#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#تحلیل_کننده
#اکو
✅ سیاست همسایگی موفق!
🔶 در حاشیه اجلاس سران اکو در ترکمنستان قرارداد سهجانبه سواپ گازی با حضور رؤسای جمهور ایران، ترکمنستان و آذربایجان امضا شد. براساس این توافق، ترکمنستان روزانه ۵ تا ۶ میلیون مترمکعب گاز از مسیر ایران به جمهوری آذربایجان ترانزیت (سواپ) خواهد کرد. ایران گاز مصرفی مورد نیاز خود در پنج استان کشور را از حق انتقال این گاز برداشت خواهد کرد.
🔶 گزارههای خبری
🔸 جواد اوجی (وزیر نفت) درباره جزئیات این قرارداد اظهار داشت: «از دیماه ۱۳۹۵ تعاملات گازی ایران با ترکمنستان قطع شده بود ولی با انعقاد این قرارداد گام رو به جلویی در مناسبات انرژی دو کشور برداشته شد».
اوجی درباره تأثیر انعقاد این قرارداد بر پایداری شبکه گاز ایران عنوان کرد: «این قرارداد به تأمین سوخت زمستانی استانهای خراسان رضوی، شمالی و جنوبی، گلستان و سمنان کمک میکند».
🔸 «سید مرتضی هاشمی» نائب رئیس هیئترئیسه بازرگانان اتحادیه صادرکنندگان نفت و گاز و پتروشیمی نیز در خصوص اهمیت این قرارداد گفته است: «دولت رئیسی میتواند با این قرارداد، هزاران اتفاق مثبت را با کشورهای همسایه رقم بزند، زیرا در حال حاضر، ورود بسیاری از تاجران ایرانی به کشور ترکمنستان ممنوع بوده و حتی بسیاری از تاجران ایرانی در ترکمنستان زندانی هستند که این موارد در گذشته به ظریف، وزیر سابق خارجه هم گفته شده بود. این قرارداد فقط یک قرارداد گازی نیست، یک قرارداد اقتصادی- سیاسی است و جنبههای گوناگون دارد».
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 دولت سیزدهم سه رخداد اقتصادی و راهبردی را در سهماهه اول حکومتداری انجام داده است:
1⃣ اولین رخداد، امضای قرارداد شانگهای و مزایای اقتصادی حاصل از آن بود؛
2⃣ دومین رخداد افزایش صادرات نفتی کشور به یکمیلیون بشکه در روز
3⃣ و درنهایت، سومین رخداد مربوط به سواپ نفتی در حاشیه اجلاس اکو در ترکمنستان است.
🔸 انعقاد قرارداد سواپ گاز از چهار بعد برای ایران حائز اهمیت است:
1⃣ اقتصادی (تأمین گاز استانهای شمالی)
2⃣ سیاسی (همسویی سیاسی سه کشور)
3⃣ بنبستشکنی در تعاملات اقتصادی با ترکمنستان
4⃣ همگرایی ایجابی با محور ترانزیتی لاجورد
🔸 پیام ویژه انعقاد این قرارداد در آستانه مذاکرات ایران و ۱+۴ آن است که غربیها بدانند جمهوری اسلامی بدون برجام و FATF هم میتواند نیازهای خود را تأمین کند.
🔸 مالک شریعتی، نماینده مجلس در توصیف این قرارداد، نوشت: «نمونهای از دیپلماسی اقتصادی منطقهای و سیاست همسایگی موفق».
🔶 نکته پایانی
🔸 نکته پایانی آنکه خیلی فرق هست میان دولتی که آب خوردن مردم را به نظر کدخدا گره میزد با دولتی که گاز پنج استان کشور را بدون نیاز به جابجایی پول، از ترانزیت منطقهای تأمین کند.
🔸 #به_قلم_اساتید: فرهاد کوچک زاده؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام
✅ تله اقتصادی مذاکرات وین!
🔶 آنچه در روند مذاکرات هستهای در دولت قبل شاهد بودیم، در هم تنیدگی بیشازاندازه مؤلفههای اقتصادی به مذاکرات بود. طبیعتاً تحریمها بر تراز تجاری، تولید درآمد و جذب سرمایهگذاری برای اقتصاد ایران مؤثر است؛
🔸 اما جالب اینجا است که طی هشت سال گذشته، مذاکره برای رفع تحریمها از خود تحریمها اثرات بیشتری بر اقتصاد کشور گذاشته است. درواقع رویکردهای گذشته باعث شده تا کوچکترین خبر در میز مذاکره، تأثیرات غیرواقعی در بازار پول و نظام ارزی ایران ایجاد نماید.
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 بدیهی است که طرف غربی از حیث رسانه، قدرت بیشتری دارد؛ اما نکتهای که قابلتأمل است، هماهنگی آنها با رسانههایشان برای کنترل افکار عمومی و فشار بر دولت ایران است.
🔸 اگرچه شرطیسازی اقتصاد ایران با برجام از مهمترین اهداف طرف غربی است، ولیکن نقش دولت گذشته در جلوگیری از این فرآیند، تا حد زیادی انفعالی بوده است. در این زمینه، تلاش دولت سیزدهم در جهت اصلاح رویه گذشته است، اما گویا پیوستهای رسانهای آن بهخوبی طرحریزی و اجرا نمیشود؛ در کنار کارگروههای فنی تحریم، بانک، نفت و ... در تیم مذاکرهکننده جدید، جای یک تیم رسانهای قوی خالی است؛ تیمی که بتواند اهرم شکلدهی به افکار عمومی در ایران را از دست طرف غربی خارج کند.
🔸 ایده توافق موقت یا توافق گامبهگام، قطع بهیقین حوزه اقتصادی را از هر حوزه دیگر بیشتر متأثر خواهد ساخت و سبب خواهد شد تا در بر همان پاشنه خواست طرف غربی بچرخد، یعنی شرطیسازی محیط داخلی ایران به مذاکرات. لذا توافق موقت مخاطراتی منفی در حوزه انتظارات تورمی و سرمایهگذاری خواهد داشت که میبایست از انعقاد آن خودداری شود.
🔶 نکته پایانی
🔸 به نظر میرسد طرحریزی و اجرای پیوست رسانهای مذاکرات برای کنترل بازخوردهای اقتصادی در جامعه بسیار اهمیت دارد. آنچه باید در موضعگیریهای اعلامی و اعمالی دولت، بر هر موضوع دیگری غلبه پیدا کند، این است که دولت اقتصاد و معیشت را به مذاکره گره نخواهد زد.
🔸 تأکید فزاینده بر رفع تحریمها در مذاکرات، بدون اشاره به سایر ظرفیتهای موجود برای توسعه اقتصادی کشور، مؤثر افتادن تحریمها بر اقتصاد را به افکار عمومی القا میکند و بیشک کمک به هدف دشمن در شرطیسازی اقتصاد ایران است. لازمه نیفتادن در این دام غربی، تهیه پیوست رسانهای گامبهگام و هماهنگ با هر مرحله از مذاکرات پیش رو است.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی محمدی؛ تحلیلگر
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#رسانه
✅ ماهواره مفتی
🔸 در کل جهان تنها ۳۰۰ ماهواره تلویزیونی فعال است که از این تعداد، رقم بالا و تعجب برانگیز ۱۱۶ ماهواره، فضای ایران را پوشش میدهند.
🔸 شگفتآور اینکه شبکههای ماهوارهای فارسی زبان که فقط برای ایرانیها برنامه پخش میکنند به رقم حیرت آور ۲۶۰ کانال میرسد و عجیبتر اینکه تماما توسط دولتهای آمریکا و انگلیس و اسرائیل و آلمان و جدیدا سعودی و ترکیه با هزینههای گزاف تولید و سپس به طور رایگان برای ملت ایران پخش میشود.
🔸 نکته جالب توجه اینکه این دولتهای یاد شده برای تماشای تلویزیون و فیلمهای خود، از هموطنان خودشان پول میگیرند و در صورت عدم پرداخت، حق اشتراک آنان را باطل میکنند ولی با سخاوتمندی تولیدات خود را مجانی در اختیار ما میگذارند.
🔸 یادمان نرود که پنیر مفت فقط در تله موش پیدا میشود.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه
✅ پاسخی به ادعای مضحک رسانهی ترکیهای درباره جزایر سه گانه
🔸 وبسایت عربی سازمان رادیو و تلویزیون دولتی ترکیه مدعی شده است پس از خروج انگلیس از خلیج فارس، هیچ قدرت نظامی بزرگی در این منطقه وجود نداشت، ایران از فرصت استفاده کرده و سه جزیره را به کنترل خود در آورد.
🔸 ادعایی که در آن به اشتباه تصور شده است در نیم قرن پیش کشوری به نام امارات وجود خارجی داشته است حال آنکه این کشور تازه در سال ۱۹۷۱ روی نقشه پدید آمده است.
🔸 تمامی اسناد تاریخی، حتی اسنادی که به امضای اجداد حکام امروزی امارات به خصوص در رأس الخیمه و شارجه رسیده است شیوخ امارات را تنها اجارهدار این جزایر معرفی میکنند.
🔸 این اسناد که در کتاب مقاص اللئالی و مناراللیالی به خط و زبان عربی ذکر شده است، تنها بخش کوچکی از مدارک حاکمیت تاریخی ایران بر جزایر است.
🔸 شاید بد نیست رسانههای ترکیه نقشههای دولت انگلیس در بین سالهای ۱۸۶۰ تا ۱۸۹۰ را مرور کنند تا متوجه حقیقت ماجرا بشوند.
🔸 تی آر تی با این گزارش یک بازیچهی رسانهای برای اماراتیها، آنهم با مصرف داخلی تهیه کرده است. بازیچهای که با تحریک خلقیات ناسیونالیستى کشورهای عربی یک ادعاى حیثیتى فاقد مبناى حقوقى و سیاسى را مطرح کرده است.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
جهاد تبیین.pdf
768.6K
#مسائل_اولویت_دار
#تحلیل_کننده
#تبیین
✅ جهاد تبیین
1️⃣ معنای جهاد و عرصههای آن
2️⃣ ابعاد اهمیت مضاعف جهاد تبیین
3️⃣ الگوهای جهاد تبیین
4️⃣ اصول و الزامات جهاد تبیین
5️⃣ مهمترین موضوعات نیازمند تبیین
6️⃣ راهبرد اصلی در جهاد تبیین
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#مسائل_اولویت_دار
#روابط_خارجی
#تحلیل_کننده
#کرونا
✅ از سویه جدید کرونا در آفریقای جنوبی چه میدانیم؟
🔶 داستان ویروس کووید۱۹ ظاهرا نه تنها تمامشدنی نیست بلکه هر روز نیز باید منتظر اتفاق جدیدی بود.
🔸 در بیستودومین ماه همهگیری کرونا، رسانههای جهان از پیدایش گونه جدیدی از این ویروس در آفریقا خبر میدهند که یورونیوز درباره آن، اینگونه نوشت: «دانشمندان میگویند که سویه آفریقای جنوبی شامل تعداد زیادی جهش در پروتئین اسپایک است که نقش کلیدی در ورود ویروس به سلولهای بدن دارد. طبق اطلاعات منتشرشده این سویه بهطور کلی دارای ۵۰ جهش است که بیش از ۳۰ جهش روی پروتئین اسپایک رخ داده است؛ یعنی دوبرابر بیشتر از سویه دلتا که در هند شناسایی شد. پروتئین اسپایک همان جایی است که از سوی واکسنها هدف قرار میگیرد.»
🔶 یک احتمال هولناک
🔸 تاکنون نظر قطعی درباره این گونه منتشر نشده و تنها در حد حدس و گمان است. طبق گزارش یورونیوز، فرانسوا بالو، یکی از دانشمندان مؤسسه ژنتیک در لندن گفته است که احتمال دارد ویروس در طول عفونت مزمن یک فرد دچار نقص سیستم ایمنی تکامل یافته باشد. وی این احتمال را مطرح کرد که میتواند آن فرد یک بیمار درماننشده مبتلا به ویروس اچآیوی(ایدز) باشد.
🔸 آفریقای جنوبی ۲/۸ میلیون فرد مبتلا به اچآیوی دارد که بیشترین میزان ابتلا به این بیماری در جهان است. نوع بتا ویروس کرونا، سویهای که سال گذشته در آفریقای جنوبی شناسایی شد، نیز ممکن است در یک فرد آلوده به اچآیوی تکامل یافته باشد. در همین زمینه رادیو فرانسه هم نوشت: «به گفته محققان بریتانیایی احتمال میرود این سویه موجب بروز عفونت در بدن افراد مبتلا به ایدز شود که هنوز بیماری (ایدز) آنان تشخیص داده نشده است.»
🔸 طبق آمار، ۹۰ درصد ابتلاهای جدید در آفریقای جنوبی از این گونه است. همچنین در بوتسوانا، کشور همسایه آفریقای جنوبی، در هنگکنگ و در رژیم صهیونیستی مواردی از این ویروس در ۴ روز اخیر شناسایی شده است.
🔶 واکنشها چه بوده است؟
🔸 کاهش سهام مرتبط با سفر، افت ارزش پول آفریقای جنوبی به پایینترین سطح در یکسال اخیر، ممنوعیت موقت پرواز از ۶ کشور آفریقایی در بریتانیا، محدودیت مرزی در استرالیا، هند، هنگ کنگ و... از جمله محدودیتهای کنونی در پی این جهش جدید در جهان است.
🔸 الجزیره هم به نقل از نماینده WHO در آفریقا نوشت: «مردم وحشت نکنند ما هنوز درحال بررسی ابعاد این گونه جدید هستیم.»
🔸 در عین حال برخی نیز با نگاه بدبینانه معتقدند فعالیت رسانهای گسترده درباره این گونه، احتمالا به منظور جذب هرچه بیشتر واکسن به قاره آفریقاست.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #طالبان
✅ چرایی و چگونگی درگیری محدود مرزبانان ارتش و شبه نظامیان طالبان؟
🔶 روز سهشنبه یک درگیری محدود میان مرزبانان ارتش ایران مستقر در شهرستان زابل در شمال استان سیستان و بلوچستان با شبهنظامیان طالبان صورت گرفت.
🔸 هر چند مدتزمان این درگیری زیاد نبود، اما براساس آنچه در همان دقایق اولیه منتشر شد، آن را تحلیل میکنیم. فقط این نکته را باید بگویم که این درگیری دارای یک عقبه است که در نهایت منجر به این حادثه شد.
1⃣ این درگیری اولین درگیری مرزی میان نیروهای مرزبانی ایران و شبهنظامیان طالبان نخواهد بود.
براساس اظهارات صورت گرفته توسط مسئولان امنیتی: «ماجرا از این قرار است که طی سالهای گذشته در داخل خاک ایران و در چند صدمتری مرز با افغانستان دیوارهایی برای مقابله با قاچاقیان و اشرار کشیده میشود؛ امروز برخی از کشاورزان ایران با عبور از این دیوارها ولی در داخل مرزهای ایران حضور داشتهاند، اما به واسطه وجود این دیوارها نیروهای طالبان تصور میکنند که به مرز آنها تجاوز شده است.» و اقدام به تیراندازی میکنند!
2⃣ چه تضمینی وجود دارد که طالبان پس از این حادثه در سایر مناطق مرزی هم دست به تیراندازی نزند؟ آیا طالبان همه مرزهای بینالمللی ایران و افغانستان را میشناسد؟ چرا عناصر طالبان باید سر خود دست به تیراندازی بزنند؟ اصلا این افراد وارد خاک افغانستان هم شده بودند، آیا آنها نمیتوانستند پیش از تیراندازی رفته و از آنها بپرسند که اینجا چه میخواهید؟
3⃣ نکته سوم در این مورد، برخورد قاطع و سریع نیروهای مرزبانی ارتش است. تا جایی که شنیدهایم، علاوه بر حضور فیزیکی، توپخانه ارتش اقدام به چند دقیقه آتشباری سنگین بر مواضع شبهنظامیان طالبان کرده است. دلیل شدت این آتشباری فقط یک نکته میتواند باشد و آن هم هشدار جدی به عناصر طالبان که هر حادثهای میتواند تبعات سنگین و پاسخی دردناک در پی داشته باشد و آنها نمیتوانند به سادگی دست به تیراندازی بدون عواقب بزنند.
4⃣ چهارمین نکته این است که برخلاف ادعای طالبان در مورد اشراف کلی بر نیروهایشان در همه مناطق آنها نه تنها خوب توجیه نیستند، بلکه به شدت هم پراکنده عمل میکنند. بنابراین نیروهای مرزی ما باید به شدت هوشیار و آماده باشند.
🔶 نکته پایانی
🔸 هر چند این درگیری خیلی زود جمع شد، اما همین حادثه ساده به دلیل روحیه تند و نامنظم طالبان میتواند خطرناک باشد. با توجه به مرزهای طولانی دو کشور ضرورت دارد که کانالهای ارتباطی دقیقی با طالبان وجود داشته باشد تا در اینگونه موارد سریعتر به توافق رسید.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#ولایت_فقیه
#مرزبندی_با_دشمن
#نشریه #خط_حزب_الله
#شخصیت_ها
#دانشجو
✅ قیام علیه غفلت و غارت
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
A4 - 317.pdf
6.17M
#ولایت_فقیه
#مرزبندی_با_دشمن
#نشریه #خط_حزب_الله
#شخصیت_ها
#دانشجو
✅ قیام علیه غفلت و غارت
🔶 خط حزبالله بهمناسبت صدمین سالگرد بزرگداشت میرزا کوچکخان جنگلی در گزارش این هفتهی خود به بررسی تلاشهای شخصیتهای ضداستعماری ایرانی در دو قرن اخیر و مبارزات آنها با دشمنان خارجی و وابستههای داخلی آنان پرداخته است.
🔸 سخن هفتهی خط حزبالله در آستانهی شانزدهم آذر و روز دانشجو نگاهی به خصوصیات و مسئولیتهای مهم «جنبش دانشجویی» از منظر رهبر انقلاب داشته است.
🌷 شمارهی این هفتهی خط حزبالله به روح مطهر شهید مدافع حرم میثم نجفی تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله؛ شماره ۳۱۷
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#ولایت_فقیه
#معنویت_و_اخلاق
#سبک_زندگی
#تحلیل_کننده
#شهدا #دفاع_مقدس
#ایلام
✅ مروری بر بیانات رهبر معظّم انقلاب اسلامی در دیدار اعضای ستاد مرکزی برگزاری کنگرهی سه هزار شهید استان ایلام ۱۴۰۰/۰۸/۳۰
🔶 خصوصیات کمنظیر ایلام در دوران دفاع مقدس:
استان ایلام از همه جای کشور زودتر در معرض جنگ قرار گرفت.
اوّلین شهید ما - شهید روحاللّه شنبهای - قبل از شروع جنگ، در ایلام به شهادت رسید.
مسابقهی فوتبال بچّهها در بیستوسوّم بهمن ۶۵ که برای بزرگداشت هفتمین سال پیروزی انقلاب برگزار شده بود، توسط هواپیماهای عراقی بمباران شد.
صدّام خبیث به پشتوانهی کسانی که امروز دَم از حقوق بشر میزنند، چنین جنایات صریحی را بیپروا انجام میداد. باید این حقایق بیان شود.
برای همین قضیّهی ورزشگاه باید داستان، فیلم، کتاب، خاطره تولید بشود و در قالبهای هنری به دنیا عرضه بشود.
خانوادههای دو شهید و سه شهید و چهار شهید و پنج شهید، همین طور تا ده شهید در این استان هستند.
🔸 حضور همهجانبهی همهی قشرهای مردم ایلام در میدان جنگ
از حضور عالِم برجسته، مرحوم آشیخ عبدالرّحمن حیدری تا عشایر و مردم عادی
اهل جنگ، در میدان حضور داشتند و عامّهی مردم هم مقاومت میکردند.
مهاجرت نکردن مردم ایلام با وجود بمبارانهای متعدد
تربیت نخبهای مثل شهید رضایینژاد در همین شرایط سخت
🔸 شهادت، یک مقدّماتی در وجود، باطن، در عمل انسان لازم دارد که بدون آن به انسان این رتبه را نمیدهند.
شهادت فقط قربانیِ جنگ شدن و دفاع از مرز جغرافیایی نیست؛ شهید در دفاع از مرزهای عقیده، اخلاق، دین، فرهنگ، هویّت، در دفاع از این مرزهای مهمّ معنوی وارد میشود.
شهیدان ما با پیمان خود، با خدای متعال صادقانه رفتار کردند؛ شهید این است؛ «مِنَ المُؤمِنينَ رِجالٌ صَدَقوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَيهِ فَمِنهُم مَن قَضىٰ نَحبَهُ وَمِنهُم مَن يَنتَظِر».
رزمندهی مؤمن در دورهی دفاع مقدّس، همچنین در برخی از خطوط دفاعی دیگر مثل دفاع از حرم، وقتی که در حال مجاهدت در میدان جنگ است، اخلاصش، توکّلش، تواضعش، مراقبتش از حدود الهی بیشتر از حالت معمولی است.
🔸 سبک زندگی اسلامی در رفتار رزمندگان و شهدای ما برجسته است.
واقعاً جا دارد تصویر هنرمندانهای را، هنرمندان ما به دنیا نشان بدهند، و رزمندهی ایرانی را بشناسانند به دنیا و با کارهای هنری و بزرگ در مقابل چشم مردم دنیا قرار بدهند.
🔸 شهیدان به ما میگویند:
این راه، راه خدا است
راهی است که خوف و حزن ندارد
ترس و اندوه ندارد
در این راه بایستی ثابتقدم بود
در این راه بایستی با قدرت حرکت کرد
در این راه باید با وسوسههای دشمنان متزلزل نشد
ملّت ایران با شنیدن پیام شهیدان باید اتّحاد، اتّفاق، انگیزه و تلاش خود را بیشتر کند.
مسئولین جمهوری اسلامی با شنیدن پیام شهیدان، بایستی احساس مسئولیّت بیشتری نسبت به آن امنیّتی بکنند که این شهدا برای ما فراهم کردند.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
”نه“ ایران به توافق موقت، تحریمها باید یکجا لغو شود.pdf
577.5K
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام
✅ «نه» ایران به توافق موقت، تحریمها باید یکجا لغو شود
🔶 ماجرای توافق موقت چیست؟
🔸 هفتمین دور مذاکرات وین بین ایران و ۱+۴ در حالی آغاز شده که برخی به نقل از رسانههای خارجی و منابع آمریکایی بازهم از احتمال «توافق موقت» سخن میگویند! و پادوهای داخلی غرب هم به آن دامن میزنند.
🔸 این در حالی است که مقامات دستگاه دیپلماسی کشورمان در مواجهه با تله و ترفندهای نخ نمای آمریکاییها اعلام کردهاند که هدف ایران از این دور از مذاکرات «لغو همه تحریمها»، «راستیآزمایی مؤثر» و «ارائه تضمین» است.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام
✅ دیگر امضای هیچ کسی در مذاکرات تضمین نیست!
🔶 در عرصه روابط بینالملل هیچ مفهومی به نام تضمین یا دوستی و دشمنی ابدی وجود ندارد.
🔸 این مذاکرات از اواخر دهه هفتاد شروع شد و جریانات مختلف فکری مانند اصلاحطلب و اصولگرا را در خود دیده و حالا به موضوع برجام رسیده است. سیاستهای منطقهای و مذاکرات نافرجام برجامی ارثی بود که دولت سیزدهم از دولت قبلی برد.
🔸 روابط ما با غرب در سایه روابط مطلوب دیپلماتیک با چین و روسیه است که بعد از پیوستن ایران به سازمان همکاریهای شانگهای روند فزایندهتری را پیدا کرده و به عنوان یکی از ابزارهای چانه زنی در مذاکرات سیاسی با غرب و بهرهبرداری اقتصادی از منافع این مذاکرات در اختیار کشورمان است.
🔸 در عرصه روابط بینالملل هیچ مفهومی به نام تضمین یا دوستی و دشمنی ابدی وجود ندارد، آنچه مهم است رویکرد دولتها نسبت به دو مقوله مهم امینت و منافع ملی است.
هر کدام از این دو اگر در یک قرارداد بینالمللی منجر به پیروزی و نتیجه شود، میتواد ضمانت اجرایی یک قرارداد را افزایش دهد.
🔸 تیم مذاکراتی دولت سیزدهم باید با رویکرد مطالبهگرایانه با طرفهای غربی و تأکید بر لغو تمامی تحریمها و أخذ تضمینهای عینی و راستی آزمایی رفع تحریمها توسط جمهوریاسلامی ایران پشت میز مذاکره قرار بگیرند و از مذاکره برای مذاکره جدا اجتناب ورزند و این هدف جمهوری اسلامی ایران را به طرفهای غربی صریح و بیپرده گوشزد نمایند.
🔸 #به_قلم_اساتید: سیدجعفر موسوی همپا
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab