❓آیا #نصیحت مستقیم یا امر به معروف و نهی از منکر مستقیم در #تربیت_اعتقادی نوجوانان اثرگذار است؟
✅ با مطالعه ای بر ویژگیهای رشدی دوران نوجوانی، متوجه میشویم که نوجوان دوست دارد عموما مرکز توجه بوده و تحسین و تشویق دیگران را برانگیزد و به شهرت دست یابد.
بر حسب همین ویژگی مسلما وقتی برای نوجوان، ارائه چشم انداز مثبت از ظاهر و شخصیت خودش اهمیت ویژه ای دارد، کوچکترین نصیحت یا امر و نهی مستقیم نه تنها جلوی دیگران بلکه در خلوت هم ، اثر خوشایندی برای او نداشته و ممکن است این نوع رفتار رابطه ی دوستانه ی شما را با نوجوان خدشه دار کرده و دیدگاهش نسبت به شما منفی شود.
❓پس در جریان سنت شکنی نوجوان و مخالفت او با انجام امور یا اعمال اعتقادی راه چاره چیست؟!
✅ سنت شکنی نوجوان را صرفا یک نوع بی ادبی تلقی نکنید. سنت شکنی را خداوند در سنین نوجوانان به صورت فطری در ما قرار داده است تا ما را در برابر پذیرش بی چون و چرای عقاید دیگران مصون دارد، لذا از این سنت شکنی با عنوان یک فرصت خوب برای نهادینه شدن بنیادی اصول و عقاید دین استفاده کنید به نحوی که نه تنها از سنت شکنی او نباید ناراحت شوید بلکه این ویژگی او را محترم شمرده و بگویید " چه خوب است که تو اهل تفکر و تامل هستی " و از او بخواهید در مورد این مساله اعتقادی بوسیله رسانه ها یا منابعی که در دست دارد، به جستجو بپردازد و برای انجام اینکار پاداشی معنوی یا مادی در نظر بگیرید.
✅ارائه اطلاعات صرف به دانش آموزان و یا تحمیل عقاید خود به آنان در اینجا نه تنها چرخه تعامل مثبت را خدشه دار میکند بلکه نوجوان شما را در راستای ساده لوحی و عوام فریبی سوق می دهد. لذا پرورش مهارت #تفکر_نقاد را از همین سن جدی بگیرید.
✅ در همین راستا فراهم کردن زمینه های مشارکت نوجوان شما در گروه های دوستی که اهل معرفت عمیق و دقیق هستند، مثل گروه نوجوانان هیئت ، مسجد و یا پایگاه های بسیج بسیار موثر است.
✅ چنانچه زمینه ی شرکت در این گروه ها برای نوجوان شما فراهم نیست، از ابزارهای راهنمایی غیر مستقیم مثل کلیپ و فیلم، رمان ها و داستانها و احادیث بهره بگیرید. علمای بزرگ ما همچون ایت الله بهجت برای متوجه ساختن فرزندان خود به امور اخلاقی هیچوقت از شیوه نصیحت مستقیم و یا ارتباط قهری استفاده نکردند. یکی از موثرترین روشهای ایشان در این زمینه داستان گویی برای آنها بود. اکیدا توصیه میکنم از پند و اندرز دادن نوجوان بعد از داستان نیز بپرهیزید و اجازه دهید خودشان به نکات اخلاقی داستان ها پی ببرند.
توجه داشته باشید گفتن داستان یا حدیث اگر روال عادی زندگی شما شود، نوجوان نه تنها این روال را ناپسند نمی بیند بلکه از آنها استقبال میکنند 😊
حتما شنیده اید که امام حسن و امام حسین نیز وقتی پیرمردی را دیدند که مشغول وضو گرفتن اشتباهی بود مستقیما تذکر لسانی ندادند و عملا از او خواستند بگوید وضوی کدامیک از آنها درست تر است.
برخورد کریمانه آن دو بزرگوار این پیرمرد را به پذیرش اشتباهش واداشت بدون اینکه کمترین دلخوری پیش آید.
🔑 به خاطر داشته باشید کلید اثرگذاری شما در زمینه ی #تربیت_اعتقادی نوجوان حفظ #تعامل_مثبت با آنها و بیان نکات اخلاقی به شیوه ی غیر مستقیم با آنها می باشد.
eitaa.com/slamicpsychology
sapp.ir/slamicpsychology
گاهی نوجوان ها یا خانم ها راجع به اصل #حجاب یا پوشیدن #چادر دچار تردید میشن و به والدین میگن حالا چندتا شاخ موی من یا مانتوی من به کی قرار آسیب بزنه و از نظر من بهتره اول آدم غیبت نکنه یا تهمت نزنه، حالا چندتا شاخ موی من بیرون باشه یا چادر نپوشم چیزی نیست و خدا می بخشه!😇
🤔 والدین با این نوع استدلالات نوجوان چه برخوردی داشته باشند؟!
با چندتا سوال استفهامی ذهن این خانم های خوب را به چالش بکشید.
سوال ۱ : آیا این فرضیه که شما غیبت نکن و دزدی نکن و ... باقیش خدا می بخشه درسته؟
کجای قرآن یا احادیث اومده که تو فلان کارو نکن مابقیش من می بخشم!
حدیث داریم که کوچک شمردن گناه صغیره خود گناه کبیره هست.
پس استدلال به رای نکنیم و بدانیم خداوند هر دستوری که در قرآن فرموده برایش ارزشمند بوده و حائز اهمیت هست لذا اگر فرموده به گونه ای حجاب کنید که ۱، جلب توجه نکنید و ۲، بیماردلان در شما طمع نورزند به این دلائل هست
۱: برای حفظ ارزش و سلامتی و آرامش خودمان هست🤗
۲: باعث استحکام بنیاد خانواده خودمون میشه: چطوری؟😇
اگر حجاب و رفتار دخترخانم ها به گونه ای باشه که آقایی ازشون خوشش بیاد و او را به همسر خودش ترجیح بده و از اون طرف مهر و محبت همسرش در دلش کم بشه، در واقع حجاب و رفتار دخترخانم موجب آسیب زدن به زندگی گوارای یک زوج خوشبخت میشه و این خود یک نوع #حق_الناس هست و گناهش کم از غیبت نیست).
پس با این حساب حجاب دو نمود دارد.
نمود بیرونی که مانع طمع بیماردلان در من میشه و درنتیجه خودم آرام هستم.
نمود درونی که رفتار فرد باحجاب همراه با متانت و عفت است لذا پوشش مناسب که از حقوق جمعی هست در نهایت سودش به خود ما برمی گردد چرا که از یکسو موجب تحریک پذیری مردانمان نمی شود و درهای آلودگی را می بندد و از سوی دیگر زمینه ساز #آرامش ذهنی بانوان به موقع تردد مردانمان در جامعه میشود😊
eitaa.com/slamicpsychology
sapp.ir/slamicpsychology
آیا میدانید 🤔
تحقیقات علمی نشان داده اند که روابط میان خواهر و برادرها موجب رشد فردی و سازگاری بیشتر می شود؟
تحقیقات کیتزمن و همکاران ، در سال ۲۰۰۲ نشان داده است که در میان کودکان مدارس ابتدایی کسانی که هم شیری ندارند، کمتر مورد علاقه همکلاسی ها بوده و #پرخاشگر ترند ( بیشتر قربانی پرخاشگری میشوند) تا آنهایی که هم شیر دارند.
این تفاوت ها ظاهراً به این دلیل وجود دارند که داشتن برادر و خواهر تجربه های یادگیری متقابل مفیدی فراهم می کند.
روابط هم شیرها برخلاف روابط والدین و فرزندان اغلب ترکیبی از محبت، خصومت و رقابت است که جمع این هیجانات در کنار هم سازگاری بیشتری را رقم می زند.
هم شیر هایی که احساس نزدیک بودن به یکدیگر می کنند قادرند نگرش ها و خاطرات خود را با یکدیگر در میان بگذارند، از یکدیگر در برابر غریبه ها دفاع کنند، از باهم بودن لذت ببرند و وقتی مشکلی پیش می آید #حمایت ایجاد کنند.
#تکفرزندی برخلاف نظر رایج مردم موجب احساس تنهایی، پرخاشگری و پرتوقع بودن و ضعف همکاری با دیگران می شود.
استانلی هال موسس انجمن روانشناسان آمریکا می گوید: تکفرزندی به خودی خود یک نوع بیماری است.
منبع: روانشناسی اجتماعی رابرت بارون، ترجمه دکتر یوسف کریمی
eitaa.com/slamicpsychology
sapp.ir/slamicpsychology
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چرا بعضی بچه های خوب بد میشوند؟🤔
#استاد_پناهیان ✨
پیشنهاد دانلود ✨
eitaa.com/slamicpsychology
sapp.ir/slamicpsychology
هدایت شده از کانال فرشتگان بهشتی
چطور کودکمان را از ۷ سالگی نمازخوان کنیم⁉️
🌹نماز یکی از پایههای اصلی ایمان و تربیت ماست.
1⃣ 🤲از خدا کمک بخواهیم.
2⃣🎊برای او جشن ادب بگیریم.
3⃣ نماز را در مسجد و یا در خانه به جماعت با فرزند بخوانیم.
4⃣گاهی به دوستانش بگوییم برای نماز به خانهمان بیایند.
5⃣🗣موقعی که میخواهیم برای نماز صدایشان بزنیم، دستوی نباشد (بیا نماز ❌) خبری باشد:
« اذان گفتن، میای نماز؟»
«دوست داری الان بیای نماز؟»
«برات صبر کنم، الان میای؟»
«الان نمیتونی بخونی؟، بعدا میخوای بخونی؟» و ...
6⃣جایگاه نماز در دین و پاداشهای بهشتی را برای فرزند توضیح دهیم.
7⃣ در نماز اگه بازی کرد و یا حرفی زد، سخت نگیریم (هرچه دلت تنگت میخواهد بگو).
8⃣🎁از جایزه غفلت نکنیم اما به صورت، غیر شرطی و برای استمرار عمل (از قبل بهش نگیم، غافلگیرش کنیم).
9⃣با عنوان پسر نمازخونم، یا دختر نمازخونم تشویقش کنیم.
🔟🤲از دعا برای عاقبت بخیری خود و فرزندمان غفلت نکنیم.
#نماز
هدایت شده از مجتمع آموزشی شهید برونسی
#برگزاری_کلاس_آنلاین 💯
۱۲ جلسه روانشناسی خانواده
#کاملا_رایگان 😱😱😍😍
📚 #کتاب_رازهای_تسخیر_قلب_همسر
💢 مدیریت آرامش در زندگی
💢 مدیریت تغییر نگرش
💢ارتباط موثر و روش انتقاد کردن
💢 مدیریت محبت در خانواده
💢 روش ارتباط با خانواده همسر
💢مدیریت رازداری
💢 ویتامین های زندگی مشترک
💢 ویروس های زندگی مشترک
و #کتاب_با_پرخاشگری_کودکم_چه_کنم
💢 قوانین تربیت فرزند
💢 بازی درمانی در کودکان
💢 تربیت دینی کودکان
💢 روش های تنبیه و تشویق
💢 روش های نمازخوان کردن
💢 تربیت نوجوان
💢 اصول تربیت جوان
💢 با پرخاشگری کودکم چه کنم
با حضور
✍ نویسنده کتاب های روانشناسی
👨🏫 #دکتر_داودی_نژاد، دکترای روانشناسی خانواده و کارشناس صداو سیما در مباحث خانواده
⏰ هر هفته دوشنبه ها ساعت۱۴:۳۰ الی۱۶:۳۰
🌐لینک شرکت در کلاس👇
https://www.skyroom.online/ch/bronsi/public
@bronsi
هدایت شده از نسل مهدوی
-1515249919_-214434.mp3
8.4M
بسم الله الرحمن الرحیم
☑️ با فضای مجازی و بچه ها چه کنیم؟
❓❓❓❓
✨😍چند راهکار #طلایی و #کاربردی از استاد #عباسی_ولدی برای به حداقل رساندن آسیب های فضای مجازی😊
تربیت نسل مهدوی💚
💌 http://eitaa.com/joinchat/2949054464Cf6a6ec1f40
👌 نقش تغذیه بر #سلامت_روان
تغذیه بر سلامت روان و عملکرد سلول های عصبی تاثیر گذار است. کمبود ویتامین ها و مواد معدنی با بیماری های روحی از جمله افسردگی، اضطراب، اختلالات شخصیت، اختلال دو قطبی، سایکوز، #فوبیا ، اختلال شناختی و مشکلات رفتاری ارتباط دارد. بنابراین داشتن یک رژیم غذایی مناسب که تامین کننده نیاز بدن به تمام مواد مغذی باشد در پیشگیری و بهبود بیماری های روانی تاثیر گذار است. همچنین کمبود مواد مغذی در بدن بر روی متابولیسم بعضی از داوهای مورد استفاده در بیماری های روانی موثر است. بنابراین رژیم غذایی مناسب باعث بهبود اثر گذاری داروها نیز می گردد. کاهش و افزایش قند خون نیز بر وضعیت روانی مانند افسردگی و اضطراب تاثیر گذار است. بنابراین حفظ قند خون در سطح نرمال اهمیت دارد. دلیل این که بعضی از افراد در مواجهه با استرس، #شیرینی مصرف می کنند نیز به دلیل تاثیر آن در ایجاد حس آرامش است. بنابراین مصرف میزان کافی غلات کامل (مانند نان سبوس دار و برنج قهوه ای) توصیه می گردد. دریافت کم کربوهیدرات تاثیر منفی بر حالات روحی دارد.
کمبود ویتامین دی در ابتلا به افسردگی، اختلالات خلقی و شناختی تاثیر گذار است. سطح مناسب ویتامین دی در بدن جهت درمان افسرگی مفید است. بهترین راه دریافت ویتامین دی تماس با نور آفتاب به میزان حداقل ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در روز است. خوردن غذاهایی همچون ماهی های چرب، زرده تخم مرغ و غذاهای غنی شده با ویتامین دی مفید است.
مصرف غذاهای دریایی رابطه معکوس با میزان افسردگی و ارتکاب به قتل دارد. روغن ماهی در سیاری از بیماری های روانی مانند افسردگی، شیزوفرنی، #افسردگی و اختلال دوقطبی مفید است. مصرف ماهی و مکمل امگا ۳ در بهبود عمکرد شناختی و زوال عقلی ( #آلزایمر ) نقش دارد.
رژیم غذایی سرشار از میوه و سبزیجات تاثیر مثبت بر سلامت روان دارد. داشتن یک رژیم غذایی مدیترانه ای (رژیم حاوی مقادیر زیاد میوه و سبزیجات، همراه با مصرف غلات سبوس دار، حبوبات، ماهی دریایی، غذاهای دریایی، مغزها، دانه ها، روغن زیتون و مصرف کم تر گوشت قرمز و شیرینی جات) باعث جلوگیری از کاهش عملکرد شناختی می شود. این نوع رژیم غذایی باعث تاخیر تخریب سلول های عصبی نیز می شود.
مصرف کورکومین موجود در #زردچوبه از سلول های عصبی محافظت کرده و منجر به کاهش خطر ابتلا به آلزایمر و #پارکینسون می شود و در درمان #افسردگی مفید است. مصرف پیاز، زنجبیل، زردچوبه، پونه، رزماری، سیر، سیب، آلبالو، شکلات تلخ، انگور، آب انگور، پرتقال، تاثیر مثبت بر سلامت مغز دارند.
افراد مبتلا به اضطراب باید میزان مصرف کافئین خود را کاهش دهند. #کافئین در چای، قهوه، کافی میکس، نوشابه و شکلات تلخ وجود دارد. جایگزینی #قهوه با دمنوش به و سیب مفید می باشد. این افراد باید دریافت قند، شکر و محصولات غذایی شیرین شده با شکر را کاهش دهند و به جای آن از قندهای طبیعی مانند عسل، خرما ، کشمش و توت خشک استفاده کنند.
دریافت روزانه مکمل مولتی ویتامین مواد معدنی نیز مفید است. مصرف یا بوییدن #اسطوخودوس نیز باعث ایجاد آرامش و کاهش #اضطراب می گردد. افت #قند_خون عامل دیگری است که باعث افزایش اضطراب می شود به همین دلیل داشتن یک برنامه غذایی که منجر به حفظ قند خون در سطح نرمال شود ضروری است. افراد مبتلا به اختلال #دوقطبی نیز باید مصرف شکر و کافئین خود را کاهش دهند.
منابع:
۱. Mahan LK, Raymond JL, Krause MV. Krause's food & the nutrition care process. Elsevier Health Sciences; ۲۰۱۷.
۲. Escott-Stump S. Nutrition and diagnosis-related care. Wolters Kluwer; ۲۰۱۵.
eitaa.com/slamicpsychology
sapp.ir/slamicpsychology
کتابی کاربردی برای رفع اختلالات #افسردگی و انواع #اضطراب های کودکان. چاپ نیکوروش یزد. قابل تهیه از کتابفروشی نیکوروش ؛ فدک و سایت فدک ایساتیس😊
eitaa.com/slamicpsychology
sapp.ir/slamicpsychology
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌱 اثر #نیت مادران در سرنوشت #فرزندان
👌🏻عظمت وجود اباالفضل العباس(س) مربوط به نیّتهای مادرشان امالبنین(س) است
#تصویری
@Panahian_ir
eitaa.com/slamicpsychology
sapp.ir/slamicpsychology
❓سوال: بهترین راهکار در ارتباط با افراد #پرتوقع که دوست دارند فقط دریافت کننده ی خدمات باشند مثلا صرفا میخواهند خودشان #محبت ببینند و یا خودشان مهمانی بیایند و نسبت به نیازهای طرف مقابل بی اهمیت هستند چیست؟
👈 قطع #ارتباط و قهر؟
👈 تنفر و کینه توزی ؟
👈 بدگویی و بی محبتی؟
👈 بی توجهی و بی تفاوتی؟
👈 #اطاعت کردن از آنها ؟
👈محبت کردن تمام عیار به او برای رفع پر توقعی او؟
👈 #جرات_ورزی سالم و تمرین برای نه گفتن یا رد خواسته های آنها به صورت محترمانه؟
گزینه ی آخر صحیح می باشد😊
واقعیت این است که ارتباط سالم مثل یک جاده ی دوطرفه هست که دوطرف رابطه می بایست از ادامه ی آن خوشحال شده و مایل به ادامه دادن آن باشند اما چنانچه ما از مهارت جرات ورزی محترمانه برخوردار نباشیم در ارتباط با افراد پرتوقع ما اغلب احساس سرخوردگی یا شکست می کنیم.
راهکار اساسی چیست؟ 😇
به موقع درخواست های متوقعانه ی آنها با لبخند مکث کوتاهی کنید و بگویید اجازه بده راجع به این مسأله فکر کنم😊
در این فرصت کوتاهی که برای خود گرفته اید به تمرین #ایفای_نقش بپردازید: جلوی آینه قرار بگیرید و خواسته هایتان را به صورت منطقی بیان کنید.
تکنیک گفتگوی ساندویچی در این تمرین بسیار کارساز است ( گنجاندن خواسته ها و نیازها در لابه لای دوجمله ی مثبت)
به عنوان مثال : دوست دارم به شما کمک کنم اما واقعیت این است که الان از عهده ی آن برنمی آیم ان شاءالله در آینده اگر کمکی از دستم بر بیاد دریغ نخواهم کرد☺️
قطع ارتباط کامل و یا قهر و بدگویی از او یا نفرت، همه جز راه حل های #هیجان_مدار مخرب است که نه تنها موجب رضایت خداوند نیست بلکه پیوسته حال خود ما را نیز بدتر میکند🙁
eitaa.com/slamicpsychology
sapp.ir/slamicpsychology
سوالی که خیلی از نوجوانان امروزی درگیر آن هستند :
👌هدف از زندگی در این دنیا چیست؟🤔😇
👈 کسب مدرک تحصیلی در مقاطع عالی؟
👈 کسب #شغل خوب با #درآمد خیلی بالا ؟
👈 کسب آرامش در خانه ای لوکس و وسیله ی نقلیه پیشرفته؟
👈 تربیت فرزندان خوب و فراهم کردن امکانات برای خانواده ام؟
👈 میخوام به کمال #انسانیت خودم برسم و برای انسان سازی و #تربیت فرزندانی که در خدمت بشریت باشند تلاش کنم.
تمام گزینه های قبل از گزینه ی آخر لذتی #ناپایدار ایجاد می کند . درواقع هرچقدر امکانات زندگی ما بیشتر میشود هرچند به آسایش ما کمک میکند اما نگرانی ما راجع به حفظ و نگهداری آنها بیشتر میشود چرا که کنترل و تضمین سلامت آنها به صورت پایدار در دست ما نیست.
لذا اگر ما میخواهیم برای یک عمر زندگی شاد و با ثمرات پایدار در این دنیا تصمیم بگیریم ابتدا باید بر روی خودمان کار کنیم ، خداوند عالم در قرآن می فرماید: ماخلقت الجن و الانس الا لیعبدون...
جن و انسان را مگر برای عبادت خودم خلق نکردم...😊
اما عبادت به معنای نماز و روزه نیست...
همه ی ما بارها در متون حدیث خوانده ایم که عبادتی بالاتر از #خدمت به خلق نیست...
#نماز و روزه و سایر اعمال عبادی درواقع اطاعت از امر خداست😊
به قول فراگلین اگر میخواهید نامی از شما باقی بماند یا کتابی بنویسید که قابل خواندن باشد یا به نحوی زندگی کنید که قابل نوشتن باشد😊
برای اینکه برای #بشریت مفید باشید لازم نیست حتما وسیله ای اختراع کنید یا پول هنگفتی خرج کنید 😊
بسیاری از مادران با #تربیت یک یا چند #فرزند_سالم که تمام و کمال در خدمت جامعه اند ، خدمتی به جامعه ی ما کرده اند که بسیاری از افراد ثروتمند و یا با مدارک تحصیلی بالا که صرفا به فکر خویش هستند، همچین خدمتی نکرده اند.
اگر #علم و #ثروت من و شما در خدمت بشریت یا انسان سازی باشند یعنی برای خلق خدا مفید باشند به کار می آیند و الا بار گرانیست برای دیگران.
ماعندکم ینفد و ماعندالله باق: آنچه در نزد شماست به شما سود می رساند اما آنچه در نزد خداست باقی می ماند( قران کریم )
#هدف_زندگی
#خودشناسی
eitaa.com/slamicpsychology
sapp.ir/slamicpsychology
آشنایی با شیوه های فرزندپروری
در دهه ۱۹۶۰، روانشناسی به نام دایانا بامیرمند مقاله مبتکرانهای براساس تحقیقات خود نوشت و در آن، سه سبک فرزند پروری را با جزئیات معرفی کرد. طبق این تحقیق، به طور کلی سه سبک مستبدانه، سهل گیرانه و مقتدرانه برای فرزند پروری وجود دارد که در ادامه، به بررسی هر یک از این سبکها پرداخته میشود.
شیوه فرزندپروری مستبدانه
والدینی که برای تربیت کودک خود از این شیوه استفاده میکنند همیشه خواستار اطاعت مطلق فرزندان، بدون هیچ اما و اگر، هستند. والدینی که به روش #فرزندپروری مستبدانه عمل میکنند اعتقادی به توضیح چرایی قوانین ندارند و کودکان آنها باید بیچون و چرا از این قوانین پیروی کنند.
در واقع، والدین مستبد انتظار دارند فرزندانشان بدون هیچ سؤالی فقط اطاعت کنند. این والدین خواستههای خود را بر فرزندانشان تحمیل میکنند و بدون کمی محبت یا حمایت، آنها را تنبیه میکنند. فرزندان والدین مستبد اغلب اعتماد به نفس پایین، افسردگی و ترس از موقعیتهای جدید را از خود نشان میدهند. سعی کنید هرگز پدر یا مادر مستبدی نباشید، تاثیری که این سبک #فرزندپروری بر آینده فرزندتان میگذارد بسیار مخرب است.
سبک فرزند پروری سهل گیرانه
والدینی که برای تربیت کودک خود از این شیوه استفاده میکنند، هیچ مدیریتی بر فرزند پروری خود ندارند. به عبارت دیگر، آنها اعتقادی به تعیین حد و حدود برای کودک ندارند و معتقدند کودک باید خود تنظیم باشد و خودش را کنترل کند. این والدین با فرزندانشان بسیار گرم و صمیمی عمل میکنند که نکته مثبتی است، اما در عین حال، تمایلی به تعیین حد و مرز ندارند. همین امر موجب میشود والدینی که از این سبک فرزند پروری استفاده میکنند کنترلی بر رفتار فرزندانشان نداشته باشند و این نکته منفی این سبک است. آنها همیشه خواستههای فرزندان را بدون چون و چرا میپذیرند و بدرفتاری آنها را، که منجر به پیامدهای منفی برایشان میشود، نادیده میگیرند.
طبق تحقیقات انجام شده، کودکانی که با تربیت والدین سهلگیر بزرگ میشوند قوانین و محدودیتها را نادیده میگیرند و وقتی بزرگتر شوند، تمایل بیشتری به #خشونت و مصرف #مواد مخدر دارند. فرزندان والدین #سهلگیر بیش از بقیه در معرض خطر #افسردگی و #اضطراب هستند، چرا که این کودکان محدودیتی ندارند و احساس میکنند بر والدین خود کنترل دارند و این حس میتواند برای آنها ترسناک و اضطرابآور باشد. دقیقا به همین دلیل است که فرزندان به مرزبندی و پیروی از قوانین نیاز دارند.
شیوه فرزندپروری مقتدرانه
یکی از بهترین شیوههای فرزند پروری، که بسیاری از روانشناسان بر آن تاکید دارند، شیوه فرزند پروری #مقتدرانه است. در این روش، والدین نه خیلی صمیمی و نه خیلی سرد هستند. این سبک از این جهت که قواعد و قوانینی دارد شبیه سبک فرزند پروری مستبدانه است، با این تفاوت که والدین مقتدر بسیار پاسخگو هستند و ارتباط صحیحی با فرزندان خود دارند. این والدین به کودک #احترام میگذارند و به حرفهایش گوش میدهند و انتظار دارند کودک هم همین کار را انجام دهد.
در شیوه فرزند پروری مقتدرانه، والدین کودک را تشویق میکنند مستقل فکر کند، اما هرگز تسلیم او نمیشوند و انتظار دارند کودک هم با آنها همکاری کند و رفتار مناسبی از خود نشان دهد. وقتی کودک کار اشتباهی میکند، والدین مقتدر رفتار کودک را مدیریت میکنند و انتظاراتشان را براساس موقعیت و نیازهای فردی او تغییر میدهند. براساس پژوهشها، از میان شیوههای فرزند پروری، این روش بهترین نتیجه را برای فرزندان داشته است. فرزندی که به روش مقتدرانه تربیت میشود سلامت هیجانی بهتر، مهارتهای عاطفی و اجتماعی بالاتر، انعطافپذیری بیشتر و در عین حال، دلبستگی ایمنی دارد. پس اگر هنوز در انتخاب یکی از این شیوههای فرزند پروری برای تربیت کودک خود تردید دارید، اندکی بیشتر درباره سبک فرزند پروری مقتدرانه تحقیق کنید، چرا که به نظر میرسد این بهترین انتخاب برای شما باشد.
سبک فرزند پروری طرد کننده
تا به اینجا به سه شیوه از شیوههای فرزند پروری اشاره شد که در تحقیقات خانم بامیرمند از آنها صحبت شده بود. اما شیوه فرزند پروری چهارمی هم هست که محققان النور مککوبی و جان مارتین آن را شناسایی کردهاند و نام فرزند پروری بی اعتنا و طردکننده را به آن دادهاند. در این سبک، والدین ارتباط کمی با فرزندشان دارند، در زندگی آنها دخالتی نمیکنند، صمیمت و پاسخگویی کمی نسبت به نیازهای هیجانی کودکان دارند و توجه کافی یا مناسبی به نظارت بر رفتار بچهها ندارند.
فرزند پروری بی اعتنا بدترین عواقب را برای کودک به همراه دارد؛ کودکانی که با این سبک بزرگ میشوند بیشتر انزواطلب هستند، اضطراب دارند و ممکن است در معرض رفتارهای غلط و خطرناک و حتی مصرف مواد مخدر قرار بگیرند.
eitaa.com/slamicpsychology
sapp.ir/slamicpsychology
#اعتیاد_به_موبایل
خیلی هامون وقتی همسر یا بچه هامون ساعات زیادی در فضای مجازی هستند خشمگین میشیم و دائما یا او را چک میکنیم یا به دلیل وقت گذرانی ناآگاهانه در این فضا او را سرزش میکنیم...☹️
فارغ از اینکه به قول امام هادی علیه السلام: سرزنش بسیار لجاجت می آورد؛ دنبال منشاء ایجاد این مشکل نیستیم...
یکی از علت های شیوع بالای اعتیاد به گوشی موبایل و فضای مجازی در فرزندان ما، نیاز به بازی و سرگرمی و شاد بودن هست که متاسفانه در خانواده های ما یا اثری از آن نیست یا اگر هست به اندازه ی نیاز فرزندانمان نیست...
چه کنیم😇🤔
۱. رفع نیاز بازی را وابسته به کالاهای لوکس ندانید!
مثلا بچم گیتار یا ماشین شارژی میخواد برای همین پرخاشگر شده یا همش سرش توی گوشی هست🙄
۲. رفع نیاز به بازی کودکان در طیف وسیعی از سرگرمی ها و مهارت ها ممکن است:
👌گاهی گُل کاری یا پرورش یک گیاه و اب دهی روزانه به آن برای کودکان خود یک سرگرمی لذت بخش هست.
👌پرورش و نگهداری از ماهی ها، پرندگان یا حیوانات خانگی خود سرگرمی لذت بخشی برای نوجوانان محسوب می شود.
👌 تهیه ی وسایل نقاشی، نجاری، نمدبافی، عروسک بافی، سفالگری، مجسمه سازی ، روبان دوزی، خیاطی ، بافتنی پیکرتراشی و بسیاری از این قبیل مهارتها نه تنها احساس توانمندی در نوجوان ایجاد میکند بلکه موجب شادکامی پایدار کودک یا نوجوان ما می شود.
👌 سوق دادن نوجوانان به کسب درآمد از این مهارت ها از طریق اپلیکشین های دیوار، باسلام و... نیز خود موجب احساس ارزشمندی و خودکارامدی بیشتر آنها می شود 😊
امام علی (ع) می فرمایند: ذهن کودک و نوجوان شما مثل کشتزاری هست که هرچه در آن بکارید همان را درو خواهید کرد،
پس پیش از آنکه دشمنان بر آنها طمع ورزند و ذهنشان را به کشتزار خود تبدیل کنند، به کاشت محصولات خوب اهتمام ورزید😊
🔸🔹🍃🌸🍃🔹🔸
با خانواده قرآنی همراه باشید 👇
@slamicpsychology
📭 #مهارت_آموزی در خانه ها و مدارس را جدی بگیریم😊
به منظور پرورش جامعهای پیشرفته و سرآمد، کاش در آموزش، برخی موارد زیر به جای تست زنی در نظر گرفته میشدند:
١- مهارت درست لباس پوشيدن
٢- مهارت درست راه رفتن
٣- مهارت خوب حرف زدن
٤- مهارت حرف خوب زدن
٥- مهارت منظم بودن
٦- مهارت شعر خواندن
٧- مهارت نقاشی كردن
٨- مهارت نوشتن
٩- مهارت ترانه و دكلمه خواندن
١٠- مهارت بهداشت
١١- مهارت کار تيمی
١٢- مهارت انتقاد كردن
١٣- مهارت جرات ورزی و تمرین شجاعت
١٤- مهارت تشخيص درست از نادرست
١٥- مهارت درست غذا خوردن
١٦- مهارت گره زدن
١٧- مهارت كار با قيچی و برش زدن
١٨- مهارت سعی در خوش خط بودن
١٩- مهارت شستن اشيا
٢٠- مهارت مطالعه
٢١- مهارت مدیریت زمان
٢٢- مهارت كنترل خشم
٢٣- مهارت انتقاد پذیری و تحمل حرف مخالف
٢٤- مهارت پژوهش و تحقيق
٢٥- مهارت تشخيص دوست خوب
٢٦- مهارت بازی كردن
٢٧- مهارت غذا پختن
٢٨- مهارت كار با سوزن
٢٩- مهارت تشكر و سپاسگزاری كردن
٣٠- مهارت خوب توجه كردن
٣١-مهارت تفكر كردن
٣٢- مهارت تفكر خوب داشتن
٣٣- مهارت دوست خوب پيدا كردن
٣٤- مهارت نگهداری دوست خوب
٣٥- مهارت نگهداری لوازم
٣٦- مهارت_انتقاد_پذیری و نقد شدن
٣٧- مهارت رازدار بودن
٣٨- مهارت برنامه ريزی كردن
٣٩- مهارت گذشت
٤٠- مهارت صبور بودن
٤١- مهارت حل مساله
٤٢- مهارت نگهداري گياه و گل
٤٣- مهارت دقت به پيرامون
٤٤- مهارت صادق بودن
٤٥- مهارت وفادار بودن
٤٦- مهارت نوشتن
٤٧- مهارت آينده نگری
٤٨- مهارت تلاش كردن
٤٩- مهارت نا اميد نشدن
٥٠- مهارت هدف داشتن
٥١- مهارت كار با ابزار
٥٢- مهارت كار با كامپيوتر
٥٣- مهارت در فضای مجازي و سايبری
٥٤- مهارت در تصوير ذهنی داشتن
٥٥- مهارت احترام گذاشتن
٥٦- مهارت كم مصرف بودن
٥٧- مهارت بهره گيری از اشيا
٥٨- مهارت مشورت گرفتن
٥٩- مهارت مشورت و همفكری كردن
٦٠-... مهارت ١٢ و مهارت ٣١ و مهارت ۳۶
فراگیری و تقویت این #مهارتهای_زندگی میتواند آینده ی بهتری را برای خودمان و فرزندانمان فراهم آورد😊
eitaa.com/slamicpsychology
sapp.ir/slamicpsychology
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
استدلالی زیبا و جالب درباره اینکه چرا خانم ها باید #حجاب داشته باشند☺️
#حجاب_اجباری
eitaa.com/slamicpsychology
sapp.ir/slamicpsychology
سلام، سایت گاج کتاب گذاشته ۹۹ درصد تخفیف با هر کد ملی فقط یه کتاب میشه گرفت لطفا به دانشآموزان و پشت کنکوری های عزیز در صورت امکان اطلاع بدین. ممنون🙏
روی لینک کلیک کنید 👇👇👇👇👇
https://b2n.ir/874020
هر دانش آموز فقط یک کتاب می تواند انتخاب کند.
eitaa.com/slamicpsychology
sapp.ir/slamicpsychology
مادر دریا....mp3
1.97M
میلاد حضرت زهرا سلام الله علیها و روز زن بر همه ی شما اعضاء محترم مبارک.
eitaa.com/slamicpsychology
sapp.ir/slamicpsychology
❓بهترین ظروف براي طبخ مـواد غـذایی کدامند؟
مس سـومین مـاده معـدنی در بـدن اسـت کـه تقریبـا توسـط پـروتئین پلاسـماي خـون بـا نـام سرولوپلاسـمین حمـل
می شود و براي #سلامتی مفیـد بـوده و عنصـري ضـروري اسـت کـه در فرآینـدهاي گونـاگون بـدن نظیـر فرآینـد خـون سـازي و عملکـرد سیسـتم ایمنـی ، فرآینــد متابولیـک طبیعـی در ارتبـاط بـا اســیدهاي آمینـه و ویتـامین هـا نقــش دارد. این ماده داخل بـدن تولیـد نمـی شـود ، بنـابراین بایـد از طریـق منـابع خـارجی وارد بـدن گـر دد. رعایـت تنـوع و
تعـادل در مصـرف منـابع غـذایی حـاوي مـس از جملـه غـذاهاي دریـایی ، جگـر ، غـلات کامـل ، مغزهـا ، حبوبـات ، سـیب زمینـی ، نخـود ، گوشـت قرمـز ، قـارچ ، نارگیـل و سـیب بـراي دریافـت کـافی آن توصـیه مـی شـود. از طرفـی
باید توجه نمـود غـذاهاي حـاوي فیبـر زیـاد و مصـرف زیـاد روي وآهـن نیـز مـی توانـد جـذب مـس را کـاهش داده و موجب کمبود مس شوند.
بهترین ظروف براي طبخ مـواد غـذایی ، ظـروف مقـاوم بـه حـرارت هسـتند کـه بـه هـیچ وجـه مـواد سـمی را بـه مـواد غذایی در حال طـبخ وارد نمـی کننـد از جملـه ظـروف شیشـه اي و پیـرکس هـا در مقابـل بـدترین ظـروف، تفلـون هـایی
هستند که دچـار خراشـیدگی هرچنـد کوچـک شـده انـد . مـس از یـک طـرف فلـزي پـر واکـنش اسـت و در مقابـل حرارت به راحتـی بـا مـواد غـذایی واکـنش نشـان مـی دهـ د و در طـولانی مـ دت بـدن را دچـار مسـمومیت (بـا حالـت
تهوع و اسـتفراغ، اسـهال و سـردرد ) مـی کنـد و بـا اختلالاتـی در عملکـرد کبـد، تشـکیل گلبـول هـاي قرمـز و عملکـرد
سیستم ایمنی بدن همراه است.
یکـی از مضـرات ظـروف مسـی اکسـید شـدن آنهاسـت کـه بسـیار خطرنـاك اسـت وظـروف مسـی قـدیمی کـه لعـاب نـدارد پخـت غـذا در آن صـحیح نیسـت . مـس قرمـز بـه مـرور زمـان در مجـاورت هـوا اکسـید مـی شـود و بـه سـبز خاکستري تغییر رنگ می دهـد کـه بـراي سـلامت مضـر اسـت . اسـتفاده از ظـروف مسـی در صـورتی مجـاز اسـت کـه
توسط لایـه اي از یـک فلـز دیگرمثـل قلـع ، اسـتیل یـا نیکـل پوشـانده شـده باشـند و بـه اصـطلاح بایـد سـفید شـده باشند تا از ورود مس به غـذا جلـوگیري کننـد. در صـورتی کـه ظـروف مسـی، قلـع انـدود نشـده باشـد، ورود مـس بـه غـذا در طـولانی مـدت، سـبب تـاثیر نـامطلوبی بـر احشـاء و انـدام داخلـی بـدن شـده وذخیـره شـدن آن در کبـد بـه
مرور به از کار افتادن این عضو، کمک مـی کنـد . نکتـه قابـل توجـه اینکـه قلـع انـدود شـدن بایـد بـه صـورت اصـولی و
بدون سرب انجام شـده باشـد در غیـر ایـن صـورت اگـر قلـع همـراه بـا سـرب باشـد آسـیب هـاي جبـران ناپـذیري بـه بــدن وارد خواهــد کــرد. ســرب وارد شــده در بــدن، در کبــد تجمــع کــرده ومســمومیت بــا ســرب بــه مراتــب از
مســمومیت بــا مــس بــراي انســان خطرنــاکتر بــوده و در طــول زمــان موجــب آســیب بــه سیســتم عصــبی (مغــز) و
استخوان هـا مـی شـود و قطعـا کبـد قـدرت مبـارزه بـا چنـین چیـزي را نداشـته و شـخص دچـار #مـرگ تـدریجی مـی شود.
مــس بهتــرین رســاناي حــرارت بــوده و بسیارســریع و یکنواخــت داغ مــیشــود از جملــه ظروفــی هســتند کــه ســبب
تخریـب و آســیب بـه روغــن هــاي مصـرفی در ون آن مــی شـوند بنــابراین هنگــام اسـتفاده از ایــن ظـروف نیــز بهتــر
است، از حرارت کم یا متوسط استفاده شود.
اسـتفاده از ایـن ظـروف بسـیار بـا احتیـاط و دقـت بایـد صـورت گیـرد . مراجـع علمـی از جملـه سـازمان غـذا و داروي
امریکـا (FDA (اسـتفاده از ظـروف مسـی را بـراي پخـت و پـز بـه ویـژه غـذاهائی کـه ماهیـت اسـیدي و تـرش دارنـد
توصـیه نمـی کننـد چـون لایـه داخلـی ظـرف را از بـین مـی برنـد و باعـث ورود بـیش از انـدازه مـس بـه غـذا و بـدن
میشود وباعث اختلال در جذب کلسیم و آهن را شده و در کبد رسوب کرده و مسمومیت ایجاد میکند .
در هنگام طبخ غذا، از قاشقهـاي پلاسـتیکی یـا چـوبی اسـتفاده شـود زیـرا قاشـق هـاي فلـزي ممکـن اسـت بـه لعـاب
ظرف آسـیب برسـانند یـا خـش بـردارد . ظـرف داغ را بلافاصـله داخـل آب سـرد یـا فریـزر نبایـد قـرار داد، ابتـدا بایـد
ظرف به تدریج خنک شود وسپس به آهستگی شسته شوند تا لایه قلع اندود آن از بین نرود.
منبع: نامه وزارت بهداشت مبنی بر رعایت اصول بهداشتی در #تغذیه 👇👇👇
eitaa.com/slamicpsychology
sapp.ir/slamicpsychology
هدایت شده از خبرگزاری فارس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 روز مادر در سال ۲۰۵۰
🔹اون کسی که وضعیت آینده یک کشور رو تعیین میکنه، مادره!
@Farsna
1_632028170.mp3
1.83M
🗣 #مــــــشاوره___امروز
#پرسش_و_پاسخ
#مشکل_دختران تحصیل کرده
✅سخنان «حجت الاسلام والمسلمین محسن #عباسی_ولدی»(کارشناس خانواده)
پیرامون این موضوع که
« #تحصیلات عالیه برای دختران، باعث چه تغییراتی در #انتخاب_همسر برای زندگی می گردد؟»❓
✅ #پیشنهاد_دانلود 💯
#قبل_از_ازدواج
eitaa.com/slamicpsychology
sapp.ir/slamicpsychology
••❀🕊🍃🌺🍃🕊❀••
چطور کودکمان را از ۷ سالگی نمازخوان کنیم⁉️
🌹نماز یکی از پایههای اصلی ایمان و تربیت ماست.
1⃣ 🤲از خدا کمک بخواهیم.
2⃣🎊برای او جشن ادب بگیریم.
3⃣ نماز را در مسجد و یا در خانه به جماعت با فرزند بخوانیم.
4⃣گاهی به دوستانش بگوییم برای نماز به خانهمان بیایند.
5⃣🗣موقعی که میخواهیم برای نماز صدایشان بزنیم، دستوری نباشد (بیا نماز ❌) خبری باشد:
« اذان گفتن، میای نماز؟»
«دوست داری الان بیای نماز؟»
«برات صبر کنم، الان میای؟»
«الان نمیتونی بخونی؟، بعدا میخوای بخونی؟» و ...
6⃣جایگاه نماز در دین و پاداشهای بهشتی را برای فرزند توضیح دهیم.
7⃣ در نماز اگه بازی کرد و یا حرفی زد، سخت نگیریم (هرچه دلت تنگت میخواهد بگو).
8⃣🎁از جایزه غفلت نکنیم اما به صورت، غیر شرطی و برای استمرار عمل (از قبل بهش نگیم، غافلگیرش کنیم).
9⃣با عنوان پسر نمازخونم، یا دختر نمازخونم تشویقش کنیم.
🔟🤲از دعا برای عاقبت بخیری خود و فرزندمان غفلت نکنیم.
#نماز
eitaa.com/slamicpsychology
sapp.ir/slamicpsychology
توصیه های رهبرانقلاب برای پرهیز از سوءظن
رهبر انقلاب اسلامی درباره پرهیز از سوءظن بین زن و شوهر توصیه کردند: زوجین حرفی نزنند که حسّ حسادت و غیرت همسرشان تحریک شود.
رهبر انقلاب می فرمایند: در برخی از مواقع بین همسران سوء ظن ایجاد می شود که معمولا خودشان ایجاد نموده اند و همسرشان را به شک انداخته اند.
رهبر انقلاب اسلامی می فرمایند:برای دوری از سوءظن بین زن و شوهر من همیشه به مردهای جوان توصیه میکنم، که شما در معاشرت با نامحرم، و حتی محارم، کاری نکنید و حرفی نزنید که زنانِ خود را وادار به حسادت کنید.
به دختران جوان هم سفارش میکنم که در برخورد با مردهای بیگانه، کاری نکنید و حرفی نزنید که حسّ حسادت و غیرت شوهرانشان را تحریک نمایند.
این حسادتها بدبینی میآورد و پایههای محبت را سُست میکند و از ریشه میسوزاند. ۱۳۷۹/۹/۱۰
بالاخره اگر سوءظن پیدا شد، چه سوءظن، مستند درستی داشته باشد، چه نداشته باشد، اثر خودش را میبخشد؛ مثل گلولهای است که بیرون میآید؛ اگر توی سینهی کسی خورد، می کُشد؛ چه این شخص عامد باشد، چه اشتباهاً دستش رفته باشد روی ماشه. چه منشأ درستی داشته باشد، چه ناشی از وسواس و مثلاً تصورات و توهماتِ بیجا باشد. ۱۳۹۰/۱۰/۱۴
#خانواده_در_قرآن
#سوءظن
#مقام_معظم_رهبری
🌋 @doostibakhoda
❓چه کنیم که فرزندانمان از آسیب های اجتماعی همچون بیکاری، اعتیاد، بی بندوباری و افسردگی در امان باشند؟
به نقل از ابن عبّاس: پیامبر خدا (ص) هرگاه به کسى نگاه مىکرد و از او خوشش مىآمد،
مىفرمود: شغلى هم دارد؟
اگر مىگفتند: نه،
مىفرمود: از چشمم افتاد.
عرض مىشد: چرا اى رسول خدا؟!
مىفرمود: زیرا اگر مؤمن #شغل و حرفهاى نداشته باشد #دین خود را وسیله امرار معاشش مىکند. (منبع: جامع الاخبار، ص139، بحار الانوار، ج100، ص9)
یکی از دلایل #اعتیاد_به_موبایل و فضای_مجازی عدم مدیریت #اوقات_فراغت نوجوانان و جوانان می باشد.
👌اگر خانواده ها موفق به شناسایی استعدادهای فرزندان خود از همان سنین نوجوانی شوند و او را در راستای #علائق و استعدادهایش به سمت #کار و درآمدزایی سوق دهند، نه تنها احساس #عزت_نفس و خودکارآمدی بیشتری به او تزریق کرده و او را در #مسئولیت_پذیری و شکوفایی استعدادهایش یاری رسانده اند، بلکه نوجوان را از آسیب های اجتماعی فراگیر امروزی چون #افسردگی و #اعتیاد رهانیده اند☺️
والدینی که فرزندانشان را تک بعدی بار آورده و احساس میکنند مادامی که فرزندانشان در حال تحصیل هستند نمی توانند به حرفه آموزی یا #هنرآموزی روی آورند سخت در اشتباهند😇
تربیت تک بعدی فرزندان نتیجه ای جز کسالت، تنبلی، وابستگی دائمی به والدین ، و گاها حسادت و تقلب برای رسیدن به آرمان و آرزوهای آینده شان ندارد😐
آموختن هر نوع حرفه یا هنری حتی در سطح مبتدی یا متوسطه و تلاش برای کسب درآمد از آن نه تنها آسیبی به نوجوان نمیزند، بلکه ذهن نوجوانان را به سمت خلاقیت، نوآوری و مسئولیت پذیری بیشتر سوق می دهد 😊
استفاده از بستر فضای مجازی برای کسب دانش تخصصی انواع حرفه ها و هنرآموزی را جدی بگیرید و از پتانسیل اپلیکیشن های دیوار و شیپور برای فروش محصولات فرزندانتان بهره مند شوید😊
#فرزندپروری_آگاهانه
eitaa.com/slamicpsychology
sapp.ir/slamicpsychology
درمان بیماریهای معنوی از منظر قرآن کریم
👌 درمان عیب جویی.
یکی دیگر از بیماری های معنوی که در نفس و درون انسان شکل می گیرد عادت به منفی نگری و عیب جویی از دیگران است.
ریشه های این بیماری عبارتند از:
۱- پوشاندن عیوب خود با جستجو و بزرگ کردن عیوب دیگران.
۲- حسادت نسبت به کمالات دیگران، چون نمیتواند خود را به صاحب کمال برساند با عیب جوی میخواهد کمالات دیگران را از بین ببرد.
۳-سوءظن و #بدگمانی که به دنبال آن، به عیب جویی میپردازد.
۴- دشمنی با دیگران که موجب می شود عیب جویی کند.
۵- خودخواهی آنجا که می خواهد خود را بالا ببرد به عیب جویی رقیب می پردازد تا بدین وسیله خود را بر دیگری مقدم بدارد.
۶- غفلت از #خدا و لذت بردن از گناه، بعضیها ذاتاً از عیب جویی و آبروریزی دیگران لذت میبرند و این خود یک بیماری دیگری است که باید درمان شود.
قرآن کریم برای پیشگیری و درمان عیب جویی می فرماید:
وَيْلٌ لِّكُلِّ هُمَزَةٍ لُّمَزَةٍ
ﻭﺍﻱ ﺑﺮ ﻫﺮ ﻋﻴﺐﺟﻮﻱ ﺑﺪﮔﻮﻱ ! الهمزه آیه (١)
و در سوره حجرات آیه ۱۱ می فرماید:
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا يَسْخَرْ قَوْمٌ مِّن قَوْمٍ عَسَىٰ أَن يَكُونُوا خَيْرًا مِّنْهُمْ وَلَا نِسَاءٌ مِّن نِّسَاءٍ عَسَىٰ أَن يَكُنَّ خَيْرًا مِّنْهُنَّ وَلَا تَلْمِزُوا أَنفُسَكُمْ وَلَا تَنَابَزُوا بِالْأَلْقَابِ بِئْسَ الِاسْمُ الْفُسُوقُ بَعْدَ الْإِيمَانِ وَمَن لَّمْ يَتُبْ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ
ﺍﻱ ﺍﻫﻞ ﺍﻳﻤﺎﻥ! ﻧﺒﺎﻳﺪ ﮔﺮﻭﻫﻲ ﮔﺮﻭﻩ ﺩﻳﮕﺮ ﺭﺍ ﻣﺴﺨﺮﻩ ﻛﻨﻨﺪ ، ﺷﺎﻳﺪ ﻣﺴﺨﺮﻩ ﺷﺪﻩ ﻫﺎ ﺍﺯ ﻣﺴﺨﺮﻩ ﻛﻨﻨﺪﮔﺎﻥ ﺑﻬﺘﺮ ﺑﺎﺷﻨﺪ، ﻭﻧﺒﺎﻳﺪ ﺯﻧﺎﻧﻲ ﺯﻧﺎﻥ ﺩﻳﮕﺮ ﺭﺍ [ ﻣﺴﺨﺮﻩ ﻛﻨﻨﺪ ] ﺷﺎﻳﺪ ﻣﺴﺨﺮﻩ ﺷﺪﻩ ﻫﺎ ﺍﺯ ﻣﺴﺨﺮﻩ ﻛﻨﻨﺪﮔﺎﻥ ﺑﻬﺘﺮ ﺑﺎﺷﻨﺪ ، ﻭ ﺍﺯ ﻳﻜﺪﻳﮕﺮ ﻋﻴﺐ ﺟﻮﻳﻲ ﻧﻜﻨﻴﺪ ﻭ ﺑﺎ ﻟﻘﺐ ﻫﺎﻱ ﺯﺷﺖ ﻭ ﻧﺎﭘﺴﻨﺪ ﻳﻜﺪﻳﮕﺮ ﺭﺍ ﺻﺪﺍ ﻧﺰﻧﻴﺪ ; ﺑﺪ ﻧﺸﺎﻧﻪ ﻭ ﻋﻠﺎﻣﺘﻲ ﺍﺳﺖ ﺍﻳﻨﻜﻪ ﺍﻧﺴﺎﻧﻲ ﺭﺍ ﭘﺲ ﺍﺯ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺁﻭﺭﺩﻧﺶ ﺑﻪ ﻟﻘﺐ ﺯﺷﺖ ﻋﻠﺎﻣﺖ ﮔﺬﺍﺭﻱ ﻛﻨﻨﺪ . ﻭ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ [ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﺍﻣﻮﺭ ﻧﺎﻫﻨﺠﺎﺭ ﻭ ﺯﺷﺖ ] ﺗﻮﺑﻪ ﻧﻜﻨﻨﺪ، ﺧﻮﺩ ﺳﺘﻤﻜﺎﺭﻧﺪ.
بنابر این برای #درمان این بیماری باید اولاً به نهی الهی و عذابی که خداوند بیان فرموده است توجه شود.
ثانیاً انسان به جستجوی #عیوب خود بپردازد و آنها را بزرگ بشمارد تا از عیب جویی دیگران صرف نظر نماید.
امیرالمومنین(علیهالسلام) در این باره میفرماید: «مَنْ نظَرَ فی عَیْبِ نَفْسِهِ اِشْتَغَلَ عَنْ عَیْبِ غَیرِهِ «هر که عیب خود را ببیند از پرداختن به عیب دیگران باز ایستد.» در یکی از نصیحت های پیامبر ص به امیرالمومنین نیز آمده است که« هروقت دیدی مردم به عیب جویی همدیگر می پردازند، تو به رفع عیوب خود بپرداز.»
سوم با مثبت نگری و بزرگ دیدن خوبی های دیگران، می شود از #عیبجویی فاصله گرفت.
و چهارم همانطوری که خداوند ستار العیوب است و عیب های ما بندگان را می پوشاند ما هم باید تلاش کنیم عیوب بندگان خدا را نادیده گرفته و از عیبجویی آنان بپرهیزیم.
eitaa.com/slamicpsychology
sapp.ir/slamicpsychology