🔴خب، حالا زن در خانواده، در محیط خانواده، چه کاره است؟
من با توجّه به مجموعهی معارفی که در آیات و روایات و مانند اینها هست در ذهن خودم این جور تصویر میکنم که زن، هوایی است که فضای خانواده را انباشته؛ یعنی همچنان که شما در فضا تنفّس میکنید، اگر هوا نباشد، تنفّس ممکن نیست، زن این جوری است؛ زنِ خانواده به منزلهی تنفّس در این فضا است. اینکه در روایت هست: اَلمَراَةُ رَیحانَةٌ وَ لَیسَت بِقَهرَمانَة، مال اینجا است، مال خانواده است. «ریحانه» یعنی گل، یعنی عطر، بوی خوش؛ همان هوایی که فضا را پُر میکند. «قهرمان» در زبان عربی ــ در «لَیسَت بِقَهرَمَانَة» ــ با قهرمان در زبان فارسی فرق دارد. «قهرمان» یعنی کارگزار، کارگر یا مثلاً فرض کنید سرکارگر؛ زن یک «قهرمانة» نیست.
در خانواده، این جور نیست که شما خیال کنید حالا زن گرفتید، کارها را بریزید سر زن؛ نخیر. خودش داوطلبانه یک کاری را میخواهد انجام بدهد، [عیب ندارد؛] خانهی خودش است، دلش میخواهد یک کاری را انجام بدهد، انجام داده؛ اگر نه، هیچ کس حق ندارد ــ مرد یا غیر مرد ــ او را وادار کند، اجبار کند به اینکه این کار را باید انجام بدهد. پس این [جور] است.
🔻«اصلیترین نقش یک زن، از نظر اسلام همین نقش خانهداری است؛ منتها مهم این است که خانهداری به معنای خانهنشینی نیست. بعضی اینها را باهم اشتباه میکنند وقتی میگوییم خانهداری، خیال میکنند میگوییم در خانه بنشینید هیچ کار نکنید، هیچ وظیفهای انجام ندهید، تدریس نکنید، مجاهدت نکنید، کار اجتماعی نکنید، فعالیتهای سیاسی نکنید، معنای خانهداری این نیست. خانهداری یعنی خانه را داشته باشید در کنار داشتن خانه هر کار دیگری که از عهدهی شما برمیآید و میل به آن و شوق به آن را دارید میتوانید انجام بدهید؛ منتها همه در ذیل خانهداری است.
کارهای اجتماعی در یک مواردی فریضه است، وظیفه است، باید انجام بدهید.»
رهبر معظم انقلاب، ۱۴ دی ۱۴۰۱
در همان لحظه ای که گذشته ام را دیدم و اعمال من بررسی می شد ، دعاهای مادرم را دیدم که در سرنوشت من بسیار تاثیرگذار بود.
بارها گناه یا خطایی از من سرزده بود که با دعای مادرم پاک شده و بی حساب شده بودم و یا هرجا قرار بود بلا یا عقوبتی بر من وارد شود ، با دعای مادرم برطرف شده بود.
یعنی مقام مادر این گونه است. هریک از دعاهای یک مادر این قدرت را دارد تا آینده انسان را کاملا تغییر دهد ...
#شنود. اثر گروه شهید هادی
❤️🍃❤️
#همسرانگرامیبدانند
⚠️هر روز تلفن دست نگیرید و سفره دل و رازها و شکهایتان را پیش دیگران باز نکنید.
💢 مادر همسر، خواهر همسر، دوست و همسایه قطعا نمیتوانند بیشتر از خودتان به شما کمک کنند...
#مشکلات_زناشویی باید بین خودتان باقی بماند
و اگر نیاز به #مشورت و کمک فکری و روحی دارید
بهترین گزینه یک مشاور و متخصص است
❗️ نه دوست و فامیل.
🔴 چه کنم شوهرم از من اطاعت کند؟
💠 خداوند در حدیث #قدسی میفرماید:
"اَنا مُطیعُ مَن اَطاعَنی" یعنی منِ خدا مطیع بندهای هستم که مرا اطاعت کند!
❓سوال: مگر نباید بنده مطیع خدا باشد پس چرا خدای متعال میفرماید من #مطیع بندهام میشوم.
❇️ جواب: معنای اطاعت خدا از بنده این است که چون بنده، خدا را اطاعت کرده و نسبت به واجبات و محرّمات، #رضایت خدا را در نظر گرفته است برای خدا شیرین و محبوب شده است لذا خدا نیز هوای این بندهی حرف گوش کن را دارد. و به نیازها و خواستههایش توجه بسیار #ویژه میکند.
💠 قانون بالا، #کلی است و عمومیت دارد. یعنی در روابط انسانها مخصوصاً در زندگی مشترک نیز وجود دارد. لذا #محبوب شدن زن و #درک ویژهی او توسط #شوهر تنها زمانی اتفاق میافتد که زن از دایرهی شرعیِ #اطاعت از شوهر خارج نشود. و رضایت شوهر را حفظ کند. و با اطاعت از شوهر، دل و قلب مردش را مدیریت کند.
💠 زنان اگر بدانند که مردان از لحاظ روانشناسی چقدر شیفتهی زنِ #مطیع هستند این #فرمول را ثانیهای رها نمیکردند. اقتدارِ مردان با اطاعت شدن حفظ میشود که البته ثمره و میوهی این اقتدار، محبوبیّت ویژهی زن است.
💠 با #چشم_گفتن واقعی، خود را روی #چشم همسرتان قرار دهید!
🔴 #دعوای_پیامکی_ممنوع
💠 بحث و #مجادله به وسیله #پیام نوشتاری، بدترین نوع بحث کردن است. زیرا طرفین نمیتوانند لحن و #حالت صحبت کردن یکدیگر را ببینند و این مسئله در اکثر موارد باعث #سوءتفاهم میشود چرا نمیتوانند مقصود یکدیگر را در فضای پیامکی به طور کامل به یکدیگر منتقل کنند.
💠 اگر گاهی مجبور شدید مطلبی را در مواقع دلخوری، با پیامک انتقال دهید حتما منظور خود و یا حالت درونی خود را بیان کنید مثلا بیان کنید که این پیامم #شوخی بود و یا از روی علاقه و یا عصبانیت و ... بود.
💠 اما سعی کنید #حضوری و یا تلفنی مسئله را حل کنید.
💠 برکات صحبت کردنِ حضوری، صدها برابر فضای پیامکی است.
🔴 #سکوت_همسران
#مثل_فیوز_برق_عمل_کنیم
💠 اگر در سیستم #برق ساختمان اختلال کوچکی رخ دهد برای جلوگیری از آسیب و اختلال #بزرگتر مثل برق گرفتگی و یا آتش گرفتن سیمهای داخل ساختمان، #فیوز برق به کار میافتد و موقتاً جریان برق اصلی قطع میشود تا برای رفع اختلال در مدار الکتریکی ساختمان اقدام شود.
💠 گاه در زندگی مشترک، بین زن و مرد بگو مگو و #مشاجرهی کوچکی رخ میدهد که ادامهی آن فضای زندگی را بشدّت #متشنّج کرده و ضربات سنگینی بر روح و روان زن و شوهر وارد میکند و گاه باعث ایجاد #فتنهی بزرگی خواهد شد.
💠 در اینگونه مواقع یک فرمول دینی و کارساز که نقش #فیوز برق را دارد و میتواند از آسیب جدّی به زندگی و رابطه زن و شوهر جلوگیری کند #سکوت و ادامه ندادنِ مشاجره، ترک موقّت مکان در ابتدای مشاجره و یا #تغییر موضوع گفتگو است درست مثل فیوز برق که جریان الکتریسیته را #موقتاً قطع میکند اینجا نیز نیاز به یک قطع ارتباط موقّت است ظاهرِ این رفتار، قطع رابطه با همسر است امّا به نیّت #حفظ جریان زندگی و روابط آینده و محافظت از حرمتهاست و لذا باید در زمانی مناسب و پس از آرام شدن همسر #بلافاصله ارتباط گرم و صمیمی را با یکدیگر برقرار نمود و نگذاریم این قطع ارتباط موقّت، طبق میل شیطان تبدیل به #کینه و قهر طولانی شود.
زن #خانه_دار
نه زن #خانه_نشین
🔆 مدیر داخلی خانواده (نه خانه فقط)
🔆معاون اول و مشاور ارشد سرپرست خانواده
🔆مدیر عواطف (مهمترین ابزار برای فرزندپروری و به دست آوردن قلق شوهر)
🔆همسرداری
🔆فرزندپروری
🔆فعالیت هنری، مذهبی، اجتماعی، اقتصادی و...
🔆بینش و مهارت افزایی (فارغ التحصیلی یعنی اول رکود)
🌷
🔖وقتی خونه اید طوری با همسرتون رفتار کنید که بین بودن و نبودنتون بشه فرق گذاشت.
✳️با همسرتون صحبت کنید🗣
✳️به حرفاش گوش بدین👂
✳️در یک سری مسائل از همسرتون نظرخواهی کنید
بزارید همسرتون بفهمه تو زندگی شما نقشی داره
همینجوری نیاید خونه بشینید پای تلویزیون شامتون رو بخورید بعد هم بخوابید❌
زندگی با همین کارهای کوچیک شیرین میشه❤️
💜صحبت کردن،محبت کردن،کمی از مسائل رو با همفکری هم حل کردن به زندگی جریان میده
❌نزارید زندگی سرد و بی روح بشه
به زندگیتون عشق اضافه کنید ❤️
خونه میتونه فضای عاشقانه های شما باشه
#نوجوان
#اعتیاد_به_فضای_مجازی
✅ با فرزندان خود بیشتر صحبت کنید.
مادرها میتوانند با دختران خود در مورد مشکلاتی که معمولا در سن #بلوغ با آن روبهرو میشوند، صحبت کنند و همچنین پدرها با پسران خود درباره مشکلات دوران بلوغ که معمولا هر پسری با آن روبرو میشود، صحبت کنند. اما سعی نکنید، بیش از اندازه درباره موضوعات جنسی با آنها گفتگو کنید. با باز کردن بیش از حد اینگونه موضوعات کاری نکنید که فرزندان حریم بین خود و شما را بشکنند. در حد نیاز با آنها درباره مشکلات بلوغ جسمی و جنسی صحبت کنید و آن هم به صورت کاملا خصوصی.
معمولا نوجوانان در محیط مدارس و کلاسهای آموزشی به اندازه کافی در این رابطه با هم صحبت میکنند. سعی کنید، اطلاعات بیمورد به آنها ارائه ندهید تا گمراه نشوند. شما میتوانید کتابهای آموزشی مخصوص پسرها و دخترها که درباره مشکلات آنها در این سن بلوغ صحبت کرده را در اختیارشان قرار دهید، تا اطلاعات کافی در اینباره کسب کنند. البته بد نیست که خودتان یک بار این گونه کتابها را مطالعه کرده باشید و سپس در اختیار آنها قرار دهید.
✅ همدلی کردن با نوجوانان
وقتی شما مشکلات دروان نوجوانی را درک کنید، این کار باعث میشود، نوجوان شما در کنارتان احساس راحتی و آرامش کند. چرا که میبیند کسانی به فکر او هستند، حتما لازم نیست خودتان را با آنها و مشکلاتشان درگیر کنید. درک کردن رفتارشان میتواند کمک بزرگی باشد تا رابطه والدین با نوجوانان مستحکمتر شود.
چند #راهکار ساده اما کاربردی برای ترک اعتیاد نوجوانان از بازیهای آنلاین :
👨👩👧👦ایجاد #رابطهای صمیمانه و #عاطفی بین والدین و فرزندان
🔸ایجاد هدف و #انگیزه در فرزندان و ترسیم آینده ای زیبا برای آنها و توجیه فرزندان جهت تلاش و کوشش برای دست یابی به هدف
🎮 #جایگزین_سازی:
بازی های ویدیویی سالم، بازی های 🤼♂غیرمجازی و مفرح را جایگزین بازی های آنلاین کنونی کنید.
💰 نوجوانان از روی بیکاری و داشتن وقت زیاد به سمت بازی های آنلاین میروند، پس #وقت آنها را در طول شبانه روز، با کلاس های ورزشی، آموزشی و بستر های کسب درآمد ، تا میتوانید #پر_کنید.
⏳ #مدیریت_زمان:
هم فرزند و هم والدین، میبایست زمان استفاده از گوشی و بازی های آنلاین را محدود کنند و به آن پایبند باشند.
( حداکثر روزی دو ساعت)
✅ انتخاب های محدودی در اختیار کودک قرار دهید
اگر از کودک بپرسید چه غذایی میخورد، احتمالا باعث سردرگمی و بلاتکلیفی او میشوید، چون فهرست غذا بسیار متنوع است. بهجای این سؤال کلی، تعدادی غذا را انتخاب کنید و از کودک بخواهید از بین این گزینهها غذای دلخواهش را انتخاب کند. گزینههای محدود به کودک کمک میکند راحتتر انتخاب کند و برای انتخاب گزینههای جدیدتر یا شرایط پیچیدهتر، آماده شود.
💕💕
در دوران کودکی با فرزندتون "صحبت کنید"
تا اونها هم در دوران نوجونی با شما "صحبت کنند".
اصولاً دوران نوجوانی، زمان صحبت کردن با فرزندان نیست بلکه زمان "گوش کردن" است.
بعضی از والدین اینکار را کاملا برعکس انجام میدهند؛ دوران کودکی را مورد غفلت قرار داده و حوصله صحبت کردن با بچه ها را ندارند، و در دوران نوجونی با نصیحت کردن قصد جبران دارند!!!
🟡هر چه در کودکی بکارید در نوجوانی برداشت می کنید
چقدر به این جمله اعتقاد دارید؟