فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وقت نداریم
#حضرت_علامه حسن زاده آملی حفظه الله
@shakhehtoba
کانال شاخه طوبی
عجایبی از ارتزاق ملائکه، انسان و اجنه در بیان حضرت علامه حسن زاده آملی
@shakhehtoba
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جناب امام صادق صلوات الله علیه فرمود: که من حاجتی داشتم ، به پیشگاه حق سبحانه رفتم و چون به پیشگاهش قرار گرفتم شرمم آمد که او را نخواهم و آن حاجتم را بخواهم.
اینها حرف است ، همت بلنددار که او را بخواهید ، قربه الی الله، تمام تارو پود ، ظاهر و باطن ،اعماق وجود، همه الله باشد ، قربه الی الله
#حضرت_علامه حسن زاده آملی حفظه الله
@shakhehtoba
💠نکته کوتاه طبی از حضرت علامه حسن حسن زاده آملی(حفظه الله)
👈چاره بیماری تنها دارو نیست
✳️چاره بسیاری از بیماریها تنها دارو نیست،بلکه تدبیر نفسانی طبیب حاذق و روحانیت و تاثیر کلام وی راه علاج آن است.
💠سخن طبیب بلکه نگاه و نشاط و انبساط و انقباض و دگر حالات گوناگون وی در بیمار اثر بسزا دارند،
🔹بلکه لباس سفید طبیب سبب شکفتگی بیمار می شود،
🔸چنان که سیاه موجب گرفتگی وی،چه این که رنگ ها را اثر تکوینی در حالات انسان است.
هزار و یک کلمه ، ج ۱، ص ۱۵
@shakhehtoba
🔴حضرت علامه حسن زاده آملی:
المی که موجب عدم وصول به فیض میگردد جز تَعَب حبّ دنیا نیست.
#نامه_ها_برنامه_ها
#صفحه_16
📙 @Shakhehtoba
و مگر اين كانيها در آغاز، سنگ و خاك ساده نبودند،
تا كم كم در زهدان كان، با دست در كار بودن هزاران چيزها بر سر آن ها چنان گوهرها شده اند؟ پس سنگ و خاك ساده در زهدان كان، از راه جنبش گوهر شدند. نه چنين است؟ باور داريد كه آن سنگ ساده اگر در جنبش نمى بود و غذا نمى گرفت، رنگ وى بر نمى گشت، سرشت وى دگرگون نمى شد و گوهرى گران بها نمی گردید.
تا اينجا بهره گرفتيم كه رستني ها و جانوران از انسان و جز آن، همه در جنبش اند، از جنبش باليدند و دگرگون شده اند. نه چنين است. و آيا از اين بهره اى كه گرفته ايم به وابستگى بسيارى از هستي ها بهتر پى نبرده ايم؟ و به دست داشتن بسيارى از آنها در كار ديگران بهتر آگاه نشده ايم؟ و در برابر اصل هفتم بيشتر سر فرود نياورده ايم، و اصل هشتم استوارتر نشد؟ و يا خود، اصل ديگر بر اصول هشت گانه نامبرده افزوده نمى شود كه بگوییم هر چه كه از راه جنبش به هدف خود مى رسد چون اتفاقى نيست، دين و آیينى دارد؟ و از اينجا بهره بگيريم كه كاني ها و رستني ها و جانوران از انسان و جز آن دين و آیينی دارند؟ يا هنوز بايد بيشتر سخن به ميان آوریم تا اين اصل روشن تر شود؟ در اين پرسش ها و كاوش ها انديشه كنيد و آنها را سرسرى نگيريد و تنها آمدن و نوشتن و رفتن نباشد كه اين ها بسنده نيست . بايد انديشه كرد و ورزش فكرى داشت. اين رشته سخنان ما پايه كاخ بلند دانش پژوهى ماست و بايد بنيان اين كاخ سخت استوار باشد.
از دوستان دانش پژوه، ارج مند و فرزانه ام پوزش می خواهم که هنگام رفتنم به قم فرا رسید و می دانید که برنامه کارم بدین گونه است. گذشته از این که با شما خو کرده ام، که از این روی، جدایی از شما برایم دشوار است. سخن دیگر نیز بالاتر از خو گرفتن با یکدیگر در کار است، و آن اینکه هر كسى اثرش را دوست دارد؛ زيرا كه اثر هر كسى آينه دارائى آن كس است؛ و از اينجاست كه مهر پدر به فرزند بيش از مهر فرزند به پدر است، و همچنان كه پدر به فرزندش مهر مى ورزد، استاد نيز به شاگردش مهربان است، كه شاگردان فرزندان وى اند و آينه دارایى او هستند؛ لذا گفته اند «الولد سرّ أبيه». و همچنان كه پدر مى خواهد نشانه اى از خود به نام فرزند داشته باشد و عقيم نباشد، دانشمند نيز آنچنان بلكه دو صد چندان است. مى بينيد كه يك باغبان تا چه اندازه به درخت ها و نهال هایى كه كاشته و تربيت كرده است عشق مى ورزد و از اثرش كه به بار نشسته چگونه خوشحال و شاداب است؛ و يك نويسا نبشته خود را تا چه اندازه گرامى دارد و از آن خوشنود است؛ و يك نگارنده از نگاشته خود و يك درودگر از ساخته خود و همچنين هر كسى از اثر خود.
#دروس_معرفت_نفس
درس دهم ، قسمت ۳
@shakhehtoba
مادر سقراط ماما بوده است و سقراط مى گفت: من مانند مادرم پيشه مامایى پيش گرفتم. او كودكان را در زادن كمك مى كرد و من جانها را يارى مى كنم كه زاده شوند؛ يعنى به خود آيند و راه كسب و معرفت را بيابند. اين بود گفتار سقراط، استاد افلاطون، استاد ارسطو.
بنابراین چگونه خرسند نباشم که پیشه ی با ارج مامایی را که چون سقراط پیشه ی خود کرده بود پیش گرفتم؛ و یا دارم باغبانی می کنم. اگر آن باغبان نهال می پروراند این باغبان کمال می پروراند.
سخنی دیگر در خویشتن نهفته دارم که فاش کردن آن را بهتر از پنهان داشتنش می بینم و آن این است که فروردین هزار و سیصد و پنجاه و چهار فرا رسیده است.
راستی دارم از روش و ایین ناپسند و عادات و رسوم خسته کننده و بی ریشه و بی اندیشه ی این مرز و بوم فرار می کنم.
دیوجانس
(۳۲۳-۱۳ ۶م.) را دیدند که در میان روز با فانوس روشن می گردید. سبب پرسیدند، گفت: انسان می جویم.
عارف رومی در این بیت نظر به وی دارد که فرمود:
دی شیخ گِرد شهر همی گشت با چراغ
کز دیو و دَد ملولم و انسانم آرزوست
و نیز وقتی مردم شهرش او را تبعید کردند، کسی به طعن گفت: «همشهریان تو را از شهر راندند.» گفت: «نه چنین است، من آنها را در شهر گذاشتم.»
باری بیم من درباره ی دوستان نو سفرم است که مبادا در این روزها دستخوش ناشایست ها شوند. خرد خودتان را داور بگیرید و از وی بپرسید که آیا آدمی برای بیهوده کاری ها، ولگردی ها، یاوه گویی ها، هرزگی ها و نشخوار کردن از بام تا شام و از شام تا دل شب است؟ آیا پوشش های گوناگون مایه ی پیشرفت و بزرگی کسی خواهد بود؟
آیا در مرز و بومی که از سویی با پوشاک های رنگارنگ چون بوقلمون و طاووس از کوچه و برزن به در آیند، و از سوی دیگر هم سالان و ابنای نوع و وطن شان در برابر آن ها چون بوتیمار سر به زیر پر گرفته بدان ها می نگرند، مردم آن مرز و بوم روی رستگاری را خواهند دید؟
دوستان دانش پژوه و دانش پرورم! این سرای هستی یک کتاب خانه ی بزرگ است و این همه هستی ها هر یک، کتابی از این کتاب خانه است. این کتاب ها را فهمیده ورق بزنید. ببینید آیا یک خط خطا حتی یک کلمه ی ناروا در آنها پیدا می شود؟ آیا در کارهای گوناگون این همه هستی ها یک کار بیجا دیده می شود؟
امید است که با بلند اندیشی این ذوات عزیز که آحاد نامور اجتماع آینده ی نزدیک ما خواهند بود، دارای مدینه ی فاضله شویم. در همین جا سخن را کوتاه کنیم و گوییم به امید دیدار.
#دروس_معرفت_نفس
#علامه_حسن_زاده_آملی
#معرفت_نفس
#خودشناسی
#علم_النفس
#بیداری
#آگاهی
#حکمت
درس دهم
قسمت چهارم
@shakhehtoba
🔴حضرت علامه حسن زاده آملی:
🕊|از اَمل چشم پوش و درعمل کوش.
مرد جستجوی باش نه گفت وگوی.
از دریا بخواه نه از جوی.
از فضول کلام چون فضول طعام دست بدار.
سبکبار باش نه سبکسر و سبکسار.|🕊
•|#نامه_ها_برنامه_ها
•|#صفحه_11
@shakhehtoba