✍️ شاید هم رمال باشد (قسمت سوم)...
🔰 تا به مشهد رسیده بودند، آن آقا سید پیغام فرستاده بود که به فلانی بگویید چرا زنگ نزدی؟ زنگ بزن تا برایت دعا کنم و به او بگویید حتما زنگ بزند.
🔰 مادر خانمم که فشارها داشت طاقتش را تمام میکرد، کم کم میخواست نرم شود که حالا یک زنگی بزنیم اما محمد با ناراحتی گفته بود، مادر جان ما آمدهایم، پیش امام رضا(ع) اگر صلاح باشد شفایم را از امام رضا(ع) میگیرم، این بابا دیگر کیست؟!
🔰 ماجرا را که خبر شدم، گفتم این برای ما یک بشارت است که ان شاء الله خدا به واسطه امام رضا(ع) محمد را شفا میدهد و قضیه ختم به خیر میشود؛
چون ولیّ خدا دنبال کسی نمیرود، او یک جا میماند بقیه به او رجوع میکنند، در روایت است که مَثل امام مَثل کعبه است که بقیه باید سراغ او بروند، حکایت اولیاء خدا هم اینجوری است.
اینکه این طرف که هی سراغ شما را میگیرد و اصرار میکند، و این سراغ گرفتن و اصرارش هم شاهدی بر ولیّ خدا نبودنش است و مطمئن هستم اهل ولایت شیطان است، الآن که محمد به دامن امام رضا(ع) پناه برده، او حساس و پیگیر شده تا محمد را از ولایت الهی خارج کند و ذیل ولایت خودش دربیاورد یعنی خبری لابد هست، اگر محمد به او اعتماد نکند و در اینجا در ولایت الهی بماند امید است که این پناه بردن، شفای محمد را همراه داشته باشد.
🔰 ماجرا گذشت و محمد از مشهد برگشت و بعد از دور دوم شیمیدرمانی که نتیجه نگرفته بود، پرتو درمانی را هم شروع کرد، مدتی بعد مجدد آن آقا سید پیغام فرستاده بود که میدانم فلانی پرتو درمانی را شروع کرده، به او بگویید کارش دارد بیخ پیدا میکند، حتما باید به من زنگ بزند تا برایش دعا کنم.
این بنده خدا طلبه هم که معرف سید شده بود حکایتهایی از اینکه سید واسطه شده و تا دعا کرده کسانی خوب شدهاند میگفت!
🔰 من که از دست این بنده خدای طلبه شفا یافته، خیلی نارحت بودم که چرا این بختک را به جان خانواده همسرم انداخته و اطلاعات اینها را به این به ظاهر سید داده است و حالا هم خبردار شده بودم شماره این بختک را به برخی دیگر هم داده است، گفتم من دور اسم فلانی یک خط قرمز کشیدم دیگر هیچ کاری با او ندارم.
🔰اما مدتی بعد خودم هم کرونا گرفتم، خودم بودم و همسرم هردو مریض بودیم و هیچ کس را هم نمیتوانستیم بگوییم که برای کمک به ما بیایید چون نگران بودیم برای خودش او بد باشد، یا بترسد و در رودروایستی قرار بگیرد، پسر یک سالهام هم با ما بود اما شکر خدا مشکلی نداشت ولی نگهداری از او و همسر و خودم با حال مریضی خیلی خیلی سخت بود، مشکلات دیگری هم بود که خلاصه شرایط بسیار بسیار وخیمی برایم پیش آمده بود.
🔰 بعد از چند روز دیگر صلاح ندانستم به کسی نگویم و مادر خانمم و پدرم را مطلع کردم که ما کرونا گرفتهایم، از قضا این طلبه خط قرمز کشیده شده ما هم به واسطه مادر خانمم مطلع شده بود و این چند وقت خیلی به ما محبت کرد و غذا و... برایمان آورد و خط قرمز ما هم به خواست خدا بیرنگ شد!
همهاش منتظر بودم تا بحث آن آقا سید را هم باز کند تا در موردش با او صحبت کنم اما چیزی نمیگفت، زمان گذشت تا اینکه ما هم به لطف خدا خوب شدیم و آن شرایط بسیار سخت را پشت سر نهادیم.
ادامه دارد...
@sharh_hal
✍️ شاید هم رمال باشد (قسمت چهارم)...
🔰 دیروز بعد از گذشت دو هفته و اندی از بهبودی، ظرفهای غذا را برای او به درب خانهاش برده بودم که سر صحبت را خودش باز کرد و ماجرای این آقا سید را مفصلتر گفت و گفت راستش شککردهام شاید هم این سید رمال باشد! گفتم عجب! مگر چطور؟
🔰 گفت: نمیدانم راستش وقتی فلانی(که او هم طلبه است) شماره ایشان را در آن حال وخیم به من داد و گفت که ظاهرا ایشان برای برخی دعا خوانده و شفا یافتهاند من فکر کردم آخوند است ولی بعدا در صحبتها فهمیدم نه آخوند نیست؛ ذکرها و وردهای عجیبی میگوید، البته ذکرهای قرآنی هم زیاد میگوید و به روضه اهل بیت هم زیاد تأکید میکند اما پشت تصویر پروفایلش هم عکس امیرالمؤمنین که عراقیها بعضا میگذارند بوده، در صحبتهایش هم چندباری میگفت استاد هندیام!، گاهی هم که به من زنگ میزند، چند ساعت صحبت میکند که دیگر سرم درد میگیرد مثلا فلان شب محرم زنگ زده است و آنقدر چندساعت صحبت کرده که من نتوانستم مجلس عزا بروم، موهایش هم ظاهرا خیلی بلند است.
🔰 من گفتم این طرف اهل ولایت الله نیست و شواهد خودم را گفتم و گفتم خدا خیرت بدهد تو این چیزها را هم میدانی و تازه میگویی شاید هم رمال باشد!
ولیّ خدا، رفتارش کامل بر اساس سنتهای دینی است، ولیّ خدا اهل علم است تا حالا کدام یک از علماء از امام خمینی یا علامه طباطبایی یا آیتالله بهجت و ... که موارد تصرف در عالم خارج را از آنها سراغ داریم، این کارها را کردهاند.
اهل طاغوت و جنود شیطان ممکن است هم بتوانند تصرفهایی بکنند ولی تفاوت سلوک و رفتارشان با اولیاء الله مشخص است.
🔰 درست است که آنها میتوانند در مؤمنین تصرفاتی کنند، مثلا یک جا میگوید: «فَإِنىّ نَسِيتُ الحْوتَ وَ مَا أَنسَئنِيهُ إِلَّا الشَّيْطَنُ أَنْ أَذْكُرَهُ » شیطان موجب میشود آن فردی که با حضرت موسی(ع) بوده است و در روایات گفته شده است وصی ایشان یوشعبن نون بوده است به واسطه تصرف شیطان ماهی را فراموش کند یا در مورد حضرت یوسف (ع) بنا به برخی اقوال «فَأَنْساهُ الشَّيْطانُ ذِكْرَ رَبِّهِ » یعنی این شیطان بود که موجب شد حضرت(ع) یاد خدا را در لحظه سفارش به آن فرد آزاد شده از زندان فراموش کند.
ویا صریح آیاتی که میگوید برخی از کافران به واسطه آن سحرهایی که بلد بودند بین زن و شوهر جدایی میانداختند. «يُفَرِّقُونَ بِهِ بَيْنَ الْمَرْءِ وَ زَوْجِهِ»
🔰 اما نکته مهم اینکه همه اینها در بازی قدرت خدا هستند چون آن فراموش شدن ماهی خودش نشانهای برای حضرت موسی(ع) بود که مکان دیدار او وخضر آنجاست و یا بعد از آن جایی که میگوید بین زن و شوهر را فاصله میاندازند، بلافاصله میگوید: «وَ ما هُمْ بِضارِّينَ بِهِ مِنْ أَحَدٍ إِلاَّ بِإِذْنِ اللَّه» اگر خدا نخواهد هیچ غلطی نمیتوانند بکنند.
🔰 بعد ماجرای یک تجربه خودم را هم برایش گفتم که در زمانی که هنوز طلبه نشده بودم و در اوج جوانی و مجرد بودم یک موقع مشغول مباحثه چهل حدیث با یکی از دوستان طلبهام در شاه چراغ بودیم که دیدیم کسی پیش ما نشست و حرفهای عجیبی میزد، میخواست مباحث چهل حدیث را به ما یاد بدهد، دانههایی هم برای جذب ما میریخت مثلا میگفت این بهشتی که در قرآن گفته است در همین دنیا هم هست آن حوری که گفته است همینجا هم هست میخواهید بیایید تا برویم بهشما نشان دهم.
🔰 من برخورد تندی با او کردم ولی عجیب بود که مدتی هرجا میرفتیم سر و کله این بابا هم پیدا میشد در مسجدهای مختلف، اتوبوس و... همان موقع رفیقم هم میگفت هرجا میروم این طرف هی میآید حرف میزند، اما ما به او محل نگذاشتیم و تند به او گفتیم برو پی کارت مردک!
حالا شما هم همینکار را بکن، ممکن است برایت شر شود!
🔰 در صحبتهای این آشنای طلبه چیزهای دیگری هم دستگیرم شد مثلا اینکه این آقا به اسم درمان کرونا رایگان عمل میکند ولی بعد برای بقیه بیماریها پولهایی تحت عنوان پول برای قربانی کردن و... میگیرد، نکته بعد اینکه برای هرکسی هم دعا نمیکند و برخی را میگوید اجازه ندارم!
🔰 حدس من این بود که این آقا از طریق ارتباطاتی که با اجنه دارد یا نمیدانم هر راه دیگری از اینکه مقدر برخی شفا یافتن است مطلع میشود و سراغ آنها میرود تا بگوید من شما را شفا دادم و یا حتی سراغ برخی میرود که قرار است شفا پیدا کنند تا با پناه آوردن به او مانع شفا یافتنشان شود.
📌 الغرض که این جور چیزها زیاد شده است و ما در فشارها و شرایط سخت است که باید صبور باشیم و به خداوند اعتماد و اتکا کنیم و یحتمل که هرچه به ظهور نیز نزدیکتر شویم، بساط این امور بیشتر پهن شود؛ این تجربیاتی بود که ان شاء الله برای شما نیز مفید باشد.
از همه شما برای شفای عاجل برادر خانم عزیزم نیز طلب یک حمد و دعای خیر دارم.
@sharh_hal
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 آیا واقعا جو بایدن کلید حل مشکلات ایران است؟
👈🏻 جوبایدن: باید مسیر ترامپ را در اعمال تحریم علیه ملت ایران ادامه بدهیم.
✍️ قضاوت مؤمنین...
✅ آیتالله کعبی هفتهای یک جلسه، درس ولایت فقیه داشتند که ما هم در آن شرکت میکردیم، یک بار گریزی زدند به این بحث که مردم در انتخابات خوب عمل نکردند و گلههایی از مردم کردند، من هم که به خاطر بدگوییهای یکی از دوستان طلبه پیش زمینههای خوبی از ایشان نداشتم و حرفشان را هم آن زمان قبول نداشتم شروع کردم به اعتراض...
✅ اما در باب پیشزمینه بگویم تا در پستهای بعد به ماجرای خودمان برگردیم، دوست طلبهای که ظاهرا با آیتالله کعبی ارتباط وثیقی داشت و بعدها هم مسیرش عوض شد و به دانشگاه رفت، در مورد ایشان برایم گفت که میدانی ایشان چه خانه بزرگ و چند طبقه و بسیار مجللی دارد؟ میدانی در حیاط خانه ایشان چند ماشین لوکس خارجی است؟! خلاصه چیزهایی گفت که ما را نسبت به ایشان کلا بد بین کرد!
✅ اما زمان گذشت و تقدیر بعدها، ما را هم با واسطهای به آیتالله کعبی نزدیک کرد و یک بار بدون تعارف این ماجرا را به صورت خصوصی از ایشان سوال کردم؟ و ایشان کاملا با روی باز گفتند این مطلب صحت ندارد و توضیح دادند که یک خانه خیلی معمولی آن هم در منطقه [زیر متوسط] نیروگاه قم دارند و ماشینهای مذکور هم خیالی بوده فرزندشان هم در پردیسان مینشیند و... بعدا دوستان دیگرم هم که از نزدیک زندگی ایشان را دیده بودند، سخنشان را تأیید کردند.
✅ سراغ آن دوست طلبه که حالا بیشتر دانشجو بود رفتم و گفتم این حرفها که پشت سر آیتالله کعبی زدی چه بود؟ با شرمندگی شاید هم پررویی، گفت: راستش کل چیزی که من از ایشان دیده بودم این بود که وقتی ایشان را در شیراز برای دانشگاه دعوت کرده بودیم با خودروی کمری ایشان را آوردند و گوشی فرزندش هم فلان گوشی گران بود! گفتم انصافت را شکر توی طلبه! نگفتی آن ماشین آن هم در شهری دیگر! مال کسی یا جایی بوده و ایشان را رسانده؟ بعد آن داستان را درست کردی؟! یک گوشی هم که آن زمان برای تو آس و پاس دانشجو گران بوده شد مؤید داستان خیالیات و بعد آمدی چند سال ما را به این بنده خدا بد بین کردی!
جالب هم این بود که این ماجرا را که نقل میکرد اگر هم راست میگفت و دروغی دیگر نبود! مربوط به قبل از دوره نزدیک شدندش به آیتالله کعبی بود!
متأسفانه در موارد دیگری هم از همین فرد مشاهده کردم که در جمع دوستان طلبه پشت سر برخی دیگر از شخصیتهای روحانی صحبتهایی میکرد و دوستان طلبه را به آنها بدبین!
✅ از آن روز تصمیم گرفتم هیچ وقت تا خودم یقین به اصل ماجرایی پیدا نکردهام با شنیدن بدگوییهایی که در مورد مؤمنی آن هم کسانی که از علما هستند، قضاوت که هیچ حتی بد بین هم نشوم.
ادامه دارد...
https://eitaa.com/sharh_hal
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰نیاز نیست داستانهای قاجار را بخوانید و حسرت بخورید!
✅ این کشوری که برای حفظ شدندش هزاران مجاهده و خونها ریخته شده است، امروز دست چه قوم شارلاتان، هوچیگر و البته بیسوادی افتاده است.
✅ این خط وطن فروشی روشنفکران غربزده و در مقابل تلاش علمای شیعه برای حفظ کشور و منافع آن قریب به یک قرن است که ادامه دارد.
🔹روزی ملاعلی کنی عالم بزرگ تهران به پشتوانه مؤمنین مقابل به تاراج رفتن منافع مختلف ایران و قرار گرفتن آنها در دست یک یهودی انگلیسی ایستاد و قرارداد رویترز را لغو نمود؛ قراردادی که میرزا حسینخان سپهسالار و ملکم خان حامی آن بودند.
🔸روزی میرزای شیرازی جلو تبدیل شدن ایران به مستعمرهای چون هند ایستاد و قرارداد استعماری رژی با کمپانیهای انگلیسی را لغو نمود. قراردادی که با بزک کردن و حمایت روشنفکران نفوذی منعقد شده بود.
🔹روزی شیخ فضلالله نوری بر دار رفت و جلو تأسیس مشروطه از نوع انگلیسی آن که جریان روشنفکر حامی آن بودند، ایستاد.
🔹روزی مرحوم مدرس مقابل قرارداد تحمیلی ۱۹۱۹ میلادی به واسطهگری وثوق الدوله ایستاد؛
🔸روزی آیت الله کاشانی به پشتوانه مؤمنین مانع به تاراج رفتن نفت کشور توسط انگلیسیها شد، قراردادی که در دوره قاجار با حمایت روشنفکران منعقد شده بود و در زمان رضاشاه تمدید.
🔹 و این مسیر همچنان ادامه دارد.
@sharh_hal
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اجتماع شیعیان انقلابی در صنعا در تکریم میلاد رسولالله صلی الله علیه و آله.
به قول سید حسن نصرالله یمن حجت را بر همه تمام کرد.
@sharh_hal
200917_001.MP3
27.25M
🎙جریانشناسی
موضوع این جلسه: چرایی اهمیت جریانشناسی تقسیم بندی جریانات فکری مختلف.
حجتالاسلام مصطفی اسکندری
📅 تاریخ: ۱۳۹۹/۰۶/۲۷
🔹صوت دروس سال تحصیلی 1400-99 مدرسه تخصصی فقه امام کاظم علیه السلام.
https://eitaa.com/hosoon_sal99
200831_004.mp3
24.3M
🎙جریانشناسی روحانیت و تاریخ انقلاب.
حجتالاسلام مصطفی اسکندری
📅 تاریخ: ۱۳۹۹/۰۷/۰۳
🔹صوت دروس سال تحصیلی 1400-99 مدرسه تخصصی فقه امام کاظم علیه السلام.
https://eitaa.com/hosoon_sal99
201022_006.MP3
20.98M
🎙جریانشناسی روحانیت و تاریخ انقلاب.
حجتالاسلام مصطفی اسکندری
📅 تاریخ: ۱۳۹۹/۰۸/۰۳
🔹صوت دروس سال تحصیلی 1400-99 مدرسه تخصصی فقه امام کاظم علیه السلام.
https://eitaa.com/hosoon_sal99
201029_001.MP3
15.81M
🎙جریانشناسی روحانیت و تاریخ انقلاب.
حجتالاسلام مصطفی اسکندری
📅 تاریخ: ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
🔹صوت دروس سال تحصیلی 1400-99 مدرسه تخصصی فقه امام کاظم علیه السلام.
https://eitaa.com/hosoon_sal99
شرح حال
🎙جریانشناسی موضوع این جلسه: چرایی اهمیت جریانشناسی تقسیم بندی جریانات فکری مختلف. حجتالاسلام مصطفی
حجتالاسلام اسکندری از پیرهای جوانی هستند که در عین پختگی بسیار، همچون جوانی بلکه نوجوانی سرشار از انرژی و نشاط هستند.
بسیار پرکار و واقعا دریایی از علم و تحقیق در موضوعات مختلف به خصوص تاریخ و جریان شناسی هستند و بسیار قابل استفاده.
✍️تجربه انتخاباتهای ایران در امتداد انتخاباتهای آمریکا...
(قسمت اول)
✅ انتخاباتهای ایران و آمریکا همواره دارای یک توالی مرتبط با هم بوده است. هرگاه در آمریکا دولتهای جمهوریخواه و قلدرمآب رویکار بودهاند در ایران روح مقاومت و وحدت تقویت شده است و هرگاه دولتهای دموکرات و به ظاهر اهل مذاکره رویکار بودهاند، در ایران روح افتراق و مصالحه با آمریکا تقویت شده است.
✅ دور اول ریاست جمهوری آقای "هاشمی رفسنجانی" مصادف است با دور دوم ریاست جمهوری "بوش پدر" از حزب جمهوری خواه آمریکا که معمولا به دنبال روشهای مستقیم قلدری و تحکم هستند و دور دوم ریاست جمهوری هاشمی مصادف است با دور اول ریاست جمهوری "کلینتون" دموکرات و به اصطلاح اهل مذاکره است؛
در دور دوم دولت هاشمی، به دنبال رویکار آمدن دولت دموکرات در آمریکا، در ایران نیز ساز مذاکرات و گفتگو بیشتر کوک میشود و تلاش دولت ایران برای تغییر سیاستهای خود تحت عنوان "تنش زدایی" قوت میگیرد.
✅ البته در ابتدای انقلاب بیش از آنکه گفتمانها معیار انتخاب مردم برای قدرت حاکمه کشور باشند، اشخاص معیار بودند اما هرچه انبان مردم و انقلاب از تجربهها بیشتر پر میشد، معیار گفتمانی هم در انتخاباتها پر رنگتر میشد و این خود گامی به سوی رشد و تجربههای بزرگتر بود.
✅ با اتمام دور دوم هاشمی وقتی هنوز ۳ سال به پایان دور دوم ریاست جمهوری کلینتون دموکرات مانده است، در کنشی هماهنگ با رویکرد آمریکا و امتداد سیاست تنشزدایی دولت هاشمی، آقای خاتمی اهل مصالحه و معامله رأی میآورد.
اما هنوز عیش طرفداران مصالحه با آمریکا گرم نشده بود که در همان دولت اول آقای خاتمی، دولت اول بوش پسر "جمهوری خواه" و به ظاهر جنگطلب به قدرت میرسد.
✅ به قدرت رسیدن جمهوریخواهها همیشه به سود مردم ایران تمام شده است چون آنها چهره بدون روتوش آمریکا را به نمایش میگذارند و چندان حوصله چانه زنی و مذاکره را ندارند، حال هرچه آقای خاتمی در دور دوم ریاست جمهوری خود ساز مذاکره و گفتگوی تمدنها را کوک میکرد، بوش پسر ایران را جزو محور شرارت میخواند. هرچه از این طرف تلاشهایی برای اصلاح روابط صورت میگرفت از آن طرف بر تحریمها افزوده میشد و کشورهای اطراف ایران یکی یکی اشغال میشدند و اعلام میشد هدف بعدی برای حمله، ایران است!
✅ اینکه چرا با وجود روی کار آمدن بوش جمهوریخواه و جنگطلب در سال آخر دور اول ریاست جمهوری خاتمی، باز هم مجددا در دوره بوش "دولت خاتمی اهل مصالحه و معامله" به قدرت رسید، و نه دولتی که اهل مقاومت و کنشی هماهنگ با رویکرد دولت آمریکا باشد، علت خود را دارد.
چون در یک سال فرصتی برای شروع طرحهای کلان آمریکا مثل حمله به برجهای دوقلو و به راه انداختن جنگهای بعدی بر اساس آن و... برای دولت بوش وجود نداشت و به این دلیل چهره دولت زورگوی آمریکا برای مردم ما آشکار نشده بود.
همچنین به صورت کلی در کشورهایی از جنس ایران که دولتها در آن بسیار بزرگ و ذی نفوذ هستند، بسیار بعید است که دولتی ولو بسیار ضعیف هم باشد در دور دوم رأی نیاورد، چون یک بدنه چند میلیونی ثابت از نیروهایی که به صورت مستقیم درون دولت جای خود را گرفتهاند، تمام تلاش خود را برای حفظ جایگاه خود و تغییر نیافتن دولت انجام میدهند، همچنین دولتها که به علت بسیار بزرگ بودن، نقش بسیار جدی و مستقیمی در زندگی مردم دارند، نوع مدیریت اقتصادی و سیاسی را در بازههای زمانی پیشا انتخابات به نحوی انجام میدهند که با اشکال مختلف منجر به باقی ماندن آنها شود.
🔹ادامه دارد...
...................
📌به شرح حال بپیوندید:👇
http://eitaa.com/joinchat/2649292800Ccfe8a7cd9f
✍️تجربه انتخاباتهای ایران در امتداد انتخاباتهای آمریکا...
(قسمت دوم)
✅ در قسمت اول:
«به تقویت رویکرد دولت دوم هاشمی به سوی تنشزدایی با رویکار آمدن کلینتون دموکرات و به ظاهر اهل مذاکره»
و
«رویکار آمدن دولت اهل مصالحه و معامله خاتمی در زمان کلینتون در امتداد تقویت سیاست تنشزدایی دولت دوم هاشمی و کنش هماهنگ با سیاست دولت حاکم آمریکا»،
اشاره کردم و ادامه دادم که :
«در دولت دوم خاتمی، دولت بوش پسر جمهوری خواه و به ظاهر جنگ طلب رویکار آمد و کار بر دولت خاتمی سخت شد.»👇
https://eitaa.com/sharh_hal/1843
✅ سال آخر ریاست جمهوری خاتمی مصادف است با سال اول دور دوم بوش جمهوری خواه و جنگطلب؛
مردم ایران که رفتارهای تحکمآمیز و قلدرانه آمریکا در دوره خاتمی را خوب تجربه کرده بودند، در سال ۸۴ به گفتمانی رأی میدهند که اهل مقاومت و حفظ عزت مردم ایران باشد.
✅ احمدینژاد به قدرت میرسد اما بعد از ۳ سال و در سال آخر دور اول ریاست جمهوری وی (۸۷) "اوبامای دموکرات" در آمریکا به قدرت میرسد.
✅ شعار جمهوی خواهان همیشه این بوده است که میخواهیم با ایران وارد جنگ شویم و البته شرایط آن را هم نداشتهاند و همیشه مجبور شدهاند در کشورهای دیگر جنگ راه بیاندازند و البته غالبا آخرش هم ماجرا به نفع ما تمام میشود و آن منطقه به دست ما میافتد کما اینکه در عراق و سوریه رخ داد و ان شاء الله در عربستان و امارات هم رخ خواهد داد، اگر روند کنونی مانند بیتدبیری دولت اصلاحات در قضیه افغانستان با کنار رفتن طالبان از قدرت و به قدرت رسیدن مجاهدین افغانستان نباشد.
✅ برخلاف جمهوری خواهان، کار با دموکراتها همیشه سخت بوده است، چون آنها از طُرق نرم وارد میشوند و داخل ایران را به هم میریزند؛ مثل فتنه ۸۸ که در دوره اوباما پدید آمد.
خلاصه اینکه اگرچه احمدی نژاد به دلایلی کلی که در قسمت اول این متن توضیح دادم و نیز عملکرد موفقیت آمیز خود در دور اول، در دور دوم نیز رأی آورد اما در دور دوم برخلاف دور اول که سر و کار او با بوش بود کار با ابوما و خصوصا فتنه ۸۸ بسیار بر او سخت شده بود چرا که اوباما خیلی راحتتر از بوش میتوانست، علیه ایران اجماع جهانی پدید بیاورد و تحریمها را تشدید کند و کار با اوباما برای اروپاییها خیلی راحتتر از کار با بوش یا ترامپ است.
🔹ادامه دارد...
...................
📌به شرح حال بپیوندید:👇
http://eitaa.com/joinchat/2649292800Ccfe8a7cd9f
✍️تجربه انتخاباتهای ایران در امتداد انتخاباتهای آمریکا...
(قسمت سوم)
✅ در قسمت "اول و دوم" به تقویت سیاستهای تنشزدایی دولت هاشمی به دنبال روی کار آمدن دولت کلینتون به ظاهر اهل معامله و رویکار آمدن دولت خاتمی در کنش هماهنگ آن،
اشاره کردم و ادامه دادم:
رای دادن مردم ایران به احمدینژاد کنش هماهنگ مردم ایران در مقابل سیاستهای قلدرمآبانه دولت جمهوریخواه و جنگطلب بوش بوده است.👇
🔹https://eitaa.com/sharh_hal/1843
🔹https://eitaa.com/sharh_hal/1844
✅ در سال ۸۷ اوباما به قدرت رسید و در سال ۹۲ وقتی که هنوز ۳ سال از دولت دوم اوباما باقی بود، این بار در کنشی هماهنگ با دولت دموکرات آمریکا، در ایران نیز دولت به ظاهر اهل معامله "روحانی" به قدرت رسید.
✅ نوع سیاستهایی که آمریکا در دوره جمهوری خواهان در ایران و منطقه اجرا میکند؛ منجر به رای آوردن دولتهای اهل مقاومت در ایران میشود، چون آنها سیاستهای جنگطلبانه دارند، اتحاد مردم ایران در لزوم مقابله با آنها پدید میآید اما وقتی دموکراتها رأی میآورند، نوع سیاستهای آمریکا در دنیا و نیز داخل ایران منجر به افتراق مردم در اینکه آیا باید مقابل آمریکا ایستاد و یا مذاکره کرد میشود که نتیجه آن رای آوردن دولتهایی اهل معامله در ایران است.
🔹همانطور که بعد از گذشت ۳ سال کار بر دولت خاتمی سخت شد و دولت بوش در سال ۷۹ رویکار آمد و خاتمی مجبور بود یک سال آخر دولت اول خود و چهار سال دولت دوم خود را با دولت بوش جنگطلب کنار بیاید.
🔹همانطور که بعد از گذشت ۳ سال کار بر دولت احمدی نژاد سخت شد و دولت اوباما در سال ۸۳ با دستکش مخملین و تلاش برای ضربه زدن از راه نرم رویکار آمد و با ادبیات اوباما ایجاد اجماع جهانی علیه ایران برای تشدید تحریمها تقویت شد.
🔹همانطور نیز بعد از گذشت ۳ سال کار بر دولت روحانی سخت شد و دولت جمهوری خواه و به ظاهر جنگطلب ترامپ رویکار آمد و روحانی مجبور بود یک سال آخر دولت اول خود و سه سال آخر دولت دوم خود را با دولتی که دائما بر عهد شکنی خود افتخار میکند و همه را تحقیر و بر طبل جنگ میکوبد، کنار بیاید.
✅ اما حال دولت روحانی و همقطارانش به انتظار نشستهاند تا ترامپ در دور دوم خود رأی نیاورد و داستان تکرار دوره رؤسای جمهور ایران و آمریکا در دور دوم نقض شود و خوب میدانند که اگر ترامپ برای بار دوم بتواند بر کُرسی قدرت بنشیند، کنش طبیعی مردم ایران وحدت برای ایستادگی و رأی دادن به دولتی با گفتمان مقاومت و حفظ عزت است.
✅ دولت حسابهای زیادی برای رأی نیاوردن ترامپ و بازشدن دربهای سیب و گلابی باز کرده است اما تاریخ ثابت کرده است که ماهیت دولتهای جمهوریخواه و دموکرات هر دو یکی است و فقط این ظاهر و ادبیات آنهاست که متفاوت است و تا روزی که مردم ما به این نکته که شیطان از هر زبانی سخن بگوید باز همان شیطان است، باور پیدا نکنند این سیکل ادامه خواهد داشت.
...................
📌به شرح حال بپیوندید:👇
http://eitaa.com/joinchat/2649292800Ccfe8a7cd9f
✍️ حجیت دلیل عقل...
✅ در این عصر که به تعبیر مرحوم آیتالله حائری شیرازی عصر جنون بشریت است، زمانه جلوه دلیل عقل و منطق قوی فقه شیعه است.
✅ از جمله ادله چهارگانه فقه شیعه "عقل" است و اینکه عقل جزو ادله چهارگانه شیعه شمرده شده است، ناشی از اهتمام ویژه قرآن در توصیه به عقلگرایی و عاقلانه فکر و رفتار کردن و نیز تکریم بسیار عقل در روایات اهل بیت است، به نحوی که بخش قابل توجهی از روایات شیعه به مقوله عقل میپردازد.
✅ البته خوب است اشاره شود که تا قبل از مرحوم محقق اصفهانی و علامه مظفر متأسفانه در متون اصولی ما بحث عقل در آراء فقها و علمای علم اصول دارای یک نظام مشخص، مستقل و تفصیلی نبود و در ضمن مسائل مختلف به آن پرداخته میشد و از همین باب که در کتابهای فرائد شیخ و کفایه آخوند(اعلی الله مقامهما) به این بحث به صورت مستقل و تفصیلی پرداخته نشده است و در نتیجه نیز در حوزه علمیه در مقطع سطوح عالی و قبل از درس خارج چندان جدی به این بحث پرداخته نمیشود.
✅ اصولیون قدیم در یک دوران از افراط اهل سنت که به استحسان و قیاس خیالی و وهمی نیز حجیت میدادند و تفریط اخباری که به قطعیات احکام عقل نیز توجه نمینمودند و حجیتش را انکار میکردند، عمدتا تلاش داشتند اولا اصل حجیت عقل را ثابت نمایند و ثانیا مرزهای آن را با اموری چون قیاس و استحسان تثبیت نمایند.
✅ این سالها مدام از گوشه و کنار فتاوای جدیدی از افرادی به ظاهر روحانی و مجتهد و به اسم عقلگرایی و حجیت عقل شنیده میشود، روزی کسی حجاب را به این اسم نفی میکند و روزی سگ را حلال و روز دیگر ادعای حجیت قوانین بینالمللی به نحو مطلق میشود و...
✅ خوب است در سطوح مختلف از دروس خارج تا اهل منبر ما تصویر مناسبی از مقوله حجیت عقل داشته باشند چرا که ممکن است به نام فقه پویا و جدید به دامن سکولارها و لیبرالها بیافتیم و یا به نام دفاع از دین به دامن اخباریگری و جمود.
✅ بحث اجتهاد عقلگرا و استفاده از دلیل عقل از رئوس مهم فقه حکومتی است و در مسائل مختلفی چون: اصل لزوم تشکیل حکومت و حدود آن، تشخیص مصلحت، معاملات و بسیاری از مسائل اجتماعی نمود پیدا میکند.
👈مثلا حضرت امام(ره) در بحث ربا در باب اینکه چرا معامله دو کالای هم جنس به غیر هموزن ولو با کیفیات مختلف حرام باشد و موارد متعدد دیگر میفرمایند: ما در امور تشریعی شارع مناطات احکام برایمان مجهول است و عقل ما به این امور راهی ندارد و تعبدا آن را میپذیریم.
👈اما ایشان در بحث حیل ربا عنوان میکنند که معقول نیست که شارع به علت وجود مفاسدی ربا را حرام کند و سپس خود با جعل روشهایی راه دور زدن معملات ربایی را به شما آموزش دهد فلذا روایتهای مربوط به حیل ربا را کنار میگذارند و میفرمایند: «هی مما لا یعقل صدوره من المعصوم»
منجمله دیگر استفاده ایشان از عقل در مقابل برخی روایات در بحث لزوم تشکیل حکومت در عصر غیبت یا بیع سلاح و... است.
✅ فیالجمله که ملاک اینکه در جایی عقل حاکم نیست و جایی به نحوی حاکم است که هرچه روایت مقابل آن باشد را کنار میگذارد، چیست؟
اگرچه فقها به این بحث پرداختهاند که عقل در سلسله علل احکام حجت است و نه معالیل و اینکه عقل به امور اعتباری راه ندارد و دائره اعمال نظر عقل محدود به اموری است که یا جزء قضایای اولیه و یا لوازم بدیهی عقلی هستند مثلا اینکه کل اعظم از جزء است، یا از قبیل امور معلوم با حواس ظاهر و باطن یا امور تجربی مثل طب و علوم مهندسی و اموری از این دست.
📌اما بازهم در این عصر جای پرداخت جدی به این مقوله و تفصیلات آن در سطوح مختلف بسیار خالی است و هرچه بیشتر این مسأله تبیین شود از لغزشهای بیشتری جلوگیری میکند.
🔍به شرح حال بپیوندید:👇
http://eitaa.com/joinchat/2649292800Ccfe8a7cd9f
✍️ نهضت پرسشگری و مطالبه از فضلاء حوزه (قسمت اول)...
🔰 قریب به شش ماه بود که جمعی ۵ نفره از طلبههای خوب هر روز برخی از صحبتها یا پیامهای کلیدی حضرت آقا را مباحثه میکردیم.
ضمن این مباحثات به مرور به مجموعهای از پرسشهایی اساسی دست یافتیم که میتوان گفت تفکر در مورد آنها و دستیافتن به پاسخهایشان برای افراد دیندار مساوی بود با انقلابی شدن، دغدغه مند شدن، حل بسیاری از شبهاتشان و فهم ارتباط انقلاب اسلامی و نظام دین برای آنها.
🔰 اما تقریبا هیچ کدام از این سوالات از سوالات جدی و سرفصلهای مورد توجه در حوزه علمیه نبود و اگر این سوالات در حوزه مطرح میشد و ذهن اساتید و طلاب متوجه آنها و پاسخشان میشد دیگر چندان انرژی و کار خاصی برای انقلابی شدن حوزه نیاز نبود، تفکر در مورد این سوالات مساوی بود با رسوا شدن و مهجوریت طیفهای سکولار و غیرانقلابی در حوزه.
🔰 به طور مثال بخشی از این سوالات ذیل سرفصل دشمن شناسی بود که شاید از ابتدا تا انتهای تحصیل در حوزه چندان به عنوان آن هم چندان توجه نشود، چه برسد به پرسشهای ذیل آن؟! یا به برخی پرسشهای ذیل آن به صورت محدود توجه شود اما چون در یک نظام مشخص منطقی و مترتب بر یکدیگر به سوالات آن پرداخته نشده است، نتیجتا به پاسخهای اشتباه نیز دست یافته باشیم.
👈 مثلا مکرر حضرت آقا در بحث دشمن شناسی صحبت کردهاند که خروجی آن یک کتاب مفصل شده است.
به صورت خلاصه ایشان دشمن خارجی و محسوس ما را بدون اصلی و فرعی کردن با ۳ عنوان مشخص میکنند:
«جریان سرمایهداری صهیونیستی پشت صحنه دولت آمریکا»
اما رسیدن به این نتیجه حاصل پاسخ داشتن برای یک مجموعه سوالات متوالی با گسترهای وسیع از اطلاعات قدیم و جدید است.
🔰 برای اینکه این کلام و عنوان دشمن شناسی درست فهم شود نیازمند یک سلسله پرسشهای منطقی و مترتب هستیم که: آیا در نظام اندیشه دینی وجود دشمن مفروض و قطعی است؟ چه دشمنهایی برای یک انسان دیندار وجود دارند؟ معیار و ملاک دشمنی چیست؟ آیا دشمن اصلی و فرعی داریم؟ حکمتها و فواید وجود دشمن چیست؟ وظیفه ما نسبت به دشمن چیست؟ و...
🔰 بعد از اینکه مجموعهای از سوالات را ذیل موضوعات اصلی اقتباس شده از سخنان حضرت آقا، طراحی کردم، جمعی از فضلا و اساتید حوزه را شناسایی و این سوالات را به آنها عرضه نمودم.
برای اینکه این اساتید و فضلاء مشتاق به وقت گذاشتن شوند نیاز به یک برنامه رسمی بود، از طریق مسئول فرهنگی مؤسسه فقهیمان مطلع شدم که در مدارس فقهی یک چارت فرهنگی و بودجه مشخص شده است برای برگزاری کلاسهای سیاسی فرهنگی و...
🔰 طرحی اجرایی با عنوان دوره "اسلام ناب" نوشتم تا اساتید شناسایی شده را دعوت کنیم و کلاسهایی تشکیل دهیم و این سرفصلها را در این دوره تدریس کنند؛ در ضمن آن هم برخی کتابهای خوب و مرتبط با این سرفصلها مثل "حکومت اسلامی از مبانی تا مقاصد" آقای محمد نجفی و "اسلام رحمانی" آقای حسن علیپور وحید را به دوستان معرفی کرده و برای آنها مسابقه کتابخوانی برگزار کردم که الحمد لله بیش از نیمی از دوستان مؤسسه در این مسابقه شرکت کردند، همچنین اجازه گرفتم و یک سلسله از مستندهایی که برای فهم پاسخ سوالات دوره مناسب بود را هر هفته در ساعتی که دوستان مؤسسه جلسه عمومی داشتند معرفی میکردم.
🔰 دوره با همه سختیهایش برگزار شد و کارها پیش رفت، بنا داشتم در گام بعد این دوره را در مدارس فقهی دیگر نیز برگزار کنم و پیگیریهایی کردم و قولهایی نیز گرفتم، افق نهاییام نیز این بود که در گام آخر مباحث دوره را تبدیل به یک کتاب کنم که در ضمن آن یک نرمافزار با همه مستندهایی که مکمل آن بود در آن باشد و بعد از آن این دوره در کل حوزه علمیه اجرا شود.
🔰 بجز یک یا دو مورد کمک یکی از دوستان عزیز همه کارها بر دوش خودم افتاده بود، مشکلات و عدم همکاریهای بسیاری که مدام وقت و انرژی را بیجهت هدر میداد و حل آنها به عنوان یک کار حاشیهای در کنار درس و کارهای پژوهشی و مسائل شخصیام، خیلی داشت به من فشار میآورد.
🔰 بعد از برگزاری دوره در مدرسه خودمان و با توجه به بازخوردهای خوبی که از دوستان طلبه گرفته بودم، بنا به توسعه و ادامه آن داشتم که در جلسه ابتدای سال بعد، مسئول محترم مدرسه که ماشاء الله هرجای حوزه را نگاه کنید یک مسئولیت مهم دارند! در جمع طلاب با قدردانی از برخی امور که در نظرشان بسیار با اهمیت بود و ایضا تحقیر کارهای بنده آن هم در جمع طلاب چنان طعم تلخی بر جانم نشاند که با اینکه میدانستم نباید خسته شد اما تحقیر شدن کار را برای نفس خود بهانه کردم تا دیگر تلخیهای این کارها را به جانم نچشانم...
ادامه دارد...
🔍به شرح حال بپیوندید:👇
http://eitaa.com/joinchat/2649292800Ccfe8a7cd9f
✍️ نهضت پرسشگری و مطالبه از فضلاء حوزه (قسمت دوم)...
🔰 وقتی سوالات خود را به اساتید عرضه کردم متوجه شدم جمع محدودی از آنها هستند که برای این سوالات پاسخ دارند، البته معمولا آنهایی هم که داشتند برای همه پرسشها پاسخ نداشتند و نیاز به تفکر و دقت بیشتر بود ولی به هر حال معلوم بود فرصتی شده است تا حرفهای تازه و برآمده از اندیشههای عمیقشان را در این بابها تولید و تدقیق کنند.
🔰 بحثهای خوبی در جلسات تدریس دوره مذکور گفته شد که برای خودم هم تازگی داشت، با برخی اساتید هم رفاقتی پیدا کردم و بعدها هم تاثیر تفکر آنها به این پرسشها را در دیگر مباحث و ارائههایشان مشاهده کردم.
اگرچه ما یک دوره از این اساتید استفاده کرده بودیم اما مباحثی که تولید شده بود توسط خود این اساتید در قالبهای دیگر در حال امتداد و نشر دادن بود.
🔰 ما هنوز باید در باب فواید پرسشگری البته پرسشهای دقیق و با برنامه و کارهای بزرگی که میشود به کمک آن انجام داد، بیشتر آشنا شویم.
✅ مثالی دیگر بزنم، سال گذشته یک سوال برای اساتید درس خارج و طلاب جدی شده بود و عملا یک بحث با این عنوان که آیا فقه نظام دارد یا خیر؟ در سطوح مختلف حوزه ذهن طلاب و اساتید را به خود مشغول کرده بود.
در بسیاری از کلاسها به این سوال پرداخته میشد که حالا آخر فقه نظام دارد یا خیر؟
دوست عزیزی که پشت صحنه عمده این جریان سازی بود، برای بنده میگفت که من رفتم نزد فلانی و از او این سوال را کردم و بعد نزد یک عالم دیگر رفتم و او جواب متفاوتی داد و ادله آن استاد را رد کرد و بعد این پرسشها و پاسخها را هم در فضای مجازی منتشر میکردم، بعد از آن هم با چند مرحله شارژ کردن موج و کار رسانهای موج راه افتاده بود و این پرسش جدی در فضای حوزه مطرح شده بود و هرکس میخواست نظر خود را در آن مورد بیان کند.
میگفت هدف من صرفا یک کار بود و آن اینکه اصل این مسأله را در حوزه بالا بیاورم و توجهات به آن جلب شود و به آن فکر شود، بیش از آنکه پاسخ برای من مهم باشد اینکه به این مسأله فکر شود مهم بود.
✅ یکی از اساتید عزیز ما نقل میکردند که من بارها یک بحث علمی را بین برخی از علما واسطه میشدم و اشکالات و جوابها را بین آنها انتقال میدادم و این کار برکات بسیاری برای حل آن مسأله و دقیقشدن آن داشت.
🔰 این پرسشگری و مطالبه و هدایت آن خود بخشی از چرخه تولید علم است، وقتی آثار مختلف با برکت موجودمان را نگاه میکنیم، عمدتا همه حاصل وجود یک پرسش و مطالبه از علما است، از اصول کافی و من لایحضره الفقیه گرفته تا لمعه یا برخی کتابهای علامه طباطبایی مثل بدایه و نهایه و حتی تفسیر المیزان یا کتابهای علامه مظفر یا کتاب کشف اسرار حضرت امام یا جزوه روحتوحید نفی عبودیت غیر خدا حضرت آقا و... خلاصه عمده آنها را وقتی بررسی کنید، همه یک مقدمه دارند و آن هم وجود یک پرسشگر و مطالبهگر است و اگر نبودند آنها امروز هیچکدام از این آثار با برکت ما موجود نبود.
ادامه دارد...
🔍به شرح حال بپیوندید:👇
http://eitaa.com/joinchat/2649292800Ccfe8a7cd9f
هدایت شده از خبرگزاری تسنیم
واکنش مقامهای دولتی به شکست ترامپ
🔹حسن روحانی: دولت جدید آمریکا به همه تعهدات خود برگردد.
🔸اسحاق جهانگیری: دوران ترامپ و تیم ماجراجو و جنگ طلب او به پایان رسید.
🔹جواد ظریف: معلوم است که بین بایدن و ترامپ تفاوتهایی وجود دارد.
🔸علی ربیعی: فشار حداکثری به پایان راه خود رسید؛ برخلاف تصور ترامپ، ایران فرو نپاشید.
🔹حسامالدین آشنا: ایرانیان مردانه ایستادند تا آن نامرد هم رفتنی شد.
tn.ai/2385094
@TasnimNews
شرح حال
واکنش مقامهای دولتی به شکست ترامپ 🔹حسن روحانی: دولت جدید آمریکا به همه تعهدات خود برگردد. 🔸اسحاق
از قبل از انتخابات عمیقا دعا میکردم بایدن پیروز شود، معتقد بودم اگر لطف و عنایت الهی با ما باشد و بایدن رأی بیاورد فرصتی برای رو سیاهی بیشتر این جماعت بیتدبیر و ناامید از خدا، برای مردم فراهم خواهد شد.
اگر بایدن رای بیاورد دیگر فرصتی ندارند که بگویند مشکل از ترامپ بود و تحریمها!
بگذار چند صباحی با قیمت ارز و سکه و خودرو هم که بازی کردهاند باز بازی کنند و این مرحله را حداقل به نفع ملت بازی کنند.
اما بدانند این بازیها نه درمان بیتدبیری و بیعرضگی میشود و نه آمریکا را عوض میکند و مردم نیز بدانند دوستی این برههای در دست استکبار با گرگ، آخرش یک نتیجه دارد چه ترامپ باشد، چه بایدن یا اوباما!
هدایت شده از نهضتِ روایت
🔰بایست مردم بفهمند
✍️ حمیدرضا باقری،طلبه حوزه علمیه قم و پژوهشگر در زمینه تاریخ معاصر و انقلاب اسلامی
در زمان بنیصدر خیلیها از خیانتهای پیاپی او خسته شده بودند و گله میکردند که چرا حضرت امام (ره) به او اختیارات گسترده و فرصت میدهند_ تا جایی که حتی فرماندهی کل قوا را نیز در آن شرایط بحرانی به او داده بودند._ اختیاراتی که هزینههای بسیار زیادی بر مردم و کشور داشت و نیروهای زیادی بهواسطه کارهای او به شهادت رسیدند و سرمایههای بسیاری تلف شد.
در همین باره مرحوم آیتالله سید محمدمهدی دستغیب برادر کوچکتر شهید دستغیب نقل میکنند:
بنیصدر طغیان کرده بود و سروصدا هم بلند کرده بود که به داد برسید. در آن هنگام آقای خلخالی در مجلس بود که فریاد زد: آقای دستغیب! آقای صدوقی! آقای مدنی! آقای اشرفی! آقای طاهری و... به فریاد برسید. لذا مجلسی از آقایان در حضور امام تشکیل شد. بنده هم همراه اخوی رفتم. همه صحبت کردند و از امام خواستند که بنیصدر را رد کند. امام فرمود:
زود است، عجله نکنید، بگذارید رسوا شود، مردم بفهمند، آنوقت بیرون کردنش آسان است و قصه هم همینطور شد و طولی نکشید که بنیصدر رسوا شد و مردم فهمیدند که راهش غلط است و معزولش کردند. [۱]
معنای این رفتار آن است که گاهی بایست به یک فرد و بالاتر از آنیک اندیشه فرصت داد تا خود را نشان دهد و معلوم شود که مسیرش خطا است زیرا میان حاکمیت الله و طاغوت چند فرق اساسی است:
1- "ولیّ خدا " قدرت را برای مردم میخواهد، برخلاف طاغوت که مردم را برای قدرت میخواهد، "ولیّ خدا " با مردم همراه میشود و به آنها فرصت رشد میدهد تا مردم باعقل خود و آزادی خودشان، قیام به قسط کنند و همراهی با او را آزادانه انتخاب کنند.
بنابراین همراهی با "ولیّ خدا" نیز نیازمند صبر و استقامت و البته مساوی با باعزت و سربلندی است.
2- اما طاغوت بر مردم مسلط میشود [۲] و آزادی و فرصت اندیشیدن را از آنها میگیرد، طاغوت میخواهد مردم کوچک باشند و با شکم و شهوت مشغول باشند، پس همراهی با طاغوت اگرچه معمولاً راحت اما همیشه با کوچکی و حقارت است. [۳]
اگر بنا بود با اجبار مردم را کنترل و بر آنها حکومت کرد، اهلبیت (علیهمالسلام) بسیار زیرکتر از آن بودند که در بازی قدرت جا بمانند و منتظر باشند تا بیش از هزار و اندی سال اینهمه خسارت بر مردم وارد شود.
پی نوشت:
[۱] منبع خاطره: حمید سفیدگر شهانقی و محمد چغایی اراکی، زندگی و مبارزات آیتالله شهید سید عبدالحسین دستغیب به روایت اسناد و خاطرات، تهران مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ۱۳۹۲ ش، ص: ۱۰۲.
[۲] در زمانه ما که عصر استعمار فرانو است، طاغوت باقدرت نرم و ابزار رسانه و شبکههای مختلف خبری و سرگرم کردن مردم به مسائل جنسی، سینما، ورزش حرفهای و... مردم را به بند خود درآورده است، برخلاف دورههای گذشته که با کودتا و مثل آن و با استفاده از قدرت سخت بر مردم حکومت میکرد.
[۳] ممکن است برخی بگویند: پس اگر چنین است چرا جمهوری اسلامی برای انتخابات، شورای نگهبان گذاشته است و فرصت خطا کردن مطلق را به مردم نمیدهد؟
باید گفت در حکومت بناشده بر پایه اسلام اگرچه مردم بهزور به سمت سعادت برده نمیشوند اما جلو جریانی که بخواهد مردم را بهزور به سمت شقاوت ببرد نیز گرفته میشود و حاکم تلاش میکند آزمون و تجربه مردم را بهگونهای پیش ببرد که مردم کمترین هزینه ممکن در مسیر رشدشان را متحمل شوند و سعی میکند از شمار گزینههای هزینهساز برای مردم بکاهد اما نه تا جایی که رشد آزادانه و انتخاب و اختیار مردم بیمعنا شود.
@manaar_ir
شرح حال
🔰بایست مردم بفهمند ✍️ حمیدرضا باقری،طلبه حوزه علمیه قم و پژوهشگر در زمینه تاریخ معاصر و انقلاب اسل
یاداشتی که برای انتشار در کانال منار نوشتم.
منار مخفف «معارف ناب امام و رهبری» و به دنبال تبیین اندیشههای امامین انقلاب است.
https://eitaa.com/manaar_ir/10
شرح حال
✍️ نهضت پرسشگری و مطالبه از فضلاء حوزه (قسمت اول)... 🔰 قریب به شش ماه بود که جمعی ۵ نفره از طلبهه
طرحنامه اجمالی دوره اسلامی ناب.pdf
401.1K
طرح نامه اجمالی برای برگزاری دوره اسلام ناب که دو سال قبل در مدرسه تخصصی فقه و اصول خود اجرا کردیم و شرح آن در مطالب گذشته با عنوان «نهضت پرسشگری و مطالبه از فضلاء حوزه (قسمت اول)» آمد.
به شما دوستان نیز پیشنهاد میکنم با برگزاری دورههایی از این دست ولو با جمعهای چند نفره در دانشگاه یا بسیج یا مدارس حوزه علمیه و... از فضلاء شهر و اطراف خود دعوت کنید و از آنها بخواهید در باب این پرسشها و مقولهها برای شما سخن بگویند.
حداقل اینکه خودتان و دوستانتان در باب این موضوعات بیاندیشید، حضرت آقا در عمده این مقولات صحبتهای مفصلی دارند، خود را محک بزنید که چقدر از آنها اطلاع دارید و میتوانید در مورد آنها صحبت کنید.
✍️ نهضت پرسشگری و مطالبه از فضلاء حوزه (قسمت سوم)...
⁉️ اهداف و شعارهای اصلی انقلاب اسلامی چه بود؟
✅ این پرسش یکی از ۶ پرسش بنیادین درباره انقلاب اسلامی است که مستند و مبتنی بر بیانات حضرت آقا، در سایت ایشان به آنها به صورت اجمالی و تصفیلی پاسخ داده شده است.👇
https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=25277
🔰 در پاسخ به این پرسش که اهداف و شعارهای اصلی انقلاب چیست؟ مستند به بیانات حضرت آقا به موارد زیر اشاره شده است:
👈 استقلالخواهی و قطع هر نوع وابستگی - حاکمیت اسلام بر جامعه و رواج ارزشهای دینی در کشور - آزادی بیان و قلم - عدالت و رفع تبعیضها - پیشرفت مادی و گسترش رفاه - احیای کرامت انسانی و نقش داشتن مردم در حاکمیت بر تعیین سرنوشت خود - زمینهسازی برای رشد و تکامل انسانها در جامعه و حذف عوامل فساد.
✅ حال نوبت ما است که به این سوالات و جوابها فکر کنیم، مبتنی بر آنها سوالاتی را مطرح کنیم؟
چرا این موارد ذکر شد و آیا موارد دیگری هست که برای ما مهم باشد و در این گزینهها نیست؟
نسبت تک تک این گزارهها با اندیشههای دینی چیست؟ در هرکدام از این گزارهها ما چه جایگاهی داریم؟ در کدام یک کمکاری کردهایم؟ ملاک سنجش هر کدام چیست؟
⁉️ به این پرسشها چقدر فکر کردهایم؟ مباحثه کردهایم و جواب داریم؟
مثلا ما چقدر در مورد استقلالخواهی و قطع هر نوع وابستگی مبتنی بر آموزههای دینی میتوانیم سخن بگوییم؟
مگر یکی از دعواهای اصلی امروز ما در عرصه سیاست همین استقلالخواهی نیست؟ اگر استقلال خواهی یک ارزش دینی نیز هست، پس چرا ما چندان حرفی در این مقوله نمیشنویم؟
قطع وابستگی آیا ارزش است؟ مطلق یا نسبی؟ چقدر از آموزههای دینی برای تبیین آن حرف داریم؟ و قس علی هذا... نسبت به بقیه موارد از شعارهای اصلی انقلاب که شرح آن مفصل میشود و شاید ما در همان ابتدا متوقف شویم.
⁉️ وظیفه کیست که این گزارهها را تبیین کند؟ جز حوزه و طلاب؟
✅ بسمالله اساتید و فضلاء انقلابی صدها سوال در تک تک این مقولات وجود دارد که ما مشتاقانه منتظر شنیدن جوابهای آنها هستیم.
✅ بسمالله طلاب عزیز در این موضوعات مطلب بنویسید، سوال و جواب تولید کنید.
اگر این موضوعات برای نخبگان جامعه قرار است حل شود وظیفه کسی جز حوزه و حوزویان است؟
ادامه دارد...
🔍به شرح حال بپیوندید:👇
http://eitaa.com/joinchat/2649292800Ccfe8a7cd9f
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ۲۱ آبان ۹۹|روحانی: ملت ایران ثمره «مذاکره با دنیا» را در سال ۹۵ و ۹۶ دیدند
🔹️ شرایط ما در این دو سال در بهترین شرایط ۴۰ سال اخیر بود. تورم ما یک رقمی بود. بالاترین رشد اقتصادی جهان را داشتیم.
✍ این ادعای روحانی را خوب است در کنار دیگر آمارها به صورت مقایسهای بررسی کنیم تا نتیجه واقعی مشخص شود.
چون یک زمان تورم نیست چون رکود است که در سالهای مذکور بود و بعد از آن هم رکود بود همراه با تورم که یعنی بد و بدتر شدن اوضاع اقتصادی مردم.
شاهد آن هم افزایش ضریب جینی و فاصله طبقاتی دقیقا بعد از سالهای ۹۵ و ۹۶ مورد ادعای آقای روحانی است.
هدایت شده از شرح حال
✅ بعد از دولت هاشمی به یک اختلاف طبقاتی بسیار زیاد رسیدیم، در دولت خاتمی وضعیت نه بهتر شد و نه بدتر و در دولت احمدینژاد اختلاف طبقاتی کاهش بسیار خوبی داشت، اما با رویکار آمدن دولت روحانی باز اختلاف طبقاتی و نسبت هزینههای دهکهای بالای جامعه به پایین جامعه افزایش بسیار زیادی یافت.
🔹 نمودار بالا براساس گزارش مرکز پژوهشهای مجلس بدست آمده است و نشان دهنده ضریب جینی و نسبت ده درصد ثروتمندترین به ده درصد فقیرترین جمعیت از ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۷ است.
به شرح حال بپیوندید.
هدایت شده از شرح حال
🔹بررسی آمارهای منتشر شده توسط مرکز آمار ایران درباره نرخ تورم نشان میدهد، متوسط نرخ تورم بلندمدت (سالهای ۱۳۷۰ تا ۱۳۹۸) اقتصاد ایران نزدیک به ۲۰ درصد بوده است.
بیشترین رکورد تورم در سالهای ریاست جمهوری هاشمی ( ۷۱-۷۴) بوده است.
در زمان خاتمی تورم تقریبا کنترل شده است.
در زمان احمدینژاد تورم شروع به افزایش کرده است و در دو سال آخر دولت او که یادآور لج بازیها و دعواهای مختلفش است، تورم افزایش زیادی داشته است.
در دولت اول روحانی تورم کنترل شده است اما در دولت دومش جهشی مشابه دوران هاشمی رخ داده است.
🔸 البته همانطور که در نمودار قبل مشخص بود در زمان احمدینژاد با وجود تورم فاصله طبقاتی کاهش یافته است و این یعنی تورم به نوعی بوده است که پول حاصل از تورم بیشتر به جیب طبقات ضعیف و توده مردم رفته است اما در دولت هاشمی و خصوصا روحانی که افزایش تورم با افزایش فاصله طبقاتی همراه بوده است یعنی پول حاصل از افزایش قیمتها بیشتر به جیب مردم ثروتمند و مرفه جامعه رفته است و فشار آن بر گرده مردم ضعیف آمده است.
به شرح حال بپیوندید.
شرح حال
✍ این آقا آبرو دارد اسلام آبرو ندارد؟! (قسمت سوم)... 🔰 در قسمت اول شاهدی از بیانات آیتالله حائری ش
📢رسواگریِ مفسد اقتصادی از فقه تا قانون تشهیر!
رسواگری یکی از شعبه های افشاگری است؛ که پس از حکم قضائی برای برخی مجرمان خاص خواسته شده است. در فقه اسلامی به "تشهیر" معروف است. برخی از مجرمان که به رسوا کردن آنها تصریح شده است:
۱-شاهد دروغین در دادگاه(1)
۲-قوّاد: مردی که دلّال جنسی شود.(2)
۳-قاذف: کسی که به بی گناهی تهمت فحشاء بزند(3)
4️⃣محتال: کسی که با مکر و خدعه و سندسازی مال مردم یا بیت المال را ببرد(4)
درباره چنین مفسد اقتصادی ای فقهاء شیعه تصریح کرده اند: سزاوار است با عقوبت ،تشهیر شود طوری که دیگران از تکرار کار او بازداشته شوند(5)
▫️معنا و مراد از تشهیر؟
تشهیر در لغت آشکار کردن چیزی در ننگ و عار است طوری که مردم او را بدان بشناسند.
فقهاء در تعیین مصادیق تشهیر و چگونگی آن در ضمن برخی جرم های گذشته سخن گفته اند. "اینکه ندا دهنده در قبیله و مسجد و بازار و مانند آن صدا بزند: این آدم، شاهد دروغین[مثلا] است او را بشناسید"(6) یا گفته اند:"او را در محافل و مجامع مردم از سر خواری و مجازات بچرخانند تا مردم از رفت و آمد با او برحذر شوند"(7).
⬅️پس تشهیر و رسوا کردن ،صرف اطلاع رسانی و محاکمه علنی و... نیست. باید تشهیر، مجازاتی و خوار کننده(شهّره السلطان بالنکال/یشهره بالعقوبة/خزیّاً ونکالاً) باشد؛ و هم بشکل بازدارنده(لیحذرمنه الناس/لکی یرتدع غیره) باشد.
🔅ظاهرا مجازاتی که امیرالمومنین(ع) برای ابن هرمه -کارگزار او در بازار اهواز- قرار داد از همین قسم است؛ که دستور داد:"...دربرابر دیدگان مردم او را بازداشت و زندانی کن. جارچی ماجرای او را بازگوید...چون جمعه شود او را از زندان بیرون کش و ۳۵تازیانه بزن و او را در بازارها بگردان(طُف به فی الاسواق)..."(8)
▪️خیر اجتماعی مقدم بر خیرِ خانواده مجرم!
این خیرخواهی که با رسوا کردن مجرم اقتصادی(وسایر موارد مُجاز تشهیر) آبروی خانواده او آسیب می بیند را شریعت اسلام لحاظ نکرده است. فقهاء شیعه هم در ادوار مختلف علیرغم آن به تشهیر آن مجرمان فتوا داده اند.
اگر لحاظ چنین رأفتی برای خانواده مجرم لازم بود، خداوند در اجرای برخی حدود اصرار بر مشاهده گروهی از مومنان نمی کرد!(ولیَشهَد عذابهما طائفة من المومنین) و مارا از لحاظ چنین رأفت هایی منع نمی کرد(لاتاخذکم بهمارافة فی دین الله).
باوجودی که هم اجرای حد در خلوت متصور است؛ و هم اینکه اجرای حد در انظار عمومی [که خود نوعی تشهیر است] عادتا موجب آسیب به خانواده و فامیل او می شود! از اینجا معلوم است شریعت، خیر اجتماعی را بر خیر فردی و خانوادگی ترجیح داده است.
▫️قانون تشهیردر ج.ا.ا
در قالب تصحیح ماده188 آیین دادرسی کیفری در 23خرداد85 تصویب و ابلاغ شد که براساس تبصره 3این ماده در موارد محکومیت قطعی به جرم اختلاس، ارتشاء، مداخله یا تبانی، اخذ پورسانت در معاملات دولتی، اخلال در نظام اقتصادی، سوءاستفاده از اختیارات به منظور جلب منفعت برای خود و دیگری، جرائم مالیاتی، قاچاق کالا و ارز وبطورکلی جرم علیه حقوق مالی دولت به دستور دادگاه صادرکننده رای قطعی، خلاصه متن حکم شامل مختصات فرد، سمت یا عنوان، جرائم ارتکابی و نوع میزان مجازات محکوم علیه با هزینه خود مجرم در یکی از روزنامه های کثیر الانتشار منتشر و در اختیار رسانه های عمومی گذاشته میشود!!!
⬅️واضح است این تشهیر، تنزّل به اطلاع رسانی است. نه مجازاتی است و نه خوار کننده و با تشهیر در استعمال و اصطلاح فقهای شیعه فاصله معنا دار دارد. تصحیح این قانون در سال۹۲ برخی اشکالات را از بین برد اما این اشکال را نه!(9)
اینکه رسانه های نوین بتواند جای "چرخاندن در محافل و مجامع" و "ندادهنده" را بگیرد؛ بحث شده است و قابل قبول است اما صرف خواندن خلاصه حکم و پخش تصویر او در رسانه ها، تشهیرِ مجازاتی و خوار کننده و بازدارنده نیست. آن تشهیر، این سالها فقط درباره اراذل و اوباش اعمال شده است(10)؛ اما محتال و مفسد اقتصادی از آن برکنار بوده؛ درحالیکه در شریعت برای او به تصریح خواسته شده است!
..............................
1.ر.ک:مستندالشیعه ج22ص212/تحرالوسیله ج2ص409مساله 15
2.ر.ک:شرایع ج4ص162
3.ر.ک:امهذب البارع ج5ص63
4.ر.ک:جواهرج41ص598/المقنعة ص805/النهایة ص805/السرائر ج3ص512/التحریر الاحکام ج2ص234 و...
5.السرائر ج3ص512/المقنعة ص805 و...
6.الخلاف ج2ص601مساله39
7.المهذب البارع ج5ص64
8.مستدرک الوسائل ج17ص403و404
9.ر.ک https://b2n.ir/685512
10.در مرتبه اخیر رئیس قوه قضاییه با این کار مخالفت کرد
📝محسن قنبریان ۹۹/۸/۲۲
☑️ @m_ghanbarian
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥ابراز خورسندی شیخ وهابی از سخنان سید کمال حیدری.
🔰وقتی زمانه و طاغوت زمانه خود را درست نشناسی ولو به ظاهر حرف حقی بزنی ولی میشوی بازیگر طاغوت.
🔰تا قبل از قدرت یافتن صفویه عمدتا شیعیان ذیل دولتهای سنی و در مهجوریت بودند و طاغوت زمانه خود را حاکمان سنی که برپایه این مذهب حکومت میکردند، میدانستند.
این قضیه با تشکیل حکومت صفوی لااقل در ایران کمرنگ شد و تا زمان قاجار رفته رفته مساله استبدادشاهی جای آن را گرفت و نقطه مبارزه شیعیان انقلابی شد.
اما از اواخر قاجار بازیگر جدیدی با رنگ و بوی حاکمیت جهانی پدیدار شد، بعد از جنگ جهانی اول و تجزیه امپراتوری عثمانی و سیطره غرب بر جهان منجمله سرزمینهای اسلامی، غرب استعمارگر بر تخت طاغوت تکیه زد.
بله شیعه واقعی یک جریان انقلابی و اهل برائت است اما برائت از طاغوت زمانش، مسأله اصلی نیز شناخت طاغوت زمانهات است.
طاغوت آن جریانی است که جای ولی الله در حاکمیت و راهبری ناس را پر کرده است.
باید به برادران شیعه یمنی، آفرین گفت که طاغوت زمانه خود را درست شناختهاند.
@sharh_hal