سعدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🌱حوزه علمیه از دیدگاه #شهید_مطهری 2: ⚡️ویژگی ها و مزایای تحصیلات حوزوی 🌀عادت طلاب بر این است که رو
✍️البته دوستان توجه دارند که شهید مطهری تحصیلات حوزوی را با پنج خصوصیت معرفی می کند: 1. درس،2. مطالعه متفکرانه ،3. مباحثه، 4. تقریر 5. تدریس.
💠 متأسفانه الان نه مدارس به این مراحل تن درمی دهند نه طلاب:
🔹طلاب تمکین نمی کنند، چون هدف غایی را استخدام در یک شغل با حقوق و مزایای ویژه توهم کرده اند و فکر می کنند که با نمره شب امتحانی هم به این هدف می رسند و مراحل مذکور را مخصوص کسانی می دانند که می خواهند مجتهد شوند. از زمانی هم که شعارهای توخالی تحول خواهان را شنیده اند، کاملا طلبکارانه سیر قهقهرایی را در پیش گرفته اند.
🔸مدارس هم به مراحل فوق الذکر تن نمی دهند چون می دانند که این کار نیاز به یک جراحی در تمامی ابعاد؛ حتی آئین نامه های آموزشی دارد و می گویند سری را که درد نمی کند چرا دستمال ببندیم.
⚡️#مرکز_مدیریت هم فعلا اولویت خودش را، کپی برابر اصل ساختن حوزه از دانشگاه گذاشته و اگر توانی هم بماند روی خارج کردن #طلاب_ضعیف موجود از گردونه مدارس علمیه با سلام و صلوات متمرکز کرده است.
▪️اما باید توجه داشت که این قبری که آقایان سرش نشسته اند، مرده ای داخلش نیست و چاره کار بازگشت به نرم افزار (نه سخت افزار) #آموزش_سنتی حوزه است:
🔻هر کسی کو دور ماند از اصل خویش
🔻باز جوید روزگار وصل خویش
#خط_خطی
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر (ایتا و بله)
🆔@soada313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌗#سلام_آقا
🌀راه انس با #امام_زمان (عج)
🎙#استاد_محمودی
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر (ایتا و بله)
🆔@soada313
🌱#دال_درس
🔹استاد موسوی نژاد رحمه الله:
🌀اینها (واحد و امتحان و مدرک) برای حوزه علمیه ضایعه است. از مرحوم امام، یادم هست که فرموده بودند: سعی کنید #نظام_دانشگاهی از حوزه الگو بگیرد نه اینکه نظام حوزه برود بهطرف دانشگاه.
💠همینطور یادم هست هفت هشت سال قبل، مرحوم آیتالله #فاضل_لنکرانی، مشهد مشرف شده بودند، بنده و آقایان دیگر، شب شهادت امام حسن عسکری علیهالسلام برای دیدن ایشان و صحبتی که ایشان داشتند، به دفترشان دعوت شدیم.
🔅 ایشان در ضمن صحبت فرمودند: #امتیاز_حوزه این است که طلبهها درس را برای #فهمیدن بخوانند و مباحثه کنند؛ اما الان فهمیدیم که طلبهها درس را #شب_امتحان برای نمره میخوانند.
▫️آن مرحوم از اینموضوع خیلی ناراحت بودند و تاسف میخوردند.
⚡️بههرحال این امتیاز بزرگ را از حوزه میگیرند. امیدوارم که آقایان نگذارند این امتیاز از دست برود.
📚کتاب سنتهای کهن حوزه علمیه صفحه ۲۹۸ .
به مناسبت #سالروز_ارتحال آیت الله فاضل لنکرانی
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر (ایتا و بله)
🆔@soada313
سعدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🌱حوزه علمیه از دیدگاه #شهید_مطهری 2: ⚡️ویژگی ها و مزایای تحصیلات حوزوی 🌀عادت طلاب بر این است که رو
🌱حوزه علمیه از دیدگاه #شهید_مطهری 3:
💠نواقص حوزه علمیه
🔹در حوزههای علوم دینی، #ادبیات_عرب خوانده میشود اما با متد غلطی. نتیجتاً طلاب علوم دینی پس از سالها تحصیل ادبیات عرب، با آنکه قواعد زبان عرب را یاد میگیرند، خود زبان عرب را یاد نمیگیرند، نه میتوانند با آن تکلم کنند و نه میتوانند از عربی فصیح استفاده کنند یا به عربی فصیح بنویسند.
📚کتاب ده گفتار؛ صفحه 290.
🌱مرحوم آیت الله مصباح یزدی رحمه الله:
⚡️«افراد زیادی هستند که چهار، پنج سال ادبیات خواندهاند و الفیه را از حفظ میخوانند، اما یک عبارت عربی را صحیح نمیتوانند بخوانند! چرا؟ چون تمرین نکردهاند. خود من به خاطر دارم که بعضی از مراجع برای صحبت با فردی که از کشورهای عربی آمده است، احتیاج به مترجم دارد!»
📚مجله پیام حوزه، شماره ۱۲، زمستان۷۵، ص ۱۰۹ .
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر (ایتا و بله)
🆔@soada313
🌱#الف_اخلاق
🌀آیت الله فاضل لنکرانی معتقد بود:
▫️«اهل علم باید زندگی ساده و #طلبگی داشته باشد و از اسراف و گرایش به #تجملات بپرهیزد. #اسراف و خروج از زندگی طلبگی چه از سهم امام باشد و چه از مال شخصی نادرست و غیرجایز است.»
📚 روزنامه جمهوری اسلامی، 3/5/1386، ویژهنامه اسوه فقاهت و مرجعیت، ص 4.
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر (ایتا و بله)
🆔@soada313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌗#سلام_آقا
🎥کشته شدن شیطان توسط #امام_زمان عج
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر (ایتا و بله)
🆔@soada313
🌱#میم_مهارت
🔹رهبر معظم انقلاب
🔸ارتباط مکالمه زبان عربی با علم ادبیات عرب
💠فراگیری زبان عربی برای مکالمه البته خوب چیزی است، بلکه به یک معنا، باید گفت لازم است که این بتواند عمومی بشود.
🔅 زمان ما، دورهی جوانی ما و طلبگی ما، این چیزها اصلاً مورد توجه نبود، چه برسد به اینکه بخواهد برنامهریزی بشود؛ حالاها این چیزها مورد توجه است و خوب است این کار انجام بگیرد؛
🌀منتها این کار، یک هدف است برای فراگیری زبان، درسی که ما میخوانیم، یک هدف دیگر دارد.
✅ما درس نحو و صرف را برای این نمیخوانیم که با عربها، عربی صحبت کنیم. عربی حرف بزنیم؛ برای این میخوانیم که نکات موجود در منابع فقهی را یا منابع کلامی را که کتاب و سنت است، بفهمیم؛ این را توجه بکنید.
⚡️خیلیها هستند زبان عربی را هم خیلیخوب صحبت میکنند، فصیح هم هستند، منتها آن نکتهای را که ما از یک آیه یا یک روایت بهخاطر #تسلط به ادبیات عرب و تسلط به نحو و صرف عرب ممکن است بفهمیم، نمیتوانند بفهمند؛ به این توجه داشته باشید.
▫️یاد گرفتن مکالمهی زبان عربی نمیتواند ما را از مغنی یا از سیوطی بینیاز کند؛ توجه به این معنا باشد.
✔️ بیانات در دیدار مدیران، مدرسان و طلاب حوزههای علمیه استان تهران ۱۳۹۵/۱۰/۲۵
📚کتاب بدان ایدک الله، صفحه ۵۰ و ۵۱ .
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر (ایتا و بله)
🆔@soada313
سعدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🌱#میم_مهارت 🔹رهبر معظم انقلاب 🔸ارتباط مکالمه زبان عربی با علم ادبیات عرب 💠فراگیری زبان عربی برای
✍ این قسمت از کلام رهبر معظم انقلاب برای تکمیل کلام شهید مطهری و آیت الله مصباح درباره نقص آموزش ادبیات عرب در حوزه علمیه ذکر می شود و برای بستن راه سوء استفاده تحول خواهان عزیز.
💠ما دو نیاز داریم یکی فهم ادبیات و دیگری مکالمه زبان عربی که هیچ یک، جای دیگری را پر نمی کند و برای رسیدن به مکالمه نباید از سر و ته ادبیات عرب زد؛ بلکه این دو همپوشانی دارند.
✔️هم چنان که آشنایی با الفاظ و ساختار کلام عرب می تواند آموزش مکالمه را تسریع کند، تسلط به مکالمه عربی هم می تواند، آموزش ادبیات عرب -که اولویت اول طلبگی است- را سرعت بخشد.
#خط_خطی
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر (ایتا و بله)
🆔@soada313
🌱#معیشت_طلاب
✔️آیت الله بهجت:
▫️قناعت، رفعکننده مشکلات مادی است
❓سؤال: با توجه به فقر و سختی معاش همسر و فرزندان و کمبود شهریه حوزه، آیا وظیفه است تأمین معاش آنان؟ چگونه؟ و درسها را چگونه برسیم؛ یعنی حقیر میتواند این سختی در معاش و بیماری را غمض عین نماید و مشغول دروس بوده باشد.
🔹جواب: قناعت نِسبیه وقتیه (قناعت مناسب در هر زمان) بر همه لازم و برای همه کافی است.
📚کتاب بهسوی محبوب، ص۷۸
❓سؤال: برای رفع مشکلات مادی همسر و فرزندان، یک طلبه چه باید بکند؟
🔸جواب: تعلیم نمایید که قناعت نسبیه وقتیه، بر همه لازم است و کافی است.
📚کتاب بهسوی محبوب، ص۷۹
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر (ایتا و بله)
🆔@soada313
🌱#دال_درس
💠نظر مبارک ایت الله سید احمد خوانساری در مورد کتب درسی حوزه
🔹سفر اولی بود که من با پدرم بنا بود مکه مشرف بشویم، بههمراه اخوی محترم حاجآقا رضا، داماد آیتالله گلپایگانی ره رفتیم زیارت آیتالله حاج سید احمد خوانساری. نحوه برخورد ایشان و حالات ایشان و وقارش محسوس و با آرامش بود.
🌀دیدگاهشان در باب طلبه این بود که باید از اول با سختیِ مسائلِ علمی، آشنا شود و کتاب آسان نباید بخواند. کتابهای دارای دقت و پیچیدگی را باید بخواند تا مغز او رشد کند و ورزیده شود. چون کتابِ آسان، مجتهدِ آسان تربیت میکند.
📚 کتاب مرجع متقین؛ زندگینامه و خاطرات آیتالله سید احمد خوانساری، ص ۱۷.
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر (ایتا و بله)
🆔@soada313
4_5857040094032039095.mp3
8.23M
🌗#سلام_آقا
💠کیف پولی که پولهایش تمام نمیشد!
#داستان_تشرف مرحوم سید حسن دُرافشان به محضر امام عصر علیه السلام.
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر (ایتا و بله)
🆔@soada313
سعدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🌱حوزه علمیه از دیدگاه #شهید_مطهری 3: 💠نواقص حوزه علمیه 🔹در حوزههای علوم دینی، #ادبیات_عرب خوانده
🌱حوزه علمیه از دیدگاه #شهید_مطهری ۴
💠نقطه قوتی که نیست!
🔹هدف طلاب تحصیل دانشنامه نیست. نمرات استاد معرّف مقام شاگرد نیست. مجالس #مباحثه و اشکال و ایراد شاگرد در حوزه تدریس استاد و حوزه #تدریس خود او، و توجه قهری استادان و طلاب پایینتر، بهترین معرّف یک دانشجوی علوم دینی است.
📚 کتاب ده گفتار؛ صفحه290.
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر (ایتا و بله)
🆔@soada313
سعدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🌱حوزه علمیه از دیدگاه #شهید_مطهری ۴ 💠نقطه قوتی که نیست! 🔹هدف طلاب تحصیل دانشنامه نیست. نمرات استاد
✍تحصیل سنتی؛ لزوما توقف در کتابهای ادوار گذشته حوزه نیست؛ بلکه این روح علمی حاکم بر تدریس و تدرس است که متاسفانه از دست رفته است.
⚡️الان استاد برای آنکه محدوده درسی را به اتمام برساند، مجبور است فرصت نقد و اشکال را از طلبه بگیرد و طلبه هم برای در اختیار گرفتن کرسی تدریس، باید از هفت خوان طرح استاد معین و امثال آن بگذرد.
🔹متاسفانه قوانینی که هدف از آن منظبط سازی مدارس بود، اکنون دست و پاگیر که هیچ، نفس گیر شده است و فرصت تنفس را از مدیران و کادر مدارس علمیه گرفته است و نتیجه آن حرکت های ربات وار بدون روح می باشد.
▫️شاید لازم است انقلاب و شعاری برخاسته از دل و زبان همه طلاب و اساتید و مدارس علمیه که آقای مرکز مدیریت بگذار نفس بکشیم.
🔺می شمارم نیست های بی شماری را که هست.
🔺لابلای ، هست های بس فراوانی که نیست.
#خط_خطی
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر (ایتا و بله)
🆔@soada313
🌱#معیشت_طلاب
🔹جوانی بود که برای تحصیل آمده بود و طلبه شده بود. مدتی در حوزه چرخ خورده بود و برخوردها و نظرهای گوناگون گیج اش کرده بودند که چه بکند و کدام حرف را بپذیرد. یک روز صبح سر سفره با هم برخورد کردیم و کلافهشده بود. میگفت: آخر ما نفهمیدیم چه باید بکنیم و سر و کار ما با کیست؟ یکی میگوید: #خودت باید کار بکنی. دیگری میگوید: #مراجع تامین میکنند یکی میگوید: #امام -زمان نگهدار توست و یکی میگوید: #خدا تو را بهعهده دارد و رزق تو با اوست. راستی تکلیفمان چیست؟ خودم کار کنم و درس بخوانم و مثل علی باشم یا بنشینم تا مراجع و امام و خدا دستی برایم بالا بزنند و کاری برایم بکنند.
🌀به او گفتم: تو کاری را انجام بده که #مهم_ترین_کار است. حساب کن امروز در جامعه تو، چه نیازهایی هست؛ از پزشکی و مسکنسازی و راهسازی تا بقالی و خیاطی تا تربیت و مهرهسازی و سازماندهی و رهبری. بعد هم حساب کن چه توانی داری و چه امکاناتی و چند تا از این کارها از تو ساختهاست و شروع کن آن وقت؛ اگر گرسنه بودی، میتوانی از هر کجا برداری.
🔅بعد گفتم تو این را هم در نظر بگیر و #اغفال_نشو که علی اگر کارکرد، در دوره بیکاریاش بود. علی در هنگام خلافت، بیل برنداشت. آنجاکه آدمها محتاج او بودند، به درختها نپرداخت. همینطور رسول و همینطور تمامی پیشوایان، هنگامیکه از کارهاشان ممنوع میشدند، به آن کارها میپرداختند. تو اگر بخواهی یک مهره باشی، میتوانی، پساز آگاهی به نقش خودت، در هر شغلی و در هر دسته ای نفوذ کنی و اگر بخواهی #مهره_ساز باشی، دیگر فرصتی نداری جز اینکه بار بگیری و بار بگذاری.
⚡️اگر میتوانی تمامی کارهایت را در دست داشته باشی، چه بهتر و اگر میتوانی #جمع کنی، چه بهتر وگرنه کای رو انتخاب کن که بیشتر #ضرورت دارد.
📚 کتاب آیههای سبز؛ داستانها و نکات تربیتی از آثار استاد علی صفائی حائری، صفحه 227-228.
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر (ایتا و بله)
🆔@soada313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌗#سلام_آقا
🎥ماجرای عنایت #امام_زمان (عج) به زن آلمانی که مورد شفاعت قرار گرفت...
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر (ایتا و بله)
🆔@soada313
🌱#الف_اخلاق
🔹شیخ محمدتقی فرزند آیت الله شهید میرزاعلی غروی تبریزی می گوید:
🌀 پدرم همیشه تکرار می فرمود که علم به تنهایی ما را به جایی نمی رساند. هرطلبه ای اگر بخواهد به قله های بالای علمی و معنوی برسد حتماً باید #تهذیب_نفس داشته باشد.
ایشان می فرمود:
«ما طلبه ها بایستى تهذیب نفس بیشترى نسبت به دیگران داشته باشیم، زیرا وقتى ما به بحث مى نشینیم، همیشه حالت تهاجمى و تدافعى داریم، لذا لازم است ما ملازمت به تهذیب نفس داشته باشیم.»
#سالروز_شهادت
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر (ایتا و بله)
🆔@soada313
12.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙رهبر معظم انقلاب
🌀وظایف طلاب
▫️تلاش برای تحقق دین
▫️کاربردی کردن منشور روحانیت
▫️سبک زندگی
▫️افزایش معرفت مردم
▫️جهت دادن به علم
▫️جدی گرفتن درس فقه
▫️مدیریت اختلاف نظرها
▫️رعایت ادب و اطاعت
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر (ایتا و بله)
🆔@soada313
💠 نماز با فضیلت یکشنبه ماه ذی القعده
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر (ایتا و بله)
🆔@soada313
سعدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🌱حوزه علمیه از دیدگاه #شهید_مطهری ۴ 💠نقطه قوتی که نیست! 🔹هدف طلاب تحصیل دانشنامه نیست. نمرات استاد
🌱حوزه علمیه از دیدگاه #شهید_مطهری 5:
💠منشأ عدم واقع بینی طلاب در مسائل اجتماعی
🌀افراط در #مباحثه و شیوع علم اصول، در عین این که یک نوع قدرت و هوشیاری در اندیشه طلاب ایجاد میکند، یک نقص دارد و آن این است که طرز تفکر طلاب را از واقعبینی در مسائل اجتماعی دور میکند و به واسطه این که حتی #منطق_تعقلی_ارسطویی نیز به قدر کافی تحصیل و تدریس نمیشود، روش فکری طلاب بیشتر جنبه #جدلی و بحثی دارد، و این بزرگترین عاملی است که سبب میشود طلاب در مسائل اجتماعی واقعبینی نداشته باشند.
📚 کتاب ده گفتار؛ صفحه 293.
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر (ایتا و بله)
🆔@soada313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌗#سلام_آقا
🌀منتظران آخرالزمانی پیش خدا محبوبترند
🎙#استاد_عالی
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر (ایتا و بله)
🆔@soada313
🌱#جذب_و_پذیرش
🔰دلیل کم رغبتی فرزندان روحانیون به طلبگی
🔅آیت الله باقری بنابی:
🌀گاهي فرزند روحاني راضي است و تمايل دارد كه طلبه شود امِا خود روحاني از آنجا كه مشكلات و محروميت هاي اين راه را ديده، چندان رضايت و تمايل نشان نمي دهد و به پسرش مي گويد برو در دانشگاه در فلان رشته تحصيل كن كه آينده اش خوب است. تو هر چقدر درس بخواني، بزرگتر از من كه نخواهي شد. از حال من درس عبرت بگير. ببين اين قدر به مردم خدمت كردم، عاقبت امرم چه شد؟!
🔹اين شخص آيات خداوند را #فراموش كرده است. خداوند به پيامبرش مي فرمايد كه به مردم بگو من براي رسالتم اجر و مزد نمي خواهم.
⚡️گويا اين شخص طلبگي را يك #منبع_درآمد حساب مي كند. اين يكي از عواملي است كه مشاهده مي كنيم كه نوعا هيچ يك از آقازادههاي اقران و همكاران ما طلبه نيستند، اين امر واقعاً جاي تأسف است.
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر (ایتا و بله)
🆔@soada313
🌱#سالروز_ارتحال
🔰خلاصه مصاحبه با آیت الله حائری شیرازی پیرامون #طلبه_کامل_الانتقاع
🔻قسمت اول
#بسیار_مهم
👇👇👇
🔰طلبگی کاهی یا طلبگی گندمی:
🌀کشاورز گندم می کارد. هدفش خود گندم است که برای غذای خودش است؛ اما در ضمن کاه هم دارد که غذای حیوانش خواهد بود. در مسیر آموزش شما باید به دنبال #گندم باشی، کاه خود به خود ایجاد خواهد شد. در طلبگی هدف یعنی همان گندم، کسب معرفت و خدمت به خلق است. کاهَش خود به خود جور خواهد شد. اگر کسی برای امرار معاش طلبه شود این طلبه نخواهد شد.
🔅اگر کسی طلبه کامل الانقطاعی شد یعنی تمام هم و غم خود را روی درس گذاشت موفق می شود. برای ادبیات باید دو سال کمال الانقطاعی کا رکرد. من با همین روش چهل روزه مکالمه انگلیسی و ترکی را یاد گرفتم.
⚡️ورود #نظامات_دانشگاه به حوزه و عوض شدن جای گندم و کاه یکی از بزرگ ترین آسیب های حوزه است. حضور و غیابی که استاد می کند کاهی است؛ به خاطر اینکه برای #حضور_جسم طلبه در کلاس حاضری می زند. اما حضور و غیابی که خود طلبه از خود می کند گندمی است. یعنی آیا در این یک ساعت چند دقیقه روحش در کلاس نبوده و حواسش پرت بوده. همین مقدار را باید غیبت بزند و برای غیبتش، خود را باید جریمه کند. اصل جریمه مهم است؛ حتی شده 50 صلوات باشد. جریمه سنگین نباشد که نتواند از عهده اش برآید.
🔹آفت دوم #فراموشی_مطالب بعد از گرفتن نمره است. حافظه ماشینی است که فرمانش در دست #نیت است. اگر شما مطالب را فراموشی می کنی، به این خاطر است که نیتت این بود که بخوانی تا قبول شوی. حافظه هم فقط برای امتحان آنها را حفظ می کند. اگر نیت درس خواندن گندمی شود، حضور و غیاب گندمی شود. آن وقت مطلب فراموش نخواهد شد.
🔸نمره برای فهم است نه برای حفظ. اگر امتحان دادی و نمره حفظ گرفتی؛ ولی احساس کردی هنوز مطلب برایت جا نیفتاده، برای خودت نمره گندمی نده و خودت را ضعیف ارزیابی کن و جریمه کن.
♻️مدارکی هم که حوزه می دهد مدرک کاهی است؛ یعنی بر اساس حفظ است. اگر در رشته ای کارشناس شدی؛ یعنی صاحب نظریه ثابت شدی، آن وقت مدرکت گندمی خواهد بود.
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر (ایتا و بله)
🆔@soada313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌗#سلام_آقا
🎥یکی از مهمترین علائم ظهور؛ اگر به دنبال زمان ظهور #امام_زمان عج هستید، به این علامت نگاه کنید!
🎤استاد #پناهیان
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر (ایتا و بله)
🆔@soada313
سعدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🌱حوزه علمیه از دیدگاه #شهید_مطهری 5: 💠منشأ عدم واقع بینی طلاب در مسائل اجتماعی 🌀افراط در #مباحثه
🌱حوزه علمیه از دیدگاه #شهید_مطهری 6:
🔰#معیشت_طلاب
🔹در اینکه معاش روحانیین بهتر است از چه راه تأمین شود چند نحو میتوان نظر داد:
💠الف. عقیده بعضی این است که روحانیت بودجه مخصوص نمیخواهد، افراد روحانی باید مانند سایر طبقات مردم کار و شغل و منبع درآمدی برای خود داشته باشند، از #دسترنج_شخصی خود زندگی کنند، قسمتی از وقت خود را صرف تهیه امر معاش و قسمت دیگر را صرف شئون روحانی از تحصیل و تحقیق و تألیف و تدریس و افتاء و ارشاد و تبلیغ بنمایند.
🌀این عده معتقدند که روحانیت و شئون روحانیت در اسلام، یک شغل و حرفه مخصوص نیست که بشود برای او بودجه مخصوصی در نظر گرفت. هرکس که قادر است ضمن تأمین امر معاش خود عهدهدار شئون روحانی بشود، حق دارد وارد بشود و اگر کسی میخواهد این شئون را به عهده بگیرد و آنگاه کلّ بر اجتماع گردد، بهتر این است که از اول وارد چنین مجاهدهای نشود.
⚡️استدلال این عده این است که در صدر اسلام یعنی زمان رسول اکرم صلی الله علیه و آله و زمان ائمه اطهار علیهم السلام اشخاصی بودند که همین وظایف را به عهده داشتند: حلال و حرام تعلیم میکردند، نصیحت و موعظه میکردند، در حوزههای درس شرکت میکردند و خودشان حوزه درس داشتند. در عین حال هرکدام از آنها شغل و حرفهای برای زندگی داشتند. بسیاری از آنها با عنوان شغل و حرفه خود از قبیل تمّار، عطّار، بزّاز، خرّاز، طحّان، سمّان، حذّاء، وشّاء و غیره در کتب حدیث و فقه و تاریخ شناخته میشوند. هیچ دیده نشده که رسول خدا یا ائمه اطهار یک یا چند نفر را دستور داده باشند از همه کارها دست بکشند و منحصراً به مشاغلی که امروز #مشاغل_روحانی نامیده میشود از قبیل افتاء و تدریس و امامت جماعت و وعظ و تبلیغ و غیره بپردازند. این است نظر عدهای.
🔻حقیقت این است که اگر افرادی زندگی خود را از راه دیگر تأمین و با این حال متصدی شئون روحانی بشوند، بسیار خوب است. همیشه افراد کمی از این قبیل بوده و هستند، اما نمیتوان گفت همه افراد باید این چنین باشند و در غیر این صورت وارد نشوند؛ زیرا با تغییراتی که در وضع زندگی مردم نسبت به صدر اسلام پیدا شده و با #توسعه روزافزون علوم و احتیاجات، ضرورت دارد گروهی همه عمر #ممحّض باشند برای تحصیل و اداره شئون دینی مردم، و ناچار #بودجه_مخصوصی لازم است که با طرز صحیحی در این راه مصرف شود.
▫️در صدر اسلام احتیاج این قدر نبوده، عقدهها و شبههها و همچنین معاندین و دشمنان اسلام این قدر نبودهاند. ضرورت دارد همیشه گروهی ممحّض برای دفاع از اسلام و جوابگویی به احتیاجات دینی مردم بوده باشند.
🌀 آری، انصاف این است که برخی شئون روحانی که فعلاً معمول است از قبیل امامت جماعت، نه یک شأن مخصوص روحانی است و نه کسی حق دارد آن را بهانه قرار داده و دست از هر کار و شغل و خدمتی بکشد و در انتظار موقع نماز بماند و مسجدی برود و برگردد و #زینت_مجالس_ختم باشد و اینها را شغل شاغل خود قرار دهد و عمری کلّ بر اجتماع بوده باشد. به هرحال این #جمود_فکری است که صرفاً به حکم این که یک چیزی در صدر اسلام نبوده، اکنون هم که احتیاج و ضرورت ایجاب میکند، نباشد.
📚کتاب ده گفتار؛ صفحه 294-295.
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر (ایتا و بله)
🆔@soada313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نماهنگ| دانشمند عارف
بیانات رهبرانقلاب درباره #شهید_چمران
#رهبر_معظم_انقلاب
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر (ایتا و بله)
🆔@soada313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌗#سلام_آقا
🎙حجتالاسلام ماندگاری
🔸میترسم #امام_زمان (عجل الله ) منو از تیمش اخراج کنه...!
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر (ایتا و بله)
🆔@soada313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥رهبر معظم انقلاب:
💠 درس تعطیل است؛ کار فقهی شما نباید تعطیل شود.
🌀توصیههای مهم آیتالله خامنهاى به طلاب برای بهرهگیری از تعطیلات تابستانی حوزه
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر (ایتا و بله)
🆔@soada313
🌱#الف_اخلاق
🔹 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
💠 امام خمینی و هدایت الهی
🔻 يک وقتي طلبگي مساوي بود با آرامش، با اطمينان، با گذشت؛ از آن طرف هم حرفي که زده ميشد از طرف يک عالم، حرف آخر بود.
🔸 خدا رحمت کند مرحوم آيت الله بهاءالديني را، ميفرمودند: در جلسهاي که با مرحوم امام داشتند، مرحوم امام به ايشان فرموده بودند: فلاني! همهي قضايا بدست من هست، امّا گويي خودم در اختيار خودم نيستم.
🔹 اين بزرگوار از ناحيهي خداي متعال هدايت ميشد. اينها به خاطر آن از خودگذشتگي است. نتیجه آن قدم اولي است که طلبه وقتي وارد حوزه علميه ميشد پا ميگذاشت روي نفس و نفسانيات و دنياطلبي و واقعاً ايمان و اعتقاد به عالم غيب داشت.
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر (ایتا و بله)
🆔@soada313