📮وضعیت امروز ما با عهد باستان تفاوت چندانی ندارد: هنوز هم نفوذ خدایان و شیاطین ـ منتهی در معنایی متفاوتـ مشاهده می شود. ما امروز به رغم کنار زدن سایه خدایان و اساطیری که در عین حال در درون ما وجود دارد، همین کار را انجام می دهیم. این خدایان تابع سرنوشت ما هستند، نه تابع علم.
✍️ ماکس وبر
📚 دانشمند و سیاستمدار
🔻پ.ن:
این کتاب وبر، در فهم معنای روشنفکری و عصر روشنگری و چالشهای روشنفکران که به مثابه پیامبران عصر جدید هستند، بسیار دقیق و خواندنی است.
⚜️ @taammolat74
تاملات
📮بعضیها اسم #عقلانیت و عقل را میآورند اما منظورشان ترس، انفعال و فرار از مقابل دشمن است درحالیکه
🔰عقل و ترس
🔸شاید وقت آن رسیده در این گزاره که ترس حاصل عقل است، تردیدی جدی وارد کنیم. یا بهتر این است که بگوییم از درون عقل معاد، ترس زاده نمی شود یا اینکه آنچه عقل از آن اهتراز می دهد و اجتناب می کند، رفتار بدون محاسبه و ضررآفرین برای فرد و جامعه است.
🔹به همین واسطه سخنان رهبر انقلاب را می توان بستر و زمینه ای برای تعریف درست رفتار عقلانی بدانیم. متاسفانه برخی جریان های سیاسی و برخی افراد که نمونه های فراوانی از آنها در دولت دیده می شود، ترس خود را پشت شعار عقلانیت پنهان کرده اند و با همین توجیه، با کندی و محافظه کاری افراطی با مسائل برخورد میکنند.
🔸همین رویکرد موجب ضررهای فراوان برای اقتصاد کشور شده است. رفتار عقلانی اتفاقا پشتیبان شجاعت و در کنار مردم بودن است و طبیعتا عقل سلیم مخالف تنبلی و نشستن و عافیت طلبی است. گویا از عقل ابزاری و معاش تا عقل معاداندیش فاصله از زمین تا آسمان است.
⚜️ @taammolat74
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |اربعین نماد حیات شیعه
🎙 استاد اصغر طاهرزاده
اربعین جهانی دیگر
موسسه آفاق حکمت
⏰ سال 1398
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
Arbaeen_jahanidigar2_taherzade_01-1.mp3
18.89M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |#اربعین نماد حیات شیعه
🎙 استاد #اصغر_طاهرزاده
#اربعین_جهانی_دیگر
🔹زیارت اربعین رجوع به امامی است که ظاهرا در معادلات تاریخی کشته شده است و از نظر کمیتگراها به پایان راه رسیده است، اما ما هیچ احساس تمام شدن راه را نمیکنیم. چرا که بر اساس اینکه اسلحهها نقش آفرین نیستند و کمیتها اساس عالم را تشکیل نمیدهند، به امام رجوع میکنیم. میدانیم که ماورای این اسلحهها یک حضور تاریخی داریم.
🔗 برای شنیدن سخنرانی قبل، اینجا کلیک کنید.
⚜️ @taammolat74
تاملات
👥 #گفتگو 🔰 نظر شما درباره مرحوم شجریان چیست؟! در این روزگار مصرف -که همه چیز و همهکس را
👥 #گفتگو
🔴 نظرات مختلف درباره مرحوم شجریان
✍️ چندخطی درباره مرحوم شجریان / نقدعلی
✍️ شاید در خانه کسی باشد! / وحید یامینپور
✍️ هنرمند ملی، هنر ملی / سیدحسین شهرستانی
✍️ شجریان و منطق سیاست روزمره / پرویز امینی
✍️ شجریان و دامگاه سیاست / محمدرضا کائینی
✍️ شجریان: بهصحنهآوردن میراث / حسام سلامت
✍️ ما و استاد محمدرضا شجریان / میکائیل دیانی
✍️ آواز خرد ایرانی / مجید کمالی
✍️ اهمیت شجریان بودن / محمدحسین میربابا
✍️ بحرانی در نسبت هنر و رسانه / محمدعلی روزبهانی
بخش نخست / بخش دوم
📩 نظرات و پیشنهادات و مطالب خود را برای ما ارسال کنید.
🔶🔸 با کانال ما همراه باشید🔸🔶
⚜️ https://eitaa.com/joinchat/2648178709C2169abb994
🔰 تاملی در باب امام رضا "ضامن آهو"
✍️ سیدجوادمیری
🔸امام رضا یک شخص در میان اشخاص برای شیعیان نیست، بلکه او سمبلی از «حقیقت تعالی» است. سمبل یعنی اشارتی به آن که هست ولی در میان ما نیست و نیستش چنان هستِ ما را تحت تأثیر خود قرار داده که بی آن تعالی ما، بس کمیتش لنگ میزند؛ چرا که نبود آن نشانی از کمبود ماست.
🔹تعالی انسان با حقیقت شدنی است، چرا که حقیقت تنها اکسیر تعالی انسان است و بی آن، تکامل واژه ی بی مسما و انسان کلمه ی بی معنا خواهد بود. بعبارت دیگر امام رضا دیگر یک شخص برای جهان سمبولیک ابرانیان نیست بلکه جلوه ی از حقیقت والاست که بی آن حیات بشری پوسته یی بیش نخواهد بود.
🔸حال از این منظر نگاهی دوباره و چندباره باید بر تصورات خویش بنماییم که آیا « صورت رضوی » که در نزد ماست با آن حقیقت متعالی سنخیتی از نوع وجودی دارد یا که الفاظی است تهی از جودِ وجود؟ و اگر چنین است چه کژ است راه تکاملی ما!!!!
🔹در زبان روانکاوی « آهو » سمبلی است برای دنیای دورن؛ صدای ضمیر ناخودآگاه آدمی که همیشه بسیار نزدیک است در عین دوری!!! حال داستان ضامن آهو را از این منظر دیدن یعنی چه؟
💢صحبت بر سر نجات یک حیوان نیست بلکه این داستان اشاره به این دارد که امام رضا سمبلی است برای آگاه نمودن انسان به رموز دنیای درون آدمی. سخن بر سر انسان است و بیدار شدن جانِ آدمی ولی ما متمرکز بر روی "آهو" شده ایم و تصویر "شخص رضا" و نه حقیقت رضوی و ضمیر ناخودآگاه جانِ بشری !
⚜️ @taammolat74
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |الهیات سیاسی زیارت
🎙 دکتر سیدحسین شهرستانی
گفتارهائی دربارهی «حکمت اربعین»
پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی
⏰ آبانماه ۱۳۹۸
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
الهیات سیاسی زیارت.mp3
6.11M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |#الهیات_سیاسی زیارت
🎙 دکتر سید#حسین_شهرستانی
« #حکمت_اربعین »
🔹طرح مطالعات جامعهشناسانه در حوزه اربعین، هم ما را به لحاظ سیاستگذاری عقیم میکند و هم به لحاظ زیباییشناسانه دریافتها و امکانهای دریافتهای زیباییشناسانه ما از پدیده زیارت و اربعین را به طور کلی منهدم میکند. به طور کلی نگاه جامعهشناسانه زائر را دچار سردرگمی و بحران میکند. به این ترتیب تنشی میان مقام زیارت و زائر ایجاد میکند. این بحران موجب تحریف و تقلیل واقعیت میشود.
⚜️ @taammolat74
🔉 گفتگو
#اختصاصی
🔶 موضوع | ردپای عقل و عشق در عاشورا
🎙استاد غلامحسین ابراهیمی دینانی
جلسه ششم |آب حیات معنوی
برنامه معرفت
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
008-14-Day-1387.mp3
19.25M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع | ردپای #عقل_و_عشق در #عاشورا
🎙استاد غلامحسین #ابراهیمی_دینانی
جلسه ششم
🔹حیات معنوی آن است که همیشه زنده است و ممات ندارد و مرگ در آن نیست. حیات معنوی، حیات روح است. حیات نفس است. حیات خرد است. اگر هستی بر اساس آگاهی نباشد، یا در خود آن آگاهی نباشد، بی معنا خواهد بود.
🔗 برای شنیدن جلسه قبل، اینجا کلیک کنید.
⚜️ @taammolat74
🔰اینستاگرام در تسخیر تینیجر (نوجوانها)!
🔺نگاهی اجمالی به آمار فعالیت سنین مختلف در اینستاگرام، به خوبی ضرورت ارتقا سواد رسانهای در نوجوانان را ثابت میکند.
💢نسلی که بخش زیادی از عمر خود را در فضای مجازی میگذراند ولی همچنان آموزشهای متناسب با آن سهم اندکی در سبد آموزشی مدارس و خانوادهها دارد!
#رسانه_شناسی
#سواد_رسانه
⚜️ @Media_arma
⚜️ @taammolat74
تاملات
📮بعضیها اسم #عقلانیت و عقل را میآورند اما منظورشان ترس، انفعال و فرار از مقابل دشمن است درحالیکه
🔰 ترس فروشی و عقل نمایی
در حاشیه توصیه رهبر انقلاب به #ترسوها
✍️ مهدی جمشیدی
🔘 بخش 1 از 2
🔸 «جنگِ شناختی» بیش از هر چیز، «جنگِ زبانی» است؛ یعنی در این جنگ، با «بازیِ زبانی» و «مغالطههای لفظی»، شناختها و درکهای مردم نسبت به واقعیّتها تغییر داده میشوند و مردم، گرفتارِ «تحریف» میشوند. «واقعیّت» در متنِ خود، «زبان» ندارد که به سخن آید و خویش را توصیف کند، بلکه این ما هستیم که آن را «روایت» میکنیم.
🔹 از آنجا که بسیاری از مردم، برداشت و تفسیرِ مستقیمی از واقعیّتها ندارند، بهسراغِ «روایتها» و «تحلیلها» میروند و آنها را مبنای «انتخابها» و «تصمیمها» ی خود قرار میدهند. اینجاست که روشن میشود روایتهای زبانی از واقعیّت، تا چه اندازه میتواند جامعه را دستخوشِ «چرخشها و دگرگونیهای بنیادی» قرار دهد.
🔸جنگِ شناختی در دهۀ اخیر، بهخصوص در عرصۀ سیاسی، به اوجِ خودش رسیده است؛ چنانکه نیروهای تکنوکرات در انتخابهای سالهای نودودو و نودوشش، بی آنکه در مقامِ «عمل» و در عالمِ «عین»، برگِ برندهای در اختیار داشته باشد، فقط و فقط با تکیه بر «جنگِ شناختی» و «بازیِ زبانی»، بخشهایی از مردم را به مردابِ تفسیرها و روایتهای آغشته به «تحریف» افکند.
🔹«عقل» و «عقلانیّت»، سخنی است که در طولِ دهۀ اخیر، بارها و بارها، با ابزاری برای تحقیر و طردِ «فکر و فرهنگِ انقلابی» و «نیروهای انقلابی» تبدیل شده است؛ گویا «انقلاب» و «انقلابیگری»، سرِ سازگاری با «عقلانیّت» ندارد. هم جریانِ اصلاحات و هم جریان ِاعتدالگرا، همواره با تکیه بر این مفهوم، هر گونه «تحرّک و تلاشِ مجاهدانه و انقلابی» را ملامت کرده و اینچنین به مردم القا نمودهاند که عقلانیّت، حکمِ متفاوتی دارد.
[ادامه دارد...]
⚜️ @taammolat74
🔰 ترس فروشی و عقل نمایی
در حاشیه توصیه رهبر انقلاب به #ترسوها
✍️ مهدی جمشیدی
🔘 بخش 2 از 2
🔸🔸در حقیقت، آنچهکه آنها عقلانیّت میخوانند، «عقبنشینی» و «وادادگی» و «تسلیم» و «ترس» و «گریز» است، امّا برای آنکه خویش را توجیه کنند و بر ضعفهای خویش، «عنوانهای مقبول» بگذارند، واقعیّتهایی را که بر این عنوانها دلالت دارند، «عقلانیّت» مینامند.
🔹برایمثال، اگر معنای واقعیِ «مذاکره با آمریکا» این باشد که ایران به زانو درآمده و فشارهای اقتصادی، بهسرانجامِ خویش رسیدهاند، آنها اینطور استدلال میکنند که اکنون باید به اقتضای عقلانیّت، مذاکره کرد و باید بر اساسِ منافعِ ملّی، تصمیم گرفت و بهانه بهدستِ طرفِ مقابل نداد.
🔸یا چنانچه رئیسِ مجلس، برخلافِ رویّۀ دیگر مسئولین، به میانِ مردم برود و حتّی با رعایتِ دستورالعملها، از بیمارانِ کرونایی عیادت کند، متهم به بیعقلی میشود؛ چراکه خود را بیدلیل، به ورطۀ خطر افکنده است!
🔹پس در اینجا، با نوعی فرآیندِ آلوده به «تحریف» و «وارونهنمایی» روبرو هستیم که بهطرزی ماهرانه، افکارِ عمومی را میفریبد و «خطا» را بر جای «راست» و «خائن» را بر جای «قهرمان» مینشاند. این عنوانبندیهای دروغین، اهمّیّتِ جدّی دارند و تعیینکننده هستند.
💢ازاینرو، امروز آیتالله خامنهای بهطورِ صریح، از کسانیکه «ترس» و «فرار» و «تسلیم» و «انفعالِ» خویش را با تعبیرِ «عقلانیّت»، توجیه میکنند، انتقاد کرد و گفت «ترسوها»، ترسِ خود را در پسِ لفظِ «عقلانیّت»، پنهان نکنند. البتّه این ما هستیم که باید بدانیم که در معرکۀ جنگِ شناختی بهسر میبریم و باید «سوادِ رسانهای» خویش را افزایش بدهیم و اسیرِ «بازیهای زبانیِ خدعهآمیز» نشویم:
علمِ تقلیدی بود بهرِ فروخت
چون بیابد مشتری، خوش بر فروخت
#جنگ_شناختی
#جنگ_روایتها
#جریان_تحریف
⚜️ @taammolat74
كَلَّا وَالْقَمَرِ / وَاللَّيْلِ إِذْ أَدْبَرَ / وَالصُّبْحِ إِذَا أَسْفَرَ
✨ سوگند به هلالِ ماهِ رُخَت
که تو میآیی...؛
و کامِ عالم را "اَحلی مِنَ العَسَل" خواهی کرد...
همچون طلوع صبح،
پس از رسیدن زمین به منتهاالیهِ شب...
همچون ربیعِ رحمت ؛
پس از زمهریر صفر ،که جانِ جهان به نبودن رسولی از جنس خدا گرفتار است...
☘️حلول ماه ربیع الاول مبارک باد☘️
⚜️ @taammolat74
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |اربعین، بزرگترین جنبش آنارشیستی جهان اسلام
🎙 دکتر میلاد دخانچی
گفتارهائی دربارهی «حکمت اربعین»
پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی
⏰ آبانماه ۱۳۹۸
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
اربعین، بزرگترین جنبش آنارشیستی جهان اسلام.mp3
6.99M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |#اربعین، بزرگترین جنبش #آنارشیستی جهان اسلام
🎙 دکتر #میلاد_دخانچی
« #حکمت_اربعین »
🔹مشاهدات وجه جامعهشناسی من از اربعین نشان میدهد آن چیزی که مناسبات اربعین را رقم زدهاند، اتفاقا مناسبات عشیرهای و قبیلهای مردم عراق است. در واقع اگر امنیت و گفتمان معطوف به عشیره و قبیله آنها نبود این مناسبات شکل نمیگرفت. به طور خاص این مناسبات شکل نمیگرفت اگر ضعفی در دولت مرکزی عراق نبود.
🔗 برای شنیدن سخنرانی قبل این نشست، اینجا کلیک کنید.
⚜️ @taammolat74
🔰امکانات تفکر حافظ برای زیستن در جهان جدید!
✍️ محمد حسن علایی
🔸حافظ شاعر نامدار ما ایرانیان است که در دل فرهنگ و تاریخ ما بالیده است و دیوان اشعار او تنها کتابی هست که در کنار قرآن تقریبا در خانه ی هر ایرانی یافت می شود. کسی نمی تواند منکر این حقیقت شود که حافظ درون عالم اسلامی، عالمیت خویش را به پا داشته است، و از این رو معنویتی اصیل در اوراق زرنگار دیوان او موج میزند.
🔹حال از پس گذر سالیان و در پی مواجهه ی ما با #مدرنیته، رجعت دوباره به حافظ بزرگ متضمن چه معنایی می تواند باشد؟ نگارنده معتقد است وجدان دوپاره قوم ایرانی پس از مواجههی با غرب، با متونی مثل متن #حافظ ، بیش از هر متن و شخصیت دیگری، می تواند مرهمی برای خویش بیابد، و از همین روی ممکن است تداوم حیات فرهنگ ما در دل مدرنیته را تسهیل کند، ای بسا تمسک به میراث سنت معنوی حافظ تناقضات برخاسته از مواجهه ی ما با مدرنیته را تا حدود زیادی برطرف کند.
🔸خارج شدن قوم تاریخی ما از انزوای تحمیل شده بر او، ای بسا بتواند به قدرت بازیگری و اثرگذاری ما در معادلات جهانی بیافزاید و در فراز و فرود تقدیر تاریخی جهان جدید تا حدود زیادی مانع ازخودبیگانگی و استهاله ی فرهنگی ما ایرانیان گردد، ای بسا احیای تفکر بزرگانی چون حافظ بتواند، در دل این امواج متلاطم، حافظ قوم تاریخی ما از بیم زوال گردد.
⚜️ @taammolat74
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |امر میان فرهنگی و تجربه مشترک معنوی
🎙 دکتر سیدمجید امامی
گفتارهائی دربارهی «حکمت اربعین»
پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی
⏰ آبانماه ۱۳۹۸
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
تجربه مشترک معنوی.mp3
5.87M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |امر میان فرهنگی و تجربه مشترک معنوی
🎙 دکتر سید #مجید_امامی
« #حکمت_اربعین »
🔹فلسفه میانفرهنگی تأکید بسیار جدی بر امر میانه و رفتن به سمت تجربه پدیداری یا پدیدارشناسی معنا دارد، باز هم در جهان ادیان بهشدت از یک سوژه عینی قابل مطالعه محروم بوده است. به عبارت دقیقتر بدون اینکه بخواهیم به خواستگاههای پستمدرن مطالعات صلح و یا به خواستههای قارهای فلسفه میانفرهنگی درگیر شویم، به نظر میرسد مواجهه نظری، معرفتی و معنوی اربعین و معرفی آن به فضای آکادمیک کنونی میتواند نه تنها حوزه فلسفه میانفرهنگی در بر بگیرد و از سطح موجود عبور کند، بلکه میتواند به تجربه مشترک معنوی اربعین برای انسان معاصر به عنوان یک تجربه بسیار فراگیر بپردازد.
🔗 برای شنیدن سخنرانی قبل این نشست، اینجا کلیک کنید.
⚜️ @taammolat74
💠 نکاتی در باب #اندیشههای_سهروردی
🔸در اندیشه شیخ اشراق، انسان حقیقتی اصیل از عوالم انوار دارد اما به ظلمتی گرفتار آمده است. حلقه وصل شرق هستی یعنی عالم الاه و عقول و غرب هستی که عالم ماده است، نفس انسانی است. حقیقت انسانی از عالم نور به عالم ظلمت کشیده شده است. سهروردی این را هبوط مینامد.
🔹انسانی که اصل خودش از آنجاست و به غرب هستی آمده و در ظلمت بدن گرفتار آمده و اصل خود را فراموش کرده، چنین ادبیاتی را شیخ اشراق هبوط میداند. حال چه باید کرد؟! راه رهایی چیست؟! شیخ اشراق تعبیر به رجعت و «بازگشت به وطن» دارد. راه رهایی از این دام این است که انسان دست به تجرد بزند.
🔸گاهی اوقات در زندگی، مسالهای برای ما پیش میآید که یاد وطن میافتیم و متوجه میشویم سنخ ما، سنخ دیگری است. در این موقع است که احساس غربت زنده میشود. به تعبیر شیخ اشراق، این حقیقت تذکار است. در رساله غربت غربیه، به انبیاء اشاره دارد. انبیاء آمدند تا ما را به یاد وطن بیاندازند. این تذکار موجب میشود که انسان به ولوله و اضطراب شود و شور بازگشت به وطن را در جان او میاندازد. فلسفه وجودی در این دنیا آمدن انسان این نیست که به فراموشی تن بدهد. برای رهایی به حبل الهی چنگ بزنید و ریاضت قدسی را شروع کنید. در نهایت به نورالانوار میرسید.
⚜️ @taammolat74
🔰 قرائتهای مدرن از عاشورا
✍️ حمید پارسانیا
🔸عاشورا واقعهای بس عظیم است. قامت این واقعه در امتداد شخصیت سالار شهیدان حسین بن علی علیه السلام تا قیامت قد برکشیده است و ادراک و احساس هر فرد و یا جمع از جایگاه آن فرد و یا جمع در صحنه قیامت خبر میدهد.ادراکات، احساسات، قرائتها و روایتهایی که افراد و گروهها در طول تاریخ نسبت به عاشورا دارند به نوبه خود نحوه حضور و مواجهه آنان با این واقعه عظیم را نشان میدهد. عاشورا آینهای تمام نماست در برابر چهره همه کسانی که در طول تاریخ از قبال آن میگذرند و ناگزیر به آن مینگرند این آینه افق فهم، در یافت و فرهنگ همه آنان را آشکار میکند.
🔹هر قوم هر گروه و هر فرهنگ در هر مقطع تاریخی و در هر موطن جغرافیایی با قرائت و تفسیری که از عاشورا ارائه میدهد افق نگاه و نحوه زیست و زندگی خود را به تصویر میکشاند و به همین دلیل تحولات تاریخی و فرهنگی در جهان اسلام با تغییر روایات و قرائات عاشورا همواره قرین و همراه بوده است.
🔸رویکردهای روشنفکری چپ در دهه پنجاه برای نخستین بار قرائت و تفسیر ایدئولوژیک انقلابی و در عین حال سکولار و مدرن خود را از عاشورا ارائه دادند و بدین ترتیب تصویر خود را در کنار تصاویر تاریخیای قرار دادند که سنت متکثر فرهنگی جهان اسلام در آینه عاشورا ترسیم کرده بود. افول روشنفکری چپ در سطح جهانی و منطقهای و غلبه لیبرالیسم متاخر ناگزیر قرائتها و روایتهای جدیدی از عاشورا را به دنبال آورده و میآورد. این قرائتها به رغم مخالفت با بعد انقلابی چپ قرائتهای روشنفکرانه در تقابل با روایتهای متکثر تاریخی عاشورا نیز قرار داشته و از مبانی و اصول معرفتی مدرن بهره میبرند.
💢ویژگی مشترک قرائتهای مدرن حذف ابعاد قدسی و معنوی متعالی و آسمانی عاشورا و فروکاستن عاشورا به ابعاد تاریخی فرهنگی آن، به عنوان برساختی صرفاً بین الاذهانی است. در این قرائتها از همه ظرفیتهای منازعات تاریخی ظاهر گرایان و متکلمان اشعری برای تبدیل عنصر محوری عاشورا یعنی امام علیه السلام به انسانی صرفاً زمینی و دنیوی استفاده میشود و به موازات آن به گونهای شتابزده همه آنچه که در باب ابعاد ملکوتی و آسمانی مقام امام بیان میشود به عنوان غلو تاریخی دوران صفویه و مانند آن معرفی میگردد، بدون آنکه موازین اولیه مربوط به سنجش میراث مکتوب و یا آنکه قواعد و ضوابط علمی برای توصیف منازعات تاریخی کلامی شیعی رعایت شود.
انکار ساحت معنوی و آسمانی امام در حقیقت انکار ابعاد معنوی و متعالی انسان است و چشم پوشیدن از حقیقت معنوی و قدسی انسان به نسیان و دوری از ساحت متعالی و مقدس هستی بازمی گردد. چشم فرو بستن بر مقام و منزلت امام نشان از عبور از مقام انسان و ظلم به حقیقت انسانیت دارد و این امر نیز به نوبه خود حاکی از نسیان و فراموشی حق سبحانه و تعالی است.
⚜️ @taammolat74
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |اربعین، بازاندیشی در نسبت نهضت و نهاد
🎙 دکتر سجاد صفار هرندی
گفتارهائی دربارهی «حکمت اربعین»
پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی
⏰ آبانماه ۱۳۹۸
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
بازاندیشی در نسبت نهضت و نهاد.mp3
7.23M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |#اربعین ، بازاندیشی در نسبت نهضت و نهاد
🎙 دکتر #سجاد_صفارهرندی
« #حکمت_اربعین »
.
🔗 برای شنیدن سخنرانی قبل این نشست، اینجا کلیک کنید.
⚜️ @taammolat74
🔰 برخی از حرف ها، کهنه نمی شوند
✍️ مهدی شجاعی
🔸برخی از حرفها، کهنه نمیشوند، یا لااقل به این سرعت، کهنه نمیشوند. نه الزاما به این دلیل که حرف های مهمیاند. چه بسا به این دلیل که وضعیت یا بستر و فلسفه ظهور و بروز این حرفها تغییری نیافتهاند.
🔹اگر طبیبی از ظهور یک ویروس خطرناک، خبر داده باشد و نسبت به شیوع عوارض ناشی از آن، به هشدار و انذار پرداخته باشد و امروز همان ویروس مهلک را همچنان در کار انتشار ببیند و عوارض و بیماری های ناشی از آن را در حال شیوع و پیش بینیهای دردآلود را در شرف وقوع، آیا جز تکرار موکد حرفهای روز قبلش، چاره دیگری دارد!؟ آیا میتواند حرفهای روز قبلش را کهنه بشمارد؟ و آیا ترس از اتهام تکرار، می تواند او را از انجام رسالتش باز دارد!؟
🔸حداکثر ممکن است در درون خودش، همراه با آهی حسرتبار واگویه کند که: کاش این بیماریهای مهلک و خانمان سوز، در زمان خودش، ریشه کن می شد و مجال محدود امروز، به بیان هزاران حرف ضروری دیگر اختصاص مییافت. و... کاش که ما در عرصه فرهنگ و ادب و هنر، هم چنان در موقعیت دردناک دیروز به سر می بردیم.
آن چنان در سراشیبی سقوط، سرعت گرفته ایم که باید حسرت کش و دریغاگوی وضعیت اسفبار دیروز باشیم.
💢نتیجه این که:
اگر بعضی از حرف ها به دلیل ارزش ذاتیشان، همواره تازه میمانند، برخی دیگر، لااقل به دلیل ثابت ماندن وضعیت و تغییر نیافتن موقعیت، کهنه نمی شوند... امید اینکه؛ گره از کار فرو بسته فرهنگ و هنر، با چنان سرعتی گشوده شود که حرف های زماندار این کتاب، یک شبه بوی کهنگی بگیرد و جای خود را به حرفهای روشن فردا بسپارد.
⚜️ @taammolat74
تاملات
🔰 اجازه ندهید خبر شما را مصرف کند! ✍️ احسان محمدی 🔸میدانم گوش نمیدهید اما اگر بخواهم با بیانات گ
🔰 کدام سلبریتی شما را مصرف میکند؟
✍️ احسان محمدی
🔸 یکی از توهمهایی که #شبکههای_اجتماعی میدهند این است که فکر میکنیم ما هستیم که همه چیز را #انتخاب میکنیم! ممکن است در ابتدا ما یک منبع خبری یا یک سلبریتی را «انتخاب» کنیم اما بعد از این انتخاب، بیشتر اوقات به یک طعمه یا مصرفکننده تبدیل میشویم که حق انتخابی ندارد جز اینکه صدا، چهره و حرفهای آن منبع یا فرد را ببلعد و در بستهبندی جدید تکرار کند.
🔹بسیاری از سلبریتیها دانسته یا ندانسته این کار را با ما میکنند. آنها فکر، روح، #زمان و نگرش ما را مصرف میکنند. #سلبریتیها با خانه و ماشین و لباسهای شیک، دندانها و پوست سفید، لبخندهای رو به دوربین، ظاهر متفاوت و خوشبختنمایی ما را با #حسرت تنها میگذارند و میتوانند به یک #سلاح_حواسپرتی_جمعی تبدیل شوند.
🔸سلبریتیهای تهیمایه در هرجای جهان حتی با ژستهای آزادیخواهانه و از روی خیرخواهی، ممکن است بهترین سرباز برای دیکتاتورها شوند. آنها حواس ما را از واقعیتهای پیرامون پرت میکنند و به ما رویاهای دروغین میفروشند. اینکه همه میتوانند به ثروت و شهرت خیرهکننده برسند. اینکه در همین دنیا همه میتوانند عدالت، خوشبختی و شادی واقعی را تجربه کنند. اینکه اگر شما موفق نیستید دلیلش فقط تنبلی است و تاریخ، جغرافیا، سیاست و شانس هیچ نقشی در آن ندارد!
🔹هنر سلبریتیها این است که مستقیم به ما نمیگویند چه کاری بکنیم، اما آرامآرام ما را فتح میکنند. بدون اینکه حتی متوجه باشیم میبینیم مثل آنها لباس میپوشیم، فکر میکنیم، حرف میزنیم، شبیه آنها ژست میگیریم یا مثل آنها دست به خوشبختنمایی میزنیم. گاهی حتی مقاومت میکنیم که «امکان ندارد و من اینطور نیستم»! اما «به من بگو در شبکههای اجتماعی چه کسی را فالو میکنی تا بگویم کی هستی!». دیر آدم متوجه میشود که مدتها توسط سلبریتیها مصرف شده است.
💢چطور بفهمیم توسط یک سلبریتی مصرف میشویم؟
+ دنبالش نکنید و بعد از یک هفته از خودتان بپرسید بدون دیدن عکس، ویدئو و نوشتههای او چیز ارزشمندی از دست دادهاید یا نه؟ صرفاً به او معتاد بودید یا از او چیزهایی یاد میگرفتید که شما را به انسان بهتری تبدیل میکرد؟
📍پاسخ به این سوالات حتی در خلوت هم نیاز به #شجاعت دارد.
⚜️ @taammolat74
🔰از در و دیوار این شهر مرگ میبارد
✍️ امیررضا مافی
📍برای ما آدمهای این سامان، این روزها، سختترین تجربهی زیستی است. تنگی معیشت فراوان شده و مشقت زندگی بیکران. بیماری عجیبی که پدران ما هم نظیرش را به خاطر نمیآورند، گریبان مردم را گرفته و هر روز شدیدتر و قویتر میشود. نزدیکانمان یا نزدیکان ایشان هر روز میمیرند و رنج و ترس، هر لحظه بیش میشود...
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
تاملات
🔰از در و دیوار این شهر مرگ میبارد ✍️ امیررضا مافی 📍برای ما آدمهای این سامان، این روزها، سختترین
✔️ ادامه...
🔹ماجرای « #رنج و #ترس » اما، ماجرای «تعلیق و جهل» است، و این تعلیق و ندانستن هر روز را که از خواب بیدار میشویم، تلختر میکند، در کام ما و آدمهایی نظیر ما. #تعلیق یعنی بلاتکلیفی، برای اینکه چنان مرگ زیاد است که نمیدانیم خودمان یا عزیزانمان سلامت میمانیم یا نه؟ نمیدانیم گرفتار بیماری خواهیم شد یا نه، نمیدانیم اگر دچار شدیم زنده میمانیم یا نه... تعلیق برای زنده بودن، بلاتکلیفی فرداست. تعلیق یعنی نمیدانیم فردا که دلار گرانتر شد، چقدر فقیرتر میشویم، فردا که گوشی موبایلمان خراب شد، چقدر پول میخواهیم تا دوباره یکی دیگر را بخریم و اگر گرسنهمان شد، با چقدر میتوانیم شکممان را سیر کنیم.
🔸ما امروز دچار تعلیق در #حیات و معیشتمان هستیم و هیچ تکلیفی روشن نمیشود که مثلا یک سال بعد همه چیز تمام خواهد شد و آن وقت ما هر صبح، روزها را میشماریم برای پایان این روزگار سخت و امیدوار میمانیم. انسان «معلق و نادان»، انسان «بیچاره» است، زیرا هر چارهای منوط به «ثبات و دانستن» است و وقتی روی آب باشی، هیچ وضع «موجودی» را نمیتوانی رو به یک وضع «موکول» تبیین و تمهید کنی.
🔹این برای من تجسم معنای « #عسرت » است. تجسم بیچارگی و در وضع تعلیق تنها چیزی که میتواند نجاتبخش باشد، «امید» است. امیدی که در «اضطرار» رخ بنماید و از ایمان نشأت بگیرد. وضع معلق کنونی، تجربهی «انتظار» است و انتظار یعنی امید. وقتی از عِلم تجربت و عَلَم سیاست ناامید شوی، همچنان باید روزنهای را کشف کنی و اگر این روزنه را ببندی یا بِبازیاش تمام است، تعلیق تو را خفه میکند. وعده آن روزنهی بیکران است که «انّ مع العسر یسری...» و ما ناگزیر از خواندن «الهی عظم البلا...» میشویم.
💢تعلیق و جهل را باید به «توکل» ببندیم، که توکل تاب و توانی میخواهد از جنس ایمان و یقین. از در و دیوار این شهر مرگ میبارد و ما دچار «بیچارگی» شدیم، حال آنکه تنها چاره همیشه خود «او»ست. کاش پیش از پایان صبرمان رحم کند، که ماه اهل یقین نیستیم، تا بتوانیم «الخیر فیما وقع و ما یقع» را درک کنیم.
امید و انتظار امروز امتحان تعلیق و جهل ماست.
⚜️ @taammolat74
🔉 مناظره
#اختصاصی
🔶 موضوع |مسأله تجدد در ایران
▪️ دکتر نعمتالله فاضلی، دانشیار انسانشناسی و مطالعات فرهنگی ( نظریه تجدد بومی)
▪️دکتر موسی نجفی، استاد تمام علوم سیاسی (نظریه تجدد ملی و تجددظلی )
بخش نخست
پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
⏰ ۲۵ آبانماه ۱۳۹۴
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
مساله تجدد در ایران.mp3
29.28M
🔉 مناظره
🔶 موضوع |مسأله #تجدد در ایران
بخش نخست
📍 موسی نجفی:
«به نظر می رسد رنسانس در اروپا به یک نوع با رنسانس در ایران همزمان بوده است و در ایران هم ظهور صفویه و شکل گیری دولت شیعی یک رنسانس بوده است. بزرگترین تجددی که من در اینجا میبینم ایران جدید است که ایران هم در مذهب تشیع و هم در مدرن شدن، جدید می شود...تفاوت جدی در این است که این واحد ملی در ایران تحت یک مذهب جدید از اسلام یعنی تشیع تشکیل شده است و ایران را از دیگر کشورهای مسلمان جدا کرد که این امر در اروپا دیده نمی شود.»
📍 نعمت الله فاضلی:
مساله اصلی نزاع بر سر صفویه یا اسلام یا قبلتر از آن نیست. مشکل بر سر لحظه اکنون است... دکتر نجفی معتقد است که از دوره قاجار پویایی و تجدد ما متوقف می شود. من درست عکس این را موافقم. در دوره قاجار به بعد تجددزایی ما تا امروز ادامه پیدا کرده است. آنچه که ایشان به عنوان تجدد ابزاری نام می برد اینها را من نادرست و غیرواقعی می دانم.
⚜️ @taammolat74
🔰رفتار شما، دشمنان را در مورد شما به طمع میاندازد!
✍️ فرزاد جهانبین
🔸از منظر امیرالمومنین (ع) در مقابل #قدرت_درونزا میتوان #قدرت_عاریتی را مطرح کرد. قدرت عاریتی به عبارتی قدرتی نیابتی است وهمچون عروسک خیمه شب بازی تمام کنشها و واکنشهایش بسته به اراده فردی است که سر دیگر نخ را در دست دارد. این قدرت ریشه در درون جامعه چنانچه گفته شد ندارد و لذا با میل و اراده قدرتهای بیرونی، بالا و پایین می شود.
🔹از منظر امیرالمومنین، شکست و پیروزی به ما برمی گردد و لذا فرمودند: «فعلکم یطمع فیکم الاعداء» رفتار شما دشمنان را در مورد شما به طمع می اندازد. قدرت درونزا نه با اظهار عجز و التماس بلکه با جدیت و سختکوشی به دست می آید. علی(ع) در خطبه ۲۹ می فرمایند که «لایمنع الضیم الذلیل و لا یدرک الحق بالجد» فرد ذلیل هیچگاه نمی تواند ظلم را از خود دور کند و حق جز با جدیت به دست نمی اید.
🔸جالب آنکه چنین فردی حتی انتظار انصاف هم از دیگران نداشته باشند چه رسد انتظار وفای به پیمان.
ایشان یکی از راههای نفوذ شیطان را آسان نشان دادن مسیر عزت بیان می کنند در حالی که عزت و قدرت جز در سایه سختکوشی و تحمل رنجها به دست نمی آید.
💢دادن آدرس مسائل به خارج از خود، مخالف قطعی سیره امیرالمومنین است. از منظر امیرمومنان، متغیر مستقل خود ما هستیم و اگر سستی نکنیم و دل به بیگانه نبندیم، دیگران، چه آنها که ضعیف تر از ما هستند و چه آنها که قوی اند در ما طمع نمی کنند و یا بر ما مسلط نمیشوند.
⚜️ @taammolat74