May 11
✔️ جلسهی امروزِ شنبههای فقهی به نقد و بررسی این دو #مقاله گذشت:
🔖 #کرایونیک: رضایت برای ادامه حیات یا خودکشی
🌐 https://www.sid.ir/paper/370780/fa
🔖 حکم تکلیفی کرایونیک بیمار لاعلاج از منظر فقه شیعه
🌐 https://www.sid.ir/paper/195186/fa
☑️ همچنین این مقاله به عنوان مقالهی همسو مورد اشاره قرار گرفت:
🔖 بررسی ابعاد فقهی #انجماد سازی بیمار لاعلاج از دیدگاه امامیه
🌐 http://pfe.journals.miu.ac.ir/article_6479.html
✅ سه مقالهی دیگر در این موضوع قابل ملاحظه است:
🔖 احوال شخصیه بیماران سرمازیست
🌐 https://www.sid.ir/paper/407290/fa
🔖 ملاحظات کیفری در خصوص اجرای کرایونیک
🌐 https://www.sid.ir/paper/399058/fa
🔖 مطالعه تطبیقی ابعاد حقوقی انجماد انسان در حقوق ایران و آمریکا
🌐 https://www.sid.ir/paper/370830/fa
🔹 ارائهدهندهی بحث، مشغولِ تدوینِ پایاننامهای با عنوان «بررسی فقهی کرایونیک از منظر فقه شیعه» با هدفِ بررسی ابعاد فقهی کرایونیکِ نطفه، انسانِ زنده و انسانِ مرده هستند.
#دریافت_مقاله #فقه_پزشکی
@tafaqqoh
🔖 #دریافت_مقاله بررسی تطبیقی مفهوم مرگ در روانشناسیِ وجودی و دیدگاه قرآنی علّامه طباطبائی (ره)
🌐 https://rjqk.atu.ac.ir/article_4499.html
🌐 https://rjqk.atu.ac.ir/article_4499_857ce76d51b107f156ee432422234108.pdf
✔️ #چکیده
#مرگ به عنوان یکی از اساسیترین دغدغههای پیش روی انسان همواره مورد توجّه اندیشمندان علوم انسانی بوده و هر نظریّهپرداز به فراخور منابع معرفتی خویش، از زاویهای به این مسئله پرداخته است. در مسلّم بودن این موضوع برای تمام انسانها تردیدی نیست، امّا در اینکه کیفیّت مرگ چگونه است و اساساً انسان در قبال آن چه موضعگیری میتواند داشته باشد، همیشه محلّ تضارب آراء گردیده و هر مکتبی برای طرفداران خود، دستورالعملهایی توصیه نموده است. در این مقاله به روش توصیفی ـ تحلیلی، ابتدا دیدگاه روانشناسان #وجودی در موضوع مرگ و آنگاه دیدگاه قرآنی علاّمه طباطبائی (ره) در تفسیر #المیزان مطرح شده که با بیان پیشفرضها و مبانی فکری هر دو دیدگاه یک مبنای تطبیقی به خوانندگان محترم ارائه میگردد. در برخی مباحث، هر دو دیدگاه اتّفاق نظر دارند و در بعضی دیگر، دیدگاه قرآنی تکاملیتر میباشد. نوع نگاه #انسانمحوری در #روانشناسی وجودی و #خدامحوری در دیدگاه قرآنی، موجب تضاد هر دو دیدگاه گردیده و در پایان، ذیل پانزده بند، وجوه اشتراک و افتراق دو دیدگاه مطرح شده است.
@tafaqqoh
مقایسه-حیات-و-مرگ-از-دیدگاه-قرآن-و-علوم-تجربی.pdf
448.9K
🔖 #مقاله مقایسه حیات و مرگ از دیدگاه قرآن و علوم تجربی
✔️ چکیده:
یکی از دغدغههای فکری انسانها، مسئله #حیات و #مرگ است. در اینباره دیدگاههای متفاوتی وجود دارد که بررسی این موضوع از دیدگاه قرآن و علوم تجربی و مقایسه آن دو ما را به نتایج خوبی در شناخت صحیح #ماهیت_حیات و مرگ میرساند. این شناخت نتایج عملی فراوانی در بردارد که میتواند نگاه انسان را نسبت به مرگ و #زندگی عوض کرده و بر رفتار انسان در تمام طول زندگی تاثیرگذار باشد. با مقایسه دو دیدگاه نقاط اشتراک و افتراقی، در تعریف این دو اصطلاح، انواع، ویژگیها و مراحل و کیفیت آن آشکار میشود. قران کاملترین نظر را در مورد حیات و مرگ بیان نموده و در مواردی هم ابهام آن ناشی از عدم درک انسان از این واقعیت است، اما علم به علت #محدودیت در ابزار شناخت، به نتایج محدودی در شناخت این دو پدیده رسیده است و آن چه کشف کرده است، منطبق با قران است.
@tafaqqoh
🎙 رهبر معظم انقلاب آیةالله خامنهای حفظه الله (۹۴/۱۰/۲۱):
فقه متکفّل همهى امور زندگى بشر است؛ ادّعاى فقه این است. فقه متکفّل تبیین شرعى و اسلامى همهى امورى است که مورد ابتلاء #انسان است در زندگى #فردى و #اجتماعىاش. خب، #هنر یکى از همین امور است؛ بایست فقه به این بپردازد. بله، ما #دیر به این فکر افتادیم، دیر شروع کردیم؛ این کارها خیلى قبلها باید انجام میگرفت. و حالا بحمدالله شماها شروع کردهاید و این کار را حتماً متوقّف نکنید و دنبال کنید. امّا اینکه حالا آیا افراد #حوزه وارد مقولههاى هنرى بشوند یا نه -مثلاً فرض کنید سینما یا تئاتر یا بقیّهى [رشتهها]- این البتّه یک حرف دیگر است. بدیهى است طلبهاى که وارد حوزهى علمیّه میشود، براى مقصودى وارد میشود که آن مقصود معنایش سینماگرى نیست، همچنانکه معنایش تجارت نیست؛ همچنانکه معنایش معمارى نیست؛ بدیهى است و این لزومى ندارد، امّا منعى هم وجود ندارد که حالا یک نفرى اگر ذوقش اقتضا کرد، برود وارد مقولهاى بشود به شرطى که از کار اصلى خودش باقى نماند. بله، یک فقیه برجسته اگر بخواهد در زمینهى مسائل هنرى اظهار نظر بکند، بایستى با مقولهى هنر #آشنایى داشته باشد؛ اگر نشناسد هنر را و نداند که هنر چیست و خصوصِ این مقولهى هنرى چه حدّ و مرزهایى دارد، چه تعریفى دارد، #بعید است که بتواند درست #حکم را از آب دربیاورد؛ چون یکى از شرایط استنباط درست حکم، #شناخت_موضوع است؛ #موضوع را باید خوب شناخت. اگر موضوع را نشناسیم، حکم بهدرستى به دست نمىآید. بنابراین به نظر من جا براى این کار خیلى زیاد است.
🌐 khl.ink/f/31931
@tafaqqoh
🔖 #دریافت_مقاله بررسی تطبیقی دیدگاههای آخوند خراسانی و امام خمینی (رحمهما الله) در مسئله طلب و اراده
🌐 http://matin.ri-khomeini.ac.ir/article_137350.html
🌐 http://matin.ri-khomeini.ac.ir/article_137350_ae5efc2390ac05c422359f5d75014e28.pdf
✔️ #چکیده
#اتحاد یا #تغایر «طلب» و «اراده» از مباحث مورد اختلاف علمای #اصول_فقه است. منشأ این اختلاف به #علم_کلام و تفاوت دیدگاهها در صفت #تکلم خدای متعال بازمیگردد. #اشاعره در مورد تکلم خداوند به آموزه #کلام_نفسی اعتقاد دارند و به همین دلیل #طلب را مغایر با #اراده میدانند. #امامیه در این خصوص به دو گروه تقسیم میشوند؛ گروهی به دلیل ملازمهای که میان تغایر #طلب_و_اراده و اعتقاد به کلام نفسی قائل شدند این دو مقوله را متحد میدانند و گروه دیگر این ملازمه را نپذیرفته و معتقدند میتوان در عین نپذیرفتن کلام نفسی قائل به تغایر طلب و اراده شد. #آخوند_خراسانی و #امام_خمینی هر دو به #اتحاد طلب و اراده معتقد هستند؛ اما هر یک رویکرد و تبیین متفاوتی نسبت به این موضوع دارند. پژوهش حاضر به بررسی تطبیقی دیدگاههای آخوند خراسانی، بهعنوان #اولین اصولیای که این بحث را مطرح کرده است و امام خمینی، بهعنوان شخصیتی #پر_ابتکار در #اصول_فقه_معاصر، پرداخته و تفاوت این دو دیدگاه را تبیین میکند.
@tafaqqoh
💢 گزارشی از #بیانات_مراجع تقلید و علما حفظهم الله در دیدار با #وزیر_کشور:
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
هدایت شده از makarem.ir
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در دیدار با دکتر وحیدی وزیر کشور
کارگران و کارمندان بیشترین مشکلات را دارند، چرا که حقوق آنها ثابت بوده ولی اجناس مدام گران تر می شوند و آنها نمی توانند هزینه های زندگی خود را با آن مطابقت دهند .
#دیدار
#وزیر_کشور
http://mk6.ir/IpEjP
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی مدظله العالی
#اخبار و #بیانات
💠 حضرت آیت العظمی نوری همدانی مدظله العالی در دیدار وزیر کشور؛ احمد وحیدی
✅باید ثمر اقدامات شما در رفاه و گشایش اقتصادی زندگی مردم نمایان و محسوس باشد.
✅ مردم از ما می خواهند مشکلات آنها را به گوش مسئولین برسانیم تا گره ای از مشکلات آنها باز شود
✅ انتقاد شدید حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی مدظله العالی به کاهش ارزش پول ملی
💢 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی مدظله العالی مرجع عالیقدر جهان تشیع پیش از ظهر امروز در دیدار با احمد وحیدی؛ وزیر کشور با اشاره به اهمیت حفظ نظام اسلامی و خدمت رسانی به مردم خاطر نشان کردند: بنده همانطور که امام فرمودند حفظ نظام را واجب می دانم منتهی عامل اصلی حفظ نظام مردم هستند. امام (رحمت الله علیه) همواره عنایت ویژه ای به مردم داشت و از کلمات ایشان است که برای حفظ نظام باید به مردم خدمت کرد و از عواملی که این نظام را بوجود آوردند حراست نمود. امام راحل فرمودند: تا زمانی که ظلم و تبعیض، فقر و جهل در جامعه ما باشد کار ما تمام نشده است و انقلاب به اهداف خود نرسیده است.
💢 معظم له در ادامه با انتقاد از شیوه برخی از مسئولین پشت میز نشین افزودند: با پشت میز نشستن گره ای از کار مردم باز نمی شود بلکه باید مسئولان امر در دسترس مردم باشند و از نزدیک با مردم در ارتباط باشند. بنده در اولین دیدار با جناب آقای رئیسی به ایشان گفتم اصل و اساس کارها باید توجه به مردم و حل مشکلات آنها باشد و باید ثمر اقدامات شما در رفاه و گشایش اقتصادی زندگی مردم نمایان و محسوس باشد. امروز مردم واقعاً در سختی هستند و باید مشکلات آنها را حل کرد البته مردم خدمات را هم می ببینند ولی باید نتیجه داشته باشد مردم باید نتیجه کارها را در سفره خود ببینند.
💢 مرجع تقلید شیعیان توجه به بیت المال و استفاده از نیروهای کارآمد را عامل مهمی در حل مشکلات دانسته و فرمودند: باید کرامت مردم حفظ شود برای رونق تولید و اشتغال زایی و رفع موانع باید تمام ظرفیت ها را بکارگرفت باید کاری کرد که مردم دستشان در جیب خودشان باشد و عزت و کرامت آنها حفظ شود. شما در میدان وسیعی قدم گذاشته اید و باید در این راه محکم گام بردارید و ارزش پول ملی تقویت شود.
💢 حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی در ادامه با بیان توطئه های استکبار و بدخواهان نظام از آغاز پیروزی انقلاب اظهار داشتند: روزی نیست که استکبار در جهان دست به جنایت نزده باشد. ما باید به شکلی گام برداریم که دشمنان جرأت اقدام و توطئه بر علیه ما را نداشته باشند در کنار این باید موضوعات فرهنگی و ایجاد زمینه های رشد و تعالی جامعه و برداشتن فشار اقتصادی از روی دوش مردم و توجه به اصلاح ساختار اقتصادی از اولیت های مسئولین باشد.
💢 معظم له در پایان این دیدار فرمودند: ما مشکلات را درک می کنیم و از مشکلات مردم بسیار ناراحت هستیم اما عده ای هم به فکر ناامید کردن مردم از نظام و انقلاب هستند ما نباید مردم را ناامید کنیم مسئولان محترم با تلاش و جدیت و صداقت کار کنند تا مردم امیدوار باشند. امروز دشمنان تمام سعی شان نا امید کردن مردم است.
#وزیر_کشور
#احمد_وزیری
#نوری_همدانی
https://eitaa.com/noorihamedani
حضرت آیتالله سبحانی تصریح کرد: ما می خواهیم با دنیا رابطه داشته باشیم ولی ارتباط با کشورهای دشمن که بدنبال ضربه زدن هستند فایده ای ندارد.
حضرت آیتالله العظمی سبحانی امروز در دیدار با احمد وحیدی وزیر کشور که در بیت ایشان در قم برگزار شد، با بیان این که از همان دوره آیت الله هاشمی رفسنجانی با سیاست کاهش جمعیت مخالف بودم و در این مورد در آن دوران نیز مصاحبههایی داشته ام، گفتند: تاکنون جامعه ای بخاطر ازدیاد نسل، نابود یا گرفتار فقر نشده است، بلکه فقر و نداری جوامع از عوامل خارجی ناشی می شود.
ایشان با تاکید بر خطرناک بودن طرح غربالگری جمعیت، افزودند: اسم این طرح خوب است، اما ذات آن تهدیدکننده است و جمعیت سالم را نیز از بین می برد.
این مرجع تقلید با اشاره به آیه ای از سوره مبارکه ممتحنه بیان کرد: برخی از کشورهای دنیا با کشور ما دشمنی و عداوت دارند و برخی دیگر ندارند و باید نحوه ارتباط با آنها بر اساس شکل تعامل آنها با ما تنظیم شود.
ما می خواهیم با دنیا رابطه داشته باشیم ولی ارتباط با کشورهای دشمن که بدنبال ضربه زدن هستند فایده ای ندارد