyedololama.mp3
3.58M
▪️با عرض تسلیت به مناسبت شهادت امام هادی صلواتاللهعلیه؛ ( ۳ #رجب المرجب ۲۵۴ ق)
🔺 ذکر گوشهای از سیرهی معنوی امام #هادی صلواتاللهعلیه
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺سه توصیه به منظور دفع #بلا
🔹ده مرتبه دعای عصر و غروب #جمعه :
(اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ وآلِ محمّدٍ وَادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ)
🔺نماز #استغاثه به حضرت #زهرا صلواتاللهعلیها
( #مفاتیح_الجنان : ... مولّف گويد: شيخ حسن بن فضل طبرسى در كتاب «مكارم الاخلاق» فرموده: نماز استغاثه به بتول چنين است: دو ركعت نماز بجا میآوری، سپس به سجده میروی، و صد مرتبه میگویی: «يا فاطمة» آنگاه جانب راست صورت خويش را به زمين میگذاری و صد مرتبه میگویی، سپس جانب چپ صورتت را و صد مرتبه میگویی، دوباره به سجده میروی و صد و ده مرتبه میگویی، پس از آن میخوانی: «يا آمِناً مِنْ كُلِّ شَیءٍ وَ كُلُّ شَیْءٍ مِنْكَ خآئِفٌ حَذِرٌ اَسْئَلُكَ بِاَمْنِكَ مِنْ كُلِّ شَىْءٍ وَ خَوْفِ كُلِّ شَىْءٍ مِنْكَ ، اَنْ تُصَلِّىَ عَلى مُحَمَّدٍ وَ اَنْ تُعْطِيَنى اَماناً لِنَفْسى وَ أَهْلى وَ مالى وَ وَلَدى حَتّى لا اَخافَ اَحَداً وَ لا اَحْذَرَ مِنْ شَىْءٍ اَبَدَاً اِنَّكَ عَلى كُلِّ شَیْءٍ قَدير».
اى بى هراس و بيم از هرچيز، كه هرچيز از تو هراسان و برحذر است، از تو میخواهم به ايمنیات از هرچيز، و هراس هرچيز از تو، اینکه بر محمّد صلوات فرستى، و ايمنى به من عطا كنى، براى خود و خاندان و دارايى و فرزندانم، تا از احدى نهراسم، و هرگز از چيزى حذر نكنم، به درستى كه تو بر هر چيز توانايى.)
🔺نماز #اول_ماه (مفاتیح الجنان)
📹 تصاویر مربوط به ماههای پایانی حیات مرحوم آیت الله سیدابراهیم خسروشاهی میباشد.
نثار ارواح رفتگان الفاتحة مع الصلوات.
التماس دعا
@seyedololama
🔺 دعاى امام #صادق علیهالسلام در ايام رجب
🔹 شيخ در مصباح فرموده مُعَلَّى بن خُنَيْس از حضرت صادق علیهالسلام روايت كرده كه فرمود بخوان در ماه #رجب:
اللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ صَبْرَ الشّاكِرينَ لَكَ وَعَمَلَ الْخائِفينَ مِنْكَ وَيَقينَ الْعابِدينَ لَكَ
اَللّهُمَّ
اَنْتَ الْعَلِىُّ الْعَظيمُ وَاَنَا عَبْدُكَ الْباَّئِسُ الْفَقيرُ
اَنْتَ الْغَنِىُّ الْحَميدُ وَاَنَا الْعَبْدُ الذَّليلُ
اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِهِ وَاْمْنُنْ بِغِناكَ عَلى فَقْرى وَبِحِلْمِكَ عَلى جَهْلى وَبِقُوَّتِكَ عَلى ضَعْفى يا قَوِىُّ يا عَزيزُ
اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِهِ الاْوصياَّءِ الْمَرْضيِّينَ وَاكْفِنى ما اَهَمَّنى مِنْ اَمْرِ الدُّنْيا وَالآخِرَةِ يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ.
مؤلف گويد: كه سيد بن طاوس نيز اين دعا را در اقبال روايت كرده و از روايت او ظاهر میشود كه اين دعا جامعترین دعاها است و در همهی اوقات میتوان خواند.
( #مفاتیح_الجنان ؛ اعمال ماه مبارک رجب)
🔺 شرح #دعای_ماه_رجب
🔹 در ماه #رجب دعاهایی وارد شده كه بندگان خداوند، روزهداران، شب زندهداران، آنها را تكرار میکنند. از آن جمله دعای مختصری است كه در مفاتيح از بهترين دعاها شمرده شده است: «اللّهُمَّ إنِّی أسئَلُكَ صَبْرَ الشَّاكِرينَ لَكَ وَ عَمَلَ الْخَائِفينَ مِنكَ و يَقِينَ العَابِدينَ لَكَ...»؛
تقاضاهايی كه بندگان با #ايمان خداوند در اين ماه میکنند، حالات #نفسانی خاصی است؛ از خداوند در پيشآمدها #صبر میخواهند، چرا كه #خلقت دنيا برای امتحاناتی است كه #بشر بايد در اين #دنيا آن امتحانات را گذرانده و وارد جهان اصلی خودش بشود.
اول تا آخر دنيا به منزلهی يك جلسه #امتحان است، گرچه به نظر ما ده سال و صد سال يك چيز مهمی میآید ولی وقتی از اين #دنيا رفتيم آن را به منزلهی يك جلسه امتحانی بيشتر نمیبینیم؛ لذا بايد در امتحانات #صبر بخواهيم. اما چه صبری؟ خودداری، بردباری و تحملِ در وظيفه به نحو تحمل و صبر #شكرگزاران.
🔹 حالات #نفسانی برای افراد متفاوتند؛ کسانیکه #شاكر خداوند هستند #نعمت وجود خودشان و وجود #خلقت را دريايی میبینند كه در او غرقاند.
وقتی #انسان در دريای سرتاسر #نعمت و #رحمت غرق شد، ديگر نمیتواند آن را #شكر كند. چون اگر بخواهد شكر كند بايد با فهم و #عقل و #شعور خودش تشكر كند در حالیکه اینها مال او نيست!. بنابراين اگر بخواهد مناجاتی و عرض حاجتی بكند، به حالت لالی و گنگی در می آيد!؛ چنين كسی شاكر میشود و لذا صبرهايی هم كه میکند صبر معمولی نيست. صبری است كه #بيمار در زير عمل انجام میدهد كه اگر طبيب جراح عمل او را عقب بياندازد ناراحت میشود.
پس صبر، گوناگون است و حالات نفسانی نيز گوناگون میباشد.
انسان ممكن است در يك پيشآمد ناگواری تحمل بكند ولی در درونهای بسيار باريك وجودش شكرگزاری نباشد! بلكه تحمل باشد و فشار را تحمل بكند. اما در اين #دعا به ما گفتند صبری بخواهيد كه در اثر شكر باشد و شكرگزاری داشته باشد.
🔹 #صبر شاكرين خواستن از خداوند یعنی اين دنيا، دنيای ترقی و صعود نفسانی است.
كار ما در اين دنيا #زندگی نيست بلكه #بندگی است.
بندگی هم حالاتی برای انسان میآورد كه صعود و عروج دارد. #نفس انسان #عابد و کسی که #شاکر #نعمتهای خداست، در این دنیا مدام ترقی میکند و به #صفات عالی میرسد.
وقتی در يک #امت يک يا دو بنده پيدا شد، خدا به خاطر وجود آنها افراد ديگر را هم حفظ میکند و #بلا بر آنها نازل نمیکند.
#نفس انسان #عابد كه به اين شكل ترقی كرده و اصلاح شده و عروج كرده، منشأ خيرات میشود.
@seyedololama
ص۱
⬇️
سیدالعلماء
🔺 دعاى امام #صادق علیهالسلام در ايام رجب 🔹 شيخ در مصباح فرموده مُعَلَّى بن خُنَيْس از حضرت صادق علی
⬆️
ص۲
🔺 شرح #دعای_ماه_رجب
🔹 اگر بنده و شما #نعمت خداوند را بشناسيم و از اين حال #غفلت خواب آلودگیِ كودكانه بيرون بياييم میبینیم تمام جهان نعمت خداوند است و ما در او غرق هستيم.
از اين جهت عاجز میشویم و نمیتوانیم تحمل اين نعمتهای خداوند را بكنيم. در تشكر از نعمتهای او، #اشک روان پيدا میکنیم، #قلب سوزان و #وجدان سرتاسر شرم و #حيا پيدا میكنيم؛ كه الآن نداريم!.
همهی اینها حالاتی است كه برای بندگان خدا پيدا میشود و لذا در اين دعا عرض میکنیم: خدايا به ما يك #صبر و تحملی در پیشآمدهای زندگی بده كه آن صبر برگرفته از #صبر_شاكرين و قلوب و دلهای اهل شكر تو باشد نه يك صبرى كه تحميلی باشد.
فرض كنيد شخصی فرزندش تصادف كرده و يك فرزند هم بيشتر نداشته باشد. چنين شخصی اگر بخواهد صبر كند، مُدام بايد بر خودش تحميل كند كه جزع و فزع نكن، اجر خودت را از بين نبر، كوچه و خيابان را پر نكن و ... . اين صبر، صبر شاكرين نيست!
صبر شاكرين آن است كه انسان در برابر مصيبتها #شكر كند؛ چرا كه حتماً در اين طبابت پروردگار مهربان نسبت به من يك خيرى وجود دارد كه به من داده است.
چند سال قبل از #انقلاب فرزند يكی از علما سرطان گرفته و در بستر بیماری خوابيده بود. بنده هم آنجا بودم. شنيدم كه آن عالم آهسته میگفت: من اگر جای خدا باشم اين جوان را از اين دنيا میبرم و نمیگذارم اینجا بماند! برای اینکه اين جوان نمیتواند خودش را در مقابل اين مخاطرات و پیشآمدهای روزگار حفظ كند و از اين گرفتاریهای روحی و پیشآمدهای دینی و ایمانی سالم بيرون بيايد. بنابراين صلاحش در اين است كه بميرد!.
اين حرف را پدری نسبت به پسر مريضش میگفت! لذا معلوم میشود وقتی انسان دارای #ايمان شد، عواطف، محبتها، ارادتها، بغضها و كينهها همه عوض میشوند.
🔹 کسیکه عملی را انجام میدهد مثل #حج، #جهاد، كمک مالی به ديگران و ... همه بايد همراه خوف باشد نه آزادانه و مفتخرانه؛ كه من موفق شدم امسال فلان #عمل را انجام دهم، من هر سال اين كار را میکنم. يا مثلاً اين #حج دهمیِ من يا اين جبهه رفتن دهمیِ من است. اینگونه بيان كردن اعمال بدون #خوف و ترس خوب نيست!.
عملی #عمل_خائفين است كه دستش میلرزد و كمک به ديگران میكند، قلبش میلرزد و #عبادت میکند.
همهی اینها خاصيت #شناخت ناچیزی #بنده و همه چيز آفرينی خداوند است كه اگر با هم همراه شود يك حالت [خوف] خاصی به بندگان خدا دست میدهد.
💠 اللّهُمَّ إنِّی أسئَلُكَ....عَمَلَ الْخَائِفينَ مِنكَ
🔹 وقتی كه #خوف پيدا شود، امور دنيایی هم بر درِ خانهی خدا ناشايست و ترك اولی به نظر میآید؛ چون در این امور #فكر و روحش به غير از آنچه كه سزاوار است مشغول شده است.
فلذا ماه #رجب ماه #استغفار است.
همهی بندگان خدا با وجود روزههايی كه میگیرند و شب زندهداریهايی كه میکنند، اما بيشتر اوقات ذكرشان طلب بخشش از خداوند است، ولو اینکه #عمر زيادی پيدا كنند و در تمام عمر #روزه باشند، در همه شبها فقط کمی استراحت كرده و بقیهی شب را #عبادت كنند، در خانه #فقرا رفت و آمد كنند، اموالشان را بين #مستضعفان تقسيم كنند، باز #استغفار را بر همهی كارهايشان مقدم میدارند.
اینها حالاتی است كه در اثر #عبادت خداوند برای بندگان پيش میآید و از آثار آن اين است كه هميشه خودشان را در #محضر الهی مقصر میبینند و گناهانی كه ديگران اصلاً ملتفت آن نيستند و به آنها اهميت نمیدهند، در نظرشان مثل كوه بزرگ میآید.
اینها همه آثار #بندگی خاص خداوند است.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama