هدایت شده از یادداشتهای امید پیشگر
مُحرّم در کلام امام رضا(ع)
مرحوم شیخ صدوق با سند صحیح، گفتگویی را از رَیّانبنشبیب با امام رضا(ع) روایت میکند که بخشهایی از آن را اینجا میآورم. رَیّان میگوید:
روز اول محرّم، محضر امام رضا(ع) رسیدم. فرمود:
پسر شَبيب! محرّم، ماهى است كه مردم دوران جاهلى، ستم و جنگ را در آن تحريم میكردند؛ اما اين امت، حرمت آن را نشناختند و حرمت پيامبرش را نگه نداشتند؛ فرزندان او را كشتند؛ زنانش را به اسارت گرفتند و بار و بُنهاش را غارت كردند. خداوند، هرگز آنان را نيامرزد!
پسر شَبيب! اگر براى چيزى گريه میكنى، براى حسينبنعلىبنابىطالب(ع) گريه كن که او را سر بُریدند؛ إن كُنتَ باكِياً لِشَيءٍ فَابكِ لِلحُسَينِ بنِ عَلِيِّ بنِ أبي طالِبٍ عليه السلام
پسر شَبيب! اگر براى حسين(ع)، چنان گريه كنى كه اشکهايت بر گونه جارى شوند، خداوند، همۀ گناهانت، كوچک و بزرگ، كم و زياد را میآمرزد.
پسر شَبيب! اگر خوش داری كه خداى عزوجل را ملاقات كنى در حالی که از گناهان پاک باشی، حسين(ع) را زيارت كن.
پسر شَبيب! اگر خوش دارى كه در غرفههاى ساختهشده در بهشت، با پيامبر(ص) همخانه باشی، قاتلان حسين(ع) را لعن كن.
پسر شَبيب! اگر خوش داری كه ثوابى همانند شهيدان کربلا داشته باشى، هر وقت به ياد حسين(ع) افتادى، بگو: اى كاش با آنها بودم و به رستگارى بزرگى میرسیدم ؛ يا لَيتَني كُنتُ مَعَهُم فَأَفوزَ فَوزاً عَظيماً.
📖 ر.ک به عیون اخبار الرضا(ع)، ج1، ص299.
#امام_رضا(ع) #امام_حسین(ع) #محرم #اشک #یادکرد_مصیبت #زیارت_عاشورا
🔰 چهار شرطِ همراهی با کاروان امام حسین(ع)
◀️ استاد سیدمحمدمهدی میرباقری
«سیدالشهدا(ع) وقتی میخواستند در روز هشتم ذیالحجه ( روز ترویه) از مکه بیرون بیایند، یک خطبهای دارند که ظاهرِ آن، خطاب به کسانی است که در سال ۶۰ هجری در مکه هستند و حضرت دارند آنها را دعوت میکنند، ولی خطابِ ایشان عام است و همۀ ما هم گویا مخاطبِ این خطابِ حضرت هستیم. اگر اجابت کنیم حضرت از ما هم دستگیری میکنند و ما را هم به کاروان خودشان ملحق میکنند؛ حضرت میفرمایند:
«مَنْ كَانَ بَاذِلًا فِينَا مُهْجَتَهُ وَ مُوَطِّناً عَلَى لِقَاءِ اللَّهِ نَفْسَهُ فَلْيَرْحَلْ مَعَنَا».
در همین فراز کوتاه، چهار شرطِ همراهی با کاروان عاشورا ذکر شده است:
🔹 شرط اول: از جان گذشتن
«بَاذِلًا فِينَا مُهْجَتَه». این مسیر، مسیری است که انسان باید از جان خودش عبور کرده باشد. اگر کسی میخواهد با امام حسین حرکت کند، باید جانش را در کفِ دست بگیرد و همه سرمایهاش را بیاورد. کسی که به تعلقات خودش چسبیده، و به مالش، به زندگیاش، به جانش علاقمند هست و میخواهد اینها را حفظ کند، نمیتواند به این کاروان راه پیدا کند.
امام حسین(ع) با همه سرمایۀ ما کار دارند. با خودِ ما کار دارند؛ میخواهند این جان را از ما بگیرند و به خدا برسانند؛ کسانی پا به این میدان میگذارند که میدانند جان دادن در رکاب سیدالشهداء «غرامت» نیست، بلکه «غنیمت» است.
🔹 شرط دوم: آمادگی لقاء
اگر کسی خودش را آمادۀ لقاءالله کرده و مشغول به دنیا نیست، بلکه از دنیا بزرگتر شده و دلش از دنیا بیرون رفته است، میتواند با سیدالشهدا(ع) حرکت کند.
کسانی که هنوز از دنیا بزرگتر نشدهاند و تمام هَمّشان این است که به چربوشیرین دنیا برسند، با امام همراه نمیشوند.
🔹 شرط سوم: کوچ از دنیا
طالبان همراهی با امام حسین(ع) باید از دنیا کوچ کنند. «فَلْيَرْحَل». کوچ بهمعنی مسافرت نیست. «مسافر» غیر از «راحل» است. وطنِ مسافر در پشتسرش قرار دارد؛ میرود و برمیگردد! اما راحلْ آن کسی است که دل از وطن شسته، چشم از وطن برداشته و وطنش پیشِ روی اوست؛ لذا به فکر برگشتن نیست. اگر کسی مشتاق لقاء خدا شده، همه سرمایهاش را در دست گرفته که این سرمایه را ببرد و به لقاء خدا برساند، او باید از دار دنیا کوچ کند و دیگرْ دنیا را وطنش قرار ندهد و به هیچ وجه قصد برگشت نداشته باشد.
🔹 شرط چهارم: معیت با امام
شرط چهارم که مهمترین شرط است این است: فَلْيَرْحَلْ «مَعَنَا». باید خودش را به امام برساند. مهمترین نکته در سفر الی الله همین است: راهی به سوی خدا نیست الا با امام. این راه با پای ما رفتنی نیست؛ نه با پای دل، نه با پای عقل.
آنهاییکه با امام حرکت نمیکنند طعمۀ شیطان میشوند؛ گاهی اشتیاق و بیقراری هم دارد، شوری هم در دلش میافتد، دلش گرم میشود، میخواهد به سمت خدا حرکت کند، ولی اگر با امام حرکت نکند به مقصد نمیرسد.
الان هم مسئله همین است، الان هم اگر کسی میخواهد به خدا برسد، باید خود را بسازد و با کاروان امام حسین(ع) حرکت کند.
هدایت شده از فارس پلاس
▪️آیا میدانستید؛
خسارت قراردادهای ژنرال زنگنه به کشور ۲۳۰۰برابر سلطانیفر بوده؟!
آیا میدانستید؛
خسارت معاهده پاریس ابتکار به کشور ۳۹۰۰برابر سلطانیفر بوده؟!
آیا میدانستید؛
استیضاح سلطانیفر وقتی امثال این دو نفر هنوز مسئولیت دارن مسخره است؟!
💬 رابین شور
@Fars_Plus
▪چه مهمانان بی دردسری هستند مردگان😔 !
نه با دستی ظرفی را آلوده می کنند😞و نه با حرفی دلی را آزرده...
*تنها به فاتحه ای قانع اند*
▪پنج شنبه است▪
خوب است یادی از عزیزان از دست رفته کنیم. باشد که دیگران نیز ما را از یاد نبرند.
*شادی ارواح طیبه شهدا انبیاء اولیاء اموات از دست رفته خودتون و مسلمین*
«رحم الله من یقرأ الفاتحة مع الصلوات»
الّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم»⚫️
♦️ احکام شرعی مورد نیاز
https://eitaa.com/smht11014
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🏴 لوح | نگهبان خیمه طوفان زده
▪️حضرت آیتالله خامنهای: «در طول آن پنجاه-شصت سال پس از رحلت پیغمبر، اسلام طوری تغییر یافته بود که در دنیای اسلام، جگرگوشگان پیغمبر را علناً کشتند و اسیر کردند. امام حسین مانند آن میخ عظیمی شد که این خیمهی طوفانزده را با خون خود نگهداشت.» ۱۳۸۰/۱۲/۲۱
▫️پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR به مناسبت فرارسیدن ماه محرمالحرام، لوح «نگهبان خیمه طوفان زده» را منتشر میکند.
▪️دریافت نسخه قابل چاپ
farsi.khamenei.ir/photo-album?id=46281
#شب_اول_محرم
🌀 #شعار_محوری_هر_محرم؛
مطالبه خون اباعبدالله علیه السلام از ظالمین و مستکبرین
👤 آیتالله جوادی آملی:
🔻جمله «أَعْظَمَ اللَّهُ أُجُورَنَا [و اجورکم] بِمُصَابِنَا بِالْحُسَیْنِ(علیه السلام) وَ جَعَلَنَا وَ إِیَّاکُمْ مِنَ الطَّالِبِینَ بِثَأْرِهِ» شعار رسمی ما در ایام محرم است که شامل دو بخش میشود.
🔻 بخش اول این است که ما مصیبتزدهایم و سوگوار، اجر ما از ذات اقدس الهی باشد. خدای سبحان به همه عزاداران اجر سوگواری را مرحمت کند و میگوییم «أَعْظَمَ اللَّهُ أُجُورَنَا [و اجورکم] بِمُصَابِنَا بِالْحُسَیْنِ(علیه السلام)» نهتنها اجر بدهد اجر مهم و عظیم عطا کند.
🔻این جمله «وَ جَعَلَنَا وَ إِیَّاکُمْ مِنَ الطَّالِبِینَ بِثَأْرِهِ» یعنی خدایا آن توفیق را به ما مرحمت کن که ما خونبهای حسینبنعلی(علیه السلام) را از ظالمان بگیریم. این دعا و شعار رسمی ما شیعههاست. این بخش دوم برای همیشه یک پیام زنده دارد و عاشورا را برای همیشه زنده نگه میدارد. ما در این دعا از ذات اقدس الهی مسألت میکنیم آن توفیق را به ما بدهد که ما خونبهای حسینبنعلی(علیه السلام) را بگیریم.
🔻خداوند در قرآن فرمود هر کس مظلومانه کشته شد ما برای اولیای او حق قصاص قائلیم و ما فرزندان حسین بن علی(علیه السلام) هستیم. پدر ما را شهید کردند و ما حق داریم خونبها بگیریم. ما فرزندان حسین بن علی؟ع؟ هستیم برای اینکه وجود مبارک پیغمبر(صلی الله علیه و آله و سلم) اعلام رسمی کرد و فرمود ما حاضریم شما را بهعنوان فرزندی قبول کنیم بیایید بچههای ما بشوید «أنا و علی ابوا هذه الامه».
🔻امام هر عصری همین شعار را دارد و وجود مبارک حسین بن علی(علیه السلام) هم میفرماید بیایید فرزند ما بشوید ما هم شیعه او شدیم، پس پدر ما را شهید کردند و ما تا روز قیامت حق داریم خونبهای پدرمان را بگیریم.
🔻این شعار تنها برای ثواب نیست بلکه درس شهادت و درس جهاد است.پس اینها که در دفاع مقدس و مانند آن با صدامیان یا صهیونیستها یا آلسعود مبارزه میکنند اینها دارند خونبهای حسینبنعلی (علیه السلام) را میگیرند برای اینکه شعار رسمی ما این است. بنابراین جریان کربلا و شهادت سالار شهیدان برای همیشه درس و پیامی برای گفتن دارد.
#محرم
🆔 @smht11014
@dars_akhlaq .mp3
2.88M
🔊 #کلیپ_صوتی
🔴 مجموعه درس اخلاق 🔴
💐🎙 #مقام_معظم_رهبری
✅ موضوع:دو خصلتی که قطعا باید از آن ها پرهیز کرد...
🔵👈 بی حوصلگی و تنبلی را کنار بگذاریم.
🆔 @smht11014
تغییر روش مبارزه بعد از شهادت مسلم
شهید بهشتی:
#اباعبدالله علیه السلام طبق نوشته #مسلم از مکه حرکت کرد و در راه عدهی زیادی به #کاروان_حسینی پیوستند. ایشان آمد تا نزدیک خاک عراق. آنجا به حضرت خبر رسید که وضع نه آن است که مسلم برای شما نوشته بود. الان وضع دگرگون شده. مسلم کشته شده، هانی کشته شده، عبدالله بن یقطر که نامه حضرت را برای مسلم و مردم کوفه میبرد کشته شد، اما با این اخبار وحشتناک #مبارزهی_حسینی متوقف نشد، فقط #تاکتیک و روش عوض شد، چون وضع عوض شده بود.
حضرت دستور داد مردمی که همراه او بودند همه جمع شوند، بعد به میان آنها آمد و نوشتهای را برای آنها خواند و بعد از حمد و ثنای خدا فرمود باخبر باشید اخبار وحشتناکی از کوفه میرسد، مسلم و هانی و
عبدالله بن یقطر را کشتهاند. مردم به ما #خیانت کردهاند. من باید به این راه بروم تا کشته شوم، هر کس از شما تا این ساعت به امید مال و ثروت و به امید مقام و منصب با من آمده راهش را بگیرد و برود. بیشترِ کسانی که در میان راه به این کاروان ملحق شده بودند، رفتند. حسین بن علی ماند و آن عده از خُدامی
که از مدینه با حضرت بیرون آمده بودند و چند نفر از یاران وسط راه.
✅چون صحنهی مبارزه عوض شد دیگر نباید افراد #متزلزل و #مردد در اردوی حسینی باقی بماند. چون روش مبارزه عوض شد باید مردان #آبدیده، مردان باصفا که از چاه طبیعت به درآمدهاند، پیرامون او بمانند✅
پاک و صافی شو و از چاه طبیعت به در آی
که صفایی ندهد آب تراب آلوده
باید مردمی پاک و منزه و توانا و نیرومند در این راه بیایند که به هدف مبارزهی کربلا #ایمان_قاطع داشته و آمادهی #فداکاری و جانبازی باشند.
منبع: #شهیدبهشتی؛ #مبارزه_پیروز
@Shahiddoctorbeheshti
🆔 @smht11014
#روزشمارمحرم
بيشتر منابع که ارشاد شیخ مفید(ره) یکی از آنهاست، ورود امام حسين(ع) و يارانش به كربلا را روز پنجشنبه دوم محرّم سال 61 هجرى گزارش كردهاند.
چگونگی رخداد
پیش از کوفه به ناچار، مسیر تغییر کرد؛ چرا که نه راه به جلو ممکن بود و نه برگشت به عقب؛ ناگزیر، راه سومی را پیشگرفتند تا حُر از کوفه کسب تکلیف کند. رفتند و رفتند تا رسیدند به نینوا (حَتَّى انتَهَوا إلى نينَوى)؛ آنجا بود که پیکِ کوفه رسید.
او به حر و یارانش سلام کرد؛ اما بر حسین(ع) و یارانش؛ نه. نامهای از عبیدالله به حر داد که در آن نوشته بود: زمانی که نامۀ من به تو رسید بر حسین سخت بگیر؛ او را در جایی که نه آب است و نه آبادانی فرودآر (فَجَعجِع بِالحُسَينِ حينَ يَبلُغُكَ كِتابي ... فَلا تُنزِلهُ إلّا بِالعَراءِ في غَيرِ حِصنٍ و عَلى غَيرِ ماءٍ).
حر دستور را اجرا کرد و فرمان داد همان جا، فرودآیند.
حسین(ع) پرسید به اینجا چه میگویند (ما يُقالُ لِهذِهِ الأَرضِ)؟
گفتند: کربلا؛ سرزمینِ نینوا هم به آن میگویند (و يُقالُ لَها أرضُ نِينَوى) برای نام آبادیایی که در این نزدیکیهاست.
پس حسین(ع) گریست (فَبَكى) و گفت: كَربٌ و بَلاءٌ. [عرب به اندوه و غمی که موجب تنگی نفس و خفگی شود میگوید کَرب. بلاء هم چند معنا دارد: آزمایش، اندوه، شدت و سختی، ...]
وقتی به حضرت گفتند اینجا کربلاست؛ خاک آن را بوئید و گفت: به خدا سوگند این زمین همانی است که جبرئیل(ع) به رسول خدا(ص) خبرش را داد که من را در آن میکُشند (هذِهِ وَ اللّهِ هِيَ الأَرضُ الَّتي أخبَرَ بِها جَبرائيلُ ع رَسولَ اللّهِ ص و إنَّني اُقتَلُ فيها).
بعد خاطرهای تعریف کرد:
ام سلمه برایم نقل کرد که روزی جبرئیل(ع) نزد رسول خدا(ص) بود و تو در کنار من. ناگاه شروع به گریه کردی (و أنتَ مَعي فَبَكَيتَ). رسول خدا(ص) فرمود: فرزندم را رها کن (دَعِي ابني) تا پیش من آید. تو رفتی و پیامبر تو را در آغوش گرفت و در دامن نهاد (فَأَخَذَكَ و وَضَعَكَ في حِجرِهِ). جبرئیل از حضرتش پرسید: دوستش داری (أ تُحِبُّهُ)؟ گفت: آری. جبرئیل ادامه داد: اما اُمتت او را خواهند کُشت (فَإِنَّ امَّتَكَ سَتَقتُلُهُ).
حسین(ع) ااشاره به زمین کربلا کرد و ادامه داد: اینجا همانجاست که مردان ما به زمین میافتند؛ همانجاست که خون ما را میریزند.
#یادکرد_مصیبت
#ورود_به_کربلا
❤ #دهه_تحول❤
📌 استاد فاطمی نیا:
🔻 بزرگانی چشم می دوختند به ده شب عاشورا تا چیزی بگیرند. شما هم چیزی بگیرید. کاری کنید که دعاهایتان در این دهه مستجاب شود. پرخاش کنید بروید مجلس نمی شود. باید لطافت داشت. حر یک شخص بود اما حر بودن جریان دارد. بله آقا جان! دهه حر است؛ دهه زهیر است اگر میخواهی متحول شوی، دهه تحول است.
#دهه_تحول
#محرم
🆔 @smht11014
جملههایی که روایت نیستند
چند جمله هست که ما آنها را بسیار شنیدهایم و در پندار برخی اینها روایتاند؛ اما روایت نیستند؛ یعنی هیچ دلیلی نداریم که عین اینها را معصوم(ع) گفته باشد. در زیر نمونههایی را میآورم.
1️⃣ هل من ناصر ینصرنی؛ آیا یاوری هست که مرا یاری دهد؟
2️⃣ کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا؛ هر روزی عاشورا و هر زمینی کربلا است.
3️⃣ إن کان دین محمد لم یستقم الا بقتلی و یا سیوف خذینی؛ اگر دین محمد[ص] جز با کشتهشدن من برپا نمیماند پس ای شمشیرها مرا در بر بگیرید.
4️⃣ کُلنا سُفُن النجاة لکن سفینة جدی الحسین(ع) أوسع و فی لُجج البحار أسرع؛ همۀ ما اهلبیت کشتی نجاتیم؛ ولی کشتی جدم حسین(ع) گنجایشش بیشتر و در گذر از امواج سهمگین دریاها، شتابانتر است. و یا مانند آن: کلنا سفن النجاة و لکن سفینة الحسین أوسع و أسرع.
چهارمی چکیده و مضمون سخن مرحوم شیخ شوشتری در کتاب الخصائص الحسینیة است. او نوشته است:
فرأیتُ فی الحسین علیهالسلام خصوصیةً فی الوسیلة إلی الله به ... فالنبی و الأئمة علیهمالسلام کلهم ابواب الجنان، لکن باب الحسین مسلکه أوسع و کلهم سفن النجاة لکن سفینة الحسین مجراها علی اللجج الغامرة أسرع (مقدمۀ کتاب، ص10).
#امام_حسین(ع) #اعتبار_سنجی_روایت